Bel Fıtığı Haberleri

Uzun süre geçmiyorsa dikkat! İnsanların yüzde 70'i bu durumu yaşıyor... 'Son dönemlerde arttı'

Günümüzde birçok kişi boyun ağrısından muzdarip. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Canan Yıldırım, "Uzun süre geçmeyen hatta artış gösteren boyun ağrısının sebebini bulmanın tek yolu fizik tedavi hekiminizin sizi muayene etmesidir" dedi. İnsanların %70'inin hayatları boyunca en az bir kez bu durumu yaşadığını belirten uzman isim şikayetlerin son görülme sıklığının da arttığını dile getirdi. İşte detaylar...

Haber 12-03-2024 15:19

Soğuk havalarda daha da artıyor! Uzmanından kritik uyarı 'En az 15 dakika...'

Beyin ve sinir cerrahisi uzmanı Op. Dr. Emre Ünal, bel fıtığı veya ağrısı olanlara soğuk havalarda bel bölgesini sıcak tutması tavsiyesinde bulundu.

Haber 01-02-2024 12:49

Bel fıtığı neden olur? Bel fıtığı ağrısına ne iyi gelir?

Bel fıtığı omurganın bel bölgesinde bulunan disklerde meydana gelen bir sorun sonucunda ortaya çıkan yaygın bir rahatsızlıktır. Bel fıtığı genellikle yaşlılık, ağır kaldırma, obezite, genetik yatkınlık, düzensiz omurga duruşu ve uzun süreli oturma gibi faktörlerle ilişkilendirilir. Bel fıtığı ağrısı hastaların günlük yaşantısını olumsuz etkileyebilir. Ancak doğru tedavi ve yaşam tarzı değişiklikleri ile bu ağrıların hafifletilmesi mümkündür.

Haber 27-11-2023 20:44

Fıtık ozon tedavisi nedir ne işe yarar? Bel fıtığına ozon tedavisi nasıl yapılır?

Ozon tedavisi ya da ozon terapisi, günümüzde en sık tercih edilen tedavi yöntemlerinden biridir. Bu tedavi metodunda ozon gazından faydalanılır. Ozon gazı, atmosferin en üst tabakasında yer alan bir gaz çeşidi olarak bilinir. Üç oksijen molekülünden oluşan ozon gazı renksiz olmakla birlikte keskin bir kokuya sahiptir. Ozon gazı kullanılarak yapılan ozon tedavisi, bel fıtığı gibi hastalıklarda da çok sık uygulanır. Peki, fıtık ozon tedavisi nedir?

Haber 28-04-2023 15:46

Bel Fıtığı

Bel Fıtığı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Bel Fıtığı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Nöral terapi ile bel fıtığı tedavisi nasıl yapılır? Nöral terapi bel fıtığına iyi gelir mi, işe yarar mı?

Nöral terapi kullanım amacı oldukça fazla olan bir tedavi yöntemidir. Yan etkisi yok denecek kadar az olan nöral terapiye olan talep ülkemizde de gün geçtikçe artmaktadır. Pek çok kronik şikayete çözüm getirebilen nöral terapi neredeyse herkes tarafından tercih edilebilecek tedavi şekillerinden birisidir. Peki, nöral terapi ile bel fıtığı tedavisinde kullanılır mı?

Haber 10-03-2023 16:52

Kineziterapi fıtığa iyi gelir mi, tedavi edilebilir mi? Bel ve boyun fıtığı tedavisinde kineziterapi hareketleri nedir?

Omurga, kişilerin dik durmasını ve hareket etmesini sağlar. Omur adı verilen kemiklerden oluşan omurganın disk adı verilen destek dokuları da bulunur. Omurların arasında yer alan disklerin içerisindeki sıvılar omurganın kötü kullanımına bağlı olarak zamanla azalır. Bu durum da boyun fıtığı ve bel fıtığı gibi rahatsızlıklara sebep olabilir. Peki, bel ve boyun tedavisinde kineziterapi uygulamaları nasıl yapılır?

Haber 17-02-2023 10:59

Üniversite hastanesinde ozonla ameliyatsız bel fıtığı tedavisi

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Adnan Özdemir: - "Sadece bölgesel bir uyuşturma yapıyor ve işlemimizi gerçekleştiriyoruz. Uygun hastaları seçtiğimiz takdirde yüzde 90'a kadar başarı sağlanıyor"

Yurthaber 22-06-2022 13:27

Duruşunu düzeltmek isteyenlerin bir numaralı yardımcısı olacak en iyi dik duruş korsesi çeşitleri

Evde, işte, okulda ve gündelik hayatta ekran başında geçirilen sürenin artması ile duruş bozuklukları da artış göstermeye başladı. Gerek ders çalışırken çalışma masasının başında gerekse ofisteki işleri yaparken bilgisayar başında durulan sürelerde kambur durulabiliyor. Bu gibi durumlarda dik duruş pozisyonunun geri kazanılmasına yardımcı olan dik duruş korselerini sizler için araştırdık. İşte detaylar!

Kadin 21-06-2022 16:25

Bel fıtığı nedir? Bel fıtığında nelere dikkat etmeliyiz? Bel fıtığı tedavi edilebilir mi?

Bel fıtığı, ülkemizde çok sık görülen önemli bir sakatlık veya felçlik sebebidir, bel bölgesinde bulunan omurların arasındaki diskin yırtılarak, sinirleri sıkıştırması olarak ifade edilebilir. Bu durum genellikle şiddetli bel ağrısı ve bacağa yayılan ağrının ortaya çıkmasına neden olur. Fıtıklaşma omurganın herhangi bir düzeyinde meydana gelebilir.

Haber 21-04-2022 15:56

Farkında olmadan yaptığınız bu hareketler bel ve boyun fıtıklarına neden oluyor

Bel ve boyun fıtıkları sıklıkla rastlanan rahatsızlıklar arasında yer alıyor. Kişinin gündelik yaşamda hareketlerini oldukça kısıtlayan bel ve boyun fıtıkları oldukça olumsuz durumlar yaratıyor. Farkında olmadan yapılan duruş bozuklukları ve alışkanlıklar bel ve boyun fıtıklarının oluşmasına zemin oluşturuyor.

Haber 18-04-2022 10:16

Bel fıtığını ameliyatsız çözmek mümkün

Bel fıtığı kişinin gündelik yaşam aktivitelerini etkileyen sorunlar arasında yer alıyor. Aşırı kilo, yaşlanma ve ağır yük kaldırmak bel fıtığına neden olabiliyor. Bel fıtığı tedavisinde ilk akla gelen yöntem ameliyat oluyor. Fakat nokta atış tedavisi bel fıtığının ameliyatsız çözümü olabiliyor.

Haber 09-03-2022 14:20

Bel ve boyun fıtığı nedenleri ve belirtileri nelerdir?

Bel fıtığı ve boyun fıtığı hareketsiz yaşam nedeniyle ortaya çıkabilir. Konu hakkında bilgi veren Fizyoterapist Vedat Ülker, günümüzde 15 yaşındaki çocuklarda bile fıtık görülebildiğini söyledi. Kol ve ellerde yaşanan güç kaybının önemsenmesi gerektiğini söyleyen Ülker, bel ve boyun fıtığı belirtileri hakkında bilgi verdi.

Haber 25-10-2021 12:17

Bel ve boyun fıtığı ameliyatsız tedavi edilebilir mi?

Toplumda sıklıkla karşılaşılan sağlık sorunlarından biri de bel ve boyun fıtığıdır. Birçok nedene bağlı olarak gelişen bu hastalığı, bel ve boyun fıtığı uzman hekimlerinin kontrol etmesi gerektiğini söyleyen Fizyoterapist Necdet Döner bel ve boyun fıtığı tedavi yöntemlerini sizler için anlattı.

Haber 31-07-2021 11:09

Bel fıtığı hamileliği olumsuz etkiler mi? Bel fıtığı hastaları hamilelik sürecine nasıl hazırlanmalı?

Yaşam süresince dikkat edilmesi gereken davranışları beraberinde getiren bel fıtığı hamileleri de daha dikkatli geçirilmesi gereken bir sürece itiyor. Bel fıtığı bulunan hamilelerin gebelik sürecinde dikkat etmesi gereken bir takım davranışlar vardır. Hamilelikte yaşanılacak zorluklar düşünülerek bel fıtığı hastaları hamilelik öncesinde de sürece hazırlanmalıdır. Bel fıtığı hastaları için hamilelik öncesi dikkat etmesi gerekenleri Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. Nihat Egemen anlattı.

Kadin 08-06-2021 10:06

Full endoskopik bel fıtığı ameliyatı nedir? İşte bel fıtığı ameliyatından farkı

Full endoskopik bel fıtığı ameliyatı, teknolojinin yardımıyla uygulanabilen modern bir yöntemdir. Fıtık olan bölgeye ufak bir delikten ulaşılarak lokal anestezi ile gerçekleştirilen full endoskopik bel fıtığı ameliyatıyla ilgili merak edilenleri anlatan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tunç Koç, bu yöntemle hastanın normal hayatına da hızlı şekilde dönebildiğini söyledi. İşte detaylar...

Haber 01-06-2021 15:39

Ameliyatsız bel fıtığı tedavisi ile bıçak altına yatmadan sağlığınıza kavuşun!

Bilimdeki gelişmelerle her geçen gün yeni tedavi yöntemleri hayatımıza girmeye devam ediyor. Bel fıtığı tedavisindeki gelişmeler de hastalara farklı yöntemler sunuyor. Özellikle bel fıtığı tedavisinde ameliyatsız yöntem arayışına girenler için farklı seçenekler kişilerin imdadına yetişiyor. Bel fıtığı tedavisinde ameliyatsız birçok yöntem bulunuyor. Peki hangisi nasıl bir etki yaratıyor? Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tunç Koç'un anlatımıyla ameliyatsız bel fıtığı tedavisi yöntemleri...

Haber 01-06-2021 09:06

Bel fıtığı belirtileri arasında yalnızca bel ağrısı yok!

Bel problemleri birçok farklı nedenden dolayı ortaya çıkabileceğini söyleyen Ağrı, Beyin, Sinir Hastalıkları ve Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu, bel fıtığı ve tedavisi hakkında çok önemli bilgiler verdi. İnsanlar genellikle bel ağrısı çeken herkesin fıtık olduğunu söyleyen Erdemoğlu, gerçekte belde ağrıya neden olan çoğu sorunun bel fıtığından kaynaklanmadığına dikkat çekti.

Haber 15-04-2021 17:57

Bel fıtığı spor yapmaya engel mi? Bel fıtığı belirtileri neler?

Bel ağrısı neden olur sorusunda en yaygın cevap bel fıtığı oluyor. Nezle ve gripten sonra en sık rastlanan rahatsızlık olarak belirlenen bel ağrıları, bel fıtığı belirtileri arasında yer aldığından pek çok kişi bel fıtığı ameliyatları ve tedavileri ile ilgili bilgi sahibi olmak istiyor. Bel fıtığı ameliyatında mikrodiskektomi ve endoskopik diskektomi yöntemleri kullanıldığında hastalar operasyonun ardından aynı gün ayağa kalkabiliyor,1 gün sonra ise taburcu ediliyor.

Haber 28-03-2021 17:23

Bel fıtığı felç edebilir! 24 saat içinde müdahale edilmezse...

Fıtık parçasının sinire vurması durumunda felç meydana gelebileceğini söyleyen Beyin Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Murat Ateş, bel fıtığı ile ilgili uyarılarda bulundu. Ateş, 'Felç olduktan sonra ilk 24 saat içerisinde müdahale etmezsek tekrar geri dönüşü yok' dedi.

Haber 01-03-2021 13:39

Ameliyatsız bel fıtığı ve boyun fıtığı tedavisi nasıl yapılır? Kimler için uygundur?

Bel fıtığı ameliyatı, boyun fıtığı ameliyatı, ameliyatsız bel fıtığı tedavisi ve ameliyatsız boyun fıtığı tedavisi konularında internet ortamında bir araştırma yaparsak, kendimizi uçsuz bucaksız bir bilgi kirliliğinin içinde buluruz. Bel fıtığına ne iyi gelir diye araştırıldığında bitkisel ürünler, kremler, korseler gibi birçok farklı yöntem karşımıza çıkar. Ancak bunlar gerçekten etkili midir? Bel fıtığı ve boyun fıtığı ameliyatsız tedavisinde hangi yöntemlere başvurulmalıdır?

Haber 01-02-2021 10:00

Ameliyatsız bel fıtığı ve boyun fıtığı tedavisi nedir?

Bel fıtığı ameliyatı, boyun fıtığı ameliyatı, ameliyatsız bel fıtığı tedavisi ve ameliyatsız boyun fıtığı tedavisi konularında internet ortamında bir araştırma yaparsak, kendimizi uçsuz bucaksız bir bilgi kirliliğinin içinde buluruz.

Haber 22-01-2021 14:15

Bel fıtığı tedavisi için ameliyat hangi durumlarda gerekir? Bu belirtilere dikkat

Belimizde 5 tane omur vardır. Bu beş omurun arasında da 5 tane kıkırdak doku vardır. Kıkırdak dokular, etraflarındaki zar tarafından kemikler arasında sıkı bir şekilde bağlı tutulmaktadır. Belin biçimsiz hareketlerle zorlanması sonucu bu zar yırtılır, kıkırdak dokuların içerisinden çıkar veya zarı şişirerek arkadan geçen sinirlere baskı yaparlar. Belde yaşanan baskı sonucu çok şiddetli, bazen de güçsüzlüğe ve refleks kayıplarına neden olan klinik bir tablo ortaya çıkar. Buna bel fıtığı denir.

Haber 15-01-2021 17:08

Bel fıtığı belirtilerine dikkat! Bunları yaşıyorsanız tedavi için doktora gidin

Bel fıtığı ile ilgili uyarıda bulunan Beyin ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Eyüp Genç, hastalığın kişinin günlük hayatını fazlaca etkileyebileceğini söyledi. Opr. Dr. Genç, bacağa yayılan ağrı, kuvvet kaybı, uyuşma gibi belirtilerle kendini gösteren bel fıtığının tedavisi için geç kalınmadan doktora başvurulması gerektiğinin altını çizdi.

Haber 29-09-2020 17:59

Bel fıtığı neden olur? Bel fıtığı tedavisinde ameliyat hangi durumlarda yapılır?

Bel fıtığı nedenleri arasında hareketsizlik, obezite ve sigara kullanımı bulunduğunu söyleyen uzmanlar, bel fıtığı tedavisi ile ilgili ameliyat gerektiren durumları anlattı. Bel fıtığı ameliyatının hastalardan yalnızca yüzde 2,5'uğuna yapıldığını söyleyen uzmanlar, bel fıtığı tedavisinde sonuç almak için fizik tedaviye başvurulduğunu söyledi.

Haber 24-09-2020 15:06

Arka cepte cüzdan taşıyanlar dikkat! Hastalıklara davetiye çıkarıyor

Kredi kartları, ehliyet, kimlik, para ve gereksiz kartlarla doldurulan cüzdanlar özellikle erkekler tarafından pantolonlarının arka cebinde taşınıyor. Cüzdanın üzerine oturulduğunda leğen kemiğinde bir dengesizlik olacağını ifade eden Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Eyüp Baykara, “Bu ağrı bel fıtığıyla karışabilir. Sorun omurga eğriliğine kadar gidebilir” uyarısında bulundu.

Haber 08-09-2020 10:14

Bel fıtığı hakkında doğru sanılan 10 yanlış!

Fazla kilolu olmak, ağır yük kaldırmak veya ters hareket yapmak… Bu tür etkenlerle diskleri bir arada tutan bağ dokusunda oluşan gevşeme ve yırtılmalar nedeniyle disk omurilik kanalına doğru yer değiştiriyor. Bu diskin sinire bası yapması sonucunda bel bölgesi başta olmak üzere bacak ve kalçalarda şiddetli ağrıya neden olabilen tabloya da ‘bel fıtığı’ adı veriliyor.

Haber 05-06-2020 09:57

Bel fıtığı hakkında doğru sanılan 7 önemli yanlış

Farklı nedenlerden dolayı yaşanan bel fıtığı ciddi bel ağrılarına neden oluyor. Bu da her bel ağrısının fıtık belirtileri olarak kabul edilmesine neden oluyor. Oysa ki durum düşünülenden çok farklı. Konuyla ilgili bilgi veren Dr. Ögretim Üyesi Murat Hamit Aytar, bel fıtığı ile ilgili doğru sanılan yanlışları anlattı.

Haber 21-02-2020 16:01

Bel fıtığından ameliyatsız kurtulmak mümkün mü!

Dayanılmaz ağrılara yol açan bel fıtığına ameliyatsız tedavi yöntemi uyguladıklarını anlatan Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Taylan Temel tedavi hakkında bilgiler verdi.

Haber 13-02-2020 12:17

Bel fıtığından spor yaparak kurtuldu

Bel fıtığından spor yaparak kurtuldu

Haber 13-12-2019 11:46

Bel ağrılarınızdan ameliyat olmadan kurtulun!

İlerleyen teknolojiyle birlikte bel fıtığı tedavileri de kolaylaştığını söyleyen Dr. Taylan Temel, ameliyatsız bel fıtığı tedavisi hakkında konuştu.

Trend 05-12-2019 16:09

Bel fıtığı hakkında yanlış bilinenler

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr.İbrahim Rızvanoğlu, en yaygın sağlık sorunlarından biri olan bel fıtığından kulaktan dolma bilgilerle kurtulmaya çalışmanın, vücutta kalıcı hasarlara yol açabildiğini belirtti.

Trend 05-12-2019 13:13

Bel fıtığı tedavisinde tam kapalı cerrahi yöntemi konfor sağlıyor

Tam kapalı (full endoskopik) bel fıtığı ameliyatı ile vücutta kesik açılmadan, yumuşak dokulara ve kas dokularına zarar verilmeden bel fıtığı hastaları daha konforlu bir şekilde sağlığına kavuşuyor.

Trend 11-11-2019 10:03

Bel ağrısı ve bel fıtığı arasındaki farklar nelerdir? Bel ağrısı ve bel fıtığı tedavi yöntemleri nelerdir?

Hepimiz hayatımızın bir döneminde bel ağrılarından şikayet ederiz. Bu ağrılar bazen birkaç gün içerisinde tamamen ortadan kalkarken bazen de dayanılmaz derecede şiddetli olur ve sadece belde değil bacaklarda da ağrı ve uyuşmalara yol açar. Peki hangi ağrının basit bir bel ağrısı hangisinin bel fıtığı olduğunu nasıl anlarız? İşte bel ağrıları ve tedavi yöntemleri, bel fıtığı ile basit bel ağrısını ayırt etmeyi sağlayacak detaylar...

Trend 11-10-2019 10:34

Bel ağrısı ile bel fıtığı arasındaki fark nedir? Bel fıtığı ameliyatı kimlere yapılır? Bel fıtığının tekrarlamaması için bunlara dikkat

Hepimiz hayatımızın bir döneminde bel ağrılarından şikayet ederiz. Bu ağrılar bazen birkaç gün içerisinde tamamen ortadan kalkarken bazen de dayanılmaz derecede şiddetli olur ve sadece belde değil bacaklarda da ağrı ve uyuşmalara yol açar. Peki hangi ağrının basit bir bel ağrısı hangisinin bel fıtığı olduğunu nasıl anlarız?

Trend 11-10-2019 10:25

Bel fıtığı operasyonlarında felç kalma riski yok!

Bel fıtığı uygun bir şekilde tedavi edildiğinde yüz güldürücü sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan, bel fıtığı operasyonlarında felç kalma riskine ve ameliyatın detaylarına değindi.

Trend 30-09-2019 15:47

Bel fıtığı ameliyatında genel anestezinin riskleri var mı?

Bel fıtığı aslında nadiren ameliyat ile tedavi edilen sorunlardan birisidir. Tüm vakaların az bir kısmında ameliyat ile tedavi gereksinimi olduğu göz önünde bulundurulduğu zaman bu rahatsızlıktan korkmamak gerektiği daha net bir şekilde anlaşılabilir.

Trend 23-09-2019 11:11

Hamilelik döneminde bel fıtığı genetik olarak çocuğa da geçer mi, bebeğe herhangi bir zararı olur mu?

Hamilelik döneminde bel fıtığının ortaya çıkma ihtimali normal dönemlere göre daha fazladır. Risk artışının temel nedeni ise kadın vücudunda meydana gelen değişimlerdir.

Kadin 13-09-2019 16:01

Bel fıtığı sorunu hangi yaş aralıklarını kapsar?

Bel fıtığı sorunu her yaşta ortaya çıkabilen bir rahatsızlıktır. Ancak genel olarak incelendiğinde bu sorunun 30 ila 60 yaş aralığında çok daha sık bir şekilde ortaya çıktığı görülmektedir.

Trend 11-09-2019 08:19

Bel fıtığı ameliyatından sonra hastalığın tekrar nüks etme olasılığı var mı?

Bel fıtığı operasyonundan sonra bu sorunun yeniden ortaya çıkmaması için oldukça dikkatli olunması gerektiğini belirten Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan, bu durumdan korunmak için yapılması gerekenleri sizler için anlattı.

Trend 31-07-2019 13:44

Vücudunda metal unutulduğunu mıknatısla fark etti

Denizli'de oturan 34 yaşındaki kadın, 6 yıl önce bel fıtığı ameliyatı sırasında vücudunda metal parça unutulduğu iddiasıyla ilgili özel hastane ve doktor hakkında şikayette bulundu - Sevgi Süllerli: - "Evde bel fıtığı ameliyatı olduğum bölgeyi mıknatısla kontrol ettim. Mıknatıs vücuduma yapışınca şaşkına döndüm. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinde yaptırdığımız test sonucunda ise belimde 1 santimetre boyunda metal parçası olduğu raporlandı"

Haber 22-07-2019 12:11

Vücudunda metal unutulduğunu mıknatısla fark etti

Denizli'de oturan 34 yaşındaki kadın, 6 yıl önce bel fıtığı ameliyatı sırasında vücudunda metal parça unutulduğu iddiasıyla ilgili özel hastane ve doktor hakkında şikayette bulundu - Sevgi Süllerli: - "Evde bel fıtığı ameliyatı olduğum bölgeyi mıknatısla kontrol ettim. Mıknatıs vücuduma yapışınca şaşkına döndüm. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinde yaptırdığımız test sonucunda ise belimde 1 santimetre boyunda metal parçası olduğu raporlandı"

Yurthaber 22-07-2019 12:10

Bel fıtığı ameliyatında yüz güldüren sonuçlar

Bel fıtığı ameliyatı söz konusu olduğunda herkesin aklına hemen kötü sonuçlar gelmekte. Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan, bel fıtığı ameliyatlarında kullanılan yeni tekniklerin ameliyat sürecinde hem kişi hem de cerrah için sağladığı konforları sizler için anlattı.

Trend 19-07-2019 15:12

Bel fıtığı sosyal hayatın her alanını etkiliyor

Bel fıtığı günümüzde oldukça yaygın bir görülme oranına sahip olan bir sorundur. Bel fıtığının ortaya çıkmasını tetikleyecek pek çok faktör vardır. Sigara içmek, uzun süre hareketsiz kalmak, obezite, masa başı çalışmak, yanlış postürde durmak bel fıtığını tetikler. Bunların yanı sıra, halter, futbol, güreş gibi bel bölgesini zorlayacak sporlarla uğraşmak da bel fıtığı ortaya çıkma ihtimalini artırır.

Trend 10-07-2019 15:23

Gelişen teknoloji ile yüz güldüren sonuçlar

Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan, yeni teknikler sayesinde bel fıtığı operasyonlarının son derece kolay bir şekilde gerçekleştirilebildiğini belirtti.

Trend 27-06-2019 15:47

Bu belirtiler ameliyat gerektiriyor! İşte bel fıtığında operasyon kararı verdiren durumlar

Bel fıtığı mutlaka ameliyat ile düzeltilmesi gereken bir sorun değildir diyen Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan; bel fıtığı operasyonu olmayı gerektiren durumları anlattı.

Trend 25-06-2019 09:37

Bel fıtığı kendiliğinden geçer mi?

Bel ve bacak ağrılarının en sık rastlanan nedenlerinden bir tanesinin de bel fıtığı olduğunu açıklayan Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan Omurgalar arasında yastık görevi gören diskin zaman içerisinde normal yapısını kaybederek fıtıklaşmaya başladığını belirterek, bel fıtığı konusunda ayrıntılı açıklamalarda bulundu.

Trend 17-06-2019 10:59

Bel fıtığınız sizi korkutmasın! Bel fıtığı nasıl oluşur, bel fıtığı ameliyat gerektirir mi?

Bel ve bacak ağrısı yaşayan milyonlarca insana çekilen MR’lar ile fıtık teşhisi konulmaktadır. Nedir Bu Bel Fıtığı? Her Fıtık Aynı mıdır? Tedavisi Mutlaka Ameliyat Gerektirir mi? Girişimsel Nöroradyoloji Uzmanı Doç. Dr. Eren Erdem, bel fıtığı ile ilgili merak edilenleri anlattı.

Trend 03-05-2019 15:37

Ameliyatta vidaları takılmayan kadın sakat kaldı

Denizli’de bir kadın, bel fıtığı ameliyatı için yürüyerek gittiği hastaneden bastonla çıktığını ve omuriliğine monte edilen platine 2 vidanın takılmasının unutulduğunu iddia ederek doktordan şikayetçi oldu. Şikayet üzerine ameliyatı gerçekleştiren doktor hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Trend 16-03-2019 04:44

Bukalemun hastalığı için uzmanlar uyardı!

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Aziz Denli, Sakroiliak Eklem Disfonksiyonu (Bukalemun Hastalığı-SİE-D) hastalığı için dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Trend 20-01-2019 13:29