Barolar Haberleri

Resmi Gazete'de yayımlandı! İşte yeni Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi...

Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye Barolar Birliği yaptığı açıklamada "Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'nde ortalama yüzde 90,40 oranında artış yapılmıştır" dedi.

Finans 2023-09-21 07:31:12

Yatırım karşılığı vatandaşlık veren yönetmelikle ilgili yeni gelişme! TBB dava açtı, Danıştay'dan karar çıktı

Yatırım karşılığı yabancılara vatandaşlık veren yönetmeliğin yürütmesinin durdurulması istemine ret kararı çıktı. Türkiye Barolar Birliği, vatandaşlık kazanılmasına ilişkin şartların kanunda düzenlenmesi gerektiği, yabancı para cinsinden vatandaşlığa bir değer biçilmesi yönündeki dava konusu düzenlemelerin devletin bu alandaki saklı egemenlik yetkisini zedelediği öne sürerek dava açtı. TBB'nin açtığı davayı, Danıştay 10. Dairesi, yönetmeliğin yürütmesinin durdurulması istemini reddetti.

Haber 2023-08-03 21:26:54

Türkiye Barolar Birliği'nden Kızılay yetkilileri hakkında suç duyurusu

Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından, Kızılay yetkilileri hakkında 'güveni kötüye kullandıkları' gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Haber 2023-02-28 22:07:00

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Çanakkale Barosunu ziyaret etti:

"İktidarda kim olursa olsun barolar ve avukatlar, iktidarlara, güce karşı vatandaşların, hakkın, hukukun ve adaletin yanında mücadele etmişlerdir"

Yurthaber 2022-10-14 18:14:05

Atamada sürpriz isim olarak dikkat çekmişti! Bakan Çavuşoğlu'ndan Metin Feyzioğlu açıklaması: Geri çekme imkanımız var

Geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun tebliğiyle Türkiye'nin yeni büyükelçileri belli olmuştu. Büyükelçiler arasında sürpriz bir isim de vardı: Metin Feyzioğlu. Eski Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Feyzioğlu'nun neden büyükelçi olarak atandığı, Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamasıyla açıklık kazandı.

Haber 11-10-22 15:56

SON DAKİKA | Yeni büyükelçiler belli oldu! Eski Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu büyükelçi olarak atandı

Son dakika: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bazı büyükelçilerin yeni büyükelçilik ve daimi temsilcilik görevlerini tebliğ etti. Buna göre Eski Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Lefkoşa Büyükelçiliği'ne atandı. Ayrıca, Tel Aviv Büyükelçiliği'ne Şakir Özkan Torunlar ve Londra Büyükelçiliği'ne Bakan Çavuşoğlu'nun Özel Müşaviri Büyükelçi Koray Ertaş görevlendirildi. İşte son dakika büyükelçi atamasının detayları...

Haber 06-10-22 14:43

Malatya'da Hukuk Kliniği açıldı

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Türkiye Barolar Birliğince yürütülen proje kapsamında 5. Hukuk Kliniği hizmete açıldı

Yurthaber 30-09-22 21:49

Bakan Bozdağ, Kozan'da yeni adliye binasının temel atma töreninde konuştu: (2)

"Buradan net söylüyorum; ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Adalet Bakanıyım. Kanunlara uymak ve mevzuata uygun davranmak benim birincil ve asli görevimdir. Değil 81 baro, herkes imza atsa benden kanuna aykırı bir davranış konusunda adım atmamı kimse bekleyemez" - "Barolar Birliği eğer siyasi parti gibi davranır, siyasi partilerin parçası, müştemilatı veya bir kısmı gibi hareket etmeye kalkarlarsa o zaman bizden baro muamelesi beklemesinler. Biz de onlara siyasi parti gibi bakarız, kusura bakmasınlar"

Yurthaber 08-09-22 20:26

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Sağkan, Adli Yıl Açılış Töreni'nde konuştu:

"Bu ülkede 'diploma makinesi' hukuk fakültesi sorunu vardır. YÖK kararı ile bir gecede hiçbir gerekçe gösterilmeden yeniden 125 bine düşürülen hukuk fakültesi başarı sıralaması şartı ivedilikle 50 bin sınırına yükseltilmelidir. Yeni tek bir hukuk fakültesi daha açılmamalıdır" - "Tüm meslektaşlarımızın ekonomik sorunlarının çözümü için gerçek bir savunma reformuna ihtiyacımız var. İlk adım, yakın zamanda Resmi Gazete'de yayınlanacak CMK zorunlu müdafilik ücret tarifesinin asgari ücret ile eşitlenmesi suretiyle atılmalıdır"

Yurthaber 01-09-22 17:07

Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe girmişti: Yatırım karşılığı yabancılara vatandaşlık imkanında flaş gelişme! Ses getiren uygulamanın iptali için...

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ve yatırım karşılığı yabancılara vatandaşlık imkanı veren yönetmelik ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Türkiye Barolar Birliği (TBB) ses getiren uygulamanın iptali için dava açtı. TBB Cumhurbaşkanlığı kararıyla yürürlüğe konulan, Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin yürütmesinin durdurulmasını ve iptalini istedi.

Haber 13-06-22 17:17

'Müzik yayın saati' genelgesi çok tartışılmıştı! Türkiye Barolar Birliği (TBB) dava açtı

Koronavirüs salgını döneminde yürürlüğe giren müzik yayın saatinin 00.00'da sonlanmasına ilişkin genelge tartışmalara yol açmıştı. Müzik yayın saati geçtiğimiz günlerde yeni bir genelgeyle saat 01:00'e taşındı. Kısıtlamanın devam etmesi ve yasağın bir saat ertelenmesi tartışmaların yeniden alevlenmesine yol açarken genelge Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından yargıya taşındı.

Haber 18-05-22 15:57

Türkiye Barolar Birliği, 5 Nisan Avukatlar Günü'nde Anıtkabir'i ziyaret etti

Türkiye Barolar Birliği, 5 Nisan Avukatlar Günü'nde Anıtkabir'i ziyaret etti

Yurthaber 05-04-22 13:30

TBB'den elektrik zammı iptali için Danıştay'a dava! 'Ticari mal değil, kamusal hizmet'

Türkiye Barolar Birliği (TBB) elektrik zammı iptali için Danıştay'a dava açtı. TBB'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, elektriğin ticari mal değil kamusal ve toplumsal hizmet olduğu belirtildi. Elektriğin yaşam ve tüketici hakkı olarak kamu yararına uygun olarak tüketiciye sunulması gerektiği ifade edildi.

Haber 11-02-22 16:10

Türkiye Barolar Birliğinden avukata silahlı saldırıya kınama

Türkiye Barolar Birliğinden avukata silahlı saldırıya kınama

Yurthaber 11-02-22 10:53

TBB'den Sedef Kabaş açıklaması! Politikacıların eleştiriye tahammüllerinin daha geniş olması beklenmektedir

Canlı yayında kullandığı ifadeler nedeniyle tepki çeken ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen Sedef Kabaş, tutuklanmıştı. Sedef Kabaş'ın tutuklanmasının ardından Türkiye Barolar Birliği'nden de açıklama geldi. TBB'den yapılan açıklamada "Politikacıların eleştiriye tahammüllerinin daha geniş olması beklenmektedir." denildi.

Haber 23-01-22 00:07

İktidar desteğiyle kurulan Ankara 2 No'lu Barosu kapanabilir

Türkiye Barolar Birliği, 2 bin 69 avukatın üye olduğu Ankara 2 No'lu Barosu'nun üye sayısının yasal sınır olan 2 binin altına düştüğünü belirterek, 6 ay içinde bu sayıyı tamamlaması konusunda uyardı.

Haber 19-01-22 20:02

Tahir Elçi'nin öldürülmesi ve 2 polisin şehit edilmesine ilişkin dava

Firari terörist Uğur Yakışır'ın da aralarında bulunduğu 4 sanığın yargılandığı davada, Türkiye Barolar Birliğinin müdahillik talebi kabul edildi

Yurthaber 12-01-22 17:47

TBB ve barolar, avukat Yıldız'ın öldürülmesine ilişkin hukuki süreci takip edecek

TBB ve barolar, avukat Yıldız'ın öldürülmesine ilişkin hukuki süreci takip edecek

Yurthaber 11-01-22 17:39

Uludere’nin 10'uncu Yılında Tepki ve Çağrı

Şırnak’ın Uludere ilçesinin Irak sınırındaki Ortasu köyünde 10 yıl önce TSK bombardımanında yaşamını yitiren 34 kişinin mezarları başında anma töreni düzenlendi. Törene ölenlerin yakınları, siyasi parti temsilcileri, baro başkanları ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan katıldı

Haber 28-12-21 18:01

Necip Hablemitoğlu, kabri başında anıldı

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan: - "Hablemitoğlu'nun uğruna hayatını gözden çıkarttığı değerler, cumhuriyetin kurucu değerleri, Atatürk'ün ilke ve devrimleri için verdiği bu mücadeleyi, aldığımız bu mirasla devam ettirmek zorundayız"

Yurthaber 18-12-21 18:51

TBB'nin yeni başkanı Sağkan, BBC Türkçe'nin sorularını yanıtladı: Çoklu baro ayrıştırmaya dönük bir proje, kaldırmaya çalışacağız

Türkiye Barolar Birliği'nin 36. Genel Kurulu'nda Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı'na (TBB) seçilen Erinç Sağkan, başkanlığı döneminde yeni bir yönetim anlayışını yaşama geçireceklerini belirterek, "Birliği yönetmeye değil, yönetmeye talip olduk" dedi.

Haber 17-12-21 17:32

Ankara Barosu yönetimi Ali Erbaş’a hakaretten hâkim karşısına çıktı

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, Ali Erbaş’a hakaret iddiasıyla yargılandıkları davada savunma yaptı, eleştiri haklarını kullandıklarını kaydetti.

Haber 15-12-21 18:07

TBB Başkanı Sağkan, basın toplantısı düzenledi:

"Bu meslek ve meslektaşlarımız için etkin şekilde mücadele etmenin zamanının geldiğine inanıyoruz. Bu ülkede hiçbir avukat, hiçbir baro yalnız, hiçbir yurttaş savunmasız kalmayacak" - "Türkiye Barolar Birliğini 150 bin avukat denetleyecek artık. İdari ve mali yönden şeffaf bir Türkiye Barolar Birliğini hayata geçireceğiz"

Yurthaber 11-12-21 14:32

TBB'nin yeni Başkanı Erinç Sağkan'dan dikkat çeken Feyzioğlu yorumu

Türkiye Barolar Birliği Başkanı seçilen Erinç Sağkan, katıldığı bir televizyon programında, "Barolar Birliği baskı unsuru olacak" ifadelerini kullandı. Sağkan açıklamasında, "Sayın Feyzioğlu'nun geçtiğimiz dönemde yargı eliyle oluşturulan hukuksuzluklara sahip çıkması, bunlara karşı bir duruş sergilememesi de, iktidarın yanında konumlanması olarak algılandı. O nedenle gelinen süreçte Sayın Başkan'ın kaybetmesi kamuoyu tarafından büyükşehir belediyelerindeki zafer gibi yorumlandı" dedi.

Haber 06-12-21 21:26

Metin Feyzioğlu'ndan veda mesajı: Allaha ısmarladık

Türkiye Barolar Birliği başkanlık seçimini kaybeden Metin Feyzioğlu ilk açıklamasını Instagram üzerinden yaptı. Feyzioğlu, "8,5 yıl yan yana çalıştığım artık bir aile olduğumuz mesai arkadaşlarım, dostlarım, yol arkadaşlarım hakkınızı helal ediniz. Allaha ısmarladık." ifadelerini kullandı.

Haber 05-12-21 19:31

Türkiye Barolar Birliğinde görev değişikliği sonrası siyasilerden peş peşe mesajlar

Türkiye Barolar Birliğinde yapılan seçim sonucunda Metin Feyzioğlu'nun yerine Erinç Sağkan başkan olarak seçildi. Siyasilerden de seçim sonrası açıklamalar geldi.

Haber 05-12-21 19:02

Metin Feyzioğlu kimdir, aslen nereli? Eski TBB Başkanı Metin Feyzioğlu kaç yaşında?

Eski Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nın biyografisi ve yaşı, memleketi gibi konular araştırılıyor. Türk ceza hukuku profesörü ve Türkiye Barolar Birliği'nin 8. başkanı olarak bilinen Metin Feyzioğlu Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Peki Metin Feyzioğlu kimdir, aslen nereli? Metin Feyzioğlu kaç yaşında? İşte merak edilenler...

Haber 05-12-21 18:40

Erinç Sağkan kimdir, aslen nereli? TBB Başkanı Erinç Sağkan kaç yaşında?

Türkiye Barolar Birliği (TBB) 36. Olağan Genel Kurulu'nda gerçekleşen seçim sonrası Erinç Sağkan baronun yeni başkanı seçildi. Gelişme sonrası Sağkan'ın hayatı ve kariyeri merak ediliyor. Peki Erinç Sağkan kimdir, aslen nereli? TBB Başkanı Erinç Sağkan kaç yaşında? İşte merak edilenler...

Haber 05-12-21 18:23

Erinç Sağkan, Türkiye Barolar Birliği'nin yeni başkanı seçildi

Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) 36. Olağan Genel Kurulu bugün TBB'nin yeni başkanının seçilmesiyle sonuçlandı. Resmi olmayan sonuçlara göre, Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan TBB'nin yeni başkanı oldu.

Haber 05-12-21 18:21

Türkiye Barolar Birliği'nin yeni başkanı Erinç Sağkan

Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) 36.

Haber 05-12-21 17:57

Türkiye Barolar Birliğinin yeni başkanı Erinç Sağkan oldu

Türkiye Barolar Birliği bugün yeni başkanını seçmek için sandığa gitti. Yeni başkan, Metin Feyzioğlu'nu oylamada geçen Erinç Sağkan oldu.

Haber 05-12-21 17:38

TBB’de başkanlık seçimleri yapılıyor

Yaklaşık 150 bin avukatın kayıtlı olduğu Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) Olağan Genel Kurulu bu hafta sonu yapılacak.

Haber 04-12-21 14:26

Suavi'den Metin Feyzioğlu'na şarkı tepkisi! Bu korsanlıktır

Sanatçı Suavi, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nu, kendi şarkısını barolar birliği seçimi kampanyasında izinsiz kullanmakla suçlayarak, "Bunu hangi hak, hukuk ve yetkiyle yaptığınızı merak ediyorum ve derhal sonlandırmanızı istiyorum. Çünkü bu korsanlıktır" tepkisini gösterdi.

Magazin 04-12-21 08:43

Metin Feyzioğlu'ndan 'avukatlık asgari ücret tarifesi' müjdesi

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Biraz önce Resmi Gazete'ye avukatlık asgari ücret tarifesini enflasyon oranının üzerinde yüzde 25 artışla gönderdik. Maliye Bakanımız, Adalet Bakanımız ile yakın bir çalışma içinde." dedi. Öte yandan avukatlık asgari ücret tarifesi Resmî Gazete'de yayımlandı.

Haber 19-11-21 19:21

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, Gümüşhane Barosunu ziyaret etti:

"Seçim zamanı, zaman zaman sertleşmeler olabiliyor. Kim bana hangi sertlikte cümle kurarsa kursun onun da başkanıyım" - "Bana göre Hakimler Savcılar Kurulunun yapısı değiştirilmeli. TBB'nin yıllardır söylediği budur çünkü kuvvetler ayrılığını tereddütsüz biz hayata geçirmek zorundayız"

Yurthaber 19-11-21 14:31

Türkiye Barolar Birliği Olağan Genel Kurulu 4-5 Aralık'ta yapılacak

Türkiye Barolar Birliği Olağan Genel Kurulu 4-5 Aralık'ta yapılacak

Yurthaber 26-10-21 12:53

Ankara 2 No'lu Baro için kuruluş dilekçesi Türkiye Barolar Birliğine verildi

Ankara 2 No'lu Baro için kuruluş dilekçesi Türkiye Barolar Birliğine verildi

Yurthaber 05-10-21 14:28

Diyarbakır'da husumetli iki aile barıştırıldı

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu: - "Bu topraklar binlerce yıldır birlikte yaşama kültürünün dersini veren topraklardır"

Yurthaber 02-10-21 17:52

Son Dakika: Şahin Mengü hayatını kaybetti! (Nevşin Mengü'nün babası Şahin Mengü kimdir?)

Son dakika haberine göre bir dönem Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreterliği de yapan CHP eski milletvekili Şahin Mengü yüksek tansiyon şikayetiyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Haber 20-09-21 12:31

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu'ndan Konya'da 7 kişinin öldürüldüğü olaya ilişkin açıklama:

"Katil veya katillerin bir an önce yakalanarak adalete teslim edileceğine, hukuken mümkün olan en ağır cezaların uygulanacağına inanıyoruz"

Yurthaber 31-07-21 11:38

Elmalı davasında yeni gelişme: Sanık annenin paylaşımlarına erişim engeli

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Antalya'nın Elmalı ilçesinde kız çocuğu G.E.G. (7) ile ağabeyi İ.E.G.'nin (10) istismarı davasında sanık anne M.A. adına açılan sosyal medya hesabından yayımlanan belgelere mahkemece erişim engeli getirildiğini duyurdu.

Haber 01-07-21 16:06

Antalya'da 2 kardeşin istismarı davasının sanığı anne adına açılan Twitter hesabındaki belgelere erişim engellendi

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu: - "Elmalı dosyasında çocuklarını istismar etmekten sanık annenin küçüklerin en mahrem bilgilerini ve muayene raporlarını Twitter'da kendini savunma adına paylaşımına, TBB'nin dün gece yaptığı başvuru üzerine Ankara Nöbetçi 8. Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli getirilmiştir"

Yurthaber 01-07-21 13:40

Türkiye Barolar Birliği ile Ankara Üniversitesi TÖMER arasında yabancı dil eğitimine ilişkin protokol imzalandı

Türkiye Barolar Birliği ile Ankara Üniversitesi TÖMER arasında yabancı dil eğitimine ilişkin protokol imzalandı

Yurthaber 18-06-21 17:54

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile Baro Genel Kurulları ile ilgili genelge

Son dakika haberine göre İçişleri Bakanlığı 81 İl valiliğine "Baro Genel Kurulları" konulu ek genelge gönderdi. Buna göre; 15 Haziran’dan itibaren Avukatlık Kanunu’nun EK Madde 3 hükümlerince üye sayısı 400’ün altındaki barolar, pazar günleri hariç diğer günlerde salgın tedbirlerine uygun şekilde genel kurullarını yapabilecek.

Haber 11-06-21 11:02

TBB açıkladı: 40 yaş üstü avukatlara aşılama önceliği

Türkiye Barolar Birliği (TBB), 40 yaş üstü avukatlara koronavirüs aşı önceliği getirildiğini açıkladı.

Haber 05-05-21 07:23

Türkiye’de ‘’Kötü Muamele mi Görüntülemesi mi Suç’’ Tartışması

Türkiye’de Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kamusal alanda güvenlik güçlerince yapılan müdahalelerde görüntü alınmasını yasaklamayı amaçlayan genelgesi aleyhine CHP ve bazı barolar Danıştay’da dava açtı

Haber 03-05-21 21:58

Türkiye Barolar Birliği'nden İstanbul Sözleşmesi açıklaması

Türkiye Barolar Birliği'nden yapılan açıklamada, "Kamuoyunda 'İstanbul Sözleşmesi' olarak bilinen 'Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi'nden Türkiye'nin imzasını çekmesi hukuka aykırıdır." denildi.

Haber 20-03-21 20:03

“Hukuktan yana olmadıkça birlik başkanı olamayacaksın”

İktidar ile barolar arasındaki Covid-19 gerilimi tırmanıyor.

Haber 15-03-21 21:31

Bu sözler reklam yasağı: “Vekaletnameyi aldık, artık karşı taraf düşünsün”, “Tatile de gidilir, tatilde de çalışılır”

Erzincan Barosu, reklam yasağı hatırlatmasında bulunarak avukatların sosyal medya hesaplarında yaptıkları ve yasaya aykırı olduğu iddia edilen paylaşımlardan ve davranışlardan uzak durmaları gerektiği belirtildi.Erzincan Baro Başkanı Adem Aktürk, medya organları ve sosyal medya araçlarının kullanılması esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında yeni bir duyuru yayımladı.Türkiye Barolar Birliği (TBB) Avukatlık Meslek Kuralları Yönetmeliği kapsamında avukatların reklam olarak adlandırılabilecek davranış, açıklama, tanıtım yapmaları yasaklanmış durumda.TBB’nin bu yönetmeliği de 1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nun 55.

Yurthaber 05-03-21 08:13