Basur Hoyuk Haberleri

Nihat Hatipoğlu'na yapay zeka sorusu soruldu! Verdiği yanıtla gündem oldu: Basur kremi satıyorum...

Nihat Hatipoğlu, sunduğu Nihat Hatipoğlu ile İftar programında yine izleyicilerden gelen sorulara cevap verdi. Yapay zekayla ilgili sorulan bir sorudan yola çıkan Hatipoğlu, başına gelen bir olayı da anlattı.

Magazin 2024-03-15 15:17:26

Basur nedir, belirtileri nelerdir? Basur nasıl geçer?

Basur, tıbbi terimle hemoroid olarak da bilinen, anüs veya makat bölgesindeki damarlarda şişme ve iltihaplanma sonucu oluşan yaygın bir rahatsızlıktır. Bu durum, kan damarlarının veya rektumun etrafındaki yumuşak doku ve damarların şişmesi veya iltihaplanması nedeniyle oluşabilir. Hemoroid genellikle acı, kaşıntı, kanama ve şişlik gibi belirtilerle kendini gösterir ve yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir.

Haber 2024-03-13 20:27:15

Şiddetli basur ağrısı neden olur? Basur ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer?

Basur tıp literatüründe hemoroid olarak da adlandırılan bir rahatsızlık olup rektum veya anüs çevresindeki damarlarda şişmeye ve iltihaplanmaya yol açan bir durumdur. Basur genellikle ağrı, kaşıntı, yanma hissi ve kanama gibi belirtilerle kendini gösterir. Ancak bu belirtiler, hemoroidin seviyesine ve türüne bağlı olarak değişebilir. Peki, şiddetli basur ağrısına ne iyi gelir?

Haber 2023-10-31 22:15:40

Uzmanlar uyardı: Telefonla tuvalette uzun süre vakit geçirenler bu hastalığa yakalanmış olabilir

Tuvalette uzun süre durmak ya da cep telefonu ile tuvalete girerek vakit geçirmek insan sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor. Uzmanlar, tuvalette uzun süre kalmanın rektum ve anüs içinde basınç oluşmasına neden olarak basur olarak da bilinen hemoroid riskini arttırdığını söyledi.

Haber 2023-10-10 21:31:14

Melisa Döngel basur kremini bakın neresine sürüyormuş! Sosyal medyayı salladı

Son zamanlarda yaptırdığı estetik dokunuşlarla adından sıkça söz ettiren ve hakkında Sergen Yalçın ile aşk yaşadığına dair dedikodular çıkan Melisa Döngel ilginç basur kremi tavsiyesiyle sosyal medyada gündeme geldi.

Magazin 27-08-23 15:33

Basur memesi nasıl geçer, ne iyi gelir? Dış basur memesi kendiliğinden geçer mi, neden olur?

Basur memesi insana son derece sıkıntı ve rahatsızlık veren bir durumdur. Makat bölgesinde birçok etkene bağlı şişlik meydana gelir. Bu şişlikler basur memesi bir diğer adıyla hemoroid olarak adlandırılır. Basur memesi cinsiyet fark etmeksizin herkeste ve her yaşta görülebilen bir hastalıktır. Müdahale edilmediği takdirde kişilerin sosyal hayatını ciddi şekilde etkileyebilir. Peki, basur memesi neden olur, nasıl geçer?

Haber 22-05-23 10:06

Basura ne iyi gelir, evde nasıl geçer? Basur tedavisine iyi gelen yiyecekler ve yöntemler nelerdir?

Sindirim problemlerinden biri olan basur, makat bölgesinde oluşan bir rahatsızlıktır ve hemoroid olarak da bilinir. Dışkı problemi yaşanmasına neden olan hemoroid yani basur, hastanın ciddi ağrı ve acılar yaşamasına neden olur. Basura ne iyi gelir? Hemoroid yani basur tedavisinde evde uygulanabilecek doğal yöntemler var mıdır? Hemoroide yani basura iyi gelen yiyecekler nelerdir?

Haber 19-10-22 22:57

Çektiğiniz acılara son verin! Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun verdiği tarif problemi kökten çözüyor

Basur olarak bilinen hemoroid sıklıkla görülen sağlık sorunları arasında bulunuyor. Basura neden olan birçok etken var. Bu sorundan yakınan insanlar basur nasıl geçer? Evde basur geçirme yöntemleri nelerdir? gibi araştırmalar yapıyor. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun verdiği hemoroid için verdiği doğal tarif bu sorundan kurtulmanızı sağlayabilir.

Haber 04-10-22 10:46

Evde hemoroid tedavisi yapmaya çalışan adamın anüsünden çıkan şok etkisi yarattı

Halk arasında basur olarak bilinen hemoroid yaşam kalitesinin oldukça düşmesine neden olarak büyük sorunlar yaratıyor. Hemoroidi geçirmek için evde çeşitli tedavi yöntemleri deneniyor. 51 yaşındaki bir adam hemoroidini geçirmek için anüsüne tenis topu soktu.

Haber 14-09-22 10:08

İkisini karıştırmayın! Basur sanıyorsunuz ama kanser olabilir

Hemoroid toplum içinde bilinen adıyla basur sıklıkla görülen sağlık sorunları arasındadır. Oldukça sıkıntılı durumlara yol açan hemoroid kanser belirtileriyle karıştırılmaktadır. Bu karıştırma nedeniyle kanserin teşhisi aksamakta ve ölümcül sonuçlara neden olmaktadır.

Haber 29-08-22 12:45

Acısını çeken biliyor! Basurun verdiği rahatsızlık hissini geçirmek için yapılması gerekenler

Hemoroid halk arasında bilinen adıyla basur çekilmez acılara sebep olabiliyor. Toplumda en sık görülen rahatsızlıklardan olan basur sorunu her yaşta görülebiliyor. Basur kanamalara ve rahatsızlık hissine sebep oluyor. Bu sebeple yaşam kalitesini artırmak adına basurun kesinlikle tedavi edilmesi gerekiyor.

Haber 25-08-22 10:42

Kimsenin aklına işe yarayacağı gelmezdi! Hep çöpe gitti: Basuru kökten çözüyor

Basur problemi insanların günlük hayatını oldukça zorlaştıran rahatsızlıkların başında geliyor. Günümüzde evden çalışma sisteminin yaygınlaşmasıyla artan basur sorununu çözmek için şimdiye kadar duyulmamış bir çözüm öneriliyor. Basur derdinden kurtulmak için doğal tedavi yöntemlerini deniyorsanız patlıcan sapını da denemek isteyebilirsiniz.

Haber 24-08-22 11:22

Tuvalette 5 dakikadan fazla duruyorsanız... Her an daha da acı çekmenize neden olabilir! Hemoroid riskini tetikler

Uzmanlar, tuvalette 5 dakikadan fazla zaman geçirmenin hemoroid riskini artırabileceği yönünde uyarıda bulundu. Halk arasında basur olarak da bilinen hemoroid, birçok nedenden ötürü ortaya çıkabilir. Bunların arasında uzun süre boyunca geçmeyen ishal ya da kabızlık da yer alabilir. Tuvalette çok uzun süre vakit geçiriyorsanız siz de risk altında olabilirsiniz.

Haber 16-08-22 14:03

Makat bölgesindeki ağrı sizi yanıltmasın! Hemoroid olmayabilir

Makat bölgesinde bitmek bilmeyen ağrının kaynağı sadece hemoroid olmayabilir. Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hüseyin Kazim Bektaşoğlu, sık sık hemoroidle karıştırılan perianal bölge hastalıkları hakkında açıklamalarda bulundu. Perianal bölge hastalıklarının, toplumda oldukça yaygın görüldüğünü belirten Bektaşoğlu, “Her ne kadar halk arasında hemen her türlü makat problemi “basur” olarak ifade edilse de gerçekte perianal bölge hastalıkları birden fazla hastalığı içerir” dedi.

Haber 31-05-22 10:33

“Basur tedavisi için” dedi! Makatında plastik top sıkışan adam, 7 saatlik operasyonun sonucunda kurtarıldı

İngiltere’de yaşayan ve ismi açıklanmayan 51 yaşındaki adam, halı yıkama makinasının içinde bulunan 8 cm büyüklüğündeki plastik topu makatına sıkıştırdı. İki gün boyunca makatındaki topu çıkartmayı başaramayan adam çareyi doktora gitmekte buldu. Doktorlar 7 saat süre operasyonun sonucunda plastik topu çıkartmayı başardı.

Trend 24-05-22 11:56

Basur otu ne demek? Basur otu birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe yalnızca ülkemizde değil, farklı coğrafyalarda da milyonlarca kişi tarafından kullanılır. Geniş bir coğrafyaya yayılan dilimizle ilgili yapılan araştırmalar da azımsanmayacak kadar fazladır. Bu araştırmaların içine birleşik kelimeler de girer. Basur otu birleşik kelimesinin anlamını merak eden kişilerin Türk Dil Kurumu'nun incelemeleriyle ortaya çıkan anlama ulaşmaları mümkündür. Peki, Basur otu birleşik kelimesi ne demektir?

Egitim 17-05-22 20:38

Basur memesi ne demek? Basur memesi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe yalnızca ülkemizde değil, farklı coğrafyalarda da milyonlarca kişi tarafından kullanılır. Geniş bir coğrafyaya yayılan dilimizle ilgili yapılan araştırmalar da azımsanmayacak kadar fazladır. Bu araştırmaların içine birleşik kelimeler de girer. Basur memesi birleşik kelimesinin anlamını merak eden kişilerin Türk Dil Kurumu'nun incelemeleriyle ortaya çıkan anlama ulaşmaları mümkündür. Peki, Basur memesi birleşik kelimesi ne demektir?

Egitim 17-05-22 20:38

Basur ne demek? Basur kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sondan eklemeli bir dildir. Sondan eklemeli diller, kelimelerin anlamlarını kelimelere ek getirerek türetirler. Türkçe de bunun için yapım ve çekim eklerini kullanır. Anadili Türkçe olan kişiler bu ekleri çok kolay kavrayabilir. Kelimelere getirilen ekler otomatik olarak anlam oluşturulabilir. Ancak anadili Türkçe olanların bile bütün kelimelerin anlamlarına tam olarak hakim olması mümkün değildir. Bu nedenle bilinmeyen kelimelerin anlamlarına bakılır. Basur kelimesi de bilinmeyen kelimelerden biri olabilir. Basur kelimesinin anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 20:38

Basura ne iyi gelir? Hemoroid tedavisi evde nasıl yapılır? Doğal çözüm yöntemleri

Halk arasında basur olarak bilinen hastalığın bir diğer ismi de hemoroiddir. Genelde tuvalet sırasında kişiye oldukça rahatsızlık hissi veren ve kanamaya neden olan basur memesi dikkat edilmesi gereken bir rahatsızlıktır. Basura ne iyi gelir, tedavisi nasıl olmalıdır? İşte tedavi aşamaları...

Haber 27-04-22 17:20

Basur ve kabızlık tedavisinin doğal ilacı: Sinameki nedir, sinameki nasıl kullanılır?

Sinameki otu milyonlarca kişinin çok çektiği hastalıkların başında olan basur ve kabızlık tedavisi için adeta ilaç etkisi yaratıyor. Sinameki otunun bağırsaklarınızda yarattığı etki ve kabızlıkla savaşta en büyük iyileştirici güçlerden biridir. Bir bitki türü olan sinamekinin en önemli faydası basur ve kabızlığa karşı etkisidir. Sinameki, FDA tarafından onaylanmış reçetesiz bir müshildir.

Haber 15-04-22 06:46

Benli pancar otunun faydaları arasında hemoroid (basur) tedavisi de var!

Benli pancar otu faydaları ile şifa arayanlar için umut oldu. Giresun'da kendiliğinden yetişen benli pancar otu, dere kenarlarında ve sulak alanlarda bulunuyor. Bölge sakinleri, hemoroide ne iyi gelir sorusunu yanıtlarken ilk olarak benli pancar otunu öneriyor. Hemen her yerde yetişen benli pancar otu bu tür hastalıklardan yakınanlar için umut oluyor.

Haber 27-07-21 09:32

Gebelikte ve doğum sonrası hemoroid tedavisi nasıl olur?

Hemoroid (basur) gebelik döneminde ya da sezaryen doğum sonrasında görülebilen bir durumdur. Gebelikte hemoroid 2 şekilde gözlenir. İç ve dış olarak yaşanabilen hemoroid tedavisinde gebelerde nasıl bir yol izlenir? İşte hemoroid tedavisi, belirtileri ve nedenleri ile ilgili merak edilenler...

Kadin 29-06-21 15:26

Basur nedir, belirtileri ve tedavi yöntemi nasıl olur? Tüm evreleriyle hemoroid

Hemoroid (basur) ya da halk arasında anılan ismiyle mayasıl hastalığı, makat bölgesinde olan ve makatı çevreleyen bağ doku, atardamar ve toplardamarlarda oluşan şişliklerdir.

Haber 24-05-21 16:26

Hacamat yaptırırken anüsüne bardak kaçtı

Şanlıurfa’da basur hastası olan bir kişinin iddiaya göre tedavi için hacamat yaptırırken yağlı çay bardağı anüs bölgesine kaçtı. Bardak ameliyatla çıkarıldı.

Haber 23-05-21 17:59

Basura ne iyi gelir, basur (Hemoroid) nasıl geçer?

Bir diğer adı hemoroid olan basur pek çok insanın şikâyetçi olduğu bir sağlık sorunudur. Günlük yaşamı pek çok yönden olumsuz etkileyen bu hastalık beslenme düzenlerimizin değişmesi ile hayatımızın baş köşesinde yerini almış durumda.

Haber 10-11-20 13:49

Bu yöntemler hemoroid ağrılarına iyi geliyor! İncir suyu, kara ağaç...

Makat çevresinde görülen, şişmiş damarların oluşturduğu bu hastalık tıp dilinde hemoroid, halk dilinde ise basur olarak adlandırılır. Birçok nedenden dolayı ortaya çıkan hemoroid, kişiye oldukça rahatsızlık ve ağrı verir. Dünyadaki yetişkinlerin neredeyse yüzde yirmi beşinde görülen bu rahatsızlığı çeşitli ilaçlarla olduğu kadar, doğal ve bitkisel çözümlerle de yok etmek mümkündür.

Haber 09-07-20 12:17

Lazer ile hemoroid (basur) tedavisi

Genel Cerrahi Uzmanı Opr.

Yurthaber 20-10-19 19:36

Siirt’te Basur Çay’ına giren 1 çocuk boğuldu

Siirt’te 2 arkadaşıyla Başur Çay’ına giden 11 yaşındaki Kurtay Çelik, serinlemek için daldığı suda akıntıya kapılarak boğuldu.Edinilen bilgilere göre, olay, Siirt kent merkezine 20 kilometre uzakta bulunan Başur Çay’ında meydana geldi.

Haber 31-08-19 14:11

Hemoroid nedir? Hemoroid tedavisi nasıl olur? Hemoroid belirtileri nelerdir?

Hemoroid halk dilinde basur olukça sık görülen ve yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bir rahatsızlık. Uzmanlar ise bu hastalıktan korunmak için beslenmenin önemine vurgu yapıyor.

Trend 22-08-19 09:26

Membu suyu birçok hastalığa iyi geliyor

Balıkesir’in Altıeylül ilçesine bağlı Bayat kırsal mahallesinde çıkan membu suyu, başta böbrek taşları olmak üzere birçok hastalığa iyi geliyor. Türkiye’nin dört bir yanından suyu kullanmak için Bayat’a gelen vatandaşlar hastalıklarına şifa arıyor. Yıllar önce bir sağır çobanının tesadüfen bulduğu su, bazı hastalıklara iyi gelince inceleme altına alındı. Yapılan tahliller sonucunda suyun böbrek taşlarını düşürdüğü, hemoroid (basur) ile gözde kan oluşumuna ve kaşıntıya iyi geldiği belirlendi.

Trend 14-08-19 10:36

Hemoroidden karpuz ve şeftali ile korunun

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Faruk Özkul, halk arasında 'basur' veya 'mayasıl' hastalığı olarak bilinen hemoroid tedavisindeki son gelişmeler hakkında bilgiler vererek, hastalıklarda koruyucu önlemleri açıkladı.

Yemek 02-08-19 09:00

Hemoroid yani basur sorunu yaşayanlar bunlara dikkat

Hemoroidal hastalık ülkemizde en sık görülen rahatsızlıklar arasında yer alıyor. Toplumun dörtte üçünün bu hastalıkla karşı karşıya kalmasına rağmen sadece dörtte birinin doktora başvurduğu, bu konuda rahatsızlık yaşayan bireylerin dörtte ikisinin ise profesyonel yardım almadığı biliniyor. Pek çok insanın bu hastalığın yaşamının bir parçası olduğu gibi yanlış bir fikre sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Bülent Menteş, hemoroid hastalığı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Trend 08-07-19 15:32

Hemoroit nedir, hemoroite neden olan hatalar nelerdir? Hemoroidden korunmanın yolları nelerdir?

Erişkin yaşlarda toplumda çok yaygın görülen hemoroit (basur) yaklaşık her 2 erişkinden birinin kapısını çalıyor. Hastalar genellikle sorunun geçeceğini düşünerek bekliyor veya merhem / fitil gibi yöntemlerle çözüm bulmaya çalışıyorlar. Uzmanlar hemoroite neden olan etkenleri ve etkili tedavi yöntemlerini açıkladı.

Trend 06-03-19 09:47

Hemoroid şikayetlerini azaltan 5 öneri

Halk arasında ‘basur, makatta meme’ gibi değişik isimlerle bilinen hemoroid, tedavi edilmediğinde yaşam konforunu olumsuz etkiliyor.

Yurthaber 13-02-19 09:40

Hemoroidin önlenmesi için daha fazla meyve tüketin

Halk arasında basur olarak bilinen hemoroid günlük hayatı kabusa çevirebiliyor.

Haber 30-01-19 19:36

Basur nasıl geçer? En etkili tedavi yöntemleri

Halk dilinde basur olarak da bilinen hemoroid, fiziksel olarak acı vermesinin yanı sıra hastaları ruhsal olarak da yıpratır. Özellikle sık sık kabızlık sorunu yaşayanlar, basur olmaktan da şikayetçi. Peki başına gelen herkes için oldukça zor süreçlere yol açan basur nasıl geçer? Basur nedir, basur belirtileri nelerdir ve basura ne iyi gelir sorularının cevaplarını sizler için inceledik.

Kadin 21-07-18 14:17

Lazerle, Ağrısız Ve Kanamasız Basur Tedavisi

Hemoroid, halk arasında basur adı verilen hastalığın belirtileri, önlemleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi veren...

Yurthaber 16-07-18 12:45

Sık Görülen Ama Geç Başvurulan Hastalık: Hemoroid

MMT Amerikan Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlker Pala, halk arasında basur olarak bilinen...

Yurthaber 13-07-18 14:02

Uzmanından Hemoroidden Korunmanın Yolları

Halk arasında ‘basur’ olarak bilinen hemoroidin toplumda oldukça sık görülen bir hastalık olduğuna dikkat çeken...

Yurthaber 17-05-18 12:32

Hemoroid Hastalığına Dikkat

Op.Dr. Ertan Beyatlı, halk arasında basur, mayasıl olarak da bilinen hemoroidin uzun yıllardır bilinen ve...

Yurthaber 10-05-18 15:09

Erzurum BEAH’ta hemoroide lazerli tedavi

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (BEAH) lazerle basur ameliyatı yapılmaya başlandı.BEAH Başhekimi Dr.

Haber 11-04-18 15:04

Erzurum Beah’ta Hemoroide Lazerli Tedavi

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (BEAH) lazerle basur ameliyatı yapılmaya başlandı.BEAH Başhekimi Dr. Mahmut...

Yurthaber 11-04-18 14:57

Hemoroid’e (basur) Ameliyatsız Tedavisi

SAMSUN (İHA) – Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Sedat Ocak, Hemoroid (Basur) hastalığının ameliyatsız tedavi...

Yurthaber 28-01-18 19:00

Prof. Dr. Gümürdülü: “basur Sandığınız Kanser Olabilir”

İç Hastalıkları, Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, en sık görülen kanserler arasında...

Yurthaber 30-11-17 13:23

Masa Başında Çalışanlar Hemoroid Adayı

İç Hastalıkları, Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, halk arasında "basur" diye bilinen...

Yurthaber 15-10-17 10:52

Basura Yanlış Beslenme Sebep Oluyor

Denizli Servergazi Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uz. Op. Dr. İlknur Turan, basur hastalığının nedeninin kabızlık...

Yurthaber 23-09-17 12:56

Hemoroitte Ameliyat En Son Çare

Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 30’undan fazlasını etkileyen ve halk arasında “basur” olarak bilinen hemoroit hastaları...

Yurthaber 02-08-17 10:11

Basurun bitkisel tedavisi için patlıcan sapı

Birçok kişinin korkulu rüyası haline gelen basur, tedavi aşamasında da oldukça acılı geçen bir hastalık. Dört mevsim elimizin altında olan patlıcan ise basurun çaresiymiş de haberimiz yokmuş . Peki basurun bitkisel tedavisi için patlıcan nasıl kullanılmalı?

Yemek 28-07-17 10:54