Berlin Baskonsolosu Mustafa Celik Haberleri

Almanya’da öldürülen Türk taksici Samsun’da defnedildi

Almanya’nın Berlin şehrinde yaşayan, ikinci iş olarak taksicilik yapan ve geçen günlerde boğazı kesilmiş olarak bulunan 49 yaşındaki Mustafa Akan’ın cenazesi memleketi Samsun’un Çarşamba ilçesinde defnedildi.

Yurthaber 2023-04-14 15:21:05

Beyrut’ta yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Adib protesto edildi: 21 yaralı

Lübnan’da yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen ülkenin Berlin Büyükelçisi Mustafa Adib, başkent Beyrut’ta protesto edildi.

Haber 2020-09-01 22:51:14

Lübnan'ın Berlin Büyükelçisi Edib başbakan oluyor

Kriz yorgunu Lübnan’ın yeni başbakanı, 2013 yılından bu yana ülkenin Almanya Büyükelçiliği görevini sürdüren ve siyasi deneyimi olmayan hukukçu ve siyaset bilimci Mustafa Edib olacak.

Haber 2020-08-31 18:05:40

KKTC Cumhurbaşkanlığı: Guterres,yol haritasının bizzat kendi tarafından tasarlanacağını taahhüt etmiştir

KKTC Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Guterres,, yol haritasının biz kendi tarafından tasarlanacağını taahhüt etmiştir" denildi.KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Özel Temsilcisi Erhan Erçin, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in 25 Kasım Berlin açıklamasında yer alan stratejik anlaşma kavramının, bundan sonraki müzakere sürecinin öncekilerden farklı, sonuç odaklı olacağının, ucu açık olmayacağının en önemli göstergesi olduğunu vurguladı.

Haber 2019-11-29 17:52:06

BBP Genel Başkanı Destici: Saldırı Müslümanlara yönelik olunca Batı'nın nezdinde bir önemi yok

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici: - "(Tel Abyad'daki bombalı terör saldırısı) PKK ya da YPG terör örgütü, bu saldırıyı Londra, Brüksel, Paris, Berlin, New York'ta gerçekleştirseydi, acaba bugün dünyanın gündemi ne olurdu? O ülkenin açıklamaları nasıl olurdu ve hala PKK/YPG'ye yardım etmeye devam ederler miydi? Ya da onu terör örgütü olarak görmemeye, iş birliğine devam ederler miydi? Tabii ki hayır" - "Saldırı Müslümanlara yönelik olunca, Batılıların kendi coğrafyaları dışında olunca, oradaki hayatını kaybeden insanların maalesef Batı'nın nezdinde bir önemi yok"

Yurthaber 02-11-19 22:40

BBP Genel Başkanı Destici: Saldırı Müslümanlara yönelik olunca Batı'nın nezdinde bir önemi yok

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici: - "(Tel Abyad'daki bombalı terör saldırısı) PKK ya da YPG terör örgütü, bu saldırıyı Londra, Brüksel, Paris, Berlin, New York'ta gerçekleştirseydi, acaba bugün dünyanın gündemi ne olurdu? O ülkenin açıklamaları nasıl olurdu ve hala PKK/YPG'ye yardım etmeye devam ederler miydi? Ya da onu terör örgütü olarak görmemeye, iş birliğine devam ederler miydi? Tabii ki hayır" - "Saldırı Müslümanlara yönelik olunca, Batılıların kendi coğrafyaları dışında olunca, oradaki hayatını kaybeden insanların maalesef Batı'nın nezdinde bir önemi yok"

Haber 02-11-19 22:39

Başkan Dr. Palancıoğlu:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın, Berlin ziyaretinde Türk yatırımcılara ait Aquila havacılık şirketinin Türkiye’de uçak fabrikası kurmayı planladığını söylemesi üzerine; Melikgazi Belediye Başkanı Dr.

Yurthaber 26-08-19 10:05

Bakan Varank Berlin’e gidiyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 22 Ağustos 2019 tarihinde Almanya’da gerçekleştirilecek olan Türk-Alman Yapay Zeka Konferansına katılmak üzere Berlin’e gidiyor.Almanya Federal Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier’in girişimleri ile Berlin’de Türkiye-Almanya Yapay Zeka Konferansı düzenlenecek.Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın onur konuğu olacağa konferansa, Türkiye’den çeşitli kamu ve sivil kuruluş temsilcilerinin yanı sıra yapay zekanın sanayide kullanılması konusunda çalışma yapan akademisyenler ve sektörün önemli isimleri de katılacak.Ziyarete Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermüt eşlik edecek.“Yapay Zeka" ve "Dijital Dönüşüm" başlıkları altında iki panelin de yer alacağı Konferansın iki ülke arasındaki bilimsel, sınai ve ticari ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlayacak önemli bir platform olması öngörülüyor.Etkinlik kapsamında gerçekleştirilecek yuvarlak masa toplantılarında Türk ve Alman tarafların, sanayide akıllı sistemlerin kullanımı, yapay zeka ve endüstrinin dijital dönüşümü konularını ele almaları ve gelecekte iki ülkenin bu konularda birlikte çalışılabileceği alanların tespiti yönünde değerlendirmelerde bulunmaları planlanıyor.Bakan Varank, Berlin ziyareti kapsamında ayrıca Max Planck ve Fraunhofer Enstitüsü gibi yapay zeka ve dijital dönüşüm konularında temel ve uygulamalı araştırmalarda Almanya’nın önemli öncü kurumlarını ziyaret edecek.

Haber 20-08-19 10:38

Dünya metropollerinin buluştuğu Arnavutluk şehri: Kamza

Arnavutluk'un başkenti Tiran yakınlarındaki Kamza şehrinde bulunan cadde ve sokaklar, taşıdıkları dünya metropolleri, siyasi liderler ve uluslararası kurum isimleriyle dikkati çekiyor - Şehirde "Ankara", "İstanbul" ve "Mustafa Kemal Atatürk" gibi cadde isimlerinin yanı sıra "Donald Trump", "George Bush", "Tony Blair" ve "Silvio Berlusconi" gibi dünya liderleri ile "Dubai", "Pekin", "Berlin", "Paris" gibi birçok metropolün de ismini taşıyan cadde bulunuyor - Kamza Belediye Başkan Yardımcısı Artan Dervişi: - "Dünyada isim yapmış bazı belediyelerle kardeş şehir anlaşmamız var. Bu isimlerin koyulmasındaki amaç kültürlerarası ilişkilerin geliştirilmesi"

Haber 24-07-19 11:08

Berlin'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Mustafa Çelik: - "FETÖ, 15 Temmuz gecesi sadece darbeyle korkutmamıştır. Aynı zamanda iç savaşa sürüklemek istemiştir. Darbe başarılı olsaydı Türkiye dış güçlerin müdahalesine açık hale gelecekti. Tüm kazanımlar bir gecede kaybedilecekti"

Haber 15-07-19 18:47

Türk iş insanları beraberliklerini ortak projelerde göstermeli

Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Mustafa Çelik: - "Birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu her zaman söylüyoruz. Fakat ortak projelere gelindiği zaman bunu göremiyoruz" - "Türk iş insanları beraberliklerini ortak projelerde göstermeli. Birlikte ortak projelere başlarsanız bu Alman dostlarımıza çok iyi mesaj verecektir"

Haber 24-03-19 16:18

Berlin'de çıkan yangında Türk genci 3 kişiyi kurtardı

İşten dönerken yangını fark ederek binadakileri uyaran Burak Kadir Onay, daha sonra içeri girerek 3 kişiyi kurtardı, 4'üncü kişiyi kurtarırken dumandan etkilenerek bayıldı - Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Mustafa Çelik: - "Burak gerçek bir kahraman. Örnek bir vatandaş. Kendisini tebrik ettik. Çok şükür durumu da iyi"

Haber 21-03-19 15:48

Aydın, Berlin’de tanıtılıyor

Dünyanın sayılı turizm etkinliklerinden olan ve bu yıl 53’üncüsü düzenlenen ITB Berlin 2019 Fuarında Aydın tanıtım standıyla yer aldı.Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün proje ortağı olduğu ve Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Aydın İl Tanıtım Projesi” kapsamında, Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosunun organize ettiği tanıtım faaliyeti olarak hazırlanan İlimiz standtta, Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Turizm Şube Müdürü Ahmet Demir, Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu Koordinatörü Reyhan Türkmen ve Proje Görevlisi Emre Özceylan tanıtım faaliyetlerinde görev aldı.Aydın’ın tarihi, turistik ve tarımsal değerlerinin tanıtıldığı fuar standında, Aydın hakkında farklı dillerde bilgi veren broşür, harita ve diğer tanıtım materyallerinin yanı sıra ziyaretçilere yöresel ürün olan incir ikramı yapılıyor.ITB Berlin 2019 Turizm Fuarının açılış gününde yoğun ilgi gören Aydın standının en önemli konuğu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy oldu.

Yurthaber 09-03-19 11:45

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 2018’de yaptığı çalışmaları yıllıkta topladı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, geçen yıl gerçekleştirdiği operasyon, uygulama, proje ve faaliyetlerini ‘2018 İEM Faaliyet Raporu’ adıyla İngilizce ve Türkçe olarak yıllıkla yayınladı.Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1929’da söylediği, "Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır" sözüyle başlayan yıllıkta, Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Yıldırım ve İçişleri Bakanı Soylu ile Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın Türk Polis Teşkilatı’nın 2018 yıl dönümü kutlamalarında yayınladıkları mesajlar yer alıyor.İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın kaleme aldığı önsözde, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün yaptığı çalışmalarla İstanbul’u dünyanın en güvenilir şehirlerinden biri haline getirdiğini ve kişi başına düşen polis sayısının azlığına karşın New York, Londra ve Berlin gibi birçok dünya başkentinden daha güvenli olduğuna dikkat çekiliyor.İstanbul polisinin tüm şube, ilçe ve amirliklerinin gerçekleştirdikleri operasyonlar, çalışmalar, projeler ve faaliyetlerinin ele alındığı yıllık, 352 sayfadan oluşuyor.

Haber 14-02-19 18:37

Emniyet Müdürü Çalışkan: İstanbul dünyada birçok şehirden daha güvenli

İSTANBUL Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, “Açık kaynak istatistiklerine göre İstanbul, Berlin, Londra ve New York gibi şehirlerden çok daha güvenli" dedi.

Haber 30-01-19 17:12

Emniyet Müdürü Çalışkan: İstanbul dünyada birçok şehirden daha güvenli

İSTANBUL Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, “Açık kaynak istatistiklerine göre İstanbul, Berlin, Londra ve New York gibi şehirlerden çok daha güvenli" dedi.

Haber 30-01-19 16:54

İSTANBUL EMNİYETİNDEN 'ENGİN GÖNÜLLÜLER ŞENLİĞİ' 

Çağatay KENARLI / İstanbul DHA İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, “Açık kaynak istatistiklerine göre İstanbul, Berlin, Londra ve New York gibi şehirlerden çok daha güvenli" dedi.

Haber 30-01-19 16:39

İstanbul, dünyadaki birçok şehirden daha güvenli

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan: - "İstanbul bugün dünyada çok güvenli olarak bildiğimiz birçok şehirden daha güvenli hale geldi. Açık kaynak istatistiki verilere göre, hemen hemen bütün suç türlerinde İstanbul, Berlin, Londra ve New York gibi şehirlerden çok daha güvenli"

Haber 30-01-19 16:32

Antalya iş insanlarının Almanya’da ikinci durağı Berlin oldu

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) öncülüğünde Antalya’dan tarım, turizm ve sanayi sektörlerinden önemli isimlerin katılımıyla Almanya’ya düzenlenen iş gezisinin ikinci durağı, Almanya’nın başkenti Berlin oldu.Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) işbirliğinde düzenlenen iş gezisine, ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Şahin, BAKA Antalya Koordinatörü Alaattin Özyürek, Antalya Serbest Bölge İşadamları Derneği Başkanı Emre Şandan, ASKA Otelleri’nden Ramazan Aslan, AGT Ağaç Sanayi’nden Mustafa Hulusi Söylemez, SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Fevzi Çalışkan, DE-HA Turizm’den Cengiz Akar, Emo Optik’ten Osman Önal ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni katıldı.Almanya’daki temaslarına Berlin programıyla devam eden Antalya heyeti Türk Büyükelçiliği’ni ziyaret etti.

Yurthaber 15-11-18 10:25

Yıldızları buluşturacak Troya için geri sayım başladı

Devlet Opera ve Balesinin, yeni sezondaki en iddialı eserlerinden, tenor Murat Karahan, balet Tan Sağtürk, modacı Atıl Kutoğlu gibi yıldız isimleri bir araya getiren Troya, ATO Congresium'da dünya prömiyerini yapacak - Troya'da, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt da Homeros'a hayat verecek ve böylelikle sanat kurumlarının iki genel müdürü ilk kez aynı sahneyi paylaşacak - Prömiyerde bale sanatçısı Bora Acar Zöngür de "engelsiz" dans gösterisi sunacak - "2018 Troya Yılı" kapsamında hazırlanan eser, Berlin ve Moskova'nın ünlü opera evlerinde de sahnelenecek

Haber 08-11-18 09:55

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan: (2) - "Ülkemizde yıllarca milletimizin pek çok ortak değeri gibi Gazi Mustafa Kemal'i, Cumhuriyet Bayramımızı, Zafer Bayramımızı da kendi tekellerine almaya çalışan biliyorsunuz bir kesim var. Bu kesimin ne Cumhuriyet'e, ne milletimize, ne ülkemize en küçük bir faydalarının dokunduğu, en küçük bir hizmetlerinin geçtiği vaki değildir" - "Tam tersine ülkenin ve milletin hayrına atılan ne adım varsa hepsine de karşı çıkmış, hepsini de engellemeye çalışmışlardır. Biz bunlara salon cumhuriyetçisi, gardırop Atatürkçüsü diyoruz" - "Cumhuriyet kavramını istismar ettikleri kadar icraat ortaya koysalar herhalde Türkiye bugün bambaşka bir yerde olurdu" - "Dikkat edin, 42 ayda burası (İstanbul Havalimanı) bitti. Bize yakışan bu, AK Parti iktidarına yakışan bu. İşte Berlin, 2006'da temel attı Berlin Havalimanı hala devam ediyor ve şimdi Almanlar kendi gazetelerinden 'Buradan 3 kat, 4 kat büyük olan İstanbul Havalimanı bitti Berlin ne halde' diyorlar"

Haber 30-10-18 13:43

Almanya'da Türk derneğinin kundaklanması

Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Mustafa Çelik kundaklanan Türk Eğitim Derneğini ziyaret etti

Haber 20-09-18 15:59

İTSO üyeleri BAUTEC 2018 İnşaat Fuarı’nı ziyaret etti

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO), inşaat sektöründe faaliyet gösteren üyelerini Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen BAUTEC 2018 Yapı ve İnşaat Fuarı’na götürdü.İTSO Başkan Yardımcısı Mustafa Kaynakçı ve Genel Sekreter Mustafa Şentürk’ün de yer aldığı İTSO heyeti, iş gezisinde fuar ziyaretinin yanı sıra Almanya’da faaliyet gösteren Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret ederek, faaliyetleri hakkında bilgi aldılar ve ikili iş görüşmeleri yapıp ticari işbirliği ve yatırım imkânlarını değerlendirdiler.Yapılan iş gezisi hakkında bilgi veren İTSO Başkan Yardımcısı Mustafa Kaynakçı, BAUTEC 2018’de 16 farklı ülkeden çok sayıda firmanın ürün ve hizmetlerini sergilediğini söyledi.

Haber 27-02-18 15:40

Almanya bu Türk'ü konuşuyor

Almanya Berlin’de yaşayan ve iki hafta önce bulduğu ve içinde para ve altınların yer aldığı çantayı polise teslim eden 57 yaşındaki Iğdırlı Yakup Yılmaz’ı konuşuyor. Türkiye’nin Berlin Başkonsolosu Mustafa Çelik, Berlin'de Yakup Yılmaz adlı vatandaşının bulduğu çantadaki 1 kilo 110 gram altın ve 3 bin 500 avroyu polise teslim etmesinin Türk insanın dürüstlüğünü gösterdiğini söyledi.

Haber 08-08-17 21:58

A Milli Basketbol Takımı, Avrupa Basketbol Şampiyonası Öncesi Türkiye'deki Son Çalışmasını Yaptı

Mustafa AKIN/İSTANBUL, 5-20 Eylül tarihleri arasında Berlin Öte yandan dün sakatlık yaşayan ve kadrodan çıkarılan Doğuş Balbay ise bugünkü çalışmada

Yurthaber 02-09-15 16:23

MKÜ’de 'Osmanlı’da Ermeniler' Konulu Konferans Düzenlendi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Fen- Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 'Berlin Antlaşması’ndan Tehcir’e Ermeni Meselesi'...

Yurthaber 15-04-13 12:07

Vali Toprak, ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı'na Katılacak

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 6-10 Mart tarihlerinde dünyanın en büyük turizm ve seyahat fuarı organizasyonu olan ITB Berlin Uluslararası Turizm

Yurthaber 05-03-13 10:00

Zeybeklerin Ressamı Avrupa Yolunda

Ödemişli öğretmen ressam Mustafa Ali Kasap, 2013 yılı içinde Paris, Berlin ve Frankfurt’ta açacağı sergilere...

Yurthaber 26-02-13 08:45

Yaş Meyve Sebze Ihracatçıları Berlin'de Buluştu

Antalya İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, bugün Almanya'nın Berlin kentinde açılan Fruit Logistica Fuarı'na katılan Türk firmalarının ihracat

Yurthaber 06-02-13 16:30

İhtiyaç molasız' 24 saat belgesel

Festival Yönetmeni Mustafa Ünlü, belgeselin, Eylül 2009'da, 8 ayrı film ekibinin sabah 06.00 Berlin sokaklarına çıkması ve aralıksız 24 saat çekim yapmasıyla ortaya çıktığını söyledi.

Haber 28-10-10 11:08