Bese Hozat Haberleri

Hozat’taki metruk yapılar yıkılacak

Tunceli’nin Hozat ilçesinde bulunan ve yıkılmaya yüz tutmuş metruk yapıların kontrollü yıkımı için çalışmalar başladı.

Yurthaber 2024-02-21 09:57:24

3 buçuk metreye kadar zıplayabiliyor! Nesli tehlike altında... Tunceli’de görüntülendi! İşte o anlar

Nesli tehlike altında olan ve Dünya Doğa ve Doğal Kaynaklarını Koruma Birliği (IUCN) kırmızı listesinde bulunan Arap tavşanı, Tunceli’nin Hozat ilçesinde görüntülendi. Arap tavşanı, kentte son zamanlarda sık sık görüntüleniyor.

Haber 2023-08-23 13:02:06

Tunceli’de kırmızı listedeki Arap tavşanı görüntülendi

Nesli tehlike altında olan ve Dünya Doğa ve Doğal Kaynaklarını Koruma Birliği (IUCN) kırmızı listesinde bulunan Arap tavşanı, Tunceli’nin Hozat ilçesinde görüntülendi.

Yurthaber 2023-08-23 09:42:18

Kara yolunda, sürü halinde! Böyle görüntülendiler... Köylüler endişeli

Tunceli’de kara yolunda sürü halinde çekirge görüntülendi. Hozat ilçesine bağlı bir köyde görüntülenen çekirge sürüsünün kara yolunu kapladığı görüldü. Köylüler ise benzer durumun iki yıldan bu yana yaşandığını belirtti. Buna ek olarak köylüler, çekirgelerin vereceği zararlar konusunda endişeli olduklarını söylüyor.

Haber 2023-07-21 15:23:13

Tunceli'de 5 ve 6 yaşındaki iki çocuğa cinsel istismar! Ailesi inanmadı, rehber öğretmenine anlatınca ortaya çıktı

Tunceli'nin Hozat ilçesinde mide bulandıran bir cinsel istismar olayı yaşandı. 4 yıl önce şu an 9 yaşında olan kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen S.Y. (44) tutuklandı. Soruşturma sürerken, şüphelinin aynı yıl, mağdur kızın şimdi 10 yaşında olan kuzenine de istismarda bulunduğu ortaya çıktı. Mağdur çocuğun durumu ailesine anlattığı, ancak ailesinin durumu yanlış anladığını düşündüğü, bunun üzerine istismarı rehberlik öğretmenine anlatması sonrası olayın ortaya çıktığı öğrenildi.

Haber 10-03-23 17:58

Yoğun kar nedeniyle Hozat-Ovacık kara yolu ulaşıma kapatıldı

Tunceli'de yoğun kar nedeniyle Hozat ve Ovacık ilçeleri arasındaki kara yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Yurthaber 02-02-23 10:34

Tunceli'de korkunç olay! Kaza sonrası araçtan çıkamayan sürücü donarak öldü

Tunceli’nin Hozat ilçesinde dehşete düşüren bir olay yaşandı. Kaza yapan araçtan çıkamayan bedensel engelli sürücü, donarak hayatını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. İşte olayın detayları...

Haber 16-01-23 11:15

Hozat’ta kuduz karantinası: Sokak hayvanları aşılanıyor

Tunceli’nin Hozat ilçesinde telef olan bir inekte kuduz tespit edilmesi üzerine kaymakamlık tarafından ilçede karantina uygulamasına geçildi. Karantina sonrası sokak hayvanlarını aşılama çalışması başlatıldı.

Yurthaber 10-01-23 13:17

Tunceli'nin Hozat ilçesi kuduz vakası nedeniyle karantinaya alındı

Tunceli’nin Hozat ilçesinde kuduz vakası görülmesi nedeniyle karantina uygulaması başlatıldı.

Yurthaber 10-01-23 07:25

Büyükbaş hayvanda kuduz görüldü! Koca ilçe karantinaya alındı

Tunceli'nin Hozat ilçesinde üreticiye ait bir büyükbaş hayvan telef oldu. Yapılan incelemede hayvanın kuduz olduğu ortaya çıktı. Karantinaya alınan ilçeye 6 ay süreyle hayvan giriş çıkışları yasaklandı.

Haber 09-01-23 22:53

Tunceli'de 4 ilçenin ulaşımı kolaylaştıracak Singeç Köprüsü'nde sona gelindi

Tunceli'nin Pertek, Hozat, Ovacık ve Çemişgezek ilçelerini birbirine bağlayan Singeç Köprüsü'nün inşaatında sona gelindiği bildirildi.

Yurthaber 28-12-22 12:13

Tunceli'de kar nedeniyle yolda mahsur kalan araçtaki 2 kişi kurtarıldı

Tunceli'nin Hozat ilçesinde kar nedeniyle yolda mahsur kalan araçtaki 2 kişiyi ekipler kurtardı.

Yurthaber 25-11-22 10:48

Kırmızı bültenle aranıyordu! Tarihi mezar taşı Tunceli'de bulundu

Tunceli'de 6 ay önce tescilli tarihi alandan çalınan ve 'kırmızı bülten'le aranan, tarihi 500 yıla dayanan 'Koç Başlı Mezar Taşı' Hozat ilçesine bağlı Buzlupınar köyünde bulundu.

Haber 27-05-22 18:17

Hozat ne demek? Hozat kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Zengin kelime hazinesine sahip olan Türkçe, birçok farklı kültürün kullandığı sözcüklerin dilimize uyarlanmış halini de bünyesinde barındırır. Türkçe konuşan kişiler, ara sıra bilmedikleri kelimelerle karşılaşabilir. Bunun yanı sıra bildikleri kelimelerin anlamlarını da merak edebilirler. Bu çerçevede Hozat kelimesi de anlamı irdelenen kelimeler arasında yer alır. Hozat ne demektir?

Egitim 23-05-22 19:48

Tunceli'nin Hozat-Ovacık kara yolu çığ tehlikesi nedeniyle kapatıldı

Tunceli'nin Hozat-Ovacık kara yolu çığ tehlikesi nedeniyle kapatıldı

Yurthaber 09-03-22 11:32

Bu kadar da olmaz dedirtti! Öldürdüğü kadının cenazesine katılıp ağladı... Cezası belli oldu

Tunceli’nin Hozat ilçesinde “Bu kadar da olmaz” dedirten bir olay yaşandı. 23 yaşındaki Medet Can Ataş, hayvanlarının otlatırken öldürdüğü 57 yaşındaki Sakine Oğuz’un cenazesine katılarak üzüldüğü sanılsın diye ağladığını söyledi. Ataş, ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Oğuz’un avukatı Fatma Klasen, “Verilen kararda iyi hal indirimi uygulanmadı. Bu durum bizim için önemli.” ifadelerini kullandı.

Haber 24-02-22 22:58

Tunceli'de çığ tehlikesi nedeniyle Ovacık-Hozat kara yolu ulaşıma kapatıldı

Tunceli'de çığ tehlikesi nedeniyle Ovacık-Hozat kara yolu ulaşıma kapatıldı

Yurthaber 18-01-22 22:09

Ardahan, Tunceli, Ağrı ve Kars'ta kar etkisini sürdürüyor

Tunceli'nin Ovacık, Pülümür, Nazımiye ve Hozat ilçelerinde kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı

Yurthaber 13-01-22 11:01

Çığ tehlikesi nedeniyle kapanan Ovacık-Hozat kara yolu ulaşıma açıldı

Çığ tehlikesi nedeniyle kapanan Ovacık-Hozat kara yolu ulaşıma açıldı

Yurthaber 23-12-21 10:02

Tunceli-Erzincan ve Hozat-Ovacık kara yolu yoğun kar nedeniyle ulaşıma kapatıldı

Tunceli-Erzincan ve Hozat-Ovacık kara yolu yoğun kar nedeniyle ulaşıma kapatıldı

Yurthaber 19-12-21 19:36

Tunceli'deki yangınlarda son durum!

Tunceli'de Hozat Tanzi Deresi bölgesinde çıkan yangınlar tamamen kontrol altına alındı.

Haber 30-08-21 10:31

Tunceli’deki Yangına Günler Sonra Havadan Müdahale

Tunceli’nin Hozat ilçesinde günlerdir süren orman yangınına 12. gününde havadan müdahale edilmeye başlandı. Yangın bölgesine gitmek isteyen HDP ve CHP heyetlerine güvenlik gerekçesiyle izin verilmedi

Haber 29-08-21 19:08

Tunceli'nin Hozat ilçesindeki orman yangını kontrol altına alındı

Tunceli'nin Hozat ilçesindeki orman yangını kontrol altına alındı

Yurthaber 29-08-21 18:06

Tunceli’de Orman Yangını

Tunceli’nin Hozat ilçesindeki ormanlarda çıkan ve günlerdir aralıklarla süren yangın söndürülemiyor. Sivillerin bölgeye girmesine izin verilmezken çevreciler yangına havadan müdahale edilmesini istiyor

Haber 28-08-21 17:41

Tunceli'deki örtü yangınlarının ikisi söndürüldü

Tunceli Valiliği’nden yapılan açıklamada Hozat ve Ovacık ilçelerinde 3 ayrı noktada çıkan örtü yangınlarından 2’sinin söndürüldüğü belirtildi.

Haber 28-08-21 17:32

Tunceli'de ormanı ateşe veren PKK'lılara operasyon: 1 terörist öldürüldü

Tunceli'nin Hozat ilçesi kırsalında geçen hafta ormanı ateşe verdiği değerlendiren PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen hava destekli operasyonda 1 terörist etkisiz hale getirildi.

Haber 19-08-21 14:21

İddialar sosyal medyada gündem olmuştu! Tunceli Valiliği'nden 'yangın' açıklaması

Tunceli Valiliği, bazı sosyal medya hesaplarında yer alan, Hozat ilçesindeki Gedikler mevkisinde operasyon sırasında helikopter bombardımanı sonrası orman yangını çıktığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Haber 31-07-21 16:50

6 ay boyunca zincire bağlayıp tecavüz ve işkence etti! İfadesi ortaya çıktı

Tunceli'nin Hozat ilçesinde, dini nikahla birlikte yaşadığı E.A.'yı 6 ay boyunca evde zincire bağlayarak, dövüp, tecavüz ve işkence eden Oktay Güler'in savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı. Hakkındaki suçlamaları reddeden Güler, son yaşanan darp olayında alkol aldığını ve hiçbir şey hatırlamadığını söyledi.

Haber 18-05-21 16:12

Her satırı korkunç! Dini nikahlı eşini 6 ay boyunca zincire bağlayıp işkence yaptı

Tunceli'nin Hozat ilçesinde, dini nikahla birlikte yaşadığı E.A.'yı 6 ay boyuncu evde zincire bağlayarak, dövüp, tecavüz ve işkence eden Oktay Güler (27) tutuklandı. E.A.'nın avukatı Alişer Söylemez, "Müvekkilimin ayağını zincirliyor ve zincirin bir ucunu kendisine bağlıyor, evden ayrıldığında müvekkilimin 2 ayağını zincirliyor. Kapıyı da üstüne kilitliyor ve sürekli kendisini dövüyor. Sistematik işkenceye maruz kalmış" dedi.

Haber 18-05-21 11:16

Tunceli’de 5 sığınak imha edildi

Tunceli’de devam eden Eren-7 (Mercan-Munzur) operasyonunda Hozat ilçesi kırsalında 5 sığınak imha edilirken, sığınak içerisinde çok miktarda yaşamsal malzeme ele geçirildi.Tunceli Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Eren-7 (Mercan-Munzur) Operasyonu kapsamında, İl Jandarma Komutanlığımızca Tunceli-Hozat kırsalında 13 Mart 2021 tarihinde 5 sığınak imha edilmiştir.

Haber 14-03-21 14:31

Terörden temizlenen Türkiye'nin çatısı Ağrı Dağı 6 yıl sonra yeniden tırmanışa açıldı

Vali Osman Varol: - "2015 yılından bu yana Ağrı Dağı resmi olarak tırmanışa kapalıydı. Bilim adamlarımız incelemeler yapmak istiyor. Bahar döneminde dağcılar kadar ilgileri olmasa da doğa severlerimiz burada trekking ve doğa yürüyüşleri yapacak" - Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan: - "Bugün hepimiz hep bir ağızdan teröre 'Edi bese, yeter artık' diyelim. Bizi yok etmeye ve kardeşliği bozmaya çalışanlara, bu dağları bize zehir etmeye çalışanlara biz de Doğubayazıt'ın o gür sesiyle 'Edi bese' diyelim. Bu bize Kürtlüğümüzü kaybettirmez" - AK Parti Milletvekili Ekrem Çelebi: - "Eğer birileri mahalleleri ayırmak için hendek kazıyorsa Türkiye Cumhuriyeti devleti de bu birilerinin önüne geçebilmesi için elinden gelen her şeyi yapıyor"

Yurthaber 04-02-21 14:34

Tunceli Valiliği'nden 'çatışma' açıklaması

Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarında, Hozat ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada Jandarma Er Hüseyin Enes C.'nin şehit olduğu yönündeki paylaşımların gerçeği yansıtmadığı, olayın intihar olduğu duyuruldu.

Haber 03-02-21 10:21

Tunceli Valiliği’nden çatışma haberleri ile ilgili açıklama

Tunceli Valiliği, Hozat İlçesi’nde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktığı ve jandarma Er Hüseyin Enes Candan’ın bu çatışmada şehit olduğu haberlerinin gerçek olmadığını bildirdi.

Haber 03-02-21 09:05

Tunceli’de iki ilçe arasındaki yol kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapatıldı

Kar yağışı nedeniyle Tunceli-Erzincan karayolunun tırların geçişine kapatılmasının ardından Hozat Karaoğlan ve Ovacık karayolu da tüm araç geçişlerine kapatıldı.Tunceli’de kar yağışı etkili olmaya devam ediyor.

Yurthaber 29-01-21 13:21

Tunceli’de iki ilçe arasındaki yol kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapatıldı

Kar yağışı nedeniyle Tunceli-Erzincan karayolunun tırların geçişine kapatılmasının ardından Hozat Karaoğlan ve Ovacık karayolu da tüm araç geçişlerine kapatıldı.Tunceli’de kar yağışı etkili olmaya devam ediyor.

Yurthaber 29-01-21 13:21

Tunceli’de 29 bölge, 2021 sonuna kadar geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildi

Tunceli Valiliği, terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar nedeniyle halkın can ve mal güvenliğinin korunması bakımından girilmesinde sakınca bulunan merkez, Hozat, Nazımiye, Ovacık ve Pülümür ilçesi sınırları içerisinde kalan 29 bölgenin Cumhurbaşkanlığı kararıyla 1 Ocak 2021 ile 31 Aralık 2021 tarihleri arasında geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildiğini bildirdi.Geçici özel güvenlik bölgelerine ilişkin koordinatların da paylaşıldığı açıklamadı, bahsi geçen bölgelere mülki amir izni olmadan girişlerin yasaklandığı kaydedildi.Açıklamada, geçici özel güvenlik bölgesi ilan edilen yerlerin merkezde Bali Deresi, Kutu Deresi bölgesi, Baylık Köyü Bölgesi, Çığırlı Yaylası Bölgesi, Karameşe Bölgesi, Tapan Tepe Bölgesi, Kurutlu Mahallesi Bölgesi, Vezgür Tepe Bölgesi, Yakacık Mahallesi Bölgesi, Hozat’ta Ali Boğazı Bölgesi, Kıran Deresi Bölgesi, Beyazdağ Bölgesi, Ovacık’ta Eroğlu Mahallesi Bölgesi, Balkayalar Bölgesi,Ali Geçiti Sırtı Bölgesi, Gayretbaba Tepe Bölgesi, Gölanyaylası Bölgesi, Mahmutkömü Bölgesi, Aslıca Köyü Bölgesi,Sincikdağı Tepe Bölgesi, Doğanca Mahallesi Aktaş Deresi Bölgesi,Kınıkan Tepe Bölgesi, Eğerci Mahallesi Bölgesi, Karadere Bölgesi,Maden Deresi Bölgesi, Nazımiye’de Hanköy Mahallesi Bölgesi, Dokuzkayalar Bölgesi,Tavuklu Mahallesi Doğantaş Köyü Bölgesi, Pülümür’de Kızılmescit ve Altınhüseyin Köyü Bölgesi olduğu belirtildi.

Haber 19-01-21 10:56

Tunceli'den sevindiren haber! Vaka sayısı yüzde 75 düştü, 2 ilçede de sıfırlandı

Türkiye genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları ve tedbirler, Tunceli’nin koronavirüs tablosunda etkisini gösterdi. Kent genelinde vaka sayısı yüzde 75 oranında düşerken, Ovacık ve Hozat ilçelerinde ise sıfırlandı.

Haber 08-01-21 09:20

Tunceli dağlarında kış, ovalarında sonbahar havası yaşanıyor

Tunceli dağlarında, Ovacık, Pülümür ve Hozat ilçelerinde kar yağışı ve soğuk hava yaşamı olumsuz etkilerken Çemişgezek, Pertek, Nazımiye ve Mazgirt ilçelerinde ise sonbahardan kalma günler yaşanıyor.

Trend 08-12-20 10:28

Tunceli’de domuzun saldırdığı şahıs yaralandı

Tunceli’de hayvancılık yapan bir kişi domuz saldırısında yaralandı.Olay, Hozat İlçesi Sarısaltuk Köyü Mehsolar Mezrası’nda meydana geldi.

Yurthaber 04-12-20 17:01

Tunceli’de domuzun saldırdığı şahıs yaralandı

Tunceli’de hayvancılık yapan bir kişi domuz saldırısında yaralandı.Olay, Hozat İlçesi Sarısaltuk Köyü Mehsolar Mezrası’nda meydana geldi.

Yurthaber 04-12-20 17:01

Kadın eli değdi, pandemide talep arttı! Yurt dışına ihraç ediyorlar

Tunceli'nin Hozat ilçesine bağlı Türk Taner köyünde yaşayan 10 kadın, evlerinde yaptıkları reçel ve marmelatlara talebin artması üzerine 1 yıl önce imalathane kurmaya karar verdi. Dağlardan topladıkları kuşburnu, alıç, yabani erik, elma ve ayvaları odun ateşinde kaynatarak marmelat ve reçel yapan kadınlar, hiçbir katkı maddesi olmadan üretilen tüm ürünleri kavanozlara koyarak kurdukları kooperatifte satıyor.

Finans 16-11-20 08:37

Tunceli’de Bitkisel Üretimi Artırma projesi

Tunceli’nin Hozat İlçesi’nde “Bitkisel Üretimi Artırma” projesi kapsamında 12 tarım makinesi alınarak çiftçilerin kullanımına sunuldu.İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Hozat İlçesi’nde Bitkisel Üretimi Artırma projesi hazırlandı.

Yurthaber 13-11-20 10:07

Tunceli’de etkisiz hale getirilen 3 teröristten 1’i 10 milyon TL ödüllü listeden çıktı

Tunceli’de düzenlenen "Yıldırım-4" operasyonları kapsamında son 24 saat içerisinde etkisiz hale getirilen 3 teröristten 1’nin, terör arananlar listesinde 10 milyon ödüllü kırmızı kategoride yer alan PKK’nın bölgedeki sözde saha sorumlusu "Yılmaz" kod adlı İsmail Sürgeç olduğu belirlendi.Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Komando ve Jandarma Özel Harekat (JÖH) timleri tarafından merkez kırsalı Ahpanos Vadisi ile Hozat ilçesi kırsalında bölücü terör örgütüne yönelik "Yıldırım-4" operasyonu başlatıldı.

Haber 12-11-20 16:07

Tunceli Valiliği: 1 TKP-ML TİKKO mensubu terörist, etkisiz hale getirilmiştir

Tunceli Valiliği, Aliboğazı bölgesinde düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen teröristin TKP-ML TİKKO mensubu olduğunu bildirdi.Valilikten yapılan açıklamada, "Yıldırım-4 Munzur Kutu operasyonu kapsamında,Hozat ilçemiz Aliboğazı Bölgesi’nde, İl Jandarma Komutanlığımıza bağlı Jandarma Komando ve JÖH Birliklerince, Hava Kuvvetleri destekli operasyonda 1 TKP-ML TİKKO mensubu terörist, etkisiz hale getirilmiştir.

Haber 11-11-20 11:51

Tunceli’de 24 saatte 3 terörist etkisiz hale getirildi

Tunceli’de düzenlenen "Yıldırım-4" operasyonları kapsamında son 24 saat içerisinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 oldu.Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Komando ve Jandarma Özel Harekat (JÖH) timleri tarafından merkez kırsalı Ahpanos vadisi ile Hozat ilçesi kırsalında bölücü terör örgütüne yönelik "Yıldırım-4" operasyonu başlatıldı.

Haber 11-11-20 10:59

Tunceli genelinde 225 güvenlik korucusu alımı yapılacak

Tunceli merkez ve 7 ilçede jandarma sorumluluk alanında görevlendirilmek üzere toplam 225 güvenlik korucusu alımı gerçekleştirileceği belirtildi.Valilik, merkez ilçe jandarma sorumluluk alanında görevlendirilmek üzere 50, Çemişgezek, Hozat, Pertek, Nazımiye, Mazgirt, Pülümür ve Ovacık İlçe jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında görevlendirilmek üzere 25’er olmak üzere toplam 225 güvenlik korucusu alımı gerçekleştirileceğini bildirildi.Güvenlik korucusu olmak isteyenlerin 12 Kasım 2020 ile 19 Kasım 2020 tarihleri arasında jandarma komutanlıklarına başvuruda bulunabilecekleri belirtilirken bu tarihten sonra yapılacak müracaatların işleme konulmayacağı kaydedildi.Tunceli Valiliği ve ilçe kaymakamlıkları internet sitelerinde güvenlik korucularının göreve alımında aranacak şartlara ilişkin detaylara da yer verildi.

Yurthaber 03-11-20 10:51

Tunceli’de teröristlerin kullandığı 1 mağara ve 1 sığınak imha edildi

Tunceli’de jandarma timlerinin düzenlediği operasyon da teröristlerin kullandığı tespit edilen 1 mağara ve 1 sığınak imha edildi.Valilikten yapılan açıklamada:” İl Jandarma Komutanlığımızca Tunceli-Hozat Aliboğazı bölgesinde gerçekleştirilen operasyon neticesinde 1 sığınak ve 1 mağara imha edilmiştir.

Haber 31-10-20 11:58

Tunceli Hozat’ta bal zamanı

Tunceli’nin Hozat İlçesi’nde arıcılık yapan üreticiler bal sağımına başladı.Kentin bir çok bölgesinde olduğu gibi Hozat ilçesi’nde de arıcılar, bal sağımına başladı.

Yurthaber 01-10-20 11:05