Besin Haberleri

Plajlarda fit olmak isteyenler buraya! İşte fitliği yakalamanızı sağlayacak kalorisi düşük besin önerileri

Yaz mevsiminde fit görünmek herkesin hayali. Plajlara hayal ettiği vücutla giriş yapmak isteyenler düşük kalorili besinler tüketmeyi tercih ediliyor. Siz de istediğiniz fitliği yakalamak için besin önerilerine ihtiyaç duyuyorsanız harika bir listeyle karşınızdayız. Haydi birlikte düşük kalorili ve uzun süre tok tutan besin önerilerinin yer aldığı listeyi inceleyelim!

Yemek 10-07-2023 10:24

Her derde deva! Kanser hücrelerini yavaşlatıyor, bağışıklığı güçlendiriyor

Bazı bitki ve besinler doğanın bir mucizesi. Her derde deva bitkiler denilince akla ilk gelenlerden biri de çörek otu oluyor. Çörek otu hem doğal haliyle hem de çörek otu yağı olarak kullanılıyor. Genellikle hamur işlerinin üzerine serpilen bu doğal besinin hastalıklara karşı oldukça etkili faydaları bulunuyor. Kansere karşı mucize etkileriyle de bilinen çörek otunun saymakla bitmeyen faydaları...

Haber 18-04-2023 21:15

Prof. Dr. Canan Karatay'dan süper besin açıklaması! Ramazan ayında günde iki tane yerseniz...

Prof. Dr. Canan Karatay sağlıklı beslenme hakkında yaptığı çarpıcı açıklamalarla gündem oluyor. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftarda ve sahurda nasıl beslenmek nasıl beslenmek gerek soruları aratıyor. Prof. Dr. Canan Karatay, süper besin diyerek Ramazan ayında mutlaka tüketilmesi gereken sağlıklı gıdayı açıkladı.

Haber 17-03-2023 14:14

Ispanağı sakın böyle tüketmeyin! Adeta zehir saçıyor

Ispanak bol miktarda C, E ve B vitaminleri, magnezyum, demir ve kalsiyum içerir. Besin değeri yüksek olan bu besin, içerdiği A vitamini ile göz sağlığı için yararlıdır. Faydaları çok olan ıspanağı tüketirken dikkat edilmesi gereken noktalar göz ardı edilirse zehir saçabilir.

Haber 20-01-2023 20:14

Her bir lokması tehlike saçıyor! Yediğiniz an DNA'yı mahvediyor

Günlük hayatımızda yediğimiz birçok yiyecek sağlığımız için riskli durumlar yaratabiliyor. Bilindiği üzere zararlı yiyecekler kanser, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları, diyabet, kolesterol gibi tehlikeli hastalıkların oluşmasında büyük rol oynuyor.

Haber 14-11-2022 11:04

K vitamini nelerde var? K vitamini hangi besinlerde bulunur, K vitaminin eksikliği belirtileri nedir?

K vitamini bağırsaklar tarafından emilimi kolay olan bir vitamindir. Bağırsaklardaki yararlı bakteriler tarafından sentezlenen ve besinler K vitamininden zengin olduğu için eksikliği nadir olarak görülür. Yağda eriyen K vitamininin başlıca görevi kan akışkanlığının kontrolünü sağlamaktır. Kanın pıhtılaşmasında K vitamini önemli roller üstlenir. Peki K vitamini nelerde var, hangi besinler K vitamini açısından zengindir?

Haber 04-11-2022 17:06

Kışın hastalanmamak mümkün! Doktora gitmemek için alınacak 4 sihirli önlem!

Sonbaharın başlangıcında havaların değişimiyle birlikte nezle olanların sayısı artıyor. Gripten korunmak veya grip olunduğunda hızlıca iyileşmek için tüketilmesi gereken şifa besinleri var. Kışın hastalanmamak da mümkün olabiliyor. Doktora gitmemek için alınacak önlemlerin ne olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Kadin 21-10-2022 21:42

'Süper gıda' olarak biliniyor: Kanseri önlüyor, kan şekerini dengeliyor

Beslenme düzeni sağlığımız için önem taşıyor. Özellikle düzenli olarak meyve ve sebze yemek birçok hastalığı önleyebiliyor. Bazı gıdalar sağlık için çok yararlı olabiliyor. Sıklıkla tüketilmeyen yaban mersini de bu gıdalar arasında bulunuyor. Yaban mersininin faydalarını duyanlar çok şaşırıyor. İşte yaban mersini faydaları...

Haber 22-09-2022 14:03

Şifa kaynağını çöpe atıyorsunuz! Her gün içilen yoğurt suyunun faydaları saymakla bitmiyor

Yoğurt Türk mutfağında çok önemli bir yere ait. Sofraların vazgeçilmezi olan yoğurt en sık tüketilen gıdalar arasında bulunuyor. Yoğurdun kemiklere ve gelişime olan faydaları biliniyor. Ancak genellikle çöpe atılan yoğurt suyunun faydaları bilinmiyor. Yoğurt suyunun faydalarını öğrenince çok şaşıracaksınız.

Haber 09-09-2022 15:31

Ağzınıza bile sürmeyin! Saçları beyazlatan besinler belirlendi

Yaşlılık vücudun yaşadığı doğal süreçler arasında bulunuyor. İnsan yaşlandıkça vücutlarında değişimler meydana geliyor. Ancak yaşanan bu değişimler bazı nedenlere bağlı olarak erken yaşta ortaya çıkabiliyor. Saç beyazlaması da erken yaşta görülen yaşlılık etkilerinden olabiliyor. Saçlarınızın erkenden beyazlamaması için aşağıda yer alan besinlerden uzak durmanız gerekiyor.

Haber 08-09-2022 09:23

Besin eş anlamlısı nedir? Besinin eş anlamlısı kelime ve cümle içinde örnek kullanımı

Eş anlamlı kelimeler aynı anlamı karşılayan, bir dil içinde birden farklı şekilde yazılan kelimeler anlamına gelir. Bu kelimelerden bazıları farklı dil kökenlerinden dilimize geçmiştir. Kelime bakımından oldukça zengin bir dile sahip olan Türkçede yazılışları ve okunuşları farklı olan birçok eş anlamlı kelime bulunur. Bu kelimeler cümle içinde kullanıldığı zaman cümlede anlam değişikliğine yol açmaz. Buna göre besin kelimesinin eş anlamlısı nedir? Besin eş anlamlısı ve cümle içinde kullanımı...

Egitim 09-08-2022 12:31