Bakterileri Haberleri

Tabağınızdaki renklere dikkat! Sırrı orada saklı... Grip, soğuk algınlığı, yüksek ateş, boğaz ağrısıyla savaşmak için sıraladı

Sağlıklı beslenme sağlıklı yaşam formüllerinden. Bağışıklık sistemini desteklemek için akdeniz tipi beslenmeye dikkat çekiliyor. Tabağınızdaki renklere de bakabilirsiniz. Çünkü güçlü bağışıklık sisteminin bir sırrı da renkli beslenmek. Dyt. Sena Pekşen "Akdeniz tipi beslenme, mikrobiyota çeşitliliğini artırır, probiyotik bakterileri sağlar, bağışıklık sisteminin düzenli çalışmasını destekler. Renkli ve çeşitli yiyecekler tüketmek, güçlü bağışıklık sistemi oluşturmanın önemli adımlarından" dedi.

Haber 2024-01-08 12:17:49

Canan Karatay 'Türk halkı bu yüzden bu halde' diyerek uyardı! 'O besinlerin tüketimi azaltılırsa hastalıklar azalır'

Sağlıklı beslenmenin yanı sıra hastalıklara ilişkin yaptığı ezber bozan açıklamalarla da gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay bu defa ekmek konusunda herkesi uyardı. Uzman isim 'Ülkemizde malesef çok aşırı miktarda ekmek tüketiliyor. Ekmekteki gluten dost bakterileri yok ediyor.' diyerek ekmek tüketiminin azaltılması gerektiğine dikkat çekti.

Haber 2023-09-23 15:00:19

Bentonit kilinin faydaları neler? Bentonit kili ne işe yarar?

Bentonit kil volkanik kül, tüf ve lavların kimyasal ayrışması ile oluşan bir kil türüdür. İçerisinde bulunan elektromanyetik negatif yük sayesinde toksin ve bakterileri vücuttan atmaya yardımcı olur. Bentonit kil birçok farklı alanda kullanılabilen doğal ve etkili bir üründür. Cilt bakımından sindirim sağlığına kadar uzanan geniş yelpazesi ile bu doğal mucize, size sağlık ve güzellikte doğal bir dokunuş sunuyor.

Haber 2023-08-31 21:18:39

Gözde arpacık nasıl geçer, belirtileri nelerdir? Gözde arpacık neden çıkar, ne iyi gelir?

Arpacık göz kapağının kenarında veya iç kısmında oluşan küçük bir enfeksiyon ya da iltihaplanma durumudur. Genellikle staphylococcus bakterileri nedeniyle meydana gelir. Arpacık göz kapağında kızarıklık, şişlik ve hassasiyet ile kendini gösterir. Bazı durumlarda, arpacık olgunlaşır ve apse oluşabilir. Bu durumda göz kapağı daha da şişer ve ağrılı hâle gelir. Peki, gözde çıkan arpacık nasıl iyileşir?

Haber 2023-06-15 14:23:32

Eğer bu belirtiler varsa dikkat! Bayramda kolonya ikram edeyim derken kör etmeyin

Ramazan Bayram'ının gelmesiyle beraber aile ziyaretleri başladı. Bayram ziyaretlerinde en sık ikram edilenlerin başında önce şekerlemeler sonrasında da kolonya geliyor. Bakterileri hızlıca yok eden kolonyanın Covid dönemiyle beraber merdiven altı üretimi de artmıştı. Peki, sahte kolonya ile gerçeğini nasıl ayırt edebiliriz?

Haber 21-04-23 16:03

İçtiği suyun temizliğinden emin olmak isteyenler için en iyi su arıtma cihazı tavsiyeleri 2023

Temiz ve sağlıklı içme suyuna ulaşmak için kullanabileceğimiz su arıtma cihazları, şebeke suyunda yer alan bakterileri, virüsleri ve hastalığa sebep olabilecek kum, toprak gibi maddeleri sudan ayrıştırıyor. Bu özellikleri sayesinde birçok kişinin tercihi olan su arıtma cihazlarının kullanımı günden güne artıyor. Musluk suyunu içme suyuna çeviren en iyi su arıtma cihazlarını araştırdık ve sizler için listeledik.

Haber 21-02-23 17:27

Hava kalitesini iyileştiriyor, hastalıkları önlüyor, küfleri, virüsleri ve bakterileri azaltıyor

Hastalıkların en yoğun görüldüğü dönemlerden geçiyoruz. Her iki kişiden grip olduğu bu aylarda bağışıklığımızı güçlendirmeli, dengeli beslenmeli ve kendimizi korumalıyız. Uzmanlar, soğuk algınlığı ve gripten korunmanın yanı sıra bulunduğu ortamda adeta hava filtresi yaparak iyileştirici özelliği olan bitkileri sıraladı. Aralarında bazı bitkiler sadece gripten korumakla kalmıyor aynı zamanda sinüzitin etkilerini de hafifletiyor.

Haber 30-11-22 10:22

Sonuçlar beklenen çok daha kötü! Her yerdeler: Bir daha asla elinizi uzatmayacaksınız! En iyi yöntem ise...

33 yaşındaki bilim insanı, el kurutma makinelerinde gizlenen tehlikeli bakterileri gün yüzüne çıkardı. Yaptığı deney sonucunca tehlikeli organizmaların umumi tuvaletler, benzin istasyonları ve sinemalardaki kurutucularda olabileceğini ortaya koydu. Her türlü el kurutma makinesinde bakteri ve mantarların olduğunu ve oradaki bakteri ve mantarların ellerini kurutmak isteyenlere bulaştığını belirtti. Bilim insanı en sağlıklı el kurutma yönteminin ise ellerinizi havada sallamak olduğunu öne sürdü.

Haber 27-08-22 07:09

Bursa'da geliştirilen tekstil malzemesi kaplandığı yüzeyde bakterileri barındırmıyor

BTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Basri Koçer: - "Son dönemde patlak veren çikolata hatlarındaki gıda kontaminasyonu kriziyle birlikte antimikrobiyal kaplamalar daha popüler hale geldi" - "Geliştirdiğimiz teknolojide, yüzeydeki mikroplar, kısa süre içinde inaktive oluyorlar, çoğalamadıkları için hem kötü kokunun önüne hem de başka bir alanın tekrar bakteriler tarafından kirlenmesinin önüne geçiliyor"

Yurthaber 27-07-22 12:05

Kiri ve bakterileri yok ediyor! İşte çilek temizleme yolları...

Çilek toprakta yetişen bir meyve olduğu için satın alındığında pek de temiz olmayabiliyor. Dolayısıyla yaz aylarının gözde meyvesi çileği tüketirken dikkatli olun. İşte çileği temizleme yolları...

Haber 30-05-22 22:50

Her yerde satılıyor! Anne sütünü artırır, iltihapları söker, enerji verir, boğaz ağrısını şıp diye keser

Ekşi tatları seviyorsanız bu bitki tam size göre. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ağız sağlığı için suya katıp gargara yaparlar. Bakterileri öldürür, mikroorganizmaların çoğalmasını engeller. Polifenol bakımından zengindir. İltihap sökücü özelliği sayesinde vücudu rahatlatır. Hücreleri yeniler, yorgunluğu alır enerji verir. Gıda zehirlenmelerinde zehrin vücuttan atımını hızlandırır. Kısacası o kadar çok faydası var ki asla evinizden eksik etmeyeceksiniz.

Haber 09-04-22 07:33

Yaraları iyileştirir, kanseri durdurur, nefes almayı rahatlatır... Kekik yağı nedir, kekik yağının faydaları nelerdir?

Bilinen bir baharat olan kekik, genellikle yiyeceklerde ve kozmetik malzemelerinde koruyucu olarak kullanılır. Ayrıca ağız gargaralarında da bir bileşen olarak bulunabilir. Diğer faydalarının yanı sıra kekik esansiyel yağının gıda kaynaklı bakterileri azaltma veya yok etme, kalp sağlığını destekleme ve vücuttaki iltihabı hafifletme yeteneğini destekleyen birkaç çalışma var. Kekik yağı bilinen en güçlü antioksidanlardan biridir ve eski çağlardan beri şifalı bitki olarak kullanılmıştır.

Haber 19-03-22 09:42

Bir kaşığı yetiyor: Virüs ve bakterileri anında etkisiz hale getiriyor

Sarımsak ve bal ayrı ayrı mucize besinler olduğu herkes tarafından biliniyor. Bu süper faydalı iki besini bir araya getirdiğinizde ise olacaklar tam anlamıyla inanılmaz. Riskli kanser oluşma ihtimalini sıfırlıyor, virüs ve bakterileri anında yok ediyor, kan şekerini dengeliyor, antibiyotik etkisi yaratıyor! Peki sarımsak ve bal karışımı nasıl hazırlanıyor ve ne zaman tüketmek gerekiyor?

Haber 18-03-22 07:04

Evde de yapabilirsiniz! İşte ev yapımı antibakteriyel el dezenfektanı tarifleri...

Dezenfektan, bizi bakterilere karşı koruyan sprey ya da jel kıvamındaki temizleyici ürünlere verilen bir isim. Başta evler olmak üzere ortak kullanım alanlarında mikrop ve bakterileri yok etmek için kullanılır. Uçucu olan ve elde iz bırakmayan el dezenfektanlarının kullanımı ise giderek yaygınlaştı. Siz de evdeki birkaç malzemeyle el dezenfektanı yapabilirsiniz. Nasıl mı? İşte detaylar...

Kadin 10-01-22 10:57

Probiyotik faydaları saymakla bitmiyor! Ağızdaki kötü bakterileri yok ederek vücudu koruyor

Ağız sağlığı için probiyotik kullanımı oldukça önemlidir. Probiyotiklerin ağız florasındaki yararlı bakterileri artıran ve zararlı bakterileri azaltan dost bakterilerdir. Zararlı bakterilerin kontrol altına alınmaması durumunda çiğneme ve diş fırçalama sırasında kana geçerek vücut sağlığını bozabilir. Konu ile ilgili bilgi veren Diş Hekimi Emek Külür, ağız florasının önemini ve ağız içi probiyotik uygulamasını tüm detaylarıyla sizler için anlattı.

Haber 14-11-21 12:22

Makyaj fırçaları ve süngerleri en iyi şekilde nasıl temizlenir?

Her akşam makyajınızı temizliyorsunuz, peki ya makyaj fırçalarınızı en son ne zaman temizlediniz? Makyajınızın en büyük yardımcısı fırça ve süngerleri ihmal ediyorsanız cildinize en büyük kötülüğü yapıyorsunuz demektir. Bakteri yuvasına dönüşen makyaj süngeri ve fırçalarını temizlemek son derece önemli. Üstelik bunu yapmak, yeni ürün ve aparatlarla sandığınızdan çok daha kolay ve zahmetsiz. Cildinize bir iyilik yapın ve önereceğimiz yöntem ve ürünlerle bakterileri fırçanızdan ve cildinizden uzak

Kadin 12-11-21 18:39

Bilim Sanat Merkezi'ndeki Mikroskobik Canlılar Müzesi, öğrencilerin ilgi odağı oldu

Şahinbey Belediyesi Bilim Sanat Merkezi'ndeki müzeyle, öğrenciler gözle görülemeyen bakterileri inceleyerek, faydalı ya da zararlı bakterilere karşı bilinçleniyor - Okul Müdürü Orhan Ertürk: - "Bir mikroskobik canlı bizi 1,5-2 yıldır eve hapsetti. Biz özellikle atölyeler veya okulla ilgili çalışmalar yaparken popüler olan ya da çocukların ilgili alanları olan ve sevebilecekleri çalışmalar yapmak istiyoruz" - "Amacımız çocukların tek hücreli mikroskobik canlılara yönelik bilgilerini arttırmak ve bu yönde bilgi sahibi olmalarını sağlamak. Çocukların çok ilgilerini çekiyor, gelir gelmez ilk bu alana koşuyorlar. Büyüteçle, mikroskopla bakıp, detaylarını görmek istiyorlar"

Yurthaber 17-09-21 11:04

Nedeni bilinmeyen ağır Kovid vakalarının şifresi çözülmüş olabilir

Risk grubunda veya altta yatan hastalığı olmadığı halde koronavirüsü ağır geçiren ya da hastalıktan yaşamını yitirenlerin çocuklarında da hastalığın ağır seyretme riski olabilir. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde yapılan araştırmaya göre, bu kişilerin vücudunda, virüs ya da bakterileri yok etmek üzere bağışıklık sisteminin savaşçı hücreleri harekete geçirmesini sağlayan “lektin proteini”nin çok az miktarda olduğu veya hiç üretilmediği ortaya çıktı.

Haber 01-03-21 10:32

Ayakkabılardaki kokuyu kökünden gideren sır! Bakterileri öldürerek...

Ayakkabılardan gelen kötü koku bunaltıcı olabilir ve bu da onları bir an önce atmak istemenize neden olabilir. Hoş olmayan kokudan kurtulmanın birçok basit ve kolay yolu olduğu için yeni ayakkabılar almaya para harcamanıza gerek yok!

Kadin 28-01-21 07:57

Filtreli maske kullananlar dikkat! Uzmanlar uyarıyor: Ortama virüs yayıyor

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi’nin uçak içinde ventilli (filtreli) maske kullanımının yasaklandığını belirtmesinin ardından bir uyarı da uzmanlardan geldi. Bu maskeyi kullanan kişinin ortama virüs yayabileceğini belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hacer Ofluoğlu, “Maskeyi takan kişi dış ortamdan kendisine doğru gelecek kimyasalları, virüsleri, virüs partiküllerini, bakterileri kendisini koruyacak şekilde süzgeçliyor. Fakat kendi bünyesindeki virüsleri dışarıya gönderiyor” dedi.

Haber 13-01-21 10:43

Bağırsak bakterileri koronavirüsün şiddetini etkileyebiliyor

Hong Kong Çin Üniversitesinde yapılan araştırmaya göre yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında bağırsak bakterileri, hastalığın süresi ve şiddetini etkileyebiliyor.

Haber 12-01-21 21:49

Yeni bakteri cinsi ve türü keşfedildi

Bacillus pasinlerensis ve Calidifontibacillus erzurumensis bakterileri litaratüre eklendi.Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyelerinden Prof.

Yurthaber 10-12-20 13:01

Koronavirüs tedavisinde antibiyotik uyarısı: Virüsleri değil, bakterileri öldürüyor!

Antibiyotiklerin bakterilere karşı etkili olduğunu söyleyen uzmanlar, Covid-19 tedavisinde antibiyotik kullanımının bir etkisinin olmadığını anlattı. Antibiyotiklerin özellikle enfeksiyon hastalıklarında en sık etken olarak karşılaşılan virüslere hiçbir etkisi olmadığının altını çizen Prof. Dr. Nihal Pişkin, antibiyotiklerin nezle, soğuk algınlığı grip gibi hastalıkların çözümünde de etki etmeyeceğine dikkat çekti.

Haber 18-11-20 14:28

Bağışıklık güçlendirmek için iyi bakterileri çoğaltın!

Kış aylarıyla birlikte artan hastalık olasılığı bağışıklık sistemini güçlü tutmanın önemini de beraberinde getiriyor. Grip, soğuk algınlığı gibi mevsimsel hastalıkların yanı sıra koronavirüsle mücadelenin de eklendiği bu sonbahar ayında bağışıklığı güçlendirmenin yollarını arayanlar için önerilerde bulunan Prof. Dr. Y. Birol Saygı, yapılması gerekenleri anlattı.

Haber 17-11-20 17:57

LG, buharlı çamaşır makinesi kazanma şansı sunuyor

29 Kasım'a kadar Annem Bilir yarışmasına katılarak bildiği her hangi bir püf noktayı paylaşanlar, LG'nin enfeksiyonlara neden olan bakterileri ve alerjik reaksiyonlara neden olan ev akarlarını yüzde 99,9'a varan oranda yok eden buhar özellikli çamaşır makinelerinden birini kazanma şansı yakalıyor

Yurthaber 13-11-20 10:59
LG

Anne sütüne en yakın besin! Vitamin eksikliğini gideriyor, genç kalmayı sağlıyor

Bağırsaklardaki faydalı bakterileri arttıran kefir ayrıca kötü kolesterolü düşürme, tansiyonu dengeleme gibi etkilere de sahip. Kefirin Kuzey Kafkasya’da hastalıkların tedavisinde alternatif olarak kullanılan fermente bir içecek olduğunu ifade eden Mikrobiyolog Öğr. Gör. Dr. İpek Ada Alver vücudu bakteri ve virüslerden korumada etkili olduğunu söyledi.

Haber 20-10-20 15:37

Tek kaynak yoğurt değil! Lahana turşusu ve kefir tüketmek de...

"Probiyotikler" kavramının tanıtımı, Élie Metchnikoff'a atfedilir. Çalışmasında, yoğurt tüketen Bulgar köylülerinin genel olarak daha uzun yaşadığını belirten Élie, 1907'de probiyotik yiyecekler yiyerek bağırsak florasını iyileştirmenin ve kötü bakterileri yararlı bakterilerle değiştirmenin mümkün olduğunu öne sürdü. O zamandan beri, farklı araştırmacılar probiyotiklerin sağlığımızın çeşitli yönlerini olumlu yönde etkileyebileceğini kanıtladılar.

Haber 15-09-20 11:25

Koronavirüs sonrası bidon bidon satılıyor!

Adana'da koronavirüs salgını nedeniyle şalgam suyu satışları arttı. 35 yıldır şalgam suyu üretip, satışını yapan Nesrin Hitay, "Acılı şalgamın boğazdaki bakterileri öldürücü etkisi oluyor. Bunu da zaten uzmanlar açıkladı. Acılı 'şalgam içelim, koronavirüs olmayalım' diyorum" dedi.

Haber 01-09-20 11:44

Bakterilerin 'ölüm çığlığı' diğerlerini uyarıyor

Bakterilerin "ölüm çığlığının" diğer bakterileri uyararak hayatta kalmalarını sağladığı bildirildi.

Haber 25-08-20 10:55

Bu araştırma dünyayı şaşkına çevirdi: Ölüm çığlığı!

Bakterilerin "ölüm çığlığının" diğer bakterileri uyararak hayatta kalmalarını sağladığı bildirildi. İşte dünyayı şoke eden araştırmanın detayları...

Haber 25-08-20 07:14

NAZBOT-1 otobüs terminalini dezenfekte etti

Nazilli Belediyesi Korona Timi ve Kovid-19 ile mücadele çalışmaları için tasarlanan NAZBOT1, Nazilli Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirdi.Yeni tip koronavirüsle mücadelede örnek bir çalışma sergileyen Nazilli Belediyesi, ilçe genelinde dezenfeksiyon faaliyetlerine devam ediyor.Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Korona Timi ile UVC donanımı, virüs ve bakterileri yok etme özelliği ile kimyasal kullanmadan hızlı zemin dezenfeksiyonu sağlayan NAZBOT-1 Nazilli Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde geniş çaplı dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirdi.Çalışmaları yerinde inceleyen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan; “Vatandaşlarımızın maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyması konusunda titizlikle çalışıyoruz.

Yurthaber 23-08-20 09:19

100 yıldır aradıkları metal yiyen bakteri tesadüfen bulundu

Bilim insanları bir asırdan uzun bir süredir var olduğunu düşündükleri ancak varlığını kanıtlayamadıkları metal yiyen bakterileri tesadüf eseri keşfetti.

Haber 07-08-20 08:59

Bilim insanları 100 yıldır aradıkları metal yiyen bakteriyi tesadüf eseri buldu

Bilim insanları bir asırdan uzun bir süredir var olduğunu düşündükleri ancak varlığını kanıtlayamadıkları metal yiyen bakterileri tesadüf eseri keşfetti.

Haber 17-07-20 15:52

Şişecam’dan cam yüzeyde virüs ve bakterilere karşı V-Block teknolojisi

Şişecam Topluluğu, dünyada cam ev eşyası alanında önemli bir ilke imza atarak cam yüzeylerdeki virüs ve bakterileri etkisiz hale getiren özel bir kaplama teknolojisi geliştirdi - Ön bulgularda Kovid-19 üzerinde de etkili olduğu belirlenen "Antimikrobiyal V-Block Teknolojisi"nin bu alandaki test ve geliştirme süreçleri ise devam ediyor - Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman: - "Antimikrobiyal V-Block Teknolojisi ile geliştirilen cam ev eşyası ürünlerinin ülkemizde kullanılmaya başlanması ile birlikte tüketicilerin özellikle otel, kafe ve restoran gibi dış mekanlardaki sağlık endişelerinin azalacağına ve bu önemli buluşun turizm sektörüne katkı sağlayacağına, ihracat gelirlerimizi de artıracağına inancımız tamdır"

Yurthaber 04-07-20 18:09

Giysi mağazaları için akıllı dezenfeksiyon dolabı çözümü

İzmir Ekonomi Üniversitesinde, mağazalarda birden fazla kişi tarafından denenen ürünlerin sterilizasyonunda kullanılmak üzere "akıllı dezenfeksiyon dolabı" geliştirildi - Dolap, giysilerdeki virüs ve benzeri bakterileri, herhangi bir bozulmaya neden olmadan yüzde 99 oranında sterilize edebiliyor ve kıyafetlerin kumaş türünü otomatik belirleyebiliyor

Yurthaber 16-06-20 11:11

NAZBOT-1’den Cuma namazı mesaisi

Nazilli Belediyesi tarafından yeni tip korona virüsü ile mücadele çalışmaları için tasarlanan NAZBOT-1, Cuma namazı öncesi ibadet yerlerini dezenfekte etti.UVC donanımı, virüs ve bakterileri yok etme özelliği ile kimyasal kullanmadan hızlı zemin dezenfeksiyonu sağlayan NAZBOT-1, korona virüsle mücadele çalışmalarına devam ediyor.Kovid-19 önlemleri kapsamında kapatılan ve 29 Mayıs’ta yeniden ibadete açılan cami ve ibadet yerlerinin hızlı ve etkin bir şekilde dezenfekte edilmesini sağlayan yapay zeka robot NAZBOT ile hem zamandan hem de iş gücünden tasarruf sağlanmış oluyor.Yeni tip korona virüsle mücadelede tüm birimler ile özverili bir çalışma yürüttüklerini belirten Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz hazırlanan program çerçevesinde ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmalarını hem sabah saatlerinde hem de akşam gerçekleştiriyor.

Yurthaber 05-06-20 14:18

Banyodaki zararlı bakterileri öldürüyor! Antibakteriyel temizleyici için karbonat, tuz...

Tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüs salgının sinir uçlarımızla oynadığı zor günlerde adeta hepimiz bir kimyagere dönüştük. Hijyen ve temizlik takıntısının üst düzeye çıktığı bu dönemde günlük konuşmada en çok kullan kelimelerden biri dezenfektan olmaya başladı. Her birbirimiz evlerimizde doğal malzemelerle dezenfektan ve temizlik ürünleri yapmak için internetten araştırma yapmaya başladık.

Haber 03-06-20 12:19

NAZBOT-1’in ilk mesaisi Koca Cami’de

Nazilli Belediyesi tarafından, Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında geliştirilen ve yeni tip korona virüsle mücadele çalışmaları için tasarlanan NAZBOT-1 ilk mesaisini tarihi Koca Cami’de yaptı.Kovid-19 önlemleri kapsamında ibadete kapatılan ve 29 Mayıs’ta yeniden açılacağı duyurulan camileri dezenfekte çalışmalarına başlayan Nazilli Belediyesi, yapay zeka robot NAZBOT-1 ile faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.İlk mesaisini tarihi Koca Cami’de yapan NAZBOT-1, sahip olduğu UVC lambalar ile virüs ve bakterileri yok ederken aynı zamanda kimyasal kullanmadan hızlı zemin dezenfeksiyonu sağlama özelliği ile tam not aldı.NAZBOT-1’in Koca Cami’nin tamamını 25 dakikada dezenfekte ettiğini belirten Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “29 Mayıs öncesi ilçemizdeki camilerimizin dezenfekte edilmesi için çalışmalarımıza başladık.

Yurthaber 24-05-20 14:59

NAZBOT-1’in ilk mesaisi Koca Cami’de

Nazilli Belediyesi tarafından, Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında geliştirilen ve yeni tip korona virüsle mücadele çalışmaları için tasarlanan NAZBOT-1 ilk mesaisini tarihi Koca Cami’de yaptı.Kovid-19 önlemleri kapsamında ibadete kapatılan ve 29 Mayıs’ta yeniden açılacağı duyurulan camileri dezenfekte çalışmalarına başlayan Nazilli Belediyesi, yapay zeka robot NAZBOT-1 ile faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.İlk mesaisini tarihi Koca Cami’de yapan NAZBOT-1, sahip olduğu UVC lambalar ile virüs ve bakterileri yok ederken aynı zamanda kimyasal kullanmadan hızlı zemin dezenfeksiyonu sağlama özelliği ile tam not aldı.NAZBOT-1’in Koca Cami’nin tamamını 25 dakikada dezenfekte ettiğini belirten Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “29 Mayıs öncesi ilçemizdeki camilerimizin dezenfekte edilmesi için çalışmalarımıza başladık.

Yurthaber 24-05-20 14:59

Malatya'da virüs ve bakterileri temizleyen kabin üretildi

Malatya İnönü Üniversitesi Teknopark'ta, 1 dakika içinde elbise ve cilt üzerindeki bakteri ve virüsleri yok eden kabin geliştirildi. Prototip aşamasındaki kabin, insan sağlığı üzerinde olumsuz hiçbir etkisinin olmadığı belirtildi.

Haber 29-04-20 19:28

Yapay zeka sayesinde en tehlikeli bakterileri öldüren antibiyotik bulundu

Bilim insanları, dünyanın en tehlikeli bakterileri arasında yer alan ve tüm ilaçlara direnç geliştirmiş bir bakteri türünü öldürecek antibiyotiği yapay zeka kullanarak bulduklarını açıkladı.

Haber 29-04-20 09:06

Yapay zeka sayesinde en tehlikeli bakterileri öldüren antibiyotik bulundu

Bilim insanları, dünyanın en tehlikeli bakterileri arasında yer alan ve tüm ilaçlara direnç geliştirmiş bir bakteri türünü öldürecek antibiyotiği yapay zeka kullanarak bulduklarını açıkladı.

Haber 08-04-20 12:58

Evinizdeki görünmez bakterileri bu yöntemlerle yok edin!

Koronavirüs'ün tüm illerimize yayılmasından ve hayatlarımızı tehlikeye atmasından sonra pek çok internet kullanıcısı salgından korunma yollarını merak etmeye başladı. Özellikle alanında uzman doktorlar temizlik konusuna azami derecede önem verilmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Kişisel temizliğimiz haricinde, evlerimizin temizliğine de önem vermemiz gerektiğinin altı çiziliyor.

Kadin 03-04-20 11:37

Dikkat! Evinizdeki bu bölgeler bakteri ve virüs yuvası olabilir!

Ölümcül koronavirüs salgını nedeniyle şu günlerde hepimiz evlere kapandık ama ne yazık ki evde olmak güvende olmak anlamına gelmiyor. Evlerimizde de tıpkı dış ortamlar gibi binlerce bakteri ve virüs bulunuyor. Peki, bu virüs ve bakteriler en çok nerelerde yer alıyor? Bu bakterileri yok etmek ve korunmak için neler yapabiliriz? Bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

Haber 01-04-20 16:05

Yapay zeka sayesinde en tehlikeli bakterileri öldüren antibiyotik bulundu

Bilim insanları, dünyanın en tehlikeli bakterileri arasında yer alan ve tüm ilaçlara direnç geliştirmiş bir bakteri türünü öldürecek antibiyotiği yapay zeka kullanarak bulduklarını açıkladı.

Haber 25-03-20 13:34

Yapay zeka sayesinde en tehlikeli bakterileri öldüren antibiyotik bulundu

Bilim insanları, dünyanın en tehlikeli bakterileri arasında yer alan ve tüm ilaçlara direnç geliştirmiş bir bakteri türünü öldürecek antibiyotiği yapay zeka kullanarak bulduklarını açıkladı.

Haber 25-03-20 13:31

Yapay zeka sayesinde en tehlikeli bakterileri öldüren antibiyotik bulundu

Bilim insanları, dünyanın en tehlikeli bakterileri arasında yer alan ve tüm ilaçlara direnç geliştirmiş bir bakteri türünü öldürecek antibiyotiği yapay zeka kullanarak bulduklarını açıkladı.

Haber 25-03-20 13:31

Kale'den Antibakteriyel Hijyen uygulaması

Kale, nano gümüş iyon teknolojisi ile uygulanan yüzeylerdeki bakterileri uzun süreli yok ederek, tüketicileri güvende tutmayı hedefliyor

Yurthaber 17-03-20 14:38

'En tehlikeli' bakteriler yapay zekaya kaybetti!

Bilim insanları, dünyanın en tehlikeli bakterileri arasında yer alan ve tüm ilaçlara direnç geliştirmiş bir bakteri türünü öldürecek antibiyotiği yapay zeka kullanarak bulduklarını açıkladı.

Haber 21-02-20 15:22