Balina Kopek Baligi Haberleri

İstanbul'da 22 yaşındaki Fatih Çakmak, 9'uncu kattan atlayarak intihar etti! Telefonunda yüklü olduğu ortaya çıktı: Mavi Balina kabusu geri mi döndü?

İstanbul Pendik'te 22 yaşındaki Fatih Çakmak, 10 katlı apartmanın 9. katından atlayarak intihar etti. İntihar eden Çakmak'ın telefonunda Mavi Balina adlı oyunun yüklü olduğu ve intihar sebebinin bu oyun olduğu üzerinde duruluyor.

Haber 2024-04-12 01:26:54

Cennet Mahallesi'nin Oynak Balina Menekşesi son haliyle olay oldu! 6 ayda 22 kilo verdi! Görenler çok şaşırdı

Yayınlandığı dönemde büyük bir ilgiyle izlenen ve reyting rekorları kıran Cennet Mahallesi dizisinde canlandırdığı 'Oynak Balina Menekşe' karakteriyle hafızalara kazınan Şeyla Halis şimdi de son haliyle gündem oldu. Uzun zamandır ekranda yer almayan Halis 6 ayda 22 kilo verdi. Ünlü ismin son halini görenler şaşkınlığını gizleyemedi.

Magazin 2024-02-01 16:34:15

Kıvrımlı sosyal medyada fenomeni Iskra Lawrence 'balina' yorumuna tepki gösterdi! Herkes bir anda onu savundu

Model ve vücut pozitifliği savunucusu olan sosyal medya fenomeni Iskra Lawrence, moda dünyasının kalıplarını yıkarak kısa sürede standartlaşan güzellik anlayışına meydan okuyan isimlerin arasındaki yerini aldı. Sosyal medyada 5 milyon takipçiye ulaşan fenomen isim son gönderisinde yapılan 'balina' yorumuna sinirlenerek sert tepki gösterdi.

Trend 2023-12-25 13:43:02

Hepsi İstanbul'da yakalandı: Fildişi, antilop, mamut, bufalo, geyik boynuzları, balina dişi... Tam 52 parça!

İstanbul'da fildişi, antilop, mamut ve geyik boynuzlarının da aralarında bulunduğu 52 parça boynuz ele geçirildi. Kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı.

Haber 2023-12-19 11:41:54

Balıkçı köpeği milyonlar değerindeki balina kusmuğunu buldu! Resmen deniz hazinesi

İskoçya'daki bir balıkçı köpeği Ayrshire ile yürüyüş yaptıkları sırada köpeğinin sahilde kayaya benzeyen bir parça buldu. Balina kusmuğu olduğunu düşündüğü parçayı test için alan balıkçı, "Resmen deniz hazinesi" diyerek durumu özetledi.

Trend 18-10-23 11:17

Balina denizin ortasında bomba gibi patladı! Bir anda deniz kan gölüne dönüştü... O anlar saniye saniye kaydedildi

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinin açıklarında balıkçılar ölü bir kambur balina gördü. Balinanın ağzından su ve kan fışkırdığını gören balıkçılar bu anları cep telefonu kamerasıyla kaydetmeye başladı. Ölü balina oluşan gaz nedeniyle bir anda denizin ortasında bomba gibi patladı.

Trend 22-09-23 07:49

Tam 9 metre! Sahilde buldular... Uzmanlar uzak durulması konusunda halkı uyardı

9 metrelik bir balina popüler bir İngiliz sahiline vururken yetkililer insanları ölü hayvandan uzak durmaları konusunda uyardı. Hayvanın etrafına koruma bandı çekilirken yetkililer halkın yakınlaşmasını önlemek için güvenlik önlemlerini arttırdı.

Trend 22-07-23 07:50

Değerinin 50 bin dolar olduğunu iddia etti! Balina kusmuğu zannetti gerçek bambaşka çıktı... Meğerse lağım atığıymış

İskoçya’da yaşayan 42 yaşındaki Ronnie Humphreys isimli bir adam 5 yaşındaki oğluyla sahilde yürüyüş yaptığı sırada halk arasında balina kusmuğu olarak da bilinen “ambergris” bulduğunu sandı. Değerinin 50 bin dolardan fazla olduğunu iddia ettiği ambergrisin uzmanlar adamın zannettiğinin aksine lağım yağı olduğunu söyledi.

Trend 21-07-23 14:14

Türkiye'deki ispermeçet balinaları! Kaş ve Fethiye'de görüntülendiler... Boyu 20 metreyi, ağırlıkları 57 tonu bulabiliyor

Kaş ve Fethiye açıklarında ispermeçet (kaşalot) balinaları görüntüledi. Boyu 20 metreyi, ağırlıkları 57 tonu bulabilen balinalar Deniz Memelileri Araştırma Derneği'nin (DMAD) Akdeniz'de yürüttüğü araştırma seferinde kaydedildi. Türkiye denizlerinde 3 tür balina türünün bulunduğuna işaret eden uzmanlar, vatandaşları uyarıyor.

Haber 20-07-23 15:20

Onlarca balina kıyıya vurdu! İntihar şüphesi dikkat çekti... Görüntüler İskoçya'dan

İskoçya'nın Lewis Adası'nda karaya vuran 55 balina telef oldu. İngiliz Dalgıçlar ve Deniz Hayatı Kurtarma Grubu'ndan yapılan açıklamada, balinaların intihar etmiş olabileceği bildirildi. İşte dikkat çeken haberin detayları...

Haber 17-07-23 21:55

Kimse hayal bile edemedi! Ölen balinanın bağırsaklarından servet çıktı... “Tam 500 bin dolar değerinde...”

Kanarya Adaları’nın La Palma bölgesindeki Nogales Plajı’nda geçtiğimiz aylarda bir balina ölmüş halde kıyıya vurmuştu. Ölü ispermeçet balinası bağırsaklarında saklı değerli hazinenin bulunmasının ardından bilim insanlarını şaşkına çevirdi. Balinanın bağırsaklarında tam 500 bin dolar değerinde 9.5 kilogram ağırlığında ambergris bulundu.

Trend 05-07-23 13:40

Balina tarafından yutulmuştu! Dehşet anlarını anlattı: Öleceğime ikna olmuştum...

ABD'de bir adam, geçen yıl devasa boyutlardaki bir kambur balina tarafından yutuldu. Talihsiz adam yaşadığı dehşet dolu anları anlattı. İşte bütün detaylar!

Haber 02-07-23 15:38

Cennet Mahallesi’nin Oynak Balina Menekşe’sinin son halini gören şaştı kaldı! Yok böyle değişim

17 yıl önce ilk bölümü yayınlanan ve fenomen haline gelen Cennet Mahallesi dizisinde Oynak Balina lakaplı Menekşe’ye Şeyla Halis hayat veriyordu. Başarılı oyuncu adeta yıllara meydan okuyor. Daha önce verdiği kilolarla gündem olan Şeyla Halis’in son hali dikkat çekiyor.

Magazin 28-06-23 00:46

Marmaris açıklarında 'balina' heyecanı! Bir anda gezi teknesinin yanında belirdi

Turizm merkezi Marmaris'te balina heyecanı yaşandı. Marmaris'ten tekne gezisi için denize açılan vatandaşlar bir kaç metre yanlarında yüzen balinayı görünce büyük heyecan yaşadı. Uzunluğu 10 metreden fazla olan balina, teknedeki vatandaşların kamerasına da yansıdı.

Haber 01-06-23 20:26

Yaklaşık 13 metre uzunluğundaki ölü balina kıyıya vurdu! Görenleri şaşırttı... Patlama riski nedeniyle halkı uyardılar

Pakistan’ın Belucistan eyaletinde yaklaşık 13 metre uzunluğundaki ölü mavi balina kıyıya vurdu. Yaklaşık 8-10 gün önce öldüğü tahmin edilen balinadan kan ve doku örnekleri alındığı öğrenildi. Ekipler balina için harekete geçerken, sahil güvenlik yetkililerinin ise şişmeye başlayan balinanın patlama riskinin bulunması nedeniyle yerel halkı bölgeye yaklaşmamaları konusunda uyardığı belirtildi. Balinanın şiddetli dalgalar nedeniyle kıyıya vurduğu bildirildi.

Trend 26-05-23 17:26

Büyük bedeni yüzünden bikini giymesini eleştirenlere cevap verdi! Karaya vurmuş balina...

Büyük bedenli kadınların giydiği kıyafetlere karışılması oldukça kısıtlayıcı olabiliyor. Sosyal medyada beden pozitifliğini savunan kadınlar kendileri gibi olan kişilere de destek olmak adına gelen kötü yorumlara inat dekolteli kıyafetler giyerek giyecekleri kıyafetlere yapılan yorumlara karşı çıkıyor. TikTok'ta bir sosyal medya fenomeni büyük bedeni yüzünden giydiği bikiniye yapılan benzetmeleri açıkladı.

Kadin 19-05-23 09:26

Tam 17 metre boyundaki balina kıyıya vurdu! Görenler şaşkınlığını gizleyemedi... “Elektrikli testereyle parçalanmak zorunda kalabilirler”

İngiltere’nin Doğu Yorkhire bölgesindeki Bridlington Sahili’nde hareketli dakikalar yaşandı. Tam 17 metre büyüklüğündeki balinanın kıyıya vurması üzerine yetkililer harekete geçti. Ölen hayvanı sahilden kaldırmak için elektrikli testere ile parçalama işlemi yapılması gerekebileceği bildirildi.

Trend 05-05-23 14:10

Cennet Mahallesi'nin Oynak Balina Menekşe’sinin acı kaybı! Herkesin tanıdığı ünlü ismin…

Cennet Mahallesi dizisinde Menekşe karakterine hayat veren Şeyla Halis depremde arkadaşını kaybetti.16 yıl önce yayınlanan dizide canlandırdığı Menekşe karakteri izleyiciler tarafından çok sevilen Halis, tiyatrocu Orhan Aydın’ın kızı Eylem Şafak Aydın’ın sınıf arkadaşı olduğunu açıkladı ve üzüntüsünü dile getirdi.

Magazin 17-02-23 08:22

Deprem onları da etkiledi! 7 balina cesedi sahillere vurdu: Deniz altındaki gürültüler…

Kahramanmaraş’taki depremlerden etkilendiği belirtilen çok sayıda balina ölüsünün Güney ve Kuzey Kıbrıs sahillerine vurduğu belirtildi. Konuya ilişkin konuşan uzmanlar, "Bu hayvanların deniz gürültüsünden etkilenen bir ekolokasyon sistemi var; askeri tatbikatlar, sismik hareketler veya doğal olarak bölgedeki deprem olabilir" şeklinde açıklamada bulundular.

Haber 11-02-23 07:21

Cennet Mahallesi’nin Oynak Balina Menekşesi’nin son haline bir bakın! Görenler şaştı kaldı

Ünlü oyuncu Şeyla Halis, Cennet Mahallesi’nde hayat verdiği Oynak Balina lakaplı Menekşe karakteri ile hafızalara kazındı. 16 yıl önce yayınlanan dizide Menekşe karakteri izleyiciler tarafından çok sevilmişti. Şimdilerde 45 yaşında olan Halis, son haliyle dikkat çekti.

Magazin 08-01-23 23:31

Mersinde balina kusmuğu ile tarihi eserler ele geçirildi

Mersin’de jandarma tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan bir şahsın adresinde 10 kilo 200 gram balina kusmuğu (ambergris) ile çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.

Yurthaber 04-11-22 13:10

Ölü bir kambur balina cesedi görenleri şaşkına çevirdi! Balon gibi şişen balık için uzmanlar uyardı... “Patlayabilir”

Kanada’nın British Columbi eyaletindeki Malcolm Adası’nda köpeklerini gezdiren bir aile tarafından ilginç bir keşif yapıldı. Aile kumsalda yürüyüş yaptıkları sırada kıyıya vuran ölü bir kambur balina cesedi gördü. Hayvanın içinde biriken gazlar nedeniyle şişen cesedini inceleyen uzmanlar uyarıda bulunarak balinanın patlayabileceğini ve sahilin kanla kaplanabileceğini söyledi.

Trend 28-10-22 08:26

Büyük beden sosyal medya fenomeni olumsuz eleştirilere sert tepki verdi! “Bana kaç kez balina denildiğini sayamadım”

Sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla geniş bir hayran kitlesine ulaşan şarkıcı ve büyük beden model Chel, sağlıksız bir yaşam tarzını teşvik ettiğini söyleyen acımasız yorumlara sert cevap verdi. Sosyal medya kullanıcılarının fazla kiloları nedeniyle sürekli olarak çeşitli hayvan lakaplarının takıldığını ifade eden Chel, beden pozitifliği paylaşımıyla kendisini savundu.

Trend 19-10-22 17:18

Akdeniz'de dev tatbikat! Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleşiyor: Yunanistan da katılıyor

Türkiye'nin ev sahipliğinde 15 ülkenin katıldığı Dynamic Mariner/ Mavi Balina-2022 Tatbikatı, planlanan program içerisinde Doğu Akdeniz ve Ege Denizi'nde devam ediyor. Tatbikatta Yunanistan’a ait deniz unsuru da bulunuyor.

Haber 15-09-22 19:38

NATO tatbikatı Dynamic Mariner/Mavi Balina-2022 sürüyor

Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'de gerçekleştirilen tatbikata 15 ülkeden 8 bin personel katılıyor

Yurthaber 15-09-22 17:30

Ünlü şef Arda Türkmen: Ayı, balina ve örümcek yedim, ayı eti çok lezzetliydi

Ünlü şef Arda Türkmen, Simge Fıstıkoğlu'nun programında yaptığı yiyecek itirafıyla şaşırttı. 'Yediğin en enteresan yiyecek nedir?' sorusunu yanıtlayan Türkmen, "Balina ve örümcek yedim ama yemesem de olurdu. Örümcek tavuk eti gibi çıtırdı lezzetliydi. Ayı yedim. Ayı eti çok lezzetliydi" dedi.

Magazin 23-08-22 22:19

Denizden bir anda çıkan kambur balina tekneye çarptı! Korku dolu anlar yaşattı

ABD’nin Massachusetts eyaletinin Plymouth sahili açıklarında kambur balina tekneye çarptı. Balinaların yemek bulamadığı için teknelerin yakınlarına geldiklerini belirten yetkililer olayda herhangi bir can kaybının ya da yaralanmanın olmadığını ifade ettiler.

Trend 26-07-22 16:32

Milyonlarca lira değerinde! Hatay'da jandarma ekipleri ele geçirdi

Hatay'da, yanıcı ve çok değerli bir madde olan balina kusmuğu ele geçirildi. Jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda ele geçirilen 4 milyon lira değerindeki 16 kilogram 'balina kusmuğu' Gümrük Müdürlüğüne teslim edildi. Öte yandan operasyon 4 kişi gözaltına alındı.

Haber 16-06-22 20:35

Hatay'da 16 kilogram balina kusmuğu ele geçirildi

Hatay'da 16 kilogram "balina kusmuğu" ele geçirildi

Yurthaber 16-06-22 12:46

Balina yağı ne demek? Balina yağı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe kelimeler arasında kökenleri ve anlamları ile dikkat çeken kelimeler bulunur. Türk Dil Kurumu, kökeni ayırt edilmeksizin Türkçede kullanılan farklı anlamlara sahip sözcükleri inceleme altına almaktadır. Dilimizin geliştirilmesi için sürdürülen bu çalışmalara birleşik kelimeler de dahildir. Yapılan bu incelemelerden bir tanesi de Balina yağı birleşik kelimesi ile ilgilidir. Balina yağı ne demektir?

Egitim 17-05-22 20:34

Balina çubuğu ne demek? Balina çubuğu birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler günlük konuşma dilinde veya edebi eserlerde sıklıkla kullanılır. Deyimlerin birçoğu birleşik kelimeler ile oluşmuştur. Bu durum birleşik kelimelerin Türkçede ne kadar önemli olduğunun bir göstergesidir. Günlük konuşma dilinde, çeşitli yayınlarda karşılaşılan birleşik sözcüklerden biri de Balina çubuğu şeklindedir. Balina çubuğu ne demektir?

Egitim 17-05-22 20:34

Balina ne demek? Balina kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe hem yapısı itibarıyla hem de kelime hazinesiyle çok zengin bir dildir. Türkçenin hazinesi, birbirine çok benzeyen kelimelerle doludur. Bu kelimeler yaygın olarak birbirine karıştırılır. Bazen bu karışıklık yanlış anlaşılmalara neden olabilir. Benzerliğin yarattığı karışıklığı önlemek için sık sık kelimelerin anlamına bakılır. Balina kelimesi de anlamına sıkça bakılan kelimelerden biridir. Balina ne demek?

Egitim 17-05-22 20:34

Meksika’da sudan sıçrayan balina tekneye çarptı! Turistler büyük korku yaşadı

Meksika’da sudan sıçrayan balinanın turist teknesine çarpması sonucu 2 kişi yaralandı.

Haber 16-05-22 14:48

Doğu Akdeniz'de balina ve yunusların yoğun yaşadığı bölgeler araştırılıyor

Deniz Memelileri Araştırma Derneğince 2018'den bu yana yürütülen ve 10 yılda tamamlanması planlanan araştırma kapsamında, yılın 4 mevsiminde Fethiye Limanı'ndan İskenderun'a kadar tarama yapılıyor - Derin Denizlerin Dev Koruyucuları proje gönüllüsü Bedirhan Bartu Tekin: -"Akdeniz'de en sık şişe burunlu ve çizgili yunuslara rastlıyoruz. İspermeçet, oluklu ve gagalı balinalar da çok nadir görüyoruz"

Yurthaber 15-03-22 11:32

Rüyada balina görmek ne anlama gelir? Rüyada balina sürüsü, yavrusu görmek ne demek?

Rüyada balina görmek, detaylara göre farklı şekilde yorumlanır. Genelde iş hayatıyla ilgili müjde verir. Rüya balina sürüsü gören kişinin dertlerinin azalacağı, huzura ereceği yorumu yapılır. Rüyada balina saldırısına uğramak ise kişinin işini ilerleteceğinin, fırsatların kapısına geleceğinin dalaletidir. İşte ''Rüyada balina görmek'' ile ilgili detaylar...

Trend 09-03-22 12:53

Meksika’da katil balina, turistlerin teknesini böyle kovaladı

Meksika’da turistlerin gezi teknesi katil balina tarafından kovalandı. Turistler tarafından görüntülenen o anlar sosyal medyada paylaşıldı.

Haber 22-02-22 11:12

Mersin'de 42 kilo 750 gram balina kusmuğu ele geçirildi

Kente kaçak yollarla getirildiği tespit edilen ambergrisin piyasa değerinin yaklaşık 10 milyon lira olduğu bildirildi

Yurthaber 14-02-22 10:57

İrlanda'dan Rusya'ya: Kıyılarımızda yapacağınız tatbikati, nadir balina türlerine zarar verebilir

İrlandalı yetkililer, Rusya'nın İrlanda açıklarında yapacağı tatbikatın, ender görülen mavi balinalar da dahil, denizlerdeki vahşi yaşama zarar vermesinden endişeli.

Haber 26-01-22 16:01

İskoçya Ulusal Müzesi, doğa, tarih ve bilimi tek çatı altında topluyor

Müzede sergilenen, dünyanın ilk klon koyunu Dolly'nin tahniti ile 1,5 tonluk balina kafatası ilgi görüyor - Edison ve Bell'in çalışmalarının yer aldığı müzede, telefonun gelişimi de anlatılıyor - Antik Mısır bölümünde Qurna Kraliçesi’nin tabutunun yer aldığı müzede, 12 metre uzunluğunda, 6 metre yüksekliğindeki T-Rex dinozor iskeleti de sergileniyor

Haber 14-11-21 11:21

İlk kez görüldü! Antalya’da yalancı katil balina ölüsü kıyıya vurdu

Antalya’da yaklaşık 5 metre uzunluğunda, yalancı katil balina ölüsü sahile vurdu. Antalya kıyısında ilk kez görülen yalancı katil balina ölüsü üzerinde ağ izlerine rastlandı. Boyları 5-6 metreye kadar uzayabilirken, 2 ton kadar ağırlığa da çıkabilen, Akdeniz kıyısına ilk kez vuran yalancı katil balina ölüsü ekiplerin incelemesinin ardından kamyona alındıktan sonra gömülmek üzere götürüldü.

Haber 26-10-21 08:19

Balıkçılar şaşkınlığını gizleyemedi! Bir anda teknenin etrafında belirdi

Hatay’ın Samandağ ilçesi açıklarında görülen balina köpek balığı heyecana yol açtı.

Haber 18-10-21 23:29

12 yaşındaki çocuk balina NFT’leri satarak 290 bin sterlin kazandı

Londra'da yaşayan 12 yaşındaki Benyamin Ahmed, bilgisayarında ürettiği 3 bin 500 balina grafiğinden oluşan koleksiyonunun NFT sertifikası satışıyla 290 bin sterlin (yaklaşık 3,3 milyon TL) kazandı.

Haber 10-10-21 15:24

7 başlıkta dünyada ve Türkiye'de bu hafta öne çıkanlar

Merkez Bankası'nın faiz indirim kararı, faiz-enflasyon-kur ilişkisi, yurt sorunu için üniversite öğrencilerinin çözüm önerileri, İngiltere'nin Türkiye'de yapılan aşıları tanımama kararıyla ilgili değerlendirmeler ve "sanal ölüm tuzağı" Mavi Balina oyunu...

Haber 24-09-21 12:06

12 yaşındaki çocuk balina NFT’leri satarak 290 bin sterlin kazandı

Londra'da yaşayan 12 yaşındaki Benyamin Ahmed, bilgisayarında ürettiği 3 bin 500 balina grafiğinden oluşan koleksiyonunun NFT sertifikası satışıyla 290 bin sterlin (yaklaşık 3,3 milyon TL) kazandı.

Haber 20-09-21 14:22

Kahreden görüntü! 10 yıldır yalnız, 42 yıldır esaret altındaki balina intihara kalkıştı

Kanada'nın Marineland bölgesinde 'dünyanın en yalnız balinası' kafasını vura vura intihar etmeye kalkıştı. 5 yavrusu ile birlikte arkadaşlarının da ölümünün ardından beton bir tankın içinde son 10 yıldır yalnız yaşayan Kiska'nın 42 yıldır esaret halinde bir hayat sürdüğü belirtildi.

Haber 11-09-21 09:26

Herkes cadı diyordu! 1800’lü yılların en zengin ve cimri kadını: Hetty Green

1834 yılında balina av filosu olan zengin bir ailenin kızı olarak Hetty Green dünyaya geldi. Tek erkek arkadaşı ölünce ailenin varisi konumuna geçti. Babası 6 yaşından itibaren ailenin mal varlığını yönetebilmesi için sert bir eğitim verdi. Bu eğitim bütün hayatını değiştirdi ve onun cadı olarak isimlendirilmesine neden oldu.

Trend 07-09-21 11:15

12 yaşındaki çocuk, balina NFT’leri satarak 290 bin sterlin (3,3 milyon TL) kazandı

Londra'da yaşayan 12 yaşındaki Benyamin Ahmed, bilgisayarında ürettiği 3 bin 500 balina grafiğinden oluşan koleksiyonunun NFT sertifikası satışıyla 290 bin sterlin (yaklaşık 3,3 milyon TL) kazandı.

Haber 29-08-21 11:03

Sri Lanka'da en büyük insan kaynaklı felaket! Ölü kaplumbağalar karaya vurdu, 20 yunus öldü

Sri Lanka'nın Batı yakasında bir gemi yanıp battıktan kısa süre sonra karaya yüzlerce ölü kaplumbağa vurdu. En büyük insan kaynaklı felaket olarak tanımlanan olayda 176 kaplumbağa, 20 yunus ve 4 balina da öldü.

Haber 02-07-21 08:47

Faroe Adaları’nda geleneksel katliam! Gözlerini kırpmadan avlıyorlar

Faroe Adaları’nda sert kışa hazırlık olarak her yıl yaz mevsiminde balina avına çıkan balıkçılar, bu yıl da dünya çapında tepki çeken 'geleneği' sürdürdü. 175 pilot balinayı çengel, bıçak ve mızraklarla avlayanlar, ortalığı kan gölüne çevirdi.

Haber 30-06-21 11:57