Bingol Doga Koruma Ve Milli Parklar Sube Muduru Aslan Mac Haberleri

Çorum'da doğa koruma ekipleri ile avcılar aslan izi sürdü

Bayat ilçesine bağlı Aşağı Emirhalil köyü kırsalında görüldüğü iddia edilen aslanın bulunması için yapılan çalışmada aslana ait herhangi bir ize rastlanmazken domuz, çakal ve tilki izleri tespit edildi - Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mustafa Gözler: - "Bu bölgede aslan yok, bol miktarda çakal var. Kurt da gelir. Hayvanları telef eden çakal ya da kurttur büyük ihtimalle"

Yurthaber 2020-06-13 12:05:38

Çorum'da aslan görüldüğü iddiası heyecana neden oldu

Doğa Koruma ve Milli Parklar Çorum Şube Müdürü Mustafa Gözler: - "Biz, iddia üzerine bölgede inceleme yaparak drone ile görüntüler aldık. Eğer bölgede aslan ve benzer bir hayvan varsa fotokapanlarca tespit edilir. Aslan olabileceği yönünde herhangi bir beklentimiz yok"

Yurthaber 2020-06-10 15:53:39

Bartın Valisi Güner köy muhtarlarıyla buluştu

Bartın Valisi Sinan Güner, Arıt bölgesi köy muhtarlarıyla bir araya geldi.Arıt Çok Programlı Anadolu Lisesinde yapılan toplantıda İl Jandarma Komutanı Albay Fahri Semiz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, Ak Parti İl Başkanı Turan Kalaycı, İl Müftüsü Abdülcelil Çakar, Bedaş İşletme Müdürü Ali Fuat Aslan, İdare ve Denetim Müdürü Ali Taşçı, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Nurhan Doğruöz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Abdulsettar Bayram, Orman İşletme Müdürü Selahattin Yanık, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ahat Deliorman, DSİ 233.

Yurthaber 2020-01-16 16:28:36

Yol kenarında yaralı halde buldu, 900 kilometre yanında taşıdı

Sivas’ta yaşayan Sabri Aslan, Denizli’de seyahati esnasında gördüğü yaralı şahini aracına alıp, 900 kilometre yol gittikten sonra Sivas’ta Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim etti.Sivas’ta fırıncılık yapan Sabri Aslan, bir işi için gittiği Denizli ilinden Sivas’a dönerken Denizli sınırları içerisinde bir şahinin uçmakta güçlük çektiğini fark etti.

Haber 2019-12-31 09:27:07

Donmak üzere olan yavru köpekler kurtarıldı

Hakkari’de sahipsiz halde bulunan ve donmak üzere olan yavru köpekler, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından kurtarıldı.Kış mevsiminin zor geçtiği Hakkari’de, Çukurca yolu Oğul köyü yol ayrımında sahipsiz bulunan yavru köpekler, donmak üzereyken Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü personeli Rabia Aslan ve beraberindeki ekip tarafından kurtarıldı.

Yurthaber 03-01-19 12:25

Van Gölü'nde martı ölümleri

Van Gölü'ndeki Adır ve Çarpanak adalarında telef olan martılar belediye ekipleri tarafından kıyıdan temizlendi - Yaban Hayvanları Koruma Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan: - "Doğa Koruma ve Milli Parklar Van Şube Müdürlüğü ile beraber bu üreme alanlarını kontrol ediyoruz. Martı ölümleriyle ilgili gerekli önlemleri alıyoruz. Halkın korkacağı herhangi bir şey yok. Bunlar rutin ölümlerdir"

Haber 14-08-18 18:09

Kara Avcılığı Sezonu Kapandı

Bingöl Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Aslan Maç, Kara Avcılığı sezonunun kapandığını bildirdi.Kara...

Yurthaber 26-02-18 18:30

Kara Avcılığı sezonu kapandı

Bingöl Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Aslan Maç, Kara Avcılığı sezonunun kapandığını bildirdi.Kara Avcılığının belirli tarihler arasında yapıldığını belirten Bingöl Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Aslan Maç, 2017-2018 kara avcılığı av sezonunun kapandığını açıkladı.19 Ağustos 2017 tarihinde başlayan av sezonunun 25 Şubat 2018 tarihi ile kapandığını vurgulayan Maç, “ Av sezonu, av ve yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme gibi yaşama evreleri dikkate alınarak belirlenmekte olup, 2017-2018 Av Dönemi Merkez Av Komisyon Kararı ile belirlenen av sezonu 19 Ağustos 2017 tarihinde başlamış ve 25 Şubat 2018 tarihi itibariyle kapanmıştır.

Haber 26-02-18 17:38

(Görüntülü Haber)Yol Kontrolünde Bulunan Yavru Aslan Koruma Altında

- ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde güvenlik güçlerinin yol kontrolü sırasında durdurduğu araçta bulunan yavru aslan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa

Yurthaber 24-08-17 11:59

Yol Kontrolünde Bulunan Yavru Aslan Koruma Altında

- ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde güvenlik güçlerinin yol kontrolü sırasında durdurduğu araçta bulunan yavru aslan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa

Yurthaber 23-08-17 18:13

Uzmanlar, Lav Tüpü Mağarası'nı Inceledi

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA) HATAY'ın Hassa İlçesi'ndeki magmatik doga oluşumu 'Lav Tüpü Mağarası'nda Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Mağara Koruma

Yurthaber 11-11-16 13:29