Beyaz Çay Haberleri

Çinlilerin bu kadar çok içmesinin bir sebebi varmış! Yeni trend: Kilo vermeye çalışanların vazgeçilmezi! Saç dökülmesini durduruyor, kırışıklıkları yok ediyor

Ülkemizde siyah çay tüketimini çok yaygın olsa da tüm dünyada özellikle Çin'de tüketilen çaylar bir hayli popüler. Yeşil çayın faydaları çokça kişi tarafından bilinip sıklıkla tüketilmesine neden olsa da yeni trend yine Çin'den gelen bir lezzette; beyaz çay! Çinlilerin çok sık tükettiği beyaz çay, kilo vermek isteyenlerin adeta vazgeçilmezi haline geldi. Zayıflamaya yardımcı özelliklerinin yanı sıra saç dökülmesini engellemesi ve kırışıklıklara iyi gelmesiyle de dikkat çekiyor.

Kadin 26-02-2024 13:01

Antioksidan deposu, vücudu yeniler! Beyaz çaylı detoks suyu tarifi

En önemli çay çeşidi olan beyaz çay ana vatanı Hindistan’ın Assam Eyaletindendir. Beyaz çay da tıpkı siyah ve yeşil çay gibi aynı çay bitkisinden üretilmektedir. Bahar geldiği zaman çiçek açmayan bu bitkinin yaprakları ve tomurcukları toplanmaktadır. Özellikle yeşil çay, siyah çay gibi oksidasyon işleminden geçirilmemektedir.

Yemek 13-12-2022 09:22

RTEÜ'de beyaz çay içerikli yanık kremi ve sargı bezi üretildi

Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tolga Mercantepe: - "Bu yöreye özgün bir yanık kremi olarak düşündük ve tasarladık. Ön sonuçlarımız çok iyi çıktı. Çok umut vadedici sonuçlar aldıktan sonra patent başvurularını yaptık" - "Hedefimiz öncelikle kozmetik ürünü olarak pazara girmektir. Daha sonra Sağlık Bakanlığı ve sağlık alanında kullanımı için gerekli sertifikasyonları tamamlamayı düşünüyoruz. Sertifikasyonların alınmasının ardından reçete edilir hale gelmesini umuyoruz"

Yurthaber 03-09-2021 11:26

Kilosu 4 bin TL'ye satılan beyaz çay, pandemide tükendi

Dünyada, 'imparatorların çayı' olarak bilinen, Türkiye’de ise 'beyaz iksir' adıyla kilosu 4 bin TL'yi bulan fiyatlardan satılan beyaz çay, bağışıklığı güçlendiren özelliğiyle pandemide yok sattı. Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, pandemi sürecinde stokların tükendiğini söyledi.

Finans 04-08-2021 14:28

Beyaz Çay

Beyaz Çay Hakkındaki Haberler Mynet'te. Beyaz Çay Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Elimizden düşmeyen her öğünde yanımızda olan çayların bilinmeyen faydaları! Siyah çay felce, beyaz çay...

Dünyanın her yerinden insanlar binlerce yıldır çay içiyor ve bunun iyi bir nedeni var. Çok sayıda çalışma, çeşitli çayların bağışıklık sisteminizi güçlendirebileceğini, iltihapla savaşabileceğini ve hatta kanser ve kalp hastalığını önleyebileceğini göstermiştir. Çaydanlığa suyu koyun, çünkü dünyanın en popüler çaylarında saklı olan en büyük faydalardan bazılarını paylaşıyoruz.

Yemek 25-02-2021 09:31

Son zamanların popüler çayı: Beyaz çayın faydaları nelerdir?

Çaylar arasında en yüksek düzeyde antioksidan içeren tür olan beyaz çay, oldukça faydalıdır ve tüm özellikleriyle en çok dikkat çeken çaylar arasındadır. Peki beyaz çay nedir? Beyaz çayın yararları nelerdir? Aklınıza takılan tüm soruların cevaplarını yazımızda sizler için derledik.

Yemek 25-12-2020 14:20

Beyaz çay: Faydaları nelerdir, nasıl hazırlanır?

Yüzyıllarca Çin dışında tüketimi olmayan ve yalnızca imparator ve ailesine sunulan bir çay çeşidi olan beyaz çay, günümüzde de en az üretilen çaylar arasındadır.

Haber 24-06-2020 10:52

Ona gençlik aşısı diyorlar: Kilosu 4 bin TL! Vücudu baştan aşağı yeniliyor

2014 yılında Türkiye'de yetiştirilmeye başlanan beyaz çayın kilosu tam 4 bin TL! Emine Erdoğan'ın tüketmesiyle popüler olan beyaz çay kelimenin tam anlamıyla 'sağlık iksiri.'

Yemek 10-08-2018 14:26