Besinler Haberleri

Yanlış biliniyormuş! Yıllarca sağlıksız olarak bilinen bu besinlerin faydalı olduğu ortaya çıktı

Yumurta, kahve ve patates zararlı olduğu düşünülen yiyecekler arasında yer alıyor. Ancak sağlık uzmanlarına göre bu besinler zararlı olmanın aksine fayda sağlıyor.

Kadin 2024-04-15 11:11:41

Uzman isimden önemli uyarı! Reflü hastalığı olanlar sahur ve iftarda fazla yemekten kaçınmalı

Reflü sıkıntısı olan bireylerin Ramazan ayında nasıl beslenmesi gerektiğine değinen Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Fuad Jafarov, “Reflü hastalığı olanlar sahur ve iftarda fazla yemekten kaçınmalı ve yemeklerini zamana yayarak yemelidir. Sahur ve iftarda fazla yemek (mideyi tıka basa doldurmak), keskin baharatlar, ekşi ve acı besinler, salçalı ve aşırı yağlı gıdalar tüketmek reflü şikâyetlerini artırır” dedi.

Haber 2024-03-25 10:27:51

Sahurda ne susatır? Sahurda susamamak için ne yemeliyiz? En çok susatan ve susatmayan yiyecekler

Ramazan ayında oruç tutarken sahur vaktinde susatan yiyecekler yenilmesi takdirde gün içerisinde susuzluk ortaya çıkabilmektedir. Hâlbuki oruç tutma süresi boyunca rahat edebilmek için bazı besinler susuzluk hissini önleyebilmektedir. Peki, sahurda ne susatır ve sahurda susamamak için ne yemeliyiz?

Yemek 2024-03-21 23:05:45

Bağırsak çalıştıran smoothie tarifi! İftar sonrası içildiğinde muhteşem etki gösteriyor! Yüksek lif kaynağı

Bağırsak sağlığı, genel sağlığımızı etkileyen önemli bir faktördür. Düzenli olarak bağırsakları çalıştıran besinler tüketmek önemlidir. Bağırsak çalıştıran smoothie tarifi, iftar sonrası içildiğinde muhteşem etki gösteriyor. Bu smoothie, yüksek lif kaynağı olmasıyla bağırsakları harekete geçirir ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.

Kadin 2024-03-18 15:36:25

Diğer Haber Etiketleri

kahve yumurta patates Ramazan reflü yiyecekler Sahur sahurda ne yenir bağırsakları çalıştıran bağırsak smootie nedir ceviz suyu neye iyi gelir iftar tok tutan besinler Ramazan menüsü Oruç alara Sebze posa kanser protein analiz Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi bşeü mikroplastik beslenme omega 3 bal süt damarlar patates kızartması margarin içecekler gazlı içecek Beyin Göz uyku tahinin faydaları tahin eo sant bilişsel zeka dikkat eksikliği konsantrasyon yeşil sebzeler sağlıklı yiyecek yeşil yapraklı sebzeler kalp krizi kalp damar hastalıkları kış ayları metabolizma tavuk mantar makarna Canan Karatay lahana lahana turşusu soğan sarımsak elma sirkesi ilik kemik suyu 5 yaş estetik gençleşme yöntemleri sağlıklı beslenme yaban mersini domates cilt yaşlılık yüz kırışıklığına ne iyi gelir evde altın otu buzdolabı kilo zayıflama zayıflama yöntemleri kilo verme kilo verme yöntemleri diyet kalori marul ıspanak pazı karalahana çorbası salatalık kereviz enginar kabak brokoli D vitamini ibrahim saraçoğlu ibrahim saraçoğlu kürleri mısır püskülü çayı faydaları mısır püskülü faydaları mısır püskülünün faydaları kekik anomali mon doğurganlık dönemi anne hamile bebek çocuk osmanlı imparatorluğu hücreler balıkları Güneş d vitamin sağlıklı beslenme listesi sağlıklı beslenme programı iltihap balık yağı balık yağı faydaları omega 3 faydaları peynir bitter çikolata kahvaltılık gevrek çikolata Avokado istiridye zencefil fındık muz cinsel performans libido cinsel sağlık afrodizyak etkili besinler afrodizyak Kilo vermek zayıflamak için ne yapmalıyım ekim sonbahar meyve kırmızı et balık yer fıstığı süt ve süt ürünleri tahıllar nelerdir bakliyat bcaa bcaa ne işe yarar toksin nedir toksik ödem hazımsızlık zeytin yaprağı zeytin yaprağı çayı faydaları kilo almak zayıflamak için neler yapmalıyız zehir bunama alzheimer şeker alzheimer belirtileri alzheimer belirtisi alzheimer tedavisi kilo vermek için ne yemeliyiz kilo vermeyi hızlandıran yiyecekler kilo vermeyi kolaylaştıran besinler

Ceviz suyunun faydaları nelerdir? Aç karnına ceviz suyu içmek neye iyi gelir?

İnsan sağlığı adına önemli olan birçok farklı besin kaynağı vardır. Ceviz de bu besinler arasında yer almakla birlikte önemli bir protein deposudur. Ceviz ağacının meyveleri olarak bilinen bu besinin kendisi kadar suyu da oldukça faydalıdır. Binlerce yıldır atıştırmalık olarak da tüketilen cevizin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkileri, ceviz suyu için de geçerlidir. Peki, ceviz suyunun faydaları nelerdir ve aç karnına ceviz suyu içmek neye iyi gelir?

Haber 16-03-24 18:45

Sahurda yenildiğinde gün boyu tok tutuyor! Ramazan boyunca tüketebileceğiniz 7 besin

Sahur, Ramazan ayında oruca hazırlık açısından büyük öneme sahip olan bir öğündür. Sahurda yenilen doğru besinler, gün boyu tok kalmanıza ve enerjinizi korumanıza yardımcı olur. Sahurda yenildiğinde tüm gün tok tutan bu 7 besini Ramazan boyunca tüketebilirsiniz. Bu besinler, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlamanın yanı sıra uzun süreli tokluk hissiyatı sağlar. Sahurda bu besinleri tercih ederek sağlıklı bir şekilde oruç tutabilirsiniz.

Yemek 12-03-24 14:06

Sahur yapmadan oruç tutanlara dikkat çeken uyarı! Sağlıklı bir Ramazan ayı geçirmek için bilmeniz gerekenler

Ramazan ayında iftar ve sahur olmak üzere iki öğün bulunuyor. Genelde 3-4 öğünde tüketilen besinler bu dönemde beslenme düzeninin değişmesi ile birlikte 2 öğüne düşmektedir. Çoğu insanın sahura kalkmadan tek öğünle oruç tutabildiğini ifade eden İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ömer Akyürek, sahurun atlanmaması gerektiğine dikkat çekti.

Kadin 11-03-24 15:43

Sahur - iftar arası 13 saat! Ramazanda nasıl beslenmeli? 'Orucu açarken suyun içine 1-2 kaşık atın' Bu yiyecekler tok tutuyor

Bugün ramazan ayının ilk gününde ilk oruç açılacak. Sahur - iftar arası 13 saat olurken uzmanlar ramazanda beslenme konusuna dikkat çekiyor. Peki, ramazanda sofrada neler olmalı, nelere dikkat edilmeli? Diyetisyen Gamze Çakaloğlu, ramazan boyunca kilo almamak için iftarda ve tok tutması için sahurda neler tüketilmesi gerektiğini sıraladı. Çakaloğlu, suyla orucu açarken suyun içine atılması gereken elma sirkesiyle ilgili dikkat çeken bilgiler verdi. İşte ramazanda tüketilmesi gereken besinler...

Yemek 11-03-24 13:34

Uzman isim sahurda tok tutan ve susatmayacak besinleri açıkladı! Çay-kahve tüketimine aman dikkat

Ramazan ayının başlamasına az bir zaman kala iftar ve sahurda tüketilebilecek en doğru besinler araştırılmaya başladı. Diyetisyen Cemre Balkan, sahurda tok tutan ve susatmayan yumurta, süt, süt ürünleri, sebze, meyve, tahıllı ekmek ve yağlı tohumları bulunan besinlerinin tüketilmesinin doğru olduğunu söyledi.

Kadin 09-03-24 09:54

Kanser hastaları için önemli tavsiye! 'Porsiyon olarak küçük ama enerji ve proteini yüksek olan besinler seçilmeli'

Beslenme ve Diyet Uzmanı Zeynep Ece Sungur, kanser hastalarının beslenme planına uyması gerektiğini söyleyerek, “Kanser hastalarında sağlıklı vücut ağırlığı, kas ve yağ kütlesinin korunması ve beslenme durumunun iyileştirilmesi, hastanede kalış süresinin kısalması, enfeksiyon ve ölüm risklerinin azaltılması için büyük önem taşımaktadır. Kanser hastaları enerji ve proteini yüksek olan besinler seçmelidir” dedi.

Kadin 26-02-24 17:25

Bilecik'teki üniversite laboratuvarında insan sağlığı için mikroplastik analizleri yapılıyor

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (BARUM), besinler ve solunum yoluyla geçerek insan sağlığını olumsuz etkileyen, bazı hastalıklara yol açan mikroplastiklerin analizlerini yaparak firmalara, üniversitelere ve araştırmacılara yol gösteriyor.

Yurthaber 23-02-24 13:39

Yemenin tam zamanı! Diyetisyen özellikle uyardı: Bu dönemde daha çok görülüyor

Mevsim geçişlerinde ani ısı değişimleri ile birlikte yorgunluk, halsizlik ve sürekli karbonhidrat yeme isteğinin çok sık görülen şikâyetler arasında olduğunu, yeterli ve dengeli beslenerek bu şikâyetlerden kurtulmanın mümkün olduğunu belirten Diyetisyen Pınar Doğan, “Mevsim geçişlerinde Omega-3 yağ asitleri içeren besinleri tüketin. Yağlı tohumlar olan kuru yemişler, ceviz fındık, badem gibi besinler Omega-3’den zengin kaynaklardır. Bunun dışında haftada 2 gün balık tüketimi de önemlidir” dedi.

Kadin 19-02-24 13:13

Herkes şifa olsun diye içiyor ama o yöntem daha zararlı yapıyor! Tüm faydaları yok oluyor

Mevsim geçişleri ve kış aylarında bağışıklık sistemini destekleyen vitamin ve mineral deposu besinler tüketmenin önemini belirten diyetisyen Elif Akçeken “Öksürük, boğaz şişkinliği şikâyetleri olduğunda ilk tercih edilen karışımlardan biri ballı süt. Fakat bazı yanlış uygulamalarla bu karışımı bedenimiz için zararlı hale sokabiliriz. Bal yüksek derecede kaynatılırsa içindeki doğal enzimler, vitaminler ve diğer biyoaktif bileşenler zarar görebilir ve balın besleyici özellikleri yok olur” dedi.

Kadin 16-02-24 13:57

Her sofrada bulunuyor! Beyni yok eden 3 besin

Her sofrada bulunan ancak sağlığımızı olumsuz etkileyebilecek bazı besinler vardır. Şeker, beyindeki dopamin seviyelerini artırarak bağımlılığa yol açabilir ve uzun vadede beyin fonksiyonlarını olumsuz etkileyebilir. İşlenmiş gıdalar ise yüksek fruktozlu mısır şurubu ve trans yağlar gibi zararlı bileşenler içerir. Bu tür gıdaların aşırı tüketimi obezite ve beyin sağlığı üzerinde negatif etkilere yol açabilir.

Kadin 12-02-24 15:08

Geç saatlerde tüketmeden önce bilmelisiniz! Geceleri uykunuzu kaçıracak kafein içeren 7 şaşırtıcı yiyecek

Kafeini kahveyle ilişkilendiririz. Ancak, içinde kafein bulunan pek çok başka yiyecek de gerginliklere neden olabilir. Birçok kaynak günlük kafein alımı için günde 400 mg'lık bir sınır önermektedir. Öte yandan hamile kadınların günde 200 mg'dan fazla kafein içmekten kaçınmasını öneriliyor. Kahvenizdeki kafein içeriği, çekirdeğin sertliğine ve çekim sayısına bağlıdır. Bununla beraber kahve dışında kafein içeren 7 besin uykunuzu kaçırmaya neden olabilir. İşte o besinler...

Kadin 12-02-24 08:31

Tahinin faydaları nelerdir? Tahin neye iyi gelir, aç karnına tahin yemek ne işe yarar?

Bir Orta Doğu çeşnisi şeklinde karşımıza çıkan tahinin ana maddesi susam bitkisidir. Susam bitkisinin ezilmesi, kavrulması ve soyulması ile güz yüzüne çıkan tahin, çok sayıda kişi tarafından sevilerek tüketilen besinler arasında yer alır. Özellikle pekmez ile karıştırılarak yenen tahinin sağlık bakımından da sayısız yararı vardır. Buna ek olarak bünyesinde birçok farklı vitamin ve mineral barındırır. Peki, tahinin faydaları nelerdir, neye iyi gelir ve aç karnına tahin yemek ne işe yarar?

Haber 05-02-24 18:08

Bu besinler dikkat ve konsantrasyonu arttırıyor! Yetişkinlerde ve çocuklarda bilişsel becerileri yükseltiyor

Günlük hayatta dikkat ve konsantrasyonun arttırılması, hem yetişkinler hem de çocuklar için önemli bir konudur. Beslenmenin bu konudaki rolünün üzerinde fazlaca duruluyor. Dikkat ve konsantrasyonu güçlendirmek isteyenler için mutlaka tüketilmesi gereken besinleri haberimizde derledik.

Kadin 02-02-24 15:48

Duyan markete koşuyor: Sık sık yiyenlerin beyinleri 11 yıl daha genç oluyor! 'Düzenli olarak tüketenlerde kalp krizi riski %16 azalıyor'

Sağlıklı bir yaşam elbette ki sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz yapmaktan geçiyor. Doğanın bize sunduğu öylesine mucizevi etki gösteren besinler var ki çoğumuz bunlardan habersiziz. Prof. Dr. Erkan Topuz yiyenlerin beyinlerinin 11 yıl daha genç olduğu ve ayrıca kalp krizi risklerinin de %16 daha azaldığı o besin grubunu paylaştı.

Kadin 02-02-24 15:02

Kış aylarında metabolizmayı hızlandıracak beslenme uyarıları! Cayır cayır yağ yaktırıyor

Proteinler (et, tavuk, balık, yumurta, kurubaklagiller), yağlı tohumlar (badem, kabak çekirdeği, fındık), acı biber, kahve, yeşil çay, zencefil, kakao, sirke ve tarçın gibi gıdaların metabolizma hızını az da olsa artırmaya yardımcı olabileceğini ifade eden Uzman Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Ancak bu gıdaları daha çok tüketmek kilo vereceğinizi garanti etmez. Bu besinler, düzenli egzersizle birlikte kilo kaybını teşvik etmek için dengeli bir diyetin tamamlayıcısı olarak görülmelidir” dedi.

Kadin 27-01-24 15:58

Pişirilmeden önce asla yıkanmaması gereken 4 besin! Bu hata sizi sağlığınızdan edebilir

Besinleri yıkamak, genellikle gıda güvenliği açısından önemli bir adım olsa da bazı besinler pişirilmeden önce yıkanmaması gerekiyor. Bu 4 besini pişirmeden önce yıkamamalısınız çünkü yıkandığında sağlığa zarar verebiliyor. İşte pişirmeden önce asla yıkanmaması gereken 4 besin ve nedenleri...

Kadin 26-01-24 13:40

Prof. Dr. Canan Karatay listesini açıkladı: İçinde yok yok! Yiyenlerin demir gibi kuvvetleneceği besinler

Prof. Dr. Canan Karatay sağlık alanında yaptığı değerli önerilerine bir yenisini daha ekledi. Karatay, yiyenlerin demir gibi kuvvetleneceği besinlerin listesini paylaştı. İşte ünlü profesörün tavsiye ettiği o besinler ve faydaları...

Haber 23-01-24 07:32

Pazardan kapış kapış alacaksınız! Kırışıklıklara veda... Gençleştiren 5 altın besin! Kimse bu etkisini bilmiyordu, doktorlar her gün yiyor

Ciltten beyin sağlığına ve DNA onarımına kadar, iyi yaşlanmanız hatta yaşlanma etkilerini önleyip kırışıklıkları engellemeniz mümkün mü? Uzmanlara göre yanıtı bazı sağlıklı yiyeceklerde saklı. Pek çokları, sağlık üzerindeki büyük etkilerinden dolayı doğru ve besleyici seçimler yapmaya özen gösteriyor. Yaşlanma karşıtı besinler de bunlardan. Doktorların her gün tükettiği 5 altın besinle sağlıklı yaş almaya ve yaşlanma etkilerini azaltmaya hazır olun. Öğrenince pazardan kapış kapış alacaksınız.

Kadin 18-01-24 10:39

Dikkat! Her gün tüketiliyor ama hızla yaşlandırıyor! Bu yiyeceklerden uzak durun

Bedenimiz ve cildimiz en değerli hazinemiz. Ona iyi bakmak da bizim elimizde. Birçoğumuzun sıklıkla tükettiği besinler hem sağlığımıza zarar verip hastalıklara yol açabiliyor iken hem de yaşlanma ve cilt problemleriyle karşı karşıya bırakabiliyor. Daha genç bir görünüm ve geç yaşlanma için bu gıdaları tüketirken bir kez daha düşünmelisiniz.

Kadin 13-01-24 09:50

Altın otu nedir, faydaları nelerdir? Altın otu neye iyi gelir?

Bazı hastalıkların tedavi süreçlerinde, sağlıklı beslenmeyi tercih eden bireyler tarafından ya da kişilerin günlük, haftalık veya aylık kişisel bakım rutinlerinde kullanılan çeşitli doğal ürünler vardır. Çoğu kişi kimyasal içeren ilaçlar ya da doğal olmayan besinler yerine bu ilaçların hammaddesi olarak kullanılan meyveleri ya da bitkileri kullanmayı tercih edebilir. Ancak bu tür durumlarda bu alanda uzman bir doktora danışılması olası riskleri ortadan kaldırmak açısından önemlidir.

Haber 13-01-24 00:25

Bu hatadan kaçının: Asla buzdolabına koymamanız gereken 12 yiyecek!

Gıda saklama konusunda buzdolabının sağladığı pratiklik, bazı besinler için doğru bir seçenek değil. Bozdolabı pek çok gıdayı taze tutmak için kullanılır ancak her besin için buzdolabı uygun değildir. Bazı yiyecekler, soğuk ortamlarda hızla bozulabilir veya tadını kaybedebilir. Bu besinler, doğru koşullarda saklandığında daha uzun süre dayanabilir ve tazeliğini koruyabilir. İşte asla buzdolabına koymamanız gereken 12 yiyecek...

Kadin 10-01-24 10:31

'Ne yapsam zayıflayamıyorum diyenler dikkat! Göbek yağlarınıza veda edin

Uzmanlar, fazla kilolarından şikayetçi olan kişilerin belirledikleri hedefe ulaşmaları için egzersiz ve diyet yapmalarını öneriyor. Fakat yoğun iş temposundan ötürü birçok kişi aperatif yiyeceklere ve hareketsiz bir yaşama yönelebiliyor. Oysa kilo kaybını hızlandırmanın en iyi yollarından biri diyete düşük kalorili besinler ile protein içeren gıdalar eklemek ve spor yapmak.

Haber 10-12-23 13:58

Gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz: Neredeyse sıfır kalori 10 besin!

Fazla kilolarından şikayetçi olanlar kalori alımını kontrol altında tutmaya çalışıyor. Bazı besinler neredeyse sıfır kalori içerir ve gönül rahatlığıyla tüketilebilir. Bu besinler, sağlıklı bir diyetin önemli bir parçası olabilir. Yüksek lif, vitamin ve mineral içeriğiyle dikkat çeken ve neredeyse hiç kalori içermeyen bu 10 besin, sağlıklı beslenme konusunda büyük bir yardımcı olabilir.

Kadin 01-12-23 11:03

Mantarı bu şekilde tüketmek D vitamini miktarını 25 kat artırıyor! Araştırma sonucu ortaya çıktı

D vitamini, vücudumuzun sağlıklı bir şekilde fonksiyon göstermesi için önemli bir vitamindir. Güneş ışığından doğal olarak elde edilen D vitamini, bazen besinler aracılığıyla da alınabilir. Yapılan araştırmaya göre mantarı bu şekilde tüketmenin D vitamini alımını inanılmaz ölçüde artırabileceğini ortaya koydu.

Haber 01-12-23 10:06

Faydaları saymakla bitmiyor! Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu uyardı, günde 2 bardak için farkı görün

Sağlıklı besinler hakkındaki açıklamalarıyla öne çıkan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, kolesterole dikkat çekip dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Uzman isim, günde 2 bardak mısır püskülü çayı tüketilmesi halinde kolesterol sorunun ortadan kalkabileceğini ifade etti.

Haber 22-11-23 15:22

Kekik balı nedir? Kekik balı nasıl üretilir?

Bal, dünyadaki en faydalı olduğu kabul edilmiş olan besinler arasında yer alır. Ülkemiz, dünya çapında gerçekleştirilen arıcılık faaliyetlerinde ikinci sırada olduğu için en kaliteli bal türleri Türkiye’de üretilir. Arılar farklı bitkilerin çiçeklerinden topladıkları nektarlar sayesinde bal yaparlar. Üretilen balın kıvamı, rengi, lezzeti gibi özellikleri toplanan nektara bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Haber 19-11-23 22:00

Anne adayları dikkat: Bu besinler kadınlarda doğurganlığı artırıyor!

Gebe kalmaya engel olan birçok etken bulunuyor. Zararlı alışkanlıklar, stres, sağlıksız beslenmek gibi faktörler hamile kalmayı zorlaştırıyor. Doğurganlık, birçok kadın için önemli bir faktördür. Bu konuda oldukça önemli bir rol oynayan beslenme alışkanlıklarının, kadınların üreme sağlığı üzerindeki etkilerini anlamak, doğurganlık konusunda daha bilinçli ve sağlıklı seçimler yapmalarına yardımcı olabilir. İşte kadınlarda doğurganlığı artırıcı besinler...

Kadin 17-11-23 08:56

İbrahim Saraçoğlu faydalarını sıraladı! Meğer Osmanlı padişahları bile onu tüketiyormuş

Sağlıklı besinler hakkındaki açıklamalarıyla öne çıkan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, Osmanlı padişahlarının tükettiği bir gıdaya değinip faydalarını sıraladı. Uzman isim, bu besinin iltihaplı hastalıkların tedavisinde destekleyici doğal bir takviye olarak kullanılabileceğini belirtti.

Haber 15-11-23 14:48

Canan Karatay listeyi verdi! Kış aylarında vücudumuza kalkan olacak besinler bakın nelermiş

Sağlıklı beslenmenin yanı sıra hastalıklara ilişkin yaptığı ezber bozan açıklamalarla da gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay bu defa kış hastalıklarına karşı en etkili besinleri sıraladı ve hastalıklardan korunmak için yapmamız gerekenleri tek tek sıraladı.

Kadin 14-11-23 09:14

Hastalıklara kapınızı kapatın! D vitamini açısından en zengin besinler

D vitamini, vücudumuzun sağlığı için kritik bir öneme sahip olan bir besin maddesidir. Hastalıklara karşı direnci artırmak ve sağlığınızı desteklemek için D vitamini açısından en zengin besinleri bilmekte fayda var. D vitamini eksikliği, bağışıklık sistemi zayıflığından kemik sağlığı sorunları gibi hastalıklara yol açabilir. Ancak doğru besinleri tüketerek ve güneş ışığına maruz kalarak bu eksikliği gidermek mümkündür. İşte hastalıklara karşı güçlü bir savunma oluşturmanıza yardımcı besinler...

Kadin 03-11-23 12:10

Genç kalmak için mucize yöntem! Senelere meydan okuyorlar, her gün bunu yapan yaşlanmıyor

Herkes yıllara meydan okuyup her yaşta genç kalmayı arzuluyor. Uzmanlara göre; kolajen takviyesi, egzersiz, sağlıklı beslenme ve stressiz bir yaşam bunun için oldukça önemli. İşte, uzmanların üzerinde durduğu yıllara meydan okumanızı sağlayacak besinler...

Haber 29-10-23 10:05

Omega 3 cilde faydaları: Balık yağı yüze sürülür mü?

Cilt bakımı sağlıklı ve genç bir cilt elde etmek için önemli bir adımdır. Cilt vücudumuzun en büyük organıdır ve dış etkenlere maruz kaldığı için özel bir dikkat ve bakım gerektirir. Bu noktada omega-3 yağ asitlerinin cilt bakımı açısından sağladığı avantajlar önemli bir rol oynar. Cilt bakımında omega-3 kullanımı yalnızca dışarıdan cilde uygulanan kremlerle sınırlı değildir. Aynı zamanda bu önemli yağ asitlerini besinler yoluyla almak da cildin sağlığını olumlu yönde etkileyebilir.

Kadin 27-10-23 10:43

Uzun yaşamın sırrı: Japon beslenme uzmanı asla tüketmediği besinleri açıkladı!

Uzun yaşamın sırrı tarih boyunca merak edilen ve araştırılan bir konu olmuştur. Yediğimiz yiyeceklerden, günlük alışkanlıklarımıza kadar birçok etken yaşamı doğrudan etkileyebiliyor. Japon beslenme uzmanı 86 yaşındaki kanseri atlatan annesinin ve 98 yaşındaki teyzesinin yaşını vurgulayarak asla yemedikleri yiyecekleri sıraladı. İşte o besinler

Haber 20-10-23 14:55

Cinsel gücü artırıyor! Libidoyu tavan yapan yiyecekler

Cinsel yaşam, sağlıklı bir ilişkinin yapı taşlarından birini oluşturuyor. Cinsel performansı ve libidoyu artıran yiyecekler hem erkeklerin hem de kadınların ilgi odağı. Bazı yiyeceklerde bulunan vitamin ve minerallerin vücudun enerji ve stres düzeylerine etkisi ile cinsel isteği de artırdığı gözlemlendi. Daha etkili bir cinsel yaşam için tüketebileceğiniz besinler haberimizde.

Haber 06-10-23 10:46

Zayıflamak isteyenler dikkat! İşte kilo verdirmeyi hızlandıran 5 gıda

Kilo vermek isteyenler çeşitli diyetler, egzersiz programları ve farklı kürler ile zayıflama programlarına uymaya çalışıyor. Seçilen diyet, kilo vermek isteyenlerin bu süreçlerinde önemli bir rol oynuyor. Vücuda alınan bazı besinler bu süreci hızlandırabiliyor. İşte diyet listelerinin olmazsa olmazı, kilo verdirmeyi hızlandıran gıdalar

Haber 03-10-23 10:35

Uzmanlar Mevsiminde tüketin! diyerek uyarıyor! İşte Ekim ayında tüketilmesi gereken şifa dolu besinler...

Sağlıklı beslenmenin değişmeyen kuralı sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmektir. Evde daha çok vakit geçirilen soğuk havalarda protein ağırlıklı beslenmeyi öneren uzmanlar, sağlıksız diyetlerden uzak durulması gerektiğini vurguluyor. Mevsiminde yetişen sebze ve meyveler ise hem lezzetli hem de daha sağlıklı oluyor. İşte Ekim ayında tüketilmesi gereken şifa dolu besinler...

Haber 01-10-23 15:43

Sağlıklı sanıyorsanız yanılıyorsunuz! Bu besinler beyni küçültüyor, zararları saymakla bitmiyor

Doğru beslenmenin sağlık üzerindeki etkisi yadsınamaz bir gerçek. Uzmanlar, sebze ve protein ağırlıklı beslenen kişilerin daha güçlü bir hafıza ile daha çevik bir vücuda sahip olduklarını belirtiyor. Beynin sağlıklı bir şekilde çalışması için doğru beslenmenin mühim olduğunu belirten doktorlar tüketilmemesi gereken yiyeceklere karşı uyardı. İşte beyni küçülten besinler...

Haber 26-09-23 15:23

Sakın tüketmeyin! Uzmanlar uyardı, bu besinler adeta sindirim sistemini çökertiyor

Düzenli beslenmenin sağlık üzerindeki olumlu etkisine değinen uzmanlar, sindirim sistemini bozan besinleri açıkladı. Tek tip beslenmenin sakıncalarından bahseden doktorlar; gaz, şişkinlik ve daha birçok sorunun kaynağı olan bu besinlerin mümkün oldukça tüketilmemesi gerektiğini vurguluyorlar.

Haber 25-09-23 14:06

Etten daha fazla protein içeriyorlar! İşte yüksek proteinli besinler

Protein, vücudun sağlıklı bir şekilde çalışması için ihtiyaç duyduğu en temel besin ögelerindendir. Vücudumuz belirli proteinleri kendi üretemez. Bu nedenle besinlerle yeterli miktarda alınması gerekir. Protein deyince ilk akla gelen besinlerden biri de et oluyor ancak bu 7 besin etten daha fazla protein içeriyor.

Haber 24-09-23 12:35

BCAA nasıl kullanılır? BCAA kullanmak zararlı mı?

Sağlıklı beslenmek ve sağlıklı bir hayat sürebilmek için insan vücudunun ihtiyaç duyduğu her türlü vitaminin alınması gerekir. Besinler yolu ile alınan proteinler, karbonhidratlar ya da başka organik bileşenlerin dengeli bir şekilde tüketilmesi önemlidir. Bazı durumlarda kişilerin çeşitli eksiklikleri takviye ürünler ile de sağlanabilir. Doktor önerisi ve yönlendirmesi ile alınabilecek olan bu takviyelerden biri de BCAA’dir.

Haber 15-09-23 18:05

Tek başına tüketildiğinde vücudu toksinlerden arındırıyor! Detoks etkisi en yüksek doğal besinler

Etrafta dolaşan toksin ve toksik maddeler insan vücudunu etkisi altına alıyor. Vücudu toksinlerden arındırmanın en kolay yolu detoks yapmaktan geçiyor. Doğru bir şekilde uygulanan detoks uygulamaları bağışıklık sistemini ve sindirim sistemini güçlendirebilir, vücudun doğal detoks sürecini rahatlatabilir ve fazla kilolardan kurtulmaya yardımcı olabilir. İşte detoks etkisi en yüksek doğal besinler...

Kadin 14-09-23 11:07

İbrahim Saraçoğlu “Bulunmaz bir nimet” diyerek açıkladı! Zayıflamaya yardımcı oluyor, hastalıklardan koruyor

Sağlıklı besinler tüketmenin vücuda birçok faydası bulunuyor. Beslenme düzenine katılan her sağlıklı besin vücuttaki farklı değerlere iyi gelebiliyor. Sağlık konusundaki demeçleriyle dikkat çeken İbrahim Saraçoğlu son açıklamasıyla gündem oldu. Saraçoğlu hastalıklardan koruyan ve zayıflamaya yardımcı olan mucizevi bitkiyi açıkladı.

Haber 12-09-23 10:44

Kilo vermek isteyenler dikkat! Bu besinden uzak durun, yedikçe daha çok acıkmanıza yol açıyor

Fazla kilolarından şikayetçi olanlar için en iyi çözüm sağlıklı beslenmenin yanında spor ve egzersiz yapmaktır. Öte yandan bazı besinler kilo vermeyi daha da zorlaştırabiliyor. İşte, yedikçe daha çok acıkmanıza neden olan besinler...

Haber 12-09-23 10:43

Herkes bu hatayı yapıyor! Uzmanlar uyardı, meğer o besinler buzdolabında zehre dönüşüyormuş

Beslenme kadar yiyeceklerin nasıl tüketilip saklandığı da önemli. Uzmanlar bazı besinlerin buzdolabında saklanması ile zehre dönüştüğünü belirtip uyarıda bulundu. İşte, buzdolabına konulduğu takdirde zararlı olan o besinler...

Haber 06-09-23 09:01

Bunları yiyorsanız dikkat! Uzman isim uyardı, meğer severek tükettiğimiz o besinler bunamaya neden oluyormuş

Sağlıklı beslenmenin insan vücudu üzerindeki olumlu etkisi bilinen bir gerçek. Öte yandan, yapılan bir araştırma bazı besinlerin beyin sağlığını tehlikeye atarak bunama riskini artırabildiğini ortaya koydu. İşte, yemeden önce bir daha düşünmeniz gereken o yiyecekler...

Haber 05-09-23 14:31