Bel Ağrısı Haberleri

Uzman isim uyardı: Gizli kanserin en yaygın 3 belirtisi! Biri bile varsa hastaneye koşun

Erkeklerde kadınlara oranla daha sık görülmekte olan böbrek kanserinin erken teşhisi için bazı önemli belirtiler paylaşıldı. Ülkemizde 2017 verilerine göre her 100.000 erkekten 7.2’sinde, hayatının bir döneminde böbrek kanseri teşhisi söz konusudur. Türkiye’de böbrek kanseri erkeklerdeki tüm kanserlerin %2.9’unu oluşturmaktadır.

Haber 23-03-2024 07:38

Bu belirti 14 günü aşıyorsa önemseyin! Doğru tanı koyulmazsa ciddi problemlerle karşılaşılabilir

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Emin Aydın, her bel ağrısının fıtıktan kaynaklı olmadığına dikkat çekerek, “Bel ağrılarının fıtık dışında, bel kireçlenmesini, romatizmal durumlar, omurga kırıkları, omurga tümörleri, bel kaslarının incitilmesi gibi pek çok sebebi vardır. 14 günü aşkın bir bel ağrınız varsa bu bel ağrısını önemseyin ”dedi.

Kadin 17-02-2024 15:55

Ünlü estetikçi uyardı: Göğüs büyüklüğü ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir

Ünlü estetikçi Prof. Dr. Hayati Akbaş, "Ortaya çıkan bu büyük meme, bu ağırlık vücudun dengesini bozar. Vücudun aksını bozar. Kadınlarda büyük göğüsler sırt ağrısı, bel ağrısı, hijyen problemleri, boyun ve bel fıtığı gibi ameliyatlara kadar zaman zaman gidebilen ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir" dedi.

Kadin 17-02-2024 15:24

Belim tutuldu ne yapmam lazım? Beldeki kas tutulmasına ne iyi gelir?

Bel ağrısı veya beldeki kas tutulması yaşamın herhangi bir döneminde pek çok kişinin karşılaştığı bir rahatsızlıktır. Gündelik hayatta yanlış duruş, aşırı egzersiz, ağır yük kaldırma veya stres gibi nedenlerle oluşabilen bu tür ağrılar kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir. Ancak şans eseri gelişen bu ağrılara karşı çeşitli evde uygulanabilecek yöntemlerle bu ağrıları azaltabilir ya da geçirebiliriz.

Haber 31-10-2023 22:32

Bel ağrısı nasıl geçer, bel ağrısı için egzersizler nelerdir? Bel ağrısı neden olur, hangi doktora gidilir?

Bel ağrısı dünya genelinde oldukça yaygın olan ve yaşam kalitesini etkileyen bir sağlık sorunudur. Birçok kişi farklı yaş gruplarından bağımsız olarak hayatlarının belirli bir döneminde veya sürekli olarak bel ağrısı ile karşılaşır. Bel ağrısı bel çevresindeki kaslar, omurlar, diskler, sinirler ve diğer yapılarla ilişkili olabilen birçok farklı neden kaynaklı olabilir. Akut bir şekilde ortaya çıkabilir veya daha uzun süreli bir sorun haline gelebilir. Peki, bel ağrısına ne iyi gelir?

Haber 14-06-2023 11:58

Boyun ve bel ağrısına akupunktur nasıl yapılır? Akupunktur ile boyun ve bel fıtığı tedavisi nedir, nasıl uygulanır?

Modern tıbba alternatif olarak uygulanan bazı tedavi yöntemleri vardır. Bunlar arasında en sık kullanılan ve tüm dünya tarafından kabul edilen bir alternatif tıp yöntemi de akupunktur yöntemidir. Doktor kontrolünde ve önerisi ile uzman kişiler tarafından uygulandığı takdirde birçok hastalığın tedavisi olduğu bilinir. Kilo vermekten bel fıtığına, migrenden sırt ve boyun ağrılarına birçok sıkıntı için kullanılan bir uygulamadır. Peki, akupunktur ile boyun ve bel fıtığı tedavisi nasıl uygulanır?

Haber 07-02-2023 16:44

Evden çalışan herkesin ihtiyacı olan ortopedik bel yastığı modelleri

Evde bilgisayar ya da masa başında uzun süre çalışmak bir süre sonra bel ağrısı gibi problemlere sebep olabilir. Eğer konforlu bir oturma düzeni ayarlanmazsa yaşanan ağrı kronikleşebilir. Böyle bir sağlık sorunuyla karşılaşmamak için bel yastığı kullanmak, iyi bir çözüm olabilir. Eğer siz masa başında çalışıyor ve belinizin rahat etmesini sağlayacak bir ürün arıyorsanız doğru yerdesiniz. Birbirinden kullanışlı ortopedik bel yastığı modelleri için okumaya devam edin!

Haber 15-09-2022 15:58

Herkes bu hatayı yapıyor! Hastalıklara zemin oluşturuyor, doğru uyku pozisyonu nedir?

Herkesin rahat uyuduğu pozisyon farklılık gösteriyor. En sık yapılan uyku pozisyonları arasında yüzüstü uyumak yer alıyor. Uzmanlar yüzüstü uyumanın fıtık da dahil olmak üzere birçok hastalığa yol açtığını belirterek uyarıyor. Kalp ve omurga sağlığı için doğru uyku pozisyonunu bulmak gerekiyor.

Haber 17-08-2022 12:34

Duruşunu düzeltmek isteyenlerin bir numaralı yardımcısı olacak en iyi dik duruş korsesi çeşitleri

Evde, işte, okulda ve gündelik hayatta ekran başında geçirilen sürenin artması ile duruş bozuklukları da artış göstermeye başladı. Gerek ders çalışırken çalışma masasının başında gerekse ofisteki işleri yaparken bilgisayar başında durulan sürelerde kambur durulabiliyor. Bu gibi durumlarda dik duruş pozisyonunun geri kazanılmasına yardımcı olan dik duruş korselerini sizler için araştırdık. İşte detaylar!

Kadin 21-06-2022 16:25

Bel ağrısına ne iyi gelir? Bel ağrısını egzersizler ile tedavi edin!

Bel ağrısı nedenleri bel ağrısı çeşitlerini etkileyebilir. Eğer geçmeyen bel ağrısı için çözüm bulamıyorsanız konunun üzerine eğilmeniz önem taşır. Pek çok hastanın iyileşmek için türlü yöntemlere başvurduğu bel ağrısına ne iyi gelir? Bazı bel ağrısı çeşitlerinde erken teşhis çok önemlidir. Mesela; inflamatuvar bel ağrısı bunlardan biridir. Bel ağrısına iyi gelen egzersizler hangileridir? Bel ağrısı için evde uygulanabilecek yöntemler nelerdir? Şiddetli bel ağrısı nasıl geçer?

Haber 31-05-2022 14:22

Normal bel ağrısı sandı, ayna karşısına geçince şaşkına döndü! 'Vücudumun eğri olduğunu fark ettim'

Sakarya'da 16 yaşındaki Aziz Koray Diş, geçirdiği bisiklet kazası sonrası vücudundaki eğriliğin arttığını ve yaraların olduğunu fark edince durumu ailesiyle paylaştı. Kemiğin iyi huylu tümörü teşhisi konulan Diş, 2 ay sonra sağlığına kavuştu. Diş, ''İlk önce ağrılarım olmuştu ama normal bel ağrısı diye pek umursamamıştım. Sonra bisikletle bir kaza geçirdim ve ayna karşısında yaralarıma bakarken vücudumun eğri olduğunu fark ettim'' diyerek yaşadığı süreci anlattı.

Haber 01-05-2022 14:35

En çok görülen bu ağrıların nedenleri…

Vücutta birçok farklı alanda ağrı meydana gelebiliyor. Bu ağrılar gündelik yaşamda hareketlerimizi kısıtlayarak yaşamımızı olumsuz etkiliyor. En sık görülen ağrılar arasında bel, kas, omuz ve boyun ağrıları bulunuyor. Ağrıları çözmek için ilk önce ağrının neden kaynaklandığını öğrenmek ona göre tedavi olmak gerekiyor.

Haber 25-04-2022 08:20

Geçmeyen bel ağrılarına dikkat!

Bel ağrıları hayatı olumsuz etkileyen en etkili ağrılar arasında yer alıyor. Gündelik yaşam hareketlerini kısıtlayan bel ağrıları genellikle önemsiz görülüp geçilse de geçmeyen bel ağrıları hastalık habercisi olabilir. Eğer 6 haftadır geçmeyen bel ağrınız varsa mutlaka doktora görünmeniz gerekiyor.

Haber 18-04-2022 12:12

Gebelik dönemindeki bel ağrılarını göz ardı etmeyin!

Gebelik dönemi bel ve sırt ağrılarının çok sık görüldüğü bir dönemdir. Gebelik döneminde bel ağrısı problemi ile karşılaşılan hastalarda röntgen, MR, BT çektirmek sakıncalıdır. Yine ilaç kullanma ile sıkıntılar vardır. Gebelik döneminde çok zorunlu olmadıktan sonra cerrahi müdahalelerden kaçınılmalıdır.

Kadin 18-03-2022 14:04

Bel fıtığını ameliyatsız çözmek mümkün

Bel fıtığı kişinin gündelik yaşam aktivitelerini etkileyen sorunlar arasında yer alıyor. Aşırı kilo, yaşlanma ve ağır yük kaldırmak bel fıtığına neden olabiliyor. Bel fıtığı tedavisinde ilk akla gelen yöntem ameliyat oluyor. Fakat nokta atış tedavisi bel fıtığının ameliyatsız çözümü olabiliyor.

Haber 09-03-2022 14:20

Meme küçültme hakkında merak ettikleriniz

Meme küçültmek son zamanlarda oldukça tercih edilen bir ameliyat haline geldi. Özellikle gündelik yaşamda büyük memelerin sırt ve bel ağrısına neden olduğu bilinmekte. Bu sırt ve bel ağrılarından kurtulmak için meme küçültme ameliyatını tercih edenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Meme küçültme ameliyatıyla ilgili detaylar için bu haberi okuyabilirsiniz.

Kadin 03-02-2022 15:45

Böbrek kanseri riski erkeklerde 2 kat fazla görülüyor! Belinizdeki ağrı geçmiyorsa...

Böbrek kanseri riskini artıran nedenleri sıralayan Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Sofikerim, özellikle 40 yaş üstü kişilerin sağlık kontrollerini aksatmaması gerektiğini vurguladı. Böbrek kanseri nedenleri arasında sigara ve obezitenin de yer aldığını söyleyen Sofikerim, beldeki geçmeyen hafif ağrının gözardı edilmemesi gerektiğini anlattı.

Haber 21-12-2021 13:58

Akılalmaz iddia: Hastaneye yürüyerek girdim, sakat çıktım

Adana'da bel ağrısı şikayetiyle gittiği özel hastanede iki kez operasyon geçiren 79 yaşındaki Sıdıka Yeşil, doktor hatası nedeniyle yürüyemediğini ve tedavi sürecinde hemşireler tarafından aç ve susuz bırakılıp darp edildiğini belirterek, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yoğun bakımda kaldığı süreç içinde korkudan sustuğunu söyleyen Yeşil, "Hastaneye yürüyerek girdim, sakat çıktım. Beni bu hale getirdiler. Doktorlar ya beni ayağa kaldıracaklar ya da en ağır cezayı çekecekler" dedi.

Haber 21-10-2021 14:19

Demet Akalın: Bu aralar biraz frene basacağım!

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, Uluslararası Kristal Elmas Ödülleri törenine katıldı. Törende açıklama yapan ünlü şarkıcı, " Bel ağrımdan duramıyorum. Bu aralar biraz frene basacağım." diye konuştu.

Magazin 16-10-2021 10:21

Bel ağrısı için gitti, ayağa kalkamadı

Artvin’de bel ağrısı için başvurduğu hastanede yapılan ağrı kesici iğne sonrası ayağı kalkamayan Tahir Turan, doktor hakkında savcılığa şikayette bulundu.

Haber 08-09-2021 00:28

Akılalmaz olay! Ağrıları geçsin diye belinden çamaşır ipi geçirmişler

Elazığ'da bel ağrıları nedeniyle hastaneye giden hastayı muayene eden doktor, gördükleri karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Hastanın beline delik açılıp derinin altından çamaşır ipi geçirildiği anlaşılırken, uygulama sonucu bölgede enfeksiyon geliştiği ortaya çıktı ve hastanın tedavisine başlandı.

Haber 26-06-2021 20:11

Hamilelikte bel ağrısı neden olur? Bel ağrıları fıtığa işaret eder mi?

Hamilelikle birlikte kadın vücudunda birçok değişim meydana gelir.Aynı zamanda hamilelikte bazı şikayetlerde kendini gösterir. Bunlardan biri de bel ağrılarıdır. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç.Dr. Ahmet İnanır konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Kadin 21-06-2021 11:17

Stres belirtileri arasında bel ağrısı da var!

Stres belirtileri arasında bel ağrısının da olduğunu söyleyen Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı Prof. Dr. Turan Uslu, stres hormonlarının ağrı algılamasını artırdığını söyledi. Stres ve bel ağrısı arasındaki güçlü bağlantıyı anlatan Uslu, konu hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber 18-05-2021 13:47

Bel fıtığı belirtileri arasında yalnızca bel ağrısı yok!

Bel problemleri birçok farklı nedenden dolayı ortaya çıkabileceğini söyleyen Ağrı, Beyin, Sinir Hastalıkları ve Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu, bel fıtığı ve tedavisi hakkında çok önemli bilgiler verdi. İnsanlar genellikle bel ağrısı çeken herkesin fıtık olduğunu söyleyen Erdemoğlu, gerçekte belde ağrıya neden olan çoğu sorunun bel fıtığından kaynaklanmadığına dikkat çekti.

Haber 15-04-2021 17:57

Bel ağrısı egzersizleri ile 7 adımda sağlığınıza kavuşun!

Pandemi ile birlikte başlayan hareketsizlik bel ağrılarında da artış yaşanmasına neden oldu. Bel ağrısı nedenleri farklı sebeplerle ortaya çıkarken, konu uzmanı, egzersizlerle bu sorunun ortadan kaldırılabileceğini söyledi. Bel ağrılarının yüzde altmış nedeninin kas kaynaklı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Halil Koyuncu, yapılması gereken 7 egzersizle ilgili bilgi verdi.

Haber 05-04-2021 13:52

Bel fıtığı spor yapmaya engel mi? Bel fıtığı belirtileri neler?

Bel ağrısı neden olur sorusunda en yaygın cevap bel fıtığı oluyor. Nezle ve gripten sonra en sık rastlanan rahatsızlık olarak belirlenen bel ağrıları, bel fıtığı belirtileri arasında yer aldığından pek çok kişi bel fıtığı ameliyatları ve tedavileri ile ilgili bilgi sahibi olmak istiyor. Bel fıtığı ameliyatında mikrodiskektomi ve endoskopik diskektomi yöntemleri kullanıldığında hastalar operasyonun ardından aynı gün ayağa kalkabiliyor,1 gün sonra ise taburcu ediliyor.

Haber 28-03-2021 17:23

Hamilelikte kasık ve bel ağrılarının önüne nasıl geçilir? İşte öneriler

Pelvisi (pelvik kuşak) oluşturan kemikler hamilelik sırasında ağrıya neden olabilir. Bazı kadınlar hamileliklerinin bir döneminde bellerinde, kalçalarında, uyluklarında, kalçalarında, kasıklarında veya kasık kemiklerinde ağrı hissederler. Çoğu kadın için semptomlar hafiftir, ancak bazıları için şiddetli bir durumdur. Öneriler sayesinde ağrıları hafifletmenin yolları var. Gelin, bakalım.

Kadin 24-03-2021 17:26

Ağrı ve sızıya karşı kullanıyoruz ama... Yakı bandı uyarısı: Doğru kullanılmadığında zarar veriyor

Eczanelerden aldığımız yakı bantları, sırt, kol ve kas ağrıları için kurtarıcı görev görse de Eczacı Odası Başkanı Mürsel Yalbuzdağ, yanlış uygulandığında kişiye faydadan çok zarar verdiğini söyledi.

Haber 17-03-2021 10:09

Bel ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti, yapılan iğne hayatını kararttı

Zonguldak'ta belindeki rahatsızlık nedeniyle gittiği hastanede ağrı kesici iğne olduktan sonra sol bacağında yaşadığı his kaybı sonrası 'siyatik sinir yaralanması' teşhisi konulan 44 yaşındaki İsmail İnam, yüzde 44 engelli kaldı. Savcılığa suç duyurusunda bulunan İsmail İnam, sorumlu hemşire ve doktordan şikayetçi oldu.

Haber 04-02-2021 09:50

Bel ağrısından radyofrekans yöntemi ile ameliyatsız kurtulun

Bel ağrısı nedeniyle sıkıntılı günler geçiren hastaların radyofrekans yöntemi ile ameliyatsız tedavi edilebildiğini söyleyen Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Gürelik, konuyla ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber 11-12-2020 14:04

Bel ağrısında neden 'u tipi yaşam' olabilir

Şehir yaşamı nedeniyle hareketsizleşen hayatlar, fiziksel aktiviteleri neredeyse sıfıra indiriyor. U tipi olarak bilinen bu hareketsiz yaşam tarzı, kas-iskelet sistemini zayıflatıyor. Zamanla ortaya çıkan omurga ve eklem sorunları arasında en sık rastlanılanı ise bel ağrısı oluyor. Bel ağrısı neden olur sorusunu yanıtlayan bu açıklama şehir hayatının kaçınılmaz olarak görülürken, bel ağrısı tedavisinde nelere başvurulması gerektiği ile ilgili verilen cevaplar da dikkatle inceleniyor. İşte yanıtı

Haber 17-08-2020 15:53

Söğüt kabuğunun faydalarına çok şaşıracaksınız! Bel ve baş ağrısı, kalp krizi riski...

Söğüt ağacı, yerlere kadar uzanan, güzel mi güzel dal ve yapraklarıyla bilinir. Ancak gözden kaçırılan bir nokta, söğüdün kabuğunda sağlığa yararlı pek çok maddenin bulunduğudur. Bu kabuk yardımıyla uygulayabileceğiniz kürler ve çözebileceğiniz sağlık sorunları oldukça çeşitlidir. İşte tam da bu yüzden, bu yazıda söğüt kabuğunun sağlığa olan faydalarından bahsedeceğiz.

Haber 17-08-2020 09:52

Bel ve boyun ağrısından 10 adımda korunma rehberi

Son haftalarda Covid-19 pandemisi nedeniyle birçoğumuz evde çalışıyoruz. Ancak dikkat! Salonda üzerine yatarak müzik dinlediğimiz, televizyon seyrettiğimiz, kitap okuduğumuz ve sevdiklerimizle muhabbet ettiğimiz pufidik koltuklar çalışmak için ne kadar uygun olabilir ki?

Haber 15-04-2020 12:01

Bel fıtığı hakkında doğru sanılan 7 önemli yanlış

Farklı nedenlerden dolayı yaşanan bel fıtığı ciddi bel ağrılarına neden oluyor. Bu da her bel ağrısının fıtık belirtileri olarak kabul edilmesine neden oluyor. Oysa ki durum düşünülenden çok farklı. Konuyla ilgili bilgi veren Dr. Ögretim Üyesi Murat Hamit Aytar, bel fıtığı ile ilgili doğru sanılan yanlışları anlattı.

Haber 21-02-2020 16:01

Bel fıtığından ameliyatsız kurtulmak mümkün mü!

Dayanılmaz ağrılara yol açan bel fıtığına ameliyatsız tedavi yöntemi uyguladıklarını anlatan Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Taylan Temel tedavi hakkında bilgiler verdi.

Haber 13-02-2020 12:17

Her 3 ofis çalışanından 1’i bel ağrısı yaşıyor!

Genç yaşlarda görmeye alışık olmadığımız boyun, sırt ve bel ağrıları, dirsek, el bileği ve diz sorunları son yıllarda ofis çalışanlarının korkulu rüyası haline geldi. Uzmanlar, bu sorunların temelinde uzun saatler boyunca kötü pozisyonda oturuş ve hareketsizliğin yattığını söylüyor.

Haber 31-12-2019 13:49

Tedavi edilmeyen bel ağrısı, kamburluğa neden olabilir

Romatizmal bir hastalık olan Ankilozan Spondilit hastalığının, son evrede bazı hastalarda kamburluk oluşturduğunu belirten Uzm. Dr. Hakan Aslan, erken teşhis edildiğinde, hastalığın kontrol altına alınabileceğini vurguladı.

Trend 04-12-2019 13:59

Bel ağrısı sebepleri nelerdir? Bel ağrısında ilaçtan çok bunlara dikkat! Bel ağrısı nedenleri ile başa çıkmak için ne yapılmalı?

Yoğun çalışma hayatı, bilgisayar başında geçirilen uzun saatler, uzun süre ayakta veya oturarak çalışma gibi nedenlerle bel ağrısından şikayet edenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bel ağrısı şiddetli olduğu ve uzun sürdüğü zaman hem günlük hayatı hem de iş verimini etkiler, yaşam kalitesini düşürür.

Trend 18-10-2019 08:10

Bel ağrısı ve bel fıtığı arasındaki farklar nelerdir? Bel ağrısı ve bel fıtığı tedavi yöntemleri nelerdir?

Hepimiz hayatımızın bir döneminde bel ağrılarından şikayet ederiz. Bu ağrılar bazen birkaç gün içerisinde tamamen ortadan kalkarken bazen de dayanılmaz derecede şiddetli olur ve sadece belde değil bacaklarda da ağrı ve uyuşmalara yol açar. Peki hangi ağrının basit bir bel ağrısı hangisinin bel fıtığı olduğunu nasıl anlarız? İşte bel ağrıları ve tedavi yöntemleri, bel fıtığı ile basit bel ağrısını ayırt etmeyi sağlayacak detaylar...

Trend 11-10-2019 10:34

Bel ağrısı ile bel fıtığı arasındaki fark nedir? Bel fıtığı ameliyatı kimlere yapılır? Bel fıtığının tekrarlamaması için bunlara dikkat

Hepimiz hayatımızın bir döneminde bel ağrılarından şikayet ederiz. Bu ağrılar bazen birkaç gün içerisinde tamamen ortadan kalkarken bazen de dayanılmaz derecede şiddetli olur ve sadece belde değil bacaklarda da ağrı ve uyuşmalara yol açar. Peki hangi ağrının basit bir bel ağrısı hangisinin bel fıtığı olduğunu nasıl anlarız?

Trend 11-10-2019 10:25

Bel ağrısı neden olur? Tedavisi var mı?

Belde meydana gelen tüm ağrılar, bel ağrısı olarak tanımlanıyor. Peki, bel ağrısı neden oluyor? Tedavisi var mı?

Trend 01-10-2019 17:36

Bel ağrısı nedir? Bel ağrısı sorunu ve tedavi yöntemleri neler?

Genel olarak erişkin yaş grubunun %80’inde hayatın bir döneminde bel ağrısı sorunu görülmektedir. Peki, bel ağrısının tedavisi nasıl yapılıyor?

Trend 01-10-2019 17:32

Bel ağrısında teşhis nasıl konur ve bel ağrısı nasıl tedavi edilir?

Bel ağrısında teşhis ve tedavi nasıl olur? Uzman doktorlar bu alanda hareket ederken nelere dikkat eder?

Trend 01-10-2019 17:28

Bel ağrısını küçümsemeyin!

Bel ağrısının nedenleri değişiyor. Ciddi sebepler ile de ortaya çıkabiliyor olduğundan, bel ağrısı küçümsenmemelidir.

Trend 01-10-2019 17:23

Omurga metastaz tedavisinde yenilikler

Omurga metastazına sıklıkla meme, prostat, tiroid, akciğer ve böbrek kanserlerinde karşılaşılmaktadır. Girişimsel Nöroradyoloji Uzmanı Doç. Dr. Eren Erdem, hastaların yaşam kalitesini düşüren ve yoğun ağrılar sebep olan omurga metastaz tümörlerinin tedavisi hakkında bilgiler.

Trend 01-10-2019 15:18

Yürüyememesi fıtıktan değil tümördenmiş

Konya'da bel ağrısı şikayetiyle gittiği özel hastanede "fıtık" teşhisi konularak iki kez bıçak altına yattıktan bir süre sonra kısmi felç geçiren hasta, 3 saatlik omurilik tümörü ameliyatıyla ayağa kalktı - Hasta Hatice Keskin: - "Çekilen MR sonucu sırtımda 'omurilik tümörü' tespit edildi. Yani yürümemi engelleyen şey fıtık değil, bu tümörmüş. Yaklaşık 15 gün kısmi felçli ve tekerlekli sandalyeye mahkum kalmıştım. Yapılan ameliyatın ardından tekrar yürümeye başladım"

Haber 18-09-2019 11:10

Yürüyememesi fıtıktan değil tümördenmiş

Konya'da bel ağrısı şikayetiyle gittiği özel hastanede "fıtık" teşhisi konularak iki kez bıçak altına yattıktan bir süre sonra kısmi felç geçiren hasta, 3 saatlik omurilik tümörü ameliyatıyla ayağa kalktı - Hasta Hatice Keskin: - "Çekilen MR sonucu sırtımda 'omurilik tümörü' tespit edildi. Yani yürümemi engelleyen şey fıtık değil, bu tümörmüş. Yaklaşık 15 gün kısmi felçli ve tekerlekli sandalyeye mahkum kalmıştım. Yapılan ameliyatın ardından tekrar yürümeye başladım"

Yurthaber 18-09-2019 11:09

Okul çantası vücut ağırlığının yüzde 10'unu aşmamalı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Nur Bardak: - "Okul çantası ve içindeki eşyaların toplam ağırlığı, çocuğun vücut ağırlığının yüzde 10'unu aşmamalıdır. Vücut ağırlığının yüzde 10'unu aşan çantaların kullanılması, enerji tüketiminin artması, arkadan binen yük nedeniyle boyun ve sırtın öne eğilmesi, duruş bozuklukları ve akciğerlerin hacminde azalma gibi sonuçlara neden olur" - "En iyi alternatif sırt çantaları ile çekilebilen tekerlekli çantalardır. Çanta seçerken, hafifliğine ve üzerinde ağırlık yapan süslemelerin olmamasına dikkat etmek gerekir. Sırt çantaları iki geniş ve destekli omuz askısı, bel kemeri ve sünger desteği bulunan ergonomik yapıda olmalıdır" - "Çocuklar genelde çantalarını tek omuzda taşımayı severler ancak bu durum vücudun çantanın olduğu tarafa doğru eğilmesine ve omurgaya yük binmesine neden olur. Omurgaya binen yüklerin bu şekildeki değişimi omurganın yaralanması ve dengesizliğe yol açabilir. Ağırlığın çanta içinde eşit olarak dağılmasına ve belirli bölgelerde toplanmamasına dikkat edilmelidir. Çantada birden fazla bölme ve cep bulunması, ağırlığın eşit bir şekilde dağılmasını da sağlar"

Haber 02-09-2019 11:07

Bel ağrılarından korunmak tedavisinden daha kolay

Gribal enfeksiyonlardan sonra en sık görülen rahatsızlık olan bel ağrıları hareketliliği kısıtlayarak yaşam kalitesini olumsuz etkileyebiliyor. Toplumun yüzde 65-80’inin yaşamlarında en az bir kez bel ağrısına maruz kaldığını vurgulayan Anadolu Sağlık Merkezi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı, Kayropraktist Prof. Dr. Semih Akı, “Bel ve boyun ağrısından korunmak, tedavisinden çok daha kolaydır. Kişilerin 4’te 3’ü eğitim programı ile bel ağrılarından korunabilir” açıklamasında bulundu.

Trend 19-07-2019 15:20