Basin Ilan Kurumu Bik Haberleri

EPDK’dan elektrik için yeni karar! Deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), afet bölgesi ilan edilen şehirler için Resmi Gazete’den duyurdu. Buna göre deprem bölgesinde avans ödemeleri ertelendi. Karar yarından itibaren yürürlükte olacak.

Finans 2023-09-30 09:38:30

Yeniden değerleme oranı ile 90 bin liralık ceza! Ev sahibi, emlakçı, ilan sitesi... Kaçarı yok, TİHEK en üst düzeyden ceza uyguladı

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanı Muharrem Kılıç, medeni hal nedeniyle bekara ev vermeyen kişilere karşı idari yaptırım uygulandığını belirterek, "Hem mülk sahibine, hem emlakçıya ayrımcılık talimatını uyguladığı için, hem de ilgili web sayfasının hizmetini sunan kuruluşa en üst düzeyden idari yaptırım cezası uyguladık. Bu yılın değerleme oranına göre 90'ar bin TL para cezası verdik" dedi.

Finans 2023-08-24 12:05:11

Rekabet Kurumu duyurdu! Sahibinden.com'a 40,1 milyon lira ceza verildi... Veriler diğer platformlara taşınabilecek

Rekabet Kurulu, emlak ve vasıta satış/kiralama platform hizmetleri pazarındaki uygulamalarıyla Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiği gerekçesiyle Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticaret AŞ'ye (sahibinden.com) 40,1 milyon lira idari para cezası uyguladı ve firmaya bazı yükümlülükler getirdi. Kararla, ilan sahiplerinin emlak ve vasıta ilanlarına ilişkin verileri diğer platformlara taşınabilecek.

Finans 2023-08-23 11:51:59

İletişim Başkanı Altun Basın İlan Kurumu’nu ziyaret etti, resmi ilan ve reklam yayımıyla alakalı süreli yayınlar ele alındı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Basın İlan Kurumu Ankara Müdürlüğü’nü ziyaret ederek Genel Müdür ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Haber 2023-07-25 17:04:14

BASIN BAYRAMI nedir, ne zaman ilan edildi? 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajları!

Basın Bayramı ya da Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanan bu anlamlı gün medya çalışanları için önemlidir. Basın Bayramı'nın nasıl ve neden ortaya çıktığı 24 Temmuz 2023 Pazartesi günü merak konusu oldu. Birçok kişi internette konuya ilişkin araştırma yapıyor. Peki, Basın Bayramı nedir, ne zaman ilan edildi? İşte, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajları...

Haber 24-07-23 07:43

Basın İlan Kurumundan, Ankara Gazeteciler Cemiyetinin medya raporuna tepki:

Basın İlan Kurumu (BİK), "Ankara Gazeteciler Cemiyetinin, Avrupa Birliği finansmanıyla hazırladığı 2022 Medya Raporu'nda kuruma karşı haksız isnatlara yer verildiği" açıklamasında bulundu.

Yurthaber 03-05-23 07:49
bik

Basın İlan Kurumu'ndan 'Ankara Gazeteciler Cemiyeti' açıklaması

Basın İlan Kurumu, yaptığı açıklamayla Ankara Gazeteciler Cemiyeti'nin hazırladığı '2022 Medya Raporuna' tepki gösterdi. Yazılı yapılan duyuruda, "Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve oluşturulmak istenen dezenformasyonun önüne geçilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu doğmuştur." ifadelerine yer verildi.

Haber 02-05-23 20:33

Eczanelerde 484 kodu nedir? 484 koduyla nasıl ilaç alınır?

Eczanelerde 484 kodu ile afet bölgesi ilan edilen yerlerde kolayca ilaç alınabilecek. Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem bölgesinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) eczaneler için özel tanımlama yaptı. Peki, Eczanelerde 484 kodu nedir? 484 koduyla nasıl ilaç alınır? İşte konu hakkında ayrıntılı bilgiler...

Haber 09-02-23 12:49

Resmi Gazete'de yayımlandı! İnternet haber siteleri için yeni dönem 1 Nisan'da başlıyor

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu'nda kabul edilen, resmi ilan ve reklamların gazete, dergi ve internet haber sitelerinde yayımını düzenleyen ve bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği, yeni dönemin başlangıcı olacak önemli kararları içeriyor.

Haber 01-02-23 09:42

İletişim Başkanlığı'ndan Dezenformasyon Bülteni: O iddialar yalanlandı

İletişim Başkanlığı, 24-30 Ekim aralığındaki 'Dezenformasyon Bülteni'ni yayımladı. Bültende TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Basın İlan Kurumu, Türkiye’nin hava savunma sistemi, TOKİ’nin konut projeleri ve KARDEMİR hakkındaki iddialar ve Yunanistan’a ait askeri araçların Türkiye sınırına sevk edildiği iddiaları yalanlandı.

Haber 01-11-22 11:48

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç Çanakkale'de konuştu:

"Basın Kanunu’nda yapılacak değişiklikler 'sansür' adı altında algı operasyonlarına maruz kaldı. Burada bir karartma operasyonuna maruz bırakıldığımız bir gerçektir. Dezenformasyona karşı etkin bir mücadelenin verilmesi sadece Türkiye’nin meselesi de değildir. Dezenformasyon sadece bir milli güvenlik meselesi olmanın ötesine geçerek küresel bir güvenlik sorunu halini almıştır"

Yurthaber 03-10-22 18:09

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Erkılınç, sosyal medyada dezenformasyona dikkati çekti:

"Gerçek haberleri görmek istediğimiz için kurum olarak Dezenformasyon Yasası'nı destekliyoruz"

Yurthaber 29-09-22 14:58

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Erkılınç, Adana'da gazete temsilcileriyle buluştu

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Erkılınç, Adana'da gazete temsilcileriyle buluştu

Yurthaber 26-09-22 17:40

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Erkılınç, Trabzon'da gazete temsilcileriyle buluştu:

"İnternet medya yasasının geçmesi gerektiğini düşünüyoruz ki yazılı medya nitelikli, kaliteli bir şekilde yayınlarına devam edebilsin, içerik üretebilsin, fikir beyan edebilsin, kalite yükselsin"

Yurthaber 21-09-22 15:19

Basın İlan Kurumu Diyarbakır bölge toplantısı yapıldı

Genel Müdür Yardımcısı Mesut Onat: - "Desteklediğimiz bine yakın gazetede yaklaşık 33 bin kişi istihdam edildi. Biz, destek mekanizmalarımızı nasıl artırabiliriz, diye düşünüyoruz"

Yurthaber 20-09-22 15:07

Basın İlan Kurumu Gazete Sahipleri ve Temsilcileri Bölge Toplantıları Van'da yapıldı

Basın İlan Kurumu Gazete Sahipleri ve Temsilcileri Bölge Toplantıları Van'da yapıldı

Yurthaber 19-09-22 15:47

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Erkılınç, Samsun'da gazete temsilcileriyle buluştu

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Erkılınç, Samsun'da gazete temsilcileriyle buluştu

Yurthaber 19-09-22 15:19

Basın İlan Kurumu 2022 Yılı Basın Çalışanları İstatistiklerini açıkladı

Basın İlan Kurumu 2022 Yılı Basın Çalışanları İstatistiklerini açıkladı

Yurthaber 15-09-22 10:58

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç'tan dezenformasyon açıklaması:

"Dezenformasyon basını kalitesizleştiriyor, itibarsızlaştırıyor. Artık basın bir silah olarak kullanılmaya başlandı. Yerel yöneticilere karşı, ülke iktidarına veya muhalefetine karşı hiç fark etmiyor" - "(Kız Kulesi'nin restorasyonu ve İstanbul'daki metrobüs kazasında yaşanan dezenformasyon) Bu tür şeyler basınımızı ciddi bir şekilde itibarsızlaştırıyor. Buna bir çözüm bulmamız lazım. Tekrar, eskiden olduğu gibi basın, gerek yerel gerek ulusal mecralarda güvenilirliğini kazanmalı"

Yurthaber 14-09-22 15:00

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, İzmir'de gazete temsilcileriyle buluştu

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, İzmir'de gazete temsilcileriyle buluştu

Yurthaber 13-09-22 15:10

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, Bursa'da konuştu:

"Yalan haber, dezenformasyon ve beşinci kol faaliyetlerinde basınımızı bir araç gibi kullanmaya çalışanların Basın İlan Kurumu'nu hedef alması bizler için sürpriz değil. Unutmayalım ki burada en büyük zararı basınımız görüyor. Medyanın güvenilirliğine ilişkin tartışmalar yaşanıyor. Basınımız dezenformasyonla mücadele etmeli ve güvenilir olduğu günlere tekrar kavuşmalıdır" - "(Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi) Değişiklik teklifinin basın camiası için getirdiği en önemli yenilik internet haber sitelerinin süreli yayın kapsamına alınmasıdır. Artık internet siteleri de süreli yayın sayılacak, resmi ilan yayımlayacak ve çalışanları basın kartı alabilecekler"

Yurthaber 12-09-22 14:30

Basın İlan Kurumu Başkanvekili Küçükyılmaz, Kayseri'de söyleşide konuştu:

"15 Temmuz darbe girişimi, terörist bir darbe girişimiydi çünkü geçmişteki bütün darbeler sadece siyasileri hedef almıştı. Ama ilk kez bir darbeci güruh, bir cunta milleti de hedef aldı"

Yurthaber 19-07-22 18:20

BİK Genel Müdürü Erkılınç, Türk Basın Tarihini Yeniden Düşünmek Sempozyumuna katıldı:

“Basın İlan Kurumu, basının özgür bir şekilde haber üretebilmesinde garantör ve bireylerin haber alma özgürlüklerinde koruyucu bir pozisyondadır. Sağlamış olduğumuz desteklerle güçlü bir demokrasinin en öncelikli ihtiyaçlarından birisi olan kamuoyunun en doğru şekilde bilgilendirilmesi sürecine çok büyük katkı sağlamaktayız”

Yurthaber 02-06-22 18:12

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığında Yerel Medya Çalıştayı düzenlendi:

Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Edibe Sözen: - "Milli güvenliğe ve ülke menfaatlerine aykırı yayın yapanlara devlet desteğinin yararsızca dağıtılmasından yana değiliz" - "Yerleşik amacı gazetecilik yapmak olan gazeteciler ve mevzuatla belirlenmiş yükümlülükleri yerine getiren bütün yayın kuruluşlarına desteğimiz tamdır"

Yurthaber 11-05-22 17:18

TÜİK Başkanı eleştirilere yanıt verdi: 'İstatistikler şeffaf şekilde paylaşılıyor'

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Erhan Çetinkaya açıklanan istatistiklere ilişkin eleştirilere yanıt verdi. Çetinkaya, kurumun 96 yıldır ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda istatistik ürettiğini belirterek, "Kurumumuzca üretilen resmi istatistikler herhangi bir kişi, makam ya da kurumun talep, talimat veya tahminlerine göre değil, kurumun sahip olduğu bilimsel ve teknik özerklik ile geçerli uluslararası yöntemler kullanılarak bağımsız olarak hesaplanmakta ve ilan edilmektedir." dedi.

Finans 25-04-22 09:48

Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı! Bazı bakanlık ve kurumlarda kritik atamalar

Cumhurbaşkanlığı tarafından çeşitli kurum ve kuruluşlar ile bazı bakanlıklarda yapılan atamalar ve görevden almalar Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Basın İlan Kurumu müdürü ve TÜİK başkan yardımcısı değişti. Öte yandan bazı bakanlıklarda da çok sayıda isim görevden alınırken, yeni atamalar yapıldı.

Haber 23-04-22 07:15

Kahramanmaraş'ta medyada yalan haber ve dezenformasyonla mücadele eğitimi

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran: - "Medya operasyonlarının çığ gibi büyüdüğü, algı operasyonlarının medya üzerinden pompalandığı ve artık bunun uluslararası olduğu bir dönemi yaşıyoruz"

Yurthaber 10-03-22 13:49

Resmî Gazete'de yayımlandı! Basın İlan Kurumuna ilişkin atama kararları

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu temsilciliklerine ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haber 18-02-22 01:45

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Duran'dan yerel gazetelere internete yatırım çağrısı:

"Türkiye genelinde gazetelerimizin yüzde 90'ı, internet siteleri konusunda maalesef gerideler. Yeni çıkmış internet siteleri, haber mecraları çok daha öne geçebiliyor. Bizim onlarla rekabet etme konusunda çok ciddi bir potansiyelimiz var, bunu değerlendirmeliyiz"

Yurthaber 14-07-21 14:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tasarruf tedbirleri genelgesi:

"Kamu kaynaklarının maksadına uygun azami tasarruf prensiplerine riayet edilerek kullanılması her kamu kurumu ve görevlisi için bir görev ve aynı zamanda bir mecburiyettir" - "Kamu kurum ve kuruluşları tarafından yurt içinde ve yurt dışında hiçbir surette hizmet binası, lojman, her ne adla olursa olsun memur evi, kamp, kreş, eğitim, dinlenme ve benzeri sosyal tesis ve bunlarla ilgili arsa ve arazi satın alınmayacak, kamulaştırılmayacak, yeni kiralama yapılmayacak ve yeni inşaata başlanmayacak" - "Taşıt edinimleri ihtiyaç analizlerine dayandırılacak, acil ve zorunlu haller dışında her ne suretle olursa olsun yeni taşıt edinilmeyecek" - Kamu kurum ve kuruluşları hizmet alımı suretiyle edinecekleri toplam taşıt sayısının kademeli olarak azaltılmasına ilişkin tedbirleri alacak, bu kapsamda 2020 yılındaki taşıt sayılarını 2021 yılından başlamak üzere 2023 yılı sonuna kadar kümülatif olarak en az yüzde 20 oranında azaltacak" - "İlgili mevzuatında belirtilen makam ve hizmetler ile ambulanslar hariç olmak üzere, hibe dahil her ne suretle olursa olsun yabancı menşeli taşıt edinilmeyecek" - "Bakanlar, belediye başkanları ve üst yöneticiler tarafından; cep telefonu tahsis edilen makamlar için aylık cep telefonu görüşme ücreti limitleri, 1800 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçmeyecek" - "Kamu kurum ve kuruluşlarının basını izleme ile ilgili birimleri ve kütüphane dokümantasyon merkezleri hariç hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapılmayacak, görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone olunmayacak" - "İdare faaliyetlerini tanıtmaya yönelik rapor, kitap, dergi, bülten ve benzeri yayınlar basılmayacak, bu dokümanların hazırlanması ve paylaşımı elektronik ortamda yapılacak" - "Uluslararası toplantılar ile milli bayramlar hariç açılış, konferans, seminer, yıl dönümü ve benzeri kutlama ve organizasyonlara ilişkin faaliyetler nedeniyle gezi, kokteyl, yemek ve benzeri davetler düzenlenmeyecek, hediye verilmeyecek ve diğer adlar altında ödeme yapılmayacak" - "Mevzuattan kaynaklanan zorunluluklar gereği yapılan veya kurum faaliyetleri ile doğrudan ilgili olan tanıtım giderleri hariç olmak üzere basın ve yayın organlarına ilan-reklam verilmeyecek"

Yurthaber 30-06-21 06:10

Osmancık KYK yurdunda otizme dikkat çekildi

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Osmancık öğrenci yurdu mavi ışıklarla aydınlatıldı.Birleşmiş Milletler tarafından Otizme dikkat çekmek amacıyla ilan edilen 2 Nisan "Otizm Farkındalık Günü" kapsamında Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun, sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımla 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ne dikkat çektiği ’İyilik ve güzellik sizinle dünyayı sarıp sarmalayacak’ sözünden yola çıkarak KYK Osmancık Öğrenci Yurdu yönetimi tarafından mavi ışıklarla aydınlatıldı.Osmancık KYK Öğrenci yurdu kız ve erkek blokları ile idare binası olmak üzere üç blok mavi ışıklarla aydınlatıldı.

Yurthaber 03-04-21 16:05

Başkan Vidinlioğlu’ndan yerel basına destek

Kastamonu Belediyesi ile Basın İlan Kurumu arasında basın destek protokolü imzalandı.Kastamonu Belediyesi’nde gerçekleşen törende konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Op.

Yurthaber 01-04-21 17:48

Lüleburgaz Belediyesi memur alımı başvuru şartları belli oldu

Lüleburgaz Belediye Başkanlığı geçtiğimiz günlerde 8 memur alımı yapacağını duyurdu. Basın İlan Kurumu internet sitesinde yer alan ilana göre, KPSS puanı en az 65 olan adaylar, ilana başvurabilecek. Lüleburgaz Belediyesi memur alımına başvuran her aday, eğitim durumuna göre yalnızca bir kadroya başvurabilecek. Başvurular, 3 – 7 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

Haber 31-03-21 10:24

Van’da ‘Yerel Gazeteler Buluşması’ eğitimi

Basın İlan Kurumu (BİK) ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından Van’da ‘yerel gazeteler buluşması" düzenlendi.Elite World Van Hotels’de düzenlenen programda; Van, Hakkari, Bitlis ve Muş’taki yerel gazete temsilcilerine yapısal ve dijital dönüşüm konularında eğitim verildi.

Yurthaber 30-03-21 17:55

Gazetecilerden Başkan Pekmezci’ye ziyaret

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, makamında gazetecileri ağırladı.Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı Erdoğan Erişen, Medya İş Sendikası Genel Başkanı Sezai Ballı, Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Şevket Erzen Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Sekreteri Ergun Ata, Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Merkez Yöneticisi Murat Taşkın, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Murat Okutmuş ve Bayburt Gazeteciler Cemiyeti önceki dönem başkanları Sadık Yavuz ile Yaşar Yıldız Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’yi makamında ziyaret ettiler.Başkan Pekmezci, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek yerel çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

Yurthaber 22-03-21 09:23

Merhum gazeteciler unutulmadı

Balıkesir’in tanınan ve sevilen gazetecilerinden olan ve Temmuz ayında geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden merhum Otağ Fırıncıoğulları ile geçtiğimiz hafta yakalandığı koronavirüs sonucu hayata gözlerini yuman Mustafa Ergin’in hatırına Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti’nde lokma hayrı düzenlendi.Düzenlenen lokma hayrına Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Ak Parti milletvekillerinden Belgin Uygur ile Mutlu Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yasin Sağay, Ak Parti Karesi İlçe Başkanı Yusuf Hocaoğlu, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Feyyaz Çiftçi, Basın İlan Kurumu Müdürü Gökhan Eren, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir ve Balıkesir’de görev yapan birçok gazeteci de katıldı.

Yurthaber 19-03-21 16:18

Basın İlan Kurumu Müdürü Haşim Poyraz’dan Nizip’e ziyaret

Basın İlan Kurumu’nun (BİK) Gaziantep Şube Müdürü Haşim Poyraz, Nizip Kaymakamı Kemal Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Azgıt’ı makamında ziyaret ederek, kuruma bağlı olarak yayın hayatını sürdüren gazetelerin yaşadıkları sorunlarını anlattı.Ziyarette, yerel basın ve yapılacak olan çeşitli çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Yurthaber 14-03-21 12:14

İşte İstanbul Esenyurt Üniversitesi 23 öğretim üyesi başvuru şartları

İstanbul Esenyurt Üniversitesi, boş yer bulunan kadrolarına 23 adet öğretim üyesi alımı gerçekleştirecek. Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr internet sitesinde yayınlanan ilana göre gerekli başvuru şartlarını sağlayan adaylar İstanbul Esenyurt Üniversitesi öğretim üyeliği başvurularını internet üzerinden gerçekleştirebilecek.

Haber 12-03-21 11:44

Yerel gazete sahipleri Vali Çuhadar ile bir araya geldi

Adıyaman’da günlük olarak yayınlanan resmi ilan hakkı bulunan gazetelerin sahipleri Vali Mahmut Çuhadar’ı makamında ziyaret etti.Malatya Basın İlan Kurumu Şube Müdürü İbrahim Yalınbaş, Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti Başkanı ve Yeniyol Gazetesi Sahibi İbrahim Aslan, Güne Bakış Gazetesi Sahibi Mustafa Yücekaya ve Işık Gazetesi Sahibi Bilal Işık’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Mahmut Çuhadar, gazete sahipleri ile sohbet Etti.

Yurthaber 11-03-21 12:18

ÇKA Teknik Destek Programı ilan edildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) yerel aktörlerin, yerel ve bölgesel kalkınmaya katkılarını artıracak çalışmaları için kurumsal ve yerel kapasiteyi geliştirme odaklı danışmanlık ve eğitim faaliyetlerine destek sağlamak amacıyla 2021 yılı Teknik Destek Programını ilan etti.ÇKA’dan yapılan açıklamaya göre, toplam bütçesi 1,5 milyon lira olan teknik destek programı ile bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sorun ile karşılaşılan çalışmalarına eğitim verme, program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama, danışmanlık sağlama, lobi faaliyetleri ve uluslararası ilişkiler kurma gibi konularına destek sağlanacak.Program için uygun başvuru sahipleri, kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek, kuruluşları, birlikler, kooperatifler, sivil toplum kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, sanayi siteleri, serbest bölge işleticileri, teknoloji transfer ofisi şirketleri ile teknoloji geliştirme bölgesi, endüstri bölgesi ve iş geliştirme merkezi gibi kuruluşların yönetici şirketleri.2021 yılı sonuna kadar devam edecek program kapsamında her bir destek için ajans tarafından belirlenen başvuru tarihleri; 2.dönem (Mart-Nisan) elektronik başvuru 22 Nisan 2021 taahhütname gönderimi 30 Nisan 2021, 3.

Yurthaber 10-03-21 10:32

Konya’da “Yerel Basında İnternet Haberciliğinin Geliştirilmesi Eğitimi” sertifika töreni gerçekleştirildi

Konya’da “Yerel Basında İnternet Haberciliğinin Geliştirilmesi Eğitimi” projesinde eğitim alan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Teknik Destek programı kapsamında yapılan “Yerel Basında İnternet Haberciliğinin Geliştirilmesi Eğitimi” projesinde eğitim alan kursiyerler sertifikalarını Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Cavit Erkılınç’ın elinden aldı.

Yurthaber 04-03-21 13:49

BİK Van Şube Müdürü Uluçamlıbel’den Yüksekova’ya ziyaret

Basın İlan Kurumu (BİK) Van Şube Müdürü Mevlüt Uluçamlıbel, bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Hakkari’nin Yüksekova ilçesine geldi.Yüksekova ilçesine gelen Müdür Uluçamlıbel, ilk olarak ilçede günlük yayın yapan Yüksekova Halkın Sesi Gazetesini ziyaret ederek çalışanlarıyla bir araya geldi.

Yurthaber 02-03-21 09:29

Basın İlan Kurumu’ndan Burdur’daki gazetelere dijital reklam eğitimi

Burdur’da, ‘medyada reklamcılığın geliştirilmesi’ konusunda gazetelere çevrimiçi seminer verildi.Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından, Burdur’da basın işletmelerinde çalışanlara yönelik olarak “Medyada Reklamcılığın Geliştirilmesi” eğitimi düzenlendi.

Yurthaber 25-02-21 12:57

Basın İlan Kurumu’ndan Burdur’daki gazetelere dijital reklam eğitimi

Burdur’da, ‘medyada reklamcılığın geliştirilmesi’ konusunda gazetelere çevrimiçi seminer verildi.Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından, Burdur’da basın işletmelerinde çalışanlara yönelik olarak “Medyada Reklamcılığın Geliştirilmesi” eğitimi düzenlendi.

Yurthaber 25-02-21 12:57

Basın İlan Kurumu’ndan Başkan Işık’a ziyaret

Basın İlan Kurumu (BİK) Eskişehir Şube Müdürü Arda Aşkın ve şube personeli Ulaş Fırat Çelik, Belediye Kütahya Başkanı Alim Işık’ı makamında ziyaret etti.Basın İlan Kurumu Eskişehir Şube Müdürü Arda Aşkın beraberinde şube personeli Ulaş Fırat Çelik ile birlikte Kütahya Belediye Başkanı Prof.

Yurthaber 11-02-21 12:47

Mardin’de BİK, basın çalışanlarını siber güvenlik konusunda bilgilendirecek

Basın İlan Kurumu Mardin Şube Müdürlüğü, Basın İşletmelerinde Bilgi Güvenliği ve Siber Güvenlik Bilinçlendirme Eğitim Projesini hayata geçiriyor.Basın İlan Kurumu Mardin Şubesi, şehirde gerçekleştirdiği yeni ve güncel projelerle yereldeki basın camiasının gelişmesine, yenilenmesine ve ayakları üzerinde durmasına katkı sunmaya devam ediyor.

Yurthaber 10-02-21 10:53

BİK Van Şube Müdürü Uluçamlıbel’den Başkan Çoban’a ziyaret

Basın İlan Kurumu (BİK) Van Şube Müdürü Mevlüt Uluçamlıbel, Bitlis’in Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban’ı ziyaret etti.Başkan Çoban’ı makamında ziyaret eden BİK Van Şube Müdürü Mevlüt Uluçamlıbel, Bitlis ve ilçelerinde yayın yapan yerel gazetelerin kasım ayından itibaren kendilerine bağlandığını belirterek, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu.Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek yerel yönetim olarak her zaman yerel basının yanında olduklarını ve desteklemeye çalıştıklarını ifade etti.

Yurthaber 05-02-21 14:22

Müdür Uluçamlıbel’den Başkan Geylani’ye ziyaret

Basın İlan Kurumu Van Şube Müdürü Mevlüt Uluçamlıbel, Bitlis’in Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’yi makamında ziyaret etti.Tatvan Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Abdulhalim Kızılkaya’nın da yer aldığı ziyarette, BİK Van Şube Müdürü Uluçamlıbel, 1 Kasım 2020 tarihinden itibaren Bitlis’te yürüttükleri çalışmalar hakkında Başkan Geylani’ye bilgi verdi.Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Basın İlan Kurumu’nun şehrimizde hizmet vermeye başlamasından memnuniyet duyduk.

Yurthaber 04-02-21 16:02

BİK Şube Müdürü Aşkın’dan Sivrihisar Belediye Başkanı Yüzügüllü’ye ziyaret

Basın İlan Kurumu (BİK) Eskişehir Şube Müdürü Arda Aşkın, Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü’yü ziyaret etti.Ziyarette BİK Şube Müdürü Arda Aşkın, pandemi sürecinde her sektör gibi sıkıntılı günler yaşayan yerel basın için atılan adımların çok değerli olduğunu ve belediyelerinde bu çabaya katkı sağlayacaklarına inandıklarını söyledi.

Yurthaber 28-01-21 12:35