Bağırsak Düğümlenmesi Haberleri

Bağırsak düğümlenmesi tedavisi ve belirtileri nelerdir? Bağırsak düğümlenmesi neden olur?

Bağırsak düğümlenmesi, ince ya da kalın bağırsakta meydana gelir. Bağırsakta yapışıklık olması bağırsak düğümlenmesine neden olurken en sık görüldüğü durum ise ameliyat sonrası süreçtir. Bağırsak düğümlenmesi nedenleri arasında kanser, bağırsak tıkanıklığı, fıtık içine bağırsak girmesi ve düğümlenmeye neden olması olabilir. Peki bağırsak düğümlenmesi belirtileri nasıl anlaşılır? Bağırsak düğümlenmesi tedavisi nasıl yapılır?

Haber 08-06-2021 08:42

Kalın bağırsak tıkanıklığı nedir? Kalın bağırsak tıkanıklığı nasıl tedavi edilir? Bağırsak tıkanması neden olur?

Bağırsaklar uzun ve boru şeklinde bir organdır. Bağırsaklar ince bağırsak, kalın bağırsak ve kalın bağırsağın son kesimi olan rektumdan oluşmaktadır. Kalın bağırsakta yaşanan tıkanıklık birçok sağlık sorununa davetiye çıkartır. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Fahri Yetişir konu hakkında bilgiler verdi.

Haber 03-06-2021 15:04

Şanlıurfa'da bağırsağı düğümlenen bebek öldü

Harran ilçesinde bağırsağı düğümlenen 6 aylık bebek müdahaleye rağmen kurtarılamadı

Haber 09-11-2018 16:10

Diğer Haber Etiketleri

Bağırsak Düğümlenmesi

Bağırsak Düğümlenmesi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Bağırsak Düğümlenmesi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Bağırsak düğümlenmesi sıklığı

Cerrahi kliniklerine acil başvuruların % 20’si ince bağırsak tıkanıkları nedeniyle olur. Genel nüfusta ince bağırsak tıkanıklığı oranı % 4 olarak bildirilmektedir.

Haber 20-03-2017 07:55