Azmi Tekocak Haberleri

62 yaşındaki kadının okuma yazma azmi örnek oldu

Bilecik’te yaşayan 62 yaşındaki Suna Şahin, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan okuma-yazma kursuna katılırken okuma azmi görenleri şaşırttı.

Yurthaber 2024-02-22 10:58:07

Zafer Partisi'nin İstanbul'daki oy oranı! Azmi Karamahmutoğlu 1990'lı yıllardan sonra ilk diyerek açıkladı: Tablo enfes!

İstanbul seçim sonuçları şimdiden merak konusu oldu. 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere doğru geri sayım sürerken, İstanbul'da son durum yakından takip ediliyor. Muhalefetin birçok adayla girdiği seçimlerde "Zafer Partisi ne kadar oy alır?" sorusuna da yanıt aranırken, İBB Başkan Adayı Azmi Karamahmutoğlu, son oy oranını açıkladı. İddialı ifadeler kullanan Karamahmutoğlu, 1990'lı yılların ardından bir ilkin yaşandığını belirtirken "Sahada gördüğüm tablo ise enfes" diye konuştu.

Haber 2024-02-21 07:39:49

Sinan Oğan ile Zafer Partisi birbirine girdi! Karamahmutoğlu'na sosyalist yanıtı sert oldu, tek kelimelik cevap gündem oldu

Zafer Partisi'nin İBB adayı Azmi Karamahmutoğlu'nun Sinan Oğan hakkındaki sözleri yepyeni ve hararetli bir tartışmanın fitilini ateşledi. Oğan için "Onu tanıdığımda sosyalistti" diyen Karamahmutoğlu'na Oğan sert ve uzun bir yanıt verdi, "HDP ile kol kola girmek mi milliyetçilik, ülkücülük?" dedi ve Karamahmutoğlu'nun Zafer Partisi'ne oy vermediğini öne sürdü. Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sevdagül Tunçer ise Oğan'a tek kelimelik yanıtıyla sosyal medyanın gündemine yerleşti.

Haber 2024-02-17 08:41:16

Son dakika | İBB için o da adaylığını ortaya koydu! İstanbul'un 31 Mart yarışına bir isim daha dahil oldu

Son dakika haberi: İstanbul'daki rekabet kızışıyor: İBB adaylarına bugün bir yenisi eklendi! Şimdiye dek Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum, Azmi Karamahmutoğlu ve Buğra Kavuncu aday gösterildi. Bugün de Saadet Partisi'nden Birol Aydın'ın adaylığı duyuruldu.

Haber 2024-01-28 13:40:41

Ne İmamoğlu ne Murat Kurum! İsimleri yok, seçim sonuçları onların elinde: İBB anketine damgasını vuran adaylar

31 Mart'ta İstanbul'un kazananı kim olacak? İstanbul'a büyük önem atfettiği bilinen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderliğindeki AK Parti, 2019'da kaybettiği İBB'yi geri almak için Murat Kurum ile yarışa dahil oldu. Bu sırada ilk seçim anketleri gelmeye başladı. Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum'un arasındaki farkı ortaya koyan anket sonuçlarına Zafer Partisi'nin adayı Azmi Karamahmutoğlu ile henüz belirlenmeyen İYİ Parti ve YRP adayları damgasını vurdu.

Haber 22-01-24 14:24

Görenler şaşırıp kalıyor! 'Üniversite mezunuyum' Mobilya fabrikasındaki kadın ustalar: İnsan kendine güvendikten sonra her işi yapabilir

Elazığ’da Organize Sanayi Bölgesinde mobilya fabrikasında çalışan kadın ustaların çalışma hızı ve azmi görenleri şaşırtıyor. Çalışmaları ile erkeklere taş çıkaran kadınlar, ’’Artık işçinin erkeği kadını yok’’ diyor.

Kadin 15-01-24 11:55

Zafer Partisi'nin İstanbul adayı belli oldu!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerde İBB Başkan adayının Azmi Karamahmutoğlu olduğunu duyurdu.

Haber 13-01-24 17:15

Karın ağrısıyla gittiği hastanede lösemi teşhisi konulan Ecem 7 yılda kanseri yendi

Diyarbakır'da 13 yaşındayken yakalandığı kanseri azmi ve 7 yıl süren tedaviyle yenmeyi başaran 20 yaşındaki Ecem Alan, geleceğe ümitle bakıyor.

Yurthaber 18-07-23 12:05

71 yaşındaki Ulviye teyzenin takdir toplayan azmi! Bize başvurduğunda tereddütlerimiz vardı

Artvin’de 71 yaşındaki Ulviye Hekimoğlu'nun ehliyet azmi takdir topluyor. Kursa yazılan Ulviye teyze, yaşına rağmen otomobil kullanmayı öğrenmek için ders alıyor çünkü torunlarını gezdirmek istiyor! Kurs Eğitmeni "Ulviye teyzemiz 71 yaşında bize başvurduğunda 'Eğitimleri alabilir mi? Nasıl olur?' diye tereddütlerimiz vardı" dese de, Ulviye teyzenin kurslar başlayınca güzel bir şekilde eğitim aldığını söyledi. Ulviye teyze ise "İnşallah sınavları kazanıp torunlarımı gezdireceğim“ diye konuştu.

Haber 13-03-23 10:34

Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iddiaları... Soylu'dan yeni açıklama: Baronlara ve çetelere can simidi atan video...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iddialarına ilkin İçişleri Bakan Soylu'dan yeni açıklama geldi. Katıldığı programda, uyuşturucu operasyonlarına dikkat çeken, madde bağlantılı ölümlerin azaldığını ifade eden Soylu, iddialar ile teşkilatın motivasyonunun düşürülmeye çalışıldığını söyledi. Soylu, "Uyuşturucu baronlarına ve organize suç çetelerine can simidi atan bir video ile toplumun ve teşkilatın motivasyonu, temposu, azmi, düşürülmeye çalışılıyor." dedi.

Haber 02-11-22 13:57

Ampute Futbol Milli Takımı'nın dünya kupası zaferi

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek: "Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Özellikle futbolcuların kazanma ve mücadele azmi, görülecek bir şey. Hepsinin alnından öpüyorum"

Yurthaber 09-10-22 22:49

Ampute Futbol Milli Takımı dünya şampiyonu oldu! Kupayı Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi

İstanbul'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası finalinde Ampute Futbol Milli Takımımız Angola'yı 4-1'lik skorla devirerek şampiyon oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ampute Futbol Milli Takımı'nın dünya şampiyonu olmasına ilişkin "Bu engelli kardeşlerimizin, hırsı, azmi, kararlılığı, futbolun diğer sağlam branşlarına örnek... Ampute Milli Takımı'mızı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Haber 09-10-22 22:27

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ampute Futbol Milli Takımı'nın dünya şampiyonluğunu değerlendirdi:

"Bu engelli kardeşlerimizin, hırsı, azmi, kararlılığı, futbolun diğer sağlam branşlarına örnek. Bu azmin, bu hırsın önünde hiçbir şey dayanmaz. Bundan dolayı gösterdikleri azim ve hırslılık sebebiyle şahsım, milletim adına Ampute Milli Takımı'mızı tebrik ediyorum"

Yurthaber 09-10-22 22:19

Kadın itfaiyeci sevdiği mesleği yapmanın mutluluğunu yaşıyor

Kırklareli Lüleburgaz'daki tek kadın itfaiyeci 23 yaşındaki Eliz Yazıcı cesareti, azmi ve hırsıyla dikkati çekiyor - Yazıcı: - "Bu hem erkek için hem de kadınlar için zor bir meslek fakat önemli olan sevmek. Sonrasında her şey kolay geliyor ve engelleri aşıyorsunuz. İnsanların hayatlarına dokunmak çok güzel"

Yurthaber 01-10-22 11:04

Mehmet Akif öğretmen, ampute koluna sabitlediği bagetle bateri çalıyor

15 yaşındayken kıyma makinesine kaptırdığı sol kolunu dirsek altından kaybeden özel eğitim öğretmeni Mehmet Akif Akıncı, azmi ve bateri çalma yeteneğiyle beğeni topluyor - Akıncı: - "Olumsuzluklar yaşadım ancak asla pes etmedim. Bateristlik hikayesini asla sekteye uğratmadım. İlk defa kendim için bir şey yaptığımı hissettim. Psikolojik olarak bana çok iyi geldi"

Yurthaber 29-09-22 11:11

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Hatay'da konuştu:

"Cumhuriyet'in son 20 yılına damgasını vuran kadrolar olarak, inşallah Cumhuriyet'imizin ikinci yüzyılına da damgamızı vuracağız. Bunun hazırlığı, çalışması, azmi, gayreti, aşkı içerisindeyiz"

Yurthaber 24-09-22 14:45

Yer: Mersin! Tam bin 500 yıllık... Ziyarete açıldı, soyunma yeri de ortaya çıkmaya başladı

Mersin'de antik liman kentinde yapılan kazı çalışmasında 200 yıl kullanıldığı değerlendirilen alttan ısıtmalı bir Roma Hamamı restore edildi. Hamamın soyunmalık mekanındaki zemin mozaiğinin temizliği devam ederken konu hakkında konuşan Prof. Dr. Mehmet Tekocak, ''Bölgede ziyaret edilebileceğiniz Roma hamamlarından belki de ilk oldu. İçinde bulunduğumuz mekan hamamın soyunmalık mekanı. Bir nevi giriş mekanı görevi yapmakta. Bu yapıyı 4 mevsim burayı ziyaret edebilecek bir hale getirdik'' dedi.

Haber 13-09-22 12:10

Oktay, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuştu:

"Türk-İslam medeniyetinin ilim paradigması, daha güçlü şekilde ihya edilmeyi bekliyor. Binlerce yıllık tarihi birikimin muhasebesini yaparak, geleceği inşa etmenin sorumluluğunu taşıyoruz" - "Nesillerimizin, köklü tarihinin bilincinde, bu bilinçle geleceğe söyleyecek sözü olan, özgüveni ve azmi yüksek şekilde yetişmeleri için çalışıyoruz. Sadece Türkiye'yi, Batı'yı değil, Doğu'yu; Tanrı Dağları'ndan Altay Bozkırları'na atayurdunu bilen, hisseden ve yaşayabilen zihinlerle ilerleyeceğimize inanıyoruz"

Yurthaber 12-09-22 12:12

Türkiye'de tek! 'Yapamazsın' dediler, 5 ülkeye ihracat yapıyor

Tokat’ta 25 yıldır urgancılık yapan Ayşe Darende, eşinden öğrendiği mesleğine 1997 yılında evinde başladı. Yaklaşık 15 yıldır açtığı iş yerinde el işi hayvan yularları ve köpek tasması yapan Darende, sıra dışı mesleğiyle Türkiye'de tek. Çalışma azmi ile hemcinslerine örnek olup, yaptığı urganları 5 ülkeye satıyor.

Finans 31-08-22 14:55

Trabzon'da sanatçılar doğayla baş başa farklı eserler üretti

Tılsım Uluslararası Sanat Derneğinin organizasyonuyla Maçka'da bir araya gelen 20 sanatçı ebru, fotoğraf, çini, tezhip, üç boyutlu şekillendirme, baskı, keçe, filografi ve resim çalışması yaptı - Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Azmi Natık Aydın: - "Hem sanatı daha ön plana çıkararak insanlara anlatmaya çalışıyoruz hem de doğayla iç içe oluyoruz. Çok keyifli çalışmalar ortaya çıkıyor, atölyelerde çalışmaktan daha zevkli zamanlar geçiriyoruz"

Yurthaber 06-07-22 11:32

Rüyada taşınmak ne anlama gelir? Rüyada taşınmak için eşya toplamak, ev temizlemek ne demek?

Rüyada taşınmak, yorumu merakla araştırılan imgelerdendir. Bu noktada rüyanın detaylarına bakmak önemli etkiler yaratır. Bu simgeyi gören rüya sahibinin hayatında büyük bir değişim yaşayacağı yorumlanır. Rüyada başka şehre taşınmak, gurbete gidileceğini simgeler. Rüyada villaya taşınmak da dikkat çeken detaylardandır. Rüya alimlerine göre, rüyasında villaya taşındığını gören kişinin iş hayatı azmi sayesinde başarılarla dolar.

Trend 23-06-22 09:49

Diyarbakırlı gençlerin tarla ve çobanlıktan dünya kupasına uzanan başarısı

Bismil ilçesinde tarım ve hayvancılıkla uğraşan ailelerine yardım ederken yetenekleri keşfedilen Melike Fidan, Emin Kaya ve Meyrama Çelebi, 7. Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası'ndan madalyayla döndü - Beden eğitimi öğretmeni ve kick boks antrenörü Uğur Selçuk Öner: - "Bir sporcumuz dünya kupası şampiyonu, diğer 2 öğrencimiz de dünya kupası 3'üncüsü oldu. Çocuklarımız köylerinde hayvan otlatıyor, tarla sürüyor. Buna rağmen çocukların azmi ve kararlığı bizim için çok önemli"

Yurthaber 24-05-22 11:05

Trabzonspor şampiyonluk kupasını aldı

Bordo-mavili takıma kupasını Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Servet Yardımcı verdi - Taraftara seslenen Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu: "İyi günümüzde, kötü günümüzde, hatta en kötü günümüzde arkamızda en büyük güç siz oldunuz. Ezberi bozan, inadı, karakteri, azmi ile zafere uzanan bu takımın arkasında en büyük güç sizsiniz, sağ olun, var olun"

Yurthaber 14-05-22 22:55

Hukuk bürosunda başlayan avukatlık hayalini azimle çalışıp gerçekleştirdi

Kırklareli'nde eğitim gördüğü lisenin bilgisayar teknisyenliği bölümünden mezun olduktan sonra yanında çalışmaya başladığı avukatı rol model alan Fatma Küçük, azmi ve başarısıyla önce adalet meslek yüksekokulunu sonra hukuk fakültesini bitirdi - Avukat Fatma Küçük: - "Mesleğimden memnunum, tekrar dünyaya gelsem avukatlığı seçerim"

Yurthaber 05-04-22 11:09

Cumhurbaşkanı Erdoğan ortaklık teklif etti! Genç çiftçinin azmi örnek oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tokat'ta çiftçiler buluşmasında espri ile ortaklık teklif ettiği genç çiftçi Sevilay Kılıçarslan, "Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var” projesinden faydalanarak, babası ile küçükbaş hayvan besiciliği yapmaya başladı. Aynı zamanda evlerinin bahçesinde çilek üretimi yapan Kılıçarslan, genç çiftçilere örnek oluyor.

Finans 31-03-22 13:07

Sanayideki araçlar Gülseren yengenin elinde güzelleşiyor

Düzce'de eşinin Yeni Sanayi Sitesi'ndeki oto yıkama ve pasta cila dükkanında çalışan Gülseren Yıldız, azmi ve çalışkanlığıyla diğer kadınlara örnek oluyor - Yıldız: - "Kadınların yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Kendilerine güven gerektiriyor. Herkesin kendine güveni olduğu zaman zaten işi yürüteceklerinden eminim"

Yurthaber 08-03-22 11:02

Sırtındaki bebeğiyle okuma yazma öğreniyor

Siirt'te bugüne kadar okula gitme imkanı bulamayan 4 çocuk annesi Emine Kaçar, sırtına bağladığı 7 aylık bebeğiyle katıldığı okuma yazma kursunda azmi ile takdir görüyor - Kaçar: - "Kursa geldiğim için mutluyum. Bebeğim yanımda olduğun için de aklım onda kalmıyor"

Yurthaber 07-03-22 12:52

Babasından öğrendiği kaynak işinde aranan kadın usta oldu

Düzce'de yaşayan 45 yaşındaki Yüksel Gedikli, ağır işçiliği nedeniyle genellikle erkekler tarafından yapılan kaynak işinde gösterdiği azmi ve becerisiyle takdir topluyor - Yüksel Gedikli: - "Çıraklıktan ustalığa geçtim. Elimiz pas içinde ama bu şekilde para kazanmak benim için çok güzel. Kadının başaramayacağı bir şey yok, yeter ki istesin"

Yurthaber 12-02-22 11:08

İşlerini arttırmak için öyle bir şey yaptı ki... Seyyar kestanecinin azmi takdir topladı

Bursa'da seyyar satıcılık yapan Necdet Özçelik, Orta Doğu'dan gelen çok sayıda turiste daha iyi hizmet verebilmek için Arapça öğrendi. Özçelik yeni diller öğrenmek için çalışmalara başladığını ifade ederek, "İşlerimde hissedilir derecede artış oldu" dedi.

Finans 15-01-22 10:06

Özgürlüğü havuzda bulan görme engelli milli yüzücünün hedefi, paralimpik şampiyonluğu

Gaziantep Görme Engelliler Ortaokulu'nda okurken yeteneği keşfedilen Mustafa Aslan, aralarında Türkiye birinciliklerinin de bulunduğu 60'a yakın dereceye imza attı - Azmi ve gayreti sayesinde milli takıma seçilen Aslan, Fransa'da düzenlenecek 2024 Paralimpik Oyunları'nda şampiyonluk elde etmek için çalışıyor - Mustafa Aslan: - "Yüzme sayesinde dezavantajlarımı ortadan kaldırdım. Mesela mutsuz olduğumda, olumsuz bir şey yaşadığımda yüzüyorum ve hiçbir şey aklıma gelmiyor. Terapi gibi geliyor, özgür hissediyorum. Burası benim yaşam alanım"

Yurthaber 27-11-21 11:03

Gökçeada'nın Trabzonlu sakinlerinin yıllardır süren örnek yardımlaşması

Trabzon'un Çaykara ilçesinde meydana gelen heyelanın ardından 1973 yılında Gökçeada'ya göçen 61 aile, yurt edindikleri adada geleneklerini devam ettirip imece usulüyle işlerini yapıyor - Gökçeada Dereköy Şahinkaya Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Azmi Nafi Uygun: - "Sağ olsunlar bu sezonda da köylülerimiz, arkadaşlarımız bize destek verdiler. Yine imece usulü ile zeytinlerimizi topluyoruz" - Nurhan Atalay: - "Sadece düğünlerde birlikte değiliz, zeytin toplarken de beraberiz"

Yurthaber 03-11-21 12:02

Hikayesi film gibi! 1986'da nişanlandılar, 35 yıl sonra evlendiler

Kayseri’de gençlik döneminde nişanlanan ancak ailelerin evliliği istememesi nedeniyle ayrılmak zorunda kalan Azmi Bulut (55) ile Mualla Beytül (51), 35 yıl sonra evlendi. Azmi Bulut, “1986 yılında askere gitmeden önce eşimle nişanlandık. Askerdeyken dağıtım iznine geldim ama bizi ayırmışlardı. Benim haberim yoktu. Yıllarca kavuşmayı bekledim" dedi. Mualla Bulut ise, “35 yıl önce bir talihsizlik ile ayrıldık. Ancak bir tevafukla tekrar karşılaştık. Çok mutlu ve heyecanlıyım" ifadelerini kullandı.

Haber 03-11-21 11:33

CHP'li Belediye Başkanı'nın otomobili kaza yaptı: 1 ölü, 2 yaralı

Konya'da, Tuzlukçu Belediye Başkanı CHP'li Nurettin Akbuğa'nın içinde bulunduğu otomobil, park halindeki kamyona çarptı. Kazada Belediye Başkanı Akbuğa ile sürücü Atilla Özsoy yaralanırken, araçtaki Abdullah Azmi Uyar ise yaşamını yitirdi. Kazadan önce Belediye Başkanı'nın Uyar'ın çalıştığı lokantada yemek yediği ve yolunun üstü olduğu için Uyar'ı eve bırakmak istediği öğrenildi.

Haber 24-10-21 23:10

Harran Üniversitesinde yoğunlaştırılmış güneş kolektörü geliştirildi

GAP Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Azmi Aktacir: - "Güneş enerjisiyle kullanılan geleneksel kolektörlerde akışkan sıcaklığı 70-80 dereceye kadar çıkarılırken, geliştirdiğimiz yoğunlaştırılmış güneş kolektöründe 200 derecenin üzerinde çıkabiliyor" - "Fresnel tipi güneş kolektörlerini modern kurutma tesislerinde kullanabiliriz. Böylece üretimde hem yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanacağız hem de üretimi daha ucuza mal edebileceğiz"

Yurthaber 11-09-21 11:10

Okuma azmi 5 diploma sahibi yaptı

Zonguldak'ta daha önce 2 fakülte ve 2 meslek yüksekokulunda eğitim gördüğü bölümleri başarıyla tamamlayan Necdet Kutoğlu, son olarak Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Arkeoloji Bölümünü birincilikle ve yüksek onur belgesi alarak bitirmenin mutluluğunu yaşıyor - Kutoğlu: - "Eğitim insanın bakış açısını çok değiştiriyor. Aldığım her farklı eğitim, bana yeni bir bakış açısı kazandırıyor. Ben de bunları kendi içlerinde harmanlıyorum" - "Başlama cesareti, en önemli cesarettir. Yaş, imkanlar hepsi ayrıntı. Başladıktan sonra hepsi biter. Denemeye imkan vermek gerek"

Yurthaber 04-09-21 11:05

Erzurum Kongresi'nin 102. yıl dönümü törenle kutlandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen: - "Aziz milletimizin heyecan ve haysiyeti, azmi ve cesareti sayesinde Erzurum Kongresi, aslında Milli Mücadele'nin ruhunu teşkil etti"

Yurthaber 23-07-21 13:06

Küçük kızı için 9 ayda 71 kilo verdi, azmi şaşkına çevirdi: Çorbayı bile süzerek içtim

Edirne'de obeziteyle mücadele eden Gürkan Sezgin (40), kızı İlkim Deniz (5) ile daha fazla sosyalleşebilmek amacıyla tüp mide ameliyatı ve sonrasında spor ve düzenli beslenmeyle 9 ayda 71 kilo vererek 165 kilodan, 94 kiloya indi.

Haber 18-06-21 13:47

Boşanmak isteyen eşini kaçırarak işkence yapan koca ve ailesine hapis cezası

Sultanbeyli’de, boşanma aşamasında olduğu eşi Ceylan Yıldırım’ı, kaçırarak Kavacık’ta götürdükleri bir evde işkence yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan Ersin Yıldırım ve ailesinin yargılandığı dava karara bağlandı. Mahkeme, Ersin Yıldırım’ı ve abisini 2 ayrı suçtan 16’şar yıl 4’er ay hapse çarptırdı. Öte yandan Ceylan Yıldırım, olayla ilgili şikayetçi olmadı. Ceylan Yıldırım’ın babası Azmi Sakallı, “Kızım olan mağdur Ceylan, tehdit edildiği için şikayetten vazgeçmiştir" dedi.

Haber 08-06-21 16:42

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, Erzurum'da konuştu:

"İnanıyorum ki kadınımızın azmi, tuttuğunu koparma gücü, kalbinin temizliği, detaycılığı, zevki ve kattığı değer, bu ürünlerin sadece Türkiye'de değil, dünya piyasalarında da hak ettiği değeri bulmasında çok önemli bir imkan sağlayacak"

Yurthaber 05-06-21 15:27

Bir güne onlarca iş sığdıran anne çalışkanlığıyla örnek oluyor

Bursa'da Keles ilçesine bağlı kırsal mahallede yaşayan Ayşe Aslan, bebekken geçirdiği ateşli hastalık sonucu işitme yetisini kaybeden 12 yaşındaki oğlu ile liseye giden kızına iyi bir gelecek sunmak için eşiyle çaba gösteriyor - Tarlada çalışan, ineklerine, tavuklarına bakan, belediyenin açtığı dokuma atölyesinde çeşitli ürünler üreten, evi ve çocuklarıyla ilgilenen fedakar anne, azmi ve çalışkanlığıyla çevresine örnek teşkil ediyor - Aslan: - "Hayatta mücadele edeceksin. Çalıştıkça engeller aşılıyor. Kimse üzülmesin. İnsan, her şeyin üstesinden geliyor"

Yurthaber 30-05-21 12:48

Şanlıurfalı engelli sporcu, tesadüfen başladığı basketbolda milli takıma seçilmenin gururunu yaşıyor

Mehmet Şirin Yılmaz: "Basketbola başladıktan sonra çok mutlu oldum, hayata bakış açım değişti, hayatın sadece ev ile sınırlı olmadığını öğrendim" - "Bundan sonraki hedefim daha çok çalışarak A Milli Takım'a seçilmek" - Antrenör Serdar Yıldırım: "Mehmet Şirin Yılmaz, azmi ve çabasıyla kendisini geliştirerek 22 Yaş Altı Milli Takımı'nın kadrosuna seçilmeyi başardı"

Yurthaber 26-05-21 12:17

Başkan Beyazgül, 24 ayda tasarrufu yatırıma dönüştürdük

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, göreve geldiği 31 Mart 2019 tarihinden günümüze kadar yapılan tasarrufların nasıl ve hangi yatırımlara dönüştüğünü düzenlenen Lansman Toplantısı ile Kamuoyuyla paylaştı.Özel bir otelde düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Ferit Dağdeviren, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ahmet Kaytan, Ak Parti Grup Başkan Vekili Faruk Bayuk, Genel Sekreter Yardımcısı Selami Yıldız, daire başkanları ile basın mensupları katıldı.Beyazgül, ”Bilgiyle, deneyimle iş yapma azmi ve heyecanıyla, hayallerimizle ve projelerimizle işe koyulduk.

Yurthaber 31-03-21 17:45

Başkan Beyazgül, 24 ayda tasarrufu yatırıma dönüştürdük

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, göreve geldiği 31 Mart 2019 tarihinden günümüze kadar yapılan tasarrufların nasıl ve hangi yatırımlara dönüştüğünü düzenlenen Lansman Toplantısı ile Kamuoyuyla paylaştı.Özel bir otelde düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Ferit Dağdeviren, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ahmet Kaytan, Ak Parti Grup Başkan Vekili Faruk Bayuk, Genel Sekreter Yardımcısı Selami Yıldız, daire başkanları ile basın mensupları katıldı.Beyazgül, ”Bilgiyle, deneyimle iş yapma azmi ve heyecanıyla, hayallerimizle ve projelerimizle işe koyulduk.

Yurthaber 31-03-21 17:43

Sinoplu 80’lik çilingir gençlere taş çıkartıyor

Sinop’ta yaşayan 80 yaşındaki Salih Gelebek, pandemi sürecinde kendine tanınan süre zarfında 1981 yılında başladığı çilingirlik mesleğini ilerleyen yaşına rağmen sürdürüyor.Sinop’ta tersane mevkiinde 40 yıldır yaptığı anahtarcılığı birkaç metrekarelik dükkânında sürdüren 80 yaşındaki Salih Gelebek, ilerleyen yaşına rağmen çalışma azmi ve el becerisi ile herkesin takdirini alıyor.

Yurthaber 29-03-21 10:40

Ece, Bu bir hizmet yarışıdır, kaybedeni olmayacaktır

Zonguldak Sanayici ve İş Adamaları Derneği (ZONSİAD) Kurucu Genel Başkanı ve Zonguldak Dernekleri Federasyon’un önde gelen isimlerinden ve kurucu Genel Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Ece,27 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan ZONDEF Olağan Kongresinde başkan adaylarına başarılar diledi.Halil İbrahim Ece konuşmasında; Birlik ve beraberlik sayesinde gelinen bugünlere, Zonguldak’lı hemşerilerinin dayanışma azmi STK’larda örnek temsil ettiğini dile getirdi.

Yurthaber 26-03-21 16:34

Babaları rahatsızlanınca 3 kız kardeş otomobil tamir servisinin başına geçti

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde 3 kız kardeş, babaları rahatsızlanınca otomobil tamir servisinin başına geçti. Servise gelen araçlarla ilgilenen, yedek parça ve ekspertiz işlemlerini yürüten 3 kız kardeşin azmi sayesinde işletmede çalışan 10 kişi işsiz kalmaktan kurtuldu.

Haber 24-03-21 18:24

Başkan Akman’dan ‘18 Mart’ mesajı

Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Çanakkale Savaşı’nın, bir milletin yeniden varoluş ve diriliş destanı olduğunu söyledi.18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Akman, milletimizin kaderini tayin eden, bağımsızlık mücadelesinin azmi ve inancının en büyük örneği olan Çanakkale Zaferi’nin, tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

Yurthaber 19-03-21 01:11

Başkan Akman’dan ‘18 Mart’ mesajı

Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Çanakkale Savaşı’nın, bir milletin yeniden varoluş ve diriliş destanı olduğunu söyledi.18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Akman, milletimizin kaderini tayin eden, bağımsızlık mücadelesinin azmi ve inancının en büyük örneği olan Çanakkale Zaferi’nin, tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

Yurthaber 19-03-21 01:11

Başkan Akman’dan ‘18 Mart’ mesajı

Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Çanakkale Savaşı’nın, bir milletin yeniden varoluş ve diriliş destanı olduğunu söyledi.18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Akman, milletimizin kaderini tayin eden, bağımsızlık mücadelesinin azmi ve inancının en büyük örneği olan Çanakkale Zaferi’nin, tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

Yurthaber 19-03-21 01:11