Aym Haberleri

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na Kadir Özkaya’nın seçilmesine ilişkin AYM karar Resmi Gazete’de yayımlandı

Anayasa Mahkemesi Başkanlığına Kadir Özkaya’nın seçilmesine ilişkin AYM kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Haber 22-03-2024 01:11

Son dakika! AYM Başkanlığına Kadir Özkaya seçildi, 12 yıllık Zühtü Arslan dönemi sona erdi

Son dakika haberi: Anayasa Mahkemesi'nin yeni başkanı Kadir Özkaya oldu. Seçimde, görev süresi dolan Zühtü Arslan aday olmamıştı. Böylelikle AYM'de 12 yıllık Arslan dönemi sona ermiş oldu.

Haber 21-03-2024 10:26
aym

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! AYM'den izin parası kararı

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren izin parasıyla ilgili Anayasa Mahkemesi'nde önemli bir karar geldi. İzin parası anayasal güvence altına alındı. Anayasa Mahkemesi Deniz İş Kanunu’nun 40’ıncı maddesinin yedinci fıkrasını iptal etti. AYM'nin kararı 14 Eylül 2024'te yürürlüğe girecek.

Finans 17-03-2024 10:41

AYM, araç satışı sonrası sigorta 15 gün devam eder düzenlemesini iptal etti

Anayasa Mahkemesi (AYM), araç satışının ardından, zorunlu mali sorumluluk sigortasının 15 gün boyunca devam etmesine ilişkin düzenlemeyi, Anayasa'ya aykırı bularak iptal etti.

Yurthaber 05-03-2024 11:02

Diğer Haber Etiketleri

Aym

Aym Hakkındaki Haberler Mynet'te. Aym Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Araç sahipleri dikkat! AYM'den araç satışı ile ilgili dikkat çeken karar: Araç sigortası düzenlemesi iptal edildi

Anayasa Mahkemesi (AYM), araç sahiplerini yakından ilgilendiren bir karara imza attı. AYM, araç satışının ardından zorunlu mali sorumluluk sigortasının 15 gün boyunca devam etmesine ilişkin düzenlemeyi, Anayasa'ya aykırı bularak iptal etti. Yüksek Mahkeme, iptal hükmünün 9 ay sonra yürürlüğe girmesini kararlaştırdı. İşte detaylar...

Haber 05-03-2024 10:59

AYM'den Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili yeni karar

Anayasa Mahkemesi (AYM), Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğunun tespiti için CHP'nin yaptığı başvuru ile Atalay'ın avukatlarının yaptığı yeni başvuruda kararını verdi. Genel Kurul, iki başvuruda da karar verilmesine yer olmadığına hükmetti.

Haber 22-02-2024 15:50
aym

Rapor alıp Bodrum'a tatile gitmişti! Fotoğraflar pahalıya patladı! AYM'den işçiye kötü haber

Anayasa Mahkemesi, diş hastanesinden sağlık raporu alıp işe gelmediği dönemde Bodrum'a, Kartalkaya'ya tatile giden ve sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulunan gayrimenkul değerleme uzmanının tazminatsız şekilde işten çıkarılmasını haklı buldu

Finans 08-02-2024 12:37

DEM Parti'den AYM'ye 'Can Atalay' başvurusu! 'Siyasi bir darbe'

DEM Parti, Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesinin iptali için Anayasa Mahkemesine (AYM) başvurdu. DEM Parti'den yapılan açıklamada Atalay'ın milletvekilliğinin "siyasi bir darbe" ile düşürüldüğü iddia edildi.

Haber 05-02-2024 17:15
aym

AYM'den nonoş ve noniş ifadeleriyle başlayan husumet için karar! Tartışmanın fitilini dubleks daireler ateşledi

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında ilginç bir olay hakkındaki AYM kararı yer aldı. Kararda yer alan detaylara göre; müteahhit K.K. ile kat malikleri arasında husumet oluştu. K.K.'nin sosyal medyadan yaptığı, içinde "noniş" ve "nonoş" ifadeleri geçen paylaşımını kat maliki L.K. üzerine alınıp şikayetçi oldu. AYM, sadece "noniş" kelimesinin hakaret olduğuna hükmederken, söz konusu ifadeleri nedeniyle cezalandırılan K.K. lehine bir karar verdi.

Haber 31-01-2024 12:04

Danıştay Üyesi Yılmaz Akçil, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi

Anayasa Mahkemesi üyeliğine, Danıştay Genel Kurulunca gösterilen üç aday arasından en yüksek oyu alan Danıştay Üyesi Yılmaz Akçil seçildi.

Haber 31-01-2024 08:23

Milyonlarca memuru ilgilendiriyor! AYM'den yeni ikramiye kararı

Anayasa Mahkemesi milyonlarca memuru ilgilendiren bir karara imza attı. AYM, memur ikramiyelerine ilişkin kararında yüzde 2 barajına dikkat çekti.

Finans 19-01-2024 08:19

SON DAKİKA | AYM ve Yargıtay arasındaki kriz gündem olmuştu! AYM Başkanı Zühtü Arslan'dan ilk açıklama: 'Vahim bir olay'

Son dakika haberine göre AYM'nin tutuklu milletvekili Can Atalay hakkında verdiği iki hak ihlali kararına Yargıtay'ın uymaması ve AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması gündem olmuştu. Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'dan konuyla ilgili ilk açıklama geldi. Arslan, ihlal kararlarının icra edilmemesinin, bireysel başvuru yolunu etkisiz kılabilecek nitelikte 'vahim bir olay' olduğunu vurguladı.

Haber 12-01-2024 18:40

Tekrar tekrar erişime engellenen Ekşi Sözlük için yeni karar: AYM, ifade özgürlüğünün ihlali dedi

Türkiye'de en çok kullanılan internet mecralarından Ekşi Sözlük orijinal alan adıyla erişime engellenmişti. Bunun üzerine defalarca alan adı değiştiren ve tekrar tekrar engelleme kararı getirilen Ekşi Sözlük için AYM'den yeni bir karar geldi.

Magazin 12-01-2024 11:01

Can Atalay kararı gündem olmuştu! Yargıtay'dan AYM çıkışı: 5-6 yıldan beri...

Yargıtay Birinci Başkanı Mehmet Akarca, Anayasa Mahkemesi'nin tutuklu milletvekili Can Atalay hakkında verdiği 'hak ihlali' kararına ilişkin "Aşağı yukarı 5-6 yıldır süregelen ciddi anlamda derin görüş ayrılıklarımız oldu, bu bir gerçek" dedi. Öte yandan, TTB, Can Atalay hakkında verilen hak ihlali kararının uygulanmaması nedeniyle İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi heyeti ve Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi üyeleri hakkında ceza soruşturması başlatılması talebiyle başvuruda bulundu.

Haber 05-01-2024 16:46

Can Atalay dosyası yeniden Yargıtay'a gönderildi!

Türkiye İşçi Partisinden (TİP) milletvekili seçilen Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesince ikinci kez verilen ihlal kararını değerlendiren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, bunun yerel mahkemece alınan karara ilişkin olmadığı gerekçesiyle dosyayı Yargıtay 3. Ceza Dairesine gönderdi.

Haber 27-12-2023 21:01

AYM, Can Atalay hakkındaki gerekçeli kararını açıkladı!

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) ikinci kez hak ihlali kararı verdiği tutuklu milletvekili Can Atalay hakkında gerekçeli kararı açıklandı.

Haber 27-12-2023 00:06

SON DAKİKA | AYM'den Can Atalay kararı! İkinci kez 'hak ihlali' dedi

Son dakika haberi: Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki ikinci ihlal başvurusunu görüştü. Atalay'ın kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine karar verildi. AYM, ilk ihlal kararını 5'e karşı 9 oyla almıştı. İkinci ihlal kararında ise bu rakam 3'e karşı 11 oldu. İşte detaylar...

Haber 21-12-2023 13:20

AYM Başkanı Zühtü Arslan’dan ‘uzaktan kumandalı yargı olmaz’ çıkışı

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Akademi Söyleşileri'nde yaptığı konuşmada dikkat çeken ifadeler kullandı. Arslan açıklamasında ‘Uzaktan kumandalı yargı da yargıç da olmaz’ ifadelerini kullandı. AYM’nin son dönemlerde aldığı kararlar tartışma konusu olmuştu.

Haber 19-12-2023 15:24

Resmi Gazate'de yayımlandı! AYM Anayasa'ya aykırı dedi, o hükmü iptal etti

Anayasa Mahkemesi, Türk Ceza Kanunu'ndaki (TCK) "örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme" suçunu düzenleyen hükmü iptal etti. Karar Resmi Gazete'de yayımlanırken, Yüksek mahkeme, kararın 4 ay sonra yürürlüğe girmesini uygun gördü.

Haber 08-12-2023 06:38

Adalet Bakanı Tunç'tan bireysel başvuru açıklaması: ‘Söz konusu olamaz’

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruya ilişkin açıklama yaptı. AYM’ye bireysel başvurunun kaldırılmasının söz konusu olmadığını söyleyen Bakan Tunç, “Bireysel başvuru hakkını biz getirdik. Geriye dönmek diye bir durum söz konusu olamaz” ifadelerini kullandı.

Haber 15-11-2023 12:39

AYM süre vermişti! Bakan Tekin'den Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili açıklama: 'Gerekeni yapacağız'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili yaptığı açıklamada AYM'nin verdiği 9 aylık süreyi hatırlatarak "Bu konuyla ilgili ciddi geniş araştırmalar yapıyoruz, o konuda gerekli adımları atacağız" dedi.

Egitim 15-11-2023 07:19

Bakan Tunç'tan 'yeni anayasa' mesajı: Bu konuda herkes hemfikir

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AYM-Yargıtay gerginliğine değinerek 'yeni anayasa' mesajı verdi. Tunç, "Bu konuda herkes hemfikir" dedi.

Haber 14-11-2023 11:33

Barış Yarkadaş ve Hacı Yakışıklı arasında sinirler canlı yayında gerildi: Senin amacın siyasi

Gazeteci Barış Yarkadaş ile Hacı Yakışıklı TV100'deki Taksim Meydanı programında gergin anlar yaşadı. İkili, Anayasa Mahkemesi (AYM) ile Yargıtay arasındaki kriz hakkında tartışma yaşadı. Yarkadaş Yargıtay'ın AYM'ye yaptığını fonksiyon gaspı olarak değerlendirmesi ve AYM'nin Yargıtay'dan üstün olduğunu ifade etmesi üzerine Yakışıklı, Yarkadaş'ın amacının siyasi olduğunu belirterek, "AYM Yargıtaydan, Yargıtay da AYM'den üstün değildir. İkisi de birbirinden üstün değildir." ifadelerini kullandı.

Haber 14-11-2023 00:13

Son dakika | CHP lideri Özel'in 'darbe' çıkışına Bakan Tunç'tan sert tepki geldi: Sorumsuzca, yakışıksız ifadeler

Son dakika haberi: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AYM ile Yargıtay arasında yaşanan gerginliğe ve CHP lideri Özgür Özel'in çıkışına ilişkin yorum yaptı. Özel'in konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çıkışına değinen Bakan Tunç, "Cumhurbaşkanımızın sanki bir darbe yaptığı şeklindeki yorumuna kesinlikle katılmıyorum" dedi.

Haber 13-11-2023 10:27

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yargıtay-AYM krizi için dikkat çeken sözler: 'Her ikisiyle de görüşürüm'

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin konuşan Erdoğan, "Hamas bir terör örgütüdür diyelim istiyorlar. Hayır, terör örgütü değildir. Topraklarını koruma mücadelesi veren, vatanları için savaşan insanlardır." ifadelerini kullandı. Yargıtay-AYM krizi ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Gerekirse her ikisiyle de görüşürüm" açıklamasında bulundu.

Haber 12-11-2023 13:15

SON DAKİKA | Yargıtay ve AYM arasındaki krizde yeni gelişme! Bakan Tunç: 'Astlık ve üstlük ilişkisi yoktur', Çok konuşulacak 'anayasa' çıkışı

Son dakika: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay ve AYM arasında yaşanan krizle ilgili olarak "Mahkemeler arasında astlık ve üstlük ilişkisi yoktur. Sorunun çözümü yeni bir anayasa yapmaktan geçiyor. AYM'nin yapısında yeni düzenlemeler olduğu açık. Bunun anayasa değişikliğiyle olduğunu görüyoruz" dedi.

Haber 11-11-2023 11:51

CHP, emeklilere verilecek 5 bin liralık ikramiyeyi AYM'ye taşıdı: Umuyoruz ki bir an evvel iptal etsin

Emekli olup çalışmayanların alacağı 5 bin liralık ikramiye CHP tarafından Anayasa Mahkemesi'ne taşındı. Grup adına açıklama yapan Başkanvekili Gökhan Günaydın çalışan emeklilerin de bu 5 bin liralık ikramiyeden faydalanması gerektiğini vurgulayarak, "Umuyoruz ki AYM bunu bir an evvel iptal etsin. 5 bin TL ikramiyeden mahrum bırakılan emekli dostlarımız, arkadaşlarımız, büyüklerimiz bu ikramiyeye kavuşsunlar" ifadelerini kullandı.

Finans 10-11-2023 18:32

SON DAKİKA | Yargıda AYM-Yargıtay krizi! TBMM Danışma Kurulu toplanmadı, Özel parti kararını duyurdu

Son dakika haberi: TBMM Danışma Kurulu, Yargıtay'ın AYM kararıyla ilgili saat 17.00'de toplanacaktı ancak bu iptal edildi. Toplantının yapılmayacağını öğrenen CHP Genel Başkanı Özgür Özel dün gece aldıkları kararı uygulayacaklarını belirterek, "TBMM Genel Kurulu'nu terk etmeme eylemine başlıyoruz." dedi.

Haber 09-11-2023 14:26

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan 'AYM' çıkışı! Tam bir yargısal aktivizm örneği

Yargıtay 3. Dairesi, Anayasa Mahkemesinin Can Atalay kararı nedeniyle Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulması kararlaştırıldı. Bu karara muhalefet partileri tepki gösterirken Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından Mehmet Uçum, Yargıtay'ın kararının doğru olduğunu savundu. Uçum, "AYM Anayasanın açık hükmünün yanı sıra Ceza Kanunlarını ve Yargı Kararlarını da göz ardı ediyor. Ne yazık ki AYM’nin bu konuda verdiği kararlar tam bir yargısal aktivizm örneğidir" diye konuştu.

Haber 09-11-2023 00:22

SON DAKİKA | Yargıtay'dan AYM'ye suç duyurusu! Can Atalay kararı... Bir ilk oldu

Son dakika haberi: Yargıtay'dan bir ilk! AYM'nin Can Atalay kararı nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Can Atalay hakkındaki ihlal kararına uyulmamasına hükmetti. Öte yandan Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine yönelik işlemlerin başlaması için kararın TBMM'ye gönderilmesine karar verildi.

Haber 08-11-2023 17:56

Son dakika | AYM'den 'dezenformasyon yasası' kararı! İptal talebi reddedildi

Son dakika haberi: Anayasa Mahkemesi (AYM), 'dezenformasyon yasası' ile ilgili kararını açıkladı. İptal talebi oy çokluğuyla reddedildi.

Haber 08-11-2023 16:12

Can Atalay için HSK'ya iki ayrı suç duyurusu!

Türkiye İşçi Partisi’nde (TİP) Hatay Milletvekili seçildiği halde Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hak ihlali kararı doğrultusunda tahliye edilmeyerek dosyası Yargıtay'a gönderilen Can Atalay'ın avukatları, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti hakkında suç duyurusunda bulundu. HSK'ya sunulan dilekçelerde, mahkeme başkan ve hakimlerinin haklarında disiplin soruşturması başlatılması talep edildi.

Haber 03-11-2023 17:55

Son dakika | Can Atalay hakkında AYM'den karar! Hak ihlali olduğuna hükmedildi

Son dakika haberi: Tutuklu TİP milletvekili Can Atalay hakkında AYM'den karar geldi. Anayasa Mahkemesi, Can Atalay dosyasında seçilme hakkı ve kişi hürriyeti ve güvenlik hakkı yönlerinden hak ihlali olduğuna hükmetti!

Haber 25-10-2023 11:43
aym

Anayasa Mahkemesi'nden 'Can Dündar' kararı! Hak ihlali başvurusunu kabul edilemez buldu

Anayasa Mahkemesi, "MİT tırları davası"nda hapis cezasına çarptırılan firari Can Dündar'ın, hakkında çıkan haberler nedeniyle hak ihlali iddiasıyla yaptığı başvuruyu kabul edilemez buldu.

Haber 11-10-2023 10:54

Ek MTV'de yeni gelişme! AYM, gerekçeli kararı açıkladı

Araç sahiplerinin detaylarını merak ettiği ek MTV ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Anayasa Mahkemesi (AYM), ek MTV'nin iptal isteminin reddedilmesine ilişkin gerekçeli kararını açıkladı. Yüksek mahkeme, ek MTV'nin bir defalığına ödenmesinin ihtiyaç duyulan finansmanın sağlanmasına katkı sağlayacağı gözetildiğinde elverişli olduğunun anlaşıldığını belirtti.

Finans 06-10-2023 11:24

EK MTV İPTAL OLDU MU? Ek MTV kaldırıldı mı, ödeyenler parasını geri alacak mı? AYM karara bağladı!

Ek MTV'nin iptal edilip edilmeyeceği merak ediliyordu. Bilindiği üzere bu sene bir defaya mahsus olarak getirilen ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleri iptali için Anayasa Mahkemesi'nin kapısı çalınmıştı. Mahkeme, motorlu taşıtlardan ek vergi alınmasını öngören düzenlemenin iptali istemini bugün karara bağladı. Peki, Ek MTV iptal mi olacak? Ek MTV ödeyenler parasını geri alacak mı?

Finans 28-09-2023 14:12

Son dakika | Ek MTV'ye AYM'den onay! CHP'nin başvurusu reddedildi

Son dakika haberi: Anayasa Mahkemesi, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınmasını öngören düzenlemenin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yapılan başvuruyu reddetti.

Finans 28-09-2023 12:24

Alkollü içki satışı yasağıyla ilgili AYM'den önemli karar! CHP dava açmıştı, o talep reddedildi

Saat 22.00 - 06.00 arasında alkol satışı yasağı hakkında Anayasa Mahkemesi'nden önemli bir karar geldi. CHP ceza nedeniyle bazı iş yerlerinin kapanması, kaçak içki satışı oranının artması gibi gerekçelerle, yasağı ihlal edenlere ceza verilmesine ilişkin maddenin iptali istemiyle dava açmıştı. Alkollü içki satışı yasağının ihlaline ceza verilmesini Anayasa'ya uygun bulan AYM iptal istemini reddetti.

Haber 25-07-2023 13:27

CHP'li isimden AYM'ye TRT hakkında 'hak ihlali' başvurusu! Seçim döneminde yeterince yer verilmedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, TRT yayınlarıyla ilgili Anayasa Mahkemesi'ne "hak ihlali" başvurusu yaptı. Emre, yayınların adil ve tarafsız olmadığını öne sürdü ve seçim döneminde CHP'ye yeterince yer verilmediğini ifade etti.

Haber 11-07-2023 14:41

AYM'den 9 partiye denetim! O partinin sorumluları hakkında yasal işlem kararı

Anayasa Mahkemesinin, 9 siyasi partinin mali denetimlerine ilişkin kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Anayasa Mahkemesi, Türkiye Komünist Hareketi Partisinin 5 il teşkilatına ilişkin bilgilerin istenilen şekliyle verilmemesi nedeniyle parti sorumluları hakkında yasal işlem yapılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.

Haber 22-06-2023 08:17
aym

SON DAKİKA | AYM'den HDP kararı! 'Hazine yardımına bloke konulsun' talebi reddedildi

Son dakika haberi: Anayasa Mahkemesi (AYM), seçim yılı olması nedeniyle HDP'ye fazladan ödenen hazine yardımına bloke konulmasına ilişkin talebi kabul etmedi.

Haber 19-06-2023 16:48

AYM'den gazetecilerin kıdem tazminatı hakkı için dikkat çeken karar! 5 yıl sınırı iptal edildi

Anayasa Mahkemesi, gazetecilerin kıdem tazminatı ile ilgili dikkat çeken bir karara imza attı. AYM, gazetecilere kıdem tazminatı ödenmesi için "meslekte en az 5 yıl çalışmış olma şartını" düzenleyen kanun hükmünü iptal etti. İşte detaylar...

Haber 14-06-2023 14:51

AYM'den Canan Karatay için hak ihlali kararı! Tıbbi açıklamaları nedeniyle ceza almıştı

Anayasa Mahkemesi (AYM), televizyon programlarında beslenmenin önemi ve depresyonla beslenme arasındaki ilişkiye yönelik tıbbi açıklamaları nedeniyle İstanbul Tabip Odasınca Prof. Dr. Canan Karatay'a para cezası verilmesini, ifade özgürlüğünün ihlali saydı. Açıklanan kararda, bilim insanlarının her söylediğinin mutlak anlamda doğru olduğunun söylenemeyeceği, bununla beraber alternatif bakış açılarının herkes için daha doğru düşünme imkanı yarattığı vurgulandı.

Haber 01-06-2023 10:50

AYM'den kadınlar için 'soyadı' kararı! 9 ay sonra yürürlüğe girecek

Anayasa Mahkemesi, kadınlarla ilgili dikkat çeken bir karara imza attı. AYM, Türk Medeni Kanunu'nun 187'inci Maddesi'ndeki hükmü eşitliğe aykırı bularak iptal etti. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. 9 ay sonra yürürlüğe girecek bu karar ile kadınların evlendikten sonra yalnızca bekarlık soyadlarını kullanabilmeleri için dava açmalarına gerek kalmayacak.

Haber 28-04-2023 08:29

AYM'den numara taşıma kararı! Mülkiyet hakkının ihlal edildiğine hükmedildi! Numarayı değiştirmeden başka operatöre geçme imkanında...

Anayasa Mahkemesi (AYM), bir GSM şirketinin, kendi şirketlerine tahsis edilen numaraların yönetmelikle başka operatörlere taşınmasına imkan tanınmasına yaptığı itirazda mülkiyet hakkının ihlal edildiğine hükmetti. İşte Anayasa Mahkemesinin o kararının gerekçesi ve tüm detaylar...

Haber 19-04-2023 12:51

AYM'den HDP kararı! Sözlü savunma yapılmayacağı açıklanmıştı, tutanak altına alındı

HDP'nin kapatılması istemli dava sürecinde HDP seçim gündemi nedeniyle sözlü savunma yapmayacağını açıklamıştı. Anayasa Mahkemesi'nden davayla ilgili yeni bir karar geldi.

Haber 11-04-2023 13:01

Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği görevine Gökcan yeniden seçildi

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanvekilliği görevine Hasan Tahsin Gökcan'ın yeniden seçilmesine ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haber 07-04-2023 08:40
aym

CHP iptali için başvurdu! AYM kararını verdi

Anayasa Mahkemesi (AYM), CHP'nin iptali için başvurduğu 116 numaralı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin tümünün şekil bakımından Anayasa'ya aykırı olmadığına hükmetti.

Haber 23-03-2023 09:40

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Bakanlar ve Bakan Yardımcıları... Anayasa Mahkemesi'nden çift maaş kararı

Anayasa Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Bakanlar ve Bakan Yardımcılarının maaşları dışında emekli maaş alabilmesine imkan tanıyan düzenlemenin iptali başvurusunu karara bağladı. CHP'li vekillerin yaptığı başvurusu sonucunda 2018 yılında yürürlüğe giren karar iptal edildi. Çift maaş düzenlemesini iptal kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haber 15-03-2023 14:26