Basbakanik Tezkeresi Haberleri

Aden Körfezi tezkeresi TBMM'de kabul edildi

TSK deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali karasularındaki görev süresinin 1 yıl uzatılmasına ilişkin tezkere TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Haber 2024-01-17 20:14:40

‘Teröre karşı bildiri’ konulu TBMM Tezkeresi kabul edildi! 'Tüm dünyaya ilan ediyoruz'

Teröre karşı bildiri konulu TBMM Tezkeresi, Meclis gündeminde okunarak oy çokluğuyla kabul edildi. Tezkerede "Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm terör örgütleriyle içeride ve dışarıda kararlılıkla mücadele edecek güç ve kudrete sahip olduğunu tüm dünyaya ilan ediyoruz" denildi.

Haber 2024-01-16 19:29:50

Son dakika: TBMM terör gündemiyle toplanacak! Hakan Fidan ve Yaşar Güler bilgilendirme yapacak

Son dakika haberi: TBMM Genel Kurulu 16 Ocak Salı günü terör gündemiyle toplanacak. Meclis'te başkanlık tezkeresi okunup oylanacak. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, terör saldırılarına yönelik Genel Kurulu bilgilendirecek.

Haber 2024-01-14 19:00:58

Son dakika: Libya tezkeresi TBMM'de kabul edildi! Türk askerinin görev süresi 2 yıl daha uzatıldı

Son dakika haberi: Türk askerinin Libya'daki görev süresinin 24 ay daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Haber 2023-11-30 18:27:17

Azerbaycan tezkeresi 1 yıl daha uzatıldı! TBMM'de kabul edildi

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Azerbaycan'daki görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Haber 15-11-23 19:32

TBMM tezkere görüşmesinde gerginlik! Hulusi Akar'dan Kılıçdaroğlu'na tepki

TBMM'de Suriye tezkeresi görüşmelerinde gerginlik çıktı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye'de yabancı asker postalı istemiyoruz" iddiasına tepki gösteren AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, hem HDP'li vekillere hem de CHP'ye yanıt verdi. Akar, "Herhangi bir şekilde yabancı unsurların Türkiye'ye gelmesi söz konusu değil." ifadelerini kullandı.

Haber 17-10-23 22:17

Son dakika: Suriye-Irak tezkeresi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi

Son dakika: Irak ve Suriye'ye asker gönderme tezkeresinin süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Tezkereye 357 vekil kabul oyu verirken, 164 vekil ise hayır oyu verdi.

Haber 17-10-23 19:45

Lübnan tezkeresi Meclis'ten geçti!

Türk askerinin Lübnan'daki görev süresini 1 yıl daha uzatan Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Haber 11-10-23 19:00

SON DAKİKA | Devlet Bahçeli'ye çok sert yanıt! Kemal Kılıçdaroğlu tezkere kararını açıkladı! 'Milliyetçiyim diyorsan...'

Son dakika: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Irak ve Suriye tezkeresi ile ilgili olarak "Bir tek yabancı askerin postalının Türkiye'ye değmesini istemiyoruz. Bana 'neden' hayır diyorsunuz diye soruyorlar, milliyetçiyim diyorsan 'hayır' diyeceksin" dedi.

Haber 10-10-23 13:57

SON DAKİKA | Türk askerinin Lübnan'da görev süresini 1 yıl daha uzatan Tezkere Meclis'e sunuldu

Son dakika haberi: Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) kapsamında Lübnan'da bulunan Türk askerinin görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Haber 06-10-23 12:12

Türk askerinin Irak ve Suriye'deki görev süresinin uzatılmasına ilişkin tezkere Meclis'te

Irak ve Suriye'ye asker gönderme tezkeresinin süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM Başkanlığına sunuldu.

Haber 05-10-23 16:04

Son dakika: Tezkere TBMM'de kabul edildi! Türk askerinin Azerbaycan'daki görev süresi uzatıldı

Son dakika haberine göre, Türk askerinin Azerbaycan'daki görev süresi uzatıldı. TSK personelinin görev süresinin 17 Kasım 2022'den itibaren 1 yıl uzatılmasına yönelik Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 01-11-22 18:55

Son Dakika: Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti tezkeresi Meclis'te kabul edildi

Son dakika haberi: Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Birlemiş Milletlerin (BM) Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nde icra ettiği harekat ve misyonlara katılımına ilişkin verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 26-10-22 17:32

Lübnan tezkeresi Resmi Gazete'de yayımlandı

Türkiye'nin, Lübnan'da konuşlu Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü'ne Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarıyla verdiği desteğin süresinin bir yıl uzatılmasına ilişkin TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Cumhurbaşkanlığı tezkeresi Resmi Gazete'de yer aldı

Yurthaber 20-10-22 02:25

Son dakika: Lübnan tezkeresi TBMM'de kabul edildi! Süre 1 yıl daha uzatıldı

Son dakika haberine göre, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü'ne verdiği desteğin süresini 1 yıl uzatan Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 18-10-22 20:37

AK Parti’den Libya tezkeresi açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan Libya tezkeresi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Turan açıklamasında "Genel Kurul'da 18 Ekim Salı günü Lübnan'da bulunan Mehmetçiklerin görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi'ni görüşmeyi planlıyoruz" dedi.

Haber 15-10-22 12:37

TSK'nın Lübnan'daki görev süresi uzuyor! Meclis'e sunuldu

1 Ekim'de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yoğun gündemi devam ediyor. Son olarak Lübnan'daki Türk askerinin görev süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi Meclis'e sunuldu.

Haber 11-10-22 16:08

TSK'nın Katar'daki Dünya Kupası'nda görevlendirilmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Katar'da "Dünya Kupası Kalkanı Harekatı" kapsamında 6 ay süreyle görevlendirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haber 08-10-22 07:52

Son dakika: FIFA Dünya Kupası kapsamında Katar'a asker gönderilmesi için tezkere Meclis'ten geçti! Mehmetçik 6 ay süreyle görev yapacak

Son dakika haberi: 3 aylık aranın ardından yeni yasama yılına başlayan TBMM'ye sunulan ilk tekliflerden biri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Katar'da "Dünya Kupası Kalkanı Harekatı" kapsamında görevlendirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi olmuştu. Tezkere bugün TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Buna göre, Mehmetçik FIFA 2022 Dünya Kupası organizasyonu çerçevesinde güvenliği sağlamakla görevlendirildi.

Haber 05-10-22 17:30

Son Dakika: TSK’nın Katar'da görevlendirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi, TBMM Başkanlığına sunuldu

Son dakika haberi: TBMM'nin 27. Dönem 6. Yasama Yılı başladı. Yoğun gündemle çalışmalarına başlayan Meclis'te önemli bir gelişme yaşandı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Katar'da "Dünya Kupası Kalkanı Harekatı" kapsamında görevlendirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi, TBMM Başkanlığına sunuldu. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Haber 01-10-22 18:10

Libya tezkeresi TBMM'ye sunuldu

Libya'ya asker gönderilmesi için verilen iznin süresinin 18 ay uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Haber 13-06-22 12:46

Mürur tezkeresi ne demek? Mürur tezkeresi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İşaretlerin farklı varyasyonlarla bir araya gelmesi kelimeleri oluşturur. Anlamlarına göre ekler alarak bir araya gelen iki kelime ise yüzlerce sayıda birleşik kelimeyi doğurur. Bu durum da Türkçeyi zenginleştirerek Türkçe konuşan kişilere kullanabilmeleri için geniş bir kelime çeşitliliği sunar. Türkçenin kelime haznesi içinde yer alan Mürur tezkeresi birleşik kelimesi de sıkça kullanılan birleşik sözcükler arasındadır. Peki, Mürur tezkeresi ne demektir?

Egitim 23-05-22 22:58

Av tezkeresi ne demek? Av tezkeresi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle bambaşka bir anlama bürünen birleşik kelimeler, günlük konuşma dilinde basit kelimeler kadar sık kullanılırlar. Günlük yaşantıda, internette zaman geçirirken, televizyon izlerken ya da farklı aktiviteler esnasında birleşik sözcükler ile karşılaşmak mümkündür. Bu birleşik kelimelerden bazılarının anlamı bilinirken bazılarının anlamını öğrenmek için TDK sözlüğe başvurma ihtiyacı duyulabilir. Av tezkeresi ne demek, TDK sözlükte ne anlama gelir? Av tezkeresi TDK sözlük anlamı ve örnek cümleler…

Egitim 23-05-22 21:05

Nüfus tezkeresi ne demek? Nüfus tezkeresi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Ses ve anlam değişikliğine uğrayarak bir araya gelen birleşik sözcükler ile günlük yaşamda, televizyon ya da internette sıkça karşılaşılır. Birleşik kelimeler meydana gelirken bazen kullanılan sözcükler gerçek anlamını kaybederek şekil alabilir. Farklı koşullara uyum sağlayarak ortaya çıkan birleşik kelimelerden biri de Nüfus tezkeresi birleşik kelimesidir. Nüfus tezkeresi ne demektir?

Egitim 18-05-22 22:42

Meclis'te kabul edildi! TSK'nın körfezdeki görev süresi uzatıldı

TSK deniz unsurlarının Aden Körfezi'ndeki görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Haber 02-02-22 16:59

Aden Körfezi tezkeresi TBMM'de! Türk askerinin görev süresi uzatılacak...

Son dakika haberine göre; TSK deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Haber 02-02-22 11:56

Resmi Gazete'de yayımlandı! Azerbaycan tezkeresi 1 yıl daha uzatıldı

Türk askerinin Azerbaycan'daki görev süresinin 1 yıl uzatılmasına ilişkin TBMM kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haber 13-11-21 08:15

Son Dakika: Azerbaycan tezkeresi Meclisten geçti

Azerbaycan'daki görev süresini 1 yıl daha uzatacak Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, Meclis Genel Kurulunda kabul edildi.

Haber 10-11-21 20:12

Son Dakika: Azerbaycan tezkeresi Meclise sunuldu

Son dakika haberine göre Türk askerinin Azerbaycan'daki görev süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Haber 09-11-21 09:56

7 başlıkta dünyada ve Türkiye'de bu hafta öne çıkanlar

Suriye-Irak tezkeresi tartışmaları, AKP ve MHP kulislerinde 'Osman Kavala bildirisi krizi' yorumları, G20 zirvesinde gündem pandemi ve iklim krizi, Türkiye'de çöle dönen göller, çevre dostu seksin iklim değişikliğine etkileri ve Facebook'tan isim değişikliği. BBC Türkçe, Bundle okuyucuları için haftanın öne çıkan gelişmelerini derledi.

Haber 29-10-21 11:25

Suriye-Irak tezkeresi neden 2 yıl uzatıldı? İktidar eleştirilere karşı ne diyor?

Türk askerinin Suriye ve Irak'a gönderilmesine olanak tanıyan Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin süresi ilk kez 2 yıllık olmak üzere yedinci kez uzatıldı. Muhalefet, 2 yıllık uzatma nedeniyle iktidarı 2023 seçimleri ile yenilenecek TBMM'nin "iradesine ipotek koymakla" eleştiriyor. Peki, iktidar eleştirilere ne yanıt veriyor? Ankara'dan Ayşe Sayın'ın haberi

Haber 29-10-21 05:42

Irak ve Suriye Tezkeresi Resmi Gazete'de yayımlandı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak ve Suriye'de görev alma süresini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kararıyla 2 yıl uzatan Irak ve Suriye Tezkeresi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haber 28-10-21 07:21

Akşener'den, tezkere için Hayır oyu veren Durmuş Yılmaz'la ilgili açıklama

İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener, Irak ve Suriye tezkeresi konusunda partisinin kararına uymayarak "Hayır" oyu veren TCMB eski başkanı ve Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz'la ilgili, "Durmuş Başkanım, 'İyi ki emekli olmuşum' diyorsunuz değil mi? Sizin başkanlığınızda çiviyi çaksalar ne yapardınız? Benim bildiğim Durmuş Ağabeyim kesin kavga ederdi." dedi.

Haber 27-10-21 13:56

Özgür Özel'den TBMM'de tezkere tepkisi: Bize ders verecek hakkı yok

Irak-Suriye Tezkeresi, Meclis'te kabul edildi. Tezkerenin Meclis'te görüşmeleri sırasında partisi adına söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yaptığı konuşmada, "34 evladımız şehit edildiğinde açıklamayı Hatay Valisi'ne yaptıranların bize ders verecek hakkı yoktur. Çocuklarına bedelli askerlik yaptıranların tezkeresini kabul etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber 26-10-21 20:21

Suriye ve Irak Tezkeresi TBMM’de Onaylandı

Irak ve Suriye'ye asker göndermeyi içeren tezkerenin süresi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve İyi Parti'nin ‘‘evet’’ oylarıyla iki yıl daha uzatıldı

Haber 26-10-21 19:34

Irak-Suriye tezkeresi TBMM'den geçti

Irak ve Suriye'ye asker gönderilmesinin iki yıl uzatılmasına dair Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Haber 26-10-21 18:53

Son Dakika: Irak-Suriye ve Lübnan tezkeresi Meclis'ten geçti

Irak ve Suriye'ye asker göndermeyi içeren tezkerenin süresi, TBMM'de yapılan oylamada CHP ve HDP'nin "hayır" oylarına karşı AK Parti, MHP ve İYİ Parti'nin "evet" oylarıyla 2 yıl daha uzatıldı. Öte yandan Lübnan Tezkeresi’nin süresi de 1 yıl daha uzatıldı.

Haber 26-10-21 18:28

CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, MYK toplantısına ilişkin açıklama yaptı:

"Meclis'te bütçe görüşmeleri var. Bu bütçe görüşmeleri sürerken, kara kışı rahat geçirmesi için vatandaşa yardım edecek bir düzenleme yapın, Kara Kış Fonunu getirin, söz veriyoruz destekleyeceğiz" - "(Irak ve Suriye tezkeresi) 2 yıllık bir tezkerenin getirilmiş olmasını doğru bulmuyoruz"

Yurthaber 25-10-21 18:21

Sınır ötesi operasyon tezkeresi, TBMM Başkanlığına sunuldu

Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda Cumhurbaşkanına verilen yetkinin iki yıl daha uzatılmasını öngören Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Haber 20-10-21 09:20

Son Dakika: Meclis Başkanlığı tezkeresi Genel Kurul'da kabul edildi

AK Parti ve MHP tarafından Meclis’e sunulan ve muhalefetin oylarıyla reddedilen ‘güvenlik soruşturması’ teklifi, Başkanlık Tezkeresi olarak TBMM Genel Kurulu’na sunuldu. Söz konusu tezkere oy birliğiyle kabul edildi.

Haber 01-04-21 17:02

TBMM Libya Tezkeresini Onayladı

CHP, İyi Parti ve HDP’nin itirazlarına rağmen Libya’ya asker gönderilmesini amaçlayan 18 ay süreli Cumhurbaşkanlığı tezkeresi oy çokluğuyla onaylandı

Haber 22-12-20 22:28

Afganistan tezkeresi TBMM Başkanlığı'nda

Aghanistan'a asker gönderilmesi için verilen izin süresinin 18 ay uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM'ye sunuldu.

Haber 16-12-20 11:29

Son dakika! Libya tezkeresi Meclis'e sunuldu

Libya'ya asker gönderilmesi için verilen iznin süresinin 18 ay uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Haber 12-12-20 12:02

Türk askerinin Azerbaycan'daki görev süresi belli oldu

MSB, Azerbaycan tezkeresi ile ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada, "Mehmetçik, Rusya ile kurulacak ortak merkezde ve bu merkezin icra edeceği faaliyetlerde 1 yıl süre ile görev yapacaktır" denildi.

Haber 22-11-20 11:00

Bakan Akar'dan Azerbaycan tezkeresi açıklaması: Kara Kuvvetlerimiz çalışmalarını tamamladı

Son dakika haberine göre Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan'a asker gönderilmesine yönelik Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi'ne ilişkin, "Hazırlıklarımız tamam. Bu tezkerenin gereği olarak en kısa sürede Mehmetçik, Azerbaycan'daki görevlerinin başına gidecek. Bununla ilgili olarak da özelikle Kara Kuvvetlerimiz çalışmalarını tamamladı" dedi.

Haber 21-11-20 10:05

Azerbaycan tezkeresi Resmi Gazete'de yayımlandı

Resmi Gazete'de yer alan tezkereye ilişkin TBMM Kararı'nda, dost ve kardeş ülke Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesinin yıllardır sürdüğü belirtildi.

Haber 18-11-20 09:19

Dağlık Karabağ Tezkeresi Kabul Edildi

Dağlık Karabağ’da çatışan taraflar Ermenistan ve Azerbaycan arasında 10 Kasım’da ilan edilen ateşkesin ardından Türk hükümetinin Azerbaycan topraklarında asker konuşlandırmak için TBMM’ye sunduğu tezkere onaylandı

Haber 17-11-20 23:57

TBMM'de Azerbaycan tezkeresi kabul edildi

TBMM Genel Kurulu, Azerbaycan'da ateşkese uyulup uyulmadığını denetleyecek ortak gözlem merkezine asker gönderilmesini öngören tezkereyi kabul etti.

Haber 17-11-20 23:40

Son dakika! Azerbaycan tezkeresi Meclis'te kabul edildi

Azerbaycan’a asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Tezkere AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti’nin oyları ile geçti.

Haber 17-11-20 21:18