Aziz Sancar Haberleri

Prof. Dr. Aziz Sancar: “Türkiye’nin, dünyanın güçlü ve lider ülkeleri arasında yer alması için bilim ve teknoloji üretmesi şart”

Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (MAREV) bursiyerleri, 16 Aralık'ta MAREV Ataşehir tesislerinde düzenlenen etkinlikte Mardin topraklarında doğup büyümüş, yaptığı çalışmalarla Nobel Ödülü’ne layık görülmüş Prof. Dr. Aziz Sancar ile bir araya geldiler. “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Atatürk’ün İzinde” temasıyla gerçekleşen etkinliğe Amerika’dan çevrimiçi katılan Prof. Sancar’ın din ve bilim, kadın-erkek fırsat eşitliği, bilim ve teknoloji konularındaki yorumları salondan büyük alkış aldı.

Haber 18-12-2023 09:38

Erdoğan duyurmuştu... Resmi Gazete'de yayımlandı! İsmi değişti 'Sevinçliyiz gurur duyuyoruz! Çok yakışacak'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz ay Mardin'de yaptığı konuşmasında Mardin Havalimanı'nın adının Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı olarak değişeceğini duyurmuştu. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Bölgenin önemli turizmi merkezlerinden Mardin'de havalimanına Prof. Dr. Aziz Sancar'ın isminin verilmesi Mardinlileri memnun etti. Mardinliler "Hemşerimiz Nobel ödülü almıştı. Mardin Havalimanı'na isminin verilmesi güzel, sevinçliyiz. Onunla gurur duyuyoruz." dedi.

Haber 26-01-2023 17:32

Mardin Havalimanı'nın adı ne olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Mardin Havalimanı'nın adı değişiyor!

Mardin Havalimanı'nın adı değişiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin’deki toplu açılış töreninde yaptığı açıklamada Mardin Havalimanı'nın yeni adını da açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını kaçıran birçok kişi internette araştırma yapıyor. Peki, Mardin Havalimanı'nın adı ne olacak? İşte detaylar...

Haber 17-12-2022 22:56

Prof. Dr. Aziz Sancar'ın vefat eden ağabeyi İzmir'de defnedildi

Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın, İzmir'de vefat eden ağabeyi Tuğgeneral Kenan Sancar'ın cenazesi, toprağa verildi.

Yurthaber 04-11-2022 09:27

Aziz Sancar

Aziz Sancar Hakkındaki Haberler Mynet'te. Aziz Sancar Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Prof. Dr. Aziz Sancar’ın acı günü! Yengesi ve ağabeyi bir gün arayla vefat etti

Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın İzmir’de yaşayan yengesi Nezihe Sancar ve ağabeyi emekli Tuğgeneral Kenan Sancar bir gün arayla hayatlarını kaybetti.

Haber 03-11-2022 19:07

Kanser hastalarına umut olacak, Aziz Sancar'ın keşfi ses getirdi! 'Şu an başarı oranı...'

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, yaptığı çalışmayla birlikte , laboratuvar deneylerinde çok sık kullanılan EdU adlı bir molekülün özellikle beyin kanseri tedavisinde kullanılabileceğini keşfetti. İlk önce fareler sonra gönüllü hastalarda denenecek tedaviyle ilgili olarak Prof. Dr. Sancar, "Biz fare deneyi yapan beyin kanseri bir profesör ile anlaştık, onunla kasım veya aralık ayıyla birlikte fare deneylerine başlayacağız" dedi.

Haber 23-08-2022 22:58

Bilim dünyasında heyecan verici gelişme! Aziz Sancar müjdeyi verdi: Türkiye'ye taşıyacağım

ABD'de yaşayan Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, kansere ilişkin bilimsel bir araştırma metodu konusunda çok yeni bir şey keşfettiklerini ve çok heyecanlandıklarını belirterek, çalışmasını Türkiye'ye taşıma müjdesi verdi.

Haber 17-02-2022 09:30

Prof. Dr. Aziz Sancar, TEKNOFEST'te TOGG'un direksiyonuna geçti

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, TÜBİTAK’ın onur konuğu olarak katıldığı TEKNOFEST’te Türkiye’nin Otomobili TOGG ile tanıştı. 2022’nin son çeyreğinde banttan indirilmesi planlanan TOGG’un direksiyonuna geçen Prof. Sancar, TOGG CEO’su Gürcan Karakaş’tan projede gelinen aşama ve ilerleyen süreç hakkında bilgi aldı. Sancar’ın incelediği "Sancar" isimli araca isminin verilmesi konusunda izin verdiği de ortaya çıktı.

Haber 28-09-2021 14:40

Prof. Dr. Aziz Sancar çağrı yaptı: Kanun zorlamasa bile aşı olmak gerek

"TÜBİTAK COVID-19 Türkiye Platformu" çatısı altında aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları yürüten bilim insanlarıyla bir araya gelen Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, "Aşı karşıtı olmak mantık dışı bir tutum. Kanun zorlamasa bile aşı olmak gerek." ifadesini kullandı.

Haber 26-09-2021 11:35

Aziz Sancar: Benim yaptığımı yapmayın, geri dönün

Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, "Yurt dışı fırsatınız olursa çıkın ama Türkiye'nin size ihtiyacı var mutlaka geri dönün" dedi.

Haber 23-09-2021 19:46

Bilim dünyasının en prestijli ödülüne ismini veren bir dahi: Alfred Nobel

Bilim dünyasının en prestijli ödülü denildiğinde pek çok kişinin aklına Nobel Ödülü gelir. Ülkemizden sadece Orhan Pamuk ve Aziz Sancar'ın almaya hak kazandığı bu ödülün kurucusu olan Alfred Nobel'in hayatını sizler için araştırdık.

Trend 14-04-2021 14:16