Bellek Haberleri

Samsung, AI çip yarışında öne geçmek için SK Hynix’in teknolojisini benimseyecek

Samsung Electronics, yapay zeka (AI) gücündeki yüksek son çipleri üretme yarışında öne geçmek için rakibi SK Hynix tarafından tercih edilen bir çip yapım teknolojisini kullanmayı planlıyor. Jeneratif AI'nin artan popülaritesiyle birlikte yüksek bant genişliğine sahip bellek (HBM) çiplerine olan talep patlama yaptı.

Finans 2024-03-13 14:48:56

Bakan Kacır, Kocaeli'de Yapay Zeka Ekosistem Çağrısı İmza Töreni'nde konuştu:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yüksek başarımlı hesaplama ve veri depolama alanı sağlayan Türk Ulusal Bilim e-Altyapısı TRUBA'da yeni süper bilgisayarın yakında devreye alınacağını belirterek, "Yeni süper bilgisayarımız; 56 bin 448 işlemci çekirdeği, 126 terabayt bellek kapasitesi ve 500'den fazla sunucusuyla sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en hızlı ve güçlü bilgisayarlarından biri olacak. Yapay zeka alanında yapılacak çalışmalardaki kapasitemizi böylelikle 5 misline çıkacağız

Yurthaber 2024-01-05 11:51:13

Flash bellek kısayol virüsü temizleme: USB virüs temizleme işlemi

Bilgisayar veya dizüstü laptoplarda veri olarak saklanan pek çok bilgi bulunmaktadır. Bu bilgilerin bir başka deyişle dosyaların bilgisayar dışında saklandığı ve depolandığı yer flash bellek ismiyle bilinen bir bellek çeşididir. Bilgisayardan yanlışlıkla silinen bir dosya silinmeden önce flash belleğe atılmışsa o dosya tekrardan bilgisayara yüklenebilir. Ancak bazı durumlarda bu bellek türlerinde virüs sorunu ortaya çıkabilir. Peki, flash bellek kısayol virüsü temizleme nasıl yapılır?

Haber 2023-08-14 19:37:44

Fetullah Gülen'in yeğeni Asiye Gülen yakalandı! F serisi Amerikan Doları, cep telefonları… Deliller bir bir ele geçirildi

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in yeğeni Asiye Gülen ile dini nikahlı eşi Mustafa Çaymar Esenyurt'ta yakalandı.Diğer şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise 1 adet F serisi 1 Amerikan Doları, 16 bin 710 dolar, 8 adet cep telefonu, 12 adet sim kart, 2 adet dizüstü bilgisayar, çok sayıda flash bellek, DVD, hard disk ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Haber 2023-06-24 13:14:59

Kitap okumanın faydaları nelerdir, neden önemlidir? Kitap okumanın önemi nedir, bizi nasıl geliştirir, zekâyı geliştirir mi?

Kitaplar, bilgi ve kültürümüzü artırmanın en önemli yollarından biridir. Okunan kitaplar sayesinde yeni fikirler ediniriz, dünyayı daha geniş bir perspektiften görürüz ve kendimizi geliştirmek için fırsatlar yaratırız. Zihinsel gelişimimize katkıda bulunur. Daha iyi bir konsantrasyon ve bellek gelişimi sağlar, düşünsel kapasitemizi arttırır ve bilişsel yeteneklerimizi geliştirir. Peki, Kitap okumanın önemi nedir, bizi nasıl geliştirir?

Haber 30-03-23 16:57

Müstehcen görüntülerini sosyal medyada paylaşacağını söyleyip... İş insanına 10 bin dolarlık şantaj

Iğdır'da iş insanından şantajla 10 bin dolar isteyen 4 şüpheli tutuklandı! İş insanının müstehcen görüntülerini sosyal medyada paylaşacağını söyleyip 10 bin dolar isteyen 4 kişi suçüstü yakalandı. Şahısların evlerindeki aramalarda ise 4 cep telefonu ile 1 USB flash bellek ele geçirildi. İşte detaylar...

Haber 15-03-23 15:53

Ekran kartı bit nedir? Ekran kartı bit değeri ne işe yarar, ne kadar önemlidir?

Bilgisayarların en önemli donanım birimlerinden biri de ekran kartlarıdır. Birçok işleve sahiptir ve çeşitli görevleri vardır. Ekran kartlarının işlemcilerine bit ismi verilir. GPU ile bellek arasındaki iletişim verisini temsil eden bir ögedir. Bazı programlar aracılığı ile sahip olunan ekran kartındaki bit seviyesini öğrenmek mümkün olur. Ekran kartı bit nedir, bit değeri ne işe yarar?

Haber 11-10-22 15:28

Kısayol virüsü temizleme nasıl yapılır? USB kısayol virüsü nasıl temizlenir?

Bilgisayara USB bellek bağladıktan sonra dosyaların kısayol şeklinde görünmeye başlaması sıklıkla karşılaşılan bir sorundur. Bu sorunun nedeni ise kısayol virüsüdür. USB kısayol virüsü nedir, nasıl temizlenir?

Haber 11-10-22 15:25

Bilgisayar RAM modeli öğrenme işlemi adımları: RAM bellek marka ve modeli nasıl öğrenilir?

RAM, bir bilgisayarın hızlı biçimde çalışmasını sağlayan yegane parçalarındandır. Her bilgisayarın içinde bulunur. Bir süzgeç olarak nitelendirilebilecek RAM, üzerine gelen bilgileri süzüp ana belleğe iletir. İlettiği bilgileri geçici olarak kendinde depolar ve bir köprü görevi görür. Taşıdığı veriler sistem hızını artırır. Bilgisayarda RAM modeli öğrenme nasıl yapılır?

Haber 08-10-22 19:01

Ultra işlenmiş gıdalar bellek sorunu riskini artırıyor uyarısı

Türkiye Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Başar Bilgiç: - "Günlük olarak tüketilen gıdaların yüzde 20'sinden fazlasını salam, sosis, cips, hazır çorba, meşrubat, pakette satılan dondurma ve şekerlemeler gibi ultra işlenmiş fabrika üretimi gıdalar oluşturuyorsa bellek sorunları ve diğer zihinsel gerilemelerin ortaya çıkma riski artıyor"

Yurthaber 20-09-22 15:44

Bellek eş anlamlısı nedir? Bellek kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe tarihi boyunca pek çok kelime türemiştir. Bazı kelimeleri başka dillerden almasının yanı sıra Türkçenin eski dönemlerinden beri var olan kelimeleri çeşitli eklerle türemiştir. Türkçe kökenli olan bellek kelimesi "bilmek, sanmak" anlamındaki fiilinden türetilmiştir. Bu anlamıyla genellikle halk ağızlarında kullanılmaktadır. Dilin gelişimiyle birlikte çeşitli anlamlar da kazanmıştır. Peki, bellek kelimesinin eş anlamı nedir?

Egitim 16-09-22 09:45

Casper’ın yeni telefonu VIA E30 Plus satışa çıktı

VIA E30 Plus, çoklu kamera özellikleri, geniş IPS ekran teknolojisi, 128GB dahili bellek ve dayanıklı bataryası ile sunuluyor

Yurthaber 10-08-22 13:00

Taşınır bellek ne demek? Taşınır bellek birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Diller değişen, gelişen ve büyüyen yapılardır. Bir dilin gelişmesinde kültür etkileşimi ve kelime çeşitliliği önemlidir. Bir dil, bünyesine yeni kavramlar katarak gelişir. Türkçe de bünyesinde farklı dillerden kelimeler barındıran, pek çok anlamı karşılayan kelime çeşitliliğine sahip bir dildir. Türkçedeki bu zenginliğin kaynaklarından biri de birleşik kelimelerdir. Kendisi de bir birleşik kelime olan Taşınır bellek ne demek? Taşınır bellek TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 24-05-22 10:10

Bellek körlüğü ne demek? Bellek körlüğü birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Diller, farklı kökenlere ve yapılara sahiptirler. Her dil, kendi yapısına uygun olarak kelime türetir ve bu sayede zenginleşir. Türkçede de kelimelere ekler getirilerek veya farklı kelimelerin kaynaşması ile yeni kelimeler üretilir. Bu kelimelerin üretilmesi farklı kökenlerden gelen sözcüklerin Türkçeleştirilmesi ve dilimizin anlam zenginliği kazanması için gereklidir. Bellek körlüğü de farklı kelimelerin birleştirilmesiyle oluşturulmuş yeni bir kelimedir. Bellek körlüğü ne demektir?

Egitim 23-05-22 22:59

Bellek daralması ne demek? Bellek daralması birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçede sözcükler tek başına bir anlam ifade ettiği gibi bir araya geldiklerinde de farklı anlamlarda kullanılabilir. Bu aşamada sözcüklerde bazı harfler düşebilir, kelimeler birleşebilir ya da hiçbir değişime uğramadan bir araya gelerek kullanılabilir. Yaşanan bu harf ve anlam değişiklikleri ise ortaya çıkan yeni sözcüklerin ve anlamlarının araştırılmasını zorunlu kılar. Türkçede kullanılan kelimelerin anlamları ile ilgili inceleme yürüten Türk Dil Kurumu (TDK), Bellek daralması birleşik kelimesini de mercek altına almıştır. Bellek daralması birleşik kelimesi ne demek, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 23-05-22 22:59

İç bellek ne demek? İç bellek birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Diller değişen, gelişen ve büyüyen yapılardır. Bir dilin gelişmesinde kültür etkileşimi ve kelime çeşitliliği önemlidir. Bir dil, bünyesine yeni kavramlar katarak gelişir. Türkçe de bünyesinde farklı dillerden kelimeler barındıran, pek çok anlamı karşılayan kelime çeşitliliğine sahip bir dildir. Türkçedeki bu zenginliğin kaynaklarından biri de birleşik kelimelerdir. Kendisi de bir birleşik kelime olan Iç bellek ne demek? Iç bellek TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 23-05-22 20:31

Dış bellek ne demek? Dış bellek birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler farklı ses olaylarının meydana gelmesiyle oluşabileceği gibi hiçbir ses olayına maruz kalmadan da oluşabilir. Birleşik kelimelerle ilgili inceleme yaparken özellikle ses olaylarına dikkat etmek gerekir. Günlük hayatta sıkça kullanılan birleşik kelimeler sadece yapı bakımından merak edilmez. Bazen anlamları da araştırılır. Dış bellek birleşik kelimesi anlamı araştırılan sözcükler arasındadır. Dış bellek ne demektir?

Egitim 23-05-22 20:31

Bellek yitimi ne demek? Bellek yitimi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Diller değişen, gelişen ve büyüyen yapılardır. Bir dilin gelişmesinde kültür etkileşimi ve kelime çeşitliliği önemlidir. Bir dil, bünyesine yeni kavramlar katarak gelişir. Türkçe de bünyesinde farklı dillerden kelimeler barındıran, pek çok anlamı karşılayan kelime çeşitliliğine sahip bir dildir. Türkçedeki bu zenginliğin kaynaklarından biri de birleşik kelimelerdir. Kendisi de bir birleşik kelime olan Bellek yitimi ne demek? Bellek yitimi TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 20:29

Bellek karışıklığı ne demek? Bellek karışıklığı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler farklı ses olaylarının meydana gelmesiyle oluşabileceği gibi hiçbir ses olayına maruz kalmadan da oluşabilir. Birleşik kelimelerle ilgili inceleme yaparken özellikle ses olaylarına dikkat etmek gerekir. Günlük hayatta sıkça kullanılan birleşik kelimeler sadece yapı bakımından merak edilmez. Bazen anlamları da araştırılır. Bellek karışıklığı birleşik kelimesi anlamı araştırılan sözcükler arasındadır. Bellek karışıklığı ne demektir?

Egitim 17-05-22 20:29

Bellek kaybı ne demek? Bellek kaybı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler, anlam kayması veya tür kayması yoluyla ortaya çıkabilirler. Anlam kayması ile oluşan birleşik kelimelerin içerisindeki sözcükler gerçek anlamlarını yitirirken, tür kayması ile oluşan birleşik kelimelerin içerisindeki sözcüklerin türü değişir. Birleşik kelimeler bu sayede yeni sözcüklere dönüşür ve yeni anlamlara sahip olurlar. Bellek kaybı birleşik kelimesi de bunlardan bir tanesidir. Bellek kaybı ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 20:29

Bellek ne demek? Bellek kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçede anlamı merak edilen kelimeler çok sayıdadır. Gündelik yaşamda olduğu kadar edebi eserlerde de rastlanan Bellek kelimesi, TDK'da görev alan kişiler tarafından incelenerek dilimize kabul edilmiştir. Türkçe olmayan kelimelerin Türkçeleştirilmesi ile ilgili çalışmalar da yapan TDK'ya göre Bellek kelimesi ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 20:29

Ukrayna’nın First Lady’si konuştu! ''Eşimi en son...''

Ukrayna'nın First Lady'si Olena Zelenska, Rus işgali altında acı çeken Ukraynalı kadınların durumu hakkında konuştu. Savaşın ilk gününden beri eşini görmediğini ve sadece telefonda konuşabildiğini açıklayan Zelenska, destek olan ülkelere minnettarlığını paylaştı. Ülkede gelişmekte olan vatanseverliğe de dikkat çeken First Lady, şimdi savaş deneyimlerinin kaydını tutup milli bir bellek oluşturmak için çabalıyor.

Trend 12-04-22 11:04

Çocukken yaşanan travmalar ve uyuşturucu kullanımı hafızayı…

Çocukken yaşanan travmaların ve madde bağımlılığının etkisi ileride çok ciddi sorunlara yol açabiliyor. Kişinin kendisine ve çevresine zarar vermesine neden olabildiği gibi bellek ve hafızayı da olumsuz etkiliyor. Çocukların sağlığı için madde bağımlılığı ve travmalar hakkında toplumun ve ailelerin bilinçlenmesi gerekiyor.

Haber 28-02-22 09:51

Uzun süreli bellek, bilim insanlarının gözetiminde

Tartışmaların odağında yer alan uzun süreli bellek, bilim insanları için son derece önemli bir araştırma konusu. Yapılan çalışmalar ile birlikte aslında hafızayı kontrol etmenin mümkün olduğu görüldü.

Haber 30-11-21 10:35

Xiaomi Redmi Note 11 4G resmileşti! Aile genişledi

Xiaomi'nin alt markası Redmi, Note 11 ailesini yeni telefonu Redmi Note 11 4G ile daha da genişletti. Redmi Note 11 4G, üç renge ve iki farklı bellek seçeneğine sahip bir telefon. Peki Redmi Note 11 4G'nin fiyatı ne kadar?

Haber 25-11-21 14:21

Dosyaları dilediğiniz yere taşıyabileceğiniz en iyi flash bellek modelleri

Flash bellek veya USB bellek adı verilen teknolojik ürünler, gerek iş hayatımızda gerekse okul hayatımızda büyük rahatlık sağlıyor. Veri taşımayı kolaylaştırdığı için piyasaya çıktığı günden bu yana fazlasıyla sevilerek kullanılıyor. Düşünsenize kim inanırdı ki böyle küçücük bir objeye tüm verilerini yükleyebileceğini ve güvenle saklanabileceğini? Peki en iyi flash bellek ya da en iyi USB bellek hangisi biliyor musunuz? Siz USB bellek tercih ederken nelere dikkat ediyorsunuz?

Haber 02-11-21 12:45

Oppo telefonlarda RAM yükseltme dönemi başladı!

Oppo RAM genişletme özelliğini akıllı telefonlarına getirdi. Türkiye'de de üretime başlayan Çinli şirket, ColorOS'un 11.3 sürümüne güncellenmesiyle birlikte bazı akıllı telefon modelleri için bellek (RAM) genişletme özelliği sunmaya başladı.

Haber 16-07-21 15:16

Oppo Reno 6 Z 5G piyasaya sürülüyor

Oppo’nun yeni akıllı telefonu Dimensity 800U yonga setine sahip olacak ve Android 11 işletim sistemini çalıştıracak. Reno 6 Z 5G‘de yerleşik 8 GB RAM olacak ve farklı bellek opsiyonları da seçilebilecek.

Haber 12-07-21 09:16

Nokia G20, ABD’de satışa çıktı! İşte fiyatı

Nokia G20, 199 dolar (1700 TL) fiyat etiketi ve iki renk seçeneğiyle tek bir 4GB/128GB bellek yapılandırmasıyla piyasaya sunuldu. Renk seçenekleri ise Night ve Glacier.

Haber 25-06-21 11:47

Samsung LPDDR5 uMCP’yi tanıttı

Samsung, bugün LPDDR5 UFS tabanlı multichip paketi veya uMCP adlı en yeni bellek çözümünü tanıttı. Şirket, LPDDR5 RAM ve UFS 3.1 NAND flash’ı tek bir yonga üzerinde entegre ederek orta sınıf bir yonga setine sahip bir akıllı telefonda amiral gemisi düzeyinde performans sunmayı vaat ediyor.

Haber 18-06-21 10:40

Black Shark 4 için yeni versiyon

Xiaomi bağlantılı Black Shark'ın mart ayında tanıtılan Black Shark 4 oyun telefonu şimdi Çin’e yeni bir bellek yapılandırmasıyla geliyor.

Haber 07-06-21 10:34

Microsoft Edge 91 bellek tüketimini azaltacak

Microsoft Edge 91 bir süredir beklenen güncellemeler arasında yer alıyordu. Bu yeni güncelleme sayesinde tarayıcının çok yeni özellikler kazandığını söyleyebiliriz. İşte merak edilen tüm detaylar.

Haber 31-05-21 10:14

FETÖ'nün mahrem imamı, elma yedirme yöntemiyle örgüt karşıtı askerlerin bilgilerinin nasıl alındığını anlattı

Malatya'daki Zirve Yayınevi cinayetlerine ilişkin soruşturma sırasında FETÖ'nün çıkarları doğrultusunda yalan ifadeyle bazı kişilerin mağdur olmasına sebebiyet vermekle suçlanan mahrem imam, iddianamede, örgüte karşı olan askerlerin bilgilerine "elma yedirme" denilen yöntemle ulaşıldığını itiraf etti - Örgütün mahrem imamı Ö.B: - "ATM mesulü tarafından müdür ve müdür yardımcılarına özel bir programla üretilmiş flaş bellek verilirdi. Bu flaş bellek örgüt tarafından menfi hedef olarak belirlenen şahsın bilgisayarına kapalı veya açıkken takılıp enter tuşuna basıldığında bilgisayarın imajını alabiliyordu. Bu şekilde elde edilen bilgi, belge, fotoğraflar menfi hedef olarak değerlendirilen personelle alakalı kullanılıyordu"

Yurthaber 07-04-21 11:22

Kozanlı öğrenciler Zeka Gücü projesinde birinci oldu

Adana’nın Kozan ilçesinde Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) ortaokul öğrencileri Zeka Gücü projesi kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı ile birlikte düzenlediği yapay zeka ve hayal gücünü birleştiren Zekathon Yarışmasında Türkiye birinciliği elde etti.Türk İşaret Dili kullanan kişilerin bazı önemli ihtiyaçlarını anlatmasına yardımcı olmayı amaçlayan proje kapsamında işaret dili kullanan engelli bireylerin en çok ihtiyaç duyduğu durumları yazılıma dönüştürerek bilgisayar uygulaması üreten Kozan BİLSEM öğrencileri, 10 yaşındaki Eren Küçükateş’in işitme engelli dedesinin yaşadıkları zorluklardan ilham alarak yazılım üretti.Eren Küçükateş, dedesi Ömer Alçın’ın işitme engelli olmasını ve yaşadığı zorlukları gözlemlemesi ile zorlukları ekip arkadaşları ile bilgisayar uygulamasına dönüştürerek işitme engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştıran yazılım projesi ile birinciliği ilçeye getirdiklerini söyledi."Seni Daha İyi Anlıyorum" projesi ile başarı elde eden öğrenciler, Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez’i ardından Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam’ın makam konuğu oldular.Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, öğrencilere kitap ve flash bellek hediye etti.BİLSEM Müdürü İsmail Uludağ, proje hakkında Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam’a bilgi verirken Kozan’da toplum yararına proje üreterek öğrencilerin başarısını ve üretimini geleceğin bilim gençliği için üretmeye devam ettiklerini kaydetti.Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam ise Adana Valisi Süleyman Elban önderliğinde Kozan’da robotik kodlama sınıflarının artırılması bilimle sanatla gençliğin ilerlemesi için sınıf oluşumları ve öğrencilere yatırımların sürdüğünü kaydetti.Yarışmaya Bilişim öğretmeni Sinan Kardaş danışmanlığında Kozan BİLSEM’den katılan Yiğit Bakır, İpek Deveci, Meyra Ada Aygün, Eren Küçükateş ve Deniz Ege Yıldırım Kaymakamı Gürçam’dan hediyelerini almalarının ardından Bilsem Merkezinde projenin nasıl geliştiğini anlattılar.Projenin ilham kaynağı işitme engelli dedesi oldu5.

Yurthaber 01-04-21 08:54

Yeni Chrome tarayıcısı artık çok daha hızlı

Son Android için Google Chrome güncellemesi, Chrome’un bir önceki versiyonundan yüzde 13 daha hızlı sayfa yükleme performansı sunuyor. Chrome 89, gelişmiş bellek yönetimi ile tasarlanmış.

Haber 15-03-21 09:26

Yasa dışı yollardan Türkiye'ye giriş yapan bombalı eylem hazırlığındaki terörist Şanlıurfa'da yakalandı

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, PYD/YPG terör örgütü bünyesinde faaliyet gösterdiği belirlenen teröristin çantasında, 100 el yapımı, 2 fabrika yapımı fünye, 1 USB bellek ele geçirildi - Belleğin incelenmesi sonucunda ise Şanlıurfa-Adıyaman kara yolundaki taş ocakları yakınlarında 10 kilo patlamaya hazır el yapımı patlayıcı imha edildi

Yurthaber 12-03-21 19:37

Bellek kaybı neden olur? Bellek kaybını önlemek mümkün!

Bellek, zihinsel yetiler denilen yetilerden bir tanesidir. Bellek denince, yeni bilgileri öğrenme, eski bilgilerle yeni bilgileri ilişkilendirme, onları depolama ve gerektiğinde de hatırlama eylemi anlaşılır. Diğer zihinsel yetiler ise kişi, zaman ve yer oryantasyonu, dikkat, algılama, bilinç, konuşma, yönetici fonksiyonları kapsar. Bütün bunlara zihinsel yetiler adı verilmektedir. Bellek de bunlardan bir tanesidir.

Haber 03-02-21 13:55

PlayStation 5 depolama alanı için şaşırtan keşif

Sony PlayStation 5 depolama alanı için harici bir taşınabilir bellek çözümü sunuyor. Digital Foundry'nin incelemesine göre ise depolama konusunda bazı inanması güç keşifler söz konusu. İşte PS5 depolama alanı için ortaya çıkan inceleme.

Haber 09-11-20 11:03

ZBEÜ’den köy okulu öğrencilerine yardım

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Aerobiyoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü, Keller Köyü’nde öğrenim gören ilk ve ortaöğretim öğrencilerine kırtasiye malzemesi yardımında bulundu.2020 yılında düzenlenmesi planlanan, ancak tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle ertelenen sempozyum için hazırlanan çanta, USB bellek, kalem ve not defterleri, Rektör Yardımcısı ve Biyoloji Bölüm Başkanı Prof.

Yurthaber 19-10-20 17:46

Muş’ta eşya kaçakçılığı operasyonu

Muş Emniyet Müdürlüğü ekipleri, eşya kaçakçılarına karşı yürüttüğü operasyonda çok sayıda ürün ele geçirdi.Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce Emtia (Eşya) Kaçakçılığı ile ilgili olarak 08.09.2020 günü gerçekleştirilen operasyonda; 2897 adet cep telefonu ekran koruyucusu, 170 adet şarj cihazı ve kablosu, 910 adet cep telefonu bataryası, 151 adet flash bellek, 45 adet hafıza kartı, 40 adet kulaklık olmak üzere toplam 4213 adet yurt dışından kaçak yollarla ülkeye getirilen emtia ürünlerinin ele geçirildiği kaydedildi.Yakalanan 2 şüphelinin tamamlanan işlemlerinin ardından adli makamlarca serbest bırakıldığı ifade edildi.

Yurthaber 11-09-20 14:14

Ömer Ay: Toplumsal Bellek Platformu'nun 'Cinayetten hüküm giydi, siyasette olmamalı' dediği İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı

Yakınlarını siyasi cinayetlerde kaybedenlerin oluşturduğu Toplumsal Bellek Platformu, eski CHP Nevşehir Milletvekili ve İl Başkanı Mehmet Zeki Tekiner'in 40 yıl önce öldürülmesinden hüküm giyen Ömer Ay'ın İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı seçilmesine tepki gösterdi. Platform, İYİ Parti ve son genel seçimde Millet İttifakı'ndaki ortağı CHP yönetimlerini tavır almaya çağırdı. Diyarbakır'dan Hatice Kamer'in haberi.

Haber 10-08-20 16:30

Tavşanlılı öğrenciler yapmış oldukları proje ile Türkiye üçüncüsü oldu

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde öğrenciler yapmış oldukları proje ile Türkiye üçüncüsü oldu.TÜBİTAK’ın her yıl düzenlemiş olduğu Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında, Bursa Bölge birincisi olan Tavşanlı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Okulu öğrencileri hazırlamış oldukları proje ile birçok okulu geride bırakarak Türkiye Finallerinde üçüncü oldular ve böylelikle de hem okullarına hem de ilçeye büyük onur yaşattılar.Tarih Alanında Tavşanlı’nın kültürel mirasına dair hazırladıkları "Değişen Sokak İsimleri ve Silinen Bellek - Tavşanlı Örneği" isimli projeleriyle bu sene toplamda 1224 Tarih projesi içinde önce Bursa Bölge Birinciliği alan öğrenciler Ankara’da yapılan ve 17 Tarih Finalisti bulunan Türkiye Finallerinde, akademisyenlerden oluşan TÜBİTAK Jürisi karşısında kendi projelerini savundular.Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Tarih öğretmeni Mesut Kocaman, "TÜBİTAK her sene lise öğrencileri arasında bilimi geliştirmeye dair önemli proje yarışmaları düzenliyor.

Yurthaber 18-07-20 11:03

192 MB bellek ile Windows 10 çalıştırdı

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden olan Microsoft 192 MB RAM ile Windows 10 çalıştırılmasının kesinlikle imkansız olduğunu söylüyordu. Elbette bunu direkt rakam vererek değil de sadece bir öneri niteliğinde değerlendiriyordu.

Haber 10-04-20 12:02

Asus GeForce GTX 1650 ekran kartı modile karşımıza çıktı

Orijinal GTX 1650’ye göre %50 daha fazla bellek bant genişliğine sahip yeni, ultra hızlı GDDR6 VRAM ile donatılan bu yeni ekran kartları, 1080p AAA oyun deneyimi için sağlam bir temel oluşturuyor.

Haber 06-04-20 11:41

D60G Red Dot ödülünü kazandı

ADATA, yaptığı açıklamayla XPG SPECTRIX D60G DDR4 RGB bellek modelinin Red Dot Tasarım Ödülleri 2020 kapsamında Tasarımda Mükemmeliyet ödülü aldığını duyurdu.

Haber 04-04-20 11:10

Çocukların ruhsal ve zihinsel gelişiminde Süleymanpaşa Belediyesi desteği

Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Ruh Sağlığı Merkezi, 0-8 yaş arası çocuklara ücretsiz olarak sağlıklı bir gelecek sağlamak için psikolojik danışmanlık hizmeti vermenin yanı sıra ailelere yönelik verdiği destek ile de fark oluşturan bir hizmet olarak öne çıkıyor.Çocukların ruhsal ve zihinsel gelişimlerini değerlendirmek için etkinlikler planlayan Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Ruh Sağlığı Merkezi, anne ve babalara yönelik de seminerler ile çocuklarıyla bağını kuvvetlendiriyor.Birçok sorunun çözülmesine büyük oranda katkı sağlıyorSüleymanpaşa Belediyesi Çocuk Ruh Sağlığı Merkezi çocukların yeme alışkanlıkları, uyku problemleri, dil gelişimi, tuvalet eğitimi, sütten kesilme süreci, kardeş kıskançlığı, tırnak yeme, parmak emme, korkular, tikler, teknoloji bağımlılığı, içe kapanıklık, davranış bozuklukları, dikkat eksikliği ve hiperaktivite konularında ailelerin yanında olarak sorunun büyük oranda çözülmesini sağlıyor.En güncel gelişim testlerini uyguluyorBender-Gestalt Testi, Koppıtz İnsan Çizim Testi, Benton Görsel Bellek Testi ,CAT (Çocuklarda Tematik Algı Testi), Louisa Duss Psikanalitik Hikayeler Testi, Frostig Gelişimsel Görsel Algı Testi, Ankara Gelişim Envanteri, OKHT (Okula Hazırlık Değerlendirme Testi), Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, Gesell Gelişim Figürleri Testi ve dikkat testleri ile ruhsal ve zihinsel gelişimi takip eden Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Ruh Sağlığı Merkezi, en güncel testleri ve yöntemleri çocukların gelişimi için takip ederek uyguluyor.

Yurthaber 12-03-20 13:04

Akıl ve zeka oyunları atölye çalışmaları devam ediyor

Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Seyyid Burhaneddin Gençlik Merkezi atölye çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.Güzel Sanatlar, El Sanatları, Dini Bilimler gibi birçok alanda atölye çalışmaları yapan Seyyid Burhaneddin Gençlik Merkezinde açılan Akıl ve Zeka Oyunları atölyesine gençler büyük ilgi gösteriyor.Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesinde gençlere; strateji geliştirme, planlama, mantık yürütme-mantıksal bütünleme, görsel uzamsal düşünme, sıra dışı düşünme, dikkat- konsantrasyon, hafıza ve bellek alanlarında gelişim sağlaması amaçlanıyor.Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, "Yapılan atölye faaliyetleriyle gençlerin dikkat, konsantrasyon, bağlantısal düşünme, geometrik algılama becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor ve İl Müdürlüğümüzce tüm imkanları gençlerin geleceği için sunuyoruz" dedi.

Yurthaber 24-02-20 17:04

Nubia Red Magic 5G’ye bellek dopingi

Nubia bu yıl tanıtacağı amiral gemisi modeli kendisinden çok söz ettirecek. Nubia Red Magic 5G olarak isimlendirilecek olan bu telefon için ilginç bir sızıntı geldi.

Haber 20-02-20 09:37

MSB: “Tel Abyad’da eylem hazırlığındaki 5 terörist mühimmatlarıyla sağ olarak ele geçirildi”

Milli Savunma Bakanlığı Tel Abyad’da eylem hazırlığında olan 5 PKK/YPG’li teröristin gizlendikleri evde mühimmatlarıyla birlikte sağ olarak ele geçirildiğini bildirdi.Barış Pınarı Bölgesi’nde bulunan Tel Abyad’da terör örgütü PKK/YPG’li teröristlerin gizlendikleri evlere komandolar tarafından eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi.Düzenlenen operasyonlarda PKK/YPG terör örgütü üyesi olan 5 kişi sağ olarak yakalandı.Bakanlık, yapılan aramalarda evlerin değişik yerlerindeki bölmelere gizlenmiş 1 adet AK-47 piyade tüfeği, 1 adet av tüfeği, 1 adet kamuflajlı termal şemsiye, 1 adet Vizör marka tabanca, 2 adet kurusıkıdan dönüştürme tabanca, 1 adet havalı tabanca, 176 adet 7,62 mm mühimmat, 1 adet kemer şeklinde pala, 20 adet 7,65 mm tabanca mühimmatı, 9 adet cep telefonu, 4 adet bilgisayar kasası, 1 adet laptop, 67 adet CD, 1 adet hafıza kartı, 2 adet USB bellek, 871.700 Suriye Lirası ve örgütsel doküman ele geçirildiğini belirtti.Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:“Barış Pınarı bölgesindeki Tel Abyad’da eylem hazırlığında olan 5 PKK/YPG’li terörist, Kahraman Komandolarımızın eş zamanlı olarak düzenlediği operasyonlarla gizlendikleri evlerde, silah ve mühimmatlarıyla birlikte sağ olarak ele geçirildi.”

Haber 27-01-20 16:17