Barrak Obama Haberleri

Obama ailesini üzen haber! Aşçıları kürek sörfü yaparken hayatını kaybetti... Evlerinin yakınındaki gölette cansız bedeni bulundu

Eski ABD başkanı Barack Obama ve ailesinin özel aşçısı, Obama ailesinin Massachusetts'teki evinin yakınında kürek sörfü gezisinde meydana gelen bir kazada öldü. 45 yaşındaki Tafafi Campbell’in cansız bedenine birkaç saat süren arama çalışmalarının sonucunda ulaşıldı.

Trend 2023-07-25 11:34:08

Bakan Nureddin Nebati 'Her şey yolunda' demişti... Cüneyt Özdemir canlı yayında böyle tepki gösterdi: 'Ben değil Obama bile gülmüştür'

Türkiye, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki depreme ağlıyor! Kahramanmaraş merkezli depremin sonucunda ölü sayısı giderek artıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın aktardığı son rakamlara göre; Hatay'da 872, Kahramanmaraş'ta 530, Gaziantep'te 481, Adıyaman'da 720 kişi hayatını kaybetti. Bakan Nebati'nin söylediği sözlere Cüneyt Özdemir'den tepki geldi.

Finans 2023-02-07 12:33:25

Eşcinsel siyasetçi Zoom toplantısında fena yakalandı, kamerayı hemen kapattı! Görüntüler viral olunca 'yaş' iddialarına da yanıt verdi

Eski ABD Başkanı Barack Obama yönetiminde görev alan siyasetçi Matthew Heinz, Zoom toplantısında kadraja arkasından yarı çıplak bir erkek girdi. Heinz alelacele kamerayı kapattı. Görüntüler sosyal medyada çokça izlenerek kısa sürede viral olmayı başardı. Eşcinsel olduğu bilinen Heinz daha sonra olayla ilgili açıklamasında kameraya giren yarı çıplak kişinin yaşıyla ilgili iddialara yanıt verdi.

Trend 2023-01-15 11:11:18

Biden'dan Kongre'ye mektup! Dikkat çeken Afganistan kararı

ABD Başkanı Joe Biden, Afganistan'ın "NATO üyesi olmayan önemli müttefik" statüsünden çıkarılacağına ilişkin Kongre'ye bildirimde bulundu. Afganistan, ABD'nin 44. Başkanı Barack Obama tarafından 2012'de "NATO üyesi olmayan önemli müttefik" olarak tanınmıştı. ABD'nin bugüne kadar "NATO üyesi olmayan önemli müttefik" olarak tanıdığı 20 ülke bulunuyor.

Haber 2022-07-07 07:07:40

Vekalet savaşı nedir? Moskova neden NATO'yu Ukrayna'da böyle bir savaş başlatmakla suçluyor?

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov NATO'yu Ukrayna'da Moskova'ya karşı "vekalet savaşı" yürütmekle suçladı. Obama yönetimi döneminde ABD savunma bakanı olan Panetta da daha önce benzer bir ifade kullanmıştı. İspanyolca yayın yapan BBC Mundo'dan Angel Bermudez "vekalet savaşı"nın ne anlama geldiğini ve Ukrayna'daki savaşın vekalet savaşı kategorisinde değerlendirilip değerlendirilemeyeceğini iki uzmana sordu.

Haber 02-05-22 18:54

Obama’dan Putin açıklaması! 'Tehlike her zaman vardı'

Eski ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in her zaman bir tehdit olarak var olduğunu, ancak Putin'in Ukrayna'nın işgaliyle ilgili "pervasız" tavrının on yıl önce kimse tarafından öngörülemeyeceğini söyledi.

Haber 12-04-22 16:19

Obama 5 Yıl Sonra Yeniden Beyaz Saray’da

Eski Başkan Barack Obama, 8 yıllık görev süresinin ardından 2017’de veda ettiği Beyaz Saray’a bir etkinlik için ilk defa geri döndü. Obama, kendi başkanlığı döneminde başkan yardımcısı olan, şimdiki başkan Joe Biden’la birlikte, Hesaplı Sağlık Hizmetleri Yasası ile ilgili bir programa katıldı

Haber 06-04-22 04:36

Obama 5 yıl sonra ilk kez Beyaz Saray'da! Biden esprisi kahkahaya boğdu

Eski ABD Başkanı Barack Obama, 20 Ocak 2017'de görevinden ayrılmasından bu yana ilk kez Beyaz Saray'a gelerek "Obamacare" olarak bilinen sağlık reformu konusunda konuştu. Obama'nın konuşmasının başında Biden'a "Sayın Başkan Yardımcısı Biden" diye hitap etmesi katılımcıları kahkahaya boğdu. Obama da "Tabii ki bu şakaydı" diyerek sözlerine açıklık getirdi.

Haber 05-04-22 23:35

Obama COVID Pozitif

Eski Başkan Barack Obama, Pazar günü COVID-19'a yakalandığını açıkladı. Test sonucunun pozitif çıktığını belirten Obama, kendini iyi hissettiğini ve eşi Michelle’in test sonucunun ise negatif olduğunu söyledi

Haber 14-03-22 19:03

Britney Spears 15 milyon dolarlık anlaşma yaptı

Britney Spears, son dönemde babasına karşı verdiği vasilik mücadelesi ve hayatının bilinmeyenlerini anlatacağı anı kitabı için rekor bir anlaşmaya imza attı. Britney Spears 15 milyon dolarla anlaşarak Obama çiftinin anlaşmasından sonra tüm zamanların en pahalı kitap anlaşmasına imza atmış oldu.

Magazin 22-02-22 12:04

Maya Angelou: ABD'de ilk kez bir siyah kadın 25 cent'lerde

Angelou, 2010'da dönemin ABD Başkanı Barack Obama tarafından sivillere verilen en yüksek devlet nişanı olan Özgürlük Madalyası ile ödüllendirilmişti.

Haber 22-02-22 09:57

Maya Angelou: ABD'de ilk kez bir siyah kadın 25 cent'lerde

Angelou, 2010'da dönemin ABD Başkanı Barack Obama tarafından sivillere verilen en yüksek devlet nişanı olan Özgürlük Madalyası ile ödüllendirilmişti.

Haber 11-01-22 13:25

Obama'dan gençlere iklim çağrısı: Öfkeli kalmaya devam edin

Eski ABD Başkanı Barack Obama COP26 zirvesinde yaptığı konuşmada gençlere iklim değişikliğiyle mücadelede "öfkeli kalmaları" çağrısı yaptı.

Haber 09-11-21 01:59

EKOTÜRK Stüdyo VOA 8 Kasım

Pandemi sırasında ülkeye giriş çıkışları neredeyse iki yıla yakın bir süredir kısıtlayan ABD, aşı yaptırmaları karşılığında yabancı ziyaretçilere kapılarını bugünden itibaren açtı. 1,2 trilyon dolarlık altyapı paketi Başkan Biden’ın imzasını bekliyor. Yönetimin artan petrol fiyatlarına da müdahale etmesi bekleniyor. Öte yandan Biden ve yardımcısı Harris’e destek, özellikle Demokrat Partililer arasında azalıyor. Eski Başkan Barack Obama, Glasgow’daki iklim zirvesinde küresel ısınmaya karşı...

Haber 09-11-21 00:17

Obama İklim Zirvesinde Çin ve Rusya’yı Eleştirdi

Eski ABD Başkanı Obama, Glasgow’da yaptığı konuşmada, "Dünyanın en fazla sera gazı emisyonu yayan ülkeleri olan Çin ve Rusya'nın liderlerinin görüşmelere katılmaması cesaret kırıcıydı" dedi

Haber 08-11-21 21:23

Zaman yolcusu olduğunu iddia ettiler! “Obama ile Mars’ta karşılaştık”

Oxford Üniversitesi akademisyenlerinden RAF pilotlarına ve modellerine kadar pek çok insan zaman yolculuğu fenomenini deneyimlediklerini iddia etti. Tarih boyunca gelecek zamana duyulan merak insanoğlunun ilgisini dikkatini çekti. Gelecekte insanlığın karşılaşacağı durumları önceden haber veren zaman yolcuları günümüzde hâlâ popülerliğini koruyor.

Trend 08-11-21 14:14

Obama'dan İstanbul açıklaması: İlkti ve harikaydı

Eski ABD Başkanı Barack Obama, Başkan olarak yaptığı ilk yurt dışı turunda Türkiye'yi ziyaret etmesine ilişkin, "Başkan olarak ilk yurt dışı turumda İstanbul'u ziyaret ettim ve bu harikaydı." dedi.

Haber 15-09-21 22:34

11 Eylül Anma Törenlerine Üç Başkanla Katılım

Başkan Joe Biden ve eski başkanlar, Barack Obama ve Bill Clinton, Dünya Ticaret Merkezi gökdelenlerinin yıkıldığı 11 Eylül terör saldırılarının 20’nci yıldönümünde New York’taki anma törenlerine katıldı. Biden daha sonra törenlerin yapıldığı Shanksville'e ve ardından Washington'a geçti

Haber 11-09-21 22:57

Twitter’da en çok takip edilen hesaplar açıklandı

Twitter'da en çok takip edilen hesaplar belli oldu. Buna göre, mikroblog sitesi Twitter’da en çok takip edilen kişi 129,9 milyon ile Barack Obama oldu.

Haber 16-08-21 11:28

Barack Obama'nın doğum gününde koronavirüs önlemleri hiçe sayıldı

ABD'nin eski Başkanı Barack Obama, yeni yaşını büyük bir doğum günü partisiyle kutladı. Koronavirüs salgını önlemlerine dikkat edilmeden düzenlenen partide yüzlerce kişinin maske takmadan dans ettiği görüldü. Covid-19'a davetiye çıkaran doğum günü partisine sosyal medyadan tepki yağdı.

Haber 08-08-21 22:54

Eski Başkan Obama’dan “Demokrasi ve Seçim” Uyarısı

ABD’nin eski Demokrat Başkanı Barack Obama bir önceki Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump’ın geçen yıl seçimlerde aldığı yenilgiyi kabul etmeyerek demokrasinin temel bir ilkesini ihlal ettiğini söyledi

Haber 29-06-21 00:56

Obama en yakın dostu 'Bo'yu kaybetti

ABD’nin eski Başkanı Obama 12 yıllık dostu olan köpeği Bo'nun hayatını kaybettiğini duyurarak, " Ailemiz gerçek ve sadık dostunu kaybetti" dedi.

Haber 09-05-21 11:39

Eski ABD Başkanı Obama'nın büyükannesi Sarah Obama hayatını kaybetti

Eski ABD Başkanı Barack Obama'nın büyükannesi Sarah Obama'nın Kenya'da yaşamını yitirdiği bildirildi.

Haber 29-03-21 10:28

Twitter hack saldırısını gerçekleştiren hacker'a 3 yıl hapis!

Twitter hack saldırısını gerçekleştiren ve Elon Musk, Barack Obama ve Joe Biden gibi ünlü kişilerin hesabından tweet atan Graham Ivan Clark, üç yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haber 17-03-21 12:52

Kongre üyelerinden Biden yönetimine İran ile nükleer anlaşmanın kapsamını genişletin mektubu

ABD'li Demokrat ve Cumhuriyetçi 140 Kongre üyesi, Joe Biden yönetiminden, İran ile “terörle mücadele” ve “balistik füze” konularının da dahil edildiği "kapsamlı bir anlaşmaya" varmasını istedi. Ayrıca mektupta Biden yönetiminin, 2015'te Barack Obama döneminde imzalanan anlaşmaya dahil edilmeyen konulara yeni anlaşmada yer vermesi gerektiği vurgulandı.

Haber 09-03-21 21:02

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İzmir'de önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir'de Uluslararası Göç Konferansı'nda konuştu. Erdoğan, "Sayın Obama görevde iken bir gece şahsımı aradı ve Kobani'deki Kürtlerin zor durumda olduğunu bu konuda özellikle kapılarımızı açma noktasında destek istedi." ifadelerini kullandı. İşte detaylar...

Haber 22-02-21 19:06

Barack Obama'nın ayakkabısı açık artırmada

ABD'nin eski başkanı Barack Obama için özel olarak tasarlanan ayakkabı açık artırmaya çıkıyor. Ayakkabının yaklaşık 180 bin liraya alıcı bulması hedefleniyor.

Haber 11-02-21 14:44

Obama çifti hızlı çıktı! 6 projeyle birden geliyorlar

Eski ABD başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama, Netflix için iki dizi, dört yeni film için kolları sıvadı.

Trend 06-02-21 11:52

Yemin törenindeki kıyafetlerle verilen siyasi mesaj neydi?

ABD'nin yeni başkanı Joe Biden'ın yemin törenine katılanların 'mor' rengi tercih etmesi siyasi bir mesaj olarak yorumlandı. Başta başkan yardımcısı Kamala Harris olmak üzere, Hillary Clinton ve Michelle Obama gibi isimler mor tercih eden isimler arasındaydı. Peki 'mor' rengin tercih edilmesinin altında yatan mesaj ne?

Haber 21-01-21 11:45

Eski ABD Başkanı Obama’dan Biden'a 'Senin zamanın' paylaşımı

ABD’de eski başkan Barack Obama sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda eski çalışma arkadaşı ve ülkenin 46'ıncı başkanı seçilen Joe Biden’a şans diledi.

Haber 20-01-21 18:24

Obama: “Kongre'deki Şiddeti Trump Kışkırttı”

Eski ABD Başkanı Barack Obama, ABD Kongre binasını işgal eden göstericilerin Başkan Donald Trump tarafından kışkırtıldığını söyledi

Haber 07-01-21 05:00

Biden Nasıl Bir Ortadoğu Politikası İzleyecek?

Joe Biden görevi devraldığında, Obama döneminde başkan yardımcısıyken bıraktığından farklı bir Ortadoğu ile karşı karşıya olacak. ABD’nin politikasında ne gibi değişiklikler olabilir?

Haber 23-12-20 01:09

Barack Obama sevgisini böyle gösterdi: 'Saçma sapan komedi'

Eski ABD Başkanı Barack Obama geleneği bozmadı. Her sene olduğu gibi bu sene de 2020’de en sevdiği televizyon programlarını açıkladı.

Trend 18-12-20 14:06

Erdoğan’dan AB ve Biden'a Mesajlar

3 Kasım’daki Amerika başkanlık seçimlerini kazanan Joe Biden hakkında ilk kez değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı ‘‘Biden’la yabancı birisi değilim. Biden’la Obama döneminde gayet iyi tanışan birisiyim. Evime kadar gelmiş olan birisidir" dedi.

Haber 09-12-20 15:39

Biden’ın Sağlık Bakanı Adayı California Başsavcısı Becerra

Seçilmiş ABD Başkanı Joe Biden,Corona virüsü salgınıyla mücadelede kilit rol oynayan bakanlığı yönetmesi için, Başkan Obama döneminde kabul edilen Hesaplı Sağlık Hizmetleri Yasası'nın (Obamacare) önde gelen savunucularından birini seçmiş oldu

Haber 07-12-20 21:28

Obama-Bush-Clinton'dan Aşı Kampanyası

Barack Obama, George W. Bush ve Bill Clinton, yeni aşıların güvenliğiyle ilgili olası şüpheleri gidermek için kameralar önünde Corona virüsü aşısı olabileceklerini açıkladı

Haber 03-12-20 22:52

Barack Obama, onu canlandırması için Drake’e onay verdi

Eski ABD Başkanı Barack Obama’nın biyografik filminde Obama’yı ünlü rap şarkıcısı Drake canlandırabilir.

Trend 01-12-20 15:25

Biden'ın Kabinesine Seçtiği İsimler Ne Anlama Geliyor?

ABD’de geçiş sürecinin resmi olarak başlamasının ardından Joe Biden kabinesinde kritik görevlere aday gösterdiği isimleri açıkladı. Kritik bakanlık ve görevlerde Obama döneminde öne çıkan isimleri tercih eden Biden ve ekibi “Amerika geri döndü” mesajını verdi

Haber 28-11-20 16:31

Obama çifti dizi işlerini çok sevdi: Trump’ın kirli çamaşırlarını dökecekler

Eski ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama, Donald Trump başkanlığı geçiş döneminde yaşanan karmaşayı konu alan bir kitabın dizi uyarlamasının yapımcılığını üstlendi. Komedi türünde olan dizi, 'yönetim'in kirli bir kelime mi yoksa güvenilir bir kurum mu olduğunu sorgulayacak.

Trend 23-11-20 07:34

Obama: Erdoğan'ın demokrasiye bağlılığı sadece iktidarını koruduğu sürece devam edecek izlenimi edindim

Eski ABD Başkanı Barack Obama, bu hafta çıkan "Promised Land" (Vadedilmiş Toprak) adlı kitabında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'la ilgili görüşlerine de yer verdi. Obama, Erdoğan için, "Demokrasi ve hukukun üstünlüğe bağlılığı, sadece kendi iktidarını koruduğu sürece var olacak izlenimi edindim" diyor.

Haber 20-11-20 12:32

Obama: Gerçeğin etkisizleştirilmesi ve çılgın komplo teorilerinden bir seçimde kurtulamayız

ABD eski başkanlarından Baracak Obama BBC'ye Trump'ın seçimi kaybetmesine karşın 'çılgın komplo teorileri kültürünün' tahribatını gidermenin uzun zaman alacağını söyledi.

Haber 16-11-20 17:52

ABD seçim sonuçları: Obama hile yapıldığını savunanlara tepki gösterdi, 'İddialar, demokrasinin meşruiyetini zedeliyor' dedi

Eski ABD Başkanı Barack Obama Donald Trump'ın temelsiz seçim hilesi iddialarını destekleyen üst düzey Cumhuriyetçi politikacıları demokrasiyi yıpratmakla suçladı.

Haber 13-11-20 14:37

Obamacare Üçüncü Kez Anayasa Mahkemesi’nde

ABD Anayasa Mahkemesi, bugünkü oturumunu eski Başkan Barack Obama döneminde çıkarılan ve Obamacare adıyla da bilinen sağlık reform yasasına ayırdı

Haber 10-11-20 22:17

Biden’la Birlikte İstihbarat Sevislerine Yeni İsimler Gündemde

Eski Başkan Barack Obama döneminden iki istihbarat yetkilisinin Biden döneminde Ulusal İstihbarat Direktörü ya da Merkezi Haber Alma Teşkilatı CIA’nin başına geleceği belirtiliyor

Haber 08-11-20 23:03

Obama'dan başkanlık seçimlerine ilişkin değerlendirme

Eski ABD Başkanı Barack Obama, kendi döneminde Başkan Yardımcılığı yapan Joe Biden'ı resmi olmayan sonuçlara göre başkanlık seçimindeki zaferinden dolayı kutladı.

Haber 07-11-20 23:04

Kraliçe’nin Donald Trump şakası soğuk rüzgarlar estirdi

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in 2018 yılından yaptığı Trump şakası, çekişmeli ABD seçimleri nedeniyle sosyal medyada yeniden gündeme geldi. İngiltere Kraliçesi, helikopter sesini eski ABD Başkanı Barack Obama ve Donald Trump’a benzetti.

Haber 05-11-20 08:08

ABD seçimleri: Sarah McBride, eyalet senatosuna seçilen ilk trans birey oldu

Demokrat Parti'nin 30 yaşındaki adayı Sarah McBride, Cumhuriyetçi rakibi Steve Washington'ı geçerek Delaware Eyalet Senatosu'na girdi. McBride, Barack Obama döneminde Beyaz Saray'da staj yapmıştı.

Haber 04-11-20 18:13

ABD eski başkanı Obama Biden için sahaya indi

ABD'de yaklaşan Başkanlık seçimlerinde ABD'nin eski başkanı Barack Obama, Demokratların adayı Joe Biden'a destek için cadde cadde dolaşarak oy istedi.

Haber 22-10-20 13:33

Obama Biden İçin Sahaya İndi

ABD’de seçimlere az zaman kala Barack Obama Demokrat Parti’nin başkan adayı Joe Biden’a destek için sahaya indi. Trump’a yönelik eleştirileriyle bilinen Cumhuriyetçi Senatör Mitt Romney ise Trump’a oy vermediğini açıkladı

Haber 22-10-20 01:40