Birlesmis Milletler Bm Suriye Ozel Temsilcisi Staffan De Mistura Haberleri

BM Genel Sekreteri Guterres'ten İsrail heyetine tepki: Yanlış yorumlanması karşısında şoke oldum

İsrail ile Birleşmiş Milletler arasındaki Gazze krizi sürüyor. Dışişleri Bakanı Cohen'ın görüşmesini iptal etmesi ve İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Gilad Erdan'ın istifa çağrılarının ardından, BM Genel Sekreteri Guterres'ten İsrail heyetine tepki geldi. Guterres, Hamas'la ilgili sözlerinin "bazıları tarafından yanlış yorumlandığını" vurgulayarak, bu durum karşısında şoke olduğunu belirtti. Diğer yandan İsrail BM temsilcilerine vize vermeyeceklerini de duyurdu.

Haber 2023-10-25 18:10:45

SON DAKİKA | Hulusi Akar'dan Türkiye-Suriye görüşmelerine ilişkin dikkat çeken sözler! 'Temennimiz Suriyelilerin dönmesi'

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye hükumeti ile görüşmelere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, "Bizim temennimiz bunların sonucunda barış, huzur ve istikrar olması, ülkemizde misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizin de Birleşmiş Milletler (BM) metinlerinde geçtiği gibi gönüllü, güvenli ve saygın şekilde topraklarına dönmesi" dedi. İşte Bakan Akar'ın o açıklamaları...

Haber 2023-01-10 12:36:27

Son dakika: Türkiye-ABD hattında kritik görüşme! Ankara'dan net 'Suriye' mesajı

Son dakika haberine göre, Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Türkiye'nin, ABD'ye Suriye'de gerekli tedbirleri almakta kararlı olduğu bildirildi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal, ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield ile yaptığı telefon görüşmesinde, terör örgütü PKK/YPG/PYD konusunda, Ekim 2019'da ABD ve Rusya Federasyonu ile varılan mutabakatlardaki hükümlerin bugüne kadar yerine getirilmediğini hatırlattı. İşte haberin detayları...

Haber 2022-06-02 22:33:27

“Gelecek Yıl Suriye’de Çözüm İçin Adımlar Atılabilir”

Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi, Suriye’deki son durumu ele aldı. BM Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, 15 üyeli konseye video konferans aracılığıyla Suriye’deki son durum ve ülkenin geleceği ile bir bilgilendirme yaptı

Haber 2021-12-21 03:30:06

BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen: Görüşmeler büyük bir hayal kırıklığı oldu

Suriye Anayasa Komitesi'nin taslak metin hazırlama konusunda uzlaşmasının ardından başlayan altıncı tur görüşmeler, hiçbir ilerleme kaydedilmeden sona erdi. Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Temsilcisi Geir Pedersen, "büyük bir hayal kırıklığı" açıklaması yaptı.

Haber 23-10-21 14:48

BM: Suriye’de yeni anayasa taslağı hazırlamak için taraflar anlaştı

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, Suriye Anayasa Komitesi'nde yer alan hükümet ve muhalefet taraflarının başkanlarının yeni bir anayasa taslağı hazırlama konusunda anlaştıklarını bildirdi.

Haber 18-10-21 03:43

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Genel Kurulu'nda konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan açıklamasında, "Aşı milliyetçiliğinin halen sürdürülüyor olması, insanlık adına yüz kızartıcıdır." ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan, "Suriye krizinde insanlık onurunu kurtaran bir ülke olarak, artık yeni göç dalgalarını karşılamaya ne imkanımız, ne de tahammülümüz vardır." dedi. Erdoğan, iklim değişikliği ve Paris İklim Anlaşması konusunda da önemli açıklamalarda bulundu.

Haber 21-09-21 21:42

“Suriye’de Trajik Bir İroni Yaşanıyor”

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Suriye’deki son durumun değerlendirildiği oturumda üst düzey yetkilileri dinledi. BM Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, geçen yıllara oranla çatışmalar azalsa da insani yardım ihtiyacın vahim bir şekilde arttığını söyledi

Haber 26-05-21 23:26

Türkiye'den BM'de Suriye çıkışı: Omzumuza yıkamazsınız

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, Suriye'deki savaşın 10. yılında Türkiye'nin 4 milyon ülke içinde ve 5 milyon da sınırında olmak üzere, toplam 9 milyon Suriyeliye koruma sağladığını belirterek, "Uluslararası toplum, bu trajediye sırtını dönüp, yükü sadece bizim omzumuza yıkamaz." dedi.

Haber 02-03-21 23:25

Suriye’deki Acıyı Sadece Siyasi Çözüm Sonlandırabilir

Suriye’deki insani ve siyasi durum, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde yeniden masaya yatırıldı. Üyeler, insani durumla ilgili BM İnsani Yardım Koordinatörü Mark Lowcock’u, ülkedeki son siyasi durum konusunda ise BM Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen’i dinledi

Haber 17-12-20 01:06

BM Güvenlik Konseyi Rusya'nın Suriye Yardım Tasarısını Reddetti

Rusya ve Çin’in, Suriye’ye Birleşmiş Milletler yardımlarını ulaştıran mekanizmanın yenilenmesini kararını, Güvenlik Konseyi’nde veto etmesinin ardından Rusya’nın verdiği öneri de reddedildi.

Haber 09-07-20 12:00

Fransa'dan Türkiye'ye Libya suçlaması

Fransa'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nicolas de Riviere, "Libya'daki savaşa dış müdahalelerin derhal durması" gerektiğini belirterek ''Bölgesel tırmanış ve Libya'nın Suriyelileşmesi riski gerçek oluyor.'' dedi. Öte yandan Riviere, Rusya ve Türkiye'yi Libya'ya yönelik silah ambargosunu ihlal etmekle suçladı.

Haber 08-07-20 22:04

BM'den ABD'de artan tansiyonla ilgili Trump'a tepki

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Temsilcisi Michelle Bachelet, ABD’de George Floyd’un öldürülmesiyle başlayan protestoların yalnızca polislerin siyahilere yönelik şiddetini değil, aynı zamanda sağlık, eğitim, istihdam gibi alanlardaki ırk ayrımcılığı ve eşitsizlikleri de ortaya çıkardığını ifade etti.

Haber 02-06-20 21:58

BM, Suriye raporunda Türkiye dahil tarafları insan hakları ihlalleriyle suçladı: 'Savaş suçu işlenmiş olabilir'

Birleşmiş Milletler insan hakları müfettişleri, Türkiye ve müttefiklerinin de aralarında bulunduğu Suriye'deki savaşın tüm taraflarını insan hakları ihlallerini sürdürmekle suçladı. Raporda bazı durumlarda savaş suçu işlenmiş olabileceği belirtildi.

Haber 25-03-20 13:49

BM, Suriye raporunda Türkiye dahil tarafları insan hakları ihlalleriyle suçladı: 'Savaş suçu işlenmiş olabilir'

Birleşmiş Milletler insan hakları müfettişleri, Türkiye ve müttefiklerinin de aralarında bulunduğu Suriye'deki savaşın tüm taraflarını insan hakları ihlallerini sürdürmekle suçladı. Raporda bazı durumlarda savaş suçu işlenmiş olabileceği belirtildi.

Haber 25-03-20 13:47

Kritik zirve öncesi BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen'den Türkiye ve Rusya'a çağrı

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yarın Moskova'da bir araya geleceği zirvede, liderlere acil diplomatik çözüm bulunması çağrısında bulundu.

Haber 05-03-20 00:45

BMGK'da İdlib toplantısı! Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu'ndan önemli açıklamalar

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, İdlib'de artan gerginliği görüşmek üzere acil toplandı. Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, "Türkiye savaş istemiyor ama güvenliği tehdit edilirse de güç kullanmakta tereddüt etmeyecek. BM Güvenlik Konseyi savaş suçlarına 'dur' demeli" ifadelerini kulllandı.

Haber 29-02-20 01:38

Heiko Mass BM, silah ambargosunu ihlal eden ülkelere yaptırım uygulamalı

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile başkent Berlin?de düzenlediği ortak basın toplantısında, Birleşmiş Milletler (BM), silah ambargosunu ihlal eden ülkelere yaptırım uygulamalı dedi.

Haber 27-01-20 17:36

Fransa, İdlib saldırılarını şiddetle kınadı

Fransa'nın BM Daimi Temsilcisi Nicolas de Revere: - "Suriye rejimi ve müttefiki Rusya'nın İdlib'deki hava saldırılarını şiddetle kınıyoruz"

Haber 03-01-20 20:04

Cenevre'deki Suriye Anayasa Komitesi görüşmeleri rejimin tavrı nedeniyle başarısızlıkla sonuçlandı

İsviçre'nin Cenevre kentinde başlayan Suriye Anayasa Komitesi görüşmelerinin ikinci turunda rejim, uzlaşmaz tavırlarına son günde de devam etti - 45 kişilik yazım kurulu bir araya gelmeden ikinci tur sona erdi - BM Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen: - "Anayasa Komitesi'nin ikinci oturumunu az önce bitirdik. 45 kişilik küçük kurulu toplamak mümkün olmadı, çünkü gündem maddelerine ilişkin bir anlaşma sağlanamadı" - Muhaliflerin Eş Başkanı Hadi el Bahra: - "Ortak oturum yapmak mümkün olmasa da ben bu turu olumlu bir çerçeveye koydum. Çünkü istişareler Özel Temsilci aracığılığıyla yapıldı ve olumlu geçti"

Haber 29-11-19 17:20

Suriye anayasa müzakereleri sona erdi!

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye temsilcisi Geir Pedersen, Suriye anayasa komitesinin ikinci müzakere turunun yeni anayasa üzerine görüşmesi beklenen 45 delegelik grup toplanmadan sona erdiğini belirtti.

Haber 29-11-19 17:00

Mistura: Tarafları ikna için Rusya ve Türkiye'ye ihtiyaç var

Eski BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, "Suriye'de savaşa 8 yılda 15 ülke dahil oldu ve hepsinin taraflar üzerinde nüfuzu var, özellikle Rusya ve İran'ın hükümet, Türkiye ve diğerlerinin ise muhalifler üzerinde nüfuzu var... Bir sorun olduğunda ise görüşmelerin çökmemesi için tarafları ikna etme konusunda Rusya ve Türkiye'ye güvenmek zorundayız" dedi.

Haber 04-11-19 23:47

Suriye Anayasa Komitesi toplantısı başladı

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen Anayasa Komitesi toplantısının açılış töreninde, "Rejim ve muhalefetin üyeleri burada yüz yüze oturuyor. Bu tarihi bir an" dedi.

Haber 30-10-19 16:04

ABD, Suriye Anayasa Komitesi'nin oluşturulmasından memnun

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus: - "ABD, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri (Antonio) Guterres'in açıkladığı Suriye hükümeti ile Suriye Müzakere Komisyonu arasında Anayasa Komitesi'nin kurulması için yapılan anlaşma duyurusunu memnuniyetle karşılıyor" - "BM Genel Sekreterine, BM Özel Temsilcisi (Geir) Pederson'a, Türkiye'ye, Rusya'ya ve bunun sağlanmasında rol alan küçük gruplara teşekkür ediyoruz" - "Esed rejimi ve müttefikleri, İdlib'deki masum Suriyelilere karşı dehşetli saldırılara son vermelidir"

Haber 24-09-19 00:49

Dışişleri Bakan Yardımcısı Önal, BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen ile görüştü

DIŞİŞLERİ Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen ve beraberindeki heyet ile Suriye'deki süreci görüştü.

Haber 05-09-19 19:24

Dışişleri Bakan Yardımcısı Önal, BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen ile görüştü

DIŞİŞLERİ Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen ve beraberindeki heyet ile Suriye'deki süreci görüştü.

Haber 05-09-19 19:23

Dışişleri Bakan Yardımcısı Önal, Pedersen ile Suriye’yi görüştü

Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen ile görüştü.Görüşmede, Suriye İdlib’teki son gelişmeler ve Anayasa Komitesi konuları ele alındı.

Haber 05-09-19 16:32

BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen Türkiye'ye geliyor

BİRLEŞMİŞ Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen'in yarın Türkiye'ye geleceği bildirildi.

Haber 04-09-19 15:35

BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen Türkiye'ye geliyor

BİRLEŞMİŞ Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen'in yarın Türkiye'ye geleceği bildirildi.

Haber 04-09-19 15:26

BM'nin Suriye özel temsilcisi Türkiye'ye geliyor

Birleşmiş Milletler (BM)'nin Suriye özel temsilcisi Pedersen temaslarda bulunmak üzere yarın Ankara'ya geliyor.

Haber 04-09-19 15:01

DHA DIŞ- BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen: Suriye’de dinamikler değişmeli

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, “Suriye'deki şiddet ve istikrarsızlık ölçeği oldukça endişe verici.

Haber 30-08-19 16:05

BM'den Suriye'de Türkiye'nin meşru güvenlik kaygıları dikkate alınmalı açıklaması

BM Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen: - "Türkiye'nin temmuzda Suriye sınırındaki askeri varlığını artırması gerginliği tırmandırsa da ABD ve Türkiye görüşmelerindeki gelişmeler ihtilafı engelledi ve iki ülkenin vardığı anlaşmanın uygulanması yönünde ilk adımlar atılırken biz de gelişmeleri yakından izliyoruz" - "Bu aşamada Suriye'nin egemenliği, toprak bütünlüğü ve birliği ile Türkiye'nin meşru güvenlik kaygıları ve o bölgede yaşayan farkı kesimden Suriyelilerin sesinin duyulması dikkate alınmalı"

Haber 29-08-19 18:46

Çin ticaret konusunda ABD ile konuşmaya da savaşmaya da hazır

Çin'in yeni Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Zhang Jun, ABD ile ülkesi arasındaki "ticaret savaşı"na ilişkin olarak, "ABD konuşmak isterse konuşacağız, savaşmak isterse de savaşacağız." dedi.

Haber 03-08-19 06:18

BM: '2018'de Savaş Ve Çatışmalarda 12 Binden Fazla Çocuk Öldü'

Birleşmiş Milletler verilerine göre geçen yıl tüm dünyada devam eden savaş ve çatışmalar nedeniyle 12 binden fazla çocuk hayatını kaybetti. Rekor düzeyde yüksek olan bu sayıda Afganistan, Filistin, Suriye ve Yemen’de hayatını kaybeden çocuklar başı çekiyor

Haber 30-07-19 12:13

BM Suriye Özel Temsilcisi'nden İdlib'deki saldırılara ilişkin açıklama

BM Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen: - "(İdlib'de) Sivillere, aralarında sağlık merkezlerinin de bulunduğu sivil yapılara ve insani yardım çalışanlarına yönelik saldırılar kabul edilemez" - "Hepimiz Suriye'deki çatışmalara askeri bir çözüm olmadığı konusunda hemfikiriz" - "Anayasa komitesi, sadece bir kapı aralayıcı olabilir ancak tek başına Suriye'nin karşılaştığı zorluklar ya da çatışmaları çözemez"

Haber 27-06-19 20:34

BM'den Suriye'nin kuzeyindeki saldırılara ilişkin uyarı

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi kıdemli İnsani Danışmanı Najat Rochdi, Suriye’nin kuzeybatı bölgesinde şiddetin sona ermemesi durumunda büyük bir insani felaketle karşı karşıya kalınacağı uyarısı yaptı.

Haber 07-06-19 05:40

Suriye krizinde Cenevre süreci için yeni sayfa

BM Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen, tıkanan Cenevre sürecini yeniden canlandırmak için ilk somut adımını yarın atacak - Pedersen, BM Cenevre Ofisi'nde Mısır, Fransa, Almanya, Ürdün, Suudi Arabistan, İngiltere ve ABD temsilcileriyle toplantılar yapacak - Özel temsilci, bu ay içinde Astana sürecinin garantörleri Türkiye, Rusya ve İranlı yetkililerle de bir araya gelecek

Haber 02-05-19 13:22

Çavuşoğlu-Lavrov ortak basın toplantısı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov: (2) - "(Anayasa komitesi) Şu anda bazı isimler Şam ile muhalefet arasında son olarak kararlaştırılıyor ve bu isimler yakın zamanda (BM Suriye Özel Temsilcisi Geir) Pedersen'e iletilecek" - "Önümüzdeki dönemde vize serbesti için de çalışmalarımıza devam ediyoruz" - "Anayasa komitesinin kurulmuş olması Cenevre sürecinin geliştirilmesine de katkı sağlayacaktır" - "Arapların tarihi olarak yaşadıkları topraklara dönmesi gerekiyor"

Haber 29-03-19 13:24

Bakan Çavuşoğlu, BM Genel Sekreteri’nin Suriye Özel Temsilcisi Pedersen ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brüksel’de Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen ile görüştü.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye konulu 3.

Haber 14-03-19 13:53

İdlib'te insani felaket önlenmeli

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini: - "İdlib'te olası bir insani felaket önlenmeli" - BM Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen: - "Suriye'de barışın sağlanması hem komşu ülkeler hem de uluslararası toplum için büyük önem taşıyor"

Haber 13-03-19 21:54

Peskov: Politik sorunlarını çökmek Venezuela’nın işidir, yabancı devletlerin değil

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, politik sorunları çözmenin Venezuela’nın kendi işi olduğunu, yabancı devletlerin buna karışmaması gerektiğini söyledi.Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, gazetecilere verdiği demeçte, gücü meşrulaştırmaya yönelik girişimlerin Venezuela’nın içişlerine karışmak anlamına geldiğini söyleyerek, "Politik sorunlarını çökmek Venezuela’nın işidir, yabancı devletlerin değil" dedi.Avrupa Birliği, Guido geçtiğimiz ay kendini ülkenin geçici devlet başkanı ilan etmesinden sonra Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya Pazar gününe kadar erken seçime gitmesi için mühlet vermişti.Maduro ise dün bu ültimatomu reddetti ve, "Venezuela seçimlerini yaptı" diyerek, "Kimse gelip de anayasamızı tanımamazlık edemez ve bunu deneyemez ve kendi ültimatomlarını dayatamaz" açıklamasında bulundu.Avrupa Birliğinin Maduro’ya verdiği süre bugün itibariyle dolunca, İspanya, Fransa, İngiltere, Danimarka, İsveç ve Avusturalya Gu,do’yu Venezulea’nın geçici devlet başkanı olarak tanıdıklarını açıkladı.ABD ile beraber bir kısım Latin Amerika ülkeleri Guido’yu zaten devlet başkanı olarak tanıdıklarını bildirmişti.Bununla birlikte, Birleşmiş Milletler (BM) ve Rusya, Çin, İran, Türkiye, Suriye ve Bolivya dahil bazı ülkeler ise Venezuela’nın mevcut devlet başkanı Maduro’yu desteklediklerini ifade etmişti.

Haber 04-02-19 17:43

UNDP üst yönetiminden GSO-MEM ve GAP Enerji Verimliliği Danışmanlık ve Kuluçka Merkezine ziyaret

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı ve BM Kalkınma Programının (UNDP) Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu Bölge Direktörü Mirjana Spoljaric Egger, UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Claudio Tomasi ve beraberindeki heyet, GAP Enerji Verimliliği Danışmanlık ve Kuluçka Merkezi ile Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezini (GSO-MEM) ziyaret ederek, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.İlk olarak, “Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması” projesi kapsamında kurulan, GAP Enerji Verimliliği Danışmanlık ve Kuluçka Merkezini ziyaret eden ve burada yetkililerden bilgi alan heyet, daha sonra Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi’ne geçti.Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen, “Suriye Krizine Yanıt Olarak Türkiye’de Dayanıklılık Projesi (TDP)” kapsamında gerçekleştirilen ziyarette, mesleki eğitim merkezindeki sınıf ve atölyeleri gezen heyet, çalışmaları yerinde inceledi.UNDP heyetini ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, merkezin kurulması ve bugüne kadar verilen desteklerden dolayı teşekkür etti.

Yurthaber 31-01-19 17:15

GRAFİKLİ - Suriye krizi üç BM temsilcisi eskitti

Beşşar Esed rejiminin uzlaşmaz tavrı Kofi Annan, El Ahdar İbrahimi ve Staffan de Mistura'nın BM Suriye özel temsilciliğinden istifa etmesine yol açtı - Annan, önerdiği planı rejimin uygulamadığını, İbrahimi rejimin Rusya'nın zoruyla masaya oturduğunu itiraf etti - De Mistura, rejimin müzakereleri oyalamasına en çok fırsatı veren temsilci olsa da sonunda rejimin bahanelerinin mantık dışı olduğunu dile getirdi - Yeni temsilci Geir O. Pedersen'in rejimin uzlaşmaz tavrıyla nasıl başa çıkacağı merak konusu

Haber 09-01-19 13:23

Fransa'dan YPG/PKK'ya destek açıklaması

ABD'nin Suriye'den çekilme kararı sonrası Fransa'nın BM Daimi Temsilcisi Delattre bir açıklama yaptı. Delattre, "Fransa, önümüzdeki haftalarda Suriye Demokratik Güçleri de dahil ABD'nin tüm ortaklarının güvenliğinin sağlanmasıyla yakından ilgilenecek" dedi.

Haber 21-12-18 00:01

‘Suriye’de Yeni Anayasayı Yazacak Komisyon Hazır Değil’

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Suriye’de gelinen son durumu ele aldı. Toplantıda görevi yıl sonunda sona erecek Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Güvenlik Konseyi’ni son kez bilgilendirdi

Haber 20-12-18 23:22

ABD'nin Suriye'den çekilme kararının ardından Fransa'dan YPG/PKK'ya destek

Fransa'nın BM Daimi Temsilcisi François Delattre: "(ABD'nin Suriye'den çekilme kararına ilişkin) Fransa, önümüzdeki haftalarda Suriye Demokratik Güçleri de dahil ABD'nin tüm ortaklarının güvenliğinin sağlanmasıyla yakından ilgilenecek" - ABD'nin BM Daimi Temsilciliği Siyasi Koordinatörü Rodney Hunter: "ABD, Suriye'de ve dünya genelinde DEAŞ ve diğer terörist grupların tamamen yok edilmesi taahhüdüne bağlı"

Haber 20-12-18 22:17

BM, Suriye Anayasası'nı yazacak komitenin tekrar gözden geçirilmesini istiyor

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura: - "Birleşmiş Milletler, güvenilir ve dengeli olması açısından gereken kriterler karşılanmadığı için listedeki 50 kişinin hepsine meşruiyet vermeye sıcak bakmıyor" - "Bizim değerlendirmemiz sonucunda listenin bir kez daha gözden geçirilmesi gerekiyor"

Haber 20-12-18 20:45

Suriye'de anayasa komitesi için gidilecek bir mil daha var

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura: - "(Suriye'de anayasa komitesi için) gidecek ekstra bir mil olduğuna inanıyorum" - "Üç bakan bana anayasa komitesi ile ilgili önemli bir ortak veri sundu"

Haber 18-12-18 19:56

Türkiye, Rusya ve İran Cenevre'de Suriye konulu toplantı yapacak

Astana sürecinin garantör ülkeleri Türkiye, Rusya ve İran dışişleri bakanları, yarın Cenevre'de bir araya gelecek - Bakanların, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile Suriye'nin yeni anayasasını yazacak komiteyi açıklaması bekleniyor

Haber 17-12-18 16:43