Bilimsel Arastirmalar Haberleri

Mide ülserine karşı doğal probiyotik arı ekmeği tavsiyesi! Adeta protein deposu

Gıda Yüksek Mühendisi Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, sağlık faydaları bilimsel çalışmalarla ortaya koyulan arı ekmeğinin, mide ülserinin önlenmesi ve tedavisinde potansiyel faydalar sunabilecek doğal bir arı ürünü olduğu belirtti.

Kadin 2024-04-19 15:31:25

Bitlisli öğrencilerin 8 projesi TÜBİTAK tarafından kabul edildi

Türkiye Bilimsel Araştırmalar Merkezi (TÜBİTAK), Bitlis’teki Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri tarafından hazırlanan 8 projeyi kabul etti.

Yurthaber 2024-04-19 09:36:43

Sandıkların kapanmasına dakikalar kala son seçim anketi! Betimar yayımlandı, AK Parti'den tepki geldi

Türkiye, bugün 2024 yerel seçimleri için sandık başına giderken, sandıkların kapanmasına dakikalar kala açıklanan anket gündem yarattı. Betimar tarafından yayımlanan anketlere AK Parti'den sert tepki geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, "Bugün ve özellikle bu saatlerde yayınlanan anketlerin hiçbir bilimsel geçerliliği ve güvenliği yoktur" dedi.

Haber 2024-03-31 18:37:42

İİBF’den TÜBİTAK destekli “Konuk Bilim İnsanı Ziyareti” etkinliği

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destekleme Programı kapsamında Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından “Konuk Bilim İnsanı Ziyareti Cross-Culturel Management: A Swedish Experience” etkinliği düzenlendi.

Yurthaber 2024-03-28 10:55:18

Sosyal medya onun itirafını konuşuyor! Erkeklere nasıl daha iyi bir sevgili olunacağını öğretiyorum

Sosyal medyada 'Cat Gately' kullanıcı adıyla paylaşım yapan bir kadın cinsellikten uzak kaldığını ve yetişkin dönemine geldiğinde cinsellik konusunda hiçbir bilgisi olmadığını fark ettiğini dile getirdi. Bilimsel ve fiziksel olarak cinsellik konusunda eğitim alan Gately, "Erkeklere nasıl daha iyi bir sevgili olunacağını öğretiyorum" dedi.

Trend 27-03-24 11:58

Progeria (erken yaşlanma hastalığı) nedir, neden olur? Progeria hastalığının tedavisi var mı?

Progeria, bilimsel olarak Hutchinson-Gilford progeria sendromu (HGPS) olarak adlandırılan nadir ve genetik bir hastalıktır. Bu sendrom, çocuklarda yaşlanma sürecinin hızlanmasıyla karakterizedir. Genellikle çocuk yaşta belirtiler gösterir ve yaşlanma belirtileri erken çocukluk döneminde başlar. Progeria, yaşamı tehdit eden bir durumdur.

Haber 26-03-24 18:21

Balık kokusu (trimetilaminüri) sendromu nedir? Balık kokusu (trimetilaminüri) sendromu belirtileri ve tedavisi

Balık kokusu sendromu, bilimsel olarak trimetilaminüri olarak adlandırılan nadir bir genetik bozukluktur. Bu sendromda vücut trimetilamin adı verilen bir kimyasalı normalden çok daha fazla üretir ve bu kimyasalın birikmesi sonucunda kişinin vücudundan, teri, idrarı ve solunum yoluyla balık benzeri bir koku yayılır.

Haber 26-03-24 12:45

Altınbaş Üniversitesi'nin 21 projesi TÜBİTAK'tan destek alacak

Altınbaş Üniversitesi'nin 21 projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenecek.

Yurthaber 25-03-24 11:25

MEB’den son dakika karne kararı! Öğrenci karnelerinde değişikliğe gidildi! İşte detaylar…

MEB öğrenci karneleri için önemli bir adım attı. Karneler için değişiklik kararı alındı. Karnelerde artık sadece ders notları olmayacak. MEB ortaokul öğrencilerinin ders notlarının yanında sosyal etkinliklere katılımlarını, karnelerinde ‘bilimsel’, ‘kültürel’, ‘sanatsal’, ‘sportif’ etkinlikler ve ‘toplum hizmeti’ olarak 5 ana başlıkta değerlendirmeye alacak. Sosyal etkinlikler, karnelerde ‘katılım’, ‘ürün ortaya koyma’, ‘performans gösterme’ ve ‘derece alma’ olmak üzere 4 ana düzeyde işlenecek.

Egitim 21-03-24 13:54

Düzce Üniversitesi 18 yaşında

Katma değerli bilimsel çalışmalarıyla bölgenin bilim, kültür ve sanat üssü haline Düzce Üniversitesi, düzenlediği görkemli programla 18. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Yurthaber 21-03-24 10:34

'Ölüm riski yüzde 91 daha yüksek' O diyetle ilgili çarpıcı araştırma! Kısa vadeli faydaları nedeniyle çok popülerdi

Amerikan Kalp Derneği’nin (AHA) tıp konferansında sunulan analiz araştırmasının ilk sonuçlarına göre, bir diyet modeli olan aralıklı oruç yönteminde günde sadece 8 saatlik bir zaman diliminde yemek yiyen kişilerin, kardiyovasküler hastalıktan ölüm riskinin yüzde 91 daha yüksek olduğu belirtildi. Çalışmanın henüz hakem onayından geçerek bilimsel dergide yayımlandığının altı çizildi.

Haber 20-03-24 23:05

Kırkkilit otunun faydaları nelerdir, kırkkilit otu ne işe yarar? Kırkkilit otu romatizmada nasıl kullanılır?

Geçmişten günümüze kadar sağlık için kullanılan birçok farklı bitki türü bulunmaktadır. Kırkkilit otu da bu bitki türleri arasında olmakla birlikte şifalı bir bitki olarak karşımıza çıkmaktadır. Bilimsel ismi Equisetum olan bu bitki, atkuyruğugiller ailesinin bir üyesi olarak bilinmektedir. Kendine yeşil rengiyle öne çıkan bu bitkinin sağlık üzerinde çeşitli yararları vardır. Peki, kırkkilit otunun faydaları nelerdir, ne işe yarar ve romatizmada nasıl kullanılır?

Haber 13-03-24 18:11

Kuru incirin faydaları nelerdir, nelere iyi gelir? Kuru incir günlük ne kadar tüketilmeli?

İnsan sağlığı için son derece faydalı olan çok sayıda meyve türü bulunmaktadır. İncir de bu meyvelerden biri olarak bilinmektedir. Bilimsel ismi Ficus olan incir, dut ailesine mensup bir meyve türüdür. İncirin kurutulmuş hâli ise kuru incir olarak tabir edilmektedir. Kuru incirin de taze incir meyvesi kadar sayısız yararı mevcuttur. Peki, kuru incirin faydaları nelerdir, nelere iyi gelir ve günlük ne kadar tüketilmeli?

Haber 12-03-24 18:16

Bal kabağı nasıl yazılır? Bal kabağı ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Bilimsel adı Cucurbita moschata olan bal kabağı Türkçede iri, içi turuncu, tatlı bir tür kabak olarak tanımlanır. Yani bitki bilimine özgü bir ad sözcüğü olan bal kabağı günlük yaşamda da yaygın olarak kullanılır. Bu sözcüğün yazılı dildeki kullanımında ise yaygın olarak yapılan bir hataya rastlanır. Bal kabağı birleşik kelime olduğu için ilgili sözcüğün bitişik mi ayrı mı yazıldığı genel olarak karıştırılır. Bu nedenle TDK’ye başvurularak bal kabağı doğru yazılışı açıklanmalıdır.

Egitim 12-03-24 18:13

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Mandal, TEKNOFEST'le yaşanan değişimi değerlendirdi:

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, "TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'yle 2018 yılından itibaren tüm Türkiye'de inanılmaz bir şekilde teknoloji bağımlılığından teknoloji tasarlayıcılığı ve geliştiriciliğine doğru bir dönüşüm var. Bu ülkemiz ve insanlık için bir kazanç." dedi.

Yurthaber 12-03-24 10:25

Misvak faydaları nelerdir, hangi hastalığa iyi gelir? Misvak dişi beyazlatır mı?

Misvak, yüzyıllardan beri kullanılan doğal bir ağaç dalı olarak karşımıza çıkan ve İslam’da da son derece büyük bir öneme sahip olan bir temizlik malzemesidir. Bilimsel ismi Salvadora persica olarak bilinen bir ağacın dallarının yontulma işleminden geçmesi sonucu ortaya çıkan misvak, özellikle ağış ve diş sağlığı açısından büyük yararlar sağlamaktadır. Peki, misvak faydaları nelerdir, hangi hastalığa iyi gelir ve dişi beyazlatır mı?

Haber 09-03-24 19:05

Altın çileğin faydaları nelerdir, altın çilek hangi hastalığa iyi gelir? Altın çilek günde ne kadar yenmeli?

Hem vitamin hem mineral hem de çeşitli antioksidanlar açısından zengin olan birçok meyve türü vardır. Altın çilek de bu meyve türlerinden biri olarak bilinmektedir. Bilimsel ismi Physalis peruviana olan altın çilek, Physalis ailesine mensup meyveli bir bitki çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Yüksek lif içeriğine sahip olan bu meyvenin sağlık açısından da önemli etkileri mevcuttur. Peki, altın çileğin faydaları nelerdir, hangi hastalığa iyi gelir ve günde ne kadar yenmeli?

Haber 09-03-24 19:04

Baklanın faydaları nelerdir? Bakla hangi hastalığa iyi gelir?

Besleyici nitelik taşıyan ve sağlık açısından önemli yararları olan birçok farklı baklagil çeşidi vardır. Bakla da bu baklagiller sınıfı içerisinde yer alan tek senelik bir bitki olarak karşımıza çıkmaktadır. Bilimsel ismi Vicia faba olan bakladan yaygın olarak yem bitkisi, hayvan yemi ve gıda tarımı yapılmaktadır. Lezzetli bir baklagil çeşidi olan baklanın sağlık alanında da çeşitli faydaları mevcuttur. Peki, baklanın faydaları nelerdir ve hangi hastalığa iyi gelir?

Haber 09-03-24 19:02

Armudun faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir? Armut günde kaç tane yenir?

Armut, hem tadı hem de kendine özgü aroması ile öne çıkan ve çok sayıda kişi tarafından tüketilen bir meyve çeşididir. Gülgiller ailesine mensup olan armudun bilimsel ismi Pyrus olarak bilinmektedir. Dünyanın birçok noktasında yetişebilen armut, vitamin ve mineraller açısından çok zengindir. Besin değeri oldukça yüksek olan armudun insan sağlığı üzerinde de sayısız faydası mevcuttur. Peki, armudun faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir ve günde kaç tane yenir?

Haber 05-03-24 17:36

Karahindiba faydaları nelerdir? Karahindiba hangi hastalığa iyi gelir?

Modern tıp alanında yapılan tedavilerde, tedaviye destek amacıyla geleneksel tıp alanından da faydalanılmaktadır. Karahindiba da geleneksel tıpta kullanılan ve oldukça şifalı olan bitkiler arasındadır. Papatyagiller ailesine dahil olan karahindibanın bilimsel ismi Taraxacum officinale şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Kullanım alanı da oldukça fazla olan karahindiba, sağlık açısından da oldukça yararlıdır. Peki, karahindiba faydaları nelerdir ve hangi hastalığa iyi gelir?

Haber 04-03-24 17:44

Dünyanın sonu böyle mi gelecek? Korkutan 'kıyamet' senaryosu: Güneş...

Dünyadaki yaşamın tam olarak kaç milyon yıldır var olduğunu kesin olarak söylemek zor. Bilimsel tahminler, 3,5 ila 3,8 milyar yıl önceyi gösteriyor. Ancak dünyada yaşam uzun bir süredir devam ediyor olsa da bu kez konumuz dünyadaki yaşam değil dünyanın sonu... İngiliz basını, dünyanın sonunun nasıl geleceği konusunu manşetlerine taşıdı! Korkutucu bir grafik, Güneş'in devasa bir 'kırmızı dev' yıldıza dönüşeceğini ve bildiğimiz güneş sisteminin sonu olacak kadar büyüyeceğini ortaya koydu.

Haber 04-03-24 10:01

Antalya Körfezi'ndeki denizanası yoğunluğu bilimsel incelemeye alındı

Çorum'da yolun karşısına geçmeye çalışırken kamyonetin çarptığı 9 yaşındaki çocuk yaralandı.

Yurthaber 27-02-24 14:38

Kuşburnunun faydaları nelerdir? Kuşburnu neye iyi gelir?

Ülkemizin birçok yerinde sağlık açısından önemli faydalar sağlayan çeşitli bitki türleri yetişmektedir. Kuşburnu da bu şifalı bitkiler arasında olup, sağlık dışında pek çok farklı alanda da kullanılabilmektedir. Bilimsel ismi Rosa canina olan kuşburnu, çalı tarzında bir görünüme sahiptir. Kuşburnu doğru bir şekilde tüketildiğinde insan sağlığına sayısız yararı olan bir bitki çeşididir. Peki, kuşburnunun faydaları nelerdir ve neye iyi gelir?

Haber 26-02-24 17:02

Karabaş otunun faydaları nelerdir? Karabaş otu hangi hastalığa iyi gelir, kimler kullanamaz?

Karabaş otu şifalı bitkiler arasında bulunan önemli bir bitki çeşididir. Bilimsel ismi Lavandula stoechas olan bu bitki, ballıbabagiller ailesine mensuptur. Geçmiş dönemlerde alternatif tıp alanında yaygın olarak kullanılan bu bitkinin bünyesinde pek çok önemli vitamin ve mineral vardır. Görüntüsü çalıyı andıran bu bitki, çok senelik bitki türlerinden biridir. Peki, karabaş otunun faydaları nelerdir, hangi hastalığa iyi gelir ve kimler kullanamaz?

Haber 23-02-24 18:36

İlk kez ortaya çıkarıldı! Depremin en korkunç saniyesini paylaştılar: O bölgelerden uzak durmamız lazım

6 Şubat depremlerinde 50 binden fazla vatandaşımızı kaybetmiştik. ODTÜ'lü bilim insanları depremi saniye saniye inceledi ve 24. saniyede 'enerji patlaması' yaşandığını tespit etti. İlk kez elde edilen veriler sonucunda ortaya çıkarılan tespitler dünyanın en prestijli bilimsel dergisi Science'ta yayınlandı. Prof. Dr. Erdin Bozkurt, "Bu makale bize gösteriyor ki fay ve fay bölgesinden uzak durmalıyız." dedi.

Haber 23-02-24 08:57

'Umut vadeden bir takviye' Uzmanlardan çocukluk çağı kanserlerine karşı propolis önerisi

Çocukluk çağı kanserleri arasında en çok görülen kanser türünün lösemi olduğuna dikkat çeken uzmanlar, löseminin çocuk çağı kanserlerinin yüzde 30’unu oluşturduğunu belirtti. Uzmanlar güncel bilimsel çalışmaların, propolisin çocukluk çağı kanser tedavilerine destek olabilecek değerli bir arı ürünü olduğunu belirtti.

Kadin 21-02-24 17:38

Dolgularda cıva tehlikesi! Zehirleyerek yıllarca; kronik yorgunluk, depresyon, uykusuzluk ve sindirim sorunlarına yol açıyor

Avrupa Birliğinin, gümüş dolgu olarak da bilinen ve cıva içerdiği öne sürülen amalgam dolguların kullanımı yasaklandı. Vücutta biriken cıvanın insan sağlığına etkileri hakkında uyarılarda bulunan Dr. Kerem Korkut, “Bilimsel kanıtlar, kronik cıva zehirlenmesinin; beyin, sinirler ve böbrek hasarı gibi pek çok daha farklı dokuyu etkileyebileceğini gösteriyor. Cıva zehirlenmesi yıllarca; kronik yorgunluk, depresyon, anksiyete, uykusuzluk ve sindirim sorunları semptomlarını tetikleyebilir." dedi.

Kadin 20-02-24 15:56

Balıkçılık Bilimi Forumu Antalya başladı

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Balıkçılık Bilimi Forumu'nun (Fish Forum) balıkçılık politikalarını bilimsel verilere dayalı şekillendirme fırsatı sunacağını belirtti.

Yurthaber 20-02-24 11:47

Neslinin devamı için suya geri salınan mersin balığı görüntüleriyle farkındalık artırılıyor

Mersin balığının Karadeniz'deki neslinin devamı için bilimsel çalışmaların yanı sıra sosyal medya üzerinden de farkındalık çalışması yürütülüyor.

Yurthaber 19-02-24 13:53

Eşiyle cinsel hayatının istatistiğini çıkarttı! Bilimsel verileri sosyal medyada gündem oldu... Uyuyormuş gibi yapmak 35 kez...

Sosyal medyadan yapılan bir paylaşım kısa sürede kullanıcıların ilgisini çekti. Eşler arasındaki cinsel hayatı esprili bir dille anlatan paylaşım kullanıcılara da eğlenceli anlar yaşattı. Sosyal medyada viral olan görüntülerde bir adamın eşiyle cinsel hayatına dair tuttuğu istatistiğin bilgileri yer aldı. Adamın yaptığı liste eşine kahkaha tufanı yaşattı.

Trend 17-02-24 13:33

İnsanlara çekici görünmenin bilimsel olarak kanıtlanmış 5 yolu! 2 farklı renk gömlek giydirildi ve sonuçlar inanılmaz

Bir bilim insanı sizi daha çekici hale getirmenin beş garantili yolunu açıkladı. Üstelik bu çekiciliğin arkasında bilim var ve bu bilim ameliyatı da gerektirmiyor. Giydiğimiz renklere ve takıldığımız arkadaşlara bağlı olarak insanların bizi nasıl gördüklerini ve daha çekici bulmalarını etkileyebiliyoruz. İşte sizi anında daha çekici hale getirecek ve diğer insanlara çekici görünmenizi sağlayacak o 5 bilimsel yol...

Kadin 12-02-24 11:10

Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzayda denediği projeyle hastalıklar sesten tespit edilebilecek!

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'nda gerçekleştirdiği bilimsel deneyler arasında yer alan VOKALKORD, seste meydana gelen frekans değişiminden yapay zeka desteğiyle rahatsızlıkların tespit edilmesini sağlıyor.

Haber 31-01-24 13:26

Bilim Erzurum yarıyıl tatilinde çocuklarla doldu

Erzurum'da Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) işbirliğinde hayata geçirilen Bilim Erzurum projesi, öğrencilerin yarıyıl tatilini de bilimsel çalışmalarla geçirmesini sağlıyor.

Yurthaber 26-01-24 14:12

İlk Türk astronot kimdir? Uzaya çıkan ilk Türk astronot kim oldu? Türkiye’nin ilk uzay yolcusu

Dünyanın ötesinde bulunan, hem enerji hem de maddeden oluşan sistem, uzay olarak karşımıza çıkmaktadır. Geçmişten günümüze kadar çok sayıda kişi uzay yolculuğu yapmıştır. Bu seyahatlerin bazıları askeri amaçlı, bazıları ise bilimsel amaçlı olmuştur. Son zamanlarda uzay yolculuğu ile ilgili birçok konu gündeme gelmektedir. Bu konulardan biri de ülkemizi temsil eden ve ilk uzay yolcusu olarak bilinen kişinin kim olduğudur. Peki, ilk Türk astronot kimdir, uzaya çıkan ilk Türk astronot kim oldu?

Haber 23-01-24 19:27

Cumhurbaşkanı Erdoğan video mesaj gönderdi: ‘Şunu hiçbir zaman unutmayınız…’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği Kongresi’ne gönderdiği video mesajda “Sizlerden bulunduğunuz ülkenin siyasi, sosyal, ekonomik, kültürel ve bilimsel hayatına daha fazla katılım sağlamanızı bekliyoruz. Şunu hiçbir zaman unutmayınız, asimilasyona karşı en büyük silahımız geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ana dillerini, kültürlerini ve medeniyet değerlerini öğretmektir." ifadelerini kullandı.

Haber 20-01-24 14:24

Kayseri Üniversitesi ile Osman Ulubaş Köşk Anadolu Lisesi arasında iki ayri protokol imzalandi

Kayseri Üniversitesi ile Osman Ulubaş Köşk Anadolu Lisesi arasında ‘Osman Ulubaş Köşk Anadolu Lisesi Uluslararası Birleşmiş Milletler Model Konferansı 2024 (Munos24)’ Projesi iş birliği protokolü ile sosyal, bilimsel ve kültürel iş birliği protokolü imzalandı.

Yurthaber 18-01-24 08:33

Türkiye'nin uzay macerasına saatler kaldı! İlk Türk astronot Alper Gezeravcı bu gece uzaya çıkacak: İşte ilk görevleri!

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, bu gece yarısı uzay yolculuğuna başlıyor. 14 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) kalacak olan Gezeravcı 13 farklı bilimsel deney gerçekleştirecek. Türkiye nefesini tuttu, geri sayıma geçti. İşte Gezeravcı'nın uzayda gerçekleştireceği deneyler ve yanında götüreceği eşyalar!

Haber 17-01-24 12:02

İzmir depremi ile ilgili korkutan tsunami hesaplaması! ‘Zorunda kalacağız’ diyerek duyurdu…

Türkiye'de peş peşe yaşanan depremlerin ardından bilimsel çalışmalara da hız verildi. Deprem tehlikesi ile sürekli karşı karşıya olan İzmir’de de bu kapsamda harekete geçilirken çok önemli bir çalışmaya da imza atıldı. İzmir Körfezi’ndeki deprem sonrası tsunami riskinin olacağı alanların hesaplandığı çalışma hakkında konuşan Doç. Dr. Sümer, “Belki de o alanlardan bazılarını toplanma merkezleri arasından çıkartmak zorunda kalacağız” dedi. İşte İzmir’deki deprem ve tsunami tehlikesinin detaylar...

Haber 16-01-24 11:17

ÖZEL | 'Dünyada bilinen en güçlü zehirlerden' Türkiye zehirlenen aileyi ve balon balığı tehlikesini konuşuyor! Uzman isim açıkladı 'Dişleri öyle güçlü ki...'

Türkiye balon balığı yiyerek zehirlenip hastaneye kaldırılan aileyi konuşuyor. Balon balığı tehlikesini bir kez daha gündeme getiren bu olayla alakalı Doç. Dr. Ali Rıza Köşker açıklamalar yaptı. Balon balıklarının dünyada bilinen en güçlü zehirlerden birini içerdiğini söyleyen Köşker, benekli balon balığının zehirli olduğunun bilimsel olarak ortaya konduğunu belirtip 'Tüketmeyin, tükettirmeyin' dedi. Güçlü diş yapısıyla öne çıkan balıkların balıkçıların av araçlarını dahi parçaladığını söyledi.

Haber 08-01-24 14:34

Sosyal medyayı sallayan bilimsel açıklama! Doktor ortalama penis boyunu açıkladı... Düşündüğünüz gibi değil

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Jen Caudle isimli bir doktor TikTok'tan yaptığı tıbbi paylaşımları sayesinde kısa sürede 160 bini aşkın takipçiye ulaştı. Dr. Jen Caudle şehir efsanesi haline gelen bir konuya açıklık getirerek sosyal medyanın ilgisini çekti. Fenomen doktor, penisin ortalama uzunluğunun çoğu insanın düşündüğünden çok daha küçük olduğunu açıkladıktan sonra viral oldu.

Trend 08-01-24 10:34

Güneş bizi nasıl etkiliyor? Ruh halimizin iyiliği için ışığı nasıl kullanabiliriz? Alican Elkorek tek tek açıkladı... Hepimize iyi gelecek

'İnsanlık Halleri' isimli podcast serisinde güneş ışığının önemi ve insan ruhu üzerindeki olumlu etkisi ele alındı. Alican Elkorek tarafından hazırlanıp sunulan serinin bu videosunda "Işığın bütünsel sağlığımızdaki önemi ve değeri nedir?" sorusuna yanıt arandı. Güneş ışığının beynimize olan bilimsel ve pozitif etkilerinden bahsedilen söz konusu videoda; gün doğumunda alınan güneş ışığı, ruh halimizi, uykumuzun kalitesini, konsantrasyonumuzu hatta cinsel hayatımızı olumlu etkilediği anlatıldı.

Haber 08-01-24 09:42

Bu ormana sadece bilim insanları girebiliyor! O ilde yer alıyor: Avrupa'da önemli bir yere sahip

Samsun Çarşamba'da bulunan 'Hacıosman Ormanı'na sadece bilim insanları girebiliyor. Pek çok hayvan türü ve endemik bitkinin bulunduğu orman Avrupa çapında önemli bir alana sahip. Doğa Koruma ve Milli Parklar Samsun Şube Müdürü Samet Yılmaz, "Buradaki ekosistem ve habitatın korunması için sadece bilimsel amaçlı çalışmalarına izin verilmektedir. Bu yüzden ziyaretçi girişine yasaktır" dedi.

Haber 07-01-24 18:21

Tırnakta beyaz leke neden olur, nasıl geçer? Tırnakta beyaz leke ne eksikliğinden kaynaklanır?

Parmaklarımızın uçlarında yer alan tırnaklar sağlığımızın bir yansıması olabilir. Tırnaklarda beliren beyaz lekeler, çok sayıda kişi için merak konusu olmakta ve birçok kişide de endişe uyandırmaktadır. Bu beyaz lekeler bilimsel olarak "leukonychia" olarak adlandırılır ve genellikle zararsız olmasına rağmen bazen dikkat edilmesi gereken bir durumu işaret edebilir. Peki, tırnaktaki beyaz lekeler neden olur?

Haber 06-01-24 18:13

Devlet destekleriyle geliştirilen yük taşıma robotu 30 ülkeye ihraç ediliyor

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) desteğiyle yerli imkanlarla geliştirilen otonom yük taşıma robotu SEIT, 3 kıtada 30 ülkeye ulaştı.

Finans 06-01-24 11:38

Konya'da bulundu! Bir ilk oldu '5 yıl içinde ortadan kalkacak' Çıktığı gezintide fark etti... Hemen harekete geçtiler

Konya, Geyik Dağları 2600 rakımda Hasan Hüseyin Kahriman'ın bulduğu, 'sirk buzulu' varlığı kanıtlandı. Akademisyenler "Arazi çalışmasıyla güncel buzulların varlığı doğrulandı. Bu, bilimsel olarak Geyik Dağı’nda güncel bir buzul varlığını tanımlayıp doğrulayan ilk çalışma. 2010'dan 2023'e dek 13 yıllık sürede buzulların yüzde 82’sinin eridiği görülüp küresel sıcaklıkların arttığı dönemde önümüzdeki yıllarda buzulların tamamen ortadan kalkacağı ifade edilebilir" dedi.

Haber 04-01-24 10:52

Kaliteli uyku taktikleri nelerdir? Tek tek açıkladı: Bu yöntemleri mutlaka deneyin... Siz de şaşıracaksınız

'İnsanlık Halleri' isimli podcast serisinde uykunun değeri ve kaliteli uyku yöntemleri ele alındı. Alican Elkorek tarafından hazırlanıp sunulan serinin bu videosunda "Kaliteli uyku taktikleri nelerdir?" sorusuna yanıt arandı. Uykunun hormonların, duygularımızın, düşüncelerimizin ve beynimizin yenilendiği oldukça aktif bir süreç olduğunun vurgulandığı söz konusu videoda, uykunun değeri bilimsel olarak ortaya konuldu.

Haber 27-12-23 18:49

Sebze ve meyveleri yıkarken bunu yapıyorsanız dikkat! Bilimsel çalışmalar ortaya koydu, vücuda büyük zararı var

Sebze ve meyveleri yıkamak ve suda bekletmek sağlık açısından oldukça önemlidir. Koronavirüs salgını sürecinden bu yana besinleri sirkeli ya da karbonatlı suda bekletmenin yaygınlaştı. Uzmanlar tarımda bitkilere zarar verme potansiyeli bulunan haşereleri ve istenmeyen yabani otları yok etmek için kullanılan bir madde olan pestisitin sağlığa son derece zararlı olduğunu belirtip uyarıda bulundu.

Haber 26-12-23 13:12

Yemek ve duyguların bilimsel ilişkisi: Fizyolojik olarak inanılmaz varlıklarız

"İnsanlık Halleri" isimli podcast serisinde bu kez "Yemek ve duyguların bilimsel ilişkisi" incelendi. Alican Elkorek tarafından hazırlanıp sunulan serinin bu videosunda, "Yemek ve duyguların bilimsel ilişkisi" konusuna odaklanıldı. Serinin yeni videosunda yemek ve duyguların bağlantıları detaylı şekilde anlatıldı.

Yemek 21-12-23 13:07

Sigara cinsel hayatı etkiler mi? Sigara cinselliğe zararlı mı?

Tüm dünyada sağlığa zararlı olarak gösterilen ürünlerden biri sigaradır. Yapılan tıbbi araştırmalar sonucunda, sigaranın birçok sağlık sorunu ile birlikte ölüme sebebiyet verdiği görülmüştür. Bu yüzden sigaranın insan vücuduna zararlı etkileri olduğu ifade edilir. Ancak, yapılan bilimsel çalışmalar sigaranın cinsel fonksiyonları da bozduğunu göstermektedir. Peki, sigara cinsel hayatı etkiler mi?

Kadin 16-12-23 20:36