Balistik Fuzeler Haberleri

Dışişleri Bakanlığı'ndan İran ve İsrail açıklaması!

Dışişleri Bakanlığı İran'ın İsrail'e yönelik İHA ve balistik füze saldırıları hakkında açıklama yaptı.

Haber 2024-04-14 17:41:27

İran saldırıları sonrası İsrail borsasında düşüş

Dünya bu gerilime kilitlendi. İran'ın İsrail'e düzenlediği İHA ve balistik füze saldırıları İsrail'in borsasını da etkiledi. İsrail borsasında düşüş kaydedildi.

Finans 2024-04-14 15:34:37

Orta Doğu'da kaynayan kazan taştı! İran'ın füzeleri İsrail'in Demir Kubbesi'ne böyle takıldı... O anlar kamerada

Orta Doğu'da kaynayan kazan sonunda taştı. İsrail'in 1 Nisan tarihinde İran'ın Suriye'nin başkenti Şam'daki konsolosluğunu vurmasına tepki 13 gün sonra geldi. İran gece saatleri itibarıyla onlarca İHA ve balistik füzeyle İsrail'e misilleme düzenledi. ABD ve İngiltere süper bir hızla İsrail'e desteklerini bildirirken, İran'ın İsrail'e fırlattığı füzeler, İsrail'in hava savunma sistemi Demir Kubbe tarafından imha edildiği anlara dair görüntüler servis edildi.

Haber 2024-04-14 09:34:42

İran'ın saldırısı alay konusu oldu! İsrailliler oyuncakla tiye alıp tek cümlelik notla paylaştı

İran gece saatlerinde yüzlerce kamikaze İHA ve balistik füzeyle İsrail'i hedef aldı. Saldırı dünyada savaş alarmları çaldırırken sosyal medyada akılalmaz bir paylaşım yapıldı. Tek cümlelik notuyla gündem olan paylaşımda İsrailliler, İran'ın hava saldırısını resmen tiye aldı.

Haber 2024-04-14 08:08:35

SON DAKİKA | İran, İsrail'e saldırdı! İHA ve balistik füzeler peş peşe fırlatıldı... İran'dan yeni açıklama: 'Mesele sonuçlanmıştır'

Son dakika haberine göre İsrail'in İran konsolosluğunu vurması sonrasında İran'dan beklenen misilleme geldi. İran, insansız hava araçları ve balistik füzeler fırlatarak İsrail'e saldırı düzenledi. İsrail'in ünlü 'Demir Kubbe'si İran füzelerini imha etti. ABD, İsrail'in yanında olduğunu ilan ederken, Ürdün bazı İran İHA'larını düşürdüğünü duyurdu. Öte yandan İran yaptığı açıklamada "Mesele sonuçlanmıştır" ifadelerini kullandı.

Haber 14-04-24 06:42

Dünyayı tedirgin eden gelişme! Çok sayıda balistik füze ateşlendi: Dikkat çeken Yunanistan detayı

Orta Doğu'da dün gece ve bu sabah yine hareketli dakikalar yaşandı. ABD, Yemen'deki İran destekli Husiler tarafından Kızıldeniz'in Güneyi ve Aden Körfezi'nde "çok sayıda" balistik füze saldırısı gerçekleştirildiğini açıkladı. Saldırıda bir Yunanistan gemisi hedef alındı. İşte detaylar...

Haber 07-02-24 06:18

Son dakika: İran'dan Irak'ın Erbil kentine gece yarısı füze ve İHA saldırısı! Mossad'ın ana casusluk karargahını imha ettik

Son dakika haberi: İran, Irak'ın Erbil kentine gece saatlerinde füze ve İHA saldırısı düzenledi. ABD'nin Erbil Başkonsolosluğu ve Uluslararası Havalimanı yakınlarında bulunan ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon üssü olmak üzere çok sayıda bölgede patlama sesleri duyuldu. Devrim Muhafızları Ordusu, terörist grupların ve casusların karargahlarına balistik füzelerle saldırıları kapsamında, Erbil'deki Mossad'ın ana casusluk karargahını imha ettiklerini duyurdu. ABD'den de ilk açıklama geldi.

Haber 16-01-24 00:48

Eski ABD askeri YouTuber Adam Knowles video çektiği sırada yaralandı! Omzunda roketatar patladı... Alevlerin içinde kalıp bayıldı

Eski ABD askeri olan şimdilerin YouTuber'ı Adam Knowles video çektiği sırada korkunç bir kaza yaşadı. Balistik bir test yaptığı sırada Knowles'in omzunda bir roketatar patladı. Alevlerin ortasında kalarak baygın halde yerde yatan Knowles hemen hastaneye kaldırıldı. Bir aydan uzun bir süre sonra Knowles, kendisini "çok daha iyi" hissettiğini ancak tamamen iyileşmek için hâlâ uzun bir yolu olduğunu söyledi.

Trend 19-12-23 09:48

Bölgede tansiyon yükseldi! Kuzey Kore'den yeni hamle: 73 dakika havada kaldı

Kuzey Kore'den bölgede tansiyonu yükseltecek yeni hamleler geldi. Pyongyang yönetimi peş peşe iki füze fırlattı. Japon Denizi istikametine doğru fırlatılan kıtalararası balistik füzenin 73 dakika havada kaldığı belirtildi.

Haber 18-12-23 09:57

Görüntüleri dünyaya servis ettiler! Rusya'dan Kaluga bölgesinde kıtalar arası balistik füze hamlesi

Rusya Savunma Bakanlığı, ülkenin batısındaki Kaluga bölgesindeki fırlatma deposuna nükleer saldırı kapasiteli kıtalar arası balistik "Yars" füzesinin yerleştirildiğini açıkladı. Bakanlık, savunma sistemlerine yakalanmayan ve aynı anda çok sayıda hedefi vurabilen Yars füzesinin yerleştirilme görüntülerini de dünyaya servis etti.

Haber 17-12-23 21:56

Türklerin de bulunduğu gemi kaçırılmıştı! ABD'den açıklama: 'Balistik füze fırlattılar'

Aden Körfezi'nde içinde Türk mürettebatın da olduğu İsrail'e ait Central Park isimli gemi kaçırılmıştı. 15 saat sonra gemi ve mürettebatın kurtarıldığı ifade edildi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), olayla ilgili yaptığı açıklamada Husilerin bulunduğu bölgeden SS Mason ve Central Park gemilerinin olduğu yöne 2 balistik füze fırlatıldığını ifade etti.

Haber 27-11-23 09:25

Arabadaki cesetleri köylüler fark etti! Korkunç şüphe… Arkasındaki yazı dikkat çekti

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde yol kenarında park halindeki otomobilde silahla vurulmuş olarak bulunan Özay Gül (34) ve Selda Karaca'nın (24) cenazeleri, memleketleri Malatya'ya gönderildi. Araçta bulunan tabanca balistik incelemeye alınırken, olayın öldürme sonrası intihar şeklinde gerçekleştiği üzerinde duruluyor. Öte yandan aracın arkasındaki yazı da dikkat çekti. Ayrıca, her ikisi de evli olan Gül ile Karaca'nın gönül ilişkisi yaşadıkları öne sürüldü.

Haber 05-08-23 16:45

Türkiye’nin yerli balistik füzesi Tayfun’un Rize-Artvin Havalimanı’ndan 2. kez test atışı gerçekleştirildi

Türkiye’nin yerli balistik füzesi Tayfun’un Rize-Artvin Havalimanı’ndan 2. kez test atışı gerçekleştirildi.

Yurthaber 23-05-23 09:11

40 yıl sonra bir ilk! ABD, Güney Kore'ye nükleer balistik denizaltı yollamaya hazırlanıyor

ABD'den Kuzey Kore’nin artan nükleer tehditlerine karşı hamle geldi. ABD'nin Güney Kore'ye 40 yıl sonra ilk kez nükleer balistik denizaltı yollamaya hazırlandığı ifade edildi. Resmi açıklamanın ABD Başkanı Joe Biden ve Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol ile Beyaz Saray’da yapacağı görüşmenin ardından yapılacağı aktarıldı.

Haber 26-04-23 17:51

İstanbul Valiliğinden İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına mermi isabet etmesine ilişkin açıklama

İstanbul Valiliğinden İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına mermi isabet etmesine ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Kriminal inceleme neticesinde İl Başkanlığı ve yanındaki iş merkezine isabet eden mermi çekirdeği parçalarının, olaydan sonra yakalanan ve E-5 Otoyolu istikametindeki inşaatın şantiye görevlisi olan M.E'ye ait, bulundurma ruhsatlı tabancadan çıktığı, balistik raporu ile kesinlik kazanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Haber 03-04-23 00:24

Sınıfının en iyisi! TSK envanterine girdi... Çok az sayıda ülkede var

Sınıfının en iyisi olan ZAHA, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girdi! Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacını karşılayacak Zırhlı Amfibi Hücum Aracı (ZAHA) Projesi'nde ilk teslimat yapıldı. ZAHA'lar, taşınacak personel sayısı, balistik ve mayın koruma seviyesi, kara ve sudaki performans kriterleri bakımından üstün özelliklere sahip. Dünyada çok az sayıda ülke, bu tür araçları envanterinde bulunduruyor.

Haber 25-03-23 12:21

Kuzey Kore'den yeni füze denemesi! 'Bedelini ödeyecekler'

Güney Kore, Kuzey Kore'nin Japon Denizi (Doğu Denizi) yönüne uzun menzilli balistik füze fırlattığını bildirdi. Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol, Ulusal Güvenlik Konseyini toplantısı sonrası açıklamasında, "Pyonyang yönetiminin pervasız provokasyonlarının bedelini ödeyeceğini" belirtti.

Haber 16-03-23 09:17

Dünya 2023'e kutlamalarla girerken Kim Jong-un ilk işi bakın ne oldu! Kuzey Kore'nin alışılmadık hamlesi yeni yılın başında gerilim yarattı

Yeni yıla yeryüzünün dört bir yanında coşkulu kutlamalarla girilirken Kim Jong-un'un liderliğindeki Kuzey Kore yine dünyayı şaşırtacak bir hamleye imza attı. Güney Kore'den yapılan açıklamada Kuzey Kore'nin 2023'ün ilk saatlerinde balistik füze denemesi yaptığı bildirildi. Tansiyonu yükselten adım hakkında ajanslardan durumun "alışılmadık" olduğu yönünde yorumlar geldi.

Haber 01-01-23 12:23

Kuzey Kore'den yeni balistik füze denemeleri!

Japon hükümeti ve Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore'nin balistik füze denemeleri yaptığını duyurdu. 2022 başından beri, 60'ı aşkın füze fırlatıldı.

Haber 18-12-22 09:12

Türkiye'de bir ilk! Akıncı TİHA'dan ateşlendi, hedefi tam isabetle vurdu

Türkiye'nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi TRG-230-iHA, başarıyla test edildi. Akıncı TİHA'dan ateşlenen füze, 100 kilometre üzerindeki hedefi tam isabetle vurdu. Gerçekleştirilen atışın, Türkiye'de havadan karaya atılan ilk balistik süpersonik füze olma özelliğini taşıdığı bildirildi. İşte haberin detayları...

Haber 16-12-22 22:46

Kim Jong-un'un kardeşi küplere bindi! Ölümcül kriz diyerek gözdağı verdi: Havlayan köpek, ayaktakımları!

Kuzey Kore'nin "canavar füze" olarak adlandırılan yeni kıtalararası balistik füzelerin Amerika'ya ulaşma kapasitesine sahip olduğu ortaya çıkınca Batı ülkeleri telaşa kapılmış, Birleşmiş Milletler'den (BM) Kuzey Kore'ye "ölümcül kitle imha silahları üretmeyi bırakması" yönünde uyarı gelmişti. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un ülkeyi beraber yönettiği kız kardeşi Kim Yo-jong, İngiltere ve ABD için "havlayan köpek" ve "ayaktakımı" sözlerini kullandığı çok sert açıklama yaptı.

Haber 22-11-22 16:31

Kuzey Kore kıtalararası balistik füze denemesi yaptı! ABD'den kınama geldi

Kuzey Kore'nin Japon Denizi istikametine doğru yeni bir kıtalararası balistik füze denemesi yaptı. ABD Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kore'nin balistik füze fırlatmasını kınadı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, "Kuzey Kore'yi daha fazla provokasyondan kaçınmaya ve sürekli ve somut bir diyaloga girmeye çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber 18-11-22 20:37

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kripto para mesajı: Merkez Bankası çalışma yürütüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Blokzincir İstanbul" programında yaptığı konuşmada, teknolojik gelişmelere ilişkin önemli mesajlar verdi. Konuşmasında, geçtiğimiz günlerde test atışı yapılan balistik füze Tayfun'la ilgili de mesajlar veren Erdoğan, "Artık bizim Tayfun'umuz var. Bunlar artık bir yerlere işaret oluyor, biz de zevkle takip ediyoruz" dedi. Erdoğan, kripto para konusunda ise Merkez Bankasının çalışma içerisinde olduğunu duyurdu.

Haber 21-10-22 14:43

Kuzey Kore'nin balistik füze hamlesi sonrası harekete geçtiler! F-35 savaş uçakları birer birer havalandı

Kuzey Kore ve Güney Kore arasındaki gerilimlere bir yenisi daha eklendi. Son olarak Kuzey Kore'nin Doğu Denizi'ne balistik füze fırlattığı ve Güney Kore sınırında 10 savaş uçağıyla devriye attığı bildirildi. Bölgede yaşanan hareketlilik sonrası Güney Kore'ye ait 12 adet "F-35A" savaş uçağı havalandı.

Haber 13-10-22 21:04

Kuzey Kore'den gözdağı! Japonya ve Güney Kore'den peş peşe açıklamalar geldi

Güney Kore-Kuzey Kore arasındaki gerilime bir yenisi daha eklendi. Son olarak ABD ile askeri tatbikat yapan Güney Kore'ye göz dağı vermek için Kuzey Kore'den balistik füze ateşlendi. Füzenin, Kuzey Kore'nin doğu kıyısı açıklarına doğru fırlatıldığı ifade edildi.

Haber 08-10-22 22:28

SON DAKİKA: Nabızlar yükseliyor! Kim Jong-Un'un başı bu kez dertte! Kıpırdadığı an vuracaklar

Reuters dünyaya son dakika olarak duyurdu! Uzun yıllardır devam eden Kuzey Kore - Güney Kore gerginliği tırmanışa geçti. Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un balistik füzeye düşkünlüğü biliniyor. Kim'in emriyle Kuzey Kore tarafından Güney Kore'ye balistik füze gönderilmişti. Güney Kore ve ABD ordusu buna yanıt verdi! İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

Trend 05-10-22 07:39

SON DAKİKA | Kuzey Kore'den balistik füze denemesi! Japonya alarma geçti: Sığınaklara girin

Son dakika haberi: Sık sık yaptığı balistik füze denemeleriyle bölgede tansiyonu artıran Kuzey Kore'den yeni bir fırlatma daha geldi. Kuzey Kore'nin balistik füze denemesi, Japonya'da alarma neden oldu. Vatandaşlara sığınaklara girin uyarısı yapıldı. Alınan bilgilere göre füzenin, Japonya'nın üzerinden geçerek Pasifik Okyanusu'na düştüğü belirtildi.

Haber 04-10-22 06:21

ABD'den nükleer atak! Kıtalararası balistik füze denemesi yapacaklar

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) dikkat çeken flaş bir açıklama yapıldı. ABD'nin nükleer başlık kapasiteli kıtalararası balistik füze denemesi yapacağı bildirildi.

Haber 06-09-22 22:37

Tepki olarak mı yaptılar? ABD'den tüm dünyayı tedirgin eden hamle! Hemen ardından açıklamalar geldi

ABD’den dünyayı tedirgin eden bir hamle geldi. ABD Hava Kuvvetleri Küresel Saldırı Komutanlığı (AFGSC), Minuteman III kıtalararası balistik füze denemesi gerçekleştirildiğini duyurdu. Yaşanan bu gelişmenin bir tepki olup olmadığı merak edilirken yetkililerden peş peşe açıklamalar da geldi. ABD bu testleri daha önce iki kez ertelemişti.

Haber 16-08-22 18:46

Putin ve Lukaşenko bir araya geldi! Alınan kararı dünyaya böyle duyurdu: Önümüzdeki birkaç ay içerisinde...

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı askeri müdahale devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko bir araya geldi. Putin, yaptığı açıklamada "Önümüzdeki birkaç ay içerisinde Belarus’a, İskender-M taktik füze sistemlerini nakledeceğiz. Füzeler hem konvansiyonel hem nükleer versiyonlarda. Füzeler bilindiği gibi hem balistik hem de seyir füzesi olarak kullanılabiliyor" dedi.

Haber 26-06-22 08:43

Kuzey Kore'den topçu atışları! Güney Kore: Sert şekilde cevap verilecek

Balistik füze denemeleriyle gündeme gelen Kuzey Kore'den yeni bir hamle geldi. Güney Kore, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un ülkenin savunma kapasitesinin artırılması çağrısının ardından Kuzey Kore ordusunun denize doğru topçu atışları yaptığını duyurdu. Yapılan açıklamada, sert şekilde cevap verileceği kaydedildi.

Haber 12-06-22 21:58

Kuzey Kore'nin füzelerine ABD ve Güney Kore'den misilleme

Kuzey Kore'nin Pazar günü bir dizi balistik füze fırlatması sonrası Güney Kore ve ABD bugün Japon Denizi (Doğu Denizi) yönüne 8 balistik füze gönderdi. Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk-yeol, "Kuzey Kore'nin herhangi bir provokasyonuna sert şekilde yanıt vereceğiz" dedi.

Haber 06-06-22 13:10

Bölgede tansiyon yükseldi! Kuzey Kore'ye ABD ve Güney Kore'den misilleme

Kuzey Kore'nin dün peş peşe 8 füze ateşlemesi sonrasında bölgede tansiyon yükseldi. Güney Kore ve ABD, Kuzey Kore'ye misilleme yaparak Japon Denizi (Doğu Denizi) yönüne 8 balistik füze fırlattı. Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol, "Hükümetimiz, Kuzey Kore'nin provokasyonlarına karşı kararlılıkla karşılık verecektir." dedi.

Haber 06-06-22 08:17

Kuzey Kore'den yeni füze denemesi! Ulusal güvenlik zirvesini acil topluyorlar

Kuzey Kore füze denemelerine devam ediyor. Güney Kore, Kuzey Kore'nin kısa menzilli 8 balistik füze denemesi yaptığını duyurdu. Bu deneme sonrası Seul hükümetinin, ulusal güvenlik zirvesini acil toplayacağı bildirilirken Japonya Savunma Bakanı Kişi Nobuo füze denemesiyle ilgili 'Alışıldık değil' yorumunu yaptı.

Haber 05-06-22 08:23

Faciadan dönüldü! Çin denizaltısından ateşlenen balistik füze yolcu uçağına çarpıyordu

Güney Çin Denizi üzerinde ilerleyen bir yolcu uçağının pilotu tarafından çekilen görüntüler büyük şaşkınlık yarattı. Kokpitten çekilen 1 dakika 14 saniyelik görüntülerde uçağın acil çağrının sonrasında balistik füzeye çarpmamak için yönünü değiştirdiği görüldü. Videonun asıl çekim yeri ve tarihi bilinmezken görüntüle dünya basınında yerini aldı.

Trend 31-05-22 11:51

ABD'den Yeni Kuzey Kore Yaptırımları

ABD, Kuzey Kore’nin kitle imha silahları programına destek vermekle suçladığı bir kişi, iki Rus bankası ve bir Kuzey Kore şirketine yaptırımlar getirdi. Washington bu adımla, son balistik füze denemeleri nedeniyle Pyongyang üzerindeki baskıyı arttırmayı amaçlıyor

Haber 28-05-22 21:17

Kuzey Kore'den Biden'ın Asya Turu Sonrası Füze Denemesi

Kuzey Kore, Amerika Başkanı Joe Biden'ın Uzakdoğu'ya yaptığı turu tamamlamasından sonra bugün üç füze denemesi yaptı. Füzelerden birinin Kuzey Kore'nin şimdiye kadarki en büyük kıtalararası balistik füze olma özelliği taşıdığına inanılıyor

Haber 25-05-22 20:00

Kuzey Kore, Biden'ın Asya gezisi biter bitmez füze denemesi yaptı

ABD Başkanı Joe Biden'ın Asya gezisinin sona ermesinden yalnızca birkaç saat sonra Kuzey Kore yeni bir füze denemesi yaptı. Güney Kore askeri yetkilileri, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne doğru üç balistik füze fırlattığını söyledi.

Haber 25-05-22 11:55

'Quad' zirvesi sonrası dikkat çeken hamle! Kuzey Kore'den yeni füze denemesi

Kuzey Kore yönetimi yeni bir füze denemesinde bulundu. Güney Kore, Kuzey Kore'nin biri kıtalararası olmak üzere 3 balistik füze denemesi yaptığını duyurdu. Füze denemesinin Tokyo'nun ev sahipliğinde Japonya, ABD, Avustralya ve Hindistan liderlerinin katıldığı Dörtlü Güvenlik Diyaloğu 'Quad' zirvesinin akabinde gerçekleşmesi dikkat çekti.

Haber 25-05-22 08:17

Balistik ne demek? Balistik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Balistik, günümüzde sıkça kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Bu kelimeye televizyondan internete, gündelik sohberlerden edebi eserlere kadar çok farklı oluşturulan cümlelerde yer verilir. Bazen kelimenin anlamı merak edilerek araştırılmak istenebilir. Yapılan araştırmalarda Türk Dil Kurumu'nun çalışmalarına yönelmek gerekir. Pek çok kişi tarafından mercek altına alınan kelimeler arasında bulunan Balistik ne demektir?

Egitim 17-05-22 20:34

Kuzey Kore'yle ilgili çarpıcı iddia! ABD müttefikleriyle paylaşıp tarih verdi

Kuzey Kore'yle ilgili son istihbarat ABD tarafından dünyaya servis edildi. Daha önce 6 kez balistik füze denemesi yapan ülkenin bu ay içinde 7. denemeyi de yapabileceği aktarıldı. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Kuzey Kore'nin bu denemelerini "istikrarı bozucu" olarak değerlendirirken ABD Başkanı Biden'ın konuyla yakından ilgilendiğini belirtti.

Haber 13-05-22 00:08

Kuzey Kore Denizaltıdan Balistik Füze Fırlattı

Güney Kore ordusu, Kuzey Kore’nin denizaltıdan fırlatılan balistik füze gibi görünen bir füze ateşlediğini bildirdi. Kuzey Kore yılbaşından bu yana 15’inci defa füze denemesi yaptı.

Haber 07-05-22 20:13

Rusya ABD'ye füze denemesi yapacağını önceden bildirmiş

ABD Savunma Bakanlığı, Rusya'nın balistik füze denemesi yapacağından Washingto'u önceden haberdar ettiğini duyurdu.

Haber 20-04-22 21:32

Füze denemesi başarılı oldu! Putin dünyaya meydan okudu: Bir kez daha düşünecekler

Rusya Savunma Bakanlığı, Sarmat kıtalararası balistik füzenin ilk fırlatma denemesinin başarıyla gerçekleştirildiğini duyurdu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, fırlatma denemesine ilişkin yaptığı açıklamada, Sarmat'ın Rusya'nın güvenliğini temin edeceğini belirterek, "Bu silah, saldırgan söylemlerin hararetiyle bizi tehdit etmeye çalışanları bir kez daha düşündürtecek." ifadesini kullandı. Yapılan denemenin ardından ABD'den hemen bir açıklama geldi.

Haber 20-04-22 18:10

ABD: ‘‘İstasyon Saldırısı Dehşet Verici’’

ABD Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’da Rusya’nın işgalinden kaçan sivillerin bulunduğu tren istasyonuna düzenlenen roket saldırısından dehşete düştüklerini bildirdi. Savunma Bakanlığı’ndan bir yetkilisiyse hedef olan istasyonu, Rusya’nın kısa menzilli balistik füze ile vurduğunun sanıldığını söyledi

Haber 08-04-22 22:36

Rusya'nın açıklaması sonrası Ukrayna'ya peş peşe saldırdılar

İstanbul'da düzenlenen dünkü Rusya-Ukrayna görüşmesi sonrası saldırıların azaltılacağı yönünde açıklama gelmesine rağmen Rus ordusu, bu gece Kiev’e bağlı bazı kentler dahil birçok Ukrayna kentine saldırılar düzenledi. Hmelnitski Bölgesi'nde Rus ordusu tarafından Kalibr balistik füzeler ile bir akaryakıt deposunun vurulduğu duyuruldu.

Haber 30-03-22 06:33

SON DAKİKA | 'Kuzey Kore ABD'yi vurabilir' iddiası! Kim Jong Un açık açık tehdit etti: Hazırız

Son dakika: Kuzey Kore'den tüm dünyayı endişelendiren haberler geliyor. Perşembe günü yeni bir kıtalararası balistik füze denemesi gerçekleştiren Kuzey Kore, bölgedeki gerilimi tırmandırdı. Söz konusu füze ile Kuzey Kore'nin ABD’yi vurabileceği iddiaları gerilimi doruk noktasına çıkartırken, Kim Jong Un yaptığı açıklamayla adeta tüm dünyayı tehdit etti. ABD ile mücadeleye tamamen hazır olduklarını belirten Kuzey Kore lideri, ülkesinin saldırı yeteneklerini geliştirmeye devam edeceğini duyurdu.

Haber 28-03-22 09:08

Almanya’dan ‘Demir Kubbe’ Planı

Almanya, olası Rus balistik füze saldırılarına karşı "Demir Kubbe" (Iron Dome) adlı hava savunma sistemini kurmayı planlıyor. Almanya’nın amacı hava savunma sistemini güçlendirmek ve 2025’e kadar sistemi kurmak

Haber 27-03-22 16:19

Kuzey Kore'ye misilleme! F-35'leri hangardan çıkardılar

Kuzey Kore'nin balistik füze denemesi sonrası Güney Kore'den dikkat çeken bir adım geldi. Güney Kore ordusu, envanterinde bulunan F-35 savaş uçaklarıyla gövde gösterisi yaptı. F-35 savaş uçaklarıyla yapılan tatbikat ilginç görüntülere sahne oldu.

Haber 25-03-22 23:28