Ayt Haberleri

YKS TARİHİ 2024: ÖSYM sınav takvimi ile YKS ne zaman, başvurular hangi tarihte? TYT, AYT ve YDT oturumları ile üniversite sınavı tarihi

YKS'nin ne zaman yapılacağı 2024 yılında üniversite sınavına girecek olan öğrenciler tarafından merak edildi. Birçok kişi TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturumda gerçekleştirilecek olan üniversite sınavının başvuru sürecine ilişkin de araştırma yapıyor. Peki, YKS ne zaman, başvurular hangi tarihte başlayacak? İşte, 2024 YKS sınavının tarihi...

Egitim 07-11-2023 14:53

YKS 2024 NE ZAMAN? ÖSYM takvimi ile YKS sınav tarihleri açıklandı mı, ne zaman açıklanır? Gözler ÖSYM'de!

YKS tarihi ile 2024 ÖSYM sınav takvimi vatandaşlar tarafından merak edildi. TYT sınavı bu yıl 17 Haziran'da AYT ve YDT ise 18 Haziran'da yapılmıştı. Konuya dair detaylar merak konusu oldu. Birçok kişi internette araştırma yapıyor. Peki, 2024'te YKS ne zaman yapılacak, hangi tarihte? ÖSYM takvimi ile YKS sınav tarihleri açıklandı mı, ne zaman açıklanır?

Egitim 03-11-2023 14:12

YKS TERCİH SONUÇLARI 2023: YKS tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Gözler ÖSYM'de!

Üniversite tercih sonuçları 2023 yılında da büyük bir heyecanla bekleniyor. İki oturumda gerçekleşen YKS sınavı sonuçları 20 Temmuz Perşembe günü adayların erişimine açıldı. YKS tercih dönemi 27 Temmuz tarihinde başladı. Tercih süreci 8 Ağustos'ta sona erecek. YKS tercihlerini tamamlayan adayların gözü kulağı ÖSYM'ye çevrildi. Peki, YKS tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Üniversite yerleştirme sonuçları ne zaman belli olur?

Egitim 30-07-2023 11:03

EŞİT AĞIRLIK ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ TABAN PUANLARI 2023! ÖSYM eşit ağırlık bölümleri başarı sıralaması, taban puanı ve kontenjanları

Eşit ağırlık üniversite bölümleri ve puan bilgisi merak ediliyor. YKS sınav sonuçları 20 Temmuz tarihinde adayların erişimine açıldı. Üniversite hayali kuran milyonlarda aday için tercih dönemi 27 Temmuz itibariyle başladı. AYT puanı ile 4 yıllık eşit ağırlık bölümleri tercih listesine eklemek isteyen adaylar sözel bölümlerinin puanları, kontenjanları ve başarı sıralamalarını araştırıyorlar. Peki, ÖSYM eşit ağırlık bölümler hangileri, puanları kaç?

Egitim 29-07-2023 00:20

SAYISAL ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ TABAN PUANLARI 2023! ÖSYM sayısal bölümler başarı sıralaması, taban puanı ve kontenjanları

Sayısal üniversite bölümleri ve puan bilgisi merak ediliyor. YKS sınav sonuçları 20 Temmuz tarihinde adayların erişimine açıldı. Üniversite hayali kuran milyonlarda aday için tercih dönemi 27 Temmuz itibariyle başladı. AYT puanı ile 4 yıllık sayısal bölümleri tercih listesine eklemek isteyen adaylar sayısal bölümlerinin puanları, kontenjanları ve başarı sıralamalarını araştırıyorlar. Peki, ÖSYM sözel bölümler hangileri, puanları kaç?

Egitim 28-07-2023 23:45

AYT 4 YILLIK ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ 2023! ÖSYM lisans bölümleri başarı sıralaması, taban puanı ve kontenjanları

AYT 4 yıllık bölümler ve puan bilgisi merak ediliyor. YKS sınav sonuçları 20 Temmuz tarihinde adayların erişimine açıldı. Üniversite hayali kuran milyonlarda aday için tercih dönemi 27 Temmuz itibariyle başladı. AYT puanı ile 4 yıllık bölümleri tercih listesine eklemek isteyen adaylar lisans bölümlerinin puanları, kontenjanları ve başarı sıralamalarını araştırıyorlar. Peki, AYT 4 yıllık bölümler hangileri, puanları kaç?

Egitim 27-07-2023 21:36

YKS sayısal birincisi, Bunları yapınca başarı geliyor bence dedi! Son senede çözdüğü soru sayısını da açıkladı

Mustafa Özcan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS), Alan Yeterlilik Testi (AYT) sayısal alanda Türkiye 1'incisi oldu. YKS hazırlık sürecinin başından sonuna kadar çok yoğun bir süreç olduğunu belirten Özcan, "Bunları yapınca başarı geliyor bence" diyerek yapılması gerekenleri sıraladı. Özcan, son senede çözdüğü soru sayısını da açıkladı.

Egitim 20-07-2023 17:16

Babalar Günü'nde yürek yakan kaza! Kızını YKS sınavına yetiştirmeye çalışıyordu...

Hem Babalar Günü'nün kutlandığı hem de milyonlarca öğrencinin YKS'nin ikinci oturumundaki sınavlara girdiği günde Sakarya'dan acı bir haber geldi. Cip ile kızını sınava yetiştirmeye çalışan Zafer Kılıç, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkıp duvara çarptı. Zafer Kılıç yaşamını yitirdi, kızı Eslem Nur ise ağır yaralandı.

Haber 18-06-2023 15:11

AYT heyecanı sona erdi! Öğrenciler sınava koşar adımlarla yetişti, onları bekleyen aileleri dışarıda ter döktü

Dünkü TYT'nin ardından öğrenciler bu kez de YKS'nin ikinci oturumu olan AYT için ter döktü! Saat 10.15'te başlayan sınava birçok öğrenci son saniyede yetişti. Aileler çocuklarının heyecanına ortak olmak için sınavların yapılacağı alanlara birlikte gelirken çocuklar sınavda, aileler ise dışarıda ter döktü. Öğrencilerin sınava yetişebilmek için koşturduğu anlar kameralara yansıdı. AYT sona ererken bu kez YKS kapsamındaki son sınav olan Yabancı Dil Testi (YDT) için bekleyiş başladı.

Egitim 18-06-2023 14:12

YKS DUASI 2023: AYT, YDT'ye girmeden önce okunacak dualar hangileri? YKS sınavı AYT ve YDT başarı duaları

YKS sınav duası, üniversite hayalleri kuran milyonlarca kişi tarafından araştırılıyor. Sınav öncesi başarılı olmak için dua ve sureleri öğrenmek isteyen adaylar YKS sınav duası araştırması yapıyor. "2023 AYT, YDT'ye girmeden önce okunacak dualar hangileri? Hangi dualar zihin açar?" sorularının yanıtı merak edildi. İşte AYT, YDT'ye girmeden önce okunacak dualar...

Haber 18-06-2023 09:49

YKS TARİHİ VE SAATİ 2023: YKS ne zaman, saat kaçta? TYT, AYT, YDT oturumlarının tarihi ve saati

YKS sınavının ne zaman, saat kaçta gerçekleştirileceği ve sınav giriş belgesi ekranı ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Üniversite sınavına girecek adaylar yasak olan eşyaları öğrenmek için yayımlanan bilgileri inceliyor. Peki, YKS ne zaman, saat kaçta? İşte TYT, AYT, YDT oturumlarının tarihi ve saati....

Egitim 15-06-2023 08:34

Üniversite sınavı yaklaşırken hazırlıklarını tamamlamak isteyenlere en iyi AYT denemeleri

Üniversite sınavı, Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) olmak üzere iki aşamadan oluşuyor. Lisede gördükleri konulardan AYT'de sorumlu olan öğrenciler, seçmiş oldukları alana göre hazırlıklarını tamamlıyor. ÖSYM tarafından yapılan AYT sınavında matematik, fen bilimleri, Türk dili ve edebiyatı, sosyal bilimler alanlarında sorular soruluyor. Sınavda zamana karşı yarışacak olan öğrenciler için doğru hazırlıklar yapmak çok önemli.

Haber 12-05-2023 17:55

YKS geç başvuru bitti mi, nasıl yapılır? 2023 YKS geç başvuru ücreti ne kadar, kaç TL? ÖSYM paylaştı!

YKS geç başvuru tarihlerinin sonuna doğru gelindi. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları 8 Mart 2023 Çarşamba günü başlayıp 23 Mart 2023 Perşembe günü sona ermişti. Başvuru günlerini kaçıran adaylar için ÖSYM geç başvuru tarihlerini ve detayları paylaştı. Peki, YKS geç başvuru bitti mi, nasıl yapılır? 2023 YKS geç başvuru ücreti ne kadar, kaç TL?

Egitim 02-04-2023 00:00

YKS ne zaman yapılacak? 2023 YKS tarihi belli oldu mu? Üniversite sınavının yapılacağı tarih için gözler ÖSYM'de

YKS tarihi geçtiğimiz günlerde yayımlanan ÖSYM sınav takvimi ile belli oldu. AYT, TYT ve YDT olmak üzere üç oturumda gerçekleşen YKS tarihinin 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi tarihleriyle çakışması durumundan dolayı tarihlerde değişiklik yapılması gündeme geldi. Üniversite sınavının yapılacağı tarih için gözler ÖSYM'ye çevrilmiş durumda. Peki, YKS ne zaman yapılacak? 2023 YKS tarihi belli oldu mu?

Egitim 29-11-2022 22:33