Birleşik Krallık Haberleri Ve Son Dakika Birleşik Krallık Haberleri

Birleşik Krallık Haberleri Ve Son Dakika Birleşik Krallık Haberleri

Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı ya da Birleşik Krallık, bir ada ülkesidir. Coğrafi olarak Büyük Britanya adasının tamamını, İrlanda Adası'nın kuzey kısmını ve bazı diğer Britanya Adalarını kapsar. Yüzölçümü 242 bin 495 kilometrekaredir. Birleşik Krallığı oluşturan ülkelerin birleşmesi 1603’te Taçların birleşmesi, 1707 Birleşme Yasası, 1800 Birleşme Yqasası ve 1922 İngiliz-İrlanda Antlaşması ile olmuştur. 1837-1901 tarihlerinde Birleşik Krallık tarihin en büyük imparatorluklarından biri haline gelmiş ve “üzerinde güneş batmayan imparatorluk” olarak tanımlanmıştır. 20. yy.da başlayan çözülmeler sonucunda ve sömürgelerin bağımsızlıklarını elde etmesi ile bugünkü sınırlarına gerilemiştir. Ülkenin 2017 tahmini nüfusu 66 milyondan fazladır. Başkenti ve en büyük kenti Londra’dır. Resmi dili İngilizce (tanınan bölgesel diller Galce, İrlandaca, İskoçça, Kernevekçe, Manca); para birimi Pound sterling (£, GBP), zaman dilimi UTC+00, (GOZ) trafik akışı sol, telefon kodu +44 ve internet alan adı .uk’dir.

Birleşik Krallık Haberleri

İki kadın önce kaza yaptı! Sonra araçlarından inerek otoyolun ortasında kavga etmeye başladılar... Diğer sürücüler şaşkınla izledi

Birleşik Krallık'ta büyük bir köprüyü durma noktasına getiren trafik kazasına dair görüntüler sosyal medyada gündem oldu. İsmi açıklanmayan iki kadın sürücü otoyolda akan trafikte önce kaza yaptı. Ardından ise araçlarından inerek saç saça baş başa kavga etmeye başladı. O anlar diğer sürücülerin cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi.

Trend 17-04-2024 15:20

Karakoldaki yasak aşkın altından uyuşturucu çetesi çıktı! Polis memurları görevi kötüye kullanmak suçuyla karşı karşıya

Birleşik Krallık'ın Batı Yorkshire bölgesinde görev yapan 41 yaşındaki Şef Supt Daniel Greenwood emri altındaki 24 yaşındaki PC Caitlin Howarth isimli polis memuruyla yaşadığı yasak aşkın ifşa edilmesinden sonra görevinden uzaklaştırıldı. Kendisi de uzaklaştırma cezasına çarptırılan Howarth, hapisteki bir uyuşturucu baronuyla bağlantısı nedeniyle yargılanıyor.

Trend 17-04-2024 08:57

Mahkemede 'ölçülemez acı ve ıstırap' ifadeleri yer aldı! Çocuklara cinsel istismarda bulunan çiftin cezası kesinleşti

Birleşik Krallık'ın Merseyside bölgesinde yaşayan 31 yaşındaki Scott Geraghty ve 26 yaşındaki sevgilisi Chloe Dixon, 2020 yılına kadar uzanan bir suç geçmişine sahip. Mahkemede 'ölçülemez acı ve ıstırap' ifadelerinin yer aldığı suç dosyasında ikili kurbanlarının durumu polise bildirmesinden sonra 22 suçtan suçlu bulundu.

Trend 06-04-2024 09:08

Kocasıyla birlikte 13 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz eden müdür yardımcısı yakalandı! Ömür boyu öğretmenlikten men edildi

46 yaşındaki Julie Morris isimli bir müdür yardımcısı, kocası David Morris ile birlikte 13 yaşındaki ismi açıklanmayan bir kız çocuğuna tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklandı. Mahkemede detayların ortaya çıkmasından sonra partneriyle birlikte öğrencisine tecavüz ettiği tespit edilen Julie Morris hapis cezasına çarptırılırken öğretmenlik görevinden de ömür boyu men edildi. Olay ülke gündemine yerleşti.

Trend 03-04-2024 11:51

'İlk buluşmada hesabı erkek ödemeli' dedi! Tartışma yeniden alevlendi... Kadınlar hazırlanmak için zaten para harcıyor

Sosyal medyada 'BambiDoesBeauty' kullanıcı adıyla paylaşım yapan Elle McNamara isimli bir kadın ilk buluşmada erkeklerin para ödemesi gerektiğini söyleyerek yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Kadınların buluşmaya hazırlanmak için masraf yaptığını dile getiren McNamara'nın paylaşımı kısa sürede kullanıcılar arasında viral olmayı başardı.

Trend 22-03-2024 15:24

İnsanlık dışı muamele... Çöpe atılacak savdviçi yiyen temizlikçi işten kovuldu!

Birleşik Krallık'ta yılda 46 milyon pound kar elde ettiği ifade edilen bir hukuk firması, bünyesindeki Ekvadorlu bir çalışanı, toplantı odasında bulduğu sandviçi yediği için işten çıkartma kararı aldı. Ekvadorlu çalışanın saatlik ücretinin 13 pound olduğu öğrenilirken sandviçlerin günün sonunda çöpe atılacağı öğrenildi...

Trend 19-02-2024 09:29

Birleşik Krallık'ın ilk Türk Kraliyet stajyer avukatı! 'Bir günüm' akımıyla video çekti sosyal medyada gündem oldu... 'Stajyer Kraliyet avukatı'

TikTok'ta Sezin Tuna ismiyle paylaşım yapan bir kadın, Birleşik Krallık ve Galler'de ilk Türk Kraliyet stajyer avukat olarak görev yaptığını söyleyerek iş hayatındaki bir gününü paylaştı. 'Londra'da stajyer Kraliyet avukatı olarak bir günüm' notuyla yaptığı paylaşımı kısa sürede sosyal medya kullanıcılarının ilgisini çekti. 700 binden fazla izlenen görüntülere binlerce yorum yapıldı.

Trend 25-01-2024 08:19

Eski sevgilisinin evine deodorantla saldırı düzenlendi! Kapısının boşluğundan sıkıp çakmakla ateşe verdi... Güvenlik kamerasına böyle yakalandı

39 yaşındaki Lauren Marie Talbot, eski sevgilisinin evinin önünde deodorantla saldırı düzenlendi. Apartmanın güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan görüntülerde genç kadın eski sevgilisinin giriş kapısının boşluğundan önce deodorant sıktı. Ardından ise çakmakla ateşe verdi. Talbot, kundakçılık suçlamasıyla 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Trend 23-01-2024 08:42

Yemen'de Husiler ABD gemisini hedef aldı!

İngiltere Deniz Ticaret Organizasyonu (UKMTO), Yemen açıklarındaki bir geminin füzeyle vurulduğunu duyurdu. Açıklamada, civardaki gemilere dikkatlice transit geçiş yapmaları ve herhangi şüpheli bir faaliyetin kuruma bildirilmesi tavsiyesinde bulunuldu. Reuters'ta yer alan habere göre ise Yemen'in Hudeyde havalimanına yakınlarında da patlama sesi duyuldu.

Haber 15-01-2024 18:02

Sarhoş olan kız arkadaşını ayıltmak için sıcak banyoya soktu! Üçüncü derece yanıklara maruz kalan kadın hayatını kaybetti... Derisinin soyulmasına neden olacak kadar sıcak...

Mark Clowes isimli bir adam sarhoşken tehlikeli derecede sıcak bir banyoya konulduktan sonra üçüncü derece yanıklara maruz kalan ve hayatını kaybeden sevgilisi Clare Bell'in kasıtsız öldürülmesinden suçlu bulundu. Mahkeme hayıtlarında Clowes'in sıcak nedeniyle sevgilisinin derisinin soyulduğunu görmesine rağmen ona yardım etmediği ifade edildi.

Trend 30-11-2023 08:27

15 yaşındaki çocuk biletini gösteremediği için kondüktör tarafından yaka paça dışarı atıldı! Önce koltuktan kaldırdı sonra yerlerde sürükledi

15 yaşındaki Marley, ikiz kız kardeşiyle birlikte okula giderken, zayıf Wi-Fi bağlantısı nedeniyle bilet gösteremediği iddiasıyla kondüktör tarafından trenden atıldı. Koltuktan kaldırılan küçük çocuk yerlerde sürüklenirken ikiz kardeşi de o anları saniye saniye cep telefonuyla kaydetti.

Trend 25-11-2023 09:35

Adeta kesenin ağzını açtı! Birleşik Krallık'tan dudak uçuklatan 'yapay zeka süper bilgisayarı' yatırımı... 10 kat daha hızlı olacak

Birleşik Krallık, şimdiye kadarki en hızlı yapay zeka süper bilgisayarını yapmak için 273 milyon dolar harcıyor. Isambard-AI olarak adlandırılan bu bilgisayar, saniyede 200 katrilyon hesaplama yapabilecek. Bristol Üniversitesi'ne göre Isambard-AI, Birleşik Krallık'taki şu anki en hızlı süper bilgisayardan 10 kat daha hızlı olacak. Isambard-AI, devreye girdiğinde ise dünyanın en iyi yapay zeka süper bilgisayarları arasında yer alacak.

Haber 02-11-2023 12:49

Annesi hiçbir şey yapmadan sadece izledi! Bebek arabasındaki çocuk elektronik sigara içti... Güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler tepki çekti

Güvenlik kamerasına yansıyan şoke edici görüntüler sosyal medyanın gündemine yerleşti. Bebek arabasındaki küçük bir çocuğun elektronik sigaradan nefes aldığı anda annesi hiçbir şey yapmadan sadece durumu izlemeyi tercih etti. Görüntüler sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Trend 25-10-2023 09:11

Sevgilisini oğlunun mezarını ziyaret ettiği için sopayla döverek öldürdü! Sopasına bir de 'Benny' adını vermiş

33 yaşındaki James Campbell isimli bir adam 10 yıllık sevgilisi Colette Myers'ı beyzbol sopasıyla döverek öldürdü. Vefat eden oğlunun mezarını ziyaret ettiğini söylediği sevgilisini 'Benny' adını verdiği beyzbol sopasıyla döverek öldüren Campbell tutuklanarak hapse atıldı.

Trend 21-10-2023 08:46

Hırsızın talihsiz anları güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı! Restoranı soymak istemişti...Kontrolsüz bir şekilde düşünce başı yarıldı

Birleşik Krallık'ın Bellshill bölgesindeki bir restoranın güvenlik kamerasına binaya girmek isterken dengesini kaybederek düşen bir hırsız yansıdı. Aspiratör boşluğundan binaya girmeye çalışan hırsız bir anda dengesini kaybetti ve yüz üstü yere düştü. O anlarda sersemlik yaşana hırsız kendisine geldiğinde ise hırsızlığa devam etti.

Trend 12-10-2023 07:46

Havalimanı otoparkında yangın çıktı! Alevler bir anda her yeri kapladı... Uçuşlar ertelemek zorunda kaldı

Birleşik Krallık'ın Luton Havalimanı'nın otoparkında çıkan yangın korku dolu anlar yaşanmasına neden oldu. 12 aracın bir anda alevlere teslim olduğu yangın bir anda her yeri kapladı. Luton Havalimanı'nda uçuşların durdurulduğu belirtildi.

Trend 11-10-2023 09:41

Çay tartışması felakete döndü! Soğan doğrarken mutfağa giren kocasını bıçakladı... Sonra yemek yapmaya devam etti

Birleşik Krallık'ın Doğu Yorkshire bölgesinde yaşayan 54 yaşındaki Teresa Hanson isimli bir kadın ve kocası Paul arasında tartışma başladı. Akşam yemeği için mutfakta soğan doğrayan Hanson yanına gelen eşi Paul ile şiddetli bir şekilde kavga etti. İkilinin çay yüzünden tartıştıkları ifade edilirken Hanson elindeki bıçağı Paul'un göğsüne sapladı. Aynı bıçakla yemek yapmaya devem eden Hanson birinci derece cinayetle suçlanarak tutuklandı.

Trend 13-09-2023 13:33

Barda cinsel saldırı! Tuvalet sırası beklerken kolundan çekip sürükledi... Bar tuvaletinde tecavüz etti

Birleşik Krallık’ın Newcastle bölgesindeki bir eğlence mekanında yaşanan bir olaya ülkede infial yarattı. Bar tuvaletinde tecavüze uğradığını söyleyerek şikayetçi olan bir kadının ihbarı üzerin polis soruşturma başlattı. Tecavüzcünün güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri kamuoyuyla paylaşıldı.

Trend 08-09-2023 13:39

Normal bir şekilde zili çaldılar! Kapıyı açan ev sahibinin yüzüne kimsayal madde sıkıp öldürdüler

Birleşik Krallık’ın Gateshead bölgesinde yaşayan 26 yaşındaki Andy Foster isimli bir adam çalan evinin kapısını açınca büyük bir kabus yaşadı. Karşısında tanımadığı iki adamı gören Foster’ın yüzüne bir anda amonyak olduğu düşünülen kimyasal bir madde sıkıldı. Hastaneye kaldırılan Foster hayatını kaybetti. Kimlikleri tespit edilen iki kişi tutuklandı.

Trend 29-08-2023 13:23

Birleşik Krallık'la göç alanında iş birliği... İçişleri Bakanlığından açıklama geldi

İçişleri Bakanlığından Birleşik Krallık'la göç alanında yapılan iş birliğine ilişkin açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göçle mücadele için birçok ülkeyle işbirliği yaptığımız gibi Birleşik Krallık'la da iş birliği içindeyiz. Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle mücadelemiz aralıksız devam edecektir." ifadelerine yer verildi.

Haber 10-08-2023 22:12

Herkes onları abla-kardeş zannediyor! Sosyal medyada gündem oldular... “Hangisi anne hangisi kızı?”

40 yaşındaki Carly Johnson genç görüntüsü sayesinde kısa sürede sosyal medyanın ilgisini çekmeyi başardı. Yaşıtlarına meydan okuyan kusursuz fiziği sayesinde sıklıkla kızıyla kardeş zannedildiklerini söyleyen Johnson, “Kızımın bu durum bazen hoşuna gitmiyor. Erkeklerle flört etmemden çok hoşlanmıyor” dedi.

Trend 06-07-2023 10:29

Sadece bisikletle yanından geçti! Eli bir anda davul gibi şişti... “Acıdan bayılmışım”

16 yaşındaki Ross McPherson, Birleşik Krallık’ın Dunbar şehrinde bisikletiyle giderken halk arasında “İngiltere’nin en tehlikeli bitkisi” olarak kabul edilen Common Hogweed (Yaban maydanozu) yanından geçti. İstemsiz bir şekilde bitkiye dokunan McPherson’un eli bir anda kabardı ve şişti. Soluğu acil serviste alan McPherson hastanede acıdan bayıldığını itiraf etti.

Trend 01-07-2023 13:16

İskoçya'da bağımsızlık hareketinin figürüydü! Eski Başbakan Nicola Sturgeon gözaltına alındı

İskoçya’nın eski Başbakanı Nicola Sturgeon, İskoçya Ulusal Partisi’nin finansmanına ilişkin devam eden soruşturmayla bağlantılı olarak gözaltına alındı.

Haber 11-06-2023 17:34

Yapay zekayla oluşturulmuş ülkelere göre değişen güzellik standartları

Güzellik ve yakışıklılık kişiden kişiye göre değişen kavramlar arasında yer alıyor. Güzellik standartlarını belirleten birçok etken bulunuyor. Ülkelerin güzellik anlayışları da farklılık gösteriyor. Ülkelere göre değişen beğeniler göz önünde tutularak yapay zekayla ideal kadın ve ideal erkekler çizildi.

Kadin 01-06-2023 10:16

Her şey bir sivilceyle başladı! Ardından morluklar bütün vücuduna yayıldı... Doktorlar bile duruma şaşkın

18 yaşındaki Nancy Morel Instagram’daki 100 bini aşkın takipçisiyle doktorların henüz teşhis edemediği cilt hastalığını paylaşarak ünlenmeyi başardı. Bir sivilceyle başlayarak kısa sürede vücudunun büyük bir bölümünü kaplayan morluklarını gösteren Morel, “Farklı ve benzersiz olmak hem harika hem de çok zor” diyerek hastalık sürecini anlattı.

Trend 06-04-2023 08:49

Okulda skandal! Öğrencilerine ‘seks’ anketi doldurmaya zorladı... Bekaret ve sütyen bedeni sorusu tepki çekti

Birleşik Krallık’ın Derbyshire bölgesinde yaşanan bir olay yerel basında geniş yankı uyandırdı. Wirksworth'taki Anthony Gell Okulu'nda çalışan 27 yaşındaki Kevin Doxey isimli bir öğretmen kız öğrencilerine uygunsuz sorular sorduğu için tepkilere neden oldu. Doxey’in öğrencilerini ‘seks’ anketini doldurmaya zorlamasının ortaya çıkması üzerine Doxey görevinden uzaklaştırıldı.

Trend 05-04-2023 10:26

Bu da 'şifacı' robot! Sürücüsüz araçlarla aynı teknolojiyi kullanıyor, oldukça dikkat çekiyor

Birleşik Krallık'taki bir hastanede penguene benzeyen "Milton" isimli bir robot deneniyor. Sürücüsüz araçlarla aynı teknolojiyi kullanan robot, yeni denemenin parçası olarak ilaç taşıyor. Bu ve bu tür robotların kullanımının personel üzerindeki baskıyı hafifletmeye yardımcı olabileceği düşünülüyor.

Haber 30-12-2022 13:12

Mucize gibi: Oğlunun öldüğünü sandı, yıllar sonra gelen telefonla hayatının şokunu yaşadı

Joyce Curtis, 2010'dan beri haber almadığı oğlu Nicholas'ın vefat ettiğine inanıyordu. On yıldan fazla bir süredir oğlundan haber alamayınca onun öldüğüne inanan anne Curtis, gelen sürpriz bir telefonla tam anlamıyla şoke oldu. Kadın öğrendiği gerçek karşısında bütün gün ağladı.

Haber 29-12-2022 13:13

Metal dedektörüyle arama yapan emekli adam çamura saplanmış halde yüzük buldu! Değeri akıllara durgunluk verdi

Birleşik Krallık’ta yaşayan 69 yaşındaki David Board evinin yakınlarında metal dedektörüyle bir keşfe çıktı. Çamura saplanmış halde bir yüzük buldu. Altın ve pırlanta karışımı yüzüğün zengin bir toprak sahibinin karısına ait olduğu söylenen Board, değerinin ise yaklaşık 38 bin sterlin (yaklaşık 851 bin 521 TL) olduğunu öğrendiğinde şaşkınlığını gizleyemedi. Müzayedeye çıkartılan yüzüğün satışından elde edilen gelirin sahibinin Board olacağı açıklandı.

Trend 30-11-2022 13:30

Prens Philip’in arkadaşı Kraliçe 2. Elizabeth’in son günlerini anlattı! “Öleceğini anlamıştı”

İngiltere tarihinin en uzun süre tahtta kalan monarkı unvanına sahip olan Kraliçe 2. Elizabeth 8 Eylül’de 70 yıllık saltanatını sona erdirerek 96 yaşında hayatını kaybetmişti. Prens Philip'in bir arkadaşı olan Gyles Brandreth, Kraliçe'nin resmi ölüm nedeninin belirsiz olmasının ardından Elizabeth: An Intimate Portrait (Elizabeth: Samimi bir Portre) adlı biyografi türündeki kitabında Kraliçe hakkında iddialarda bulundu.

Trend 26-11-2022 10:35

Kocasını saatlik olarak başka kadınlara kiralıyor! ''Talep öyle çok ki...''

İngiltere'de yaşayan 38 yaşındaki Laura Young, eşini saatlik hizmet vermek üzere başka kadınlara kiraladığı ilginç bir ticari girişimde bulunduğunu söyleyerek ilgi odağı oldu. 'Rent My Handy Husband' isimli işlerinin patladığını söyleyen Young, eşinin haftada 6 güne kadar çalıştığını ve saatlik 40 sterlin karşılığında yaptığı işten oldukça iyi bir gelir sağladıklarını açıkladı.

Trend 03-11-2022 14:33

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan kritik temas! Birleşik Krallık Ulusal Güvenlik Danışmanı Barrow ile görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Birleşik Krallık Ulusal Güvenlik Danışmanı Tim Barrow ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye-Birleşik Krallık siyasi ve ekonomik ilişkileri, savunma sanayi alanındaki iş birliği, Rusya-Ukrayna savaşı, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik süreçleri ve bölgesel konular masaya yatırıldı.

Haber 29-10-2022 02:28

Hepimizin vazgeçilmezi: Meğer klozet kapaklarından 3 kat daha kirliymiş! Öğrenince dehşete düşeceksiniz

Kimimizin çalışıp, kimimizin bir şeyler yiyip içmek için kullandığı vazgeçilmezimiz masalar mikrop yuvası çıktı. Yapılan bir araştırmanın sonuçları herkesi dehşete düşürdü. Söz konusu araştırmaya göre, masalarımız klozet kapaklarından üç kat daha kirli. Ayrıca, ortalama bir klavyenin mutfak tipi çöp kutusu kadar mikrop barındırdığı bulundu.

Kadin 25-07-2022 14:56

Birleşik Krallık'ta skandal! Tam 42 kişilik köle çiftliği kurdular

Birleşik Krallık’ta yaşayan bir çiftin, Slovakya ve Macaristan uyruklu 42 kişiyi ülkeye kaçak olarak sokup “köle” olarak çalıştırdığı ortaya çıktı. Çift, 25 yıl hapis cezasına mahkum edildi. İkilinin, yabancı uyruklu bu kişileri 8 yıl boyunca şiddet uygulayarak bedavaya çalıştırdığı bildirildi.

Trend 23-06-2022 16:39

Maymun çiçeği virüsü: Birleşik Krallık'ta vaka sayısı 82'ye çıktı

Birleşik Krallık'taki maymun çiçeği vaka sayısı 82'ye yükseldi. Bugün itibarıyla Galler'de 1; Kuzey İrlanda'da 1 ve İskoçya'da 2 yeni vaka tespit edildi.

Haber 15-06-2022 13:14

Altı ay boyunca yosunla çalışan bilgisayar dünyada yankı uyandırdı! Öğrenenler şaşkınlığını gizleyemedi

Cambridge Üniversitesi'nden araştırmacılar dünyayı sallayan bir çalışmaya imza attı ve basit bir bilgisayar düzeneğini 6 aydan fazla bir süre boyunca sadece yosunla çalıştırdı. Yöntem, gelecekte çok sayıda elektronik cihaz için güç sağlamayı amaçlıyor olsa da daha şimdiden çoğu kişiye "keşke bu teknoloji bende de olsa" dedirtti.

Haber 16-05-2022 18:05

Tuhaf Birleşik Krallık yasası! Erkek çocuklarının görmesi yasak

Birleşik Krallık'ta pek çok insan varlığından haberdar olmasa da bir dizi tuhaf yasa var. Belirli aralıklarla yürürlükten kaldırılan yasa tasarıları olsa da kimileri 1300'lere dayanan birçok garip yasa hala mevcut. En tuhaf olanlarından biri de bir hukuk firması tarafından keşfedilen çıplak cansız mankenleri erkek çocukların görmemesini söyleyen yasa.

Trend 16-05-2022 10:58

Türk filmi gibi! Savunmasız kadınları ağına düşürüyordu

Birleşik Krallık bölgesinden Christopher Cox, o zamanlar Surrey'deki evinde genç veya evsiz kadın ev arkadaşları aradığını söyleyen ilanlar yayınladı. İngiltere ve Galler'de "kiralık seks" suçlarından hüküm giyen ilk kişi olan bir 53 yaşındaki ev sahibi 12 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Trend 11-05-2022 16:44

Belfast konusu nedir? Belfast oyuncuları kimlerdir?

Belfast gündemde yer alan konulardan biridir. Belfast adını ilk kez duyan vatandaşlar, normal olarak hemen arama motorlarına yüklenmeye başladı. Belfast nedir? Belfast ne demektir? şeklinde sorulan soruların sayısı artmaya başladı. İşte merak edilen Belfast'e dair detaylar!

Haber 28-03-2022 14:48

Selçuklu motifleriyle dokunan halı Birleşik Krallık'a gönderildi

Aksaray Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak: - "120 metrekarelik halımızı, ilçemizde bulunan kadınlarımız kök boya ve el ipinden dokudu" - "Halı 8 ayda 10 çalışanın attığı düğümlerle tamamlandı. Dört ay da kök boya ve yün işleriyle uğraştık, yani halımız yaklaşık bir yılda hazırlandı"

Yurthaber 10-03-2022 11:07

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Krallık Başbakanı Johnson ile görüştü

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson ile telefonda görüştü. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 14-01-2022 18:43

Yenilenebilir enerji çözümleri fazlasıyla şaşırtıyor

Birleşik Krallık’taki bilim insanları, insan atıklarını elektriğe dönüştürebilen yeni bir temiz enerji yakıt hücresini ortaya çıkardı.

Haber 04-11-2021 11:13

Sadece 250 kişi yaşıyor! Ulaşmanın neredeyse imkansız olduğu dünyanın en uzak adası: Tristan da Cunha

Birleşik Krallık’a bağlı bir ada olan Tristan da Cunha, dünya üzerinde ulaşımın en zor olduğu yerlerden biri olarak kabul ediliyor. Sadece 250 kişinin yaşadığı ada, dünya üzerinde yerleşim karaya en uzak noktada yer alıyor. Tamamen izole bir şekilde hayatını devam ettiren Tristan da Cunha halkı, ilginç adaya âdeta muhafızlık yapıyor.

Trend 27-10-2021 11:45

Tüyler ürperten görüntü! Masada bulunan sandalye bir anda hareket etmeye başladı

Birleşik Krallık'ın dört ana bölgesinden biri olan Galler'in başkenti Cardiff'te tüyler ürperten bir olay yaşandı. Ancak bar müdürü olarak çalışan kadın, oturduğu masadaki sandalyenin ve önünde asılı duran tabelanın hareket ettiğini görünce çok da şaşırmadı. Çünkü bu durum söz konusu mekanda sıklıkla yaşanıyor.

Haber 08-09-2021 09:44

Dışişleri'nden 'iltica başvuru merkezi' haberlerine yalanlama

Dışişleri Bakanlığı, İngiltere basınında Afgan sığınmacılar için üçüncü ülkelerde kurulacak iltica merkezleri planları bağlamında Türkiye'ye ilişkin atıf yapılmasına yönelik, "Bugüne kadar hiçbir ülkeden tarafımıza iletilmiş bu yönde resmi bir talep bulunmamaktadır. Bu yönde bir talep iletilse dahi bunu kabul etmemiz mümkün değildir." ifadesi kullanıldı.

Haber 22-08-2021 23:19

Istakozları artık canlı canlı haşlayamayacaklar: Soğuk havada dondurmak daha insancıl

Birleşik Krallık'ta hayvanları gereksiz zulümden korumayı amaçlayan yeni bir yasa tasarısı, ıstakozların canlı canlı haşlanmasının önüne geçebilir. Söz konusu yasaya göre ıstakoz, yengeç ve ahtapotlar acı hissedebilen duyarlı varlık olarak ilan edilecek.

Haber 09-07-2021 15:45

50 yıl önce fırlatılan ve uzay çöpü olan Prospero uydusu geri getirilebilir mi?

Edinburgh merkezli roket üreticisi Skyora şirketi 1971 yılında uzaya gönderilen Prospero uydusunu geri getirmenin yollarını arıyor.

Haber 09-07-2021 04:40

Maske takmama bahanesi şaşkına çevirdi: Penisimi küçültüyor!

Birleşik Krallık'ın Derbyshire bölgesinde bir kişi, The Co-operative Food adlı alışveriş mağazasında maske takma kuralına uymayı reddedince yetkililer polise haber vermek zorunda kaldı. İsmi açıklanmayan kişi, olay yerine gelen polislere "penisini küçülttüğü için maske takmayı" reddettiğini söyledi. Müşteri, mağazadaki diğer kişilere de benzer "uyarılarda" bulunarak maske takmamalarını söyledi.

Haber 17-06-2021 08:23

Kıyafeti yüzünden bara alınmadı, isyan etti: Göğüslerim büyük, yapabileceğim bir şey yok

20 yaşındaki Mollie Wood, Birleşik Krallık'ta bulunan Wetherspoons adındaki bir bara kıyafetinin 'uygunsuz' bulunması nedeniyle alınmadığını söyledi. Wood, söz konusu kıyafetinin, bir erkeğin gömleksiz bir şekilde mekana gelmesine eşdeğer olduğunun dile getirildiğini söyledi.

Haber 16-06-2021 12:07