Bakteri Haberleri

Aman dikkat: Ölümcül bakteri uyarısı! Vampir gibi insan kanından besleniyor

ABD merkezli yapılan bir araştırma, "bakteriyel vampirizm" adı altında bazı ölümcül bakterilerin insan kanından beslendiği sonucuna ulaştı.

Haber 17-04-2024 23:53

Uzun yaşamın sırrı! Faydaları saymakla bitmiyor! İşte yaşlanma karşıtı gıdalar...

Uzman isim iyi yaşlanmak için sağlıklı beslenmenin çok önemli bir unsur olduğunu belirtti. Dr. Mosley, yaşlanma sürecini yavaşlatmanın ve hatta tersine çevirmenin yollarını araştıran dünyanın önde gelen bilim adamlarından bazılarıyla konuştu. Bu araştırmalar sonucunda genetiğin yaşlanmada nispeten küçük bir rol oynadığı ve yaşam tarzının çok daha önemli olduğu sonucuna vardı.

Haber 04-12-2023 14:33

Bu şekilde uyuyanlar dikkat! İdrar ve solunum yolları riski doğuruyor

Uzmanlar yetişkin bir insanın ortalama 6-8 saat uyuması gerektiğini vurguluyor. Uyku vücudun en temel ihtiyaçları arasındadır. Fakat yapılan araştırmalar, az ya da fazla uykunun kalp krizi, ve felç riskini artırdığını ortaya koydu. Uzmanlar toplumda birçok kişinin uyku sırasında yaptığı bir hataya da değindi. İşte detaylar...

Haber 20-11-2023 09:51

Pazardan aldığı balık hayatını tamamen değiştirdi! Yedikten sonra dört uzvu kesildi... Birkaç gün içinde etki etti

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan Laura Barajas'ın hayatı pazardan aldığı bir balığı yemesi sonucunda tamamen değişti. Kendisine çiğ deniz ürünleri ve deniz suyunda bol miktarda bulunan ve tüketildiği takdirde ölümcül sonuçlara yol açabilen bir bakteri olan Vibrio Vulnificus teşhisi konuldu. Balık yiyerek ölümcül bakteriye yakalanan kadının dört uzvu kesildi.

Trend 19-09-2023 07:53

Diğer Haber Etiketleri

belirti Diş hekimi Doktor Ev hanımı Seramik alkol brokoli fesleğen incir mercimek muz sakız sarımsak soğan süt turşu zeytinyağı boyun ağrısı dondurma Canan Karatay Avokado ilaç buzdolabı Kulaklık lens son dakika Kefir Eczane buz abd Cinsel sorunlar kalp hastalıkları vitamin su hastalık uyku mutfak diş fırçası deterjan Saç biti ağız kokusu Florida Piercing Beyin Kalp‎ Karaciğer‎ Dil Göz İngiltere Çay mantar enfeksiyonu kedi cilt bakımı kahve dudak kremi Türk kahvesi hastane banyo Sakatlık baharat temizlik tavuk çiğ köfte çocuk sivilce okul fare dışkı restoran market sabun tuvalet antibiyotik bulaşık makinesi makyaj kahvaltı tedavi Selülit tuz zeka idrar kasırga tiktok alzheimer Bağışıklık Sistemi diyabet enfeksiyon et yiyen bakteri felç grip idrar yolu enfeksiyonu kabızlık kalp krizi kanser kızıl hastalığı menenjit nezle öksürük pandemi parazit salmonella soğuk algınlığı tüberküloz virüs yüksek ateş Amerika Türkiye alara ağız çorap çocuk hastalıkları çok su içmek cilt cilt sağlığı çiğ süt baharatlık böbrek hastalıkları bilim adamları burun buz makinası bulasik deterjani bulaşıcı hastalıklar çamaşır deterjanı baldır fayda faydaları estetik etiket evde dondurma yapımı fasulye fiyat gaz gıda boyası hasta hata havlu içecekler hücre iltihap helix piercing ateş antijen araştırma diş diş fırçalama karaciğer hastalığı belirtileri jilet kalite yiyecek yaşam mikrop kör koronavirüs kötü lahana turşusu ph değeri prof dr canan karatay profesyonel risk piercing çeşitleri şişkinlik şişkinlik neden olur siyah sağlıklı sarımsak faydaları nelerdir salgın salmonella nedir sünger tehlike temizlik malzemeleri smiley piercing kabak lifi kilo kimchi kullanımı küpe koku konsantrasyon patojen ölüm organik uyarı uzman uzun vaka tırnak makası solunum yolu enfeksiyonu vücut zarar zararlı alışkanlıklar zehir vatandaş eo sağ çene ağrısı hücreler ense sümük dermal piercing dermal baldır ağrısı neden olur

Bakteri

Bakteri Hakkındaki Haberler Mynet'te. Bakteri Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Çocukları okula başlayan veliler dikkat! Uzmanından okul enfeksiyonlarına karşı uyarı

Eylül ayının gelmesiyle beraber yeni eğitim ve öğretim dönemi de başlamış oldu. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Çelik Kuzaytepe, okul gibi kalabalık ortamlarda genellikle virüs ve bakterilerin sebep olduğu solunum yolu enfeksiyonlarının, mantar enfeksiyonlarının ve saç biti rahatsızlıklarının saptanabildiğini belirtti.

Haber 08-09-2023 08:54

Prof. Dr. Canan Karatay uyardı: Evinizde varsa derhal çöpe atın! Hastalıklara davetiye çıkarıyor

Prof. Dr. Canan Karatay dikkat çeken uyarılarda bulunuyor. Neredeyse her evde bulunan ve biz fark etmeden bakteri ve hastalık saçan o ürün için tehlikeyi dile getirdi. Karatay'ın uyarılarına göre mutfağınıza sokmamanız gereken o ürünü varsa sık sık yenilemelisiniz.

Haber 11-08-2023 09:00

Dondurmanın bilinmeyen zararlarına dikkat! Yemeden önce tekrar düşünün

Yaz aylarında ferahlatıcı yiyecekler arayanların ilk tercihi olan dondurma küçükten büyüğe herkes tarafından sevilerek tüketiliyor. Birçok farklı çeşidi olan dondurmanın sağlık için büyük tehlike oluşturabildiği yeteri kadar bilinmiyor. Beslenme uzmanı marketten alınan dondurmalarda dikkat edilmesi gereken detayları paylaştı.

Haber 07-06-2023 09:06

Buzdolabına konulduğunda zehir etkisi yaratıyor! Buzdolabında saklanmaması gereken 5 yiyecek

Buzdolabına konulan yiyecekleri daha uzun süre saklayabileceğimizi düşünsek de her yiyeceğin buzdolabına girmemesi gerekiyor. Bazı gıdalar buzdolabında bakteri oluşturarak adeta zehir deposuna dönüşüyor. İşte buzdolabına asla girmemesi gereken 5 yiyecek...

Haber 19-05-2023 13:58

Uzun yaşamın anahtarı! Bu yaşlanma karşıtı gıdalar ömrünüze ömür katıyor

Uzun yaşamın sırrı çok eski zamanlardan itibaren araştırılan konular arasında bulunuyor. Daha uzun yaşamak için çeşitli yöntemler aranıyor. Bu konuda yapılan araştırmalar doğru beslenmenin yaşamı uzatabileceğini gösteriyor. Doktor Michael Mosley, insanların daha uzun yaşamasını sağlayabilecek gıdaları açıkladı.

Haber 02-05-2023 17:05

Sakın bu şekilde uyumayın! İdrar ve solunum yolları için büyük risk oluşturuyor

Uyku vücudumuzun en temel ihtiyaçları arasında yer alıyor. Yapılan araştırmalarda az ve fazla uykunun kalp krizi, felç riskini artırdığı öğrenildi. Sağlık için uykunun süresinin düzenlenmesinin yanı sıra nasıl uyuduğumuzda önem taşıyor. Uzmanlar toplumda birçok kişinin uyku sırasında yaptığı bir hatayı paylaşarak bu hatanın meydana getirdiği hastalıkları sıraladı.

Haber 23-04-2023 16:22

Cildinize yaptığınız en büyük hata! Üzerindeki bakteriler tuvaletten daha fazla

Ciltte ortaya çıkan sivilce, siyah nokta ve gözenek sorunlarına neden olan birçok etken bulunuyor. Bu cilt sorunlarını ortadan kaldırmak için çeşitli yöntemler aranıyor. Evde fark etmeden yapılan bir hata tüm cilt sorunlarının oluşmasına neden olabiliyor. Yapılan araştırmalar cildimize uygulamadığımız bir malzemenin tuvaletten daha fazla bakteri içerdiğini tespit etti.

Kadin 13-04-2023 15:02

İnsanlığı bekleyen yeni tehlike: Et yiyen bakteriler... Vaka sayısı 8 kat arttı... Her 5 kişiden 1’i hayatını kaybediyor

Birleşik Krallık, İspanya ve ABD'den bir araştırma ekibinin çalışmasına göre küresel ısınmayla birlikte et yiyen bakterilerin kıyı şeridinde yoğunlaştığı ortaya çıktı. ABD kıyı şeridinde artış gösteren et yiyen bakterilerin yoğunlaşmasına bağlı olarak vibrio vulnificus enfeksiyonlarındaki vaka sayıları 8 kat arttı.

Trend 11-04-2023 15:42

Prof. Dr. Canan Karatay'dan uyarı: Mutfağınızda varsa hemen çöpe atın! Hastalık ve bakteri saçıyor

Prof. Dr. Canan Karatay sağlık konusunda sık sık uyarılarda bulunuyor. Karatay, ev hanımlarını uyararak mutfağa sokulmaması gereken, varsa sürekli yenilenmesi gerektiği o üründen bahsederek bakteri ve hastalık saçtığını dile getirdi.

Haber 10-03-2023 09:18

Antibiyotik kullanımına dikkat! 5 yıl sonra enfeksiyona bağlı ölümler artabilir

Bilinçsizce kullanılan ilaçlar birçok yan etkiye sebep olabiliyor. Toplumda en ufak hastalıkta kullanılan antibiyotiklerin sağlık için oluşturduğu riskler hakkında uyarılarda bulunuluyor. Uzmanlar 5 yıl sonra artabilecek ölüm oranlarında antibiyotiğe karşı uyarıyor.

Haber 07-03-2023 17:26

İş yerinde çay içiyorsanız dikkat! Zararlarına inanamayacaksınız

Çay, ülkemizde en sık içilen içecekler arasında yer alıyor. Özellikle kalabalık ortamlarda birleştirici bir özellik sunan çay, iş yerinde de sıklıkla içiliyor. Tiryakiler gün içerisinde çay içmeden duramıyor. İş yerinde ortak kullanılan eşyalar üzerine yapılan araştırmalara göre ofiste içilen çaylar sağlık için büyük risk oluşturabiliyor.

Haber 03-03-2023 17:03

Profesyonel piercingci açıkladı! En tehlikeli piercing bölgeleri

Piercing vücudun çeşitli bölgelerine yaptırılabiliyor. Eskiden piercinglere karşı olan sert bakış açısı giderek azalıyor. Özellikle kıkırdaklara sık sık yaptırılan piercingler sağlık açısından risk yaratabiliyor. Profesyonel piercingci en tehlikeli piercing bölgelerini paylaşarak yaptırmadan tekrar düşünmeniz gerektiğini belirtti.

Kadin 21-02-2023 15:55

Türkiye'de Strep A bakterisi nedeniyle ilk ölüm yaşandı! Minik Aras Sönmez daha 3 yaşındaydı... Uzmanlar Strep A belirtilerine karşı uyarıyor

Dünyada giderek yayılan Strep A bakterisi birçok ülkede küçük yaşlardaki çocukların hayatını kaybetmelerine neden oldu. Türkiye'de de Strep A bakterisi nedeniyle ilk çocuk ölümü gerçekleşti. Aras Sönmez tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı, 3. yaş gününde yaşama veda etti. Uzmanlar ebeveynlerin Strep A bakterisinin belirtilerine karşı bilinçli olması gerektiğini paylaştı.

Haber 25-01-2023 13:31

Sakın grip sanmayın! Önlem alınmazsa sakatlık ve ölüm riski çok yüksek

Artan grip ve nezle vakaları birçok hastalığın belirtileri ile karıştırılabiliyor. Özellikle çocuklarda görülen hastalıkların grip zannedilerek göz ardı edilmesi çok ciddi sonuçlara yol açabiliyor. Uzmanlar kolayca bulaşan meningoensefalit hastalığının ölüm ve sakatlık riskleri hakkında uyarılarda bulundu.

Haber 24-01-2023 11:57

Mide bulandıran gerçek! Diş hekimi diş fırçanızdaki görünmeyen riski açıkladı

Diş sağlığımızı korumak için dişlerimizi düzenli olarak fırçalamamızın önemi her fırsatta belirtiliyor. TikTok'ta paylaşım yapan bir diş hekimi diş fırçaları hakkında bilmediğimiz çarpıcı gerçekleri açıkladı. Paylaşılan videoyu izleyen sosyal medya kullanıcıları bu mide bulandırıcı gerçekten sonra düzenlerini değiştirdiklerini söyledi.

Haber 22-01-2023 13:40

Kullanmadan önce tekrar düşünün! Temizlik yüzünden hayatından oluyordu...

Ağız ve diş bakımının önemi genellikle görünüm nedeniyle yapılsa da ağızımızdan giren bakteriler ölümcül sonuçlara neden olabiliyor. Ağız temizliğinde sıklıkla kullanılan bazı ürünler sağlığımızı riske atabiliyor. 59 yaşındaki bir hasta dilini temizlediği için ölümcül olabilen bir enfeksiyon kaptı.

Haber 19-01-2023 14:50

Sakın bu hatayı yapmayın! Soğanın sadece bir dilimi bile zehirliyor

Soğan yemeklerin ve salataların vazgeçilmezleri arasında bulunuyor. Mutfağın demir başı olarak görülen soğanın faydası saymakla bitmiyor. Ancak yemek yaparken fark edilmeden yapılan bir hata soğanın ölümcül etkiler yaratmasına sebep olabiliyor. İşte soğan yaparken asla yapmamanız gereken o hata...

Haber 17-01-2023 16:09

Ağzınıza bile sürmeyin! İçindeki bakteriler tuvaletten çok daha fazla

Sevdiğimiz kişilerle oturduğumuz kafelerde çok sayıda hazır yiyecek ve içecek tüketiyoruz. Dışarıda yediğimiz ve içtiğimiz birçok gıda sağlığımızı tehlikeye atıyor. Yapılan araştırmalarda dışarıda sık sık tükettiğimiz bir içeceğin içerisindeki bakterilerin tuvaletten bile fazla olduğu öğrenildi.

Haber 13-01-2023 17:29

Ölümcül Strep A salgını artarken her ebeveynin bilmesi gereken belirtiler! Erken önlem alın

Strep A bakterisi İngiltere'de çok ciddi sağlık problemlerine neden olurken Türkiye'de de görüldüğü haberi vatandaşların tedirginlik yaşamasına neden oldu. Koronavirüsün etkileri bitmeden başlayan Strep A bakterisinin görülme hızı giderek artırıyor. Uzmanlar her ebeveynin bilmesi gereken Strep A belirtileri ve tedavisi hakkında bilgilendirmelerde bulunuyor.

Haber 21-12-2022 17:08

Bir 'kedi ısırığı' canından etti! 15 ameliyat geçirdi ama hayatta kalmayı başaramadı

Danimarka'da yaşayan Henrik Kriegbaum Plettner isimli adamın tek bir kedi ısırığıyla hayatından oldu. Korkunç bir acı ve şişlikle hastaneye koşan adam peş peşe tam 15 ameliyat geçirdi. Sonunda parmağı kesilmek zorunda kalan Henrik, ne yazık ki tüm çabalara rağmen hayatta kalmayı başaramadı.

Trend 17-12-2022 17:01

SON DAKİKA | Strep A vakası Türkiye'de 3 ilde görüldü! İngiltere'de 10'dan fazla çocuk hayatını kaybetmişti... Uzmanlar uyarıyor

Son dakika haberi: Türkiye'de Strep A alarmı... İngiltere'de 10'dan fazla çocuğun ölümüne neden olan Strep A'nın Türkiye'de 3 ilde görüldüğü iddia edildi. İstanbul’da bir çocuğun Strep A nedeniyle menenjit olduğu öğrenilirken, Ankara'daki bir çocuğun ise yoğun bakıma alındığı iddia edildi. Peki Strep A bakterisi belirtileri nedir? Nasıl bulaşır? İşte tüm detaylar...

Haber 13-12-2022 14:56

Uzmanlar uyarıyor! Severek yediğiniz tavuk ölümcül sonuçlara neden olabilir

Tavuk en sevilen gıdalar arasında bulunuyor. Özellikle kış aylarında daha sık yenilmeye başlanan tavuğun her tarifi sevilerek tüketilse de sağlık için çok riskli sonuçlara yol açabiliyor. Uzmanlar tavuklarda bulunan salmonella bakterisinin ölümcül olabileceğini belirterek uyarıyor.

Haber 13-12-2022 11:23

Sakın yapmayın! Göremiyoruz ama ölümcül bakteriler taşıyor

Hayatımızın birçok alanında görmediğimiz çeşitli bakteriler bulunuyor. Temiz olduğunu düşündüğümüz alanlardan çok tehlikeli bakteriler yayılabiliyor. Tuvalet kapakları ve sifon da bu bakterili alanlar arasında yer alıyor. Yapılan araştırmaların sonucu göz korkuttu. En sık yapılan hatanın ölümcül sonuçlar doğurabileceği paylaşıldı.

Haber 09-12-2022 16:49

Her mutfakta var ama resmen bakteri kaynıyor! Uzmanlar uyarıyor: İnsanları hasta ediyor

Bulaşık süngeri temizlik için kullanılıyor ama resmen bakteri kaynıyor. İnsanlardan daha fazla bakteri barındırıyor. Ayrıca bakteriler süngerlerden ellere, ellerden de etrafa yayılıyor. Uzmanlar, bulaşık süngeriyle temizlik konusunda uyardı. İşte tüm detaylar...

Haber 08-12-2022 21:01

Strep A nedir, Türkiye'de var mı? Strep A bakterisi nasıl bulaşır? 9 çocuk hayatını kaybetti!

Strep A enfeksiyonu İngiltere'de yayılmaya devam ediyor. Ölü sayısı artarken, strep A bakterisinin ne olduğu ve nasıl bulaştığı merak konusu oldu. Strep A bakterisi nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı, geçen senelere oranla 5 kat yükseldi. Peki Strep A nedir, Türkiye'de var mı? Strep A bakterisi nasıl bulaşır? İşte detaylar...

Haber 07-12-2022 14:38

Temizlik yapayım derken sağlığınızdan olmayın! Temizlik malzemesi seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Temizlik malzemeleri seçimi, evinizin sağlıklı ve hijyenik bir ortamda tutulmasının önemli bir parçasıdır. Ancak, piyasada bulunan çeşitli temizlik ürünlerinin birçoğu, evdeki hava kalitesini düşürür ve çevreye zarar verir. Bu nedenle, temizlik ürünlerini seçerken dikkat etmeniz gereken bazı konular vardır.

Kadin 05-12-2022 11:18

Aşısı yok okullardan bulaşıyor... Sinsi bakteri çocukları hedef alıyor, 3 ayda 6 çocuğu öldürdü!

Koronavirüs pandemisi boyunca zorlu süreçten geçen çocukların başı şimdi de sinsi bir bakteri çeşidi olan Strep A ile dertte! Strep A bakterisi, İngiltere'de ortaya çıktı. 3 ayda 6 çocuk bu bakterinin yarattığı enfeksiyon nedeniyle hayatını kaybetti. Okullardan bulaşan bu hastalığın aşısı yok, ilaçla tedavi öneriliyor. Strep A nedir?

Haber 05-12-2022 08:26

Sakın denemeyin! Burun karıştırmak öyle bir hastalığa neden oluyor ki...

Burun karıştırmak toplum içerisinde yapılmaması gereken davranışlar arasında görülüyor. Ancak bilimsel araştırmalara göre bu hareketi sadece toplum içerisinde değil tek başınıza da yapmamanız gerekiyor. Burun karıştırmanın yol açabileceği hastalık göz korkutuyor. İşte neden burnunuzu asla karıştırmamanız gerektiğinin kanıtı...

Haber 28-11-2022 09:05

Prof. Dr. Canan Karatay Türkiye'nin gizli pandemisidir Başta kanser olmak üzere tüm hastalıkların temeli

Prof. Dr. Canan Karatay, yaptığı açıklamalar ile sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam hakkında önerilerde bulunuyor. Doğal beslenmenin hastalıklar üzerindeki etkisini her seferinde belirten Karatay'ın açıklamaları gündem yaratıyor. Yaptığı röportajda kabızlığı "Türkiye'nin gizli pandemisidir" diyerek açıklayan Karatay, kabızlık sorununun birçok hastalığa yol açtığını vurguladı.

Haber 25-11-2022 09:12

Hemofilus influenza salgını nedir? Hastalığa yakalananların sayısı giderek artıyor! Soğuk algınlığına yakalanmanın sebebi nedir?

Sonbahar ve kış aylarında görülen hastalıkların sayısı artıyor. Grip, soğuk algınlığı, nezlenin yanı sıra Covid-19'la da mücadele ediliyor. Şu anda birçok kişi bu tarz hastalıklarla savaşıyor. Hemofilus influenza salgınının etkileri göz korkutuyor. Vatandaşlar soğuk algınlığa yakalanmamak için yapılması gerekenleri araştırıyor.

Haber 21-11-2022 12:12

Çiğ köfte laboratuvarda incelendi, büyük tehlike ortaya çıktı! Severek tüketiyoruz ama...

Çiğ köfte hem her yerde satılması hem de diğer gıdalara göre daha ucuz olması nedeniyle herkesin severek tükettiği yöresel yiyeceklerin başında geliyor. Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işıl Var, çiğ köftenin mikrobiyolojik açıdan insan sağlığı üzerindeki etkisini laboratuvar ortamında inceledi. Çalışma sonucunda, çiğ köftede salmonella ve kötü hijyen koşullarından kaynaklanan bağırsak kökenli bakteriler saptandı. İşte detaylar...

Haber 13-11-2022 11:11

Sakın görmezden gelmeyin! Kalp hastalığının şaşırtıcı belirtileri

Kalp hastalığı tüm hayatın değişmesine sebep olabilen ciddi ve riskli hastalıklardan. Kalp hastalıklarının belirtilerinin genellikle kalpte görüldüğü düşünülüyor ancak günlük hayatta yaşadığımız vücudumuzun birçok alanında görülen değişimler kalp hastalığı belirtisi olabiliyor. Uzmanlar bu riskli belirtiler hakkında dikkatli olmanız gerektiğini belirtiyor.

Haber 13-11-2022 09:10

Bu yöntemi daha önce hiç duymadınız! Tuvaletin içine atılan bir diş sarımsağın etkileri şaşırtıyor

Sarımsağın faydaları saymakla bitmiyor. Sarımsağın sadece yemeklere lezzet verdiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Sarımsağın çok farklı kullanım alanları bulunabiliyor. Geceleri tuvalete atılan bir diş sarımsağın etkisini duyanlar şaşırıyor.

Kadin 10-11-2022 17:14

Prof. Dr. Canan Karatay kullananları uyarmıştı! Bakteri yuvası bulaşık süngerlerini çöpe atın: Kabak lifi etkili sonuçlar sağlıyor

Bulaşık süngerlerinin zararları bugüne kadar tam anlamıyla bilinmiyordu. Yapılan açıklamalar bulaşık süngerlerinin bakteri yuvası olduğunu belirtiyor. Prof. Dr. Canan Karatay'ın bulaşık süngeri hakkındaki çarpıcı açıklamalarının ardından alternatif ürünler aranıyor. Doğal kabak lifi hem sağlığınız hem de doğa için doğru tercih olarak görülüyor. Üstelik kabak lifi sadece mutfakta değil birçok alanda fayda sağlıyor. İşte kabak lifi faydaları...

Kadin 09-11-2022 09:21

Uzmanlar uyarıyor: Faydalı sanarak içmeyin! Sağlığınız için uzak durun

Süt içmenin faydaları çocukluktan itibaren beynimize aşılanan bilgiler arasında bulunuyor. Hem kemik sağlığı hem de kronik hastalıklar üzerinde oldukça etkili sonuçlar sağlayan sütün yediden yetmişe herkes tarafından tüketilmesi öneriliyor. Ancak sağlık için içilen süte çok dikkat etmek gerekiyor. Uzmanlar sağlığınızı tehdit eden çiğ sütleri kesinlikle içmemeniz gerektiğini belirtiyor.

Haber 31-10-2022 15:17

Büyük gizem çözüldü: Bir daha burnunuzu karıştırmayacaksınız! Ölümcül enfeksiyon riski

Parmağıyla burnunu karıştıran birini görünce hemen kafamızı başka yöne çeviririz. Sosyal alanlarda uygunsuz bir davranış olarak tanımlanan parmakla burun karıştırmak hakkında yapılan yeni çalışma, ilginç gerçekleri ortaya çıkardı. Hoş karşılanmayan bu iğrenç davranışın milyonlarca kişinin ölümüne neden olan bir enfeksiyonun yayılmasının en büyük nedeni olduğu ortaya çıktı.

Haber 28-10-2022 18:45

Tam bir bakteri yuvası! Paylaştığınızda hastalık saçan eşyalar

Günlük hayatımızda kullandığımız eşyalar sağlık için riskli durumlara neden olabiliyor. Farkına bile varmadığımız gözle görünmeyen birçok bakteri ve mikrobun birikmesine neden olabiliyorlar. Uzmanlar kişisel eşyalarınızı asla başkalarıyla paylaşamamanız gerektiğini belirtiyor. İşte asla paylaşılmaması gereken eşyalar...

Haber 28-10-2022 13:53

Severek yiyoruz ama tam mikrop yuvası! Sağlığımızı riske atıyor

Severek yediğimiz yiyecekler sağlığımız için oldukça riskli durumlar oluşturabiliyor. Özellikle marketlerde satılan paketlenmiş gıdaların zararları saymakla bitmiyor. Ancak bu zararlar sadece paketlenmiş gıdalarda değil raflarda satılan tavuklarda da bulunuyor. Araştırmalara göre market tavukları tam bir mikrop yuvası.

Haber 27-10-2022 07:49

Zehir mutfağınızdan yayılıyor! Hiç farkında değilsiniz ama büyük risk taşıyor

Yemek yapmak birçok kişiye zevk veriyor. Güzel yemekler hazırlamak zevkli olsa da yemeklerin ardında kalan bulaşıkları temizlemek istenmeyen durumlara yol açabiliyor. Mutfakta gözden kaçan bazı yerler adeta zehir saçıyor. Farkında olmadan dokunduğumuz bu alanlar sağlımız için büyük risk oluşturuyor.

Haber 20-10-2022 12:00

ABD'de et yiyen bakteri alarmı! Etkileri korkutucu: 65 vaka tespit edildi, 11 kişi hayatını kaybetti! Vücuda böyle giriyor...

Koronavirüs ve maymun çiçeği virüsü sonrası bu kez de et yiyen bakteri vakaları paniğe neden oldu. Geçtiğimiz günlerde ABD'de etkili olan Ian kasırgası sonrası Florida eyaletinde et yiyen bakteri vakalarında artış yaşandı. Eyalette 2022'nin başından bu yana bakteri kaynaklı toplam 11 ölüm ve 65 vaka kaydedildiği bildirildi. Öte yandan et yiyen bakterinin nasıl bulaştığı ve vücutta ne gibi değişikliklere yol açtığı merak konusu oldu. İşte haberin detayları...

Haber 19-10-2022 18:46

Bu zararlı alışkanlığı hemen bırakın! Başucuna konulan suyu neden içmemelisiniz?

Su içmek vücudumuz sağlığı için hayati önem taşımaktadır. Toplumda birçok kişi düzenli olarak su içmeyi aksatır. Ancak çok yaygın olarak yapılan bir davranış suyun zararlı hale gelmesine neden olmaktadır. Gece uyurken başucuna konulan suyu içmek oldukça tehlikeli olabilir. İşte başucuna konulan suyu neden içmemelisiniz? sorusunun cevabı...

Haber 17-10-2022 07:38

Prof. Dr. Canan Karatay uyardı: Evlerinize sokmayın! En büyük zehir bunlar

Evin temizliği sağlık için büyük önem taşıyor. Temizlikte kullanılan malzemeler de sağlığı etkileyen etkenler arasında bulunuyor. Prof. Dr. Canan Karatay temizleyicilerin içerisinde bulunan kimyasalların sağlık üzerindeki etkilerini anlatarak ve günlük kullanılan bulaşık süngerlerinin tehlikelerine dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Kadin 16-10-2022 07:10

Herkes zaten yiyor da... Yer mi daha pis yoksa mutfak tezgahı mı?

Yanlışlıkla yere düşen yiyecekler genelde üflendikten ve kontrol edildikten sonra genellikle yeniyor. Kimileri 3 saniyeden kimileri ise 5 saniyeden kısa sürede yerden alınan yiyeceğin sorunsuz bir şekilde tüketilebilir olduğunu savunuyor. Yere düşen yiyeceklere o an bakteri veya mikrop bulaşıyor mu? Uzmanlar, 5 saniye kuralı hakkında ne diyor?

Haber 13-10-2022 21:23

Dayanılmaz ağrılara ve şişkinliğe yol açıyor! Gaz probleminiz varsa yemeden önce tekrar düşünün

Severek yediğimiz yiyecekler birçok sağlık sorununa yol açabiliyor. Sağlıklı olan yiyecekler bile vücudumuza dokunarak rahatsızlıklar yaşamamıza neden olabiliyor. Yemeklerden sonra hissedilen hazımsızlık gibi durumlar dayanılmaz karın ağrılarına yol açabiliyor. Bu ağrıların nedeni yediğimiz gaz yapan yiyecekler olabilir.

Haber 12-10-2022 14:44

Basit görülen unutkanlık kör kalmasına neden oldu: Lens kullananlar dikkat!

Göz en hassas organlarımız arasında bulunuyor. Göz sağlığını korumak daha iyi görebilmek için önem taşıyor. Görme problemleri yaşam kalitesinin düşmesine neden oluyor. Bu nedenle gözlük, lens gibi çözümler bulunuyor. Lens kullanımından yapılan bazı hatalar körlüğe neden olabiliyor. Marie Mason isimli kadın duş sırasında gözünde unuttuğu lensler nedeniyle kör kaldı.

Haber 11-10-2022 11:05