Aylan Haberleri

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan, Aylan bebeğin cansız bedenini siyasete alet edenlere tepki:

"Vicdanı olmayanın siyasete ve topluma katacağı hiçbir şey yoktur" - "Aylan bebeğin ve milyonlarca mazlumun aziz hatırasını inciten vicdansızlığı telin ediyoruz"

Yurthaber 2021-04-20 21:52:04

Canan Kaftancıoğlu 'Aylan bebek' paylaşımı için özür diledi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun "128 milyar dolar nerede?" paylaşımında Bodrum'da sahile cansız bedeni vuran Aylan bebeğin fotoğrafını kullanması tepki çekmişti. Tepkilerin ardından özür dileyen Kaftancıoğlu, "128 milyar doların doğru kullanılması halinde bu ve benzeri manzaraların oluşmayacağına dikkat çekmeyi amaçlarken Aylan bebeğin hâlâ vicdanlarımıza ağır gelen, unutamadığımız görüntüsünü paylaştığım için vatandaşlarımızdan özür dilerim" ifadelerini kullandı.

Haber 2021-04-20 19:48:17

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Aylan bebek üzerinden siyaset yapanlara tepki:

"Aylan bebeğin cansız bedenini karanlık siyasetine alet edecek kadar süflileşen bir zihniyetin, ülkemize ve dünyamıza vereceği hiçbir iyilik ve güzellik yoktur"

Yurthaber 2021-04-20 12:33:05

Canan Kaftancıoğlu'nun paylaşımı olay oldu! Bakan Gül ve Selçuk tepki gösterdi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun "128 milyar dolar nerede?" paylaşımında Bodrum'da sahile cansız bedeni vuran Aylan bebeğin fotoğrafını kullanması gündem yarattı.

Haber 2021-04-20 11:10:15

İskilip Cumhuriyet Başsavcılığından avukatlara çiçek

İskilip Cumhuriyet Başsavcılığı 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle ilçede görev yapan avukatlara çiçek göndererek günlerini kutladı.İskilip Cumhuriyet Başsavcısı Esra Hilal Aylan’ın jestine karşılık olarak avukatlar bir araya gelerek, teşekkür ziyaretinde bulundu.Başsavcı Aylan, “Birey hak ve özgürlüklerin savunulmasında, hakların korunmasında, hukukun üstünlüğünün var olmasında üstün gayret içerisinde olan, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin birer yapı taşı değerli avukatlarımızın Avukatlar Gününü kutluyorum” dedi.

Yurthaber 06-04-21 18:04

Papa Francis, Aylan Kurdi’nin babasıyla görüştü

Resmi temaslarda bulunmak üzere Irak'ta bulunan Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Bodrum’da lastik botun batması sonucu hayatını kaybeden Suriyeli Aylan Kurdi’nin babası Abdullah Kurdi ile görüştü.

Haber 08-03-21 09:28

Papa, Erbil'de Aylan bebeğin babasıyla görüştü

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, Irak'ın Erbil kentindeki temasları sırasında, Muğla'nın Bodrum ilçesinde lastik botun batması sonucu sahile vuran cansız bedeniyle gündeme gelen Suriyeli Aylan Kurdi bebeğin babasıyla bir araya geldi.

Haber 08-03-21 00:36

İskilip’te ’Kadına şiddet’ konulu toplantı

Çorum’un İskilip İlçesi’nde, 25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü kapsamında Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yıl sonu bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı düzenlendi.Öğretmenevi Konferans salonunda düzenlenen etkinlikte Sosyal Hizmetler Uzmanı Yeter Sağır tarafından konuyla ilgili olarak verilen brifingin ardından Kaymakam Muharrem Eliğül, Ülke genelinde kadına şiddete yönelik çıkarılan yasa ve bazı uygulamaların marjinal gruplar ve terör örgütlerince istismar edildiğini vurgulayarak, İskilip’te bu konuda bir olumsuzluk yaşanmadığını belirtti.Kaymakam Eliğül, özellikle köylerde görev yapan din görevlilerinin bu konuda duyarlı olmaları gerektiğini hatırlatarak, kadına şiddete yönelik mücadelede yardımcı olunmasının önemine işaret etti.Toplantıda konuşan İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük’de, Türk Kültüründe kadının yerinin çok özel ve başka olduğunu belirterek, mücadele kapsamında belediye olarak her türlü çalışmanın içerisinde yer alarak, üzerlerine düşen görevleri istisnasız yapacaklarını söyledi.Toplantıda Cumhuriyet Savcısı Esra Hilal Aylan, İlçe Emniyet Müdür Vekili Erol Karasu ve İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Hakan Güven İlçede yaşanan kadına şiddet olayları ile ilgili bilgileri paylaştı.

Yurthaber 25-11-20 18:54

Arpaçay’da yapılan parklar yerinde görüldü

Arpaçay Belediye Başkanlığı’nca geçtiğimi yıllarda yapımın başlanan ve tamamlanan Aylan Bebek ile Alaattin Avcı Parkı ilçenin çehresini değiştirdi.Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay tarafından yaptırılan parkları AK Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof.

Yurthaber 27-09-20 09:53

Arpaçay’da yapılan parklar yerinde görüldü

Arpaçay Belediye Başkanlığı’nca geçtiğimi yıllarda yapımın başlanan ve tamamlanan Aylan Bebek ile Alaattin Avcı Parkı ilçenin çehresini değiştirdi.Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay tarafından yaptırılan parkları AK Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof.

Yurthaber 27-09-20 09:53

Aylan bebeğin katilleri Adana’da yakalandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, 5 yıl önce sahile vuran minik bedeniyle göçmenlerin yaşadığı dramın sembolü haline gelen Aylan bebek ile birlikte 7 göçmenin boğularak ölümüne neden olmaktan toplam 546 yıl hapse mahkum edilen firari 3 hükümlü Adana’nın Karataş ilçesinde yakalandı.

Haber 13-03-20 09:48

GÜNCELLEME 2 - Göçmen kaçakçılarına Aylan bebek operasyonu: 60 gözaltı

Ege Denizi'ndeki yasa dışı geçişleri organize ettikleri öne sürülen suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında 104 kişi hakkında yakalama kararı verildi - İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın: - "Herhalde bu zamana kadar yapılmış en büyük planlı organize suç örgütü şeklinde yapılan göçmen kaçaklığı operasyonu oldu" DETAY EKLENDİ

Yurthaber 25-02-20 17:16

GÜNCELLEME - Göçmen kaçakçılarına Aylan bebek operasyonu: 60 gözaltı

Ege Denizi'ndeki yasa dışı geçişleri organize ettikleri öne sürülen suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında 104 kişi hakkında yakalama kararı verildi - İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın: - "Herhalde bu zamana kadar yapılmış en büyük planlı organize suç örgütü şeklinde yapılan göçmen kaçaklığı operasyonu oldu" İZMİR EMNİYET MÜDÜRÜNÜN AÇIKLAMALARI, GÖZALTI SAYISI VE DETAYLAR EKLENDİ

Yurthaber 25-02-20 15:55

Vanlı kuzenler, Aylan bebeğin kardan heykelini yaptı

  VANLI Zeynep Nur (12) ile kuzeni Elvin Fazla (13), bahçelerine Bodrum'da cansız bedeni sahile vuran Suriyeli Aylan Kurdi bebeğin kardan heykelini yaptı.

Haber 03-01-20 17:28

Vanlı kuzenler, Aylan bebeğin kardan heykelini yaptı

VANLI Zeynep Nur (12) ile kuzeni Elvin Fazla (13), bahçelerine Bodrum'da cansız bedeni sahile vuran Suriyeli Aylan Kurdi bebeğin kardan heykelini yaptı.

Haber 03-01-20 17:06

Van'da Aylan bebeğin kardan heykelini yaptı

Van'da Aylan bebeğin kardan heykelini yaptı

Magazin 03-01-20 15:34
Van

Vanlı çocuklar, Aylan bebeğin kardan heykelini yaptı

Vanlı çocuklar, Suriye savaşının en büyük sembolü Aylan bebeğin anısına kardan heykel yaptı.Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Şerefiye Mahallesi’nde yaşayan Zeynep Nur Fazla ile Evin Fazla isimli kuzenler, dün etkisini sürdüren kar yağışı sonrası yaptıkları çalışmayla Suriye savaşının sembolü olan Aylan bebeğe dikkat çekti.

Haber 03-01-20 15:02

Antalya'da Yerelde Kadın Buluşmaları toplantısı yapıldı

Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Gökçe Ok: - "Türkiye için göçmen demek Aylan bebekleri mutlu yaşatabilmek demek. Çünkü her göçmenin bir hikayesi var" - Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi öğretim görevlisi Anna Maria Bielecka: - "11 senedir Türkiye'de yaşıyorum, hiç pişman olmadım, burada yaşamaktan çok mutluyum"

Haber 10-12-19 15:26

Göç, Göçmenler, Algılar ve Gerçekler Konferansı

Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Gökçe Ok: - "Biz bu göç dalgasını göğüslerken, 'sığınmacı, mülteci, göçmen' kavramlarını kullanamayız. Çünkü orada anne var, baba var, çocuk var. Aklınıza ne geliyorsa o var. Sonuç olarak Aylan bebek var. İnsanlar sayılardan ibaret değil"

Haber 06-12-19 17:56

‘Türkiye olmasaydı Aylan bebeklerin sayısı yüzbinlerce olurdu’

ULUSLARARASI Pediatri Kurumu (International Pediatric Assocation - IPA) tarafından 'Mülteci ve Göçmen Çocuklar' başlığı ile İstanbul'da düzenlenen toplantıda IPA Dış İlişkiler Direktörü Kerem Hasanoğlu, "Herkes tek tek Türkiye'ye yaptığı için teşekkür ediyor.

Haber 23-11-19 10:48

‘Türkiye olmasaydı Aylan bebeklerin sayısı yüzbinlerce olurdu’

ULUSLARARASI Pediatri Kurumu (International Pediatric Assocation - IPA) tarafından 'Mülteci ve Göçmen Çocuklar' başlığı ile İstanbul'da düzenlenen toplantıda IPA Dış İlişkiler Direktörü Kerem Hasanoğlu, "Herkes tek tek Türkiye'ye yaptığı için teşekkür ediyor.

Haber 23-11-19 10:28

Kerem Hasanoğlu: Türkiye olmasaydı, yüz binlerce Aylan bebek olurdu

Tüm dünyada 1 milyon 200 bin çocuk hekiminin üye olduğu dünyanın en büyük çocuk sağlığı kurumu olan Uluslararası Pediatri Kurumu IPA ((International Pediatric Assocation), yönetim toplantısını “Mülteci ve Göçmen Çocuklar” başlığı ile ilk kez İstanbul’da gerçekleştirdi.

Trend 23-11-19 09:45

20. Ulusal Çocuk Forumu

TBMM Başkanı Mustafa Şentop : -" Sözüm ona medeni dünya, Aylan bebeği maalesef çok çabuk unuttu. Ancak, sizler unutmayın ki bir gün aynı acı durum sizlerin de başına gelebilir. Çünkü Aylan bebekler bir değil binler, hatta milyonlardır" - "Küresel barış ve güvenlik, sürdürülebilir kalkınma ve çocukların tüm haklarına saygı olmadan gerçekleşemez" - "Doğrudan veya dolaylı ayrımcılığın, çocukların eğitim ve mesleki eğitim haklarını engellememesi için mevcut düzenlemelerin, politikaların ve uygulamaların ciddi olarak gözden geçirilmesi gerekir"

Haber 20-11-19 12:56

Kostümlü Yamaç Paraşütü yarışları

Adrenalin arayanlar, yeni bir şeyler denemek isteyenler ve uçmayı sevenlerin vazgeçilmezi olan Yamaç Paraşütü sporunun tutkunları, Kostümlü Yamaç Paraşütü yarışmasında bir araya geldiler.Adana Yamaç Paraşütü Spor Kulübü’nün sorumluluğunda bu yıl 3’ncüsü gerçekleşirilen Havacılık Festivali kapsamında düzenlenen, Optimum, Decathlon Mağazası ve Mac Fit’in katılımı ile renklenen Kostümlü Yamaç Paraşütü, katılımcılara heyecan dolu bir gün yaşattı.Hava sporları arasında en popüleri olan Yamaç Paraşütü ile gökyüzünün kusursuz güzelliğiyle tanışma fırsatı bulan sporseverler, cesaretleriyle takdir toplarken, birbirinden ilginç kostümleri ile de tüm dikkatleri üzerlerine çektiler.Hem cesaretleri hem kostümleriKabasakal- Rüzgarlı Tepe’de gerçekleştirilen etkinlikte, birbirinden güzel kostümlerle göklerden aşağıya süzülmenin keyfini yaşayan sporseverler, jüri üyelerinin kadrajındaki alana alkışlar arasında iniş yaptılar.Festivalde birinciliği Ayşe Gönülasri ve Kabile Büyücüsü, ikinciliği Salih Çelik ve Aylan Bebek, üçüncü ise Ferhat Karabıyık kazandı.

Yurthaber 05-11-19 11:58

Bakan Bekir Pakdemirli'den Avrupa'da Aylan Bebek mesajı:

"Bu fotoğrafa yakından bakmanızı istiyorum. Eğer bu çocuk sizin olsaydı ne hissederdiniz?"

Haber 16-10-19 19:17

Bakan Pakdemirli: Suriye ağlıyor, ey dünya siz neredesiniz

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Budapeşte’deki Dünya Su Zirvesi’nde Aylan bebeğin sahile vuran cansız bedeninin yer aldığı görüntüleri hatırlatıp, "Suriye ağlıyor.

Haber 16-10-19 16:40

Barış Pınarı Harekatı'na Suriyelilerden destek

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı, terör örgütlerinin baskısı sonucu yerlerinden edilen Suriyelileri sevindirdi - Suriye rejiminin saldırılarında ailesini kaybeden Muhammed Bakdeliye: - "Bodrum'dan Avrupa'ya kaçmaya çalıştık ama yakalandık. Artık Aylan bebekler ölmesin, ben de ölmek istemem. Harekatla bölge temizlenirse ülkeme dönerim" - Suriyeli Muhammed Alışi: - "Artık kaçmak, oradan oraya savrulmak istemiyoruz. Suriye'nin güvenli bölge olması halinde ülkemize yeniden dönmek istiyoruz"

Yurthaber 13-10-19 13:11

Barış Pınarı Harekatı'na Suriyelilerden destek

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı, terör örgütlerinin baskısı sonucu yerlerinden edilen Suriyelileri sevindirdi - Suriye rejiminin saldırılarında ailesini kaybeden Muhammed Bakdeliye: - "Bodrum'dan Avrupa'ya kaçmaya çalıştık ama yakalandık. Artık Aylan bebekler ölmesin, ben de ölmek istemem. Harekatla bölge temizlenirse ülkeme dönerim" - Suriyeli Muhammed Alışi: - "Artık kaçmak, oradan oraya savrulmak istemiyoruz. Suriye'nin güvenli bölge olması halinde ülkemize yeniden dönmek istiyoruz"

Haber 13-10-19 13:07

Aylan bebeğin ismi Kars’ta parka verildi

2015 yılında Bodrum açıklarında boğularak 3 yaşındayken hayatını kaybeden Aylan Kurdi’nin adı, Kars’ın Arpaçay ilçesinde yapımı devam eden parka verildi.Suriye’deki iç savaştan kaçan mülteci bir ailenin bebeği olan Aylan Kurdi’nin cansız bedeni, Muğla’nın Bodrum ilçesinde kıyıya vurmuştu.

Haber 03-10-19 09:11

Aylan Kurdi'nin babası konuştu: Denize açılacağım!

Eylül 2015'te Bodrum'da sahile vuran cansız bedeninin görüntüsü tüm dünyada infial yaratan 3 yaşındaki Suriyeli bebek Aylan Kurdi'nin babası Abdullah Kurdi, artık mültecilere yardım etmek için yaşadığını ve yakında Akdeniz'de göçmenleri kurtarmak için bir yardım gemisiyle denize açılacağını söyledi.

Trend 30-09-19 11:40

Bakanlar Gül ve Kasapoğlu Gaziantep'te

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: - "Yanı başımızda Suriye'de çocuklar ölüm döşeğinde, Aylan bebeklerin denize cesetleri vuruyor. İnsanlığın sesi çıkmıyor. İşte bu sesi çıkmayan insanlara, 'bu dünyanın adaletsizliğini yüzünüze karşı haykırıyorum' diyen bir Recep Tayyip Erdoğan var, Türkiye Cumhuriyeti var" - Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu: - "Siz gençlerimiz sadece yarınlarımızın değil, bugünlerimizin de umudusunuz. Biz sizlerin bu bilinçle çalışmasını istiyoruz. Sizleri tuzağına düşürmeye çalışan şebekelere kaptırmamak, o çakallara yar etmemek için çalışıyoruz"

Yurthaber 26-09-19 20:06

Bakanlar Gül ve Kasapoğlu Gaziantep'te

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: - "Yanı başımızda Suriye'de çocuklar ölüm döşeğinde, Aylan bebeklerin denize cesetleri vuruyor. İnsanlığın sesi çıkmıyor. İşte bu sesi çıkmayan insanlara, 'bu dünyanın adaletsizliğini yüzünüze karşı haykırıyorum' diyen bir Recep Tayyip Erdoğan var, Türkiye Cumhuriyeti var" - Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu: - "Siz gençlerimiz sadece yarınlarımızın değil, bugünlerimizin de umudusunuz. Biz sizlerin bu bilinçle çalışmasını istiyoruz. Sizleri tuzağına düşürmeye çalışan şebekelere kaptırmamak, o çakallara yar etmemek için çalışıyoruz"

Haber 26-09-19 20:02

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DHA'nın fotoğrafıyla dünyaya mesaj verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 74’üncü Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, DHA muhabirinin çektiği ve dünyada büyük yankı uyandıran Aylan bebeğin fotoğrafını katılımcılara göstererek, “Aylan bebeği dünya çok çabuk unuttu.

Haber 25-09-19 09:18

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DHA'nın fotoğrafıyla dünyaya mesaj verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 74’üncü Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, DHA muhabirinin çektiği ve dünyada büyük yankı uyandıran Aylan bebeğin fotoğrafını katılımcılara göstererek, “Aylan bebeği dünya çok çabuk unuttu.

Haber 24-09-19 23:26

DHA DIŞ- Cumhurbaşkanı Erdoğan, DHA'nın fotoğrafıyla dünyaya mesaj verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 74’üncü Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, DHA muhabirinin çektiği ve dünyada büyük yankı uyandıran Aylan bebeğin fotoğrafını katılımcılara göstererek, “Aylan bebeği dünya çok çabuk unuttu.

Haber 24-09-19 23:26

Erdoğan'dan dünyaya Aylan Kurdili mesaj

BM Genel Kurulu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sığınmacılar konusunda Türkiye‘nin yalnız bırakıldığını belirterek “Türkiye‘nin yeni bir göç dalgasını karşılamaya imkanı yok“ dedi.

Haber 24-09-19 20:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 74. Genel Kurulu'na hitap etti

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: (1) - "Huzurunuzda tekrar ediyorum, dünya beşten büyüktür. Zihniyetimizi de kurumlarımızı da kurallarımızı da değiştirme zamanı çoktan gelmiştir" - "BM Güvenlik Konseyinde adalete ve hakkaniyete uygun köklü reformları derhal gerçekleştirmeliyiz" - "Tüm ülkeleri adalet, ahlak, vicdan esası üzerine bina ettiğimiz politikalarımıza ve girişimlerimize destek vermeye davet ediyorum" - "Aylan bebeği dünya çok çabuk unuttu. Unutmayın ki bir gün ola aynı durum sizlerin de başına gelebilir" - "Nükleer silahlara sahip olanların olmayanları özellikle tehdit etmesi, nükleer güce dayalı kitle imha silahlarının tümden yok edilmek yerine, her krizde bir koz olarak ortaya konması, herkes gibi bizi de rahatsız ediyor. Bu güç, ya herkes için yasak, ya herkes için serbest olmalıdır. Gelin, insanlığın tamamının huzurlu geleceği için bu sorunu bir an önce adalet temelinde bir çözüme kavuşturalım" - "Şayet her birimiz güvende değilsek hiçbirimizin güvende olamayacağı gerçeğine sırtımızı dönemeyiz"

Haber 24-09-19 19:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM Genel Kurulu'nda önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta BM 74. Genel Kurulu'na hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nükleer güç ya herkes için yasak ya da herkes için serbest olmalıdır." dedi. Erdoğan, mülteci sorunuyla ilişkin küresel politikaları eleştirirken, "Aylan bebeği dünya çok çabuk unuttu" ifadelerini kullandı. Erdoğan, konuşmasında İsrail'in Filistin topraklarındaki yayılmacı politikalarına da sert tepki gösterdi.

Haber 24-09-19 18:15

Aylan bebek 4. ölüm yıl dönümünde anıldı

Bodrum’da, 2 Eylül 2015’te 3 yaşındayken cansız bedeni sahile vuran Aylan Kürdi, kıyıya vurduğu Akyarlar Fenerburnu sahilinde anıldı.4 yıl önce ailesi ile birlikte Bodrum’dan yasa dışı yollarla Yunanistan’ın İstanköy adasına şişme botla geçmeye çalışırken, annesi ve kardeşi ile birlikte boğularak hayatını kaybeden üç yaşındaki Suriyeli çocuk Aylan Kürdi’nin ölümü dünyada büyük yankı uyandırmıştı.

Haber 02-09-19 16:05

Aylan bebek, cansız bedeninin vurduğu sahilde çiçeklerle anıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, göçmenlerin yaşadığı dramın sembolü haline gelen Aylan bebek, cansız bedeninin vurduğu sahilde anıldı - Kurdi'nin minik bedeninin sahile vurduğu alan çiçeklerle süslendi

Yurthaber 02-09-19 14:11

Aylan bebek, cansız bedeninin vurduğu sahilde çiçeklerle anıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, göçmenlerin yaşadığı dramın sembolü haline gelen Aylan bebek, cansız bedeninin vurduğu sahilde anıldı - Kurdi'nin minik bedeninin sahile vurduğu alan çiçeklerle süslendi

Haber 02-09-19 14:07

Dünyayı sarsan Aylan bebeğin ölümünün dördüncü yılı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, sahile vuran minik bedeniyle göçmenlerin yaşadığı dramın sembolü haline gelen Aylan bebeğin ölümünün üzerinden dört yıl geçmesine rağmen, acısı hala ilk günkü gibi yürekleri burkuyor - Olayın tanıklarından Uğur Özdoğan: - "Belki de Aylan bebek dışında kaç çocuğun bedeni sahile vurmadan kaybolup gitti. Bu insanlar, mülteci olarak iptidai botlarla karşıya geçmeye çaba sarf etmesinler" - "Aylan Baby" filminin yönetmeni Ömer Sarıkaya: - "Diğer insanlar gibi benim de içim sızladı. Bunun filmini çekeceğimi hiç sanmıyordum. Avrupa'nın mülteci konusunda Türkiye'yi yalnız bıraktığını biliyorum. Bunlar bizim komşularımız, gidecek hiçbir yerleri olmadığı için mecburen Türkiye kapısını açtı"

Yurthaber 02-09-19 11:09

Dünyayı sarsan Aylan bebeğin ölümünün dördüncü yılı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, sahile vuran minik bedeniyle göçmenlerin yaşadığı dramın sembolü haline gelen Aylan bebeğin ölümünün üzerinden dört yıl geçmesine rağmen, acısı hala ilk günkü gibi yürekleri burkuyor - Olayın tanıklarından Uğur Özdoğan: - "Belki de Aylan bebek dışında kaç çocuğun bedeni sahile vurmadan kaybolup gitti. Bu insanlar, mülteci olarak iptidai botlarla karşıya geçmeye çaba sarf etmesinler" - "Aylan Baby" filminin yönetmeni Ömer Sarıkaya: - "Diğer insanlar gibi benim de içim sızladı. Bunun filmini çekeceğimi hiç sanmıyordum. Avrupa'nın mülteci konusunda Türkiye'yi yalnız bıraktığını biliyorum. Bunlar bizim komşularımız, gidecek hiçbir yerleri olmadığı için mecburen Türkiye kapısını açtı"

Haber 02-09-19 11:08

Haftanın tarihine bakış

Muğla'nın Bodrum ilçesinden Yunanistan'ın İstanköy Adası'na kaçakları taşıyan şişme bot 2 Eylül 2015'te battı. Olayda, annesi ve kardeşiyle boğulan 2 yaşındaki Aylan Kurdi'nin kıyıya vuran cesedine ilişkin fotoğraf, dünyanın sığınmacı krizine bakışını değiştirdi - BM Soruşturma Komisyonu, Mavi Marmara saldırısıyla ilgili hazırladığı 105 sayfalık raporunu 2 Eylül 2011'de Genel Sekreter Ban'a sundu. Raporda, İsrail ordusunun aşırı ve izah edilemeyen güç kullandığı, yolculara kötü muamelede bulunduğu belirtildi. Bunun üzerine Türkiye, İsrail'le diplomatik ilişkilerini ikinci katip düzeyine indirdi ve askeri anlaşmaları askıya aldı - Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla yaz saati uygulamasının her sene yıl boyu sürdürülmesine ilişkin karar, 8 Eylül 2016'da Resmi Gazete'de yayımlandı

Yurthaber 01-09-19 12:51

Haftanın tarihine bakış

Muğla'nın Bodrum ilçesinden Yunanistan'ın İstanköy Adası'na kaçakları taşıyan şişme bot 2 Eylül 2015'te battı. Olayda, annesi ve kardeşiyle boğulan 2 yaşındaki Aylan Kurdi'nin kıyıya vuran cesedine ilişkin fotoğraf, dünyanın sığınmacı krizine bakışını değiştirdi - BM Soruşturma Komisyonu, Mavi Marmara saldırısıyla ilgili hazırladığı 105 sayfalık raporunu 2 Eylül 2011'de Genel Sekreter Ban'a sundu. Raporda, İsrail ordusunun aşırı ve izah edilemeyen güç kullandığı, yolculara kötü muamelede bulunduğu belirtildi. Bunun üzerine Türkiye, İsrail'le diplomatik ilişkilerini ikinci katip düzeyine indirdi ve askeri anlaşmaları askıya aldı - Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla yaz saati uygulamasının her sene yıl boyu sürdürülmesine ilişkin karar, 8 Eylül 2016'da Resmi Gazete'de yayımlandı

Haber 01-09-19 12:50

Bakan Soylu Aylan Bebek filminde rol aldı

Ailesi ile birlikte Yunanistan’ın İstanköy adasına şişme botla geçmeye çalışırken botun alabora olması sonucu annesi ve kız kardeşi ile birlikte boğularak hayatını kaybeden ve cansız bedeni Muğla’nın Bodrum ilçesinde kıyıya vuran 3 yaşındaki Suriyeli Kürt çocuk Aylan Kurdi’nin hayatı film oldu.

Haber 16-08-19 16:24

Süleyman Soylu Aylan Bebek’te rol aldı

Bodrumda cesedi sahile vuran Aylan Bebek filminin fragmanı yayınlandı.

Haber 16-08-19 12:01