Berlin Enerji Donusum Diyalogu Konferansi Haberleri

Ukrayna krizi: Almanya enerji politikasını değiştiriyor

Berlin, enerjide Rusya'ya bağımlılığını azaltmak içir çareler arıyor.

Haber 2022-03-02 23:23:05

Alman müsteşardan Türk iş adamlarına ziyaret

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı Oliver Wittke, MÜSİAD Berlin üyelerine ait iş yerleri ziyaret etti

Haber 2019-09-26 14:43:23

Bakan Varank Berlin’e gidiyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 22 Ağustos 2019 tarihinde Almanya’da gerçekleştirilecek olan Türk-Alman Yapay Zeka Konferansına katılmak üzere Berlin’e gidiyor.Almanya Federal Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier’in girişimleri ile Berlin’de Türkiye-Almanya Yapay Zeka Konferansı düzenlenecek.Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın onur konuğu olacağa konferansa, Türkiye’den çeşitli kamu ve sivil kuruluş temsilcilerinin yanı sıra yapay zekanın sanayide kullanılması konusunda çalışma yapan akademisyenler ve sektörün önemli isimleri de katılacak.Ziyarete Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermüt eşlik edecek.“Yapay Zeka" ve "Dijital Dönüşüm" başlıkları altında iki panelin de yer alacağı Konferansın iki ülke arasındaki bilimsel, sınai ve ticari ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlayacak önemli bir platform olması öngörülüyor.Etkinlik kapsamında gerçekleştirilecek yuvarlak masa toplantılarında Türk ve Alman tarafların, sanayide akıllı sistemlerin kullanımı, yapay zeka ve endüstrinin dijital dönüşümü konularını ele almaları ve gelecekte iki ülkenin bu konularda birlikte çalışılabileceği alanların tespiti yönünde değerlendirmelerde bulunmaları planlanıyor.Bakan Varank, Berlin ziyareti kapsamında ayrıca Max Planck ve Fraunhofer Enstitüsü gibi yapay zeka ve dijital dönüşüm konularında temel ve uygulamalı araştırmalarda Almanya’nın önemli öncü kurumlarını ziyaret edecek.

Haber 2019-08-20 10:38:12

Almanya ve Türkiye yapay zekada buluşacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank ile Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Altmaier’in katılımının beklendiği "Almanya-Türkiye Yapay Zeka Konferansı" 22 Ağustos'ta Berlin'de gerçekleştirilecek - Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı Oliver Wittke: - "Yapay zeka, gelecekte Alman ve Türk işletmelerin birlikte çalışabileceği bir alan" - Berlin Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Şahin Albayrak: - "Konferans, sektörleri ve ortakları belirlemeye ve onların potansiyel iş birliği için etkileşimlerine yardımcı olacak" - "Türkiye, gelişmiş ülkelere hızlı bir şekilde yetişmek için onlarla yapay zekanın çeşitli alanlarda ve sektörlerde uygulanmasına yönelik güçlü bağlar kurmalı"

Haber 2019-08-09 11:08:12

Diğer Haber Etiketleri

5. Berlin Enerji Dönüşüm Diyaloğu Konferansı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar: - "Türkiye, enerji piyasası dönüşümündeki, benim Dönüşüm 1.0 olarak adlandırdığım, ilk aşamayı tamamladı" - "Enerji altyapımıza büyük önem veriyoruz. Hem gaz hem de elektrik sektöründe iletim ve dağıtım tarafında şebekemizi daha dirençli ve güvenli yapabilmek için kayda değer yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Özellikle doğal gaz alanında piyasa reformlarımıza devam edeceğiz"

Finans 09-04-19 18:31

5. Berlin Enerji Dönüşüm Diyaloğu Konferansı

IEA Başkanı Dr. Fatih Birol: - "2017'de karbon salımı artış eğilimine geçti. 2018'de tarihi bir zirveye ulaştı" - "Geçen yıl karbon salımında yaşanan bu yükselişin nedeninin ise kömür olduğunu görüyoruz" - IRENA Genel Direktörü Francesco La Camera: - "2050'de küresel elektrik talebi yüzde 86 yenilenebilir enerjiden karşılanabilir"

Finans 09-04-19 14:07

5. Berlin Enerji Dönüşüm Diyaloğu Konferansı

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas: - “Almanya'nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi dönem başkanlığında iklim politikaları odak noktalarından birisi olacak” - “Birçok ülke için Almanya enerji dönüşümünde öncü konumundadır. Uluslararası gelişmeyi hızlandırmak için bu konuda öncü olmaya devam edeceğiz” - Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier: - “Aralarında Türkiye ve Çin'in de olduğu pek çok ülke yenilenebilir enerji kaynaklarını artan bir şekilde kullanıyor. Gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakmak için enerjinin sürdürülebilir yollardan elde edilmesi gerekiyor"

Finans 09-04-19 13:24

MANİSA'DA DÜZENLENEN 'JEOTERMAL ENERJİ KONFERANSI' PROTESTO EDİLDİ

MANİSA'nın Salihli ilçesindeki otelde, 'Jeotermal ile Yaşamak' adlı konferans düzenlendi.

Haber 13-01-19 09:49

''Merkel'in gidişi vicdanlı duruşundan dolayı''

Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bünyamin Bezci: - ''Dünyada ve Alman siyasetinde Merkel'i güçlü kılan şey Merkel'in siyaseti etik tabanlı yapması. Merkel'in gidişini enerji, nükleer ve göçmen sorunu gibi istisnai durumlarda vicdanlı davranmasından kaynaklanıyor'' - Anadolu Ajansı Almanya Temsilcisi Cüneyt Karadağ: -''Merkel'in seçimlerde aday olmama kararı vermesi bana göre aslında devleti düşünmesinden kaynaklanıyor. Bu nedenle bu hamleyi yaptı. Yeni lidere yol açtı. Çünkü Merkel aralık ayındaki kongreye girseydi kesin kazanırdı. Belki yüzde yüz oy alamayacaktı ama bana göre 65- 70 oy kesin alırdı'' - SETA Berlin Koordinatörü Zafer Meşe - ''Merkel'den sonra Almanya'da bulunan Türk STK'lara çok ciddi görevler düşüyor. Özellikle aşırı ırkçılarla mücadele konusunda Alman STK'larla safları çok daha sıklaştırmamız lazım'' - Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Güven: - ''Alman siyasetinin geleceğini, hem merkez sol hem merkez sağ açısından iyi görmüyorum. Merkel sonrası Almanya'da, siyaseti istikrarsız bir süreç bekliyor''

Haber 21-11-18 21:06

Şehirlerin sorunlarına akıllı çözüm

Akıllı teknolojilerle donatılan şehirler, kaynakların etkin ve daha akıllıca kullanılması, maliyet ve enerji tasarrufu yapılması, hizmet sunumu ve yaşam kalitesinin geliştirilmesi ve çevre kirliliğinin azaltılmasını sağlarken, 2025 yılına kadar akıllı şehirler sayesinde gelişecek işlerin pazar değerinin 3,3 trilyon dolar olacağı tahmin ediliyor - BM'ye göre, bugün dünya nüfusunun yüzde 55’i şehirlerde yaşıyor ve bu oran gelecek 30 yılda yüzde 68’e yükselecek - Gelecek 10 yılda güvenlik, sağlık, ulaşım, enerji, su, çevre, ekonomik kalkınma ve vatandaşlık hizmetleri konularında geliştirilecek akıllı uygulamalar ön plana çıkacak - Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı Baş Mühendisi Mesut Avcı: - "Doğru aksiyonlar, enerji verimliğinin artırılmasını, enerji tasarrufu sağlanmasını ve entegre bir enerji yönetimi gerçekleştirilmesini sağlayacak" - Berlin İş ve Teknoloji Ortaklığı Platformu Basın Sözcüsü Lukas Breitenbach: - "Berlin’de bir akıllı okul prototipini yapacağız. Akıllı bir veri merkezi ve şehirde yaşayanlar için ‘akıllı bir mesajlaşma sistemi’ oluşturacağız"

Haber 08-11-18 12:52

ANALİZ - Almanya, Kuzey Akım 2'de Bir taşla 2 kuş vurmak istiyor

Avrupa’nın en çok enerji tüketen ülkesi Almanya, Rus enerji şirketi Gazprom tarafından yürütülen Kuzey Akım 2 doğalgaz boru hattı projesini, hem siyasi hem de ekonomik faydaları açısından ele alıyor -Berlin yönetimi, Ukrayna'nın doğalgaz boru hattında transit rolünün açıklığa kavuşturulması gerektiğini savunuyor

Haber 01-06-18 10:27

Enerji Bakanı Albayrak, Enerji Dönüşüm Diyaloğu Konferansı’nda konuştu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Yenilenebilir enerji kaynaklarının yeni yüzyıla adaptesi ve teknolojik anlamda da gelişimi noktasında da katkı da bulunmaya devam edeceğiz” dedi.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Berlin Enerji Dönüşüm Diyaloğu Konferansı’nda konuştu.

Haber 17-04-18 16:29

Berlin Enerji Dönüşüm Diyaloğu Konferansı

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Sefcovic: - "Yenilenebilir enerji maliyetleri hızla düşüyor. Temiz enerjiye geçiş küresel ve geri döndürülemez bir gerçek haline geliyor"

Haber 17-04-18 14:09

Berlin Enerji Dönüşüm Diyaloğu Konferansı

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Altmaier: - "Almanya'da elektriğin yüzde 36'sını yenilenebilir kaynaklardan üretiyoruz"

Haber 17-04-18 13:14

Berlin Enerji Dönüşüm Diyaloğu

Almanya Dışişleri Bakanı Maas: - "Yenilenebilir enerji dış ilişkileri değiştiriyor, ülkelerin enerjide bağımlılığını azaltıyor ve enerjinin güç veya baskı unsuru olarak kullanılmasını engelliyor" - "İklim değişimi gelecekte bir göç dalgasına neden olabilir. Eğer bunu önlemek istiyorsak enerji dönüşümüne yönelik vizyon belirlememiz gerekiyor"

Haber 17-04-18 12:26

Paris İklim Anlaşması’nın 2030 yılı hedefleri masaya yatırılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın, 17-18 Nisan tarihlerinde Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenecek olan ’4’üncü Uluslararası Enerjide Dönüşüm Diyaloğu’ konferansına katılmak üzere Almanya’ya gideceği belirtildi.Bakan Albayrak’ın, Berlin’deki temasları kapsamında "Geçiş Dönemlerinde Enerji Piyasaları" başlıklı oturumda konuşma yapması beklenirken, diğer konuşmacıların arasında Ürdün Enerji Bakanı Salih el-Harabişe, Norveç Enerji Bakanı Terje Soviknes ve Siemens Yönetim Kurulu Üyesi Cedrik Neike de yer alıyor.

Haber 16-04-18 12:12

Türkiye’nin En Sıcak Suyunun Bulunduğu Alaşehir’de Jeotermal Toplantısı

Alaşehir Belediyesi öncülüğünde, 5 kurumun ortaklığında hazırlanan ve AB-Türkiye Sivil Toplum Diyalogu IV. Enerji Hibe...

Yurthaber 21-04-16 13:50