Banco Central Haberleri

Gazze'de 7 yardım görevlisinin ölümüne tepkiler devam ediyor! Gözyaşları içinde anlattı: Doğrudan bir saldırı

İsrail ordusunun Gazze'de hedef aldığı sivil araçta bulunan ve saldırıda hayatını kaybeden 7 kişinin bağlı olduğu ABD merkezli uluslararası yardım kuruluşu Dünya Merkezi Mutfağının (World Central Kitchen-WCK) Kurucusu İspanyol şef Jose Andres, hava saldırısının talihsiz bir hatadan ziyade doğrudan bir saldırı olduğunu söyledi.

Trend 2024-04-04 10:19:04

Türklerin de bulunduğu gemi kaçırılmıştı! ABD'den açıklama: 'Balistik füze fırlattılar'

Aden Körfezi'nde içinde Türk mürettebatın da olduğu İsrail'e ait Central Park isimli gemi kaçırılmıştı. 15 saat sonra gemi ve mürettebatın kurtarıldığı ifade edildi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), olayla ilgili yaptığı açıklamada Husilerin bulunduğu bölgeden SS Mason ve Central Park gemilerinin olduğu yöne 2 balistik füze fırlatıldığını ifade etti.

Haber 2023-11-27 09:25:38

ABD merkezli yardım kuruluşu, Adıyaman'da günde 20 bin depremzedeye yemek ulaştırıyor

ABD merkezli uluslararası yardım kuruluşu World Central Kitchen mensupları, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyaman'da günde 20 bin kişiye iftarda sıcak yemek, sahurda kumanya dağıtıyor.

Yurthaber 2023-03-31 12:33:15

Uluslararası yardım kuruluşu World Central Kitchen, Hatay'da binlerce kişiye yemek dağıtıyor

ABD merkezli uluslararası gönüllü yardım kuruluşu World Central Kitchen, Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok etkilenen illerden Hatay'da her gün binlerce kişiye yemek veriyor.

Yurthaber 2023-02-20 11:30:48

Elon Musk'tan çok konuşulacak hamle! O hesabı kapattı, nedeni ise tartışmalara neden oldu

Twitter'ı satın alan ve gündemden düşmeyen milyarder Elon Musk'ın adı bu kez de 'hesap kapatma' ile anılıyor. Musk, özel jetinin uçuş bilgilerini paylaşan Twitter hesabını askıya aldı. Musk ayrıca, 500 bin takipçisi bulunan hesabın sahibi, Central Florida Üniversitesinde ikinci sınıf öğrencisi Jack Sweeney'i, dava açmakla tehdit etti. İşte haberin detayları...

Haber 15-12-22 20:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Central Park'ta 'sigara' uyarısı! 'Bıraksın sigarayı'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kuruluna katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği ABD'nin New York şehrinde bulunan Central Park'ta yürüyüş yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Central Park'ta yürüyüş yaparken tanıştığı bir Amerikalıdan ise sigarayı bırakmasını istedi. Erdoğan, "Sigara içmesin, bıraksın sigarayı" dedi.

Haber 18-09-22 12:10

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ'dan millet bahçesi açıklaması:

"(Atatürk Havalimanı'na yapılacak millet bahçesi) Kemal Bey ve ekibi ne yaparsa yapsın, İstanbul'un Central Park'ı olacak bu proje hayata geçecek ve tüm milletimizin hizmetine sunulacaktır"

Yurthaber 17-05-22 16:15

Kalecinin hatası 'yok artık' dedirtti! Yeşil sahalarda ender görülür...

Arjantin Ligi'nde ilginç bir olay yaşandı. Huracan ile Barracas Central arasında oynanan karşılaşmada inanılmaz bir kaleci hatası yapıldı. Huracan'ın attığı son akika golü VAR kararıyla iptal edildi. Dönen topta ise Barracas serbest vuruştan golü buldu. Detayı gören herkes büyük şaşkınlık yaşadı.

Spor 13-04-22 19:27

Kiracısıydı, sahibi oldu! Google, Londra'daki bina için 1 milyar doları gözden çıkardı

Teknoloji devi Google, kiracısı olduğu Londra'nın merkezindeki Central Saint Giles'teki binayı satın alıyor. Kiracısı olduğu bina, Google'a 1 milyar dolara mal olurken, şirketin burada hibrit çalışma için yenileme operasyonları da yapacağı bildirildi.

Haber 17-01-22 11:44

Friends dizisinin Gunther'ı James Michael Tyler hayatını kaybetti

Fenomen dizi Friends'te Central Perk garsonu Gunther rolüyle akıllara kazınan oyuncu James Michael Tyler hayatını kaybetti. Kendisine 4. seviye prostat kanseri teşhisi konulduğunu duyuran Tyler, "Sonunda yüksek ihtimalle beni yenecek" demişti.

Magazin 25-10-21 01:38

Türkiye için korkutan senaryo: 2 yıl içinde 20-30 milyon göç alabilir

Prof. Dr. Levent Kurnaz, ABD merkezli Climate Central adlı organizasyonun küresel ısınma ile ilgili hazırladığı yeni çalışmayı değerlendirdi. Kurnaz, Türkiye için en kötü senaryonun kuraklık ve Pakistan, Mısır, Etiyopya gibi ülkelerde yaşanan sıcaklık artışları sonrası Türkiye'nin 2 yıl içinde 20-30 milyonu bulacak göç dalgasıyla karşı karşıya kalması olduğunu belirtti. Kurnaz, bu senaryonun gerçekleşmesi durumunda diğer tüm sorunların ikinci planda kalabileceğini de ekledi.

Haber 15-10-21 11:30

Venezuela’nın En Büyük Bankasına Hacker Saldırısı

Yaklaşık 28 milyon kişinin yaşadığı Venezuela’da 14 milyonu aşan müşteri sayısıyla ülkenin en büyük bankası olan Banco de Venezuela’nın (BDV) 15 Eylül’den bu yana hizmet dışı kalması gündelik yaşamı olumsuz etkiliyor

Haber 19-09-21 02:07

EKOTÜRK Stüdyo VOA 2 Eylül

ABD’nin güneydoğu eyaletlerinde büyük yıkıma yol açan Ida kasırgası, sonradan tropik fırtına düzeyine düşse de ülkenin kuzeyine ilerledikçe can kayıpları ve tahribata devam ediyor. New York ve çevresinde ölenler var. Central Park ve New York metrosunu su bastı. Başkan Biden yarın Ida kasırgasının vurduğu Louisiana’ya giderek incelemelerde bulunacak. ABD’den koşullu da olsa tahliyeler için Taleban’la görüşmeye yeşil ışık. Teksas eyaletinde tartışmalı kürtaj yasası yürürlükte. ABD’de 15 milyon...

Haber 03-09-21 00:21

Hayran sayfası bile vardı! New York’taki Central Park’ın ünlü baykuşuna araç çarptı

ABD’nin New York kentindeki Central Park’ın ünlü baykuşu bir aracın çarpması sonucu telef oldu.

Haber 07-08-21 23:39

Tolga Çevik kimdir ve kaç yaşında? Eşi kim? İşte Tolga Çevik filmleri...

Ünlü oyuncu Tolga Çevik'in kariyer ve özel hayatı merak konusu oldu. Tolga Çevik, Tuna Çevik ve Tan Çevik adında iki çocuk babasıdır. Central Missouri State Üniversitesinin Tiyatro Ana Sanat Dalı Oyunculuk Bölümünden 1996'da mezun olmuştur. Oyunculuk kariyeri boyunca birçok projede yer almış ve adını geniş kitlelere duyurmayı başarmıştır. Tolga Çevik kimdir ve kaç yaşında? Eşi kim? İşte Tolga Çevik filmleri...

Magazin 30-06-21 16:47

New York Yeniden Hayata Döndü

Pandeminin ilk zamanlarında Manhattan caddelerinde tırların morglara dönüştürüldüğü, Central Park gibi ünlü turistik merkezlere sahra hastanelerinin kurulduğu, hastanelerin yoğun bakımlarında hastalar için yatak bulunamadığı New York’ta, 14 ay sonra hayat yeniden normale dönmeye başladı

Haber 19-05-21 22:52

Ankaralılar 30 Ağustos’ta Millet Bahçesi’ne kavuşacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen 303 millet bahçesi projesinin 80 tanesi tamamlanıp vatandaşların hizmetine sunuldu. Bu kapsamda 81 ilde 2023'e kadar projelerini gerçekleştireceklerinden bahseden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Atatürk Kültür Merkezi'nin de içinde yer aldığı Millet Bahçesi projesini ağustos ayı içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Çok örnek bir proje olacak, çok önemsiyoruz. Ankara'nın Central Parkı diyebiliriz” dedi.

Finans 10-05-21 15:36

ALKÜ ile Taiwan Central Üniversitesi iş birliği protokolü

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ile Taiwan Central Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) birçok ülkenin üniversiteleriyle yaptığı iş birliği protokolüne bir yenisini daha ekledi.

Yurthaber 24-03-21 16:16

Siyah Erkek Hakkında Sahte Şikayet Yapan Kadının Davası Düştü

Geçen yıl New York’ta Central Park’ta siyah bir kişiyi kendisini tehdit etmekle suçlayan beyaz Amerikalı kadına karşı açılan davada suçlamalar düştü

Haber 16-02-21 23:57

TMSF, kayyumluğunu yürüttüğü şirketlerin satışı için hukuki süreçlerin tamamlanmasını bekliyor

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal: - "Koza Altın'ı eğer hukuki süreçleri kesinleşirse Türkiye Varlık Fonuna devredebiliriz, bu bir opsiyon. Erciyes Anadolu Holding'de çok ciddi bir yapılanmaya gittiler, markaları ayırdılar. Halka arz bir metot olabilir. Pırıl pırıl şirketlerimiz var, şartlar oluştuktan sonra satış da gündeme gelebilir" - "2021'de Aynes Gıda, Alfemo Mobilya, Aker Tekstil, MarkAntalya AVM'nin ve Central Hospital'ın satışı düşünülüyor" - "Özellikle imalat ve üretim sektöründe faaliyet gösteren firmalarımız pandemiye rağmen 2020'yi çok iyi geçirdiler, yıl sonu itibarıyla büyümeleri bir önceki yılın büyümesinden fazla"

Yurthaber 17-01-21 12:32

Dünyanın en pahalı sanat eseri! Değeri dudak uçuklattı

ABD’nin Grand Central İstasyonu'nunda sergilenen, 14 metrelik yükseklikte, tamamı gerçek 2 bin 600 üniversite diplomasından yapılmış ve değeri 470 milyon dolar olan, dünyanın en pahalı sanat eseri "Da Vinci of Dept" ziyaretçi akınına uğradı.

Haber 17-01-21 09:16

ERÜ QS EECA 2021 sıralamasında en iyi 400 üniversite arasında 148. sırada yer aldı

QS University Rankings tarafından gelişmekte olan Avrupa ülkelerini ve Orta Asya ülkelerini (Emerging Europe and Central Asia-EECA) kapsayan “En İyi İlk 400 Üniversite” araştırmasının sonuçları açıklandı.

Yurthaber 21-12-20 11:11

Kirsten Dunst’lı On Becoming A God In Central Florida'nın 2. sezon onayını geri çekip iptal etti

Kirsten Dunst’ın başrolünü üstlendiği dizi On Becoming A God In Central Florida da koronavirüs mağduru diziler arasına girdi. Showtime, dizinin 2. sezon onayını geri çekip iptal etti.

Trend 09-10-20 17:07

Central Park Beşlisi olayı üzerine: When They See Us konusu

Gerçek bir olaydan uyarlanan Netflix dizileri arasında yer alan When They See Us, "Central Park Beşlisi" olarak bilinen trajik davayı anlatan bir mini dizi. Son yılların en çarpıcı dizilerinden biri olan When They See Us konusu 30 yıl önce yaşanmış bir insanlık ayıbını gözler önüne seriyor. İzleyicilerden tam puan alan When They See Us'ın detaylarını araştırdık.

Trend 15-09-20 12:45

Başkan Özlü “Central park havası Düzce’de esecek”

Düzce’nin çehresini değiştirecek, bölgenin en büyük Millet Bahçelerinden biri olan Millet Bahçesi birinci etap alanında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Yurthaber 09-09-20 17:31

Siyah Erkek Hakkında Sahte Şikayet Yapan Kadına Suçlama

New York’taki Central Park’ta köpeğini gezdirirken tasma takması konusunda kendisini uyaran siyah bir erkeği, hayatını tehdit ettiği şeklinde sahte beyanla polise şikayet eden beyaz kadın hakkında kabahatler kanunu kapsamında resmen suçlama yöneltildi

Haber 06-07-20 23:57

Yerli üretim elektrikli fayton Amerika yolunda

Türk girişimcinin Denizli'de ürettiği elektrikli fayton, New York'un gözde turizm merkezlerinden Central Park'ta kullanılacak - Fayoto Kurucusu ve Genel Müdürü Şahin: -"Central Park ile yaklaşık 6 aydan beri yakın temas halindeyiz, yazışmalarımız devam ediyor" - "Bu elektrikli faytonları yakın bir zamanda Amerika'da göreceğiz"

Yurthaber 23-03-20 11:05

Jennifer Aniston, Friends hayranlarına sürpriz yaptı

Jennifer Aniston, katıldığı bir programda Friends hayranlarına sürpriz yaptı. Dizinin çekildiği kafe olan "Central Perk" adlı cafenin stüdyosunda, hatıra fotoğrafı çektirmeye çalışanların karşısına birden çıkan Aniston, hayranları çığlık çığlığa kaldı.

Magazin 27-01-20 16:01

WEF’ten merkez bankaları dijital paraları için yeni uygulama kılavuzu

İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenen WEF, dünyanın önde gelen bazı merkez bankalarıyla birlikte merkez bankaları tarafından oluşturulacak dijital para birimlerine (central bank digital currency / CBDC) yönelik yeni uygulama kılavuzunu duyurdu.

Finans 24-01-20 12:01

Nikotinin zararlı etkilerini azaltan 10 besin

Milyonlarca insan her ne kadar sigaranın zararlı etkilerini bilse de bir türlü nikotin kullanımından vazgeçemiyor. Uzmanlar, bazı besinlerle nikotinin zararlı etkilerinin azaltılabileceğini söylüyor. Central Hospital’dan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Buket Yavuz Koçoğlu, vücuttaki nikotinleri temizleyen ve dışarı atılımını kolaylaştıran besinleri açıklıyor.

Yemek 06-12-19 09:40

BoJ's Kuroda: No need for digital currency in Japan

Bank of Japan's (BoJ) Governor Haruhiko Kuroda stressed on Wednesday that his country doesn't need a digital currency issued by the central bank at the moment.

Haber 04-12-19 12:08

Otokar Kazakistan'da şirket kurdu

Otokar, global bir marka olma hedefiyle yurt dışı iştiraklerinin arasına Kazakistan'da kurulan Otokar Central Asia'yı ekledi - Kazakistan Başbakanı Askar Mamin, şirketinin kuruluş belgesini, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Otokar Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç'a verdi

Finans 28-11-19 11:04

Hong Kong'da şiddet yerini barışçıl protestolara bıraktı

Central bölgesinde toplanan yaklaşık 300 beyaz yakalı gösterci hükümet aleyhine slogan attı - Yuen Long bölgesinde yüzü maskeli yüzlerce kişi, hükümet yanlılarının Çin karşıtı protestoculara sopalı saldırısının dördüncü ayını doldurması dolayısıyla oturma eylemi düzenledi

Haber 21-11-19 20:28

Hong Kong'da protestocular yine sokakları doldurdu

Kentin güney yakasında Central, kuzey yakasında Kwun Tong bölgelerinde protestolar düzenlendi - Lüks mağazaların ve plazaların bulunduğu Central bölgesinde öğle yemeği vaktinde iş yerlerinden çıkan yüzlerce protestocu kaldırımları doldurarak gösteri yaptı - Çin ve Hong Kong yönetimini aleyhine slogan atan, çoğunluğu beyaz yakalı çalışanlardan oluşan göstericiler polis şiddetine tepki gösterdi - Kuzey yakasındaki Kwun Tong bölgesi Tsun Yip, Wai Yip, Kwun Tong caddelerini trafiğe kapayan siyah maskeli protestocular yürüyüş yaptı - Göstericiler, "Hong Kong'a özgürlük, zamanımızın devrimi", "Beş talep, daha azı değil", "Özgürlük için mücadele, Hong Kong için omuz omuza" sloganları attı

Haber 20-11-19 15:25

Hong Kong'daki gösterilerde 70 yaşındaki temizlik işçisi öldü

Bugün de Central, Tai Koo, Causeway Bay ve Wong Chuk Hang bölgelerinde yüzlerce kişinin katılımıyla gösteriler düzenleniyor

Haber 15-11-19 11:03

ECB: Eurozone to finish 2019 with modest growth

The European Central Bank (ECB) said in its economic bulletin that the economies around the Eurozone are likely to have slight economic growth by the end of fiscal 2019.

Haber 08-11-19 09:15

New York Maratonu’na 125 ülkeden 52 Bin Kişi Katıldı

Dünyanın en ünlü maratonu, New York Limanı'nda bulunan Staten İsland mahallesinde başladı ve New York’un 5 bölgesinden geçerek Central Park’ta sona erdi

Haber 03-11-19 22:02

Müslüman olan İngiliz grup Konya’da eğitim alıyor

İngiltere’de yaşayan ve Müslüman olan 8 kişi, eğitim amacıyla Konya’ya geldi.Diyanet İşleri Başkanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Cambridge Central iş birliğiyle, İngiltere’de yaşayan ve Müslüman olan 8 kişi, Hazreti Mevlana, İslam Sanatları, Kuran-ı Kerim dersleri almak; ayrıca Konya’nın tarihi, kültürel ve turistik güzelliklerini görmek amacıyla Konya’ya geldi.

Yurthaber 26-10-19 15:12

Gripten korunma yolları neler? Grip olmamak için ne yapmalı?

Mevsim geçişlerinin yaşandığı dönemlerde grip, en büyük sağlık problemlerinden biri haline geliyor. Tüm solunum ve dolaşım sistemini etkisi altına alan grip, özellikle yenidoğanlarda ve ileri yaşlarda, kronik hastalarda, kanser ve AIDS hastalarında oldukça ağır tablolarla sonuçlanabiliyor. Gripten korunmanın yolu ise bağışıklığı güçlendirmekten geçiyor. Central Hospital’dan İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Ali Kemal Özkan, gripten korunmanın yollarını anlatıyor.

Trend 09-10-19 07:45

DHA DIŞ-DHA, Albayrak çiftini Central Park' ta görüntüleyen faytoncularla konuştu (TEKRAR)

DHA, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile eşi Esra Albayrak'ı Central Park'ta yürüyüş yaptığı sırada görüntüleyen Türk faytoncularla görüştü.

Haber 24-09-19 09:55

DHA, Albayrak çiftini Central Park' ta görüntüleyen faytoncularla konuştu

DHA, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile eşi Esra Albayrak’ı Central Park’ta yürüyüş yaptığı sırada görüntüleyen Türk faytoncularla görüştü. Albayrak çiftini görüntüleyen Türk faytonculardan  Nurettin Kırbıyık, "Berat Albayrak eşi ile yürüyor ve çocuk arabasını sürüyordu.

Haber 23-09-19 20:43

DHA DIŞ- DHA, Albayrak çiftini Central Park' ta görüntüleyen faytoncularla konuştu

DHA, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile eşi Esra Albayrak’ı Central Park’ta yürüyüş yaptığı sırada görüntüleyen Türk faytoncularla görüştü. Albayrak çiftini görüntüleyen Türk faytonculardan Nurettin Kırbıyık, "Berat Albayrak eşi ile yürüyor ve çocuk arabasını sürüyordu.

Haber 23-09-19 19:20

DHA, Albayrak çiftini Central Park' ta görüntüleyen faytoncularla konuştu

DHA, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile eşi Esra Albayrak’ı Central Park’ta yürüyüş yaptığı sırada görüntüleyen Türk faytoncularla görüştü. Albayrak çiftini görüntüleyen Türk faytonculardan  Nurettin Kırbıyık, "Berat Albayrak eşi ile yürüyor ve çocuk arabasını sürüyordu.

Haber 23-09-19 18:58

Kayseri'deki bisiklet yarışları tamamlandı

Grand Prix Velo Erciyes ve Tour of Central Anatolia yarışlarında 11 ülkeden 90 profesyonel sporcu mücadele etti

Yurthaber 09-09-19 18:16

15 Ülkeden 150 bisikletçinin katıldığı Tour Of Central Anatolia Yarışları Sürüyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde 3 gündür devam eden Tour of Central Anatolia Turu’nun son etabı bu sabah başladı.15 ülkeden 150 sporcunun katıldığı Tour of Central Anatolia Turu’nun 152 kilometrelik son etabı Vali Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, Türkiye Bisiklet Federasyonu Kayseri İl Temsilcisi Mehmet Luzumlar’ın da katılımıyla start verildi.2020’de Japonya’da yapılacak Tokyo Olimpiyat Oyunlarına puan veren son yarışlar olma özelliği taşıyan yarışlara Kayseri ev sahipliği yaptı.

Yurthaber 08-09-19 11:35

Tour Of Central Anatolia’ya Başkan Büyükkılıç Start Verdi

Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonları ve ev sahiplikleriyle Kayseri sporun da merkezi olmaya devam ediyor.

Yurthaber 07-09-19 14:25

Başkan Yüce, “Bisiklet takımımızın başarıları şehrimizi gururlandırıyor”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 6-8 Eylül tarihleri arasında Kayseri ve Konya’da gerçekleştirilecek ulusal ve uluslararası yarışlara hazırlanan Salcano Sakarya Büyükşehir Bisiklet Takımının sporcu ve antrenörleriyle bir araya geldi.Salcano Sakarya Büyükşehir Bisiklet Takımı, Kayseri’de gerçekleştirilecek olan ve dünyanın dört bir yanından birçok ülke takımının yer alacağı Grand Prix Velo Erciyes, Tour Of Central Anatolia yarışlarına katılacak.

Yurthaber 04-09-19 16:23

Fildişi Sahili'nin çamaşırcıları Fanicolar

Fildişi Sahili'nin Abidjan kentindeki "Fanico"lar, geçimlerini sağlamak için Banco Nehri'nde çamaşır yıkıyorlar - Malili İbrahim Sou: - "Ben hayatım boyunca çamaşır yıkadım. Mali'de de bu işi yapıyordum. Abidjan'a gelerek daha çok para kazanabileceğimi umut etmiştim. Bazı günler 2 bin CFA (19 lira) kazanıyorum"

Haber 20-08-19 11:05

Trump urges Fed to lower rates by at least 100 bp

US President Donald Trump again took aim at the Federal Reserve and its chairman, Jerome Powell, in a series of tweets urging the central bank to lower rates and restart quantitative easing.

Haber 20-08-19 09:22