Baghdad Haberleri

Uluslararası Türk Dünyası Sempozyumu Erzincan'da başladı

Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Baghdad Amreyev: - "Son dönemde elde edilen bu kazanımlarda Türk dünyasının birliği ve entegrasyonu yolunda atılan bu tarihi adımlarda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çok özel ve tarihi bir rolü bulunmaktadır" - "Son 20 yılda Türkiye'yi dünyaya tanıtan, sadece bölgesinin değil aynı zamanda dünyanın güçlü söz sahibi ülkelerinden biri haline getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sergilediği liderlikle Türk dünyasını da birleştirmeyi başarmıştır"

Yurthaber 2022-10-10 12:37:06

Türk Devletleri Teşkilatı 12. Aksakallar Konseyi Toplantısı İstanbul'da başladı

Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım: - "Türk Devletleri Teşkilatı, günden güne büyüyor, güçleniyor. Üstlendiği sorumluluk her geçen gün daha da artıyor. Gerek bölgede gerek dünyada daha önemli bir organizasyon haline geliyor" - Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Baghdad Amreyev: - "Artık Türk dünyası tek bir varlık ve birleşik bir Türk dünyası olarak görülüyor"

Yurthaber 2022-02-09 12:25:07

Türk Keneşi: Trans-Hazar Fiber Optik hattı önemli bir ivme

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev: - "(Trans-Hazar Fiber Optik hattının inşaatı) Bu büyük bölgesel girişim, sınai kalkınmayı, ekonominin çeşitlendirilmesini ve Avrasya ülkelerinin rekabet edebilirliğini teşvik edecek"

Haber 2019-11-21 13:51:11

Azerbaycan-Kazakistan arasında Trans-Hazar Fiber Optik İletişim Hattı inşaatı başladı

Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Azerbaycan ve Kazakistan arasında Trans-Hazar Fiber Optik İletişim Hattı inşaatının başladığını belirterek, “Projenin 2021 yılında tamamlanması beklenmektedir.

Trend 2019-11-21 13:42:13

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev: - "Türk milletinin Atasını saygı ve minnetle anıyorum"

Haber 10-11-19 10:51

Türk Konseyi ülkeleri, küresel ara buluculukta önemli rol oynuyor

Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev: - "Türk Konseyi milletlerinin taraflara karşı dostane tavırları sayesinde ara buluculuk çabaları sonuç veriyor"

Haber 05-11-19 16:32

Türk Konseyinden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev: - "Kurtuluş Savaşı'ndan sonra Cumhuriyet'in ilanı, Türkiye için ilerleme ve uygarlık doğrultusunda yeni yol açmış, birçok başka ulus için de örnek oluşturmuştur" - "Türkiye'nin bölgesinde ve ötesinde barışın ve güvenliğin tesisi için sağlam adımlar atarak uluslararası siyasi arenada edindiği önemli konumdan ötürü gurur duymaktayız"

Haber 29-10-19 11:23

GRAFİKLİ - Türk Konseyi liderleri Bakü'de toplanacak

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Devlet Başkanları 7. Zirvesi yapılacak - Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev: - "Yeni dönem farklı olacak. Birçok alanda daha derin ilişkilerin kurulacağı, daha yakın iş birliğinin olacağı yeni bir dönem olacak"

Haber 13-10-19 11:05

Türk Konseyi Genel Sekreteri Amreyev Bişkek’te

Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Bişkek’te Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov tarafından kabul edildi.Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Türk Konseyi’ni uluslararası bir örgüt olarak kuran ve Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Günü olarak kutlanan Nahcıvan Anlaşması’nın 10.

Haber 03-10-19 17:29

Türk Konseyi Genel Sekreteri, Kazakistan Dışişleri Bakanı ile bir araya geldi

Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, yeni atanan Kazakistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhtar Tileuberdi ile Nur-Sultan’da görüştü.Görüşmede, Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Dışişleri Bakanı olarak atanmasından dolayı Kazakistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhtar Tileuberdi’yi tebrik ederek Türk Konseyi çerçevesinde Türk Dili Konuşan Ülkelerin halklarının yararına yürütülmekte olan işbirliğinin, bakanın görev süresi sırasında ivme kazanacağına dair umutlarını dile getirdi.B.

Haber 01-10-19 17:45

Büyük Zaferin 97'nci yıl dönümü

Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev: - "Bugün, Anadolu'nun ebediyen Türk yurdu olduğunun teyit edildiği, Türkiye Cumhuriyeti'nin temelini oluşturan Kurtuluş Savaşı'nın zaferle neticelendiği büyük zaferin yıl dönümüdür"

Haber 30-08-19 11:24

Amreyev: Azerbaycan'ın vize uygulamasını kaldırması ilişkileri artıracak

TÜRK Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Azerbaycan'ın 1 Eylül 2019 tarihinden itibaren Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulamasının kaldırılması kararının memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Bu karar, iki kardeş ülkenin birbirine daha da yakınlaşmasına vesile olacaktır" ifadelerini kullandı.

Haber 25-07-19 21:52

Türk Konseyi Genel Sekreteri Amreyev’den 15 Temmuz mesajı

Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.Amreyev yayımladığı mesajda, "Türk halkının ve kahraman güvenlik güçlerinin hain darbe girişimi karşısında gösterdiği onurlu duruşun ve demokrasi zaferinin üçüncü yıl dönümü olan bugün vesilesiyle bu menfur hadise sırasında hayatını feda eden şehitleri minnetle yad ediyor, Türk halkının demokrasiye olan inancı ve bağlılığının ifadesi olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü samimi duygularla idrak ediyoruz.

Haber 15-07-19 15:54

Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev: “Ekonomi Önceliğimiz”

Türk Konseyi’nin yeni Genel Sekreteri olarak hedefinin Türk Dili Konuşan Ülkeler arasındaki işbirliğini mümkün olan en üst seviyeye çıkarmak ve Türk Konseyi’ni uluslararası arenada saygı duyulan bir teşkilat haline getirmek olduğunu açıklayan Baghdad Amreyev, bu doğrultuda Konsey’in yoğun faaliyetlerde bulunduğunu kaydetti.Görüntülü, yazılı ve dijital medyadan üst düzey temsilcilerin katıldığı ve İstanbul’da düzenlenen toplantıda Türk Konseyi’nin yapısı, faaliyetleri ve hedefleri konusunda gazetecilere bilgi veren Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, “Bölgedeki durum ve tarihten gelen ortak bağlarımız, Türk Konseyi’nin kuruluşunu kaçınılmaz yaptı.

Haber 29-06-19 16:41

Amreyev: Türk Yatırım Fonu'nu kurmak için çalışmalar gerçekleştiriyoruz

TÜRK Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, "Türk Yatırım Fonu'nu kurmak için gerekli çalışmaları gerçekleştiriyoruz.

Haber 26-06-19 14:59

Amreyev: Türk Yatırım Fonu'nu kurmak için çalışmalar  gerçekleştiriyoruz

TÜRK Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev,  "Türk Yatırım Fonu'nu kurmak için gerekli çalışmaları gerçekleştiriyoruz.

Haber 26-06-19 14:49

İSTANBUL - AMREYEV: TÜRK YATIRIM FONU KURMAK İÇİN ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

TÜRK Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev,  "Türk Yatırım Fonu'nu kurmak için gerekli çalışmaları gerçekleştiriyoruz.

Haber 26-06-19 14:42

Ortak Türk televizyonu kurulacak

Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev: - "Medya alanında yaptığımız toplantıda çok önemli bir karar aldık. Ortak Türk televizyonu kuracağız. Yeni kurulacak kanal özellikle Türk Konseyi'nin amaçları doğrultusunda yayın yapacak" - "Türk Yatırım Fonu'nu kurmak için gerekli çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Başlangıçta 500-600 milyon dolarlık bir fon olacak" - "Türk dünyasının daha güçlü bağlara sahip olması, hem Türk dünyasının refahına hem de küresel barışa önemli katkılar yapacaktır"

Haber 26-06-19 14:40

Türk Konseyi, Türkmenistan ile ilişkileri geliştirmeye hazır

Konseyin Genel Sekreteri Baghdad Amreyev: - "Türk Konseyi, modern Türkmenistan ile karşılıklı olarak her alanda ilişkileri geliştirmeye hazır"

Haber 14-06-19 11:23

Erdoğan Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev'i kabul etti

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, bugün İstanbul'da, Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev'i kabul etti.  Genel Sekreter Amreyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türk Konseyi'nin son dönemdeki faaliyetleri, kuruluşunun 10.

Haber 20-05-19 22:01

ERDOĞAN TÜRK KONSEYİ GENEL SEKRETERİ BAGHDAD AMREYEV'İ KABUL ETTİ

İSTANBUL DHA Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün İstanbul'da, Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev'i kabul etti.  Genel Sekreter Amreyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türk Konseyi'nin son dönemdeki faaliyetleri, kuruluşunun 10.

Haber 20-05-19 21:59

Macaristan'ın Milli Günü

Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, tebrik mesajı yayımladı

Haber 15-03-19 18:02

Türk Konseyi'nden, Askar Mamin'e kutlama mektubu

Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Askar Mamin'in Kazakistan'ın başbakanı olarak atanması nedeniyle kutlama mektubu gönderdi

Haber 25-02-19 19:38

(Özel Haber) Komünist Parti üyeliğinden AK Parti üyeliğine

Balıkesir’in Kepsut ilçesine bağlı İsaalan kırsal mahallesinde yaşayan Azeri Baghdad Doğan, 31 Mart seçimlerinde muhtarlık için adaylığını açıkladı.

Haber 12-02-19 11:20

Türk Konseyi Genel Sekreteri Amreyev'in Macaristan ziyareti

Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Macaristan'a resmi ziyarette bulundu

Haber 17-01-19 22:36

Başkan Tuna’ya anlamlı ziyaret

Türk Konseyi Genel Sekreterliği görevine başlayan Baghdad Amreyev, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’yı makamında ziyaret etti.Başkan Tuna, makamında kendisini ziyaret eden Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev’i yeni görevinden dolayı tebrik ederek, başarılar diledi.

Yurthaber 29-10-18 10:55

Çin ile Afrika arasında bir kayış söz konusu

Dünya Bankası Eski Direktörü Mamphela Ramphele: - "Çin ile Afrika arasında bir kayış söz konusu. Benim ülkemde(Güney Afrika) Çinlilerin gelmesinden memnun değiller. Aslında gitgide bir direniş söz konusu. Çinliler geliyor yatırım yapıyor, Çinli işçi kullanıyor. Kendilerini Kıta'nın geri kalanına izole ediyorlar ve bazı insanların iddia ettiği gibi sorumsuzca yatırım yapıyorlar" - Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev: - "Yükselen Global Güney, Kuzey'e tehdit değil. Tam tersine Güney katkıda bulunabilir. Büyük miktarda hem de ve ortak hedeflere böyle ulaşılabilir tüm dünyaya refah getirme açısından. Ben inanıyorum ki bölgesel organizasyonlar çok daha büyük rol oynayabilir bu ilişkileri dengeleme konusunda"

Haber 03-10-18 17:56

Azeri kadın, Erdoğan’a sevgisini şiirle anlattı

AZERBAYCAN'dan 10 yıl önce hastalığının tedavisi için İstanbul'a gelen, daha sonra evlenip, eşiyle Balıkesir’in Kepsut ilçesine yerleşen Baghdad Doğan (58), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sevgisini yazdığı şiirle anlattı.

Haber 10-05-18 17:04

Turkish Officials Deny Release Of Kidnapped Workers In Iraq

- A Turkish official denied reports that said Turkish workers who were kidnapped by gunmen in Baghdad earlier in September

Yurthaber 28-09-15 16:19

Fm Spokesperson: Two Of 18 Kidnapped Turkish Workers Freed In Iraq

- Two of 18 Turkish workers kidnapped by gunmen in Baghdad this month have been freed in the southern city

Yurthaber 16-09-15 17:13

First Video Of Seized Turkish Workers In Iraq Released

– In Baghdad, capital of Iraq, a video recently released showed the 18 Turkish construction workers kidnapped by Shiite militia

Yurthaber 14-09-15 11:47