Birlesmis Milletler Guvenlik Konseyi Bmgk Haberleri

Filistin'in BM'ye tam üyeliği veto edildi

ABD, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti. ABD'nin "hayır" oyu kullandığı tasarı, 12 "evet" ve 2 "çekimser" oy aldı.

Haber 2024-04-19 00:34:33

BM Genel Sekreteri Guterres'ten İsrail ve İran'a itidal çağrısı!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) yaptığı konuşmada Orta Doğu'da gerginliğin daha da artmaması için İran ile İsrail'e azami itidal çağrısı yaptı.

Haber 2024-04-15 00:50:28

Dışişleri Bakanı Fidan: İsrail zalimliğiyle bir başına kaldı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Gazze Şeridi'nde acilen ateşkes sağlanması konusunda kabul ettiği karar tasarısı konusunda, "İsrail, zalimliğiyle bir başına kaldı" dedi.

Haber 2024-03-26 23:11:39

ABD, Gazze'de acil insani ateşkes talep eden karar tasarısını veto etti

ABD, bir kez daha Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) Gazze'de acil insani ateşkes talep edilen karar tasarısını veto etti.

Haber 2024-02-20 19:55:34

Kızıldeniz kaynıyor: Rusya'dan Yemen hamlesi gecikmedi! Acil toplanın

ABD ve İngiltere'nin Yemen'deki Husilere karşı saldırı başlattıklarını duyurdu. Saldırılar sonrası Husiler de yanıt olarak ABD ve İngiltere üslerine karşı operasyonların başlatıldığını açıklamıştı. Kızıldeniz'de artan tansiyon sonrası Rusya'dan ilk hamle geldi. Rusya, iki devletin Yemen saldırısının uluslararası hukuk ihlali olduğunu ifade ederek Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) toplanmasını talep etti.

Haber 12-01-24 09:19

BMGK'da Gazze tasarısı oylaması! 4’üncü kez ertelendi

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde, (BMGK) Gazze'de insani yardımlara ilişkin üzerinde müzakereler yürütülen ancak anlaşma sağlanamayan karar tasarısının oylanması, dördüncü kez ertelendi. Karar tasarısının ilk hali ABD’nin itirazı nedeniyle tartışma konusu olmuş, ABD’nin insani yardımların bölgeye engelsiz ulaştırılması için “çatışmalara ara verilmesi” şeklindeki çağrıya karşı çıktığı kamuoyuna yansımıştı.

Haber 22-12-23 07:03

Bakan Fidan'dan önemli açıklamalar! BMGK uluslararası barış ve güvenliği sağlamak konusunda başarısız oldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Gazze'deki son gelişmelerin ele alındığı oturumda konuştu. Fidan, "Başta Güvenlik Konseyi olmak üzere çağımızın kurumları bir kez daha uluslararası barış ve güvenliğe yönelik sorumluluklarını yerine getiremediler” dedi.

Haber 29-11-23 21:12

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik toplantı öncesi önemli temas

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze gündemli Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısı öncesinde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber 28-11-23 18:16

İsrail'den BMGK kararı için akılalmaz sözler! 'Böyle bir şey olmayacak'

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), İsrail-Filistin konusunda acil ve uzatılmış insani ateşkes kararını onadı. Kararın konseyden geçmesinin ardından İsrail’den akılalmaz bir açıklama geldi. Kararın utanç verici olduğunu ifade eden İsrail’in BM Temsilcisi Gilad Erdan, “Böyle bir şey olmayacak. İsrail, Hamas yok edilene ve rehineler iade edilene kadar harekete geçmeye devam edecektir” dedi.

Haber 16-11-23 10:26

Son dakika: BMGK, Gazze'de çatışmalara acil ve uzatılmış ara verilmesi tasarısını kabul etti

Son dakika haberi: Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Gazze'de çatışmalara "acil ve uzatılmış ara verilmesi" talep edilen karar tasarısını onayladı. Oylamada 12 ülke lehte oy kullanırken, Rusya, ABD ve İngiltere ise çekimser kaldı.

Haber 16-11-23 00:08

Asya'da sular ısınıyor! Güney Kore'den Rusya-Kuzey Kore silah anlaşmasına flaş tepki: Ciddi bir tehdit oluşursa...

Kuzey Kore ile Rusya arasında silah tedarik anlaşmasının imzalanması sonrasında Güney Kore'den flaş bir açıklama geldi. Seul cephesi, Kuzey Kore ile Rusya arasındaki anlaşmanın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarını ihlal edeceğini vurgulayarak, "Bunlara karşı sert şekilde uyarıda bulunacağız ve müdahale önlemlerini değerlendireceğiz." dedi.

Haber 14-09-23 14:45

SON DAKİKA | Suriye yönetiminden BM'ye 'yardım' mektubu! 6 aylığına izin verilecek

Son dakika haberi: Suriye yönetimi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) bir mektup göndererek, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan insani yardım taşınmasına 6 aylığına izin vereceklerini duyurdu. BM Sözcüsü Stephane Dujarric, "Mektubu aldığımızı ve incelemeye başladığımızı teyit edebilirim" ifadesini kullandı.

Haber 13-07-23 23:45

BM'den İsveç'e 'ırkçılık' çağrısı!

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi, İsveç'i "sistematik ırkçılıkla mücadeleye" çağırdı.

Haber 12-11-22 00:18

Dünya liderlerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Türkiye'ye taziye mesajları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, aralarında Rusya, Azerbaycan, Hollanda, İspanya, Ukrayna, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, KKTC, Yunanistan, Pakistan, Tacikistan, Gürcistan, Macaristan, Filistin, Gine Bissau, Belarus, Libya ve Ürdün'ün bulunduğu pek çok ülkenin devlet ve hükümet başkanı, Bartın'daki maden kazasında hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı gönderdi - Avrupa Konseyi, Türk Devletleri Teşkilatı, Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü gibi uluslararası kurumların yanı sıra ABD, Çin, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Avusturya, İsveç, Polonya, Bulgaristan, Estonya, Litvanya, Letonya, Moldova, Karadağ, Suudi Arabistan, Mısır, Umman, Bahreyn ve Irak da dışişleri bakanlıkları ve büyükelçilikleri aracılığıyla Türkiye'ye taziye mesajları iletti

Yurthaber 15-10-22 22:22

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında soruları yanıtladı: (3)

"(Türkiye'nin KKTC'nin tanınması talebi) Eğer Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi gerçekten adil davranırsa, bu süreci hızlandırırız" - "(Kılıçdaroğlu'na) Gençlerimizin TOKİ'ye başvuru sayısı 1 milyon 715 bin. Bak gençler bile bu işi senden iyi kavramış vaziyette" - "(Sosyal konut projesi) Arsamı alır, evimi kendim yaparım diyenlere yönelik de mevcut rakamı artırmak suretiyle belki bunu 1 milyona, belki daha fazlaya çıkarmak suretiyle, yine kuraya tabi tutmak suretiyle istiyoruz ki biz vatandaşlarımıza bu sayıyı artırarak, böyle bir imkan tanıyalım"

Yurthaber 29-09-22 01:15

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından 12 ülkede BM Güvenlik Konseyi Reformu paneli

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun: - "Panel serisiyle, BM'nin, selefi Milletler Cemiyeti'nin akıbetini yaşamaması için uluslararası sistemin yeniden harekete geçirilmesini ve yeni bir BM ve Güvenlik Konseyi dizayn edilmesi yönünde farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz"

Yurthaber 14-08-22 11:10

Dışişlerinden BMGK'nin Kıbrıs'ta Barış Gücü'nün süresini uzatma kararı sonrası açıklama! Gerçeklikten kopuk, adaletsiz ve haksız

Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Kıbrıs'ta konuşlu Birleşmiş Milletler Barış Gücü Misyonu'nun (BMBG) görev süresini uzatma kararının "gerçeklikten kopuk, adaletsiz ve haksız" olduğunu, KKTC makamlarının bu adaletsizliği gidermek üzere atacağını duyurduğu adımlara Türkiye'nin tam destek vereceğini bildirdi.

Haber 28-07-22 21:54

Rusya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni uyardı! 'Orta Doğu'da her an patlama yaşanabilir'

Rusya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) Filistin-İsrail sorununa çözüm bulunamaması nedeniyle "Orta Doğu'da her an bir patlama yaşanabileceği" konusunda uyardı.

Haber 27-07-22 00:20

Kremençuk'ta Saldırının Ardından 36 Kişi Hala Kayıp

Rusya’nın işgalinin devam ettiği Ukrayna’nin Kremençuk kentinde bir alışveriş merkezine düzenlenen füze saldırısı sonrası arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi saldırının ardından Ukrayna’nın çağrısıyla bugün toplanıyor

Haber 28-06-22 18:50

Rusya Büyükelçisi BM Güvenlik Konseyi oturumunu terk etti

Rusya’nın Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Vassily Nebenzia, AB Konseyi Başkanı Charles Michel’in suçlamaları üzerine BM Güvenlik Konseyi oturumunu terk etti.

Haber 07-06-22 06:47

Rusya'ya peş peşe sert sözler! Salonu terk etti... Arkasından böyle seslendi

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları ve tüm dünyada yarattığı gıda krizi BM Güvenlik Konseyinin Ukrayna oturumunda ele alındı. Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel'in Ukrayna savaşı nedeniyle Moskova'ya yönelik suçladı. Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia ise bu suçlamalar üzerine salonu terk etti. Michel, Nebenzia salondan ayrılırken “Gerçekleri duymamak sizin için daha kolay” dedi.

Haber 06-06-22 22:24

Rusya’nın Ukrayna’da Hak İhlali İddiaları BM’de Soruşturulacak

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi, Rus askerlerinin Ukrayna’nın bazı bölgelerinde, hak ihlalleri gerçekleştirdiği iddialarının soruşturulmasına yönelik karar tasarısını onayladı. Soruşturma kararına Çin ve Eritre’dan red oyu gelirken, 12 üye ülke oylamaya katılmadı

Haber 12-05-22 19:41

BM İnsan Hakları Konseyi Ukrayna İçin Toplanacak

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi, bu hafta Ukrayna konusunda özel bir oturum düzenleyecek. Kiev, Mariupol kentindeki sivil ölümler dahil sahadaki durumun incelenmesi çağrısında bulunmuştu

Haber 09-05-22 19:41

Ahmet Davutoğlu'ndan mülteci çıkışı: Uygun şartları oluşturmadan 'göndereceğiz' demek, gerçekçi olmaz

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, mülteci tartışmalarına ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Davutoğlu, "Mültecilerin geri dönüşü için uygun şartları oluşturmadan 'mültecileri göndereceğiz' demek, söylem olarak kulağa hoş gelebilir ama gerçekçi olmaz. Önce Suriye'ye barışı getirmek için çaba sarf etmek lazım. Bu iş de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararıyla olur" dedi.

Haber 19-04-22 21:36

BM Güvenlik Konseyi Kudüs İçin Acil Toplanıyor

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi İsrail ve Filistin arasında tırmanan gerginlik ve şiddet olaylarını ele almak için yarın olağanüstü toplanacak. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, tarafları sükunete davet etti

Haber 19-04-22 02:04

Rusya ile İsrail arasında Filistin ve Ukrayna gerilimi! Tiksindirici diyerek açıkladılar

Rusya ile İsrail arasında Ukrayna ve Filistin gerginliği yaşanıyor. Rusya'nın Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi (BMİHK) üyeliğinin askıya alınmasıyla ilgili İsrail'in açıklamalarına tepki gösteren Rusya Dışişleri Bakanlığı, durumu 'tiksindirici' olarak nitelendirdi. Bakanlığın açıklamasında, İsrail'in Gazze Şeridi'ni 'açık hava hapishanesi haline getirdiği belirterek "İsrail Filistin topraklarını yasa dışı ilhak etmeye devam ediyor" ifadeleri kullanıldı.

Haber 15-04-22 23:11

HRW’den BM’nin Rusya Kararına Destek

Rusya’nın Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi üyeliğinden çıkarılmasıyla ilgili İnsan Hakları İzleme Örgütü’nden (HRW) açıklama geldi. Kurumun BM Direktörü Louis Charbonneau açıklamasında, BM Genel Kurulu kararının Rusya’ya “apaçık bir mesaj” ilettiğini söyledi

Haber 07-04-22 23:03

Rusya’nın BM İnsan Hakları Konseyi’nden Çıkarılması Oylanacak

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu bugün Rusya’nın BM İnsan Hakları Konseyi üyeliğini askıya almayı oylayacak. ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Thomas-Greenfield, “Alınacak kararla Rusya’ya, yaptıklarının cezasız kalmayacağı mesajını vermek önemli” dedi.

Haber 07-04-22 13:14

BMGK Rusya’nın Ukrayna Tasarısını Kabul Etmedi

BM Genel Kurulu’nda Ukrayna tasarılarıyla ilgili toplantı sürerken, BM Güvenlik Konseyi (BMGK) de Rusya’nın getirdiği alternatif Ukrayna insani yardım tasarısını görüştü. Rusya’nın alternatif karar tasarısı konsey üyelerinden yeterli oy alamadı

Haber 24-03-22 02:55

BMGK'yi toplantıya çağırdılar! Ukrayna'da 'savaş suçu' işleniyor

İngiltere, ABD, Fransa, İrlanda, Norveç ve Arnavutluk, Ukrayna'da "savaş suçu" işlendiği gerekçesiyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini (BMGK) toplantıya çağırdı.

Haber 17-03-22 01:19

Rusya’nın ‘Biyolojik Faaliyet’ İddiası BMGK'da

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Rusya'nın talebi üzerine Ukrayna'da ABD'nin desteğiyle biyolojik silah üretildiği iddiasıyla ilgili bugün acil toplantı düzenleyecek. Washington ve Kiev iddiaları reddediyor

Haber 11-03-22 16:40

Kuzey Kore rahat durmuyor! ABD ve 10 ülke ortak açıklama yaptı

Rusya Ukrayna savaşı devam ederken Kuzey Kore yaptığı balistik füze denemeleriyle dikkatleri üzerine çekti. ABD ve 10 ülke, bu yılın başından beri 10 balistik füze denemesi yapan Kuzey Kore'yi kınadı ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) bu konuda birlik olma çağrısı yaptı.

Haber 07-03-22 22:29

Son Dakika: Rusya BMGK'dan çıkarılacak mı? ABD'den flaş açıklama!

Son dakika haberi: ABD'den Rusya'nın BMGK üyeliği ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya’nın Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi üyeliğinin devam edip etmemesinin sorgulanması gerektiğini açıkladı.

Haber 01-03-22 17:59

Rusya'dan Ukrayna'ya yeni mesaj: Batı'nın kibirli felsefesine son verilmeli

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 49. Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi Oturumu için gönderdiği video mesajda, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşa ilişkin açıklamalarda bulundu. Lavrov, Ukrayna tarafının durumun ciddiyetini anlaması ve anlaşabilir olması gerektiğini söyledi. İşte Lavrov'un o açıklamaları!

Haber 01-03-22 16:33

Ukraynalı isimden, meslektaşına: Rus askerinin cesetleri annelerine gönderilmeden sona ermeyecek

Rusya'nın Ukrayna topraklarına başlattığı operasyon devam ederken, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi de savaşı kınamak için toplantı. Toplantıda Ukraynalı ve Rus temsilcilerin diyaloğu dikkat çekti. İki isim arasında sert tartışmalar yaşanırken, Ukraynalı temsilci, Rus meslektaşına, "Ülkeme karşı yürütülen bu savaş, Rus askerlerinin cesetlerini annelerine göndermeden savaş bitmeyecek" dedi.

Haber 26-02-22 07:51

Guterres: “Askerlerini Ukrayna’dan Geri Çek”

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısından sonra Genel Sekreter Antonio Guterres, Rusya Cumhurbaşkanı Putin’e,“Askerlerini Ukrayna’dan Rusya’ya geri çek” çağrısı yaptı

Haber 24-02-22 08:21

NATO Yetkilisi: “Rusya’nın İşgali Başlamış Görünüyor”

Rus basını, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Ukrayna için acil toplandığı sırada, Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’nın Donbass bölgesine özel askeri operasyon yapılması yetkisi verdiğini aktardı. Rus haber ajanslarının aktardığına göre Rusya Cumhurbaşkanı yaptığı konuşmada Rusya ve Ukrayna güçleri arasında çatışmanın kaçınılmaz olduğunu, koşulların Rusya’nın kararlı bir şekilde harekete geçmesini gerektirdiğini savundu. Vladimir Putin NATO’nun genişlemesinin ve Ukrayna...

Haber 24-02-22 06:46

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy halka seslendi! Erdoğan da destekliyor

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, yaptığı halka sesleniş konuşmasında "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeleri, Almanya, Türkiye ve Ukrayna arasında bir zirve düzenlenmesi konularında çalışıyorlar ve Erdoğan da bu zirveyi destekliyor" dedi. Açıklamasının devamında Zelenskiy, seferberliğe gerek olmadığını ancak yedek askerlerin çağrıldığını duyurdu.

Haber 23-02-22 06:31

BM Güvenlik Konseyi Ukrayna Gündemiyle Acil Toplandı

Rusya’nın, Ukrayna’nın ayrılıkçı bölgelerini tanıdığını açıklamasının ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, (BMGK) acil toplanırken ABD, Rusya’yı Ukrayna’yı işgal için bahane üretmekle suçladı

Haber 22-02-22 09:37

Son dakika: Rusya-Ukrayna gerilimi sonrası BMGK'dan acil toplantı

Son dakika haberi: Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki iki bölgenin bağımsızlığını tanıması üzerine Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) TSİ saat 05.00'te Rusya-Ukrayna krizini görüşmek üzere acil toplandı.

Haber 22-02-22 06:16

Güvenlik Konseyi’nde Ukrayna Toplantısı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Ukrayna ordusuyla Rusya’nın desteklediği ayrılıkçılar arasında süren çatışmaları sonlandırmak için 2015 yılında sağlanan Minsk Anlaşması’nı görüşmek üzere toplandı

Haber 18-02-22 02:20

“Afganistan Krizi Bölgesel Ortaklıklarla Çözülebilir”

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısında, BM’yle bölgesel örgütler arasında uluslararası barış ve güvenliğin korunmasında işbirliği ele alındı. Toplantıda, BM ve CSTO olarak bilinen “Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü” arasındaki işbirliğinin önemine vurgu yapıldı

Haber 17-02-22 13:05

Ana gündem Rusya! BM'de ABD çağrısıyla kritik toplantı

ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, yarın yapılacak olan Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi toplantısında Rusya’ya baskı yapma sözü verdi.

Haber 30-01-22 23:38

Son Dakika: Türkiye'den BM'ye 'Barış Gücü' tepkisi

Son dakika haberi: Dışişleri, Kıbrıs Adası’nda konuşlu Birleşmiş Milletler Barış Gücü Misyonu’nun görev süresinin uzatılmasına ilişkin BM Güvenlik Konseyi Kararı ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada "Karar alınırken, bu yönde yapılan çağrı ve ikazlara rağmen KKTC makamlarının rızası BM kural ve ilkelerine aykırı olarak yine alınmamıştır. Güvenlik Konseyi'nin bir tarafın rızasını yansıtmayan bir çözüm modelini dayatmaya çalışması gerçeklikten kopuk ve çelişkili bir tutumdur." denildi.

Haber 27-01-22 23:04

Afganistan: BM Güvenlik Konseyi insani yardımları Taliban'a yönelik yaptırımlardan muaf tutan kararı kabul etti

Afganistan'da insani bir felaketi önlemek için baskıyla karşı karşıya olan uluslararası toplum, Çarşamba günü Taliban liderliğindeki ülkeye daha fazla yardım akışına izin vermek için adımlar attı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararıyla insani faaliyetler bir yıl süreyle BM yaptırımlarından muaf tutulurken, ABD de yardımı mümkün kılmak için, yaptırımların hedeflediği kişilere gitmediği sürece mal ihracatına ve nakit transferlerine izin verdi.

Haber 23-12-21 06:03

“Gelecek Yıl Suriye’de Çözüm İçin Adımlar Atılabilir”

Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi, Suriye’deki son durumu ele aldı. BM Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, 15 üyeli konseye video konferans aracılığıyla Suriye’deki son durum ve ülkenin geleceği ile bir bilgilendirme yaptı

Haber 21-12-21 03:30

“IŞİD’in Irak Halkına Karşı İşlediği Suçlar Cezasız Kalmayacak”

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin gündeminde IŞİD vardı. Güvenlik Konseyi üyeleri, IŞİD’in işlediği suçları araştıran BM’ye bağlı UNIDAT Özel Temsilcisi Christian Ritscher’i dinledi

Haber 03-12-21 13:50

İklim krizi engelli insanları nasıl etkiliyor?

İsrail Ulusal Altyapı, Enerji ve Su Kaynakları Bakanı Karine Elharrar, Pazartesi günü tekerlekli sandalyesine erişim imkanı sağlanmadığı için Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı'na (COP26) katılamamıştı. BM İnsan Hakları Konseyi engelli insanların "acil afet durumlarından en kötü etkilenen" gruplar arasında olduğunu açıkladı. Birçok engelli insan ise iklim krizi konusundaki tartışmalardan dışlanmış hissediyor.

Haber 05-11-21 05:54

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı el-Menfi ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 76. Genel Kurulu'na katıldığı New York'ta Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed Yunus el-Menfi ile bir araya geldi.

Haber 23-09-21 00:57