Binyamin Netanyahu Haberleri Ve Son Dakika Binyamin Netanyahu Haberleri

Binyamin Netanyahu Haberleri Ve Son Dakika Binyamin Netanyahu Haberleri

21 Ekim 1949 doğumlu Binyamin Netanyahu, İsrailli politikacıdır. Askerliği döneminde Altı-Gün Savaşı’nda İsrail Güvenlik Kuvvetleri’ne katılmış daha sonra birçok operasyonda, Yom Kippur Savaşı’nda görev almıştır. Terhisini takiben 1988 senesine kadar Birleşmiş Milletler İsrail Elçiliği yaptı ve daha sonra politikaya atılarak Likud Parti’sinin başkanlığını yaptı. 1996-1999 yılları arasında başbakanlık yapan Netanyahu 1999’da seçimi kaybedince bir süre politikadan çekildi ama 2002-2003 ve 2003-2005 yıllarındaki hükümetlerde görev yaptı. 2005’te tekrar Likud Partisi’nin başına geçen Netanyahu ilerleyen yıllarda koalisyon hükümetlerinde Finans, Dış İlişkiler, İletişim, Ekonomi, Savunma alanlarında görev aldı ve bakanlık yaptı. 2020’de beşinci dönem Başkanlık için yemin etti ama Mayıs 2021’de muhalefetin arasında anlaşması ile başkanlıktan alındı.

Binyamin Netanyahu Haberleri

Netanyahu köşeye sıkıştı! Kendi bakanlarına yalan makinesi testi uygulayacak

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu kendi kabinesine dahi güvenemez hale geldi. Öyle ki Netanyahu'nun kabine toplantılarına katılan bakanlara yalan makinesi testi yapılmasıyla ilgili yasa hazırlığında olunduğu bildirildi.

Haber 07-01-2024 17:41

Netanyahu'dan 'savaş daha uzun aylar boyunca devam edecek' mesajı!

Gazze'yi işgali nedeniyle tüm dünyanın konuştuğu İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, savaşa ilişkin açıklamalar yaptı. Netanyahu, “Savaş devam ediyor. Tüm cephelerde savaşıyoruz. Büyük başarılar elde ettik ama aynı zamanda acı bir bedel ödedik. Zafere ulaşmak daha fazla zaman gerektiriyor." dedi. Netanyahu, "Savaş daha uzun aylar boyunca devam edecek” diye de ekledi.

Haber 31-12-2023 11:37

İsrail yönetiminde 'dinleme cihazı' krizi! Netanyahu'nun korumalarının Genelkurmay Başkanı'nın eşyalarını aramak istemesi gündem oldu

İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu’nun da olduğu Savaş Kabinesi'nde yaşanan 'dinleme cihazı' krizi gündeme oturdu. İsrail basınında 'sıra dışı bir olay' olarak nitelendirilen habere göre, Başbakanlık Ofisine bağlı güvenlik ekipleri, “dinleme cihazı” bulundurma ihtimaline karşı İsrail Genelkurmay Başkanının üstünü ve eşyalarını aramak istedi. Oldukça öfkelenen Halevi’nin ise olaya tepki gösterdiği belirtildi.

Haber 05-12-2023 22:52

Orduyu topa tuttu! Babası konuşurken o paylaştı, Yair Netanyahu'ya zehir zemberek yanıt geldi

Gazze'yi işgali nedeniyle tüm dünyanın konuştuğu İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun oğlu Yair Netanyahu, İsrail ordusunu (IDF) hedef aldığı açıklamalarıyla yeni tartışmaların fitilini ateşledi. Babasının basın açıklaması yaptığı sırada sosyal medyadan paylaşım yapan oğul Netanyahu, orduyla yetinmeyip mahkemelere ve basına da sert çıktı. IDF ihtiyat kuvvetleri ise Yair Netanyahu'ya ateş püsküren bir yanıt verdi.

Haber 20-11-2023 12:04

Netanyahu canlı yayında çileden çıktı! Bu kez müttefiki ABD'ye gözdağı verdi: Sıra size geliyor

Savaştan sonra her açıklaması dikkatle takip edilen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu katıldığı canlı yayında adeta çileden çıktı. Sunucunun yönelttiği soruya öfkelenen Netanyahu ayrıca savaşta tarihe geçecek destekler aldığı müttefiki ABD'ye de "Sıra size geliyor" diyerek gözdağı verdi.

Haber 14-11-2023 08:39

O ilimizde Netanyahu'nun maketini üst geçide astılar! Üzerinde 'Terörist İsrail' yazısı yer aldı

Afyonkarahisar'da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun maketi, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce üst geçide asıldı. Maketin üzerinde 'Terörist İsrail' yazısının yer aldığı görüldü. Maket üst geçitten kaldırılırken olayla ilgili inceleme başlatıldığı öğrenildi.

Haber 30-10-2023 17:17

İsraillilerin Netanyahu öfkesi büyüyor! Fatih Altaylı'dan çok konuşulacak sözler: 'Kendi halkı köpek yapar onu'

İsrail'in Gazze'yi 2 haftadan uzun süredir bombardıman altında tutması nedeniyle dünyanın en çok zikrettiği isimlerden biri Netanyahu. Gazeteci Fatih Altaylı, İsrail halkının Netanyahu'ya öfkesi hakkında çok konuşulacak bir yorum yaptı. Dün sosyal medyada viral olan bir videoda İsrail askerinin Netanyahu'ya bağırması gündem olmuştu. Altaylı, "Netanyahu'nun hakkından İsraillilerin geleceğini" belirtip dikkat çeken sözler kullandı.

Haber 23-10-2023 08:47

Netanyahu'nun tadını kaçıracak sonuçlar! İsrail basınına damgasını vuran anket sonuçları geldi

Dünya Gazze sınırında eli tetikte bekleyen İsrail askerlerinin kara harekatına ne zaman başlayacağına kilitlenmiş haldeyken Binyamin Netanyahu'nun tadını kaçıracak bir anket sonucu paylaşıldı. 7 Ekim'de Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın düzenlediği 'Aksa Tufanı' operasyonu ülkede büyük şok yaratmıştı. İsrailliler görüş belirtti, o sonuçlar ülke basınına damgasını vurdu.

Haber 20-10-2023 16:45

Tüm dünyanın gözü ona çevrilmişti! İsrail'in katliamı sonrası Netanyahu suçu İslami Cihad'a attı: 'Bize gelen istihbaratlara göre...'

İnsanlık tarihine şimdiden kara bir leke olarak geçen saldırının ardından Binyamin Netanyahu'dan ilk açıklama geldi. 7 Ekim'den beri Gazze topraklarına ardı arkası kesilmeyen saldırılar düzenleyip zulüm işleyen İsrail'in yüzlerce sivilin ölümüne yol açan hastane saldırısını Netanyahu, İsrail'in yapmadığını öne sürdü. Netanyahu, kendilerine birçok kaynaktan geldiğini iddia ettiği istihbaratı da paylaştı.

Haber 17-10-2023 23:30

Erdoğan 2 lideri aynı hafta ağırlayacaktı! İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Türkiye ziyareti ertelendi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Türkiye ve Güney Kıbrıs ziyaretleri sağlık sorunları nedeniyle ertelendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önümüzdeki hafta Filistin Başbakanı Mahmud Abbas'ın ardından Netanyahu'yu ağırlaması planlanıyordu.

Haber 23-07-2023 11:32

Dünyanın gözü Türkiye'de olacak! Mahmut Abbas ve Binyamin Netanyahu Ankara'ya gelecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın diplomasi trafiği devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 25 Temmuz'da Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, 28 Temmuz'da ise İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Türkiye'yi ziyaret edeceğini bildirdi.

Haber 20-07-2023 23:26

İsrail Başbakanı Netanyahu'yu sıcak çarptı! Taburcu edildikten sonra açıklama yaptı: 'İyi bir fikir değildi'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, baş dönmesi şikayetiyle dün yatırıldığı hastaneden taburcu edildi. Tedavisinin ardından yaptığı açıklamada Netanyahu, “Dün Taberiye Gölü’nde güneşin altında eşimle şapkasız ve susuz vakit geçirdim. İyi bir fikir değildi” dedi.

Haber 16-07-2023 16:36

Netanyahu'den ilginç karar! ABD karşıtı paylaşımlarının ardından oğlu Yair’e sosyal medyayı yasakladı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, internet üzerinden yaptığı aşırıcı ve tartışmalı paylaşımlarıyla gündeme gelen oğlu Yair Netanyahu'ya "sosyal medya kısıtlaması" getirdiği bildirildi.

Haber 13-04-2023 16:56

İsrail'de hükümet protestoları devam ediyor! 'Yanlış nesle düştünüz'

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de bir araya gelen binlerce kişi, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin "yargıyı zayıflatma" girişimlerini ve aşırı sağcı politikalarını protesto etti. Göstericiler ellerinde "Hükümeti değiştireceğiz, yanlış nesle düştünüz" yazılı pankartlarla sloganlar attı.

Haber 04-02-2023 23:29

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan İsrail Başbakanı Netanyahu'ya 'geçmiş olsun' mektubu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kudüs'teki sinagog saldırısı nedeniyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya geçmiş olsun mektubu gönderdi.

Haber 29-01-2023 18:27

İsrail'in eski Başbakanı Binyamin Netenyahu'dan uyandırma servisi! “Kalk, sen oy vermezsen kaybederiz.”

Meclisin feshedilmesinin ardından son dört yılda beşinci kez sandığa giden İsrail'de halk, erken seçimler için oy kullandı. 6 milyon 788 bin seçmenin oy kullanması beklenen seçimler bugün sabah 07.00'de başladı. Birinci gelmesi beklenen Likud Partisi lideri ve ülkenin eski Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, oy vermesi için bir genci uykusundan uyandırdığı görüntüler sosyal medyada viral oldu.

Trend 01-11-2022 15:31

Netanyahu 'İş bitti' dedi, son noktayı koydu! İsrail'de hükümet düşecek mi?

İsrail'de hükümet krizi nedeniyle siyaset çalkalanıyor. Ülkede hükümetin düşmesi olasılığı tartışılıyor. İsrail Başbakanı Naftail Bennett hükümetin korunması amacıyla çabalarını sürdürüyor. Ancak eski İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise İsraillilerin sokağa çıkmaya korktuğunu dile getiriyor. Hükümetin düşmesine kesin gözüyle bakan Netanyahu, Naftali'ye 'İş bitti' diyerek net mesaj verdi.

Haber 09-05-2022 22:20

Eski İsrail Başbakanı Netanyahu, Biden ile alay etti

Eski İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail Başbakanı Naftali Bennett ile yaptığı görüşmede uyukladığı ileri sürülen anlarla dalga geçti.

Haber 20-09-2021 09:28

İsrail'de Netanyahu başbakanlık görevini Naftali Bennett'e devretti

İsrail'de eski Başbakan Binyamin Netanyahu görevini halefi Yamina Partisi lideri Naftali Bennett'e teslim etti.

Haber 14-06-2021 16:25

Dünya liderlerinden İsrail'in yeni Başbakanı Bennett'e tebrik

İsrail'de muhalif partilerin kurduğu koalisyon hükümetinin Mecliste güven oyu almasıyla 12 yıllık Netanyahu dönemi sona erdi, yerine Yamina lideri Bennett geldi. Ülkede kurulan yeni hükümete, dünya liderlerinden tebrik mesajları geldi.

Haber 14-06-2021 00:11

İsrail'de binlerce kişi Netanyahu'nun gidişini kutladı

İsrail’de 12 yıllık Binyamin Netanyahu dönemine son veren koalisyon hükümetinin güvenoyu alması ile binlerce kişi sokaklara dökülerek, Netanyahu’nun gidişini kutladı.

Haber 13-06-2021 22:25

Binyamin Netanyahu kimdir ve kaç yaşında? İşte Netanyahu biyografisi

Binyamin Netanyahu'nun hayatı merak ediliyor. Netanyahu İsrail'in en uzun süre görevde kalan başbakanıdır. Peki Binyamin Netanyahu kimdir ve kaç yaşında? İşte Netanyahu biyografisi...

Haber 13-06-2021 22:21

Netanyahu'nun yerine kim gelecek? İsrail yeni Meclis Başkanı kim olacak?

Netanyahu karşıtı koalisyonun güven oylaması öncesi Mecliste yeni başkanın seçilmesi adına oylama yapıldı. Bu oylamanın sonunda Netanyahu'nun yerine kim geldi?İsrail yeni Meclis Başkanı kim olacak? sorularının yanıtı araştırılmaya başlandı. İşte ayrıntılar...

Haber 13-06-2021 21:40

Son dakika! İsrail'de 12 yıllık Netanyahu dönemi sona erdi

İsrail'de Gelecek Var ve Yamina Partilerinin öncülüğünde kurulan koalisyon hükümetinin güven oyu almasıyla 12 yıldır devam eden Başbakan Binyamin Netanyahu dönemi bitti. Netanyahu'dan boşalacak koltuğu 2 yıllığına Yamina lideri Naftali Bennett elinde tutacak. Bennett, Ağustos 2023'te koltuğu koalisyon ortağı Gelecek Var Partisi lideri Yair Lapid'e devredecek.

Haber 13-06-2021 21:01

Beyaz Saray, İsrail'de hükümet değişikliğinin ABD-İsrail ilişkilerini etkilemeyeceğini vurguladı

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, İsrail'de koalisyon hükümeti kurulmasının ABD-İsrail ilişkilerini etkilemeyeceğini ve bu ülkenin "önemli bir stratejik ortak" olmaya devam edeceğini söyledi.

Haber 03-06-2021 21:43

Netanyahu'nun rakipleri hükümet kurma konusunda anlaştı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun rakipleri Yesh Atid (Gelecek Var) ile Yamina Partisi'nin liderliğindeki muhalefet partileri koalisyon hükümetini kurma konusunda anlaşmaya vardı.

Haber 02-06-2021 22:44

İsrail’de Yamina partisi lideri Bennett, Netanyahu karşıtı koalisyona katılmayı kabul etti

İsrail’de Yamina Partisi lideri Naftali Bennett, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun siyasi rakibi Yesh Atid Partisi ile koalisyon hükümeti kurmayı kabul ettiklerini duyurdu.

Haber 30-05-2021 21:50

Netanyahu'dan BM'nin kararına tepki

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyinin, ülkesinin insan hakları ihlallerini soruşturmak üzere bağımsız uluslararası soruşturma komisyonu kurulmasını öngören kararı onaylamasına tepki gösterdi.

Haber 27-05-2021 22:15

Netanyahu'dan yeni Mossad Başkanı'na talimat: Bu sizin ilk göreviniz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Dış İstihbarat Servisi Mossad'ın başkanlığına David Barnea’nın getirildiğini duyurdu. Netanyahu açıklamasında, "İran'ın nükleer silah edinmesini engellemek için her şeyi yapacağız, çünkü mesele bizim varlığımız etrafında dönüyor. Bu sizin ilk göreviniz." ifadelerini kullandı.

Haber 24-05-2021 21:30

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Akşener'e dava

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında kendisine yönelik sözleri nedeniyle 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Haber 20-05-2021 12:50

Netanyahu, Biden'ın ateşkes için gerginliğin düşürülmesi talebini kabul etmedi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden'ın "ateşkes için gerginliğin düşürülmesi talebini" kabul etmedi.

Haber 19-05-2021 20:57

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Meral Akşener'e sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kütüphane Söyleşileri” programında, gençlerin sorularını yanıtladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ifadelerine tepki gösteren Erdoğan, "Filistin dendiği zaman benim ciğerlerim adeta sese gelir ve o, Filistin’in haritadaki yerini bilmeyecek kadar zavallıdır" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Yakında FETÖ takımından da önemli bir ismi açıklayacağız, şu anda elimizde. Kimi yakaladık, hesaba çektik, onun açıklamasını da inşallah yapacağız" dedi.

Haber 19-05-2021 20:21

Son dakika! Biden, Netanyahu ile görüştü: Gerginliği düşürün

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, bölgede ateşkese giden yolda bugün gerginliğin ciddi derecede düşürülmesini beklediğini iletti.

Haber 19-05-2021 16:56

Netanyahu'dan skandal sözler: Tarih vermek imkansız

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'ye hava saldırılarının sonlanması için belirlenmiş bir tarih olmadığını söyledi. Netanyahu, "Bir kronometreyle durmuyoruz. Operasyonun hedeflerine ulaşmasını istiyoruz'' dedi.

Haber 19-05-2021 15:35

Netanyahu Gazze saldırılarını bitirmek için ABD'den 2-3 gün süre istedi

ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı telefon görüşmesinde, Gazze Şeridi'ndeki askeri operasyonun devam etmesi konusunda kararlı olduğunu belirten İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları bitirmek için ABD yönetiminden 2-3 gün süre istediği belirtildi.

Haber 18-05-2021 15:11

ABD Başkanı Biden, Netanyahu ile görüştü

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmesi gerçekleştirerek, ateşkesi desteklediklerini söyledi.

Haber 18-05-2021 00:46

Biden'dan şaşırtan hareket! Gazetecinin İsrail sorusunu cevaplamadan salonu terk etti

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail-Filistin arasında neden ateşkes çağrısı yapmadıklarının sorulması üzerine, bir saat içinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüşeceklerini ve ardından açıklama yapacaklarını belirtti. Biden bir başka gazetecinin İsrail'in eylemlerinin orantılı olduğuna inanıyor musunuz?" sorusuna ise yanıt vermeden salondan ayrıldı.

Haber 17-05-2021 21:10

Almanya Başbakanı Merkel, İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüştü

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüştü.

Haber 17-05-2021 17:48

Netanyahu eleştirilerin saçma olduğunu savundu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, iktidarını korumak için Gazze'ye saldırı başlattığı yönündeki eleştirilerinin "saçma" olduğunu savundu.

Haber 17-05-2021 13:46

İsrail Başbakanı Netanyahu Gazze'ye saldırıların devam edeceğini söyledi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 10 Mayıs'tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlenen ve 41'i çocuk 145 Filistinlinin hayatını kaybettiği saldırıların devam edeceğini belirtti.

Haber 16-05-2021 00:50

ABD Başkanı Joe Biden ve Mahmud Abbas arasında kritik görüşme

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, ABD Başkanı Joe Biden ile Filistin'deki ve bölgedeki son gelişmeleri ele aldığı belirtildi.

Haber 15-05-2021 20:48

ABD Başkanı Joe Biden İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile telefonda görüştü

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve ABD Başkanı Joe Biden görüşmesinin detayları açıklandı. Netanyahu görüşmede İsrail’in sivillere zarar vermekten kaçındığını ve savaş uçaklarının bombalamadan önce binaların tahliye edilmesi için süre tanıdığını söyledi.

Haber 15-05-2021 20:18

Netanyahu, Gazze'ye saldırıların devam edeceğini söyledi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "daha bitmedi" diyerek abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sürdüreceklerini belirtti. İsrail savaş uçakları, Gazze’nin batısında bulunan Filistin İçişleri Bakanlığı binasını vurdu. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 10 Mayıs'tan bu yana İsrail'in Gazze saldırılarında 126 Filistinli hayatını kaybetti. Yaralı sayısının ise 950'ye yükseldiği ifade edildi.

Haber 14-05-2021 19:00

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Netanyahu hükümeti bir suç makinesidir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'de Netanyahu hükümetini suç makinesine benzeterek "Uluslararası hukuka göre işlemediği suç kalmamıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Haber 14-05-2021 12:07

ABD Başkanı Joe Biden: Binlerce roket topraklarına düşerken İsrail'in kendini savunma hakkı var

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüştüğünü belirterek "Binlerce roket topraklarına düşerken İsrail'in kendini savunma hakkı var." dedi.

Haber 13-05-2021 00:02

İsrail'in Gazze'ye saldırıları sürüyor! 14 katlı bina vuruldu

İsrail, abluka altındaki Gazze'nin en işlek bölgelerinden birinde yer alan dairelerin ve ticari ofislerin bulunduğu 14 katlı Eş-Şuruk adlı binayı hava saldırısıyla yerle bir etti. Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in Hamas'a çok daha yüksek bir güçle karşılık verdiğini ve buna devam edeceklerini söyledi.

Haber 12-05-2021 17:56

Netanyahu'dan skandal sözler: Saldırmaya devam edeceğiz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas’ın İsrail’e yönelik roketli saldırılarına değinerek, Hamas ve Filistinli grupların İsrail’e yönelik saldırılarının karşılığını ödeyeceklerini söyledi.

Haber 11-05-2021 23:48

Netanyahu'dan korkunç açıklama: Gazze'ye saldırılar yoğunlaşacak

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları artıracaklarını açıkladı.

Haber 11-05-2021 18:42

Netanyahu: İsrail büyük bir güçle karşılık verecek

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi’nden İsrail’e atılan roketlere ilişkin, "İsrail büyük bir güçle karşılık verecek" dedi.

Haber 10-05-2021 22:20