Azmettirme Haberleri

Kocaeli'de lise öğrencisi dövülerek öldürülmüştü! Aileden karara tepki: 15 yaşındaki çocuğun hayatı bu kadar ucuz olamaz

Kocaeli'de lise öğrencisi Kıvanç Uman'ın öldürülmesine ilişkin açılan davada mahkeme, tutuklu sanıklar H.M.K. (16) ve Y.A.’ya (16) ‘Ağırlaştırılmış yaralama’ suçundan 8’er yıl hapis cezası, Y.K.’ya (14) ise 3 yıl 9 ay hapis cezasına karar verdi. ‘Azmettirme’ suçundan tutuksuz yargılanan A.B.K. ve Y.S.K. hakkında ise mahkeme, beraat kararı verdi. Duruşma sonrası açıklama yapan Kıvanç Uman’ın annesi Derya Uman, karara itiraz edeceklerini belirtti.

Haber 2024-04-24 19:57:40

Korkunç cinayette perde arkası aralanıyor

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde yaşlı adamı işlettiği tuhafiye dükkanında göğsünden vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan lise öğrencisi ile azmettirme suçundan yargılanan babası ve dayısı ilk kez hakim karşısına çıktı.

Yurthaber 2024-02-22 11:04:16

Engin Polat ve Dilan Polat çifti Banu Parlak dosyasında da tutuklandı! İşte günler sonra ilk görüntü

Dilan Polat ve Engin Polat ifade vermek üzere Küçükçekmece Adliyesi'ne götürüldü. Banu Parlak'ın dükkanının kurşunlanmasıyla ilgili ifadelerinin alınacağı iddia edilen Dilan Polat ve Engin Polat günler sonra ilk kez görüntülenirken, Engin Polat'ın yüzündeki ifade sosyal medyada gündem oldu. Azmettirici olarak ifadeleri alınan ve mahkemeye sevk edilen Dilan-Engin Polat çifti silahlı saldırıya azmettirme suçundan da tutuklandı.

Magazin 2023-11-14 15:21:05

Gazeteci Güngör Arslan cinayeti davasında karar! 2 sanığa ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi

Kocaeli'de bir yerel internet haber sitesinin sahibi, gazeteci Güngör Arslan'ın öldürülmesiyle ilgili 6'sı tutuklu 14 kişinin yargılandığı davada karar açıklandı. Arslan’ı vuran Ramazan Özkan ve azmettirici Burhan Polat'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilirken, cinayeti azmettirme suçlamasıyla yargılanan Ersin Kurt'un ise beraatine karar verildi.

Haber 2023-01-09 21:33:44

Son dakika: Necip Hablemitoğlu suikastı davasında yeni gelişme! Aralarında FETÖ elebaşı Gülen de var... Dava açıldı

Son dakika haberine göre, Necip Hablemitoğlu suikastı soruşturması 20 yıl sonra tamamlandı. İddianamede, FETÖ elebaşı Gülen'in de aralarında bulunduğu 10 şüpheli, "tasarlayarak öldürme", "tasarlayarak öldürmeye azmettirme", "suç örgütü yöneticiliği" ve "suç örgütü üyeliği" ile suçlandı. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 11-11-22 22:43

Yeniden görülen Adnan Oktar organize suç örgütü davasında mütalaa açıklandı

Örgüt elebaşı Oktar'ın, "örgüt yöneticiliği" , "FETÖ silahlı terör örgütüne yardım", "siyasal veya askeri casusluğa teşebbüs", "eziyet", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma", "birden fazla kişiyle birlikte birden fazla kez çocuğa karşı cinsel istismar", "cinsel saldırı", "cinsel saldırıya teşebbüs", "kişisel verilerin kaydedilmesi", "tehdide azmettirme" suçlarından 232 yıl 9 aydan 1198 yıla kadar hapsi istendi

Yurthaber 19-09-22 18:10

Başına çekiç vurup öldürmüştü! Arkadaş katiline ağırlaştırılmış müebbet talebi

Ankara'da annesine kötü davrandığını iddia ettiği arkadaşı Hasan Hüseyin Akkuş'u başına çekiçle vurarak öldüren Volkan Aydın ve azmettirici olduğu belirtilen C.A. hakkında, 'kasten öldürme' ve 'kasten öldürmeye azmettirme' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet istemiyle hazırlanan iddianame, kabul edildi. Volkan Aydın, 'Anneni neden üzüyorsun, anneni neden ağlatıyorsun' dedim. Hasan da 'Sen karışma' dedi. sinirden dolayı kafasına çekiçle vurdum'' şeklide ifade verdi.

Haber 29-06-22 17:53

Türk doktora Amerika’da büyük şok! Cinayet için kiralık tuttuğu iddia edildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde koronavirüs tedavisine yönelik çalışmalarını yürüten Dr. Serhat Gümrükçü, 2018 yılında kiralık katil tutarak cinayete azmettirme suçundan tutuklandı. Los Angeles’ta yaşayan Gümrükçü ile şirketin Bilgi Teknoloji Direktörü Berk Eratay’ın Gregory Davis isimli bir kişiyi kiralık katil tutarak öldürttüğü iddia edildi.

Trend 28-05-22 09:42

Azmettirme ne demek? Azmettirme kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sondan eklemeli bir dildir. Sondan eklemeli diller, kelimelerin anlamlarını kelimelere ek getirerek türetirler. Türkçe de bunun için yapım ve çekim eklerini kullanır. Anadili Türkçe olan kişiler bu ekleri çok kolay kavrayabilir. Kelimelere getirilen ekler otomatik olarak anlam oluşturulabilir. Ancak anadili Türkçe olanların bile bütün kelimelerin anlamlarına tam olarak hakim olması mümkün değildir. Bu nedenle bilinmeyen kelimelerin anlamlarına bakılır. Azmettirme kelimesi de bilinmeyen kelimelerden biri olabilir. Azmettirme kelimesinin anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 21:24

İzmir'de gürültü kavgası cinayeti! Babadan akılalmaz sözler: Bunları öldür gitsin

İzmir'de komşusu Adem Ateş'i 4 Ocak günü öldüren Kemal Yıldız'a 'silahla kasten öldürme', babası Kazım Yıldız'a ise 'kasten öldürmeye azmettirme' suçundan müebbet hapis cezası istendi. 'Çocuk gürültüsü' nedeniyle çıkan tartışmada 71 yaşındaki baba Kazım Yıldız'ın Kemal Yıldız'a ''Ne konuşuyorsun? Bunları öldür gitsin. Başka türlü kurtulamayız. Ben çocuklarına bakarım'' dediği ifade edildi.

Haber 15-03-22 12:11

Eşini taciz eden kişiyi adliye önünde kurşunlamıştı! Taciz edilen kadına 'azmettirme' soruşturması

Kayseri'de İ.A, eşi Cansu A.'ya cinsel tacizde bulunup şantaj yapan Gökhan Özcan'ı (35), 2,5 yıl hapis cezasına çarptırıldığı dava sonrası adliye çıkışında, aracının içinde kurşunlayarak yaraladı. Cansu A., eşi İ.A.’yı silahlı saldırıya azmettirdiği suçlamasıyla gözaltına alındı. Cansu A. çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla salıverilirken, soruşturmanın sürdüğü bildirildi. İşte olayın detayları!

Haber 21-01-22 16:10

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'e azmettirme suçundan hapis cezası

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'e "azmettirme" suçundan hapis cezası

Yurthaber 09-12-21 16:27

Şarkıcı Bulut Duman, 2 yaşındaki çocuğuna cinsel istismara azmettirmiş

Kadıköy'de evlat edindiği 2 yaşındaki çocuğuna başka bir erkek tarafından cinsel istismarda bulunulması için azmettirdiği iddia edilen şarkıcı Bulut Duman (31) hakkında "Çocuğun cinsel istismarına azmettirme" suçundan 27 yıldan az olmamak şartıyla hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede yer alan A.Ü'nün ifadesine göre, Duman'ın A.Ü. isimli erkek ile cinsel ilişki yaşadığı ve A.Ü.'ye "Bende yeni bir fetiş var" diyerek "Bu durumu seninle yaşamak istiyorum" dediği öne sürüldü.

Haber 10-08-21 14:02

Sosyal medya fenomeni 'Gaga Bulut’a 6 yıl 3 ay hapis!

'Gaga Bulut' lakaplı sosyal medya fenomeni Bulut Altuğ’un yargılandığı davada 17 yıl hapis cezası aldığı karar, Yargıtay tarafından sanığın cinsel istismara azmettirme değil, sarkıntılık suçundan cezalandırılması gerektiği gerekçesiyle bozuldu. Bozma kararının ardından yeniden yargılanan Altuğ, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Magazin 06-08-21 15:15

GÜNCELLEME - Konya'da 3 yıl önce öldürülen Büyükşen çifti cinayetinde zanlının yanlış eve girdiği iddiası

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'si "cinayeti azmettirme", 2'si de "cinayete yardım ve yataklık" suçlamasıyla tutuklandı - Gözaltına alınan 25 zanlıdan 21'i jandarmadaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı ADLİ SÜREÇ VE DETAYLAR EKLENDİ

Yurthaber 17-07-21 09:59

Öpücüğün rüşvet sayıldığı davada polise hapis cezası

Gaziantep'te fuhuştan işlem yaptığı kadınla ilişkisi olduğu öne sürülen polis memuruna dava açıldı. Mahkeme, öpücüğü rüşvet saydı. Polis memuru E.E. ve ilişki yaşadığı S.B., ‘görevi kötüye kullanma ve azmettirme’ suçundan 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Haber 28-05-21 16:53

Samsun merkezli suç örgütüne şafak operasyonu: 57 gözaltı

Samsun merkezli İstanbul, Ordu ve Adana illerinde suç örgütüne yönelik düzenlenen şafak operasyonunda 57 kişi gözaltına alındı.Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Samsun’da faaliyet yürüten organize suç örgütlerinin ve karışmış oldukları suçların deşifre edilmesine yönelik 5 ay süren çalışmalarda, silahlı organize suç örgütünün, kasten adam öldürme, azmettirme, cebir ve tehdit yöntemleri ile ihaleye fesat karıştırma, suç örgütünün korkutucu gücünü kullanarak nitelikli yağma, yağmaya yönelik silahlı tehdit, işyeri kurşunlama, silahla kasten yaralama, mala zarar verme, suç örgütüne gelir sağlamaya yönelik uyuşturucu madde ticareti, yine örgüte gelir sağlamak amacıyla kumar oynatmak, soruşturmanın gizliliğinin ihlali, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, suçlunun kayrılması suçlarının işlediği tespit etti.

Haber 23-02-21 12:44

Mezar başında itiraf ettiği cinayeti, mahkemede reddetti

Ümraniye’de kardeşi Hasan Akman’ı öldürdüğü iddia edilen Ecevit Akman ve cinayetin azmettiricisi olduğu öne sürülen maktulün eşi sanık Arzu Akman’ın yargılanmasına devam edildi. Azmettirme iddialarını reddeden Arzu Akman "Olay günü eşim dışarıda çardakta çay içiyordu, biz evdeydik. Dışardan bir ses duyduk Ecevit, Hasan'ı öldürmüş ardından cama vurarak "Bana git eşinin leşini al' dedi" diye konuştu. Akman, mezar başında cinayeti itiraf ettiği videoyu ise reddetti.

Haber 17-02-21 11:26

Kaftancıoğlu’na , ’özel hayatın gizliliğini ihlale azmettirme’den 6 yıla kadar hapis istemi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evinin fotoğraflarının izinsiz çekilmesine ilişkin CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında, “özel hayatın gizliliğini ihlal etmeye azmettirme” suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle yeni bir iddianame düzenlendi.CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evinin fotoğraflarının izinsiz çekilmesine ilişkin “özel hayatın gizliliğini ihlal etmeye azmettirme” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle yeni bir iddianame düzenlendi.Kaftancıoğlu tarafından ‘azmettirildi’ iddiasıAnadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, CHP Üsküdar Başkanı olan Suat Özçağdaş’ın 21 Nisan 2020 tarihinde saat 12.50 civarında aynı partiye mensubu iki kişiyle birlikte Üsküdar Kuzguncuk mahallesine geldiği anlatıldı.

Haber 22-01-21 15:12

Son dakika: Canan Kaftancıoğlu hakkında yeni iddianame

Son dakika haberine göre CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evinin fotoğraflarının çekilmesine ilişkin "Özel hayatın gizliliğini ihlal etmeye azmettirme" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yeni bir iddianame hazırlandı. İddianame kabul edilirse Kaftancıoğlu önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Haber 22-01-21 14:40

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evinin fotoğraflarının izinsiz çekilmesine ilişkin CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında, “özel hayatın gizliliğini ihlal etmeye azmettirme” suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle iddianame

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evinin fotoğraflarının izinsiz çekilmesine ilişkin CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında, “özel hayatın gizliliğini ihlal etmeye azmettirme” suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Haber 22-01-21 14:34

İbrahim Tatlıses'e silahlı saldırıda yeni gelişme! Tekrardan...

Tatlıses'in ağır yaralandığı 2011'deki silahlı saldırıda, asistanı ve şoförüne de ateş edilmesine ilişkin yeniden görülen davada, sanıklardan Abdullah Uçmak'ın "öldürmeye teşebbüse azmettirme", Yunus Ayık ve Ersin Altun'un ise "öldürmeye teşebbüs" suçundan 26 yıldan 40'ar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

Magazin 16-12-20 11:47

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen takipsizlik kararı kaldırıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evinin fotoğrafının izinsiz çekilmesine ilişkin CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında "özel hayatın gizliliğini ihlale azmettirme", "suçu ve suçluyu övme" ve "suç işlemeye tahrik" suçlarından yürütülen soruşturmada verilen takipsizlik kararı, itiraz üzerine kaldırıldı.

Haber 23-11-20 15:47

Melek Aslan cinayeti: Kardeşince öldürülen genç kadının eski erkek arkadaşı 'cinayete azmettirme' suçundan tutuklandı

Diyarbakır'da geçen hafta 24 yaşındaki Melek Aslan'ın, erkek kardeşi Mustafa Aslan tarafından öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan Orhan Vatansever tutuklandı. Melek Aslan'ın eski arkadaşı olan Orhan Vatansever, cinayetin azmettiricisi olmakla suçlanıyor.

Haber 26-10-20 03:18

Melek Aslan cinayetinde flaş gelişme! Cinayete azmettirme suçundan tutuklandı

Diyarbakır'da, erkek kardeşi Mustafa Aslan (21) tarafından öldürülen Melek Aslan (24) cinayetinin azmettiricisi olduğu suçlamasıyla gözaltına alınan Orhan Vatansever tutuklandı.

Haber 25-10-20 21:37

6 yıl boyunca kızına cinsel saldırıda bulunup, doğan bebekleri öldürmüştü! Baba ile ilgili yeni karar

Antalya'da zihinsel engelli kızına 6 yıl boyunca cinsel saldırıda bulunduğu ve dünyaya gelen 2 bebeği öldürdürdüğü iddialarıyla yargılandığı 2 ayrı davada ağırlaştırılmış ömür boyu ve 30 yıl hapis cezalarına çarptırılan Ekrem E., eşi Cemile E.'yi 'cinayete azmettirme' suçundan yargılandığı 3'üncü davada da ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum edildi.

Haber 06-10-20 11:27

ESOGÜ katliamında 4 ağırlaştırılmış müebbet

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) 4 akademisyenin öldürüldüğü olayın suçlusu Volkan Bayar hakkında 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, eski eşi Saadet Aylin Yağan için istenen ‘azmettirme’ suçundan ise beraat kararı verildi.Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) 4 kişinin öldürülmesi sonucunda tutuklanan öğretim görevlisi Volkan Bayar ve eşi Saadet Aylin Yağan’ın ’ağırlaştırılmış müebbet’ istemi ile yargılandığı davanın karar duruşması görüldü.

Haber 11-09-20 13:28

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz hakkında 7.5 yıl hapis istemi

İzmir'de Deniz Camgöz liderliğindeki suç örgütü yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede mağdur olarak ifade veren Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz hakkında, manav İsmail K.'ye düzenlenen saldırıyla ilgili ek iddianame hazırlandı. Savcılık, Gürbüz için 'silahla kasten yaralamaya azmettirme' suçundan 7,5 yıla kadar hapis cezası istedi.

Haber 18-06-20 19:49

Viranşehir’de tefeci operasyonu 6 gözaltı

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde tefecilere yönelik düzenlenen operasyonda 6 şüpheli gözaltına alındı.Edinilen bilgiye göre, Viranşehir Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla “tetefecilik, tehdit, intihara azmettirme’ suçlarını içeren soruşturma kapsamında bazı ev ve iş yerlerine baskın düzenledi.

Yurthaber 09-06-20 14:36

Canan Kaftancıoğlu, Fahrettin Altun'un evinin fotoğraflanmasıyla ilgili olarak ifadeye çağrıldı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un İstanbul Kuzguncuk'taki evinin fotoğraflanmasıyla ilgili olarak açılan soruşturma kapsamında ifadeye çağrıldı. Bu hafta ifade vermesi beklenen Kaftancıoğlu hakkındaki soruşturma, CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş'ın, Altun'un evini fotoğrafladığı iddiasıyla başlatılan soruşturmayla bağlantılı olarak "suçu ve suçluyu övme, suça azmettirme" suçlarından açılmıştı.

Haber 28-04-20 13:07

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evinin fotoğraflanmasıyla ilgili “suçu ve suçluyu övme, suça azmettirme" suçlarından hakkında soruşturma açılan CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı.

Haber 28-04-20 10:51

Cemal Kaşıkçı davasında flaş gelişme

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili 18 Suudi vatandaşına ''kasten öldürme'', 2 kişiye de ''azmettirme'' suçundan kamu davası açıldı.

Haber 25-03-20 10:35

Belediye Başkanını öldüren sanığa, ağırlaştırılmış müebbet istemi

KONYA'da, Doğanhisar Belediye Başkanı MHP'li İhsan Öztoklu'yu (42) bıçaklayarak öldüren Abdurrahman Koç (26) hakkında, 'Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. 5 sanıktan Koç'un babası, Öztoklu'nun selefi ve seçimlerde İYİ Parti Belediye Başkanı adayı olan Abdullah Koç (52) ve akrabası Osman Koç hakkında da azmettirme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.  Cumhur İttifakı'nın adayı olarak girdiği 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, Doğanhisar Belediye Başkanı seçilen MHP'li İhsan Öztoklu, 24 Mayıs gecesi Başköy Mahallesi'nde bir bilboarda, seçimden sonra astırdığı kendi resmi ve adının olduğu, 'Haydi Bismillah Tüm Doğanhisarlı Hemşerilerime Gönülden Teşekkürler' yazılı afişin yırtıldığını öğrendi.

Haber 26-01-20 11:56

Cemil Candaş’ın öldürülmesi davası

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş’ın öldürülmesine 5 sanığın ’’kasten öldürme, kasten öldürmeye yardım ve azmettirme" suçlarından çeşitli hapis cezalarına çarptırıldığı, 5 sanığın da beraat ettiği dava dosyası, kararın İstinaf Mahkemesi’nce usulen bozulmasının ardından yeniden görülmeye başlandı.İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1.

Haber 08-01-20 12:46

İranlı Mesut Mevlevi cinayetinde 7 şüpheli tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi

ŞİŞLİ'de İran uyruklu Masous Molavi Vardanjani öldürülmesiyle ilgili adliyeye sevk edilen 11 şüpheliden 7'si "Tasarlayarak öldürme", "Kasten öldürmeye teşebbüs", "Kasten öldürmeye azmettirme" ve "Öldürmeye yardım" tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.  Şişli'de 14 Kasım'da öldürülen İranlı Mesut Mevlevi cinayetine ilişkin olarak gözaltına alınan 11 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

Haber 30-11-19 20:38

Kayıp olarak aranıyordu, öldürüldüğü ortaya çıktı (2)

TUTUKLANDILAR Manisa'nın Ahmetli ilçesinde, kayıp olarak aranan Turgut Özyürek'in (58) öldürülmesi ile ilgili olayla ilgili gözaltına alınan Turgut Özyürek'in eşi Necla Özyürek ve ilişki yaşadığı öne sürülen Hayrettin Atasoy (33), emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece, 'Azmettirme, planlayarak ve tasarlayarak cinayet işleme' suçlarından tutuklandı.

Haber 26-11-19 23:41

Kayıp olarak aranıyordu, öldürüldüğü ortaya çıktı (2)

TUTUKLANDILAR Manisa'nın Ahmetli ilçesinde, kayıp olarak aranan Turgut Özyürek'in (58) öldürülmesi ile ilgili olayla ilgili gözaltına alınan Turgut Özyürek'in eşi Necla Özyürek ve ilişki yaşadığı öne sürülen Hayrettin Atasoy (33), emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece, 'Azmettirme, planlayarak ve tasarlayarak cinayet işleme' suçlarından tutuklandı.

Haber 26-11-19 20:58

BTP Genel Başkanı Baş'ın yargılandığı davada karar

BTP Genel Başkanı Haydar Baş, başkasına ait mal varlığını zorla üzerine geçirdiği iddiasıyla yargılandığı davada "resmi belgede sahteciliğe azmettirme" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

Haber 16-10-19 17:29

Son dakika: Haydar Baş'a hapis cezası!

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş ve aralarında avukatlarının da bulunduğu 14 sanığın yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme heyeti tutuksuz sanık Haydar Baş'ın 'nitelikli yağmaya azmettirme' suçundan beraatine 'açığa atılan imzanın kötüye kullanılmasına azmettirme' suçundan ise 2 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Haber 16-10-19 16:52

Kız kardeşini intihar ettiren ağabeyin eylemi töre cinayeti sayıldı

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, bir erkekle öpüştüğü gerekçesiyle dövdüğü kız kardeşine böcek ilacı vererek intiharına neden olan ağabeye, "kardeşe karşı töre saikiyle kasten öldürme suçu" kapsamında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren yerel mahkemenin kararını onadı - Daire, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının, sanığın eyleminin "intihara azmettirme" suçunu oluşturduğu gerekçesiyle yaptığı itirazı da reddetti

Haber 11-10-19 11:06

Fransa’da yargılanan Suudi Prensese 10 ay hapis cezası

Suudi Arabistan Kralı Selman’ın kızı Prenses Hassa Bint Selman, Fransa’da adam kaçırmaya azmettirme ve şiddet olaylarına karışma suçlarından yargılandığı davada 10 ay hapse mahkum edildi.

Haber 12-09-19 16:04

FETÖ'nün Atatürk Havalimanı'nı işgal girişimi davasında karar

"Anayasayı ihlal" ve "öldürmeye azmettirme" suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli suçlardan 78 yıl 6 ay hapis cezası verilen sanık eski Başçavuş Aslan Özkan, en yüksek cezaya çarptırılan sanık oldu - Eski sözleşmeli erler Yasin Keçeli ve Metin Uçar da Ayabak'ın şehit edilmesine ilişkin "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis, "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından da ayrı ayrı 65 yıl 5 ay hapse mahkum edildi

Haber 17-07-19 17:20

Korkunç cinayette perde arkası aralanıyor

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde yaşlı adamı işlettiği tuhafiye dükkanında göğsünden vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan lise öğrencisi ile azmettirme suçundan yargılanan babası ve dayısı ilk kez hakim karşısına çıktı.

Haber 08-07-19 02:48

Adana'daki cinayet davasında karar

Kentte 2014 yılında bir kişinin silahla öldürülmesine ilişkin, "cinayete azmettirme" suçundan yargılanan sanığın beraatine hükmedildi

Yurthaber 27-06-19 13:05

Adana'daki cinayet davasında karar

Kentte 2014 yılında bir kişinin silahla öldürülmesine ilişkin, "cinayete azmettirme" suçundan yargılanan sanığın beraatine hükmedildi

Haber 27-06-19 13:05

Eskişehir'de 4 akademisyeni öldürmüştü! İstenen ceza belli oldu

Eskişehir'de 4 akademisyeni tabancayla vurarak öldüren araştırma görevlisi Volkan Bayar ile onu azmettirdiği iddia edilen eski eşi Saadet Aylin Y. hakkında hazırlanan iddianame, kabul edildi. Volkan Bayar hakkında 'tasarlayarak kasten öldürme', Saadet Aylin Y. hakkında ise 'azmettirme' suçundan 4'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi. İkilinin telefon görüşmelerine yer verilen iddianame Bayar'ın eski eşine, 'Rahatla şimdi, vurdum hepsini, rahatla' dediği belirtildi.

Haber 21-05-19 13:59

İzmir'de suç örgütü operasyonu

Menemen Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, "kasten yaralama, tefecilik, yağma, suça azmettirme ve tehdit" iddiasıyla çoğunluğu aynı aileden 19 zanlı gözaltına alındı

Haber 07-05-19 10:53

Bağdat Caddesi’ndeki cinayette dikkat çeken bağlantı

Kadıköy’de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden şahsın, cinayete azmettirme suçundan yargılanan Orhan Ünğan’ın kardeşi İlhan Ünğan olduğu ortaya atıldı.

Haber 07-04-19 18:55