Bağışıklık Sistemi Haberleri Ve Son Dakika Bağışıklık Sistemi Haberleri

Bağışıklık Sistemi Haberleri Ve Son Dakika Bağışıklık Sistemi Haberleri

Bağışıklık sistemi diğer ismi ile immün sistem, vücudu hastalıklara karşı koruyan, virüsleri ve bakterileri tanıyarak onları ortadan kaldıran bir savunma kalkanıdır. Vücuda temasta bulunan veya girmeye çalışan yabancı organizmaları sağlıklı vücut dokularından ve hücrelerinden ayırt ederek zararlı olanları yok eder. Yapı olarak benzerlik gösteren maddeleri dahi kolayca birbirinden ayırabilir. Doğumla beraber aktifleşen immün sistem hücreleri daha önce rastladığı mikropları hafızasına kaydererek antikor oluşturur. Kazanılmış bağışıklık denen bu durum sayesinde sonraki karşılaşmalarda daha çabuk tepki vererek kolaylıkla yok eder. Ana işlevi hastalık yapan yabancı organizmalara karşı koruma sağlamak ve hasarlı veya ölü hücreleri yok etmektir. Bağışıklık sisteminin zayıflaması enfeksiyon ve hastalıklara yakalanma riskini arttırır.

Bağışıklık Sistemi Haberleri

Ramazan’da tok tutan atom içeceği kapış kapış gidiyor! 'Satışlarımız yükseldi' Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, vücuda enerji veriyor

Gaziantep’te iftar sonrası tüketilen geleneksel içeceklerden bağışıklık sistemini güçlendirdiğine inanılan 'atom'a ilgi arttı.

Yemek 25-03-2024 12:03

Denflor nedir? Denflor nasıl kullanılır?

İnsan vücudunda, zararlı bakteriler olduğu gibi yararlı olan bakteriler de bulunur. Yararlı bakterilere probiyotik adı verilir ve genel olarak vücutta bulunan mikroflorayı bu bakteriler oluşturur. İnce bağırsaktaki doğal florada bulunan yararlı bakteriler bazı kişilerin vücutlarında çeşitli sebeplere bağlı olarak yeterince bulunmayabilir. Bu tür durumlarda bazı takviye ürünler kullanılır. Ancak takviyelerin doktor önerisi ile ve bilinçli şekilde kullanılması önemlidir.

Haber 15-09-2023 22:58

Her gün tüketiliyor ama verdiği zararlar inanılmaz! Prof. Dr. büyük tehlikeyi açıkladı

Poşet çaylar günlük hayatta hem hızlı hem de pratik olması nedeniyle tercih ediliyor. Özellikle iş yerlerinde sıklıkla tüketilen poşet çayların verdiği zararlar ortaya çıktı. Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, plastikten yapılan poşet çaylarda kanserojen etkisi ve kısırlık tehlikesi bulunduğunu söyledi.

Haber 14-09-2023 08:47

Bağışıklık sistemi nasıl güçlenir? Bağışıklık sistemini güçlendirecek yiyecekler nelerdir?

Bağışıklık sistemi vücudumuzu koruyan kalkanımızdır. Doğru beslenme ve yaşam tarzı seçimleri ile güçlendirilen bu savunma mekanizması, hastalıklara meydan okumamıza yardımcı olur. Renkli sebzelerden lezzetli meyvelere, protein kaynaklarından fermente ürünlere kadar doğru besinleri seçerek bağışıklık sistemimizi desteklemek elimizde. Sağlıklı bir yaşam için adımlar atmaya bugün başlayın, bağışıklık sisteminizi en üst seviyede tutun!

Haber 30-08-2023 02:20

Diğer Haber Etiketleri

bamya tohumu bamya tohumu faydaları Doktor Psikolog çorba tarifi maş fasulye tarifi alkol bal c vitamini ciğer havuç işkembe karpuz kivi incir kuşkonmaz leblebi mastürbasyon nar nohut omega 3 ozon tedavisi pancar Propolis sarımsak soğan tahin Trabzon hurması turşu yoğurt zeytinyağı cinsel ilişki kan şekeri kolesterol şeker Canan Karatay sakatat ilaç Kilo vermek Sebze Frenk üzümü hafıza meyve kalp hastalıkları vitamin su hastalık uyku dalak antidepresan Bakteri Antioksidan tırnak mantarı Beyin Kalp‎ Karaciğer‎ Mide‎ Dil Göz Gaziantep Ağrı Sivas Kiraz ayçiçek yağı mantar sindirim sistemi Kril Yağı uçuk Türk kahvesi kış safran sivilce arı yanık siyah sarımsak tedavi Ramazan sağlıklı beslenme kalori tuz idrar tırnak koronavirüs (Covid-19) seks alzheimer anksiyete astım bunama crohn hastalığı depresyon diyabet enfeksiyon felç grip hazımsızlık HIV kabızlık kalp krizi kan basıncı kanser kansızlık karaciğer yağlanması kas ağrısı kısırlık kolon kanseri lösemi mide kanseri nezle obezite orgazm ödem öksürük pandemi prostat kanseri soğuk algınlığı stres tansiyon uykusuzluk ağız covid cennet hurması cilt cinsel dehidrasyon bağırsak bağışıklığı güçlendiren besinler bağışıklığı güçlendirici besinler bağışıklık bağışıklık güçlendirici yiyecekler bağışıklık güçlendirme bağışıklık sistemi güçlendiren besinler bağışıklık sistemi nedir bağışıklık sistemini güçlendiren bağışıklık sistemini güçlendiren besinler bağışıklık sistemini güçlendirme bakliyat böbrek fayda faydaları faydaları nelerdir enerji enerji içeceği erkek hünnap hünnap faydaları hünnap meyvesi iltihap hıv virüs araştırma atom en güçlü bağışıklık güçlendirici diş dolaşım sistemi işkembe çorbası kan dolaşımı yenileme yara kemoterapi kemoterapi tedavisi mineraller korona koronavirüs lif maş fasulyesi prof dr prof dr canan karatay protein regl ağrısı regl ağrısı nasıl geçer şifa kadın kilo verme kış ayları kolajen kaygı bozukluğu ölüm ozon tedavisi nedir otoimmün hastalığı tok suyu prof dr ahmet albayrak trt atom içeceği safran faydaları bağışıklık sistemi nasıl güçlenir doğal poşet çay zarar zararlı alışkanlıklar zehir vejetaryen yağ yakımını hızlandırmak hünnapın faydaları kas kasılması mastürbasyon faydaları mastürbasyon zararlı mı şişlik nasıl geçer bamya tohumu zararları

Bağışıklık Sistemi

Bağışıklık Sistemi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Bağışıklık Sistemi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Karatay İnsan sağlığı için tam bir zehir diyerek uyardı! Bağışıklık sistemini mahvediyor

Sağlığımızı korumak için günlük hayatta tükettiğimiz yiyecek ve içeceklere dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle gençler arasında sıklıkla tüketilen bir içeceğin zararlarından bahseden Canan Karatay, bu içeceğin bağışıklık sistemi ve kalp için büyük tehlike oluşturduğunu açıkladı.

Haber 18-06-2023 09:40

Yol açtığı hastalıkları bilseniz ağzınıza sürmezsiniz! Bağışıklık sistemini bitiriyor, kanser riskini artırıyor

Günlük hayatta yediğimiz yiyecekler sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Uzmanlar yediğimiz yiyeceklerin bilmediğimiz zararları hakkında uyarılarda bulunuyor. Masum sandığımız birçok yiyecek sağlığımız için büyük riskler oluşturabiliyor. İşte kanserden depresyona kadar birçok hastalığa neden olabilen o yiyecekler...

Haber 25-05-2023 16:42

Anti kanser özelliği taşıyor! Hastalıklara karşı zırh gibi koruyor

Günlük hayatımızda yediğimiz meyve ve sebzelerin dışında kalan gıdalar da vücudumuz için oldukça faydalı olabiliyor. Sağlıklı beslenen ve rafine şekerden uzak duranların favorisi olan bir meyvenin de saymakla bitmeyen faydaları bulunuyor. Oldukça tatlı olan bu meyve birçok hastalığa karşı koruma sağlıyor.

Haber 09-05-2023 10:05

Prof. Dr. Canan Karatay'dan olay yaratacak açıklama! HIV virüsünün ve ani ölümlerin artmasının nedeni...

Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı yaşam ve hastalıklar üzerine yaptığı açıklamalarla birlikte oldukça gündem yaratan uzmanlar arasında yer alıyor. Kendi Youtube kanalında yayınladığı videoda çarpıcı açıklamalarda bulunan Karatay, HIV virüsü gibi hastalıkların ve ani ölümlerin artmasının nedenini açıklayarak bu konuların konuşulmadığını belirtti.

Haber 04-04-2023 10:17

Mutfağınızdan eksik etmeyin! İltihabı kurutuyor, kansere karşı koruyor

Kış aylarında ve mevsim geçişlerinde beslenmeye oldukça özen göstermek gerekiyor. Sık tüketilen meyve ve sebzelerin dışında kalan gıdaların faydaları yeteri kadar bilinmiyor. Mart ayında manav raflarında kuruyup giden bir sebzenin faydaları oldukça şaşırtıyor. Şifa dağıtan bu sebze kanserden diyabete kadar birçok hastalığa karşı koruma sağlıyor.

Haber 15-03-2023 17:30

Soğuk havalarda hastalıklara teslim olmayın! Bağışıklık sisteminizi güçlendirecek öneriler

Soğuk havaların etkisini göstermesiyle grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar da artıyor. Vücut direncinin kırılgan olduğu soğuk havalarda hastalıklardan korunmak için bağışıklık sistemini güçlü tutmak gerekiyor. Birbirinden etkili yöntemlerle bağışıklık sisteminizi güçlendirmek ister misiniz? İşte soğuk havalarda kolayca uygulayabileceğiniz beslenme ve takviye önerileri!

Haber 23-02-2023 15:14

Bağışıklık sistemini bozarak vücudu baştan aşağı mahvediyor! Erken ölüm riskini artırıyor

Bağışıklık sistemini güçlendiren yiyecekler bizi hastalıklara karşı kalkan gibi korusa da günlük hayatta yediğimiz birçok yiyecek vücudumuz için oldukça sağlıksız olabiliyor. Uzmanlar lezzetli diyerek yediğimiz o tehlikeli yiyeceklerin kalp krizi, diyabet gibi sağlık problemlerine yol açtığını belirterek erken ölüm riskini artırdığını paylaştı.

Haber 03-01-2023 09:19

Sadece 2 kaşığı bile tüm vücudu yeniliyor! İltihabı silip süpürüyor

Vücudumuzun daha dinç ve sağlıklı olması için çeşitli besinler tüketiyoruz. Özellikle kış aylarında giderek artan hastalıklardan korunmak için yenilen yiyeceklere dikkat etmek gerekiyor. Kahvaltılarda sıklıkla tüketilen bir gıda var ki resmen şifa dağıtıyor. Vücuda sağladığı faydalar saymakla bitmiyor.

Haber 23-12-2022 11:05

Küçük bir tutamı bile şifa dağıtıyor: En güçlü antioksidan! Kanserle savaşıyor

Sağlık için çok faydalı bitkiler bulunuyor. Ancak birçok bitkinin faydası yeteri kadar bilinmiyor. Oysa ki güçlü antioksidan özelliğe sahip bazı bitkiler hem kış hastalıklarından hem de çok tehlikeli hastalıklardan koruma sağlıyor. Günlük hayatta çok sık kullanılmayan safranın da faydaları duyanları şaşırtıyor.

Haber 21-12-2022 10:59

İçenler kışın doktor yüzü görmüyor! En doğal probiyotik: Vücudu zırh gibi koruyor

Kışın artış gösteren hastalıklar yaşam kalitesinin düşmesine neden oluyor. Grip, soğuk algınlığı nedeniyle birçok kişi iş ve okula gitmekte zorluk çekiyor. Bu tarz hastalıklara yakalanmamak için bağışıklığı güçlü tutmak ve kalabalık ortamlarda korunmak oldukça önem taşıyor. Hemen hemen her evde bulunan bir içecek birçok hastalığın şifası oluyor.

Haber 15-12-2022 09:22

Kışın doktor yüzü görmek istemeyenlerin tercihi olacak: Gribe karşı vücudu çelik gibi yapıyor! Bir avucu şifa dağıtıyor

Kış aylarında artış görülen grip ve soğuk algınlığı tüm yaşantımızı etkisi altına alıyor. Haftalarca yaşam kalitemizin düşmesine neden olan gripten korunma yolları aranıyor. Uzmanlara göre sağlıklı ve doğru beslenme gripten korunmanız için yapmanız gerekenler arasında üst sırada bulunuyor. Kış aylarında yenen bir meyve var ki vücudu kış hastalıklarına karşı zırh gibi koruyor.

Haber 02-12-2022 10:08

Faydaları hiç bilinmiyor ama resmen şifa dağıtıyor! Kanser riskini önlüyor, iltihabın kökünü kurutuyor

Hastalıklardan korunmak için sağlıklı ve dengeli beslenmenin ne kadar önemli olduğu her fırsatta belirtiliyor. Günlük hayatımızda yediğimiz besinlerin dışında kalan fazla tercih edilmeyen gıdaların sağlık için mucizevi etkileri bulunabiliyor. Sonbahar ve kış aylarının şifa dağıtan meyvesi cennet hurmasının faydaları da duyan herkesi şaşırtıyor.

Haber 30-11-2022 15:01

Prof. Dr. Canan Karatay Türkiye'nin gizli pandemisidir Başta kanser olmak üzere tüm hastalıkların temeli

Prof. Dr. Canan Karatay, yaptığı açıklamalar ile sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam hakkında önerilerde bulunuyor. Doğal beslenmenin hastalıklar üzerindeki etkisini her seferinde belirten Karatay'ın açıklamaları gündem yaratıyor. Yaptığı röportajda kabızlığı "Türkiye'nin gizli pandemisidir" diyerek açıklayan Karatay, kabızlık sorununun birçok hastalığa yol açtığını vurguladı.

Haber 25-11-2022 09:12

Hastalıklar arttı, herkesin gözü onda! Bağışıklığı çelik gibi kuvvetlendiriyor

Kış aylarında artan hastalıklar birçok kişinin yaşamını olumsuz etkiliyor. İş ve okul hayatında aksamalara yol açan grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmak için bağışıklığı kuvvetli tutmak gerekiyor. Bağışıklık sisteminizi çelik gibi yapacak ve hastalıklardan koruyacak gıdalar bulunuyor.

Haber 21-11-2022 14:07

Doğal antibiyotik olarak görülüyor: Vücudu zırh gibi koruyor! Kaşık kaşık yiyin

Kış aylarında artan grip ve nezleler yaşam kalitemizin düşmesine sebep oluyor. Grip ve nezlelerin yanı sıra Covid-19'da hayatımızda riskli durumlar oluşturuyor. Tüm hastalıklardan korunmak için sağlıklı beslenmeye ve bağışıklığı güçlü tutmaya ihtiyaç duyuluyor. Her hafta içeceğiniz bir çorba doğal antibiyotik etkisi taşıyor.

Haber 13-11-2022 10:32

Bir daha doktor yüzü görmeyeceksiniz: Bağışıklık sistemini çelik gibi yapar

Sonbahar gelir gelmez hastalıkları kapıyı çalmıştı. Çetin bir kış mevsimi bizi bekliyor. Grip, soğuk algınlığı derken bu listeye bir de Covid-19 eklendi. Bunları düşününce bağışıklık sistemini güçlü tutmanın ne kadar akıllıca olduğu belli oluyor. Sağlıklı beslenmenin yanı sıra vitamin ve mineral desteklerini de eksik etmemeniz gerekiyor. Bağışıklık sistemini güçlü tutmak için mutfağınızdan eksik etmemeniz gereken besinler...

Haber 04-11-2022 19:10

Prof. Dr. Canan Karatay uyardı: Alkolden daha zehirli! Ani kalp durmalarına neden olabilir

Gündelik yaşantımızda yediğimiz ve içtiğimiz birçok gıda sağlığımızı riske atabiliyor. Sağlık için zararlı alışkanlıklardan uzak durun denildiğinde ilk akla sigara ve alkol geliyor. Ancak severek içtiğimiz alkolden bile daha zehirli olan içecekler bulunuyor. Prof. Dr. Canan Karatay bu içecekler hakkında uyarılarda bulundu.

Haber 26-10-2022 08:10

Mastürbasyonun faydalarını duyanlar şaşırıyor! Regl ağrısını bıçak gibi kesiyor

Mastürbasyon hakkında kafalarda birçok soru işareti bulunuyor. İnsanlar mastürbasyon zararlı mı faydalı mı diye araştırmalarda bulunuyor. Yapılan bazı çalışmalara göre mastürbasyonun oldukça etkili faydaları bulunuyor. Regl ağrısını azaltmak da bu faydalar arasında yer alıyor.

Kadin 25-10-2022 08:47

Kansere karşı koruma sağlıyor! İçeceğine katanlar kışın hastalık görmüyor

Bal, özellikle kahvaltıda ve sağlıklı tariflerde sıklıkla tükettiğimiz besinler arasında bulunuyor. Balın faydaları saymakla bitmezken yine arıların meydana getirdiği polenler ve propolisler de sağlık için inanılmaz faydalar sağlıyor. Propolisler kanser ve bağışıklık sistemi için mucizevi etkiler gösteriyor. Propolisin faydalarını duyanlar şaşırıyor.

Haber 18-10-2022 13:03

Faydalarını duyan markete koşuyor! Vücudu baştan aşağı yeniliyor, kolesterolden ve kanserden koruyor

Sık kullanmadığımız yiyeceklerin vücuda inanılmaz faydaları bulunabiliyor. Maş fasulyesi de bu yiyecekler arasında bulunuyor. Protein ve lif bakımın oldukça zengin olan maş fasulyesinin çok eski yıllarda hastalıkları tedavi etmek amacıyla kullanıldığı söyleniyor. Maş fasulyesi sadece hastalıklar için hızlı kilo vermek isteyenler için de vazgeçilmez besin olarak görülüyor. Kanserden kolesterole kadar birçok faydası olan maş fasulyesinin inanılmaz faydaları...

Haber 13-10-2022 09:50

Her gün bir avuç yemeniz yeterli! Leblebi vücudu zırh gibi koruyor

Sağlığımızı iyi gelen birçok gıda bulunuyor. Birçok kişi bu faydalı gıdaların meyve ve sebzeden oluştuğunu düşünüyor ancak bu konuda yanılıyor. Kuruyemişler de sağlık için büyük önem taşıyor. Sıklıkla tüketilen leblebi vücut için tam koruma sağlıyor, hastalıkları önlüyor.

Haber 06-10-2022 13:32

Bağışıklık için olmazsa olmaz: Tansiyonu düzenliyor, kanseri önlüyor

Sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte sağlıklı sebzelerde artış görülüyor. Sebze tüketiminin artırılması sağlık için büyük önem taşıyor. Çok fazla tüketilmeyen pancar sebzesi de çok faydalı olan sebzeler arasında bulunuyor. Pancarın faydalarını merak ediyorsanız bu habere göz atabilirsiniz.

Haber 30-09-2022 08:22

Sağlıklı beslenme bağışıklık sistemini desteklemede önemli rol oynuyor

Medicana Ataşehir Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Pınar Sarıyıldız: - "Çok sayıda klinik veri, A, B6, B12, C, D, E vitaminleri ve folik asit dahil olmak üzere bazı vitaminlerin, çinko, demir, selenyum, magnezyum ve bakır dahil olmak üzere eser elementler ve omega-3 yağ asitleri bağışıklık sistemini desteklemede önemli ve tamamlayıcı roller oynadığını göstermektedir"

Yurthaber 28-09-2022 14:43

Cinsel ilişkinin faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız! Tehlikeli hastalıklara karşı öyle etkileri var ki...

Cinsel ilişki hem erkekler hem de kadınlar için hayatın önemli bir parçası olarak görülüyor. Cinsel ilişkinin sadece haz vermek konusunda faydası olduğu düşünülüyor ancak bu konu doğru olarak bilinen büyük yanlışlar arasında bulunuyor. Seksin sağlık için birçok faydası bulunuyor. İşte cinsel ilişkinin sağlığa faydaları...

Haber 26-09-2022 08:52

Nohut suyunu döküyorsanız büyük yanlış yapıyorsunuz! Her derde deva olan nohut suyunun faydaları

Sağlıklı beslenme denilince akıllara meyve ve sebzeler gelse de bakliyatlar da sağlığımız için büyük önem taşıyor. Genellikle kışın tüketilen bakliyatlardan olan nohutu haşlarken kullandığınız suyu lavaboya döküyorsanız büyük yanlış yapıyorsunuz. Nohut suyunun faydaları saymakla bitmiyor. Her derde deva oluyor.

Haber 21-09-2022 07:49

Toplumda yaşanan birçok sorunun nedeni olabilir! Uzun süre seks yapılmazsa ne olur?

Cinsel ilişkiye girme sayısı önemli olur mu demeyin! Uzmanlar uzun süredir seks yapmayan kişilerin birçok sağlık sorununa maruz kaldığını belirtiyor. Uzun süre seks yapmamak hem sizi hem de çevrenizi olumsuz etkiliyor olabilir.

Haber 13-09-2022 15:50

Bağışıklık sistemi için birebir tedavi yöntemi! Ozon tedavisinin faydaları nelerdir?

Bağışıklık sisteminde dönemsel olarak düşüşler yaşanabiliyor. Bağışıklık sisteminin düşmesiyle birlikte vücut hastalıklara daha açık hale geliyor. Bu da sağlığı tehlikeye atıyor. Ancak ozon tedavisi bağışıklık sistemi için oldukça etkili sonuçlar veriyor.

Haber 12-09-2022 14:39

Yararlarını duyunca her sene yiyeceksiniz! Hünnap meyvesinin faydaları saymakla bitmiyor

Meyve ve sebzeler çok daha sağlıklı olmamıza yardımcı oluyorlar. Uzmanlar yemek rutininize düzenli olarak meyve ve sebze katmanız gerektiğini belirtiyorlar. Hünnap meyvesi de hastalıklardan koruyan ve sağlıkta mucizevi etkiler yaratan meyveler arasında bulunuyor. ‘Hünnap meyvesinin faydaları nedir?’ diye merak ediyorsanız bu habere göz atabilirsiniz.

Haber 02-09-2022 09:26

Bir de bu şekilde tüketin! Siyah sarımsak adeta şifa kaynağı

Sarımsağın sağlık üzerindeki etkileri biliniyor. Birçok hastalığa karşı koruma sağlayan sarımsak yemeklerde, salatalarda sıklıkla kullanılıyor. Çok çeşitli sarımsak kürleri bulunuyor. Sarımsak çeşitlerinden olan siyah sarımsağın da faydaları saymakla bitmiyor. Uzun yaşam kaynağı olarak görülen siyah sarımsağın faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız.

Haber 30-08-2022 16:44

Mucizevi etkileri var! Kanserli hücreleri yok ediyor, kolesterolü düşürüyor

Bamya sevilerek yenilen sebze yemeklerindendir. Birçok faydası bulunan bamyanın tohumunun faydalarını daha önce duymuş muydunuz? Bamya tohumunun o kadar çok faydası var ki saymakla bitmiyor. Bamya tohumunun faydaları nedir? Diye merak ediyorsanız bu habere göz atabilirsiniz.

Haber 30-08-2022 15:41

Tam mevsiminde yiyin! Bağışıklık sistemine yardımcı gıdalar

Vücudumuzun sağlığını koruyan ve hastalıklara yakalanmamızı engelleyen bağışıklık sistemi zaman zaman düşebilmektedir. Düşen bağışıklık sistemi hastalıklara yakalanma riskimizin artmasına neden olmaktadır. Bağışıklık sistemine yardımcı olacak besinleri tüketerek bağışık sisteminin düşmesini engelleyebilirsiniz.

Haber 26-08-2022 11:58

Tırnak mantarının altında yatan neden ciddi olabilir! Tırnak mantarı neden olur? Nasıl bulaşır?

Tırnak mantarı tırnağın şeklinin bozulmasına neden olarak kötü bir görünüm yaratıyor. Genellikle önemsiz görülerek göz ardı edilen tırnak mantarı ciddi hastalıklardan kaynaklanıyor olabilir. Uzmanlar tırnak mantarlarının altındaki problemi çözmek için doktora başvurmanız gerektiğini belirtiyor.

Haber 17-08-2022 10:18

Covid'e karşı bağışıklık sistemini güçlü tutmak isteyenlerin bir numaralı tercihi krill yağı

Koronavirüsün hayatımıza girmesiyle bağışıklık sistemini güçlendirmek için takviye ürünler kullanmaya başlayan insanların sayısı epey arttı. Çoğu kişi "Bağışıklığımı nasıl daha güçlü hale getirebilirim?", "Hangi takviyeleri kullanmalıyım?" diyerek araştırmaya girişiyor. Son dönemlerde krill yağı da gerek koronavirüse gerek başka hastalıklara yakalanmamak için bağışıklık sistemini güçlü tutmak isteyenlerin ilgi odağı oldu. Biz de birçok faydaya sahip krill yağı önerilerini sizin için derledik.

Haber 05-08-2022 14:10

Her sabah bir kaşık için! Hastalıklara karşı öyle etkileri var ki...

Yemeklerin, salataların içerisinde sıklıkla kullanılan zeytinyağı girdiği her yemeği güzelleştirmeyi başarıyor. Oldukça lezzetli bir tada sahip olan zeytinyağının öyle faydaları var ki saymakla bitmiyor. Sabahları aç karnına içilen bir yemek kaşığı zeytinyağı birçok hastalığa karşı koruyor.

Haber 27-06-2022 17:08

Kanser hastaları nasıl beslenmeli? Nelere dikkat etmeli?

Kanser, çağımızın en büyük sorunlarından biri olarak ön sıralarda yer alıyor. Onlarca farklı türü olan kanser, erken teşhis edildiğinde umut verici tedaviler yapılabiliyor. Kanser hastaları süreç boyunca birçok konuda dikkatli davranmalı. Uzmanlar, hastalığın zararlı etkilerinden korunmak ve kanserle mücadele edebilmek için yemek içme düzenine ekstra dikkat ettiği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Haber 24-06-2022 12:21

Faydalarını duyunca her gün içmek isteyeceksiniz

Daha sağlıklı olmak için beslenmemize dikkat etmemiz gerekiyor. Beslenme düzeninde meyve ve sebzelere ağırlık vermek çok daha zinde ve sağlıklı olmamızı sağlıyor. En faydalı meyveler arasında bulunan narın da sağlığa karşı öyle etkileri var ki duyanları şaşırtıyor. Günde sadece bir bardak nar suyu içmenin faydaları saymakla bitmiyor.

Yemek 16-06-2022 10:12

Faydalarını duyunca daha da seveceksiniz! Sadece bir avuç yiyince…

Kiraz, yaz meyveleri denilince ilk akla gelenler arasında bulunuyor. Oldukça lezzetli olan kiraz herkes tarafından sevilerek tüketiliyor. Kirazın lezzetinin yanı sıra faydaları saymakla bitmiyor. Uzmanlar sağlık için her gün bir avuç kiraz tüketilmesini öneriyor.

Haber 14-06-2022 09:25

Ağzınıza bile sürmeyin: Bağışıklık sisteminin en büyük düşmanları... Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler hangileri?

Bağışıklık sistemi hakkında genel bir kafa karışıklığı yaşanıyor. Vücudu hastalıklara karşı koruyan ve dengede tutan bağışıklık sistemi güçlü olduğunda siz de genel olarak sağlıklı olursunuz. Bağışıklık sistemini güçlü tutmak için genel olarak vitamin takviyesi tercih ediliyor. Peki, besinler bağışıklık sistemini güçlendirebilir mi? Hastalıkları önlemek ve sağlıklı kalmak için ne yememiz gerektiğine bakıyoruz.

Haber 08-06-2022 10:18

Şifa kaynağı olan kivi çayının faydaları saymakla bitmiyor

Kivinin sayısız bir sürü faydası bulunuyor. Hem lezzetli tadıyla hem de faydalarıyla bilinen kivinin çayının da oldukça faydası olduğunu biliyor muydunuz? Özellikle kafelerde sıklıkla tüketilen kivi çayının özelliklerini duyunca evinizden ayırmak istemeyeceksiniz. Aşağıda yer alan tarif ile evde doğal kivi çayınızı kolayca yapabilirsiniz.

Yemek 18-05-2022 11:42

Sıklıkla tüketiliyor! Sakın yemeyin mide kanseri yapıyor

Kanser en yaygın hastalıklar arasında üst sırada bulunuyor. Her geçen gün kanser vakalarında artış meydana geliyor. Kanserin tam olarak neden oluştuğu tam olarak bilinemese de kansere neden olan birçok etken bulunuyor. Bu etkenler arasında yer alan yanlış beslenme kansere yakalanma riskini oldukça arttırıyor. Kanser riskini azaltmak için tüketilen gıdalara dikkat etmek gerekiyor.

Haber 16-05-2022 11:46

Mikroplar en çok ellerden bulaşıyor! İşte bağışıklık sistemini güçlendirmenin 7 yolu...

Grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklar özellikle mevsim geçişlerinde sıklıkla görülür. Bulaşıcı olan bu hastalıklardan korunmanın yolu, güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmaktır. İşte bağışıklık sistemini güçlendirmenin 7 yolu...

Haber 19-04-2022 22:48

Bağışıklığınızı güçlendirmek için bu yiyecekler çok önemli...

Koronavirüs ve soğuk havalar nedeniyle bağışıklığımız gücünü kaybedebiliyor. Bağışıklığı kuvvetlendirmek adına daha sağlıklı beslenmek gerekiyor. Özellikle yemeklerde, salatalarda sıklıkla kullanılan soğan ve sarımsak bağışıklığınızı güçlendirip korumada oldukça önemli rol oynuyor.

Haber 28-02-2022 15:59

İnsan vücudunun antivirüs programı: Bağışıklık sistemini koruyup güçlendiren besinler!

Mikroplara karşı savunma mekanizması olan bağışıklık sistemi ne kadar güçlü olursa hastalığa yakalanma ihtimaliniz o kadar azalır. Bağışıklık sistemini güçlendirmek sizin elinizde! Vücudunuzdaki bu koruyucu kalkanı güçlendirmenin yolu ise boğazdan geçiyor. İşte hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendiren ve koruyan besinler...

Yemek 24-02-2022 18:29

Bu tarifler kaçmaz! İşte hastalandığınızda sizleri ayağa kaldıracak virüs savar tarifler

Soğuk algınlığı, halsizlik ya da vücudunuzda ağrı hissettiğinizde öncelikle doğal tedavi yöntemlerine başvurursunuz. Kimi zaman bir bitki çayı kimi zaman da uçucu bitkisel bir yağ imdadınıza yetişir. Bu gıdalar vücut direncini artırarak kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar. Peki, hasta olduğunuzda sizlere yardımcı olacak virüs savar tarifleri biliyor musunuz?

Kadin 22-02-2022 10:40

İçindeki malzemelerle tam bir vitamin deposu! Bağışıklık güçlendirici atom çorba tarifi

Kış aylarının gelmesiyle başta soğuk algınlığı olmak üzere bazı hastalıklara yakalanmamak için önlemler alırız. Özellikle bağışıklık güçlendirici gıda ve takviyeler hastalıkları önlemede yardımcı olabilir. Peki bağışıklığı güçlendirici tüm gıdaların tek bir yemekte toplanabileceğini düşündünüz mü? İşte kış sebzeli, tavuklu ve şehriyeli hem doyurucu hem bağışıklığı artırıcı atom çorba tarifi!

Yemek 22-02-2022 10:32