Bilim Insanı Haberleri

“Dünyanın en seksi bilim insanı” olarak anılıyor! Ayak fetişine önlem alarak çıplak ayaklarını sansürledi! Hareketi olay yarattı

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan 26 yaşındaki Rosie Moore hem bir bilim insanı hem de bir model olarak sosyal medyada geniş bir hayran kitlesine ulaşmayı başardı. Özellikle vahşi hayvanlarla çekilen fotoğraflarıyla gündem yaratan Moore, Instagram hesabının hikaye bölümünden yaptığı sansürlü paylaşımla adından söz ettirmeyi başardı.

Trend 28-10-2023 13:59

ABD'li bilim adamı Mark Dickey'den haber var! Dünyanın en zorlu kurtarma operasyonu

Mersin'de Morca Mağarası'nda mide kanaması geçirerek mahsur kalan ve doktorların onay vermesiyle 9 gün sonra tahliye edilen ABD'li bilim adamı Mark Dickey'in tedavisi, Mersin Şehir Hastanesi'nde devam ediyor. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Dickey'i ziyaret ederek son durumuyla ilgili bilgi aldı.

Haber 13-09-2023 16:49

“Dünyanın en seksi bilim insanı” olarak anılıyor! Bikinili pozu olay yarattı

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan 26 yaşındaki Rosie Moore bilimsel çalışmaların yanında güzelliğiyle de mest ediyor. Sosyal medyada 93 bini aşkın takipçisi bulunan Moore vahşi doğayla iç içe olduğu bilimsel çalışmalarla birlikte markalarla çalışarak iki yönlü bir kariyer sürdürüyor. Fenomene dönüşen Moore son olarak bikinili pozuyla hayranlarından tam not almayı başardı.

Trend 30-08-2023 13:28

Bilim insanı nasıl yazılır? Bilim insanı ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimiz kelime sayısı ve dil bilgisi bakımından oldukça zengindir. Türkçe kelimeler kadar farklı kökenli kelimeler de dilimizde yaygın olarak yer alır. Kelime sayısı oldukça fazla olduğu için yazım yanlışı yapabilme ihtimali oldukça yüksektir. Özellikle bazı kelimeler için yazım yanlışı riski çok daha fazladır. Bilim insanı sözcüğü de yazımı konusunda hataya düşülebilen bir sözcüktür. Peki, bilim insanı kelimesinin TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 15-06-2023 23:28

“Dünyanın en seksi bilim insanı” olarak anılıyor! “Oğlum” diyerek arkadaşının yılanı tutmasını istedi... O anları kaydetti

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan 26 yaşındaki Rosie Moore hem bir bilim insanı hem de bir model olarak sosyal medyada geniş bir hayran kitlesine ulaşmayı başardı. Yılanlar ve köpek balıklarıyla tehlikeli dalışlar gerçekleştiren Moore, aynı zamanda markalarla çalışarak iki yönlü bir kariyer sürdürüyor. Fenomen isim son olarak “Oğlum” dediği bir yılanı arkadaşına tutması için verdiği eğlenceli anları sosyal medyadan paylaştı.

Trend 22-04-2023 10:31

Japon bilim insanlarından kısırlık tedavisinde yeni adım! İki erkek fareden yavru üretildi... Sırada insanlar var

Japon bilim insanları fareler üzerinde yaptıkları deneylerin sonucunda, genetiği değiştirilmiş farelerin deri hücrelerinden yumurta üretmeyi başardı. Bu yumurtalardan yavru fareler elde eden bilim insanları aynı tekniğin insanlar üzerinde kullanılmasını hedeflediklerini dile getirdi.

Trend 10-03-2023 09:56

Tüm dünyanın gözü Türkiye’de! İngiliz deprem bilim uzmanı Dr. Stephen Hicks, Kahramanmaraş depremini değerlendirdi... “En kötü senaryo yaşandı”

Kahramanmaraş merkezinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki iki deprem tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Depremler çevredeki en az 10 ili etkilenirken saatler ilerledikçe depremin tablosu kötüleşmeye başladı. Bölgedeki binalar yıkılırken yaralı ve ölümlerin sayısı her geçen saniye artmaya devam ediyor. Son yüzyılın en büyük felaketleri olarak tarihe geçen Kahramanmaraş depremlerinden sonra dünyanın gözü de Türkiye’ye çevrildi.

Trend 07-02-2023 14:17

Yıllarca zararlı olduğunu düşündük ama öyle bir faydası çıktı ki... Bilim insanlarına göre kanseri tedavi edebilir

Yıllar boyunca yediğimiz karbonhidratların vücudumuz için ne kadar zararlı etkiler yaptıklarını paylaştılar. Zararlarına rağmen oldukça sevilen karbonhidratlardan olan patatesin öyle bir faydası çıktı ki duyanlar şaştı kaldı. Polonyalı bilim insanlarına göre patates yemek kanseri tedavi edebilir.

Haber 08-12-2022 09:25

Yıllardır yanlış biliyormuşuz! Bilimsel araştırmalara göre günde 2 litre su içmek...

Uzmanlar sağlıklı ve dinç bir vücut için su içmenin ne kadar önemli olduğunu her fırsatta belirtiyorlar. Günde 2 litre su içmeliyiz bilgisi tüm dünyaya yayılmış bilgiler arasında bulunuyor. Birçok insan sağlık için gün içerisinde 2 litre su içmesi gerektiğini düşünüyor. Ancak yapılan araştırmalara göre günde 2 litre su içme iddiası çürütüldü.

Haber 25-11-2022 14:58

Araştırma sonucu şaşırttı: Her gün bir tane yediğinizde kanseri riskini azaltabilirsiniz! Meyvenin rengi çok önemli

Kanser çağımızın en korkulan ve tehlikeli hastalığı olarak görülüyor. Kansere neden olan çok çeşitli faktörler bulunuyor. Bu konuda araştırma yapan bilim insanları kanser riskini azaltacak besinleri tespit ediyor. Son yapılan araştırmaya göre her gün yiyeceğiniz bir meyve kanseri önleyebilir.

Haber 14-11-2022 14:13

Bu 14 bilim sorusundan kaçını doğru bileceksin?

Bu bir IQ seviyesi testi değil. Yüksek IQ'ya sahip olup olmadığının bilimsel bir kanıtı. Bilime olan merakın seni bu içeriğe girmeye ikna etti. Son derece makul, cevaplamadan önce acaba şu muydu, bu muydu diye düşüneceğin bir test.

Trend 04-07-2022 13:17

Rusya, Çin'e bilgi sızdırdığı için gözaltına almıştı! Rus bilim insanı öldü

Çin’e devlet sırlarını içeren verileri sağladığı gerekçesiyle kanser tedavisi gördüğü hastanede gözaltına alınan Rus bilim adamı Dmitry Kolker hayatını kaybetti.

Haber 03-07-2022 22:21

Bilim insanlarından heyecanlandıran çalışma! Vebanın kökeni keşfedildi...

İngiliz ve Alman bilim insanlarından oluşan bir araştırma ekibi, Kara Ölüm olarak adlandırılan veba hastalığının kökenini keşfettiklerini açıkladı. Ortaçağın sonunda ortaya çıkan ‘hıyarcıklı (bubonik) vebanın’ ilk olarak 1330'ların sonlarında başladığına dair ilk tarihsel kanıtın elde edildiği duyuruldu.

Haber 16-06-2022 17:53

Avrupa'nın 'en büyük' kara dinozoru fosili İngiltere'de keşfedildi

Bilim insanları, Avrupa'nın en büyük kara dinozoru kalıntılarının İngiltere'nin Isle of Wight adasında keşfedildiğini açıkladı. Paleontologlar, 125 milyon yıl önce yaşadığı düşünülen yırtıcı hayvanın 10 metre uzunluğunda olduğunu söyledi.

Haber 10-06-2022 06:24

Dünya gizemli melez maymunun peşine düştü! Her yerde onu arıyorlar: Onu bulmalıyız

Malezya Borneo'daki Kinabatangan Nehri yakınlarında 2017 yılında görülen melez maymun türü bilim insanlarının merakını uyandırdı. Dünyanın her yerde aranan maymun türünün daha öncesinde eşine rastlanmadı. Bir anda ortadan kaybolan maymun türüne dair bilim insanları çalışmalarını hızlandırdı.

Trend 06-05-2022 15:37

Kuzey Buz Denizi'nin derin sularındaki 'uzaylı benzeri' canlılar nasıl hayatta kalıyor?

Kuzey Kutbu yakınlarındaki soğuk, derin sularda yaşamını sürdüren dev deniz süngerlerinin nesli tükenmiş hayvanların kalıntıları ile beslendikleri ortaya çıkarıldı. Bilim insanları buzlarla kaplı suların derinliklerinde bilinmeyen canlı türleri olabileceğini söylüyor.

Haber 05-05-2022 15:47

Vücut kokusunda hangi bilgiler saklı?

Bilim insanlarına göre, vücut kokumuz psikolojik ve biyolojik birçok bilgi içeriyor: Peki binlerce yıldır neden bu bilgileri saklamaya çalışıyoruz?

Haber 14-04-2022 19:09

Bilim dünyasının acı kaybı! Darwin'in mirasçısı olarak anılıyordu... Ünlü doğa bilimci Edward Osborne Wilson öldü

Charles Darwin'in mirasçısı olarak anılan ünlü Amerikalı doğa bilimci Edward Osborne Wilson 92 yaşında öldü.

Haber 11-04-2022 19:05

İlk kez insan kanında mikroplastik tespit edildi

Hollandalı bilim insanları, ilk kez insan kanında, boyutu 5 milimetreyi geçmeyen küçük plastik parçacıklarının (mikroplastik) bulunduğunu saptadı.

Haber 25-03-2022 13:00

Saçlı kara delikler Stephen Hawking'in bilgi paradoksunu açıklıyor... Bu iddia bilim insanlarına ait!

"Hawking'in bilgi paradoksuna" ilişkin "saçlılık teorisi" iddiası bilim insanları tarafından gündeme getirildi. Bilim insanlarına göre kara deliklerin işleyişine ilişkin geliştirdikleri “saçlılık teorisi”, ilk kez ünlü fizikçi Profesör Stephen Hawking tarafından 1974’te tanımlanan “bilgi paradoksunu” açıklıyor.

Haber 20-03-2022 16:23

Genetik cinsiyet seçimi başarıya ulaştı, milyarlarca hayvanın öldürülmesinin önüne geçilebilir

Bilim insanları gen düzenleme teknolojisiyle sadece dişi veya sadece erkek fareler doğurtmayı başardı. Bu teknik, her yıl dünya çapında milyarlarca hayvanın istenen cinsiyette doğmadıkları için öldürülmesini sonlandırabilir.

Haber 18-03-2022 05:16

Bu kumaş kalp atışlarınızı duyabiliyor! Kulaktan ilham alındı ama anlatılanları çok ilginç bulacaksınız

Bilim insanları, kalp atışlarınızı gerçek zamanlı olarak 'duyabilen' yeni bir kumaş geliştirdi. Fikir hala geliştirme aşamasında olduğu için ne kadara mal olabileceğine dair herhangi bir bilgi yok. Ancak çok dikkat çekici olduğu aşikar.

Haber 17-03-2022 10:13

Kuzey Buz Denizi'nin soğuk derin sularındaki 'uzaylıya benzeyen' canlılar nasıl hayatta kalıyor?

Kuzey Kutbu yakınlarındaki soğuk, derin sularda yaşamını sürdüren dev deniz süngerlerinin nesli tükenmiş hayvanların kalıntıları ile beslendikleri ortaya çıkarıldı. Bilim insanları buzlarla kaplı suların derinliklerinde bilinmeyen canlı türleri olabileceğini söylüyor.

Haber 09-02-2022 16:33

Bilim insanlarını şaşırtan keşif! Tam 9 milyon yıllık içi dışkı dolu kafatası bulundu

Bilim insanları yaklaşık 9 milyon yıl öncesine ait bir balık kafasını araştırmaya başladı. Araştırma sonucuna göre ulaşılan balık kafatasının içinde küçük dışkı fosilleri bulundu.

Trend 01-02-2022 17:06

Bilim insanları hedefine ulaştı! Nükleer füzyon araştırmalarında yeni bir başarı

Bilim insanları, nükleer füzyon (kaynaşma) araştırmalarında, füzyon reaksiyonlarının enerjinin hakim kaynağı olduğu “yanan plazma” hedefine ulaştıklarını belirtti. Nükleer füzyon, sonsuz temiz enerji kaynağı olarak görülüyor.

Haber 28-01-2022 10:41

Şaşırtan sonuç! Kurbağanın kesilen bacağı yeniden uzadı

Bilim insanları yetişkin kurbağaların bacaklarını keserek ilginç bir araştırmaya imza attı. Bilim insanları, sonuçları Science Advances dergisinde yayımlanan araştırmada, bacakları koptuğunda yeniden çıkaramayan yetişkin kurbağalara rejeneratif kimyasal karışım verdi. Böylece bacakların tekrar uzaması sağlandı.

Haber 27-01-2022 14:10

Bilim insanları uyardı! Felakat buzulu hızla eriyor, 3 şehri tehdit ediyor

Küresel ısınma nedeniyle Batı Antartika’da bulunan dev Thwaites Buzulu’nun her geçen gün erimesinin hızlandığı açıkladı. Dev buzulun doğudaki buz sahanlığının yüzeyindeki çatlakları araştıran bilim insanları on yıl içinde buzulun çökebileceğini dile getirdi. Bu olasılığı sonun başlangıcı olarak isimlendiren bilim insanları söz konusu buzulun tamamen erimesi ile küresel deniz seviyelerinde büyük yükselmelerin yaşanacağına işaret etti.

Trend 07-01-2022 09:46

Bilim cevapladı! İnsanlar dünyadan yok olursa egemenlik kurabilecek hayvanları açıkladı

Bilimsel araştırmalar insan ırkının bir gün dünyadan tamamen yok olabilme ihtimalinin bulunduğunu gösteriyor. Bu durum yaşandığında hangi hayvan dünyanın egemeni olacağını hiç düşündünüz mü? Bilim insanları dünya genelindeki birçok kişi tarafından merak edilen soruya cevap buldu. Dünyayı yönetmeye en yakın hayvan türünün maymun olduğu belirtti.

Trend 29-12-2021 11:09

Genetik cinsiyet seçimi başarıya ulaştı, milyarlarca hayvanın öldürülmesinin önüne geçilebilir

Bilim insanları gen düzenleme teknolojisiyle sadece dişi veya sadece erkek fareler doğurtmayı başardı. Bu teknik, her yıl dünya çapında milyarlarca hayvanın istenen cinsiyette doğmadıkları için öldürülmesini sonlandırabilir.

Haber 04-12-2021 12:08

Üç boyutlu yazıcılardan canlı nesne!

Bilim insanları tarafından yapılan çalışmalar ile birlikte üç boyutlu yazıcılar canlı nesneler üretebilecek boyuta ulaştı.

Haber 30-11-2021 10:11

Devrim öğretmen hafız öğrencilerini yarışmalarla geleceğe hazırlıyor

Düzce Mehmet Akif İnan Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde görevli Devrim Ertuğrul, yetiştirdiği hafız öğrencilerinin insansız hava araçları, elektrikli araç, roket ve teknoloji tasarımları yaparak TEKNOFEST ve benzeri etkinliklerdeki yarışmalarda dereceler elde etmesi için çaba gösteriyor - Fen bilimleri öğretmeni Ertuğrul: - "Ders 40 dakika ama öğrenmenin vakti yok. Bizler bu 40 dakikanın dışındaki zamanı organize ederek yola çıktık. Başarımızın sırrı da buradan kaynaklanıyor"

Yurthaber 24-11-2021 11:12

Türk bilim insanları 2 yeni deniz canlısı keşfetti! Uluslararası bilim dergisinde yayımlandı

Bilim insanlarınca Marmara Denizi ve Karadeniz’de yapılan çalışmalar sonucu, bugüne kadar keşfedilmemiş 2 yeni deniz canlısı türü dünya literatürüne kazandırıldı. Yapılan keşif uluslararası bir bilim dergisinde yayımlanarak duyuruldu.

Haber 04-11-2021 10:00

500 bin yıl önce yaşayan insan! Adı açıklandı

Yayımlanan yeni bir raporda bilim insanları, yaklaşık yarım milyon yıl önce Afrika’da yaşayan yeni bir insan türünün adını açıkladı. Homo bodoensis olarak açıklanan türün Orta Pleistosen döneminde var olduğu ve modern insanın doğrudan atası olduğu belirtildi.

Haber 30-10-2021 07:49

Hayaletler gerçek mi? Bilim insanları merak edilen soruya cevap buldu

Çocukluğunuzda mutlaka sevimli hayalet Casper’in hikâyelerini izlemişsinizdir. Günümüzde çok sayıda kişi hayaletlerin varlığına inanıyor. Chapman Üniversitesi’nin yaptığı araştırmaya göre, Amerikalıların %52’si hayaletlerin gerçekten var olduğunu düşünüyor. Aynı şekilde nüfusun yarısı doğaüstü güçlere inanıyor. Peki bilim insanları bu konuda ne diyor?

Trend 21-10-2021 09:49

Genç Bilim İnsanı Ödülleri 9. kez sahiplerini buldu

Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen Genç Bilim İnsanı Ödülleri, dokuzuncu kez sahiplerini buldu. Genç Bilim İnsanı Ödülleri, her yıl farklı üniversitelerin rektörlerinin ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. Bu yıl seçilen 6 genç bilim insanına ödülleri, 19 Ekim Salı günü TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın da katıldığı çevrimiçi törenle takdim edildi. Canlı yayınlanan törene bilim, iş ve sivil toplum alanından çok sayıda izleyici katıldı.

Haber 20-10-2021 12:23

Aziz Sancar: Benim yaptığımı yapmayın, geri dönün

Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, "Yurt dışı fırsatınız olursa çıkın ama Türkiye'nin size ihtiyacı var mutlaka geri dönün" dedi.

Haber 23-09-2021 19:46

Bilim dünyasına duyuruldu! Adıyaman'da yeni bir böcek türü keşfedildi

Adıyaman'da yürütülen çalışmalarda, endemik olan "bidessus anatolicus anatolicus" alt türünden sonra ikinci endemik alt tür keşfedildi. Böceğe "bidessus anatolicus adiyaman" adı verildi. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gani Erhan Taşar,"Bu çalışma ile bilim dünyasına Adıyaman ismi ile ikinci bir canlı daha kazandırmış olduk. Bugüne kadar yapılmış olan çalışmalar ülkemizin coğrafi konumu itibarıyla hem flora hem de fauna açısından oldukça zengin bir biyoçeşitliliğe sahip olduğunu göstermektedir' dedi.

Haber 08-09-2021 07:06

Uydu verileri ortaya çıkardı! Buzulların erimesi dünyanın kabuğunda bükülmeye neden oldu

Bilim insanları, dünya genelindeki buz tabakaları ve buzulların erimesiyle dünyanın kabuğunun üzerindeki ağırlıktan kurtularak yükseldiğini söylüyor. Dünya kabuğunun kütlesindeki değişiklikler sonucu nasıl şekil değiştirdiğini tahmin edebilmek için araştırmada 21. yüzyılın başlarında Grönland, Antarktika, dağ buzları ve buzullarda meydana gelen buz kaybının uydu verilerini kullanıldı.

Haber 27-08-2021 08:11

200 yıldır cevap bulunamıyordu! Üç Cisim Problemi çözüldü

İsrail'in Hayfa kentindeki Teknoloji Enstitüsü'nde çalışan iki bilim insanı, "Üç Cisim Problemi" adı verilen fizik problemini çözmeyi başardı. 200 yıldır cevabı bulunamayan problemin çözülmesiyle Güneş, Dünya ve Ay arasındaki kütle çekim ilişkisi daha detaylı bir şekilde öğrenilebilecek.

Haber 19-08-2021 09:34

ABD'li bilim insanları nükleer füzyonla enerji üretiminde kritik eşiğe yaklaştı

ABD'de bilim insanları, sınırsız ve temiz enerji kaynağı sağlayabileceği düşünülen nükleer füzyon araştırmalarında uzun süredir devam eden bir hedefe ulaşmanın eşiğine geldi.

Haber 18-08-2021 16:38

Galaksilerin şimdiye kadarki en ayrıntılı fotoğrafları yakalandı

Gök bilimciler, galaksilerin şu ana kadarki en ayrıntılı görüntülerini yakalayarak paylaştı. Normalden çok daha yüksek bir çözünürlüğe sahip olan görüntüler, galaksilerin iç işleyişini detaylarıyla gözler önüne seriyor.

Haber 18-08-2021 14:05

Yüzde 99,9 oranında filtrelemeyi başardılar! Su kıtlığını önleyebilir

Güney Koreli bilim insanları, deniz suyundaki tuzu uzaklaştırmak adına yeni bir teknoloji geliştirdi. Deniz suyundaki tuzu yüzde 99,9 oranında filtreleyebilen yeni yöntem, olası su kıtlıklarını önleyebilir.

Haber 18-08-2021 10:02

Dünyada ilk! Romanya’daki ceviz zararlısını Türk bilim insanları tespit etti

Romanya’da görülen ceviz zararlısı, Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yafes Yıldız ve ekibi tarafından tespit edildi. Hem Rusça hem de Fransızca yayınlanan makalede bu çalışmanın dünyada bir ilk olduğu duyurulurken Asya ceviz güvesinin genlerinin DNA bankasında yerini alacağı bildirildi.

Haber 29-07-2021 12:07

Beyin hakkındaki bilimsel çalışmalarda yeni keşif

Beyin hakkında bilimsel çalışmalar günümüzün en fazla rağbet gören araştırma alanları içerisinde yer alıyor. Neredeyse insanlık tarihi kadar eski olan bu tür araştırmalar şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıkarıyor. Yapılan son araştırma ise açık havada vakit geçirmenin insan sağlığına olan etkisini kanıtlıyor.

Haber 21-07-2021 10:00

Türk bilim insanlarından çok konuşulacak araştırma! 2 yıllık çalışmada 60 yeni bakteri türü keşfedildi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nevzat Şahin ve ekibi, 60 yeni tür bakteri keşfetti. Türkiye ile birlikte 6 ülkede 2 yıllık çalışma sonucu bulunan yeni türlerin isimlendirilip tanımlandıktan sonra literatüre girmesi bekleniyor.

Haber 13-07-2021 10:49

Gerçekten varmış! İnsanları dondurup 100 yıl sonra uyandıran ilginç proje: Cryonics

Dizi ve filmlere konu olan bedeni bir kapsül içinde dondurma işleminin aslında gerçek olduğunu hiç düşündünüz mü? 100 yıl boyunca bir kapsülde dondurulan ve yıllar sonra uyandırılan o insanlar aslında bir projeye dahildi. 1960’lı yıllarda başlatılan proje Cryonics adıyla tanındı.

Trend 12-07-2021 09:24

Antarktika'da gizemli keşif! Nasıl yaşadığı merak ediliyor

Hint bilim adamları, Antarktika'da yeni bir bitki türü keşfettiğini açıkladı. Bilim insanları, şaşırtan keşif ile alakalı ‘’temel sorunun bu canlının bu bölgede nasıl yaşadığı’’ ifadelerini kullandı.

Haber 09-07-2021 10:32

“Yiyip yiyip kilo almıyorum” diyenlerin sırrı çözüldü! Bakın nedeni neymiş?

Herkesin hayatında mutlaka aşırı yemek yediği halde kilo almayan bir kişi olmuştur. “Su içsem yarıyor” diyenlerin nefret ettiği bu kişilerin sırrı sonunda çözüldü. 3 binde 1 görülen bir gen sayesinde bu kişiler ne kadar yemek yerlerse yesinler kilo almıyorlar. Bilim bu konuda oldukça kapsamlı bir araştırmaya imza attı.

Trend 05-07-2021 09:56

İnsanlık tarihinin en ölümcül salgını! Kara Ölüm'ün izleri bulundu

Bilim insanları, Ortaçağ Avrupa’sını kasıp kavuran Kara Ölüm'e neden olan veba salgınında 'ilk hasta'yı belirledi. Letonya'da 5 bin yıldan daha uzun bir süre önce ölen yirmili yaşlarındaki erkeğin, hastalığın bilinen en eski türüyle enfekte olduğu açıklandı. İnsanlık tarihinin en ölümcül salgını 1300'lerde Avrupa'yı silip süpürdü ve nüfusun yarısını yok etti. Sonraki dalgalar birkaç yüzyıl boyunca düzenli olarak vurmaya devam etti ve milyonlarca ölüme neden oldu.

Haber 02-07-2021 07:52