Birlesmi Milletler Bm Haberleri

Afetzedelere adli yardımın sağlanacağı tır, Türkiye Barolar Birliğine teslim edildi

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından depremden etkilenenlere adli yardım ulaştırması için hazırlanan tır, Adana'da düzenlenen törenle Türkiye Barolar Birliğine (TTB) verildi.

Yurthaber 2024-04-19 15:06:42

Filistin'in BM'ye tam üyeliği veto edildi

ABD, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti. ABD'nin "hayır" oyu kullandığı tasarı, 12 "evet" ve 2 "çekimser" oy aldı.

Haber 2024-04-19 00:34:33

BM Genel Sekreteri Guterres'ten İsrail ve İran'a itidal çağrısı!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) yaptığı konuşmada Orta Doğu'da gerginliğin daha da artmaması için İran ile İsrail'e azami itidal çağrısı yaptı.

Haber 2024-04-15 00:50:28

Dışişleri Bakanlığı: BM Güvenlik Konseyi'nin 'ateşkes' kararı vakit kaybetmeksizin alınması gerekmektedir

Dışişleri Bakanlığı'nca BM Güvenlik Konseyi'nin; İsrail'in Gazze' deki saldırılarına ilişkin kabul ettiği son 'ateşkes' kararının ve Uluslararası Adalet Divanı'nın açıkladığı ilave tedbirlerin uygulanmasını teminen, gerekli önlemlerin vakit kaybetmeksizin alınması gerektiği duyuruldu.

Haber 2024-04-01 19:44:37

Dışişleri Bakanı Fidan: İsrail zalimliğiyle bir başına kaldı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Gazze Şeridi'nde acilen ateşkes sağlanması konusunda kabul ettiği karar tasarısı konusunda, "İsrail, zalimliğiyle bir başına kaldı" dedi.

Haber 26-03-24 23:11

Son dakika | Gazze'de ateşkes tasarısı BM'den geçti! İsrail'den ABD'ye tepki, iptal ettiler

BM Güvenlik Konseyi'nde Gazze'de kalıcı ve sürdürülebilir ateşkese dönüşecek şekilde ramazan ayında acilen ateşkes sağlanması talep edilen karar tasarısı kabul edildi. Tasarı, 14 "evet" ve 1 "çekimser" oyla kabul edildi. ABD çekimser oy kullandı. Türkiye'den açıklama gelirken, kararın ardından İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail heyetinin Washington'a yapacağı ziyareti iptal etti.

Haber 25-03-24 17:49

Gazze ölüme terk edildi! İsrail BM'ye bildirdi: Artık gıda konvoyu giremeyecek...

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsraillilerin artık Gazze'nin kuzeyine gönderilen gıda yardım konvoylarına izin vermeyeceğini açıkladı. Yetkili isim İsrail'in bu kararı sonrası kıtlığa doğru gidişin hızlanacağını ifade etti.

Haber 25-03-24 11:04

ABD'nin Gazze için hazırladığı karar tasarısı BM Güvenlik Konseyinde bugün oylanacak

ABD'nin Gazze'de tüm esirlerin serbest bırakılmasıyla bağlantılı olarak acilen ateşkes sağlanması talep edilen karar tasarısı, bugün oylamaya sunulacak. BM Güvenlik Konseyinde (BMGK) sabah saatlerinde yapılması planlanan oylamada, ABD'nin bir süredir müzakereye açtığı karar tasarısı görüşülecek.

Haber 22-03-24 00:11

BM'den kritik Karadeniz mektubu! Türkiye dahil 3 ülkeye gönderildi

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Karadeniz'deki seyrüsefer güvenliğiyle alakalı öneriler içeren mektubun Rusya, Türkiye ve Ukrayna'ya gönderildiğini açıkladı.

Haber 16-03-24 16:14

Ana Haber'de Demet Evgar sürprizi! Ayakta alkışlandı

‘Bahar’ dizisinin başrol oyuncusu Demet Evgar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde büyük bir sürprize imza attı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Show Ana Haber'e çıkan Birleşmiş Milletler Kadın Birimi İyi Niyet Elçisi Demet Evgar, canlı yayında başlattığı kampanyayla ayakta alkışlandı.

Magazin 09-03-24 00:07

DEKAMER’den ‘Deniz Çayırları Günü’ paylaşımı

Denizlerin akciğeri olarak kabul edilen Deniz Çayırları ile ilgili Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, deniz çayırlarının korunmasına yönelik farkındalığın artırılması için 2022’nin Mayıs ayında aldığı kararla, 1 Mart tarihini ‘Dünya Deniz Çayırları Günü’" olarak kabul etti.

Yurthaber 01-03-24 10:07

ABD, Gazze'de acil insani ateşkes talep eden karar tasarısını veto etti

ABD, bir kez daha Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) Gazze'de acil insani ateşkes talep edilen karar tasarısını veto etti.

Haber 20-02-24 19:55

Daha önce duymadınız! Oktar'ın kabarık sabıkasına yenileri eklendi: İşin içine 'Tapınakçılar' da girdi

Oluşturduğu illegal yapılanmayla kendine ve çevresine avantaj sağlayan, bu uğurda gencecik insanların hayatını karartmaktan, aileleri yıkmaktan korkmayan Adnan Oktar suç örgütüyle ilgili çarpıcı yeni bilgiler çıktı. İsrailli siyasetçilerle görüşmeler belirlendi, Tapınakçılarla yapılan görüşme ortaya çıktı. BM toplantılarına bile katılmaları örgütün sarmaşık gibi nasıl büyüdüğünü gözler önüne serdi.

Haber 19-02-24 11:38

Malatya'da Fırat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi anlatıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünce hazırlanan, Birleşmiş Milletler Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonunca (IFAD) desteklenen Fırat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi'nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Yurthaber 16-02-24 14:05

İsveç'in Ankara Büyükelçisi Mard, Gaziantep Valisi Çeber'i ziyaret etti

İsveç'in Ankara Büyükelçisi Malena Mard ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, Gaziantep Valiliği'ne ziyaret gerçekleştirdi.

Yurthaber 16-02-24 13:19

BM: Ukrayna ekonomisinin toparlanması için 486 milyar dolar gerekiyor

Ukrayna ekonomisinin savaşla geçen iki yılın ardından toparlanabilmesi için 486 milyar dolara ihtiyaç duyduğu bildirildi.

Finans 15-02-24 18:03

TİKA ile FCDO arasında işbirliğini içeren mutabakat zaptı Ankara'da imzalandı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Birleşik Krallık Dışişleri, Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi (FCDO) arasında çeşitli alanlarda işbirliği yapılmasını içeren mutabakat zaptı Ankara'da imzalandı.

Yurthaber 14-02-24 07:48

Skandal görüntüler! İsrail askerlerinin çektiği videolar dünya gündemine bomba gibi düştü... BM yetkilisi: Kesinlikle uluslararası hukukun ihlali

İsrail'in Gazze'deki operasyonlarında askerler tarafından çekilen görüntüler uluslararası basına sızdırıldı. Gözaltına alınan Gazzelilerin elleri ve gözleri bağlı çırılçıplak soyulup sorguya alındıkları anların internette paylaşılması sonrası dünya kamuoyu ayağa kalktı. Uluslararası hukukun ihlali olarak yorumlanabilecek görüntüler sonrası Birleşmiş Milletler'in hamlesinin ne olacağı merak konusu...

Haber 12-02-24 12:20

Çocukları dijital tehlikelerden korumak için Noktaları Birleştir projesi başlatıldı

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Canan Güllü, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonunun (UNICEF) işbirliğinde başlatılan "Noktaları Birleştir" projesiyle çocukların dijital istismarına karşı toplumsal farkındalık oluşturmayı ve önleyici politika önerileri geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yurthaber 30-01-24 12:26

ABD'de bir kişi 'insanlık dışı' bir yöntemle infaz edilecek! Hiç denenmemiş bir yöntem: Mahkum düşüncelerini anlattı

ABD'de 2022 yılında infaz memurları tarafından iğneyle infaz edilmeye çalışılan Kenneth Eugene Smith, bir türlü ölmemişti. Smith bu sefer de Birleşmiş Milletler tarafından 'insanlık dışı, aşağılayıcı' bir yöntemle infaz edilmeye çalışılacak. Daha önce hiç test edilmeyen bu yöntem öncesi Smith, röportaj vererek düşüncelerini ifade etti.

Haber 24-01-24 09:59

BM Türkiye Ofisi önünde insani ihtiyaçların Filistin'e ulaştırılması için eylem yapıldı

Ankara Filistin Dayanışma Platformu üyeleri, insani ihtiyaçların koşulsuz şartsız Gazze'ye ulaştırılması için Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye Ofisi önünde eylem yaptı.

Yurthaber 19-01-24 15:46

Kayseri Üniversitesi ile Osman Ulubaş Köşk Anadolu Lisesi arasında iki ayri protokol imzalandi

Kayseri Üniversitesi ile Osman Ulubaş Köşk Anadolu Lisesi arasında ‘Osman Ulubaş Köşk Anadolu Lisesi Uluslararası Birleşmiş Milletler Model Konferansı 2024 (Munos24)’ Projesi iş birliği protokolü ile sosyal, bilimsel ve kültürel iş birliği protokolü imzalandı.

Yurthaber 18-01-24 08:33

Hırvatistan'dan Adıyaman'a çelik konstrüksiyondan okul ek yerleşkesi

Hırvatistan, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) katkılarıyla 6 Şubat depremlerinden etkilenen Adıyaman'a çelik konstrüksiyondan 8 derslik, 3 atölye ve 3 idari ofis yaptırdı.

Yurthaber 17-01-24 14:06

Kızıldeniz kaynıyor: Rusya'dan Yemen hamlesi gecikmedi! Acil toplanın

ABD ve İngiltere'nin Yemen'deki Husilere karşı saldırı başlattıklarını duyurdu. Saldırılar sonrası Husiler de yanıt olarak ABD ve İngiltere üslerine karşı operasyonların başlatıldığını açıklamıştı. Kızıldeniz'de artan tansiyon sonrası Rusya'dan ilk hamle geldi. Rusya, iki devletin Yemen saldırısının uluslararası hukuk ihlali olduğunu ifade ederek Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) toplanmasını talep etti.

Haber 12-01-24 09:19

İsrail'e karşı açılan soykırım davası hakkında Ömer Çelik'ten açıklama: İnsanlık bu davayı izliyor

Güney Afrika, 29 Aralık 2023’te Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları nedeniyle İsrail’e 1948’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilen Soykırım Sözleşmesi kapsamındaki yükümlülüklerini ihlal ettiği gerekçesiyle Uluslararası Adalet Divanı’nda soykırım davası açmıştı. Söz konusu dava Lahey’de bugün görülmeye başlandı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de davayla ilgili, "İsrail’in eylemleri soykırımdır. Ve gereken şekilde cezalandırılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Haber 11-01-24 13:53

Filenin Sultanları İlkin Aydın ve Elif Şahin beraber poz verdi... İddialı elbiseleri göz kamaştırdı!

Avrupa şampiyonluğu, Milletler Ligi şampiyonluğu ve 2024 Olimpiyatlarına birinci olarak katılım hakkı kazanan milli voleybolcularımız Elif Şahin ve İlkin Aydın beraber poz verdi. Filenin sultanlarının pozları kısa sürede gündem oldu. Paylaşıma beğeni ve yorum yağdı. Giydikleri elbiselerle göz kamaştırdılar.

Magazin 10-01-24 15:41

BM'den 2024 küresel ekonomi raporu: Dikkat çeken Türkiye detayı

Birleşmiş Milletler (BM), devam eden riskler ve belirsizlikler ortamında küresel ekonomik büyümenin 2024'te yüzde 2,4'e düşeceğini öngördü. Türkiye'de ekonomi yönetiminin enflasyonu dizginlemek için para politikasını agresif bir şekilde sıkılaştırdığı anımsatılan raporda, ülkede geçen yıl yüzde 3,5 büyüme tahmin edildiği, ekonomik büyüme öngörüsünün bu yıl için yüzde 2,7 gelecek yıl için de yüzde 3,1 olduğu aktarıldı.

Finans 05-01-24 09:01

Zehirli iğne ile ölmemişti bu defa azot gazıyla boğacaklar! ABD'deki idam kararına BM'den tepki

ABD'nin Alabama eyaletinde bir mahkumun 25 Ocak'ta azot gazıyla infaz edilmesi kararı dünya çapında gündem oldu. 'Gazla boğma' yöntemiyle yapılacak infaza tepki gösteren Birleşmiş Milletler uzmanları idamın durdurulması istedi. Diğer yandan aynı mahkumun geçen yıl da iğneyle infaz edilmeye çalışıldığı ancak ölmediği bildirildi.

Haber 03-01-24 21:27

Bakan Bayraktar: Yeni bir nükleer enerji çağı başlıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar Dubai'de düzenlenen COP28 Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi'nde küresel nükleer enerji kapasitesinin 3 katına çıkarılmasının hedeflendiğini aktararak,"O kapsamda aslında nükleerin yeniden doğuşuna şahit olduk. Yani yeni bir nükleer enerji çağı başlıyor." dedi.

Finans 28-12-23 16:39

BM, Gazze'deki mevcut duruma dikkat çekti: Nüfusun dörtte biri açlıktan ölüyor

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) İletişim Direktörü Juliette Touma, iki buçuk aydan fazla bir süredir İsrail saldırılarına maruz kalan Gazze'deki mevcut durumun "ürpertici" olduğunu belirtti.

Haber 22-12-23 19:28

BMGK'da Gazze tasarısı oylaması! 4’üncü kez ertelendi

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde, (BMGK) Gazze'de insani yardımlara ilişkin üzerinde müzakereler yürütülen ancak anlaşma sağlanamayan karar tasarısının oylanması, dördüncü kez ertelendi. Karar tasarısının ilk hali ABD’nin itirazı nedeniyle tartışma konusu olmuş, ABD’nin insani yardımların bölgeye engelsiz ulaştırılması için “çatışmalara ara verilmesi” şeklindeki çağrıya karşı çıktığı kamuoyuna yansımıştı.

Haber 22-12-23 07:03

BM Güvenlik Konseyinde Gazze oylaması 3. kez ertelendi

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nde Gazze Şeridi’nde "düşmanlıkların geçici olarak durdurulmasına yönelik acil adımlar atılması" ve "Gazze Şeridi’nin tamamına hızlı, güvenli ve engelsiz şekilde insani yardımların ulaştırılması" çağrısında bulunulan karar tasarısına yönelik oylama 3’üncü kez ertelendi.

Haber 20-12-23 22:04

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Bodnar, Samsun'da ziyaretlerde bulundu

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar ile BM Dünya Gıda Programı Türkiye Direktörü ve Ülke Temsilcisi Stephen John Cahill, Samsun'da temaslarda bulundu.

Yurthaber 19-12-23 08:17

BM Genel Kurulu'ndan Gazze için ateşkes çağrısı!

BM Genel Kurulu, Gazze'de acilen insani ateşkes talebinde bulunulan karar tasarısını 10 "hayır" oyuna karşı 153 oyla kabul etti.

Haber 13-12-23 00:38

ABD'li Senatör Bernie Sanders'tan ülkesine veto tepkisi!

ABD'li Senatör Bernie Sanders, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde 8 Aralık'ta yapılan oylamada ABD'nin Gazze Şeridi'nde acil insani ateşkes çağrısı yapan karar tasarısını veto etmesine değinerek, "ABD, insani ateşkes ve tüm rehinelerin serbest bırakılması çağrısında bulunan bir BM kararını veto etmemelidir" dedi.

Haber 11-12-23 00:29

Filistin Devlet Başkanı Abbas, ABD'nin kararına tepki gösterdi!

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD'nin dün Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde oylamaya sunulan Gazze Şeridi’nde acil insani ateşkes çağrısı yapan karar tasarısını veto etmesini kınayarak, Gazze Şeridi'ndeki Filistinli çocuk, kadın ve yaşlıların İsrail güçleri tarafından katledilmesinden ABD'yi sorumlu tuttu.

Haber 09-12-23 19:22

Son dakika| Gazze'de insani ateşkes olacak mı? ABD'den veto

ABD, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Gazze'de acilen insani ateşkes talep edilen karar tasarısını veto etti.

Haber 08-12-23 23:56

Bakan Fidan'dan önemli açıklamalar! BMGK uluslararası barış ve güvenliği sağlamak konusunda başarısız oldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Gazze'deki son gelişmelerin ele alındığı oturumda konuştu. Fidan, "Başta Güvenlik Konseyi olmak üzere çağımızın kurumları bir kez daha uluslararası barış ve güvenliğe yönelik sorumluluklarını yerine getiremediler” dedi.

Haber 29-11-23 21:12

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik toplantı öncesi önemli temas

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze gündemli Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısı öncesinde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber 28-11-23 18:16

Mısır ve İspanya'dan Filistin açıklaması! 'Hazırız' mesajı verildi

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Filistin devletinin kurulması gerektiğini ve kurulacak bu devletin silahsızlandırılmış ve NATO ya da Birleşmiş Milletlere (BM) ait güçlerin garantörlüğünde olmasına hazır olduklarını ifade etti. Ayrıca İspanya Başbakanı Sanchez de kısa zamanda Filistin devletini tanıyacaklarının işaretini verdi.

Haber 24-11-23 18:53

BM: Gazze’de nüfusun neredeyse tamamı açlıkla karşı karşıya

BM Dünya Gıda Programı (WFP) dün yaptığı açıklamada Gazze’de gıda sisteminin çökmesi sebebiyle vatandaşların açlıkla karşı karşıya kaldığını belirterek, nüfusun neredeyse tamamının gıda yardımına ihtiyacı olduğu konusunda uyardı. 

Haber 17-11-23 11:33

İsrail'den BMGK kararı için akılalmaz sözler! 'Böyle bir şey olmayacak'

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), İsrail-Filistin konusunda acil ve uzatılmış insani ateşkes kararını onadı. Kararın konseyden geçmesinin ardından İsrail’den akılalmaz bir açıklama geldi. Kararın utanç verici olduğunu ifade eden İsrail’in BM Temsilcisi Gilad Erdan, “Böyle bir şey olmayacak. İsrail, Hamas yok edilene ve rehineler iade edilene kadar harekete geçmeye devam edecektir” dedi.

Haber 16-11-23 10:26

Son dakika: BMGK, Gazze'de çatışmalara acil ve uzatılmış ara verilmesi tasarısını kabul etti

Son dakika haberi: Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Gazze'de çatışmalara "acil ve uzatılmış ara verilmesi" talep edilen karar tasarısını onayladı. Oylamada 12 ülke lehte oy kullanırken, Rusya, ABD ve İngiltere ise çekimser kaldı.

Haber 16-11-23 00:08

BM'den Gazze açıklaması: İnsani felaket gözler önünde gerçekleşiyor

Birleşmiş Milletler (BM) abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yaşananlarla ilgili açıklama yaptı.

Haber 13-11-23 21:31

İsrail Gazze'deki BM yerleşkesini bombaladı, sert açıklama geldi! Sivillerin ölümü ve yaralanması kabul edilemez

İsrail, Birleşmiş Milletler'in (BM) Gazze'deki yerleşkesini bombaladı. BM'den gelen açıklamaya göre çok sayıda ölü ve yaralı var. Açıklamada İsrail'e sert tepki gösterildi.

Haber 12-11-23 12:08

Angelina Jolie'den İsrail'in Gazze'deki saldırısına tepki!

ABD'li oyuncu ve eski Birleşmiş Milletler (BM) İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie, İsrail'in Gazze'deki Cibaliya Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıya tepki gösterdi ve ateşkes çağrısında bulundu. Jolie paylaşımında, "İnsani ateşkes talebini reddedip, BM Güvenlik Konseyinin her iki tarafa da ateşkes dayatmasını engelleyerek dünya liderleri bu suçlara ortak olmaktadır." diye konuştu.

Haber 02-11-23 00:16

BM'den milyonları ilgilendiren çağrı! Ölüm kalım meselesi

Birleşmiş Milletler Gazze Şeridi'ndeki aralıksız süren bombardımanlarla ilgili "acil insani bir ateşkesin milyonlarca insan için ölüm kalım meselesi" dedi.

Haber 01-11-23 18:42

Hakan Fidan'dan peş peşe önemli görüşmeler!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM Yakın Doğu’daki Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Gazze’deki insani durum ele alındı.

Haber 31-10-23 22:06

SON DAKİKA | Kassam Tugayları'ndan rehine teklifi! Tüm esirleri serbest bırakma şartlarını açıkladılar

İsrail, dün gece Gazze'ye yönelik saldırılarını artırdı. İletişimin kesildiği Gazze havadan, karadan ve denizden vuruldu. BM Genel Kurulu, Gazze'de acil insani ateşkes istenilen karar tasarısını kabul etti. Elon Musk, Starlink'in Gazze için aktif hale getirileceğini açıkladı. Öte yandan Kassam Tugayları, elindeki esirleri bırakma karşılığında İsrail'in de hapishanelerdeki tüm Filistinli mahkumları serbest bırakmasını önerdi.

Haber 28-10-23 19:08