Beyaz Saray Sozcusu Sarah Huckabee Sanders Haberleri

Beyaz Saray'ı karıştıran iddia! Görevinden ayrılacak

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Sözcüsü Symone Sanders geçen ay görevinden ayrılıp MSNBC ile anlaşmasının ardından Beyaz Saray’ı karıştıran bir iddia daha ortaya atıldı. Şu anda Beyaz Saray Sözcüsü olan Jen Psaki’nin gelecek ay görevinden ayrılıp MSNBC televizyonunda yorumcu olarak çalışmaya başlayacağı iddia edildi.

Haber 2022-04-01 19:17:39

ABD Başkan Yardımcısı Harris'in Beyaz Saray'da işlevsiz kaldığı iddiası

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in görev tanımında bir karmaşa olduğu, Beyaz Saray'da "işlevsiz" kaldığı ve Joe Biden yönetimince kenara itildiği iddia edildi. Harris'in Sözcüsü Symone Sanders konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada "Bazı basın kuruluşları sadece dedikodulara odaklanıyor." eleştirisinde bulundu. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki ise Harris ile ilgili olarak "Ülkenin karşılaştığı birçok zorlukta kilit rol alan cesur bir lider" açıklamasında bulundu.

Haber 2021-11-15 19:33:38

ABD'deki olaylar sonrası Beyaz Saray'dan 3 istifa

ABD'de Donald Trump destekçilerinin Kongre binasını basmasının ardından, Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Sarah Matthews, Beyaz Saray Sosyal İşler Müdürü Rickie Niceta ve Melania Trump'ın Özel Kalem Müdürü Stephanie Grisham istifa etti.

Haber 2021-01-07 07:15:23

‘‘İstihbarat Raporlarına Müdahale’’ İddiasına Yanıt

İç Güvenlik Bakanlığı’ndan bir yetkili, bakanlığın önde gelenleri tarafından istihbarat raporlarında Başkan Donald Trump’ın karşı çıkabileceği ayrıntılara yer vermemesinin istendiğini öne sürdü. Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sarah Matthews iddianın ‘‘yanlış’’ ve ‘‘iftira’’ olduğunu söyledi

Haber 2020-09-10 02:15:16

Beyaz Saray'ı karıştıracak iddia: Bana asıldı!

ABD'nin eski Beyaz Sözcüsü Sarah Sanders, gelecek hafta yayınlanacak “Kendi Adıma Konuşmak (Speaking For Myself) adlı kitabında, Trump yönetimi anılarına yer verdi. Sanders kitapta 'tosun' lakaplı Kuzey Kore liderinin kendisine sarkıntılık yaptığını iddia etti.

Haber 03-09-20 11:39

Bernie Sanders: ABD'de 'demokratik sosyalist' siyasetçi neden Demokrat Parti'nin başkan adayı olamadı?

Kendisini "demokratik sosyalist" olarak tanımlandıran Bernie Sanders, Çarşamba günü ABD başkanlık seçimlerinde Demokratların adayı olmak için sürdürdüğü kampanyayı, artık kazanma şansı kalmadığını söyleyerek resmen sonlandırdı. BBC Kuzey Amerika muhabiri Anthony Zurcher, özellikle genç seçmenin büyük desteğini alan Sanders'ın Beyaz Saray yarışından çekilmesinin etkilerini yazdı.

Haber 10-04-20 16:48

Beyaz Saray’ın Yeni Basın Sözcüsü Stephanie Grisham

Başkan Donald Trump’ın eşi Melania Trump, uzun zamandır basın sözcülüğünü yapan yardımcısı Stephanie Grisham’ın Sarah Huckabee Sanders’ın yerine Beyaz Saray basın sözcülüğü görevine getirildiğini açıkladı

Haber 25-06-19 22:03

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sanders görevi bırakıyor

Trump’ın hararetli bir savunucusu olarak tanınan Sarah Sanders Beyaz Saray Basın Sözcülüğü görevini bırakıyor.

Haber 14-06-19 13:47

Trump, Basın Sekreteri Sanders’in Beyaz Saray’dan ayrılacağını duyurdu

ABD Başkanı Donald Trump yaptığı açıklamada, Beyaz Saray Basın Sekreteri Sarah Sanders’in ay sonunda görevinden ayrılacağını duyurdu.Başkan Tramp’ın en yakın ve en güvenilir Beyaz Saray çalışanlardan ve kabinesinde en uzun süre çalışan kişi olan Beyaz Saray Basın sekreteri Sarah Sanders, bu ayın sonunda görevini bırakarak, Arkansas eyaletine geri döneceği”açıklandı.Başkan Trump Twitter hesabından yaptığı açıklamada,”31 yıl sonra, harika Sarah Huckabee Sanders, ayın sonunda Beyaz Saray’dan ayrılacak Arkansas eyaletindeki evine gidecek.

Haber 14-06-19 00:32

Beyaz Saray Sözcüsü Sanders görevi bırakıyor

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders'ın bu ay sonunda görevinden ayrılacağını açıkladı.

Haber 14-06-19 00:05

Beyaz Saray Sözcüsü Sanders Görevini Bırakıyor

Başkan Donald Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamayla, Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders'ın Haziran ayı sonunda görevini bırakacağını belirtti

Haber 13-06-19 23:52

Beyaz Saray Sözcüsü Sanders ay sonunda görevinden ayrılıyor

ABD Başkanı Donald Trump: - "3,5 yılın ardından muhteşem Sarah Sanders'ımız bu ay sonunda Beyaz Saray'dan ayrılarak memleketi olan Arkansas'a dönecek"

Haber 13-06-19 23:42

Beyaz Saray Sözcüsü Sanders görevi bırakıyor

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Başkanlık Ofisi Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders’in görevini bıraktığını açıkladı.ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada ABD Başkanlık Ofisi Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders’in görevini bıraktığını duyurdu.

Haber 13-06-19 23:36

Trump'tan Mueller'ın istifasına ilk tepki

ABD Başkanı Donald Trump: - "Mueller raporundan bu yana hiçbir şey değişmedi. Yetersiz delil vardı, dolayısıyla bizim ülkemizde (bu durumdaki) herhangi bir kişi masumdur. Dosya kapanmıştır. Teşekkürler" - Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders: - "Rapor gayet açık: (Rusya ile) Hiçbir gizli iş birliği yok, hiçbir komplo yok, Adalet Bakanlığı da herhangi bir adaleti engelleme girişiminin olmadığını onayladı" - "2 yılın ardından Özel Yetkili Savcı artık kendi hayatına devam edecek, diğer herkes de aynı şeyi yapmalı"

Haber 29-05-19 21:03

İki liderden 'düşük zekalı' iddiası

Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders, ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın "düşük zekalı" olduğu konusunda hemfikir olduklarını belirtti.

Trend 27-05-19 09:25

Trump ve Kim, Joe Biden'ın düşük zekalı olduğu konusunda hemfikir

Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders, ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın "düşük zekalı" olduğu konusunda hemfikir olduklarını söyledi - Sanders, Trump'ın, Kuzey Kore lideriyle çok iyi bir ilişkiye sahip olduğunu ve bu ilişki üzerinden nükleer silahların yok edilmesi ve diğer sorunların çözülmesi gibi konulara odaklandığını savundu

Haber 27-05-19 06:21

Trump, Shanahan’ı Savunma Bakanlığına aday gösterecek

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, James Mattis’in yerini alacak yeni Savunma Bakanı adayının Patrick M.

Haber 10-05-19 10:49

Trump, Shanahan'ı Savunma Bakanlığına asaleten aday gösterecek

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders: - "Ülkeye üstün hizmeti, liderlik yapma konusunda gösterdiği yetenekten dolayı Başkan Trump, Patrick M. Shanahan'ı Savunma Bakanlığına aday göstermeyi niyet ediyor" - "Bakan Vekili Shanahan, son birkaç aydır vekaleten yürüttüğü Savunma Bakanlığı görevine fazlasıyla layık olduğunu gösterdi ve mükemmel bir iş çıkarmaya devam edecek" - Patrick Shanahan: - "Başkan Trump'ın bugün beni aday gösterme niyetinden dolayı onurlandım" - "Senato'dan onay alırsam Ulusal Savunma Stratejisini etkili bir şekilde uygulamaya devam edeceğim"

Haber 09-05-19 23:35

Trump'tan Rusya soruşturması raporuna başkanlık müdahalesi

ABD Başkanı Donald Trump, özel yetkili savcı Robert Mueller'ın Rusya soruşturması üzerine hazırladığı raporun Kongre'ye ulaşmasını engellemek için başkanlık yetkisini kullandı - Adalet Komitesi Başkanı Jerry Nadler: - "Bakanlık dün bu belgeleri bizimle paylaşmaya açık görünüyordu. Bu karar, Trump yönetiminin Kongre’nin anayasal sorumluluklarına karşı oluşturduğu net bir gerginliktir" - Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders: - "Ne Beyaz Saray ne de Adalet Bakanı William Barr komite başkanı Nadler'in bu hukuksuz ve pervasız isteklerine boyun eğmeyecektir"

Haber 08-05-19 20:48

Trump ve Putin 1 saatlik telefon görüşmesi yaptı

ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında, Venezuela krizi, Kuzey Kore meselesi ve Mueller davası üzerine bir saatlik bir telefon görüşmesi gerçekleştiği duyuruldu.ABD Başkanlık Ofisi Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders, ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında, Venezuela krizi, Kuzey Kore meselesi ve Mueller davası üzerine bir saatlik bir telefon görüşmesi gerçekleştiğini duyurdu.

Haber 03-05-19 19:20

Beyaz Saray'dan Müslüman Kardeşler açıklaması

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders: - "(Müslüman Kardeşlerin yabancı terör örgütleri listesine alınma süreci) Başkan, ulusal güvenlik ekibi ve kendi endişelerini paylaşan bölge liderleriyle gerekli istişareleri yaptı. Bu (Müslüman Kardeşleri) listeye alma işlemi, yönetim içindeki kendi sürecinde devam ediyor"

Haber 30-04-19 18:40

Beyaz Saray Sözcüsü'nden Demokratlara: Trump'ın raporunu anlamak için yeterince akıllı değiller

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders çıktığı televizyon programında Demokratların Başkan Donald Trump’ın bütçe raporunu anlayacak kadar akıllı olmadığını ileri sürerek, belgelerin yayınlanmasının tehlikeli olduğunu ifade etti.

Haber 15-04-19 03:08

Beyaz Saray Sözcüsünden Demokratlara, Yeterince akıllı değiller”

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders çıktığı televizyon programında Demokratların Başkan Donald Trump’ın bütçe raporunu anlayacak kadar akıllı olmadığını ileri sürerek, belgelerin yayınlanmasının tehlikeli olduğunu ifade etti.Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders yaptığı açıklamada, Kongre’de yer alan Demokratlarının, Başkan Donald Trump’a ait belgeleri almayı başarması halinde vergi iadelerini gözden geçirmek için “yeterince akıllı” olduklarını düşünmediğini söyledi.

Haber 15-04-19 00:13

ABD Adalet Bakanı Barr’dan Kongreye “Rusya soruşturması” mektubu

ABD Adalet Bakanı William Barr: - “Özel Yetkili Savcı Soruşturması'nda, Trump kampanyasının veya onunla ilişkili herhangi bir kişi veya yetkilinin 2016 başkanlık seçimlerini etkileme çabasında Rusya ile komplo veya iş birliği yaptığı tespit edilmemiştir” - Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders: - “Özel Yetkili Savcı herhangi bir gizli anlaşma ve adaleti engelleme girişimi tespit edemedi. Adalet Bakanı Barr ve Bakan Yardımcısı Rod Rosentein de adaleti engelleme girişimi olmadığına karar verdiler. Adalet Bakanlığının bulguları ABD Başkanı'nı tam ve kesin olarak aklıyor” - ABD Başkanı Donald Trump: - “Gizli anlaşma yok, adaleti engelleme yok. Tam ve kesin aklama. Amerika’yı büyütmeye devam”

Haber 25-03-19 00:30

Özel Yetkili Savcı Mueller, Rusya soruşturmasını tamamladı

ABD'de 2 yıldır devam eden Rusya soruşturmasını tamamlayan Özel Yetkili Savcı Robert Mueller, soruşturmasını tamamlayarak, dosyasını Adalet Bakanı William Barr'a teslim etti - Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders: - "Bundan sonraki adım Bakan Barr'a kalmış durumda"

Haber 23-03-19 00:50

Suriye'de DEAŞ'ın elinde toprak kalmadı

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Suriye'de artık DEAŞ'ın elinde hiç toprak parçası kalmadığını açıkladı

Haber 22-03-19 20:13

Beyaz Saray: ‘Suriye’de IŞİD’in Elinde Toprak Kalmadı’

Beyaz Saray, Suriye’de IŞİD’in elindeki tüm toprakların “yüzde yüzünün” terör örgütünden temizlendiğini açıkladı. Sözcü Sarah Sanders, Başkan Trump'ın gelişmeyle ilgili olarak Savunma Bakan Vekili Shanahan tarafından bilgilendirildiğini belirtti

Haber 22-03-19 19:34

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders: Suriye'de DEAŞ'ın elinde toprak parçası kalmadı

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Suriye'de artık DEAŞ'ın elinde hiç toprak parçası kalmadığını açıkladı.

Haber 22-03-19 19:31

Beyaz Saray: Trump, İran, Kuzey Kore veya herhangi biriyle kötü bir anlaşma yapmaz

ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un Vietnam'da gerçekleştirdikleri ve her hangi bir anlaşmaya varmadıklarına yönelik açıklamaları sonrası Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, sosyal medya hesabından "Başkan Trump, İran, Kuzey Kore veya herhangi biriyle kötü bir anlaşma yapmaz" açıklamasını paylaştı.

Haber 01-03-19 09:46

DHA DIŞ - Beyaz Saray: Trump, İran, Kuzey Kore veya herhangi biriyle kötü bir anlaşma yapma

ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un Vietnam'da gerçekleştirdikleri ve her hangi bir anlaşmaya varmadıklarına yönelik açıklamaları sonrası Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, sosyal medya hesabından "Başkan Trump, İran, Kuzey Kore veya herhangi biriyle kötü bir anlaşma yapmaz" açıklamasını paylaştı.

Haber 01-03-19 09:46

ABD'den Venezuela ordusuna kınama

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders: - "ABD, Venezuela-Brezilya sınırındaki silahsız sivillere ve masum gönüllülere Venezuela ordusunun güç kullanmasını şiddetle kınıyor" - "Venezuela ordusu insani yardımların barışçıl bir şekilde ülkeye sokulmasına izin vermeli"

Haber 23-02-19 06:41

ABD'nin Suriye'de 400 asker bırakacağı iddiası

Amerikan Washington Post gazetesi, Donald Trump yönetiminin 200 kadarı Suriye'nin kuzeydoğusunda, 200 kadarı da güneydoğusundaki El Tanf bölgesinde olmak üzere yaklaşık 400 askerini bir süre daha Suriye'de bırakacağını iddia etti - Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders'ın dün yaptığı "Yaklaşık 200 askerimiz Suriye'de kalacak" açıklamasının ardından ortaya atılan bu iddia, ABD yönetiminin Suriye'den çekilme stratejisinin "çok net olmadığı" yorumlarına neden oldu

Haber 23-02-19 00:48

Beyaz Saray: 200 kişilik bir ekip, bir süre daha Suriye'de kalacak

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, "Barış gücü olarak yaklaşık 200 kişilik küçük bir grup, bir süre daha Suriye'de kalacak" dedi.

Haber 22-02-19 09:38

DHA DIŞ - Beyaz Saray: 200 kişilik bir ekip, bir süre daha Suriye'de kalacak

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, "Barış gücü olarak yaklaşık 200 kişilik küçük bir grup, bir süre daha Suriye'de kalacak" dedi.

Haber 22-02-19 09:38

ABD'nin 200 askeri bir süre daha Suriye'de kalacak

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders: - "Yaklaşık 200 askerlik barışı koruma görevli küçük bir grup Suriye'de bir süre daha kalacak"

Haber 22-02-19 04:27

Donald Trump'a büyük şok! Savcı, en yakınındaki ismi sorguladı!

ABD'li Özel Yetkili Savcı Robert Mueller'in, Rusya'nın 2016'daki ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiasına ilişkin soruşturma kapsamında Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders'i sorguladığı bildirildi.

Haber 17-02-19 03:53

Beyaz Saray Sözcüsü Sanders'a Rusya sorgulaması

ABD'li Özel Yetkili Savcı Robert Mueller'in, Rusya'nın 2016'daki ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiasına ilişkin soruşturma kapsamında Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders'i sorguladığı bildirildi

Haber 17-02-19 00:19

Beyaz Saray Sözcüsü Mueller’ın Ekibince Sorgulandı

Beyaz Saray basın sözcüsü Sarah Sanders, Rusya soruşturması kapsamında özel yetkili savcı Robert Mueller’ın ekibi tarafından sorgulandığını açıkladı

Haber 16-02-19 01:07

Trump ulusal acil durum ilan edecek

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders: - "Başkan Trump, daha önce de dile getirdiği gibi hükümet bütçe yasasını imzalayacak ancak sınırımızdaki ulusal güvenlik ve insani krizi durdurduğumuzdan emin olmak için ulusal acil durum da dahil gerekli başkanlık tedbirlerini alacaktır"

Haber 15-02-19 00:34

Trump, 'ulusal acil durum' ilan edecek

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, ABD Başkanı Donald Trump'ın bütçe yasasını imzalayarak hükümetin açık kalmasını sağlayacağını ancak sınır güvenliği konusunda "ulusal acil durum" ilan edeceğini açıkladı.

Haber 14-02-19 23:30

‘Trump Duvara Kaynak Bulmak İçin Tüm Seçenekleri Değerlendiriyor’

Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders, Başkan Donald Trump’ın Meksika sınırına duvar inşasına bütçe bulmak için her türlü olası seçeneği değerlendirdiğini söyledi

Haber 13-02-19 18:40

Trump günün yüzde 60'ını kendine ayırıyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Beyaz Saray'daki günlük programının yaklaşık yüzde 60'ını "özel zaman" olarak değerlendirdiği iddia edildi - Amerikan Axios haber sitesince Trump'ın 06.00 civarında kalkmasına rağmen 11.00'e kadar ofise gelmediği ileri sürüldü - Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders: - "Başkan Trump, öncekilerden farklı bir liderlik stiline sahip ve sonuçlar da bunu gösteriyor. Bu vakitler, ortalama gününün çoğunu planlanmış toplantılarda, etkinliklerde ve çağrılarda geçiren Başkan Trump'ın, modern tarihin en üretken başkanı olmasına yardımcı oluyor"

Haber 04-02-19 22:58

Tanrı, Trump'ın başkan olmasını istedi

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders'ın, Donald Trump'ın 2016 yılında ABD Başkanı seçilmesini "Tanrı istedi" sözleriyle yorumlaması, Amerikan kamuoyunda ilgi odağı oldu.

Haber 31-01-19 07:19

Tanrı, Trump'ın başkan olmasını istedi

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, katıldığı televizyon programında Donald Trump'ın 2016 yılında başkan seçilmesini "Tanrı istedi" sözleriyle yorumladı

Haber 31-01-19 06:59

Trump, Venezuelalı muhalif lider Guiado’yu aradı

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, ABD Başkanı Donald Trump’ın, geçen hafta Venezuela’nın “Geçici Devlet Başkanı” olarak tanıdığı muhalif lider Juan Guaido’yu telefonla arayarak tebrik ettiğini açıkladı.Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, ABD Başkanı Donald Trump ile kendisini “Geçici Venezuela Devlet Başkanı” Juan Guaido arasındaki telefon görüşmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Haber 31-01-19 00:15

Trump'tan Guaido'ya tebrik telefonu

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders: - "Başkan Donald Trump, devlet başkanlığını tarihi bir şekilde üstlenmesi dolayısıyla Venezuela'nın geçici devlet başkanı Juan Guaido'yu tebrik etti ve Venezuela halkının demokrasisine sahip çıkma mücadelesine verdiği güçlü desteği yineledi"

Haber 30-01-19 20:28

Beyaz Saray’dan Erdoğan-Trump görüşmesine ilişkin açıklama

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye konusunu görüştüğünü belirtti.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump bugün telefonda görüştü.

Haber 30-01-19 06:45

ABD'de hükümetin açılma çabaları sonuçsuz kaldı

ABD Senatosunda oylanan ve hükümetin yeniden açılmasını öngören iki ayrı yasa tasarısı yeterli oy alamadı - Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, ABD Başkanı Donald Trump'ın duvarın inşası için gerekli olan 5,7 milyar doların tamamı olmasa da "yüksek bir miktarda ödeme" yapılması koşuluyla anlaşmaya varabileceğini belirtti

Haber 29-01-19 16:38

Trump'tan, Sarah Sanders hakkında flaş açıklama: Talimat verdim

ABD Başkanı Donald Trump, basının Beyaz Saray'ın açıklamalarını çarpıttığını iddia ederek, Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders podyuma artık çok çıkmamasının nedeni açıkladı. Trump Sanders'a daha az basın brifingi düzenlemesi talimatı verdiğini bildirdi.

Haber 23-01-19 02:13