Belediyeler Haberleri

Bakanların seçim karnesi ortaya çıktı: Hemen hepsi memleketlerinde tek tek kaybetti

AK Parti'de seçim yenilgisi masaya yatırılmaya başlarken ilginç bir tablo daha ortaya çıktı. Seçim sürecinde özellikle İBB adayı Murat Kurum'a açıktan verdikleri desteklerle çok konuşulan bakanların hemen hepsinin memleketinde AK Parti kayıp yaşadı. Kimi belediyeler el değiştirirken kimilerinde de oy kaybı gözlendi.

Haber 2024-04-07 16:05:02

SON DAKİKA | CHP birinci parti çıktı, Özgür Özel'den ilk açıklama geldi: Tarihi bir sonuç!

2024 yerel seçim sonuçlarına CHP'nin başarısı damga vurdu. Birçok ilde AK Parti'nin elindeki belediyeler CHP'ye geçti. Genel Başkan olarak girdiği ilk seçimde CHP'nin birinci parti olmasının ardından Özgür Özel'den ilk açıklama geldi. CHP'nin yüzde 25'lik tavanı tuzla buz ettiğini söyleyen Özel, "TRT'nin onca adaletsizliğine karşı onlara bir sürprizim var demiştim. Onlara sürprizim 1977'den beri ilk kez CHP'nin birinci parti olmasıdır." diye konuştu.

Haber 2024-03-31 21:52:02

Bakan Işıkhan SGK'ya en borçlu 5 belediyeyi açıkladı: Tamamı CHP'li belediyeler

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'na en borçlu 5 belediyenin CHP belediyeleri olduğunu söyledi.

Finans 2024-03-26 15:14:54

İftar çadırı nedir, neden kurulur? İftar çadırı ücretli mi?

Ramazan ayında Müslümanlar oruç tutarak ibadet eder. Ramazanda oruç ibadetini yerine getirecek kişiler için hayırsever vatandaşlar ve belediyeler tarafından il ve ilçelerin belirli noktalarına da ramazan çadırları kurulur. Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yönelik düzenlenen bu uygulama sayesinde birçok Müslüman birlikte iftar yapar. Peki iftar çadırı nedir, neden kurulur? İftar çadırı ücretli mi?

Haber 2024-03-15 02:15:25

CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin Eskişehir İl Başkanlığı'nda konuştu:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Başta kadın, erkek, cinsiyet eşitliği olmak üzere Cumhuriyet Halk Partili belediyeler, karşısındakinin etnik kökenine, mezhebine, siyasi tercihine ve cinsiyetine bakmaksızın eşit hizmet verir. Bunu imza altına, taahhüt altına alan tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

Yurthaber 08-03-24 13:35

İkinci köprünün montajı başladı

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün vizyon projelerinden biri olan ve Türkiye Belediyeler Birliği’nden ödül alan Asar Deresi Projesinde çalışmalar hızla sürüyor.

Yurthaber 29-02-24 15:53

Vatan Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı İbrahim Okan Özkan oldu

Vatan Partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı İl Başkanı İbrahim Okan Özkan oldu. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek "İstanbul'da ve bütün Türkiye'de o mahalle kültürünü, dayanışmasını, kardeşliğini, sevgisini ayağa kaldıracağız. İnsancıl kentler ve insancıl belediyeler kuracağız" açıklamasını yaptı.

Haber 04-02-24 22:19

Ankara'da otobüs şoförlerine öfke kontrolü, stres yönetimi ve empati eğitimi

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, Türkiye Belediyeler Birliğinin katkıları ve Başkent Üniversitesinin işbirliğiyle, ulaşım personeline "Halkla İlişkiler, Öfke Kontrolü-Stres Yönetimi ve Empati" eğitimi veriyor.

Yurthaber 02-02-24 13:31

Belediye başkanlarını omuzlara alıyorlardı! Ekrem İmamoğlu da beklenen haberi duyurdu: İBB çalışanlarına yüzde 69 zam ve ikramiye

Türkiye’nin dört bir yanında belediyeler çalışanlarının maaşlarını tek tek açıklamaya başladı. Adeta birbiri ile yarış haline gelen belediyelerde çalışanlar durumu çoşku ile karşıladı. Maaşa zam haberlerinden biri de İstanbul’dan geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu belediye çalışanlarına 6 aylık yüzde 51-69 arasında zam yapıldığını duyurdu. Ayrıca 1 maaş da ikramiye vereceğini açıkladı.

Finans 01-02-24 15:45
ibb

Belediye ve iller 3'e ayrıldı: AK Parti yerel seçim beyannamesinin adını koydu! Deprem vurgusuyla o slogan dikkat çekti

Yerel seçimlere 3 ay kala AK Parti'nin hazırlıklarında son düzlüğe girildi. Belediyeler 3 farklı başlık altında toplandı, her başlık altındaki belediye için farklı bir strateji izlenecek. Meydanlarda dile getirilecek söylemleri önemli ölçüde belirleyecek beyannamenin adını taşıyan slogan belli oldu. Beyannamedeki 'deprem' vurgusu da dikkat çekti.

Haber 31-12-23 12:01

Sosyal medyada dikkat çeken detay! İmamoğlu'na rakip olmaları bekleniyordu: AK Partili o iki isim...

Türkiye 14 ve 28 Mayıs'taki seçimlerin ardından yeniden seçim atmosferine girdi. Partilerin belediyeler için yarışacağı yerel seçimlere adım adım yaklaşılırken adaylar da merak konusu oldu. Özellikle İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun karşısına AK Parti'den hangi adayın çıkacağı merak ediliyor. Bir yandan da AK Parti'de belediye başkan adaylarının belirlenmesine dair temayül yoklaması yapılırken İmamoğlu'na rakip olması beklenen 2 AK Partili ismin sosyal medyada TT olması dikkat çekti.

Haber 27-11-23 10:01

Belediyeler tek tek açıkladı! O markalar boykot edilecek

İsrail Gazze'de sivillere yönelik katliamlarına devam ederken Türkiye'deki birçok belediye peş peşe boykot kararı aldı. İsrail'i protesto eden belediyeler İsrail'e destek veren markaları kullanmayacaklarını belirtti.

Haber 03-11-23 23:18

İstanbul'daki belediyeler Cumhuriyet'in 100. yılını coşkuyla kutladı

İstanbul'un ilçe belediyelerince Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Yurthaber 30-10-23 07:08

UCLG Dünya Konseyi Konya'da başladı

Dünya Belediyeler Birliği olarak bilinen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) tarafından düzenlenen UCLG Dünya Konseyi, Konya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Konya'da başladı.

Yurthaber 26-10-23 15:10

UCLG Dünya Konseyi Konya'da toplanacak

Dünya Belediyeler Birliği olarak da bilinen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Dünya Konseyi, "Geleceği Tasavvur Etmek" temasıyla 26-28 Ekim'de Konya'da toplanacak.

Yurthaber 23-10-23 11:51

Sosyal yardım sorgulama: Sosyal yardım parası çıktığını nasıl öğrenebilirim?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları devletin tanıdığı birçok hakka sahiptir. Bu hakların kullanılması için bazı koşulların yerine getirilmesi ve belirtilen resmi kurum ve kuruluşlara gerekli başvuruların yapılması yeterli olur. Belediyeler, vakıflar ya da farklı sosyal yardım kurumları aracılığı ile yapılan birçok yardım başlığı bulunur. Sosyal yardım ana başlığı altında vatandaşları ihtiyaçları doğrultusunda bazı yardımlar yapılır.

Haber 10-10-23 00:08

İstanbul'da 3. Marmara Uluslararası Kent Forumu başladı

Marmara Belediyeler Birliğinin (MBB) "Çözüm Üreten Kentler" mottosuyla düzenlediği Marmara Uluslararası Kent Forumunun (Marmara Urban Forum-MARUF) üçüncüsü İstanbul'da başladı.

Yurthaber 04-10-23 14:21

İnegöl’ün ilk çocuk dostu sokağı açıldı

İnegöl Belediyesi’nin Marmara Belediyeler Birliği, Superpool ve Global Designing Cities iş birliğinde hayata geçirdiği İnegöl’ün ilk “Çocuk Dostu Sokağı” Süleymaniye Mahallesi Özkent Sokakta hizmete girdi.

Yurthaber 11-09-23 15:44

Metruklar yıkılıyor vatandaşın yüzü gülüyor

Osmangazi Belediyesi, metruk binaların yıkılması noktasında yürüttüğü çalışmalar ile Türkiye’de örnek gösterilen belediyeler arasında yer alıyor.

Yurthaber 03-08-23 15:47

Devlet Bahçeli'den yerel seçim mesajı! 11 ili işaret ederek stratejilerini açıkladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçimlere ilişkin yaptığı açıklama "Bilhassa İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Aydın, Muğla, Hatay, Eskişehir, Tekirdağ ve Mersin Büyükşehir Belediyeleri ile birlikte HDP’nin terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık maksadıyla zehirleyip seferber ettiği belediyeler mutlaka el değiştirmeli ve cumhurun yönetimine geçmelidir" dedi.

Haber 01-08-23 11:04

Bakanlar, Sincan'da üniversite adaylarına tercih desteği verdi

Ankara Sincan'da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı/Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı Yücel Yılmaz, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, çok sayıda akademisyen ve eğitimci, üniversite adaylarına destek olmak için “Önce Öğrenci Tercih Destek Programı”nda iki gün süren etkinlikte bir araya geldi.

Egitim 01-08-23 10:56

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Toplantısı Rize'de yapıldı

Toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize ile Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un doğduğu Tüp ilçesi arasında "kardeş şehir" protokolü imzalandı.

Yurthaber 20-06-23 14:24

Kentsel dönüşüme ‘metrekare’ engeli! Haksahipleri ile firmalar arasında anlaşmazlık: ‘5-6 daire isterim…’

Depremden sonra Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden biri kentsel dönüşüm oldu. Ancak kentsel dönüşümün önündeki en büyük engel ise hak sahipleriyle müteahhit firmaların anlaşamaması. Belediyeler ve müteahhit firmalara göre hak sahipleri metrekare hesabı yaparak daha fazla konut talep ediyor. Yetkililer ise, “Üçe beşe bakmayalım, bir kaç puana bakmadan ya da anlaşma şartlarıyla detaya girmeden binalarımızı yenileyelim” çağrısında bulunuyor.

Finans 29-03-23 09:36

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Konya'da iftar programında konuştu

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bölgeye gittiğini belirterek, "Tabloyu gördükten sonra 'İyi ki bu ülkede belediyeler var.' dedim. Belediyeler olmasa hiçbir şey olmaz. İnsanlar enkaz altındayken ayrımcılık olur mu? Bundan süratle kurtulmamız lazım." dedi.

Yurthaber 29-03-23 07:36

Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o sözlerini hatırlattı: Cuma çıkışı hakaret yemek istemiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefeti 'deprem turistlerine' benzeterek "Ana muhalefetin 11 büyük şehir belediyesi var. Nerede bu belediyeler. Acaba buralara uğradı mı?" ifadelerini kullanmıştı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile katıldığı bir programda konuşarak "Sayın Cumhurbaşkanı, '11 belediye başkanını hiçbir yerde görmedik' diyor. Artık gözler kör olmuş diyecek bir şey yok. Cuma günü, cuma çıkışı, hakaret yemek istemiyorum." dedi.

Haber 29-03-23 00:04

İstanbul'daki belediyelerin depremzedelere destekleri sürüyor

İstanbul'daki belediyeler, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelere yönelik yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Yurthaber 10-03-23 08:34

İstanbul'daki belediyelerin depremzedelere destekleri sürüyor

İstanbul'daki belediyeler, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde yardım çalışmalarına devam ediyor.

Yurthaber 08-03-23 07:38

İstanbul'daki belediyelerin depremzedelere destekleri sürüyor

İstanbul'daki belediyeler, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde yürüttükleri çalışmaların yanı sıra kente gelen afetzedelere de destek veriyor.ürüyor

Yurthaber 02-03-23 07:59

İstanbul'daki belediyelerin deprem bölgelerine destekleri sürüyor

İstanbul'daki belediyeler, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde çalışmalara devam ediyor.

Yurthaber 01-03-23 07:40

Tek tek harekete geçtiler! 'Affedilir bir durum değil' diyerek açıkladı: Yıkılacak orası...

Bina güvenilirliği ve altındaki iş yerlerinin kolon kesmesi tekrar gündem olurken belediyeler harekete geçti. Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, iş yerlerinin kontrol edilip kolonları kesilen binaların yıkılacağını söyledi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan alt katında iş yeri olan binaların denetleneceğini belirtti. Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, üstü konut altı iş yeri olan yerlerin kolon kesme bakımından denetlenip uygun olmayanlara işlem başlatılacağını açıkladı.

Haber 27-02-23 16:15

'Yürekten teşekkür ederim' Hatay'da konuşan Kılıçdaroğlu 'Sadece CHP'li belediyeler için söylemiyorum' diyerek böyle seslendi

Hem deprem bölgesinden hem de Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler ve sonrasında yaşanan 6.4 büyüklüğündeki depremde büyük yıkımların yaşandığı Hatay'dan yeni haberler gelmeye devam ediyor. Son olarak CHP lideri Kılıçdaroğlu, üçüncü kez Hatay'a gelerek açıklamalarda bulundu. Dikkat çeken ifadeler kullanan Kılıçdaroğlu, "Sadece CHP'li belediyeler için söylemiyorum' diyerek bütün belediye başkanlarına verdikleri hizmetlerden dolayı yürekten teşekkür ettiğini söyledi.

Haber 22-02-23 12:48

Su dolu yardım tırı deprem bölgesine ulaştı

Bilecik Belediyeler Birliği tarafından yola çıkartılan su dolu yardım tırı Kahramanmaraş’a ulaştı.

Yurthaber 13-02-23 10:42

Türkiye tek yürek oldu! Depremzedelere duygusal mesajlar: 'Siz üşürseniz biz burada donarız'

Türkiye 10 ilde yıkıma yol açan depremler sonrası tek yürek oldu. Ülkenin dört bir yanında valilikler ve belediyeler depremzedelere yardım için harekete geçti. Yardım koordinasyon merkezlerinde toplanan malzemelerin üzerine ya da içerisine yazılan duygu dolu notlar ise gözleri doldurdu. Bir yardım kolisinin üzerine yazılan "Siz üşürseniz biz burada donarız. Allah yardımcınız olsun" mesajı yürekleri parçaladı. Bir çocuğun bağışladığı oyuncağı ve ona iliştirdiği harçlığı görenleri duygulandırdı.

Haber 07-02-23 10:48

Büyükşehir, 1 Yılda 10 Bin Sokak Hayvanına Sahip Çıktı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, gerek sokak hayvanları gerekse belediyeler bünyesindeki hayvan barınaklarında yer alan hayvanlar için çalışmaları sürdürüyor.

Yurthaber 17-01-23 11:15

Pazaryeri Belediyesi’ne tam donanımlı itfaiye hibe edildi

Pazaryeri Belediyesi’ne Türkiye Belediyeler Birliği tarafından itfaiye hibe edildi. Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin’in girişimleri ile Türkiye Belediyeler Birliği’nden (TBB) ilçenin ihtiyacı olan tam donanımlı itfaiye aracı teslim edildi.

Yurthaber 03-01-23 10:41

Kılıçdaroğlu'nun o çıkışına Cüneyt Özdemir'den dikkat çeken yorum: 'Ne şimdi bu! Saçma sapan bir şey...'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a meydan okuduğunu belirterek "Derhal İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İstanbul’daki bütün belediyeler için hemen seçime gidelim" dedi. Gündeme oturan bu çağrıya AK Parti'den yanıt gelirken gazeteci Cüneyt Özdemir tepkisini "Ne şimdi bu Allah aşkına? Saçma sapan bir şey yani" sözleriyle dile getirdi.

Haber 27-12-22 14:51

Türkiye'nin gündemindeki karardan sonra çok konuşulacak anket! İmamoğlu rakiplerini solladı; ilk 5'teki 4 belediye aynı partiden...

Türkiye çarşamba gününden beri İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararını konuşurken çok konuşulacak bir belediye başkanı anketlerinin sonuçları paylaşıldı. 30 büyükşehirde gerçekleştirilen araştırmada ilk 4 sıranın sahibi CHP'li belediyeler olurken 5. sırada AK Partili bir belediye yer aldı. Mahkeme kararının ardından cumhurbaşkanı adaylığı olasılığı güçlendiği tartışılan İmamoğlu ile ABB Belediye Başkanı Mansur Yavaş listenin en üstlerinde yer alan 2 isim oldu.

Haber 18-12-22 09:34

İklim krizinin etkileri ele alındı! 'Eski günlere dönme şansımız yok'

İklim krizinin yerel yönetimler açısından değerlendirildiği, "Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı Dördüncü Belediyeler Buluşması" 10 Aralık’ta Bodrum’da düzenlendi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “İklim değişikliği bir gerçek. Eski günlere dönme şansımız yok.” ifadelerini kullandı.

Haber 11-12-22 16:23

Belediye çalışma saatleri nedir? Belediye saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Belediyelerde çeşitli işleri yapmak isteyen insanlar için belediye çalışma saatleri merak konusudur. Vatandaşların bulundukları ikâmet yerlerine en yakın belediyelerde başvuru işlemi, ödeme işlemi yapılabilir. Belediyeler, yerel yönetim olarak bilinir. Bu sebeple birçok hizmet alanına sahip olan belediyelerin çalışma saatleri oldukça önemlidir. Belediye çalışma saatleri nedir?

Haber 09-12-22 17:01

Van'da 2 yılda 375 gönüllüden oluşan 15 arama kurtarma ekibi kuruldu

Kentte 11 yıl önce büyük yıkıma yol açan iki depremin ardından belediyeler ve sivil toplum kuruluşları bünyesinde oluşturulan gönüllü ekipler, olası afetlerde en kısa sürede yardıma koşabilmek için sürekli tatbikat yapıyor.

Yurthaber 09-11-22 11:37

Çiftlikköy’de 3. Kez Altın Karınca gururu

Çiftlikköy Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği Altın Karınca Ödülleri töreninde, ‘Maviden Yeşile Sürdürülebilir Bir Geleceğe’ projesiyle ödül aldı.

Haber 02-11-22 13:50

Yıldırım’a kentsel tasarım ve mimari ödülü

Yıldırım Belediyesi’nin restore ederek “uzay ve astronomi” temasıyla yakın zamanda hizmete açmayı planladığı ‘Molla Yegan Çocuk Üniversitesi’ projesi Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği Altın Karınca Ödülleri yarışmasında ‘Kentsel Tasarım ve Mimari’ dalında ödüle layık görüldü.

Haber 02-11-22 13:43

Maltepe’nin ‘Oyun Sokağı’na Altın Karınca ödülü

Maltepe Belediyesi’nin “Oyun Sokağı” projesi, Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği Altın Karınca Ödülleri çerçevesinde “Kentsel Tasarım ve Mimari” dalında ödüle layık görüldü.

Haber 02-11-22 10:06
Haber 27-10-22 09:23

Eşi vefat etmiş kadınlara 300 bin TL destek verilecek! Konut desteği başvuru şartları

Konut desteği başvuru şartları ile ilgili açıklama yapıldı. Eşi vefat etmiş kadınlara 300 bin TL konut desteği verileceği duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaptığı yazılı açıklamada başvuru şartları hakkında bilgi verdi. Bakan Yanık, ‘Bakanlık olarak konut başına 300 bin lira destek verirken, ihtiyaç duyulan kaynak, belediyeler ve hayırseverler tarafından karşılanacak.’ dedi. Peki, konut desteği başvuru şartları nelerdir?

Finans 25-10-22 10:35

Son dakika: AK Parti'den cemevleri ile ilgili yeni yasa teklifi! Meclis'e sunuldu...

Son dakika gelen habere göre AK Parti, cemevlerinin elektrik ve su giderlerinin karşılanmasını da içeren yasa teklifini TBMM Başkanlığına sundu. Büyükşehir belediyeleri, belediyeler ve büyükşehir ilçe belediyeleri gerektiğinde Alevi-Bektaşi kültürü ve erkan hizmetlerinin yürütüldüğü cemevlerinin yapım, bakım ve onarımını gerçekleştirebilecek, malzeme desteği sağlayabilecek.

Haber 20-10-22 18:37

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliğinin 4. Fotoğraf Yarışması sonuçlandı

AA foto muhabiri Hakan Burak Altunöz üçüncülük elde etti

Yurthaber 20-10-22 16:57

İBB'nin, 2023 bütçe tahmin raporunu zamanında bakanlığa göndermediği öne sürüldü

İBB Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz: - "Çemişgezek Belediyesi sisteme yüklemiş, tüm belediyeler yüklemiş, İBB bütçe raporunu bakanlığa teslim edememiş. Yani bu acziyet, büyük bir beceriksizlik göstergesidir" - İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar: - "Özellikle ekonomik parametrelerin günbegün değiştiği bu süreçte, bütçemiz zamanında hazırlanmış ve önceki yıllarda olduğu gibi ilgili bakanlığın sistemi açıldığında paylaşılmıştır"

Yurthaber 09-10-22 16:06

Yer bilimcilerin uğrak noktası: Yanık Ülke

Antik çağ coğrafyacısı Strabon'un "Yanık Ülke" olarak tanımladığı Manisa'daki Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı'nın ziyaretçilerinin önemli bölümünü, yer bilimi alanında çalışan akademisyen ve öğrenciler oluşturuyor - Jeopark Belediyeler Birliği Müdürü Yiğit Karakuzu: - "Buraya gelenler, bir volkanın nasıl oluştuğunu, neler yaşayıp bu hale geldiğini görüp, anlayabiliyor"

Yurthaber 09-10-22 11:07