Birlesik Kore Haberleri

ABD ile Güney Kore'ye yeni misilleme: Kuzey Kore düşmanın başkentini hedef gösterdi!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un "dünyanın en güçlüleri" arasında olarak nitelediği ve yeni geliştirilen tank kamuoyuna tanıtıldı. Tanklarla gerçek atış tatbikatı gerçekleştirildiği bildirilirken, hedef olarak "düşmanın başkenti" gösterildi.

Haber 2024-03-14 10:34:03

Kuzey Kore'den savaş sinyali: Dev tatbikat görüntülendi... ABD ve Güney Kore'ye rest: Ağır bedel ödeyecekler!

Güney Kore ile ABD arasındaki stratejik iş birliği ilişkilerinin geliştirilmesi, bölgedeki diğer devletleri de hareketlendirdi. Özellikle Kuzey Kore cephesinden önemli hamleler geliyor. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, orduya savaş hazırlıklarını artırma emri verdikten sonra ilk görüntüler geldi. Görüntüler uluslararası kamuoyunda büyük endişe yaratırken Kuzey Kore lideri Kim, ABD ve Güney Kore'nin "ağır bedel" ödeyeceği uyarısında bulundu.

Haber 2024-03-08 09:29:40

Şenol Güneş dillerini bile öğrenmeye başladı! Güney Kore Milli Takımı için iddialar ciddileşiyor! Şenol Güneş'in yardımcısından açıklama geldi...

Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra hiçbir takım çalıştırmayan Şenol Güneş'in adı Güney Kore Milli Takımı için geçiyor. Öyle ki, tecrübeli teknik adamın Korece öğrenmeye başladığı öğrenildi. Güneş'in yardımcısı Şeref Çiçek, teklif gelmesi halinde Şenol Güneş'in teklifi kabul edeceğini açıkladı.

Spor 2024-02-21 16:20:07

Kim yeni hediyesiyle çok mutlu! Putin'den dostuna 'araba' kıyağı: 'Biz yaptık, sen bin'

Rusya lideri Vladimir Putin'in Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a yaptığı jest dünyanın gündemine bomba gibi düştü. İki lider son dönemlerde sıcak temaslarıyla dikkatleri üzerlerine çekiyordu. Putin'in Rusya üretimi araba hediyesi karşısında Kuzey Koreli aile mutluluğunu bizzat dile getirdi.

Haber 2024-02-20 09:49:28

Asya'da tansiyon tavan yaptı: Su altı nükleer silah denemesi sonrası Kuzey Kore'den yeni hamle!

Güney Kore ve Kuzey Kore'nin arasındaki tansiyon giderek artıyor. Yine bu ay içerisinde su altı nükleer silah sistemini deneyen Kuzey Kore'den yeni hamle geldi. Güney Kore, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne doğru seyir füzesi fırlattığını açıkladı.

Haber 28-01-24 11:19

Squid Game 2. sezonu için müjde geldi! Geri dönüyor

Netflix’in en çok izlenen yapımlarından biri olan Squid Game, tüm dünyada dikkatleri üzerine çekerek popüler olmayı başarmıştı. Güney Kore yapımı dizinin ikinci sezonu büyük bir merakla beklenirken hayranlarına müjde geldi. Squid Game 2. sezon yayın tarihi henüz kesinleşmese de 2024 yılının sonuna kadar seyircisini selamlayacağı açıklandı.

Trend 25-01-24 13:38

Kuzey Kore iki genci böyle cezalandırdı! Her şey halkın gözleri önünde oldu, cezanın sebebi şoke etti

Kuzey Kore'de iki genç, Güney Kore dizisi izledikleri için kamuya açık bir stadyumda halkın gözleri önünde cezalandırıldı. Gençlerin 12 yıllık ağır iş cezası aldıkları belirtildi. Videoda "Çürümüş kukla rejimin (Güney Kore) kültürü gençlere bile yayıldı" ve "Henüz 16 yaşındalar ama kendi geleceklerini mahvettiler" ifadelerinin yer aldığı aktarıldı.

Trend 18-01-24 19:37

Rusya ile Kuzey Kore arasındaki temas ABD'de 'Ukrayna ittifakı' endişesi uyandırdı!

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Choe Son-hui'nin Rusya ziyareti Washington cephesinde "silah transferi" endişe uyandırdı. ABD cephesi iki ülkenin ilişkinin "açık" olduğunu belirterek, Rusya'ya Ukrayna'da sağlanan desteğin kesilmesini talep etti. Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Kuzey Kore'ye diplomasi çağrısında bulundu.

Haber 18-01-24 10:17

Rusya ile Kuzey Kore arasındaki temas ABD'de 'Ukrayna ittifakı' endişesi uyandırdı!

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Choe Son-hui'nin Rusya ziyareti Washington cephesinde "silah transferi" endişe uyandırdı. ABD cephesi iki ülkenin ilişkinin "açık" olduğunu belirterek, Rusya'ya Ukrayna'da sağlanan desteğin kesilmesini talep etti. Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Kuzey Kore'ye diplomasi çağrısında bulundu.

Haber 18-01-24 10:17

SON DAKİKA | 6 ülke 'kırmızı bülten'le her yerde arıyordu! 10'u birden İstanbul'da yakalandı

Son dakika haberi: Interpol tarafından 6 ülkede 'kırmızı bülten'le aranan 10 şüpheli, İstanbul'da düzenlenen 'KAFAS-30' operasyonuyla yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada İran, Güney Kore, Suriye, Çin, Özbekistan ve İsviçre tarafından haklarında Interpol'ün 'Kırmızı Bülteni' çıkarılan 10 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Yerlikaya 'Hepsini tek tek kafesin içine koyacağız' ifadelerini kullandı.

Haber 11-01-24 08:13

Beklenen oldu! Kuzey Kore saldırıya başladı: Güney Kore tahliye kararı aldı!

Kuzey Kore, Güney Kore'nin Baengnyeong Adası ve Yeonpyeong Adası'na saldırmaya başladı. Alınan bilgilere göre 200'den fazla top mermisi atılması sonrası Seul cephesi harekete geçti. Ada sakinleri için tahliye emri verilirken, sürecin nereye gideceği merak ediliyor. Saldırılardan sonra Güney Kore'den ilk açıklama geldi.

Haber 05-01-24 09:47

Ankara'da MIKTA Stratejik Forumu düzenlendi

Endonezya'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından, Meksika, Endonezya, Güney Kore, Türkiye ve Avustralya'nın oluşturduğu "MIKTA'nın Kutuplaşmış Dünyadaki Rolü" temasıyla MIKTA Stratejik Forumu düzenlendi.

Yurthaber 22-12-23 08:14

Ne Almanya ne de ABD... Binlerce Türk çalışmak için Güney Kore'ye akın ediyor: Aylık kazançları dudak uçuklattı

Türkler artık yurt dışında çalışmak için rotasını ABD ve Almanya'dan Güney Kore'ye çevirmiş durumda. Aylık kazancın en düşük 2 bin dolardan başladığı Güney Kore'de kazanç 5 bin dolarlara kadar çıkıyor. Seul'de motokuryelik yapan bir Türk aylık kazancının 90 bin TL'ye kadar çıktığını aktardı. Güney Kore yönetimi ise kaçak çalışacakları şüphesiyle son dönemde birçok Türk'ü geri çevirdi.

Trend 18-12-23 08:31

Kuzey Kore lideri Kim Jon Un, doğum oranı düşerken Kuzey Koreli kadınlara gözyaşları içinde daha fazla çocuk sahibi olmaları için yalvardı

Kuzey Kore lideri Kim Jon Un, ülkesinin düşen doğum oranlarını dengelemek için kadınlara seslenerek daha fazla çocuk sahibi olmaları konusunda gözyaşları içinde yalvardı. Kuzey Kore devlet televizyonuna yansıyan görüntülerde Kim'in konuşması sırasında duygulanarak gözyaşlarını sildiği anlar gündem yarattı.

Trend 06-12-23 13:17

Kuzey Kore lideri Kim'den kadınlara çağrı: Çocuk yapın!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ülke genelinde düşen doğum oranlarına önlem amacıyla kadınların daha fazla çocuk sahibi olması gerektiğini belirterek çağrıda bulundu. Kim, doğum oranlarındaki düşüşün durdurulmasının, "kadınların görevi" olduğunu ifade etti.

Trend 04-12-23 14:59

Türkiye’de 7 il gezdi ama birine hayran kaldı! Yerleşmeye karar verdi, Türkçe öğreniyor: İnsanının yüreği çok yumuşak

Türkiye’de belirlediği 7 ili gezen Güney Koreli Hyun Jung Lee, Diyarbakır'a adeta hayran kaldı. Hem kentten hem de insanların yakın ilgisinden etkilenip kalma kararı alan Lee, Diyarbakır’da yaşayıp Kore mutfağı açmak için Dicle Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde Türkçe öğreniyor. Hyun Jung Lee, "Diyarbakır’ı çok seviyorum. Türkiye’nin 81 şehri var. 7 il gezmek için geldim. Diyarbakır insanının yüreği çok yumuşak. Diyarbakır sıcak, insanı da çok sıcaktır” dedi.

Haber 03-12-23 15:04

O ülkeden Kuzey Kore'ye 'casus uydu' yaptırımı!

Avustralya, casus uydu fırlattığı için Kuzey Kore'ye yaptırım kararı aldı. Daha önceden ABD, Güney Kore ve Japonya da Kuzey Kore'ye yaptırım uygulama kararı almıştı.

Haber 01-12-23 17:01

Kim Jong-un gözünü Beyaz Saray'a dikti, fotoğraflar eline geçti! Casus uydu iddiası: Nükleer saldırı kapasiteli

Yeryüzü çeşitli dertlerle boğuşurken Kuzey Kore geçtiğimiz hafta uzaya casus uydu fırlattı. "Malligyong-1" adlı uydudan ABD'de tedirginlik yaratan haberler geldi. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un gözü Beyaz Saray ve Pentagon'un üzerinde; üstelik ABD donanmasına ait nükleer saldırı kapasiteli gemilerin fotoğrafları da eline geçti. İddialar dünya gündemine bomba gibi düştü!

Haber 28-11-23 12:17

Squid Game: The Challenge gerçek mi? Netflix Squid Game: The Challenge nerede çekiliyor, ne kadar ödül verecek?

Squid Game: The Challenge bugün (22 Kasım 2023 Çarşamba) itibarıyla Netflix'te yerini aldı. Bu reality show 17 Eylül 2021 tarihinde dünya çapında yayınlanan Güney Kore yapımı Squid Game dizisinin ana teması baz alınarak hazırlandı. Birçok kişi internette konuya dair araştırma yapıyor. Peki, Squid Game: The Challenge gerçek mi? Netflix Squid Game: The Challenge nerede çekiliyor, ne kadar ödül verecek?

Magazin 22-11-23 13:40

SQUID GAME YENİ SEZON TARİHİ: Squid Game 2. sezon ne zaman, hangi tarihte? Netflix duyurdu!

Squid Game dizisinin yeni sezonu için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Öte yandan dizisinin ana temasını konu edinen reality show Squid Game: The Challange, bugün itibarıyla Netflix'te yerini aldı. Şimdi birçok kişi internette "Squid Game 2. sezon ne zaman, hangi tarihte?" gibi sorulara yanıt arıyor. İşte heyecanla beklenen Güney Kore yapımı Squid Game dizisinin 2. sezon tarihi..

Magazin 22-11-23 13:24

Kuzey Kore casus uydu fırlattı, ortalık karıştı! ABD'den jet açıklama: 'Gerekli tedbirler alınacak'

Başarısız casus uydu girişimleri sonrasında Kuzey Kore, dün güneye doğru casus uydu taşıyan bir roket fırlattı. Yapılan açıklamada uydunun başarıyla yörüngeye yerleştiği bildirildi. Kuzey Kore'nin hamlesi ABD ve Güney Kore'de paniğe yol açtı. Gelen açıklamalarda bölgedeki halkın güvenliği için gerekli tedbirlerin alınacağı belirtildi.

Haber 22-11-23 09:48

Depremzedelere gönderilen yardım kolisinden deste deste para çıktı!

Mersin'de, Yenişehir Belediyesi ekipleri, belediyeye ait yardım depolama merkezinde depremzedeler için Güney Kore'den gönderilen kolide, değeri 450 bin TL'nin üzerinde olan döviz buldu. Seri numaraları yazılıp tutanak altına alınan ve Güney Kore Wonu olduğu belirlenen para, polise teslim edildi.

Haber 03-11-23 15:59

Aracına ev dahi teklif edilmiş ancak o gelen tekliflerin hepsini reddediyor! Ailemden birisi oldu, satamam

Eskişehir’de yaşayan 93 yaşındaki Kore Gazisi Kemal Öztürk, 48 yaşındaki yeşil renkli aracına gözü gibi bakıyor. Öztürk “ailemin bir ferdi” dediği aracına ev takası dâhil gelen tekliflerin hepsini reddediyor. 93 yaşındaki Kore Gazisi “Araç ailemden birisi oldu, satamam, benim hayatım bu araç” diyor.

Haber 16-10-23 12:23

26 yaşındaki kadın duşta kayıp düştü! Hastaneye kaldırılan kadın enfeksiyon kaparak hayatını kaybetti... Acılı anne olanlara inanamadı

Rusya'da yaşayan 26 yaşındaki Venera Sapurina isimli bir kadın Güney Kore seyahati sırasında duşta kayıp düştükten sonra baygın halde hastaneye kaldırıldı. Bilinci kapalı olan Sapurina hastanede tedavi gördüğü sırada enfeksiyon kaparak hayatını kaybetti.

Trend 14-10-23 08:59

Dünya bunu konuşuyor... ABD basınından bomba iddia! Kuzey Kore ile Rusya arasında silah sevkiyatı başladı

ABD basını, Rus lider Putin ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un arasında 13 Eylül'de gerçekleştirilen görüşme sonrası imzalanan silah anlaşmasının devreye girdiğini iddia etti. Çıkan haberlerde, 'Kuzey Kore'nin Rusya'ya silah tedarik etmeye başladığı' iddia edildi. ABD basınında çıkan iddialar dünya gündemine bomba gibi düştü.

Haber 06-10-23 11:59

Asya'da sular ısınıyor: 'Nükleer ittifak' kuruldu... Güney Kore'den Kuzey Kore'ye gözdağı! Derhal ve baskın şekilde

Güney Kore ve Kuzey Kore arasındaki ihtilaf giderek derinleşiyor. Kuzey Kore'nin Rusya ile olan silah anlaşması sonrası Batı cephesi, bu iki ülkeye karşı tedbirlerini arttırma kararı almıştı. Güney Kore'den, Kuzey Kore'nin provokasyonlarına karşı "derhal ve baskın şekilde" karşılık verilmesi kararı alındı.

Haber 04-10-23 12:18

Kore gazisi Giresun'da son yolculuğuna uğurlandı

Giresun'un Espiye ilçesinde vefat eden Kore gazisi Ali Rıza Arslan'ın cenazesi toprağa verildi.

Yurthaber 28-09-23 14:24

MasterChef'te eleme adayı kim oldu? 26 Eylül 2023 MasterChef All Star dokunulmazlığı kim, hangi takım kazandı?

MasterChef eleme adayı ve dokunulmazlık oyununun kazananı merak edildi. Heyecanın giderek arttığı yarışmanın 26 Eylül Salı akşamı yayınlanan bölümünde dokunulmazlık mücadelesi yaşandı. Yarışmacılar Kore mutfağından tarifler yaptı. Peki, MasterChef All Star dokunulmazlığı kim, hangi takım kazandı? 26 Eylül MasterChef'te eleme adayı kim oldu? İşte detaylar...

Magazin 27-09-23 07:45

MasterChef yukgaejang tarifi! Kore çorbası yukgaejang nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yukgaejang tarifi, 26 Eylül Salı günü MasterChef izleyicilerinin gündeminde yer aldı. MasterChef All Star'da Kore mutfağından yemekler yapıldı. Yapılması istenen tariflerden biri de Kore usulü yukgaejang oldu. Peki, yukgaejang nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 26-09-23 21:37

MasterChef Kkori gomtang (Kore usulü beyran) tarifi! Kore usulü beyran nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Kore usulü beyran (kkori gomtang) tarifi, 26 Eylül Salı günü MasterChef izleyicilerinin gündeminde yer aldı. MasterChef All Star'da Kore mutfağından yemekler yapıldı. Yapılması istenen tariflerden biri de Kore usulü beyran (kkori gomtang) oldu. Peki, Kore usulü beyran nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 26-09-23 18:32

3. Dünya Savaşı'na doğru... Rusya-Kuzey Kore yakınlaşmasına Batı'dan flaş hamle: ABD, Güney Kore, Japonya Bloğu mu doğuyor?

Rusya ile Kuzey Kore arasında imzalanan silah anlaşmasının küresel siyasete etkileri devam ediyor. Batı, bu yakınlaşmadan oldukça huzursuz. ABD, Japonya ve Güney Kore bu konu hakkında birlikte hareket etmeye devam ediyor. Son olarak Batı cephesinden Rusya ile Kuzey Kore arasındaki silah anlaşmasına karşı sert önlem alınacağı açıklandı.

Haber 23-09-23 13:01

Putin'in Kim görüşmesindeki hareketleri gündem oldu! Putin hasta mı?

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Rus lider Vladimir Putin arasındaki görüşme batılı devletleri bir hayli kızdırmıştı. Görüşmede Putin'in sol ayağını devamlı kıpırdatması dünya gündemine bomba gibi düştü. İşte Putin'in ilginç hareketleri!

Haber 16-09-23 10:24

Kuzey Kore-Rusya arasındaki silah anlaşması sonrası Pentagon'dan kritik açıklama! Ukraynalıları öldürmekle eşdeğer...

Kuzey Kore ile Rusya arasında imzalanan silah tedarik anlaşması sonrası uluslararası camiadan gelen tepkiler devam ediyor. Pentagon cephesinden Kuzey Kore'nin Rusya'ya silah desteğini içeren anlaşma sonrası flaş açıklama geldi. Yapılan açıklamada, bu desteğin Ukrayna savaşını uzatacağı belirtilerek, "Masum Ukraynalıları öldürmekle eşdeğer" ifadesi kullanıldı.

Haber 15-09-23 10:10

Asya'da sular ısınıyor! Güney Kore'den Rusya-Kuzey Kore silah anlaşmasına flaş tepki: Ciddi bir tehdit oluşursa...

Kuzey Kore ile Rusya arasında silah tedarik anlaşmasının imzalanması sonrasında Güney Kore'den flaş bir açıklama geldi. Seul cephesi, Kuzey Kore ile Rusya arasındaki anlaşmanın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarını ihlal edeceğini vurgulayarak, "Bunlara karşı sert şekilde uyarıda bulunacağız ve müdahale önlemlerini değerlendireceğiz." dedi.

Haber 14-09-23 14:45

Kim Jong-un'u gören Putin sevincini gizlemedi! 'Silah pazarlığı' iddiaları gölgesinde kritik görüşme: Zamanlamasına dikkat çekti

Ülkesinden şaşaalı bir törenle ayrılıp zırhlı tren yolculuğuyla Rusya'ya gelen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Vladimir Putin ile bir araya geldi. Rusya'yı yıllardır ziyaret etmeyen Kim'i gören Putin sevincini gizlemedi. Dünyanın takip ettiği görüşmenin silah pazarlığı için gerçekleştiği iddiaları konuşuluyor! Görüşme öncesi ABD'den de ses getiren bir çağrı gelmişti.

Haber 13-09-23 09:26

Dünyanın gözü bu görüşmedeydi! Kremlin doğruladı: Kuzey Kore lideri Kim, Rusya'yı ziyaret edecek

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un önümüzdeki günlerde Rusya'ya gideceği konuşuluyordu. Kremlin'den konuya dair resmi açıklama geldi. Açıklamada Putin'in daveti üzerine Kim Jong-Un'un Rusya'yı ziyaret edeceği doğrulandı.

Haber 11-09-23 14:45

Gördüğünüz bütün çeyizleri unutun: Gelin Evi'nde Marianna gelinin çeyizi ezber bozdu! Sosyal medyada yorum yağdı

Show TV'nin gündüz kuşağı programı Gelin Evi şaşırtan dakikalara sahne oldu. Aslı Hünel'in sunumuyla gerçekleşen Gelin Evi programına her hafta beş gelin katılıyor. Gelinlerin ev dekorasyonu, sunumları ve çeyizlerine puan veriliyor. Alman ve Kore asıllı Marianna gelin, çeyizim diye yatağa serdiği kitaplarını sergiledi. Ezber bozan çeyiz sosyal medyada gündem oldu.

Magazin 08-09-23 14:36

MASTERCHEF BİBİMBAP TARİFİ: Bibimbap nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Parmak ısırtan Kore lezzeti!

MasterChef'in yeni bölümü nedeniyle Bibimbap tarifi merak edildi. Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu'nun jüri üyesi olduğu MasterChef All Star'ın 29 Ağustos 2023 Salı günü ekrana gelen bölümünde yarışmacılar hünerlerini sergiledi. Programda, Kore yemeği de yapıldı. Peki, Bibimbap nasıl yapılır? Bibimbap malzemeleri nelerdir?

Yemek 29-08-23 22:02

İsmi: Pibot! Hafızası o kadar büyük ki bir insan pilot için imkansız olanı başarıyor: 2026 yılına kadar...

Kore İleri Bilim ve Teknoloji Enstitüsü'nden (KAIST) mühendis ve araştırmacılardan oluşan bir ekip uçakları uçurabilecek Pibot isimli insansı bir robot geliştiriyor. Robotun dünya çapındaki tüm Jeppesen havacılık navigasyon çizelgelerini ezberleyebildiği söyleniyor. Bunun insan pilotlar için imkansız olduğu belirtiliyor. Geliştirme aşamasında olan robotun 2026 yılına kadar ise tamamlanması bekleniyor.

Haber 18-08-23 13:04

Yasaklar ülkesi Kuzey Kore'den şoke eden bir yasak daha! 'Sosyalist görgü kuralları' denilerek yasaklandı...

Kuzey Kore 'kapitalist moda' olarak nitelendirerek kadınların şort giymesini yasakladı. Yabancı ve kapitalist olarak itham edilip yasaklanan şort, artık Kuzey Kore kadınları tarafından giyilemiyor. Fakat erkekler şort giyme konusunda serbest bırakıldı.

Haber 16-08-23 11:17

Kuzey Kore'den ABD ve Güney Kore'ye gözdağı! Lider Kim ultimatom niteliğindeki talimatı verdi: Düşmanın güç kullanmaya cesareti bile olmayacak...

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, ABD ile Güney Kore arasında gerçekleştirilecek olan geniş kapsamlı askeri tatbikat öncesi hamlelerini daha da keskinleştirmeye başladı. Son olarak Kim, tehditlere karşı hazır olmak amacıyla füze üretiminin arttırılması yönünde talimat verdi.

Haber 14-08-23 11:42

Kuzey Kore lideri Kim talimatı verdi! Savaş sesleri yükseliyor: Seul'u işaret ederek...

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, ABD ve Güney Kore'nin geniş çaplı bir askeri tatbikata hazırlanması üzerine kritik bir adım attı. Kim, orduya savaş planlarının kesinleştirilmesi talimatını verdi.

Haber 10-08-23 11:06

Kuzey Kore'deki hapishaneler hakkında skandal iddia! Mahkumlar zorla...

Kuzey Kore yönetimi hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İddialara göre Kuzey Kore'nin, Çin'e ihracat ettiği malların yüzde 20'sinden fazlasını hapishanedeki mahkumlar karşılıyor.

Haber 07-08-23 13:06

Japonya'nın savunma programı yayımlandı! İkinci Dünya Savaşı'ndan beri en karmaşık ortam...

Japonya Savunma Bakanlığı tarafından 'Japonya Savunması 2023' adlı rapor yayımlandı. Kuzey Kore, Çin ve Rusya'nın askeri kapasitelerini arttırıcı eğilimleri 'tehdit' olarak görüldü. Raporda Japonya'nın "İkinci Dünya Savaşı'nın sonundan bu yana en şiddetli ve karmaşık güvenlik ortamıyla karşı karşıya olduğunun" altı çizildi.

Haber 28-07-23 16:58

Güney Kore'de bir garip olay! Son 4 günde 2 binin üzerinde şüpheli paket ihbar edildi

Güney Kore'de son 4 günde 2 binin üzerinde şüpheli paket ihbar edildi. Öte yandan Güney Kore Polisi ise dolandırıcılıktan şüpheleniyor. İşte haberin detayları...

Haber 23-07-23 19:18

Kuzey Kore'den ABD'ye alenen gözdağı! Tansiyon yine zirve yaptı: Bir kazanın gerçekleşmeyeceğinin garantisi yok

ABD ile Kuzey Kore arasındaki tansiyon giderek artıyor. Son olarak Kuzey Kore'nin hava sahasını 'ihlal eden' ABD keşif uçağına düşürme tehditi geldi. Uluslararası arena nefesini tuttu ve ABD'li yetkililerden gelecek cevaba kilitlendi. İşte haberin detayları!

Haber 10-07-23 16:36

Kimsenin doğum günü yoktu... O ülkeden yeni yasa! Herkes 1 gün içerisinde 1 veya 2 yaş gençleşti!

Yaş sayma yöntemleri genel itibarıyla ülkeler arasında farklılık göstermemesine rağmen Doğu Asya ülkelerinin bazılarında bu durum farklı. Güney Kore de geleneksel yaş sayma yöntemleriyle yaş hesaplayan bir ülkeydi. Yeni çıkartılan yasayla birlikte Güney Kore'deki insanlar 1 ila 2 yaş gençleşmiş oldu.

Haber 30-06-23 10:01

Romantik komedi dizisi “XO Kitty” ikinci sezon onayını aldı! Yeni sezon hazırlıkları başladı

Güney Kore yapımı romantik komedi dizisi “XO Kitty” ikinci sezon için Netflix’ten onay almayı başardı. İlk sezonuyla 18 Mayıs’ta gösterime giren dizinin ikinci sezonu için hazırlıkların şimdiden başlandığı açıklandı.

Trend 15-06-23 15:38

Kuzey Kore lider Kim Jong-Un'dan Putin'e Ukrayna işgali için tam destek!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le stratejik işbirliği konusunda anlaşma sağladı. Anlaşmada 'güçlü bir ülke inşa etme' ortak hedeflerinde stratejik birliktelik iması yer alırken Rusya'nın Ukrayna'yı işgali savunuldu.

Haber 12-06-23 10:40