Bagimlilikla Mucadele Danismanlik Ve Rehabilitasyon Merkezi Haberleri

Bayburt’ta ’Yaşlılar Haftası’ kutlandı

’Yaşlılar Haftası’ nedeniyle öğretmenevinde iftar yemeği organize edildi, Bayburt Valisi Mustafa Eldivan yaşlılar ve Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinleriyle yemekte bir araya geldi.

Yurthaber 2024-03-20 09:49:53

Elazığ’da ‘Dünya Yaşlılar Günü’ kutlandı

Elazığ’da ‘Dünya Yaşlılar Günü’ nedeniyle Gazi Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinlerine yönelik program düzenlendi.

Yurthaber 2023-10-03 11:02:26

Prof. Dr. Aslan: “Van Gölü’nün sulak alanları yok oluyor”

Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, küresel iklim değişikliğinin etkileri ve nüfus baskısından dolayı Van Gölü Havzası’ndaki sulak alanların gün geçtikçe yok olduğunu söyledi.

Yurthaber 2023-09-01 15:31:20

Adıyaman Belediyesi özel çocukları unutmadı

Adıyaman Belediyesi bünyesinde uzun yıllardır hizmet veren Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi, depremin yaralarını hızlı bir şekilde sarararak yeniden özel öğrencilere kapılarını açtı.

Yurthaber 2023-03-30 14:00:34

Bayburt'taki rehabilitasyon merkezi can dostlara şifa dağıtıyor

Bayburt Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, hasta ve yaralı hayvanlara şifa dağıtıyor.

Yurthaber 21-12-22 14:31

Saç ekiminde işi uzmanına bırakın

Eskişehir Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi Cildiye Uzmanı Dr.

Haber 27-10-22 11:28

Sporcuların performansı bilimsel analizlerle artırılacak

Gaziantep Üniversitesinde kurulan "Sporcu Performans Ölçüm Değerlendirme ve Rehabilitasyon Merkezi"nde, kuvvet, dayanıklılık, beceri, koordinasyon, reaksiyon ve vücut kompozisyon gibi 25 analizle sporcuların en üst düzeye ulaşması sağlanıyor

Yurthaber 19-10-22 11:05

Terörden arındırılan dağlarda yaban hayvanı popülasyonu arttı

Van YYÜ Yaban Hayvanlarını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan: - "Huzur ve güvenliğin sağlanması, meraların ve dağların sessiz olması münasebetiyle yaban hayvanların çeşitliliği arttı" - YYÜ Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özdemir Adızel: - "İnsan faaliyetlerinin gittikçe yaban hayatı üzerindeki baskısının azalması, hayvanların kendilerini daha huzurlu, daha güvende hissetmesini sağladı"

Yurthaber 07-10-22 11:57

Göç dönemine kadar iyileşemeyen leylekler kışı Bursa'da geçirecek

Karacabey Ovakorusu Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Şefi Azizcan Sezer: - "Bursa'da 19'uncu yüzyılda 'Gurabahane-i Laklakan' adıyla düşkün leylek evi, leylekler hastanesi yapılmış ve dünyanın ilk hayvan hastanesi olarak gösteriliyor. Geçmişimizden aldığımız bu mirastan yola çıkarak burada tedavi ve rehabilitasyonlarını gerçekleştiriyoruz"

Yurthaber 07-10-22 11:16

Sakarya'da sahipsiz hayvanlar için kurulan bakımevi ve rehabilitasyon merkezi tanıtıldı

Sakarya'da sahipsiz hayvanlar için kurulan bakımevi ve rehabilitasyon merkezi tanıtıldı

Yurthaber 04-10-22 18:46

Yaban hayvanları Bursa'daki rehabilitasyon merkezinde yıllardır güvende

Karacabey Ovakorusu Celal Acar Yaban Hayvanları Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi, 65'i yetişkin, 8'i yavru 73 ayının yanı sıra birçok yaban hayvanına ev sahipliği yapıyor

Yurthaber 04-10-22 16:28

Van'da bu yıl 800 yaban hayvanı tedavi edilerek doğaya salındı

Van, Muş, Hakkari ve Bitlis'te yaralı ve bitkin halde bulunarak Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Hastanesine getirilen hayvanlar arasında porsuk, vaşak, kaya kartalı, yaban keçisi, telli turna ve sakallı akbaba gibi türler bulunuyor - Merkez Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan: - "Bölgede tüm yaban hayvanlarının sorunlarıyla ilgileniyoruz. Yaban hayvanları için bir şehir hastanesi gibi hizmet veriyoruz"

Yurthaber 03-10-22 11:59

Ankara Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Mükemmeliyet Merkezi olma yolunda

Hastane bünyesinde bulunan Robotik Rehabilitasyon Merkezi ve tedavide kullanılan sanal gerçeklik sistemleri gibi ayrıcalıklı tedavi yöntemleriyle alanında dünyada ön plana çıkan hastane, TÜSKA Enstitüsünce verilen ve hizmet kalite standartlarında uluslararası standartları karşıladığını gösteren "akreditasyon" belgesi alarak, Türkiye ve bölgede önder kuruluşlardan biri oldu - Ankara Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Prof. Dr. Evren Yaşar: - "Bu akreditasyon belgesiyle birlikte mükemmeliyet merkezi olabilmek için ilk basamağı çıkmış olduk. Türkiye'nin bulunduğu bu coğrafyada herhangi bir mükemmeliyet merkezi olan hastane tanımlanmamış. Mükemmeliyet Merkezi olmamız halinde, Türkiye, bulunduğumuz coğrafyada bu alanda bir ilk olacak"

Yurthaber 01-10-22 11:06

Van'da nesli tükenme tehlikesi altındaki çizgili sırtlan vurulmuş olarak bulundu

YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan: - "Bu hayvanların nesli tükeniyor, çok özel hayvanlar. Ekolojik dengeyi, doğal mirası ilk günkü gibi korumak gerekiyor"

Yurthaber 23-09-22 10:26

Uzmanlardan Kovid-19 sonrası Post Kovid Sendromuna ilişkin uyarı

Bayındır İçerenköy Hastanesi ve Bayındır Levent Tıp Merkezi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Timur Timurkaynak: - "Post Kovid Sendromu'nda kardiyovasküler açıdan en sık görülen şikayetler ritim bozuklukları ve çarpıntı şikayeti oluyor. Kovid-19 enfeksiyonu geçirildikten sonra mutlaka kardiyoloji uzmanına başvurulması gerekiyor" - Bayındır İçerenköy Hastanesi ve Bayındır Levent Tıp Merkezi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Pınar Dönmez: - "Hastalık atlatıldıktan sonra aniden başlayan yorgunluk, eklem ve kas ağrıları, günlük performansının düşmesi gibi şikayetlerin başka nedene bağlı olmadan ortaya çıkması bize Post Kovid Sendromu'nu düşündürüyor"

Yurthaber 26-08-22 13:40

Çağlanur Uçar Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi açıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: - "Yaşlı Destek Programımız (YADES) ile hizmete ihtiyaç duyan yaşlılarımıza yaşadıkları mekanlarda gerekli bakım ve destekleri sunuyoruz. Bu proje kapsamında bugüne kadar 36 milyon liranın üzerinde finansman sağladık, 31 ilimizde 55 farklı proje ile 53 bin hanede 104 bin yaşlımıza ulaştık"

Yurthaber 11-08-22 14:01

Caretta caretta yavruları mavi sularla buluşmaya başladı

Muğla'daki İztuzu Plajı'nda 2 aylık kuluçka döneminin ardından yumurtalardan çıkmaya başlayan nesli tükenme tehdidi altındaki caretta caretta yavruları Akdeniz'in serin sularına ilk adımlarını attı - Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Yakup Kaska: - "Sezon sonuna kadar 30 bin civarında yavrunun denize ulaşmasını bekliyoruz"

Yurthaber 20-07-22 11:59

Gölbaşı Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi açıldı

Gölbaşı Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi açıldı

Yurthaber 06-07-22 17:26

Sakarya'da sahipsiz hayvanların şifa bulacağı rehabilitasyon merkezinde sona gelindi

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce: - "Son teknolojiyle inşa edilen kampüsümüzün içinde yoğun bakım merkezi, laboratuvar, veteriner acil müdahale odaları bulunuyor. Merkez, yazlık ve kışlık olmak üzere yaklaşık 600 hayvana ev sahipliği yapacak"

Yurthaber 05-06-22 17:00

Yürek yakan anlar! Annesinin öldürdüğü 6 yaşındaki Ela’ya en acı veda... Babasını sakinleştiremediler

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde meydana gelen korkunç olayda 6 yaşındaki Ela Nur K. annesi tarafından öldürülmüştü. Minik Ela ilçede toprağa verildi. Cenazede vatandaşlar, Ela'nın acılı babasını sakinleştirmekte güçlük çekti. Yürek yakan anların yaşandığı cenazede gözyaşları sel oldu. Cinnet getirip rehabilitasyon merkezi öğrencisi ve işitme engelli olduğu öğrenilen Ela'yı bıçaklayarak öldüren anne ise cezaevine gönderilmişti. Annenin “Cinnet geçirip bıçakladım, pişmanım” dediği öğrenilmişti.

Haber 23-05-22 18:38

Huzurevi sakinleri 2 yıl sonra bayramda yakınlarıyla buluşacak

Adana Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Serdar Güneş: - "Yaşlılarımızın yakınlarını, bakanlığımızın yayınladığı rehber doğrultusunda ağırlayacağız" - Huzurevi sakini Yurdanur Çakır: - "Burada bayramlar hastalıktan önce çok çok güzeldi. İnşallah bu yıl yine öyle oluruz"

Yurthaber 30-04-22 12:45

Diyarbakır'da yaralı yaban hayvanlarına şifa veriyorlar

Dicle Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi görevlileri, iyileştirdikleri yüzlerce yaban hayvanının yeniden doğal yaşama dönmesini sağladı - Merkez Müdürü Doç. Dr. Semih Altan: - "Merkeze gelen hayvanların yaklaşık yüzde 94'ü yaban kuşlarından oluşuyor" - "Silah ve tuzaklarla bu hayvanlar yakalanıyor. Çok şükür ki duyarlı vatandaşlarımız var, bildiriyorlar, biz de tedavi edip doğaya salabiliyoruz"

Yurthaber 10-04-22 11:01

Çanakkale'deki korkunç iddia sosyal medyayı ayağa kaldırdı! Bakım merkezinde köpekler açlıktan birbirini parçaladı

Çanakkale Belediyesi'ne ait Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili korkunç bir iddia ortaya atıldı. Bakım merkezinde kalan köpeklerin açlıktan birbirini parçalayıp yedikleri öne sürüldü. Sosyal medyada yayılan korkunç görüntüler ortalığı ayağa kaldırdı. İddiayla ilgili savcılık soruşturma, belediye de inceleme başlattıklarını bildirdi. Mehmet Keskin ise, dün iki köpeğin parçalandığı bakım merkezinde karşılaştığı olayı anlattı. İşte kan donduran olayın detayları!

Haber 28-03-22 16:29

Bilim insanlarının deniz kaplumbağaları için Akdeniz'deki iş birliği sürecek

Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska: - "İş birliği devam ettiği sürece bizler Akdeniz'deki deniz kaplumbağalarını korumaya devam edebiliriz" - MAVA yöneticilerinden Dr. Paule Gros: - "Bu desteğin ve paydaşlığın devam etmesini istiyoruz. Deniz kaplumbağaları bir ülkeden bir ülkeye gidip gelebiliyor. Bu tek bir ülkenin koruyabileceği bir tür değil"

Yurthaber 23-03-22 11:05

Köpeklerin bu davranışlarına dikkat! Saldırıp saldırmayacağına dair ipucu veriyor

Sokaktaki sahipsiz köpeklerin saldırılarında yaralanan vatandaşların haberleri gelmeye devam ederken okuldan dönen 3 çocuğun sokak köpeği tarafından kovalanmasını içeren güvenlik kamerası görüntüsünü inceleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Köpek Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Veteriner Hekimi Şevket Umut Kurt önemli uyarılarda bulundu. Köpekle karşılaşıldığında tavırlarının incelenmesi gerektiğini söyleyen Kurt, olası bir saldırı tehlikesi karşısında nasıl davranılması gerektiğini anlattı.

Haber 16-03-22 17:21

Diyarbakır'daki merkez can dostlara şifa dağıtıyor

Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Gül: - "Sokakta bulunan kedi ve köpeklerimizi buraya getirip, bir hastalıkları varsa tedavilerini, kaza geçirmiş ya da travmaya uğramışlarsa bakımlarını yapıyoruz"

Yurthaber 14-03-22 13:38

Kovid-19'un uğramadığı huzurevinde mahalle kültürüyle yaşama sevinci buluyorlar

Adana Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Serdar Güneş: - "Biz iki yıl boyunca, aşılarımız olana kadar hiçbir yaşlımıza hastalığı bulaştırmadık"

Yurthaber 22-02-22 11:18

Diyarbakır'da yenilenen Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi açıldı

Vali Münir Karaloğlu: - "Şehirleri ortak kullandığımız can dostlarımız var. Onlarla ilgili yeni tesisler inşa etmek, bakımevleri, rehabilitasyon merkezleri kurmak da belediyeler olarak görevimiz"

Yurthaber 14-01-22 16:04

Diyarbakır'da yenilenen Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi açılacak

Diyarbakır'da yenilenen Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi açılacak

Yurthaber 12-01-22 15:21

Atıl arazi can dostların barınağı oldu

Elazığ'da 30 dönüm dağlık arazide 6 yıl önce kurulan Sokak Hayvanları Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi her yıl binlerce sokak hayvanına ev sahipliği yapıyor, yasaklı türler olarak belirlenen köpek ırkları da merkezde kısırlaştırılıyor - Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Fethi Aslantaş: - "Barınak 5 yıldızlı otel konforunda. Yerimiz tamamen doğaya hakim. Haftanın yedi günü dezenfekte ediliyor"

Yurthaber 04-01-22 11:16

Sokaktaki can dostlara Mardin'deki merkezde şefkatle bakılıyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Hayvan Hastanesi, kentin yanı sıra çevre illerdeki sokak hayvanlarına kucak açıyor - Merkezin müdürü Zeynep Samancı: - "Merkezi, teknolojiyi de takip ederek 5 yıldızlı otel konumuna getirmek istiyoruz. Tüm sokak hayvanlarımızın gün boyu beslenme ve su ihtiyacını konforlu şekilde karşılamak istiyoruz"

Yurthaber 31-12-21 12:02

Trabzon'daki sokak hayvanları için ormanda yaşam alanı oluşturulacak

Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi edilen sokak hayvanları için merkezin bulunduğu ormanlığa doğal yaşam alanları ve sahiplenmeye gelenlere yönelik kaynaştırma merkezi yapılacak - Sağlık İşleri Daire Başkanı Sebahattin Yazıcı: - "Merkezde uzun süre kalanların hayatlarını kafeslerin arkasında geçirmemeleri için doğal yaşam alanı gibi bölümler projelendirildi"

Yurthaber 29-12-21 11:24

İşitme kaybı tedavisinde rehabilitasyon şart

Ege Ses Terapi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kurucusu Fatih Karaçalı: - "İşitme kaybı tanılanıp gerekli medikal/cerrahi tedavi uygulandıktan sonra vakit kaybetmeden rehabilitasyon sürecinin başlaması çok önemli" - "3E kuralının üçüncüsü olan erken eğitim basamağının es geçilmesi çocuğun sesi fark etme, tanıma, anlama ve anlamlandırma aşamalarından geri kalmasına, böylece duyduğu sesten tam verim alamamasına sebep olur"

Yurthaber 28-12-21 10:14

Bataklık arazi ıslah çalışmalarıyla sevimli dostlara sıcak yuva oldu

Sakarya'nın Kocaali ilçesinde belediye tarafından 4 bin 500 metrekare alana kurulan hayvan barınağında 24 kapalı bölüm, 2 açık besleme alanı, ameliyathane, otopark, ziyaretçi gezi ve bekleme kısmı bulunuyor - Sevimli Dostlar Geçici Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi Veteriner Hekimi Gönültaş: - "Bu yıl içerisinde 83 köpeği sahiplendirdik. Yine aynı şekilde evden uzaklaşmış, bir şekilde evini terk etmiş hayvanlarımızdan ziyaret esnasında tekrar sahiplerine ulaştırdığımız da oldu"

Yurthaber 25-12-21 12:05

Afyonkarahisar'da yaralı bulunan vaşak telef oldu

Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Kandır: - "Ön sağ patisinde araç ezmesine bağlı hem kırık hem de şekil bozukluğu meydana gelmiş. Uzun bir süre önce olmuş bu. Bu sorundan dolayı hayvan annesini takip edememiş, avlanamayıp, beslenememiş" - "Bir hafta içerisinde 3 vaşak vakasının gelmesi bizi çok endişelendirdi. Çünkü bu hayvanlar, normalde insanlardan uzak yaşayan, insanlardan çekinen ve çok kolay görünmeyen canlılar"

Yurthaber 25-10-21 17:14

Osmaniye'de sadece kadınlara hizmet verecek bağımlılığa karşı rehabilitasyon merkezi kuruluyor

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hamit Coşkun: -"Tedavi gören bireyler meslek de öğrenecek. Bu merkezde bağımlılıktan kurtulmuş gençlerin, birer meslek sahibi olmalarını sağlayacağız. Sosyal hayata çıktıklarında artık birer meslekleri olan ve bağımlılıktan kurtulmuş, kendi ayakları üzerinde durabilecek, öz güvenli bireyler olmaları hedefliyoruz"

Yurthaber 11-08-21 12:05

'Yin Yang'ın anlamı nedir? MasterChef’te yarışmacılar arasında tartışma! Şefler araya girdi!

TV8'in ilgiyle izlenen yarışması MasterChef'te bugün final turu gerçekleşti. Birbirinden lezzetli yemeklerin yapıldığı yeni bölümde yarışmacılardan Tunahan Ak ve Fikret arasında ise büyük bir tartışma çıktı. Tunahan, stüdyoya büyük bir ‘Yin Yang’ simgesi ile gelerek herkesi şaşırttı. Üstü kapalı sözlerle yarışmacı Fikret’e göndermede bulunan Tunahan’ın “Burası bir rehabilitasyon merkezi değil” sözleri stüdyoda gergin anlara sebep oldu. Fikret ile Tunahan’ın tartışmasına şeflerden müdahale geldi.

Magazin 04-08-21 01:07

Hatay'da yaralı ve hasta deniz kaplumbağaları tam teşekküllü hastanede tedavi ediliyor

Deniz Kaplumbağaları İlk Yardım Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Altuğ: - "Yaralanmalar daha çok pervane ve olta hasarları ya da deniz kirliliğine bağlı olarak hayvanların poşetleri yemeleri sonucu mide tıkanıklıkları şeklinde görülüyor" - "Çok ciddi yara aldıkları zaman veya köpek saldırılarından sonra hayvanları iyileştirmemiz, eski sağlığına kavuşturmamız çok zor oluyor. Bu yıl 5 deniz kaplumbağasını köpek saldırılarında kan kaybından kaybettik"

Yurthaber 11-07-21 11:18

AFSÜ Palyatif Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Konukevi'nin açılışı gerçekleştirildi

AFSÜ Palyatif Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Konukevi'nin açılışı gerçekleştirildi

Yurthaber 10-06-21 19:32

İçişleri Bakanlığı valiliklere Kısmi Kapanma konulu genelge gönderdi

Genelgede, sokağa çıkma kısıtlama sürelerine uyum için istisnalar haricinde iş yerleri hafta içi 07.00-18.00 saatleri arası açık olabilecek - Hafta sonu 10.00-17.00 arası 65 ve üzeri ile 18 yaş altı hariç araç kullanmama şartıyla en yakın market, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidilebilecek - Hafta içi 65 yaş ve üzerindekiler 10.00-14.00, 18 yaş altındakiler 14.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek - Huzurevi, yaşlı bakımevi, rehabilitasyon merkezi, çocuk evleri gibi sosyal koruma/bakım merkezlerinde 17 Mayıs'a kadar ziyaretçi kabul edilmeyecek - Şehir içi toplu ulaşım araçlarında oturma kapasitesi yüzde 50 ile sınırlandırılacak, fiziki mesafeye uyulamayacak araçlara ayakta yolcu alınmayacak - Hafta içi/hafta sonu ayrımı olmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 18 yaş altı genç ve çocuklar şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanamayacak - Zorunlu hali bulunmayanların sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan sürelerdeki şehirlerarası seyahatleri ancak toplu ulaşım araçlarıyla mümkün olacak - Toplu ulaşım araçlarının görevlileri ile şehirlerarası seyahatlerini bilet ve rezervasyon koduyla ibraz edenler kısıtlamadan muaf olacak - Halı saha, yüzme havuzu, spor salonu, güzellik merkezleri, hamam ve saunalar, lunaparklar ve tematik parkları, kahvehane, kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi, internet kafe, elektronik oyun yerleri, bilardo salonu gibi yerler 17 Mayıs'a kadar faaliyetlerine ara verecek

Yurthaber 14-04-21 02:05

Veteriner İşleri Müdürü karantinaya alındı

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı, temaslı vaka olması sebebiyle 10 günlük karantinaya alındı.Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı, komşusunun Korona virüs (Covit-19) testinin pozitif çıkması ve kendinin temaslı olması nedeniyle 10 günlüğüne evinde karantinaya alındı.

Yurthaber 07-04-21 13:46

“Evcil Hayvan Rehabilitasyon Merkezi 10 gün içinde yeniden ziyarete açılacak

Kuşadası Belediyesi, bir personelin Covid 19 testinin pozitif çıkması üzerine karantina süresi boyunca ziyarete kapatılan Evcil Hayvan Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.Ziyaret yasağının pandemi tedbirleri kapsamında toplum sağlığını korumak amacıyla geçici bir süre için alındığına dikkat çekilen açıklamada “Merkezimizde uygulanan rutin tedavi, aşılama, kısırlaştırma, bakım ve rehabilitasyon işlemleri aksamadan devam etmektedir.

Yurthaber 05-04-21 14:47

Başkan Kanar, geleceğin başkanları ile buluştu

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Bakım Evinde düzenlenen söyleşi programında lise öğrencileri ile buluştu.Yenilenen yüzüyle etkinlik merkezine dönüşen hayvan barınağı 30 lise öğrencisini konuk etti.

Yurthaber 04-04-21 16:05

Çankaya Belediyesi’nden sokak hayvanlarının popülasyonunu dengede tutma adımı

Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, sokak hayvanı popülasyonunu dengede tutabilmek için kısırlaştırma çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, sokak hayvanlarının popülasyonunu dengede tutabilmek ve sağlıklarını korumak için kısırlaştırma çalışmalarını sürdürüyor.

Yurthaber 04-04-21 12:05

Sokak hayvanları Buca’da yalnız değil

Sokak hayvanlarına sunduğu hizmetlerle hayvan severler tarafından büyük destek gören Buca Belediyesi, bir yandan bakıma muhtaç, hasta ve yaralı hayvanlara hizmet sunmak için açılan Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezini güçlendirirken bir yandan da can dostları sıcak bir yuvaya kavuşturmaya devam ediyor.Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın verdiği özel destekle çalışmalarını aralıksız sürdüren Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü son iki yılda kent merkezi, kırsal ayrımı yapmaksızın sokak hayvanlarının her anında yanında oldu.Gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgiler veren Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, pandemi dönemi ile birlikte yaşam şartları daha da zorlaşan sokak hayvanlarını için sundukları hizmetleri arttırmayı daha da önemsediklerini belirterek, “Zorlu bir dönemden geçiyoruz.

Yurthaber 04-04-21 09:50

Başkan Mahçiçek, “Her zaman özel çocuklarımızın yanındayız”

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle otizmli bireylerin daha iyi standartlarda eğitim alacakları alanların çoğalmasını temenni ediyorum” dedi.Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle açıklama yapan Başkan Mahçiçek, “Nisan ayında Otizm Farkındalık Ayı çerçevesinde tüm dünyada otizm ve otizmli bireylerin toplumsal yaşama katılımı konusunda farkındalığın ve duyarlılığın artırılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirilmektedir” dedi.1985’de her 2 bin 500 çocuktan 1’ine konulurken, bugün doğan her 59 çocuktan 1’i otizm riski ile dünyaya geldiğini ifade eden Başkan Mahçiçek, “otizme dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak amacı ile tüm dünyada eşzamanlı düzenlenen ‘Otizme Mavi Işık Yak’ kampanyasına Onikişubat Belediyesi olarak bizde destek veriyoruz” dedi.Ayrıca Başkan Mahçiçek, “otizmemaviışıkyak” etiketi ile duyarlı bireyler de sosyal medya hesapları üzerinden otizmin farkındayız ve onların yanındayız mesajlarını paylaşmaları hususuna dikkat çekti.Başkan Mahçiçek konuşmasının devamında, “Belediye olarak yakın bir zamanda otizm merkezi projesinin hayata geçirileceğini” ifade ederek, “otizmli bireylerimiz için eğitim, rehabilitasyon, spor, sanat ve kültür alanlarında eğiterek toplumsal hayata katılmalarını amaçlıyoruz.

Yurthaber 03-04-21 10:31

Nazmi Eren Rehabilitasyon Merkezi’nden Otizm Farkındalık Günü etkinliği

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü münasebetiyle Nazmi Eren Rehabilitasyon Merkezi tarafından düzenlenen etkinliğe Develi Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Temur, AK Parti Develi Kadın Kolları Başkanı Arife Doğan, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Ayşe Doğan, öğrenciler ve veliler katıldı.Okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte otizmin toplumsal destekle etkilerinin azaltılacağı temennisiyle ellerini boyaya batırdıktan sonra beyaz bez üzerine baskı yapıp mavi balon uçuran protokol üyeleri böylesi anlamlı bir günde güzel bir etkinlik düzenledikleri için okul yönetimine teşekkürlerini ilettiler.

Yurthaber 02-04-21 16:26

Yaralı köpeğin imdadına belediye yetişti

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde bir aracın çarptığı ve ağır yaralan minik köpeğin imdadına Kahta Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri yetişti.Olay, Karşıyaka Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde meydana geldi.Edinilen bilgiye göre, plakası ve sürücüsü henüz öğrenilemeyen bir minibüs minik köpeğe çarparak üzerinden geçti.

Yurthaber 02-04-21 14:26

Otizmli kardeşi olan bireylerin gelişimine dikkat

Çocuk Gelişimi Uzmanı Nur Kevser Abdioğlu, otizmli kardeşe sahip çocukların bazı zamanlarda kardeşinin anlam veremediği öfke krizlerine şahit olduğunu, ne istediğini, neyi sevmediğini ve neye öfkelendiğini çözmeye çalıştığını belirterek, "Unutmayın özel gereksinimli kardeşe sahip bireylerin de desteğe ihtiyaçları vardır" dedi.Atlantis Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Çocuk Gelişimi Uzmanı Nur Kevser Abdioğlu, otizmli kardeşe sahip çocuklar ve bireyler ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.“Hemen hayaller kurmaya başlar”Her çocuğun kardeşi olacağı haberi verildiğinde biraz korktuğunu, biraz kızdığını, biraz da merak duygusunun geliştiğini dile getiren Abdioğlu, “Bunun yanında çok da sevinirler.

Yurthaber 02-04-21 13:42