Bardo Museum Haberleri

Troya Müzesi'nin dijital dergisi Troy Museum Journal yayın hayatına başladı

Çanakkale merkeze bağlı Tevfikiye köyünde, Troya Antik Kenti'nin girişinde yer alan Troya Müzesi'ne ait dijital dergi "Troy Museum Journal" araştırmacıların hizmetine sunuldu.

Yurthaber 2024-03-29 10:50:52

Kapadokya'da bulunan Museum Hotel dünyanın en iyi 50 lüks oteli arasında yer aldı

Amerikan stil dergisi Robb Report tarafından belirlenen, dünya çapında en lüks 50 otelin duyurulduğu listede Türkiye’den Museum Hotel'de yer almaya hak kazandı.

Yurthaber 2023-07-24 10:00:33

Met Gala yine olay... Rihanna'dan Rita Ora'ya geceye damga vuran ünlüler

New York’taki Metropolitan Museum of Art’ın (MET) bir parçası olan Costume Institute (Kostüm Enstitüsü) tarafından düzenlenen Met Gala yine efsane kıyafetlerle geceye katılan ünlülere kapılarını açtı. Rihanna, Rita Ora, Cardi B, Kim Kardashian ve dahasının olduğu gecede kim çok rüküş kimi de çok şıktı.

Magazin 2023-05-02 07:17:01

Teşhirci fotoğraflarıyla gündem olmuştu! Pozlarıyla dudak uçuklatan yetişkin içerik yıldızı Siew Pui Yi'nın kariyer değişikliği kararı şoke etti

Siew Pui Yi, British Museum, National Gallery ve Windsor Castle dahil olmak üzere çeşitli önemli noktalarda kendini sergilediği bir "sanat projesi" başlatarak yaptığı Instagram paylaşımlarıyla gündem olmuştu. 20 milyon Instagram takipçisi olan ve başarılı bir yetişkin içerik üreticisi olarak platformlarda nam salan genç yıldız şimdi "müzik endüstrisinde ana akım olmaya ve bir DJ olarak sektöre katılmaya" karar verdiğini açıkladı.

Trend 2022-12-11 16:20:10

Oral seks sahnesiyle tepki çekmişti! Olivia Wilde geceye göğüsleri açık geldi

Don't Worry Darling filminde başrolde olan Olivia Wilde dizideki sahneleriyle gündemdeydi. Sahnelerin bazılarını fragmandan kaldırmak zorunda kaldıklarını söyleyen güzel oyuncu, insanların oral seks sahnesi yüzünden kendisine kızgın olduğunu söylemişti. Wilde son olarak Academy Museum Gala'ya göğüsleri açık geldi.

Magazin 17-10-22 12:40

Cindy Crawford'un kızı Kaia Gerber transparan elbisesiyle galanın yıldızı oldu

Cindy Crawford'un model olan kızı Kaia Gerber Academy Museum Gala'da siyah transparan elbisesiyle tüm dikkatleri üzerine çekti. Genç modele bir bakan bir daha bakarken modelin tarzını görenler "Saf mükemmellik!" yorumunda bulundu.

Magazin 16-10-22 15:38

Müzede Bir Gece konusu nedir? Müzede Bir Gece (Night At The Museum) oyuncuları kim, nerede çekildi?

Müzede Bir Gece filmi konusu ve oyuncuları merak konusu oldu. 2016 yapımı olan film komedi türünde çekilmiştir. Müzede Bir Gece bu akşam saat 20:00'de Star Tv'de yayınlanacak. Filmi izleyecek olan pek çok kişi film hakkındaki detayları araştırıyor. Peki Müzede Bir Gece konusu nedir? Müzede Bir Gece oyuncuları kim?

Trend 16-08-22 16:59

Türkiye'nin ilk müzesi günde 3 bine yakın ziyaretçi ağırlıyor

İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürü Rahmi Asal: - "İstanbul Arkeoloji Müzeleri aslında dünyada gerçekten ilk 5 müze içinde. Mesela İngiltere için British Museum ne ifade ediyorsa, Fransa için Louvre Müzesi neyi ifade ediyorsa Türkiye için de İstanbul Arkeoloji Müzeleri aynı şeyi ifade ediyor. Enlerin ve ilkleri müzesi burası" - "Yeni teşhir tanzim çalışmalarından sonra uzun zamandır kapalı olan belli bölümlerin açılmasıyla müzeye yoğun bir ilgi oldu, ziyaretçi sayımız da artmaya başladı. Günlük ortalama 1500 civarında ziyaretçi geliyor, ancak bu sayı bazı günlerde 2 bini geçip 3 bine dayanıyor"

Yurthaber 28-05-22 11:00

Bardo ne demek? Bardo kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Diller ilk ortaya çıktıkları günden bu yana değişmiş, gelişmiş, bölünmüş ve hatta bazıları ölmüştür. Türkçe, hala yaşayan dillerden biridir ve dünyada yaklaşık 250 milyon kişi tarafından konuşulmaktadır. Türkçe, lehçelere ayrılmaktadır. Bu lehçeler kendine has kelimelere sahip olmakla beraber bazı kelimeleri de paylaşmaktadır. Türkçede bulunan bazı kelimeler yaygın olarak bilinmeyebilir. Bilinmeyen kelimeler görüldüğü zaman anlamı araştırılır. Bardo kelimesi de anlamı merak edilen ve araştırılan kelimelerden biridir. Bardo kelimesi ne anlama gelir?

Egitim 23-05-22 20:29

Meryem Uzerli kasığına kadar yırtmacıyla hayran bıraktı!

Dubai'deki "dünyanın en güzel binası" olarak anılan Gelecek Müzesi (Museum of the Future), önceki gece bol yıldızlı "Time100 Gala ve Etki Ödülleri"ne ev sahipliği yaptı. Gecenin konuklarından Meryem Uzerli şıklığıyla göz kamaştırdı.

Magazin 30-03-22 14:16

Klasik araç tutkunları Key Museum’a akın etti! Batman filminde kullanılan arabanın benzerine yoğun ilgi gösterildi

İzmir'in Torbalı ilçesindeki "Türkiye’nin en kapsamlı klasik otomobil ve motosiklet müzesi" olarak nitelendirilen Key Museum, dünya otomobil tarihine ışık tutan motorlu araçlara ev sahipliği yapıyor.

Trend 16-02-22 17:29

O ne bir at ne de bir eşek! Türkiye’de nadir bilinen melez hayvan: Bardo

Muş’ta geçtiğimiz günlerde trafik kazası sonucu yaralanan eşek ve yavrusu, Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma Rehabilitasyon Merkezine getirildi. Arka ayaklarından yaralanan anne eşek tedavi altına alındı. Anne eşek tedavi edilirken, sağlıklı olan 8 aylık yavrusunun da bakımları yapıldı. Ancak bakımı yapılan yavrunun ne sıpaya ne de katıra benzediğine dikkat çekildi. Araştırma sonucu bu yavrunun erkek at (aygır) ile dişi eşeğin çiftleşmesiyle ortaya çıkan melez hayvan bardo olduğu ortaya çıktı.

Haber 05-10-21 07:43

Kenan Yavuz Etnografya Müzesi “Avrupa Yılın Müzesi” ödülü finalisti oldu

Dünyadaki en prestijli müzeleri belirleyen European Museum Forum (EMF) tarafından her yıl düzenlenen “Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri” (European Museum of the Year Award/EMYA) yarışmasında Bayburt’un Beşpınar köyünde kurulan Kenan Yavuz Etnografya Müzesi finalist oldu.Avrupa Konseyinin himayesinde, müzeciliğini geliştirmek, kurumsal ve profesyonel yapılarına katkı koymak, tanıtmak ve teşvik etmek, özgün müzeleri görünür kılmak amacı ile 1977 yılında kurulan EMF/EMYA, etnografya müzeciliğinde yeni bir yaklaşım getiren Kenan Yavuz Etnografya Müzesini, 2021 yılı Avrupa’nın finalist müzeleri arasında belirledi.Doğup büyüdüğü köyü olan Bayburt’tun Beşpınar köyünde işadamı Kenan Yavuz tarafından, 4500 metrekare kapalı, 10.500 metrekare açık alan olmak üzere, toplam 15000 metrekare alan üzerinde kuruldu.

Yurthaber 26-12-20 13:27

Müze ve ören yerlerinin geçici süre ile ziyarete kapatılma süresi uzatıldı

Eskişehir Valiliği, müze ve ören yerlerinin geçici süre ile ziyarete kapatılma süresinin uzatıldığını duyurdu.Yaptığı açıklamada, "Dünya genelinde hızla yayılan korona virüs tehdidine karşı alınan önlemler kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı tüm müze ve örenyerleri ile bu mekanlarda hizmet veren museum shop, otopark, cafe gibi tüm ticari alanlar, 18 Haziran 2020 tarihine kadar uzatılmıştır” denildi.

Yurthaber 28-05-20 16:02

POP-UP SELFIE MUSEUM Eğlencesi Sanko Park’ta

Gaziantep’in eğlence ve yaşam merkezi haline gelen Sanko Park Alışveriş Merkezi, ziyaretçilerini Pop-Up Selfie Museum ile karşılıyor.Sanko Park Alışveriş Merkezi ziyaretçileri, Sevgililer Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenecek etkinlikle eğlenceyi doyasıya yaşayacak.

Yurthaber 07-02-20 10:43

Ünlü isimlerin balmumu heykellerine yoğun ilgi

AVRUPA'nın 131 metre uzunluğundaki en büyük tünel akvaryumuna sahip Antalya Akvaryum'da, dünyaca ünlü isimlerin gerçek vücut ölçüleriyle birebir balmumundan heykellerinin yer aldığı Face 2 Face Wax Museum, yerli- yabancı binlerce turist tarafından ilgi görüyor.

Haber 18-01-20 08:48

Dünyaca ünlü isimlerin heykelleri Antalya'da

AVRUPA'nın en büyük tünel akvaryumuna sahip Antalya Akvaryum'da, dünyaca ünlü isimlerin gerçek vücut ölçüleriyle birebir heykellerinin yer aldığı Face 2 Face Wax Museum açıldı.

Haber 04-12-19 10:54

Dünyaca ünlü isimlerin heykelleri Antalya'da

AVRUPA'nın en büyük tünel akvaryumuna sahip Antalya Akvaryum'da, dünyaca ünlü isimlerin gerçek vücut ölçüleriyle birebir heykellerinin yer aldığı Face 2 Face Wax Museum açıldı.

Haber 04-12-19 09:48

Truva Koleksiyonu British Museum Shop'ta satılacak

Çanakkale'de Truva Müzesi ve Truva Ören Yeri ile İstanbul Arkeoloji Müzesinde bulunan mağazalarda satılan Truva efsanesini ve hazinelerini konu alan hediyelik eşyalardan oluşan yaklaşık 500 parçalık "Truva Koleksiyonu", Londra'daki British Museum Shop'ta satışa çıkıyor

Haber 14-09-19 09:35

Moda dünyasının Oscar'ı Met Gala'da şıklık yarışı! Kırmızı halıya damga vuran anlar

Metropolitan Museum of Art'ın, Costume Institute adlı kanadı yararına her yıl düzenlenen yardım gecesi ‘Met Gala’ son yıllarda birbirinden ilginç kıyafetlerle bu geceye katılan ünlülerin fotoğraflarının günlerce gündemden düşmediği bir kırmızı halı etkinliği haline geldi. Hatta birçok kişi tarafından moda dünyasının ‘Oscar’ı olarak da adlandırılıyor. İşte kırmızı halıdan yansıyanlar

Kadin 07-05-19 09:28

Otel inşaatında 30 bin tarihi eser bulundu

Anadolu’nun en eski yerleşim merkezlerinden olan Antakya’da, The Museum Hotel Antakya’nın inşaat çalışmaları sırasında ortaya çıkan ve aralarında dünyanın en büyük tek parça mozaiğinin de bulunduğu eserler müzeye dönüşüyor.

Haber 05-03-19 12:43

ZİYARETÇİLERİN MÜZİK YAPABİLDİĞİ SERGİ MÜZİKSEV'DE

ZİYARETÇİLERİN MÜZİK YAPABİLDİĞİ SERGİ MÜZİKSEV'DE İZMİR'de özgün Türk çalgılarının bulunduğu Müziksev Müzik Müzesi'nde sergilenmeye başlayan Annotating Museum 2.2 adlı interaktif sergi, özgün Türk çalgılarını dijitalle birleştirip ziyaretçiye aktif rol vererek, farklı bir deneyim sunuyor.

Haber 17-02-19 10:06

Tunus'ta Bardo ve Susa katliamı sanıklarına müebbet hapis

Tunus'ta Bardo ve Susa katliamı sanıklarına müebbet hapis

Haber 09-02-19 18:12

Bozüyük Belediye Başkanı Bakıcı ’Müzede Selfie Günü’ etkinliğine katıldı

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 300’den fazla müzede düzenlenen “Müzede Selfie Günü” etkinliğine katıldı.Geçen yıl ilk kez 17 Ocak’ta yapılan Müzede Selfie Günü (Museum Selfie Day) artık bir gelenek haline geldi.

Yurthaber 16-01-19 18:35

Vatandaşlar 'Müzede Selfie Günü' için selfie çekti

Geçen sene ilk kez 17 Ocak’ta yapılan Müzede Selfie Günü (Museum Selfie Day) artık bir gelenek haline geldi. Bu yıl 16 Ocak’ta (bugün) düzenlenen etkinlik Türkiye’den de Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 300’den fazla müzede dünya ile eş zamanlı olarak kutlanıyor.

Trend 16-01-19 18:07

“Tarih öncesinde Anadolu Çalıştayı” başladı

Hitit Üniversitesi Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Alman Madencilik Müzesi (Deutsches Bergbau-Museum Bochum) iş birliğinde düzenlenen "Tarih Öncesinde Anadolu Çalıştayı" başladı.Çalıştayda bir açılış konuşması yapan Bochum Ruhr Üniversitesi Arkeolojik Araştırmalar Enstitüsü Öğretim Üyesi hemşehrimiz Prof.

Yurthaber 11-10-18 17:25

“Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi”nin tanıtımı Danimarka’da yapıldı

Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi”nin Avrupa müze otoritelerine tanıtımı Europhan Museum Academy (EMA) Aarhus/Danimarka programında yapıldı.Bozüyük’ün yalnızca Türkiye’de değil Avrupa’da da tanıtımını yapan ve Avrupa’ya açılan Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi Danimarka’da tanıtıldı.

Yurthaber 25-09-18 10:55

Emine Erdoğan'a İnsani Hizmet Takdir Ödülü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Myanmar'da yaşanan insanlık dramı başta olmak üzere uluslararası kamuoyunun dikkatini çeken çabaları ve mazlumlara ve yardıma muhtaçlara yönelik hayırseverlik faaliyetleri nedeniyle "Küresel Donörler Forumu" tarafından "İnsani Hizmet Takdir Ödülü"ne layık görüldü - Emine Erdoğan'a ödülü, Londra'da 11 Eylül'de düzenlenecek törende takdim edilecek - Küresel Donörler Forumu kapsamında ayrıca insan onuru, radikalleşmeye karşı direnç, sosyal dayanışma, inanç temelli bağış, veri destekli hayırseverlik gibi konular, 10-12 Eylül'de British Museum, Mansion House, House of Lords gibi mekanlarda düzenlenecek üç günlük programda ele alınacak

Haber 09-09-18 14:14

Banksy 50 Efsane Eseriyle Amsterdam MoCo'da

Dünyanın en çok ziyaret edilen kentlerinden Amsterdam'da, MoCo Müzesi (Modern Contemporary Museum- Modern Çağdaş) efsane sokak sanatçısı Banksy'nin eserlerine ev sahipliği yapıyor

Haber 23-08-18 13:49

Bozüyük Belediyesi Şehir Müzesi Ve Arşivi Dünyaya Açılıyor

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Şehir Müzesi ve Arşivi, European Museum Academy (EMA ) tarafından Avrupa...

Yurthaber 12-07-18 17:59

Emine Erdoğan, Bardo Müzesini ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Cezayir’de Bardo Müzesini ziyaret etti.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın Cezayir temasları sürüyor.

Haber 27-02-18 19:52

Londra'da bir araç müze yakınlarında yayalara çarptı

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Doğal Tarih Müzesi'nin (Natural History Museum) dışında bir aracın yayalara çarptığı, olayda yaralılar olduğu aktarılıyor. Bir kişinin gözaltına alındığı olayın nedeniyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Haber 07-10-17 17:22

Japonya’nın son robotu Alter, her açıdan özgün!

Japan’s National Science Museum kuruluşu, Japonların elinden çıkmış Alter isimli robotu gözler önüne serdi. Robot, kendine özgü hareketleri ile büyük dikkat çekti.

Haber 01-08-16 12:06

Pera Museum Hosts Bosnian Students' Exhibition

- Istanbul’s Pera Museum is hosting young artists from Bosnia and Herzegovina’s Sarajevo Academy of Fine Arts. The exhibition titled

Yurthaber 18-09-15 13:05

Dünyanın Önde Gelen Müzecilik Konferansı

Dünyanın önde gelen müzecilik konferansı “Communicating the Museum 2015 (CTM) için birçok farklı ülkeden İstanbul’a...

Yurthaber 12-09-15 14:23

Countdown To The Future Begins At Sakıp Sabancı Museum

- Sabancı University’s Sakıp Sabancı Museum (SSM) is hosting the innovative and dynamic spirit of ZERO, the biggest art network

Yurthaber 08-09-15 16:22

Tunus'taki terör saldırıları

İngiliz polisi, Tunus'ta, geçen Mart ayında Bardo Müzesi'ne, Haziran ayında Susa kenti sahilinde turistlere yapılan terörist saldırıların birbiriyle bağlantılı olabileceğini bildirdi.

Haber 05-08-15 18:36

First Ice Sculpture Museum In Antalya

- Turkey’s first ice sculpture museum is under construction in the southern province of Antalya. The museum is being established in

Yurthaber 13-07-15 12:20

Massive Statues Installed In The Mediterranean In Antalya

İbrahim Laleli / Antalya, July 2 scuba divers. Giant sculptures were installed under the Mediterranean Sea for an underwater museum in

Yurthaber 02-07-15 13:57

'katı Olan Her Şey' İstanbul Modern'de

Murat DELİKLİTAŞ/İSTANBUL, (DHA) İSTANBUL Modern’in, The Museum of Modern Art (MOMA) ve MOMA PS1 işbirliğiyle gerçekleştirdiği YAP İstanbul Modern:

Yurthaber 10-06-15 10:36

İstanbul'da, Katı Olan Her Şey sergisi açıldı

İstanbul Modern'in The Museum of Modern Art (MoMA) ve MoMA PS1 işbirliğiyle gerçekleştirdiği "Katı Olan Her Şey" sergisi ziyarete açıldı.

Haber 10-06-15 09:54

'katı Olan Her Şey' İstanbul Modern'de

İSTANBUL Modern’in, The Museum of Modern Art (MOMA) ve MOMA PS1 işbirliğiyle gerçekleştirdiği YAP İstanbul Modern: Yeni Mimarlık Programı’nın ikinci

Yurthaber 10-06-15 09:50

Photographs Of World Wonder In Istanbul

- The photos, taken by Jason De Caires, the founder of the world’s first Underwater Sculpture Museum, will be presented

Yurthaber 03-06-15 12:00

Tunus saldırısında bir kişi daha yakalandı

Tunus'ta Bardo Milli Müzesi'ne saldırı düzenleyerek 22 kişinin ölümüne neden olduğu gerekçesiyle ikinci bir kişi daha gözaltına alındı.

Haber 28-05-15 16:39

Hittite King Comes To Istanbul

- For a new project begun within the scope of Museums’ Week, the Bilkent Cultural Initiative (BKG), the largest museum

Yurthaber 24-05-15 11:11

Müze saldırganı İtalya'da yakalandı

İtalyan güvenlik güçleri, Tunus'taki Bardo Müzesi'ne mart ayında düzenlenen saldırının planlayıcılarından olduğu belirtilen bir Faslı'yı Milano'da yakaladı.

Haber 20-05-15 16:34

Yap İstanbul Modern: Yeni Mimarlık Programı'nda Birbirinden Iddialı Projeler Yarıştı

- İSTANBUL Modern'in 2012 yılında The Museum of Modern Art (MoMA) ve MoMA PS1 işbirliğiyle başlattığı YAP İstanbul Modern: Yeni

Yurthaber 15-05-15 18:49

Yap İstanbul Modern: Yeni Mimarlık Programında Birbirinden Iddialı Projeler Yarıştı

İSTANBUL,(DHA) İstanbul Modern’in 2012 yılında The Museum of Modern Art (MoMA) ve MoMA PS1 işbirliğiyle başlattığı YAP İstanbul Modern: Yeni

Yurthaber 15-05-15 18:00

Ottoman Health Museum Opens After Renovation

Edirne Engin Özmen-Ali Can Zeray / Istanbul, May 15   The 500-year-old Sultan Bayezid II Edirne Hospital has been renovated as

Yurthaber 15-05-15 08:53