Beyşehir Gölü Haberleri

Beyşehir'de yumurtadan çıkan yavru leylekler büyümeye başladı

Konya'nın Beyşehir ilçesine gelen leylekler, yumurtadan çıkan yavrularını büyütüyor.

Yurthaber 23-06-2023 14:02

Konya Kapalı Havzası'ndaki son yağışlar barajlarda doluluğu artırdı

Konya Ovası'nda nisan ve mayıs aylarında etkili olan yağışlar, havzaya içme ve kullanma suyu sağlayan baraj ve göllerdeki seviyeyi yükseltti.

Yurthaber 14-06-2023 11:51

Beyşehir Gölü'nde keşfedilen tarihi yapılar su altı arkeologları tarafından inceleniyor

Kubadabad Saray Külliyesi Kazı Başkanı Doç. Dr. Muharrem Çeken: - "Su altı arkeologlar, çalışma yapılan alandan çeşitli kiremit ve seramik örnekleri aldı. Bunların tarihlendirilmesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Ayrıca göl altındaki yapıların planları çıkarılmaya çalışılıyor" - "Bu yapılar, külliyenin doğusunda, sudan yaklaşık 100 metre içeride, 1-1,5 metre derinlikte yer alıyor. Bütün kıyı boyunca uzanarak Mındıras'a kadar gidiyor, yaklaşık 3 kilometrelik bir alan"

Yurthaber 17-10-2022 12:35

Alaaddin Keykubad'ın sarayının su kanalları ortaya çıkarılıyor

Temiz su taşıyan hattın büyük bölümüne ulaşan kazı heyetinin başkanı Doç. Dr. Muharrem Çeken: - "Yeni dönem kazıları sırasında Anamas Dağları'ndan yaklaşık 8 kilometrelik bir mesafeden külliyeye temiz suyu künkler vasıtasıyla iki hat halinde getirdiklerini gördük" - "Bunu av köşkünün hemen altından külliyeye soktuklarını, buradan kuzey ve doğuya doğru ilerleyen iki hata ayrıldığını, temiz suyu bir ağ gibi bütün yapılara ulaştırdıklarını tespit ettik"

Yurthaber 01-10-2022 12:22

Beyşehir Gölü

Beyşehir Gölü Hakkındaki Haberler Mynet'te. Beyşehir Gölü Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Konya'da düzenlenen 10. Geleneksel Bisiklet Festivali sona erdi

Konya'da düzenlenen 10. Geleneksel Bisiklet Festivali sona erdi

Yurthaber 11-09-2022 18:42

Konya'da 10. Geleneksel Bisiklet Festivali başladı

Konya'da 10. Geleneksel Bisiklet Festivali başladı

Yurthaber 10-09-2022 10:45

Konya'nın göl ve göletlerine 2 milyon 630 bin sazan yavrusu takviyesi

Konya'nın göl ve göletlerine 2 milyon 630 bin sazan yavrusu takviyesi

Yurthaber 01-09-2022 14:10

Ne Ege, ne de Akdeniz... Bu fotoğraflar Konya'da çekildi: Antalya'dan daha iyi

Konya Ovası'ndaki Beyşehir Gölü sahilinden gelen fotoğraflar, Ege ve Akdeniz'den gelen tatil manzaralarını aratmadı. Karaburun Plajı'na gelen çok sayıda vatandaş gölde yüzüp güneşlendi. Konya ve çevre iller dışında da misafir ağırlayan sahile gelenlerin yüzü güldü. Kocaeli'den gelen Kübra Deniz, "Sosyal medyada gördüm ve Gebze'den geldim. Antalya'dan daha iyi diyebilirim plaj olarak. Burası Konya'nın denizi" dedi.

Haber 30-07-2022 15:20

Sığır balıkçılları biçerdöver peşinde yiyecek avında

Sığır balıkçılları biçerdöver peşinde yiyecek avında

Yurthaber 27-07-2022 12:25

Beyşehir Gölü'ndeki nilüferler bölgenin cazibesini artırdı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde balıkçılık yapan İbrahim Erdoğan: - "Biz bu doğal güzelliğin koruyucularıyız. Bölgenin en büyük nilüfer topluluğu, 7 kilometre uzunluğuyla burada bulunuyor"

Yurthaber 27-06-2022 11:24

Beyşehir Gölü'nde yeni balık avı sezonu dualarla açıldı

Beyşehir Gölü'nde yeni balık avı sezonu dualarla açıldı

Yurthaber 15-06-2022 17:22

Beyşehir Gölü ve Anamas Dağı'ndaki kar havadan görüntülendi

Beyşehir Gölü ve Anamas Dağı'ndaki kar havadan görüntülendi

Yurthaber 04-03-2022 13:37

Beyşehir Gölü'nde buzlar çözülmeye başlayınca balıkçıların mesaisi başladı

Balıkçı İbrahim Erdoğan: - "Lodosun ardından gölün açıklarında buzlar eridi. Kıyı kesimlerdeki buzları hummalı bir şekilde yürüttüğümüz mücadele sonucu kırdık, yol açtık. Yaklaşık 1,5 kilometrelik bir yol oldu" - Balıkçı Uğur Uyanık: - "İlk gün siftahını yaptık. Gölün durumu iyi, suyumuz yükseliyor. Bereket olacak inşallah, temennimiz o. Zorlu şartlarda balıkçılık yapıyoruz. Ben ağlarımı buzların arasından kurtardım ama çöpe atan meslektaşlarımız var"

Yurthaber 15-02-2022 11:09

Sakar mekeler, donan Beyşehir Gölü'nde hayata tutunmaya çalışıyor

Sakar mekeler, donan Beyşehir Gölü'nde hayata tutunmaya çalışıyor

Yurthaber 07-02-2022 12:03

Beyşehir Gölü'nden 10 ton hayalet ağ çıkarıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: - "İnşallah en kısa sürede gölümüzü tamamen hayalet ağlardan arındırmış olacağız" - "Yine gölümüzde su seviyesi, su kalitesi ve hava kalitesi ölçüm istasyonları kurduk. Böylece göldeki su seviyesi değişikliklerini, iklim değişikliği verilerini, hava kalitesi verilerini, suyun kalite özelliklerini anlık olarak izliyoruz"

Yurthaber 26-01-2022 11:10

Beyazın şölenine Beyşehir Gölü de eşlik etti

Güneş, büyük bölümü buz tutan gölün üzerinde yüzünü gösterdi - "Beyşehir Göl, Çevre ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Bekir Sami Tan: - "Yağış sonrası Beyşehir Gölü de gelin gibi bembeyaz oldu, halkımız da kıyılarda gezip bu güzelliklerin tadını çıkarıyor"

Yurthaber 25-01-2022 11:36

Tatlı su balıkçıları dondurucu soğukta buzları kırarak avlanıyor

Çevresi karla kaplanan ve yüzeyi donan Beyşehir Gölü'nde geçimini balıkçılıkla sağlayanların zorlu kış mesaisi başladı - Balıkçı İbrahim Erdoğan: - "Arkadaşlarla teknelere binip yardımlaşmayla buzları kırıyoruz. Bir tekne önden açarak gidiyor, diğer arkadaşlar da takip ediyor. Akşam gelirken de yine yol kapanmış oluyor. Tekrar kırarak limana geliyoruz"

Yurthaber 23-12-2021 11:13

Beyşehir Gölü'nde dikkat çeken görüntüler! Kamyonlarla döktüler...

Konya’da bulunan Beyşehir Gölü’nde yaşanan kuraklık tehlikesine karşı alınan önlem dikkat çekti. Kuruma tehlikesi ile karşı karşıya kalan göl için toplanan kar kamyonlarla döküldü.

Haber 21-12-2021 15:48

Suyu aşırı çekilen Beyşehir Gölü, kış yağışlarını bekliyor

Beyşehir Birliği, Göl, Çevre ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Bekir Sami Tan: - "Göl zaten o eski güzelliğini, özelliğini yitirdi. Kıyılarda sular her geçen gün çekiliyor. Göl suları Beyşehir merkezinden sürekli uzaklaşıyor. Göl havzasının her tarafında aynı manzara yaşanıyor. Eskiden kıyılardaki karayı görmek mümkün değildi. Sularla kaplı olan yerlerde şimdi kara görüntüleri çıktı. Mini mini adacıklar görülüyor. Biz bu durumdan çok tedirgin oluyoruz" - "Gölün eski hallerini bildiğimiz için bu manzarayı gördüğümüzde karamsar oluyoruz. Eğer, bu yıl yeterli kış yağışları olmazsa Beyşehir Gölü'nü artık rüyalarımızda görmeye başlayacağız"

Yurthaber 26-10-2021 11:27

Beyşehirli balıkçılar Çin sazanıyla yurt dışına açıldı

Beyşehir Gölü'nde günde yaklaşık 15 ton avlanan ve kilogramı 1 liradan satılan Çin sazanı, Suriye ve Irak'a gönderiliyor - Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Kurt: - "Çin sazanı günlük 15 ton, kadife ise 4-5 ton civarına ulaşıyor. Üç tane Çin sazanı 1 kilo ediyor. Çin sazanının kilosunu 1 liradan, kadifenin kilosunu ise avcıdan 3 liradan alıyoruz. Avlanan balık miktarı çok yüksek olduğu için balıkçılarımız para kazanmaya, yüzleri gülmeye başladı" - "Şu anda gölde tutulacak, tek balık Çin sazanı ve kadife oldu. Onun haricinde balığa ağ atanlar, mazot parasını çıkaramıyor"

Yurthaber 11-10-2021 12:03

İki yeni midye türü keşfedildi! Türkiye’de yetişen midye türü 6’ya yükseldi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından iki yeni midye türü keşfedildi. Burdur Gıda, Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Emre Gürlek ile Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ümit Kebapçı'nın da yer aldığı ve 8 farklı ülkeden katılımcının bulunduğu proje ekibi iki yeni midye türü keşfetti.

Haber 05-10-2021 17:39

Konya'daki su ürünleri işleme tesisinden 5 ülkeye deniz ürünü ihracatı

Hüyük ilçesindeki tesisin işletme sorumlusu Ramazan Karabıyık: - "Beyşehir Gölü'nde balık bitince mecburen deniz ürünlerine yönelmek durumunda kaldık. 10-15 yıldır tesisimizde, çiftliklerde yetiştirilen ya da denizlerden gelen ürünleri işlemeye devam ediyoruz" - "Ürünlerimiz, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülkeden talep görüyor. Almanya, Fransa, Hollanda, Rusya ve Libya'ya, iç piyasada ise ağırlıklı olarak turizm bölgelerindeki otellere gönderiyoruz"

Yurthaber 05-09-2021 11:09

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü 150 metre çekildi: Beyşehir Gölü'nü herkes yok saysın

Konya ve Isparta topraklarındaki Beyşehir Gölü'nde su, kıyıdan yaklaşık 150 metre çekildi. Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Kurt, ''Beyşehir Gölü'ne ciddi bir kaynak sağlanmadığı sürece ve eğer bu yıl da ciddi bir kışımız olmazsa, Beyşehir gölünü herkes yok saysın. Göl önceden can çekişiyordu, şu anda ölme derecesine geldi'' dedi.

Haber 31-08-2021 11:59

Gölde kaybolmuştu! 20 saat sonra sağ olarak bulundu

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, önceki akşam saatlerinde balık avı için arkadaşlarıyla birlikte açıldığı Beyşehir Gölü’nde fırtınaya yakalandıktan sonra teknesiyle birlikte kaybolan kişi, yaklaşık 20 saat sonrasında tutunduğu şamandıra ile yüzerek geldiğini söylediği Karaburun plajı açıklarında su içerisinde sağ olarak bulundu.

Haber 12-08-2021 03:04

Konya'daki göl ve göletlere 1 milyon yavru sazan balığı bırakıldı

Konya İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Esat Altuntaş: - "Balıkların çoğu, yani 600 bini tabii ki Beyşehir Gölü'ne bırakıldı. Beyşehir Gölü'müz sadece Konya'mız için değil, Türkiye'miz için de çok önem arz etmektedir. Burada da balıkçılıktan geçimini sağlayan birçok üreticimiz var. Salımını yaptığımız bu yavru balıkların onlara da çok katkı sağlayacağını düşünüyorum"

Yurthaber 04-08-2021 11:55

Beyşehir Gölü kıyıları, yaz mevsiminin ilk günlerinde adeta kuş cennetine döndü

Bu yıl yapılan sayımlarda 190 farklı kuş türünün yaşam sürdüğü belirlenen bölgede, yavrularıyla su yüzeyinde beslenme mesaisi yapan kuşlar, güzel görüntüler oluşturuyor - Selçuk Üniversitesi Kuş Gözlem Topluluğu Akademik Danışmanı Araştırma Görevlisi Osman Nurullah Berk: - "2021 yılı raporlarında, göl ve çevresinde 184 bin 75 su kuşu sayıldığı yer alıyor. Bunun dışında binlerce ötücü ve yırtıcı kuş bölgede hayat sürmekte" - Beyşehir Birliği Göl, Doğa ve Çevre Koruma Derneği Başkanı Bekir Sami Tan: - "Buraya yerli ve yabancı çok sayıda turist geliyor; mekeleri, karabatakları, ördekleri, martıları seyrediyorlar, çok hoşlarına gidiyor. Kuşlar çok rahatlar, burada huzur içinde üreme dönemlerini tamamlıyorlar"

Yurthaber 09-06-2021 13:51

Beyşehir Gölü'nü temizleme çalışmaları sürüyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay: - "İnşallah bu yıl itibarıyla 1400 ağın gölden çıkarılması ile ilgili yeni bir çalışma başlatıyoruz. Böylece tespit ettiğimiz ağların yüzde 90'ı gölden uzaklaştırılmış, bertaraf edilmiş olacak. Bu Beyşehir Gölü için çok önemli"

Yurthaber 05-06-2021 17:57

Konya'da balıkçılar eksi 18 derecede donan Beyşehir Gölü'nde buzları kırarak avlanıyor

Balıkçı Celalettin Erdoğan: - "Hava eksi 18 derece olsa da mecburen çıkıp balığımızı tutacağız. Bu bizim geçim kaynağımız"

Yurthaber 18-02-2021 11:46

Beyşehir Gölü'nde sular 50 metre çekildi

Konya ve Isparta topraklarındaki Beyşehir Gölü'nde su, kıyıdan yaklaşık 50 metre çekildi. Su seviyesinde beklenenin üstünde azalma olduğunu belirten Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Kurt, ''Beyşehir Gölü, ağlıyor diyebiliriz. Akdeniz’in yaylası, Konya’nın denizi, olarak tabir ettiğimiz Beyşehir Gölü'nde kıyıdan 50 metre suların çekildiğini görebilirsiniz. Ciddi bir şekilde Beyşehir Gölü ağlıyor ve alarm veriyor'' dedi.

Haber 12-01-2021 09:25

Beyşehir Gölü Milli Parkı'nda sisli hava güzel manzaralar oluşturdu

Beyşehir Gölü Milli Parkı'nda sisli hava güzel manzaralar oluşturdu

Yurthaber 30-12-2020 14:39

Beyşehir Gölü'nden çıkarılan hayalet ağlar sergilendi

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığının desteğiyle Beyşehir Gölü'nde yürütülen temizleme çalışmaları kapsamında gölden 470 ağ çıkarıldı

Yurthaber 28-12-2020 12:49

Beyşehir gölü nerede, hangi ilde? Set gölü mü, türü nedir?

Beyşehir Gölü, ülkemizin en büyük üçüncü gölü olarak dikkatleri çekiyor. Eşsiz güzelliği sayesinde sık sık turistler tarafından ziyaret ediliyor. Ayrıca Beyşehir Gölü ile ilgili farklı efsaneler de bulunuyor. Hal böyle olunca bölgeye olan merak da artıyor. Akıllara hemen “Beyşehir Gölü nerede?” sorusu geliyor. İşte bu sorunun cevabı ve daha fazlası…

Trend 18-12-2020 16:22

Türkiye'nin en büyüğüydü! Beyşehir Gölü'nde korkutan tablo

Beyşehir Gölü'nde su seviyesinin düşmesi sonucu sazlık ve balçık sahalar oluştu. Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'nde ortaya çıkan manzara görenleri endişelendirdi.

Haber 12-11-2020 17:33

Beyşehir Gölü'nde sular çekildi, kıyılarda sazlıklar oluştu

Beyşehir Gölü'nde sular çekildi, kıyılarda sazlıklar oluştu

Yurthaber 12-11-2020 13:33

Beyşehir Gölü'nde sular çekildi, kıyılarda sazlıklar oluştu

Beyşehir Gölü'nde sular çekildi, kıyılarda sazlıklar oluştu

Yurthaber 12-11-2020 13:33

Beyşehir Gölü'ndeki adada izinsiz kazı yaptıkları iddiasıyla 3 kişi yakalandı

Beyşehir Gölü'ndeki adada izinsiz kazı yaptıkları iddiasıyla 3 kişi yakalandı

Yurthaber 23-10-2020 11:26

Beyşehir Gölü'ndeki adada izinsiz kazı yaptıkları iddiasıyla 3 kişi yakalandı

Beyşehir Gölü'ndeki adada izinsiz kazı yaptıkları iddiasıyla 3 kişi yakalandı

Yurthaber 23-10-2020 11:26

Balıkçıların gurup vakti ağ serme mesaisi kartpostallık görüntüler oluşturuyor

Doğa güzelliği ile dikkat çeken Beyşehir Gölü, Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olma özelliği ile ön plana çıkıyor. Güneşin battığı anlarda balıkçıların mesaiye başladığı gölde ortaya çıkan manzaralar tablolardan farksız görüntüler ortaya çıkarıyor.

Haber 24-09-2020 12:12

Suya elektrik akımı mı verildi? Toplu balık ölümlerinin nedeni belli oldu

Türkiye’nin önemli tatlı su balığı üretim merkezlerinden Beyşehir Gölü’nde, göl sularını besleyen akarsuda yaşanan toplu balık ölümlerinin sebebinin, çaydaki su azalmasına bağlı olarak oksijen yetersizliği olduğu belirlendi.

Haber 25-08-2020 15:07

Beyşehir Gölü'ne dökülen çaydaki balıkların toplu ölüm nedeni oksijen yetersizliği

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Kaya: - "Çayda yeni ölümlerin olmaması için bir çalışma yapılarak su kaynağını açtırdık ve tekrar çaya su girişini sağladık. Bu çalışmanın ardından çaydaki su miktarının artması ile birlikte şu anda böyle bir sıkıntı gözükmüyor"

Yurthaber 25-08-2020 14:55

Göl yüzeyini kapladı! Beyşehir'de endişelendiren manzara

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bulunan Beyşehir Gölü'ndeki manzara bölge sakinlerini şoke etti. Çayda yaşanan balık ölümleri karşısında su yüzünün ölü balıkla dolduğu gölde mahalleli, endişelerini dile getirdi.

Haber 24-08-2020 17:32

Beyşehir Gölü'ndeki balıkçıların emek dolu mücadelesi

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir'deki balıkçılar, her türlü zorluğa rağmen çok sevdikleri mesleklerini yapmaktan memnun - Gölde 50 yıldır balıkçılık yapan Musa Yılmaz: - "Allah ne verdiyse onunla yetiniriz, durumumuzdan memnunuz. Bu mesleği 50 yıldır yapıyorum. Yaz kış demeden çalışmaya devam ediyoruz"

Yurthaber 23-08-2020 11:08

Beyşehir Gölü’nde yetişen nilüferler görsel şölen oluşturuyor

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Konya Ovası'ndaki Beyşehir Gölü’nde yetişen nilüfer çiçekleri, görsel şölen sunuyor. Gölün yaklaşık 8 bin metrekarelik alanında, adeta nilüfer çiçeği tarlasını andıran bölge, fotoğraf sanatçılarının ve gezginlerden yoğun ilgi görüyor. Göldeki nilüferleri kopartmanın cezası ise 73 bin TL.

Haber 20-08-2020 15:44

Adada hasat yapan biçerdöver gölde yüzdürülerek karaya çıkarıldı

Adada hasat yapan biçerdöver gölde "yüzdürülerek" karaya çıkarıldı

Yurthaber 11-08-2020 10:10

Konya'nın denizinde plaj keyfi

Türkiye'nin en büyük üçüncü tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'ndeki 4 kilometrelik Karaburun Plajı, bine yakın şezlong ve şemsiyesinin yanı sıra yeşil ile mavinin muhteşem manzarasında tatilcilere deniz keyfi yaşatıyor - Yapılan düzenlemelerle 10 gün önce turizme açılan ve tatil beldelerini aratmayan görüntüye kavuşan plaja, çevre iller başta olmak üzere binlerce kişi akın ediyor - Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır: - "Burası Konya'nın denizi ama Akdeniz'in de yaylasıdır. Konya'nın deniz ve sahil hasretini giderdiği güzel bir yerdeyiz. Konya'nın yanı sıra Isparta, Ankara ve Antalya'dan gelenler var. Hafta sonu 2 bin 300 araç girişi oldu. Yaklaşık 10 bin kişi burada plaj keyfi yaşadı"

Yurthaber 23-07-2020 11:44

Beyşehir Gölü'nde av yasağının sona ermesiyle ağlar göl sularıyla buluştu

Beyşehir Gölü'nde av yasağının sona ermesiyle ağlar göl sularıyla buluştu

Yurthaber 17-06-2020 09:35

Konya'da kanala akan üreme dönemindeki sazanlar ağlarla Beyşehir Gölü'ne taşındı

Konya'da kanala akan üreme dönemindeki sazanlar ağlarla Beyşehir Gölü'ne taşındı

Yurthaber 20-05-2020 14:50

Beyşehir Gölü'nde dirgenle balık avlayan 4 kişiye toplam 46 bin 800 lira ceza

Beyşehir Gölü'nde dirgenle balık avlayan 4 kişiye toplam 46 bin 800 lira ceza

Yurthaber 13-05-2020 16:30

Yörükler kayıklarla göçüyor! Mada Adası yolculuğu başladı

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Mada Adası'nın sakini Yörükler, kayıklarla göç etmeye başladı. Beraberinde duba üzerindeki hayvanlarını da götüren Yörüklerin renkli göçü objektifler tarafından ölümsüzleştirildi. İşte Türkiye'nin yerleşim yeri bulunan tek göl adası olma özelliği taşıyan Mada Adası'na göçün görüntüleri...

Haber 01-05-2020 11:58