Batarya Haberleri

Apple, Iphone kullanıcılarına ödeme yapmaya başladı; işte nedeni

Apple, bazı iPhone'ları kasıtlı olarak yavaşlattığı iddiasıyla ABD'de uzun süredir devam eden bir toplu dava kapsamında tazminat ödemeye başladı. Davacılar 500 milyon dolarlık tazminattan pay alacaklar. Bu da talep başına yaklaşık 92 dolara denk geliyor.

Finans 09-01-2024 14:08

Korku dolu anlar! Çöpe atılan cep telefonu bataryası bomba gibi patladı

Manisa'da bir cep telefonu teknik servisinde şişmiş telefon bataryası atık pil kutusuna atıldıktan 10 dakika sonra patlayarak yanmaya başladı. O sırada iş yerinde bulunan 3 kişinin soğukkanlı tavrı olabilecek bir yaralanmanın önüne geçti.

Haber 12-05-2023 10:52

Çıkarılabilir bataryaları özlediniz mi? Çünkü geri gelebilirler!

Bir dönem en yeni akıllı telefonların çoğu çıkarılabilir batarya ile geliyordu. Ancak artık çoğu akıllı telefonun bataryası çıkarılamıyor. Çıkarılabilir bataryaları özleyenler de yok değil. Avrupa Birliği ise son dönemde akıllı telefon endüstrisine yönelik önemli çalışmalarla adından söz ettiriyor. AB, akıllı telefonlara tek tip şarj girişi şartı getirdikten sonra bu duruma da el atacak gibi görünüyor.

Haber 21-12-2022 18:34

Karabük'te cep telefonu bataryasının alev alması güvenlik kamerasına yansıdı

Karabük'te bir kişinin tamir için teknik servise getirdiği cep telefonunun yanma anı, güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Yurthaber 20-12-2022 07:38

Batarya

Batarya Hakkındaki Haberler Mynet'te. Batarya Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Milli savunma, ASPİLSAN Enerjinin ürettiği 21 milyon pil ve batarya ile güçleniyor

Türk savunma sanayisinin önemli aktörlerinden ASPİLSAN Enerji, yaklaşık 1,5 milyar lira yatırımla kurduğu lityum iyon pil tesisinde seri üretimle TSK'nın enerji ihtiyacını karşılıyor - ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy: - "Fabrika yılda 21 milyon pil üretmek üzere kuruldu. Yakın zamanda yatırımlarımızla bu kapasitemizi artıracağız. Yine önümüzdeki dönemde değişik yapıda pilleri üretmek suretiyle ülkemizin savunmadaki ihtiyacını karşılıyor olacağız"

Yurthaber 07-10-2022 11:14

iPhone 14'lerin batarya kapasiteleri ortaya çıktı! En büyüğü Pro Max'tedir diyenlere büyük sürpriz var

Yeni iPhone 14 serisinin batarya kapasitelerine dair önemli bir bilgi elde edildi. Apple, yeni iPhone 14 serisini tanıtırken bu bilgiyi açıklamadı ancak Çin'deki bir veri tabanından alınan bilgilerle yeni iPhone'ların batarya kapasiteleri belli oldu. Buna göre, en büyük batarya iPhone 14 Pro Max'te bulunmuyor. Böylece "En büyük batarya iPhone 14 Pro Max'tedir" diyenleri büyük bir sürpriz karşılıyor.

Haber 12-09-2022 10:49

Elinde batarya patladı, büyük korku yaşadı: Dumanlar, kısa sürede dükkanı sardı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, teknik servise getirilen cep telefonunun bataryası, dükkan sahibinin elinde patladı. Bir anda korku dolu anlar yaşanırken, dükkan sahibi Hasip Başdemir bataryayı dışarı doğru fırlattı. Tezgahın önüne düşen bataryadan çıkan dumanlar, kısa sürede dükkanı sardı. Başdemir, eline aldığı kürekle bataryayı dışarı çıkardı. Yaşanan panik güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber 18-08-2022 16:13

Vücudunuzla telefon şarj etmenin yolu bulundu: Kabus gibi sorun sonunda bitecek mi?

Singapur'daki Nanyang Teknoloji Üniversitesi'nden bilim insanları, vücudunuzu giysiler yoluyla bir pile dönüştürmenin yolunu buldu. 3 santimetreye 4 santimetrelik bir kumaş parçası, 100 LED'e beş aya kadar güç sağlamak için yeterli enerji üretti. Bu, preslendiğinde, gerildiğinde veya sıkıştırıldığında mekanik stresi elektriğe dönüştüren bir polimer sayesinde gerçekleşti.

Haber 17-08-2022 16:33

Son model telefonların pil ömrü savaşı! Peki kim kazandı?

Akıllı telefonlarıyla ilgili en büyük şikayetlerden biri pil ömrü. Bir YouTube kanalı ise, 2022'nin en güçlü telefonlarını pil ömrü testinden geçirdi. Söz konusu pil ömrü testine iPhone 13 Pro Max, Samsung Galaxy Z Flip4, Galaxy Z Fold4, Galaxy S22 Ultra, Xiaomi 12S Ultra ve OnePlus 10 Pro sokuldu. Testin sonucu ise birçok kişiyi fazlasıyla şaşırttı.

Haber 15-08-2022 15:57