Birleşmiş Milletler (Bm) Haberleri

ABD'nin Gazze için hazırladığı karar tasarısı BM Güvenlik Konseyinde bugün oylanacak

ABD'nin Gazze'de tüm esirlerin serbest bırakılmasıyla bağlantılı olarak acilen ateşkes sağlanması talep edilen karar tasarısı, bugün oylamaya sunulacak. BM Güvenlik Konseyinde (BMGK) sabah saatlerinde yapılması planlanan oylamada, ABD'nin bir süredir müzakereye açtığı karar tasarısı görüşülecek.

Haber 22-03-2024 00:11

Son dakika: BMGK, Gazze'de çatışmalara acil ve uzatılmış ara verilmesi tasarısını kabul etti

Son dakika haberi: Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Gazze'de çatışmalara "acil ve uzatılmış ara verilmesi" talep edilen karar tasarısını onayladı. Oylamada 12 ülke lehte oy kullanırken, Rusya, ABD ve İngiltere ise çekimser kaldı.

Haber 16-11-2023 00:08

İsrail ve BM arasında Filistin krizi! Guterres'in 'Durduk yere ortaya çıkmadı' sözüne tepki! Görüşme iptal edildi

İsrail ile Birleşmiş Milletler arasında Gazze krizi yaşanıyor. BM Genel Sekreteri Guterres'in "Hamas saldırılarının durduk yere ortaya çıkmadığının da bilincinde olmalıyız. Filistin halkı 56 yıldır boğucu bir işgale maruz tutuluyor" açıklamasına İsrail'den tepki geldi. İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Guterres ile görüşmesini iptal ettiğini duyurarak "7 Ekim'den sonra dengeli bir yaklaşıma yer kalmadığını ve Hamas'ın yeryüzünden silinmesi gerektiğini" söyledi.

Haber 24-10-2023 20:49

Gazze'deki acı gerçeği Birleşmiş Milletler açıkladı! Konutların yüzde 30'u yıkıldı, 490 bin kadın ve kız çocuğu yerinden edildi

Birleşmiş Milletler (BM), 7 Ekim'den bu yana Gazze'deki konut birimlerinin yüzde 30'unun yıkıldığını ya da yaşanmaz hale geldiğini duyurdu. BM'nin açıklamasında 490 bin kadın ve kız çocuğunun yerinden edildiği, yaklaşık 900 kadının ise eşlerini kaybederek dul kaldığı bilgisi de yer aldı.

Haber 20-10-2023 22:40

Diğer Haber Etiketleri

Son dakika: İsrail'in hastane saldırısının ardından BM Güvenlik Konseyi acil toplanacak

Son dakika haberi: BM Güvenlik Konseyi, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine yönelik saldırıyı görüşmek için bugün acil toplanacak. BM Sözcülüğünden yapılan açıklamada, toplantının yerel saatle 10.00'da (TSİ 17.00) gerçekleşeceği kaydedildi.

Haber 18-10-2023 02:16

Birleşmiş Milletler ve NATO'dan İsrail'e peş peşe Gazze uyarıları! Kaybedecek vakit yok

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar devam ederken, Birleşmiş Milletler (BM) ve NATO'dan peş peşe uyarılar geldi. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, "Yakıt, gıda ve su dahil hayati önem taşıyan malzemelerin Gazze'ye girmesine izin verilmeli. Şu anda hızlı ve engelsiz insani erişime ihtiyacımız var. Kaybedecek vakit yok. Geçen her dakika önemli." açıklamasını yaptı. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ise Hamas'ın saldırısının ardından İsrail'in karşılığının orantılı olması gerektiğini söyledi.

Haber 11-10-2023 20:54

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda İran'a büyük şok! Tüm dünyanın gözü önünde bir anda ayağa kalkarak fotoğrafı açtı... Herkes şaşkına döndü

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na "Mahsa Emini" eylemi damga vurdu. İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Gilad Erdan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulundaki konuşması sırasında bir anda ayağa kalkarak Mahsa Emini'nin fotoğrafını çıkardı. Erdan, BM yetkilileri tarafından salondan çıkartıldı.

Haber 20-09-2023 10:59

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM'ye damga vuran 'Azerbaycan ve Kıbrıs' açıklaması

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul Salonu'nda BM'nin 78'inci Genel Kurulu görüşmelerinde katılımcılara hitap etti. Erdoğan yaptığı konuşmada KKTC'nin tanınmasına bir kez daha vurgu yaptı ve Karabağ'daki olaylarla ilgili, "Azerbaycan'ın toprağını koruması yönünde attığı adımları destekliyoruz." dedi.

Haber 19-09-2023 19:20

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'ye gidiyor! Kritik BM toplantısı…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) gidecek.

Haber 16-09-2023 07:47

Antonio Guterres'ten Rusya-Ukrayna açıklaması! 'Yakın gelecekte...'

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'ten açıklama geldi. "Ümit hiç bir zaman bitmez" diyen Guterres "Ancak yakın gelecekte Ukrayna'da barış mümkün görünmüyor" dedi.

Haber 31-08-2023 20:39

Son dakika: Dışişleri Bakanlığı'ndan BM Barış Gücü'ne KKTC tepkisi

Son dakika haberi: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Birleşmiş Milletler Barış Gücü askerlerinin köy yolu yapımını engellemeye çalışmasına Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Birleşmiş Milletler Barış Gücü askerlerince, Pile-Yiğitler yolunu engellemek amacıyla gerçekleştirilen fiziki müdahaleyi kabul edilmez buluyor ve şiddetle kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Haber 19-08-2023 19:35

Batılı ülkeler 'hayır' oyu verdi! BM İnsan Hakları Konseyi'nde Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar kınandı

Birleşmiş Millet İnsan Hakları Konseyi'nde Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar kınandı.

Haber 12-07-2023 11:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü! İstanbul Mutabakatı mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Rusya-Ukrayna savaşı ve tahıl koridoruna ilişkin gelişmelerin ele alındığı görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi İstanbul Mutabakatının süresinin uzatılmasına odaklanılması gerekiyor" dedi. Guterres ise tahıl koridorunun yeniden işlemesini sağlayan çabaları dolayısıyla Erdoğan'a teşekkür etti.

Haber 04-11-2022 00:43

Türkiye, ateşkesin sona erdiği Yemen'de tarafları barışçıl çözüm bulmaya çağırdı

Türkiye, ateşkesin sona erdiği Yemen'de tarafları barışçıl çözüm bulmaya çağırdı

Yurthaber 04-10-2022 00:33

Türkçe paylaşım da yapmıştı! Miçotakis'in açıklamalarına Türkiye'den jet yanıt

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Türkiye ile ilgili açıklamalar yapmış ve daha sonra da konuşmasının bir bölümünü, Türkçe bir mesajla Twitter'dan paylaşmıştı. Paylaşımında, Türk halkına da seslendiğini Miçotakis'in açıklamalarına, Türkiye'den jet yanıt geldi ve "gerçeklerin çarpıtıldığı" ifade edildi.

Haber 24-09-2022 07:21

BM Gıda Görünümü raporu yayımlandı: Türkiye neden en çok buğday ithal eden 3. ülke?

Birleşmiş Milletler'in (BM) Haziran ayında yayımladığı iki ayrı gıda görünümü raporunun ardından, gıda güvenliği ve buğday ticaretiyle ilgili tartışmalar tekrar canlandı. Küresel fiyat artışlarının yanı sıra Türkiye'nin en çok buğday ithal eden ülkeler arasında yer alması, kafalarda üretimle ilgili soru işaretleri doğurdu.

Haber 05-07-2022 16:12

BM'den uyarı: Uyuşturucu kullanımı artıyor

BM raporunda dünyada 275 milyon kişinin uyuşturucu kullandığı, 36 milyon kişinin bağımlılık nedeniyle sağlık sorunları yaşadığı kaydedildi. Tedarik zincirlerinin küreselleşmesiyle kullanımın daha da artması öngörülüyor.

Haber 27-06-2022 09:02

“Bugünün Gıda Krizi 2023’te Felakete Dönüşebilir”

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, dünyanın şimdiye kadar eşi görülmemiş bir küresel açlık kriziyle karşı karşıya olduğunu belirterek, gelecek yıl durumun bir felakete dönüşebileceği uyarısında bulundu

Haber 25-06-2022 20:55

BM'den dikkat çeken Ukrayna açıklaması! 12 milyondan fazla kişi...

Birleşmiş Milletler (BM), Ukrayna'daki savaşa ilişkin dikkat çeken bir açıklama paylaştı. BM'den yapılan açıklamada, Rusya ile savaşın yaşandığı Ukrayna'da, 12 milyondan fazla kişinin yerinden edildiği bildirildi.

Haber 24-06-2022 23:13

“Rusya Gıdayı Silah Gibi Kullanıyor”

ABD Tarım Bakanı Tom Vilsack, Birleşmiş Milletler’de, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının ardından ortaya çıkan gıda kriziyle ilgili, çeşitli temaslarda bulundu. Vilsack, BM’de düzenlediği basın toplantısında, Rusya’nın gıdayı bir savaş aracı, bir silah gibi kullandığını söyledi

Haber 17-06-2022 01:00

BM Mülteci Örgütü: Yerinden edilenlerin sayısı 100 milyonu aştı

UNCHR verilerine göre, dünyada yerinden edilenlerin sayısı Mayıs 2022 itibarıyla 100 milyonu aştı.

Haber 16-06-2022 17:47

“Taraflar Sözlerinde Durmazsa Yemen’de Ateşkes Sonlanır”

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin gündeminde, yaklaşık iki buçuk aydır Yemen’de hükümet ve Husiler arasında sağlanan ateşkes vardı. 15 üyeli konsey, Yemen’deki son durumu en yetkili BM görevlisinden dinledi.

Haber 15-06-2022 02:38

İklim krizi: BM'ye göre Ukrayna savaşıyla artan fosil yakıt yatırımları iklim değişikliğiyle mücadeleyi olumsuz etkiliyor

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ukrayna'daki savaş nedeniyle gelişmiş ülkelerin fosil yakıtlara hücum etmeye başladığını ve bunun iklim değişikliğiyle mücadeleye olumsuz etkileri olacağını söyledi.

Haber 14-06-2022 13:12

BM’den İngiltere’ye Ruanda Tepkisi

İngiltere'de, ülkeye yasa dışı yollarla gelen sığınmacıların, Ruanda'ya gönderilmesine yönelik karar temyiz mahkemesine taşındı. Mahkeme, sığınmacılarla ilgili kararın uygulanmasına hükmetti. Birleşmiş Milletler karara tepki gösterdi

Haber 14-06-2022 01:26

BM İnsan Hakları Komiseri Bachelet Görevi Bırakıyor

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, kişisel nedenlerden dolayı ikinci dönem görev almayacağını açıkladı. Bachelet, ayrılma kararının, birçok Batı ülkesi ve çeşitli sivil toplum örgütlerini de eleştirdiği “Çin ziyareti” olmadığını söyledi

Haber 13-06-2022 21:03

BM Güvenlik Konseyi’nin Beş Yeni Üyesi Belirlendi

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda 192 üye devletin katılımıyla yapılan oylamada, Ekvador, Japonya, Malta, Mozambik ve İsviçre Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin daimi olmayan yeni beş üyesi olarak seçildi

Haber 09-06-2022 23:14

Türkiye ile Birleşmiş Milletler arasında kritik temas

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber 09-06-2022 21:48

Birleşmiş Milletler'den korkutan uyarı! Dünya böylesini görmedi, gıda, enerji, ekonomi...

Birleşmiş Milletler'den (BM) yapılan açıklamada, dünyanın Ukrayna savaşı nedeniyle şimdiye kadarki en ciddi gıda, enerji ve ekonomik krizin eşiğinde olduğu uyarısı yapıldı.

Haber 08-06-2022 21:58

Rusya'ya peş peşe sert sözler! Salonu terk etti... Arkasından böyle seslendi

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları ve tüm dünyada yarattığı gıda krizi BM Güvenlik Konseyinin Ukrayna oturumunda ele alındı. Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel'in Ukrayna savaşı nedeniyle Moskova'ya yönelik suçladı. Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia ise bu suçlamalar üzerine salonu terk etti. Michel, Nebenzia salondan ayrılırken “Gerçekleri duymamak sizin için daha kolay” dedi.

Haber 06-06-2022 22:24

BM'den gıda krizi uyarısı... Derin endişe duyuyoruz diyerek açıkladılar

Birleşmiş Milletler (BM), açlığın ülkelerin istikrarını tehdit etmesinden dolayı gıda krizine karşı uyardı.

Haber 06-06-2022 21:53

Çevre felaketi uyarısı: 6 ülke tehlikede! 2015'ten beri o bölgede...

Kızıldeniz'in Yemen açıklarında 2015'ten beri bakım görmemiş halde duran Safir petrol tankerine ilişkin çarpıcı bir rapor yayımlandı. Birleşmiş Milletler (BM) raporuna göre, tankerin petrol sızdırması durumunda yıkıcı bir çevre felaketi yaşanacağı ve Yemen, Suudi Arabistan, Eritre, Cibuti ve Somali'nin yanı sıra Mısır'ın da bu durumdan etkilenebileceği kaydedildi.

Haber 05-06-2022 22:29

İlk kez kullanıldı! Dünya Ticaret Örgütü'nden Türkiye hamlesi: Masadaki o detay...

Birleşmiş Milletlerin (BM) yabancı dillerde "Turkey" olarak kullanılan ülke adını "Türkiye" olarak değiştirmesinin ardından İsviçre'nin Cenevre kentindeki Dünya Ticaret Örgütü'nde (DTÖ) ülke ismi ilk kez "Türkiye" şeklinde kullanıldı.

Haber 04-06-2022 21:53

BM Güvenlik Konseyi'nde bir ilk! 'Turkey' yerine 'Türkiye' ismi kullanıldı

Birleşmiş Milletler'in (BM) yabancı dillerde ''Turkey'' olarak kullanılan ülke adını "Türkiye" olarak değiştirmesinin ardından BM Güvenlik Konseyi'nde bir ilk yaşandı. Türk diplomat Ayşe İnanç'ın BM Güvenlik Konseyi'nde katıldığı oturumda ülke ismi, ilk kez ''Türkiye'' şeklinde kullanıldı.

Haber 03-06-2022 02:52

Son dakika: BM'den 'Türkiye' kararı... Talep kabul edildi! Artık 'Turkey' ifadesi kullanılmayacak

Son dakika haberine göre, Birleşmiş Milletler, Türkiye'nin talebinin ardından yabancı dillerde “Turkey” olarak kullanılan ülke adını "Türkiye" olarak değiştirdi. Konuyla ilgili konuşan BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, ülke isminin değiştirilmesinin mektubun alındığı andan itibaren geçerli olduğunu belirtti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin yabancı dillerdeki isminin "Türkiye" olarak değiştirilmesiyle ilgili Genel Sekreter Antonio Guterres'e mektup göndermişti.

Haber 01-06-2022 21:15

BM Küresel Gıda Krizini Çözmek İçin Devrede

Birleşmiş Milletler sözcüsü Dujarric, üst düzey BM yetkililerinin, Rusya'nın küresel pazarlara tahıl ve gübre ihracatının yeniden başlaması konusunda Moskova'da Birinci Başbakan Yardımcısı Andrey Belousov ile yapıcı görüşmelerde bulunduğunu söyledi

Haber 31-05-2022 22:40

Son dakika: BM'den Türkiye'ye Ukrayna teşekkürü: Minnetarız

Son dakika haberine göre, Birleşmiş Milletler (BM), Ukrayna girişimleri nedeniyle Türkiye'ye teşekkür etti. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Rusya-Ukrayna savaşındaki tutumu nedeniyle Türkiye'ye "son derece minnettar" olduğunu ifade etti.

Haber 31-05-2022 22:20

Küresel araştırma: Doğayı koruma alanlarının çoğu vahşi yaşama fayda sağlamıyor

68 ülkede koruma altındaki 1.500 sulak alanı inceleyen araştırmacılar, bu alanların çoğunun vahşi hayatı desteklemeye bir katkısı olmadığını ortaya koydu.

Haber 16-05-2022 12:08

BM İnsan Hakları Konseyi Ukrayna İçin Toplanacak

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi, bu hafta Ukrayna konusunda özel bir oturum düzenleyecek. Kiev, Mariupol kentindeki sivil ölümler dahil sahadaki durumun incelenmesi çağrısında bulunmuştu

Haber 09-05-2022 19:41

Güvenlik Konseyi Ukrayna'daki savaşla ilgili ilk açıklamasını yaptı

BM Güvenlik Konseyi üyeleri Ukrayna savaşının başlamasından iki ay sonra bir açıklama metni üzerinde uzlaştı.

Haber 07-05-2022 12:00

BM'den Rusya-Ukrayna Kaynaklı Gıda Krizi Uyarısı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Rusya ve Ukrayna savaşı kaynaklı olarak gıda krizi uyarısında bulundu. Guterres, küresel gıda güvenliği sorununun, Rusya ve Ukrayna’nın tarım üretimleri konusundaki problemleri halledilmeden çözülemeyeceğini söyledi

Haber 05-05-2022 13:26

BM Kadın Birimi: Savaş kadınlar ve azınlıklar için daha yıkıcı

BM Kadın Birimi ile Care'in Ukrayna'ya ilişkin raporunda, savaş nedeniyle kadınların ve azınlıkların karşılaştıkları zorlukların arttığı belirtildi.

Haber 04-05-2022 16:36

“2 Aydan Sonra Gün Işığı Gördüler”

Rus işgali altındaki Ukrayna’nın Mariupol şehrinden yapılan tahliyelerde onlarca Ukraynalı, Zaporizhzhia şehrine ulaştı. BM yetkilisi Lubrani, “101 kadın, erkek, çocuk ve yaşlının Azotsval’dan sonunda çıkarıldığını ve 2 aydan sonra gün ışığı gördüklerini” söyledi

Haber 04-05-2022 08:33

BM Genel Kurulu Veto Hakkı Kullanan Ülkeden Hesap Soracak

BM Genel Kurulu, Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesinden birinin veto yetkisini kullanması halinde açıklama yapmasını isteyen bir karar tasarısını kabul etti

Haber 26-04-2022 23:37

Putin ve Zelenskiy görüşmesi öncesi kritik ziyaret! Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'i kabul etti. Görüşme sonrasında ilk açıklamalar geldi. BM Genel Sekreteri Guterres'in, yarın Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile, 28 Nisan'da da Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşeceği belirtilmişti.

Haber 25-04-2022 17:32

Putin'le görüşmeye gidecekti! Ukrayna'dan dikkat çeken çağrı geldi... Konuşması gereken konu bu

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere Moskova'ya gideceği öğrenilmişti. Söz konusu görüşmeye ilişkin Ukrayna'dan bir çağrı geldi. Rusya'nın kuşatması altındaki Mariupol'den sivillerin tahliyesinin gerçekleştirilemediğini açıklayan Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk, "Guterres'i ateşkes talep etmeye çağırıyorum." dedi. Vereşuk açıklamasında "Barış hakkında konuşmaya hazırlanıyorsa konuşması gereken konu bu." şeklinde konuştu.

Haber 24-04-2022 18:55

Putin ve Zelenskiy öncesi Türkiye ziyareti! BM Genel Sekreteri Guterres, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek

Türkiye'nin Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili dünya çapında diplomasi trafiği sürüyor. Şimdiye dek kritik hamlelere imza atan Türkiye'ye yarın kritik bir ziyaret gerçekleşecek. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Rusya ve Ukrayna'da liderler ile görüşmeden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için Türkiye'ye geliyor.

Haber 24-04-2022 12:20

Son Dakika: Mektup göndermişti! Tarih belli oldu... Putin ile görüşecek

Son dakika haberi: Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, salı günü Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecek. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'den görüşme istediği açıklanmıştı. Söz konusu görüşmeye ilişkin taraflara mektup gönderildiği aktarılmıştı. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 22-04-2022 19:27

Ukrayna Savaşı BM'de Veto Haklarını Değiştirir mi?

BM Güvenlik Konseyi'nin yapısının değiştirilmesi ya da veto hakkının sınırlandırılması için 50 yıldan fazladır bazı öneriler ortaya atılıyor. Şimdiyse yeni bir yaklaşım ivme kazanıyor. Veto edilen meselelerin, BM üyelerinin tamamının incelemesine sunulması gündemde

Haber 22-04-2022 19:06

Mektup gönderdi! Putin ve Zelenskiy ile görüşmek istiyor

Rusya-Ukrayna savaşıyla alakalı Birleşmiş Milletler'den (BM) dikkat çeken bir açıklama geldi. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'den görüşme istediği belirtildi. Söz konusu görüşmeye ilişkin taraflara mektup gönderildiği aktarıldı.

Haber 20-04-2022 19:48