Birlesmis Milletler Insani Yardim Koordinasyon Ofisinin Ocha Haberleri

Ölümcül felaketlere yol açabilir Yeni tehlike uyarısı: Kaybedilecek zaman yok! O gruptakiler yüksek risk altında

Aşırı sıcaklar son dönemde tüm dünyanın gündeminde ve hem insanlara hem de ülkelere çeşitli zorluklar yaşatıyor. Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) ve BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nin (OCHA) birlikte hazırladığı rapor, yeni tehlikenin boyutlarını gözler önüne serdi. Yüksek sıcaklıkların ölümcül felaketlere yol açabileceği uyarısı yapılırken felaketleri önlemek için zaman kaybedilmeden adım atılması vurgulandı. Yüksek risk altındaki gruplar da sıralandı.

Haber 2022-10-12 16:58:08

Kabileler arası arazi savaşı: En az 125 kişi öldü, 50 bin kişi evini terk etti

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), Sudan'ın Batı Darfur bölgesinde iki kabile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle başlayan çatışmalar sonucu şu ana dek en az 125 kişinin öldüğünü, yaklaşık 50 bin kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını açıkladı.

Haber 2022-06-14 22:15:19

BM: “Sudan’daki sel felaketinden 557 bin 130 kişi etkilendi”

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sudan’daki sel felaketinden 557 bin 130 kişinin etkilendiğini açıkladı.Sudan’da son günlerde yaşanan şiddetli yağışlar nedeniyle sel meydana geldi.

Haber 2020-09-11 16:06:13

TİKA’dan Komorlarda 172 proje

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), ofisinin açıldığı Komorlar Birliği’nde 2017 yılından bu yana eğitimden tarıma, idari ve sivil altyapıdan acil insani yardıma kadar farklı alanlarda 172 projeyi hayata geçirdiTürkiye Cumhuriyeti ile Komorlar Birliği arasında ortaklık ve işbirliği ilişkilerin geliştirilmesi sağlanması gayesiyle 2017 yılında Komorlar Birliği’nin başkenti Moroni’de Program Koordinasyon Ofisini hizmete açan TİKA, insani diplomasisi kapsamında önemli roller üstlenerek, ülkenin farklı bölgelerinde Eğitim, tarım, altyapı ve kültürel kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla onlarca proje gerçekleştirdi.Acil İnsani Yardım alanında yapılan faaliyetlerNüfusun yaklaşık %0.7’sinin (6.470 kişi) oluşturan fiziksel engelli bireylerin hareket özgürlüğü çevre ve konut alanlarında ihtiyaçlarının karşılanması maksadıyla, Komorlardaki engelli vatandaşlara 200 tekerlekli sandalye desteğinde bulunuldu.

Haber 2020-01-31 12:08:39

BM'ye göre Güney Sudan’daki sellerden 908 bin kişi etkilendi

Juba’daki Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi: - "Temmuz ayından bu yana meydana gelen aşırı yağışların yol açtığı sel felaketlerinden 908 bin kişi etkilendi. 420 bin kişi su baskınları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldı. 620 bin kişi acil yardıma muhtaç"

Haber 25-12-19 01:02

BM sözcüsü Laerke: 94 bin Suriyeli evlerine döndü

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke, Barış Pınarı Harekatı'nın gerçekleştiği bölgeye son 10 günde 94 bin sivilin geri döndüğünü bildirdi.

Haber 01-11-19 15:05

BM: Suriyeliler, Türk ordusunun kontrolündeki bölgelere dönüyor

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke, en az 30 bin Suriyelinin ülkenin kuzeydoğusunda Türk ordusunun kontrolündeki bölgelere döndüğünü açıkladı.Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke, Barış Pınarı Harekatı döneminde göç eden en az 30 bin Suriyelinin, Türk ordusunun kontrolüne giren ülkenin kuzeydoğusundaki bölgelere döndüğünü açıkladı.

Haber 26-10-19 16:57

BM: ‘180 bin Sivil Suriye’nin Kuzeydoğusundan Göç Etti’

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna 9 Ekim’de başlattığı askeri harekat sonrasında, çoğunluğunu çocuk ve kadınların oluşturduğu yaklaşık 180 bin sivilin bölgeden göç ettiğini açıkladı

Haber 22-10-19 21:31

Sözcü Aksoy'dan BM yetkilisinin açıklamasına tepki

DIŞİŞLERİ Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Eşgüdüm Ofisi (OCHA) Suriye Krizi Bölgesel İnsani Koordinatörü Panos Moumtzis'in, Suriye'nin kuzeydoğusunda tesis edilecek güvenli bölge ile Srebrenitsa soykırımı arasında ilişki kuran ifadelerini şiddetle kınıyoruz ve külliyen reddediyoruz" dedi.

Haber 11-10-19 16:20

flaş

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy: Birleşmiş Milletler İnsani İşler Eşgüdüm Ofisi (OCHA) Suriye Krizi Bölgesel İnsani Koordinatörü Panos Moumtzis’in Suriye’nin kuzeydoğusunda tesis edilecek güvenli bölge ile Srebrenitsa soykırımı arasında ilişki kuran ifadelerini şiddetle kınıyoruz ve külliyen reddediyoruz.

Haber 11-10-19 15:41

Filipinler’de dang humması salgını

Birleşmiş Milletler, geçtiğimiz ay “ulusal dang salgını” alarmının verildiği Filipinler’de 8 ayda 950’den fazla kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), Filipinler Sağlık Bakanlığından (DOH) alınan bilgilere göre sivrisineklerin taşıdığı bir virüsle yayılan dang humması nedeniyle 957 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Haber 06-09-19 11:30

BM’den Libya açıklaması: Son bir ayda 90 kişi öldü

Birleşmiş Milletler (BM), Libya Ulusal Ordusu (ENL) ile kabile muhalifleri arasında Murzuk kenti ve yakınında çıkan çatışmalarda son 1 ayda 90 kişinin öldüğünü açıkladı.BM İnsani İşler Eşgüdüm Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke, yaptığı açıklamada, "Murzuk şehri ve çevresinde en az 90 sivil öldü.

Haber 20-08-19 23:47

Myanmar’da toprak kayması: 29 ölü

Myanmar’ın güney kesimindeki Ma-lat dağının bir yamacında, yoğun muson yağmurları sebebiyle dün toprak kayması meydana geldi, 29 kişi hayatını kaybetti.Myanmar’ın Mon eyaleti civarındaki Paung, Mawlamyine, Mudon, Thanbyuzayat, Kyaikmaraw, kasabalarında dün meydana gelen toprak kaymasında bazı evler toprak altında kaldı, yollar kapandı, eğitime ara verildi.Toprak kaymasının meydana geldiği Paung kasabası civarında 29 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı.Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi muson yağmurlarının oluşturduğu seller sebebiyle bu hafta 12 bin kişinin Mon eyaletinden tahliye edildiğini, böylece tahliye edilenlerin sayısının 38 bini bulduğunu açıkladı.Puang kasabası kaymakamı Zaw Moe Aung, bu sabah toprak altından 7 kişinin daha kurtarıldığını, kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Haber 10-08-19 10:49

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisinden Libya'daki hastane saldırısına kınama

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi: - "OCHA Libya İnsani Yardım Koordinatörü Berangere Boell-Yousfi, Trablus'un güneyinde gerçekleşen hastane saldırısını şiddetle kınıyor" - "İnsani toplum, çatışmanın tüm taraflarını, uluslararası insani hukukun yükümlülüklerine riayet etmeye ve hastanelere, okullara ve diğer altyapı ve sivil çalışanlara saldırılara son vermeye davet ediyor"

Haber 29-07-19 19:52

Hafter güçlerinin göçmenleri hedef aldığı merkezde ölü sayısı 53'e yükseldi

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisine göre, saldırıda 6'sı çocuk 53 kişi öldü, 130 kişi yaralandı

Haber 04-07-19 15:52

Küresel insani yardım kuruluşlarından İdlib'e destek kampanyası

Birleşmiş Milletler İnsanı İşler Koordinasyon Ofisi öncülüğünde 11 insani yardım kuruluşu, İdlib’e destek için küresel kampanya başlattı

Haber 27-06-19 21:53

BM'den Yemen'deki yardımların ulaştırılmasına ilişkin açıklama

Yemen'deki Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi: - "Ülkede ihtiyaç sahibi 5,1 milyon Yemenli insani yardımların ulaştırılmasında güçlük çekilen bölgelerde yaşıyor"

Haber 09-06-19 14:36

İsrail'in yaraladığı bin 700 Filistinlinin uzuvları kesilme riskiyle karşı karşıya

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi Filistin Koordinatörü Jamie McGoldrick: - "Şu anda bazı vakalarda zamanla yarışıyoruz. Kemik iltihabı, bir krize dönüşür ve tedavi edilmesi gerekir. Aksi halde bu riskle karşı karşıya olan uzuvları kesmek zorunda kalacağız"

Haber 09-05-19 15:39

İdlib'de varil bombası kullanımında ölümcül bir artış gördük

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Suriye Krizi Bölge Temsilciliği Sözcüsü David Swanson: - "(İdlib ve çevresinde) Geçen birkaç gün boyunca hava saldırıları, bombardıman ve artan yoğunlukla düşen varil bombalarında ölümcül bir artış gördük" - "Varil bombası kullanımı son 15 ayın en yoğun olanı" - "Suriye'nin kuzeybatısında geçen eylül ayından bu yana tahmini 323 bin kişi yerinden edildi" - OCHA Sözcüsü Jens Laerke: - "BM, bölgede insani durumun bozulması, sivil kayıplar ve hayati öneme sahip sivil altyapı tesislerinin hasar görmesinden derin endişe duyuyor" - BM Dünya Gıda Programı Sözcüsü Herve Verhoosel: - "(İdlib'deki sivillere yönelik ) Türkiye üzerinden sınır ötesi operasyonlarımız her zaman olduğu gibi devam ediyor"

Haber 04-05-19 11:03

BM'den Mozambik için acil yardım çağrısı

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, Idai ve Kenneth kasırgalarının yanı sıra sellerin vurduğu Mozambik için uluslararası acil yardım çağrısı yaptı

Haber 03-05-19 00:05

BM: Güney Afrika’da 437 kişi kasırgada hayatını kaybetti

Birleşmiş Milletler (BM) Güney Afrika’da etkisini gösteren İdai Kasırgasında 437 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.BM İnsani İşler Eşgüdüm Ofisi (OCHA) Güney ve Doğu Afrika Bölge Ofisi Başkanı Gemma Connell, Mozambik’in başkenti Maputo’da yaptığı açıklamada, Güney Afrika’yı vuran İdai Kasırgasında hayatını kaybedenlerin sayısının 437’ye ulaştığını ve ölü sayısının artabileceğini söyledi.

Haber 22-03-19 15:33

Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: (1) -"(ABD'nin Suriye'den çekilme kararı) Sürecin PYD/YPG ve DEAŞ'ın istismar edeceği bir güç boşluğuna mahal vermeden yürütülmesi şarttır" - "İdlib muhtırasıyla üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Rejimin ateşkese uyması noktasındaki beklentimizi de Rus ve İranlı mevkidaşlarıma ilettim. İdlib'in gerginliği azaltma bölgesi statüsünün korunması ve bölgedeki provokatif girişimlere karşı ortak mücadele etme kararlığımızı teyid ettik" - "Suriye krizine siyasi çözüm umutları daha önce hiç bu kadar filizlenmemişti. Denizi geçmişken şimdi derede boğulamayız" - "Üç garantör ülke olarak Suriye ihtilafının, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararı temelinde çözüme kavuşturulmasına yönelik çabalarımızı sürdürmekte kararlıyız. Zirve toplantılarını devam ettirmek hususunda da Sayın Putin ve Sayın Ruhani'yle mutabıkız" - "Birleşmiş Milletler ile koordinasyon halinde muteber ve dengeli bir komitenin en kısa sürede faaliyete geçmesini arzu ediyoruz" - "Ne İdlib'de ne de Suriye'nin başka bölgelerinde yeni insani krizlerin, yeni dramların yaşanmasını istemiyoruz" - "Terörün sonu hezimettir. Gerek ülkemizi, gerekse İran'ı hedef alan terör örgütleri eninde sonunda kaybetmeye mahkumdur"

Haber 14-02-19 18:58

Nijerya'daki Boko Haram saldırıları

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, kasım ayından bu yana ülkenin kuzeydoğusunda artan saldırılar nedeniyle 80 binden fazla kişinin bölgeyi terk ettiğini açıkladı

Haber 23-01-19 13:07

BM: 'Endonezya'daki Tsunami Felaketinde Ölü Sayısı En Az 430'

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), Endonezya’da meydana gelen tsunami felaketinde şu ana kadar en az 430 kişinin öldüğünü açıkladı

Haber 27-12-18 00:36

Turkcell, GSMA çalıştayına ev sahipliği yaptı

Dünya Mobil Operatörler Birliği'nin İstanbul'da düzenlediği İnsani Yardım Çalıştayı, Turkcell ev sahipliğinde, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Uluslararası Kızılhaç Örgütü, BM İnsani Yardım Örgütü (OCHA), AFAD ve Kızılay'ın katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirildi

Finans 16-12-18 10:53

DHA YURT BÜLTENİ 12

1)BM’DEN İDLİB’E 25 TIR İNSANİ YARDIM BİRLEŞMİŞ Milletler(BM),  tarafından Suriye’nin İdlib kentine 25 TIR’la insani yardım gönderildi.

Haber 13-11-18 15:44

DHA YURT BÜLTENİ-13

1)BM'DEN İDLİB'E İNSANİ YARDIM BİRLEŞMİŞ Milletler(BM) tarafından Suriye'nin İldin kentine insani yardım gönderildi.

Haber 16-10-18 16:34

DHA YURT BÜLTENİ 12

1)BM’DEN İDLİB’E 20 TIR İNSANİ YARDIM BİRLEŞMİŞ Milletler (BM) Hatay’ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Gümrük Kapısı’ndan Suriye’nin İdlib kentine 20 TIR insani yardım gönderdi.BM’nin Reyhanlı’daki lojistik depolarından yüklenen 20 TIR, Jandarma ve BM görevlileri eşliğinde Cilvegözü Gümrük Kapısı’na geldi.

Haber 24-09-18 13:39

Türkiye insani yardımlarda olağanüstü bir örnek

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke: - "Türkiye'nin başta Suriye'den olmak üzere dünyanın farklı yerlerinden mültecilere olağanüstü ev sahipliği yapması dünya ve özellikle de Birleşmiş Milletler sistemi tarafından kabul ve tasdik edildi" - "Bundan dolayı çok çok memnunuz. Biz, bunun Türkiye gibi cömert ve misafirperver olmayan dünyanın diğer ülkeleri için olağanüstü bir örnek olduğuna inanıyoruz" - "İdlib adeta bir can pazarına döndü. (Esed rejiminin) İdlib'e yönelik askeri bir operasyonunun engellenmesi gerekiyor"

Haber 19-08-18 11:17

Bm’den Türk Kızılayı’na 2.3 Milyon Dolarlık İnsani Yardım Desteği

Türk Kızılayı ile Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi arasında “Türk Kızılayı ve BM İnsani...

Yurthaber 22-06-18 14:05

BM: “İsrail 2018’in ilk çeyreğinde 97 Filistin binasını yıktı ya da el koydu”

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) yayımladığı raporda İsrail’in 2018’in ilk çeyreğinde 97 adet Filistin binasına ya el koyduğu veya yıktığını açıkladı.

Haber 17-04-18 12:53

BM: İsrailli yerleşimcilerin Filistinlilere uyguladığı şiddet artışa geçti

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi’nin (UN OCHA) hazırladığı raporda, işgal altındaki Batı Şeria’da İsrailli yerleşimcilerin şiddetinin 2018’de artışa geçtiği belirtildi.Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi’nin (UN OCHA) hazırladığı raporda Filistin topraklarında yaşanan bir dizi şiddet olaylarını belgeledi.

Haber 02-03-18 18:04

PYD/YPG eziyeti BM raporunda

Terör örgütü PYD/YPG’nin Afrin’de halka uyguladığı eziyet BM raporuna yansıdı - BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisinin raporunda, PYD/YPG’nin Afrin’de erkekleri zorla silah altına alması ve halkın bölgeden ayrılmasına izin vermemesi gibi bilgiler yer aldı

Haber 09-02-18 09:06

Kızılay Ile Ocha Arasında Işbirliği Protokolü

- BİRLEŞMİŞ Milletler İnsanı Yardım Ofisi (OCHA) ile Türk Kızılayı arasında Suriyeli'lere daha fazla insani yardım ulaştırılmasını öngören işbirliği protokolü,

Yurthaber 03-05-17 15:27

Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisinden (OCHA), Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu nedeniyle 34 binden fazla kişinin yerlerinden olduğu bildirildi.

Haber 07-11-16 22:00

BM’den Türkiye’nin önerisine destek

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke, Türkiye’nin Halep’e yardımların ulaştırılması için uluslararası insani yardım konvoyu önerisini desteklediklerini söyledi.

Haber 19-10-16 22:18

Dünya Bankası Ve Bm, Türkiye’deki Göç Sorununu Konuşmak İçin Bau’da

Birleşmiş Milletler İnsani Koordinasyon Ofisi (OCHA)’dan Hansberg Strohmayer ve Dünya Bankası Politika Şefi Xavier Devictor’ün...

Yurthaber 20-05-16 12:22

Ocha Türkiye Direktörü Barbara Shenstone Valiliği Ziyaret Etti

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Türkiye Direktörü Barbara Shenstone, Kilis Valiliğini ziyaret etti.Kilis Valisi...

Yurthaber 29-03-16 18:16

Vanuatu'da etkili olan Pam kasırgası

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Büyük Okyanus'taki ada devletlerinden Vanuatu'yu vuran Pam kasırgasında en az 24 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Haber 16-03-15 23:57

BM'den Güney Sudan'da ''ciddi gıda krizi'' uyarısı

New York İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Güney Sudan'da insani yardım ajanslarının, yıl sonuna doğru ciddi bir gıda krizi yaşanacağı uyarısında bulunduklarını bildirdi.

Haber 12-04-14 01:10

Suriye'ye Insani Yardım

MARDİN (AA) - BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) Kuzey Afrika ve Ortadoğu Bölge Sözcüsü Iyad Hasan Nasr, Türkiye'nin, Suriyeliler için

Yurthaber 25-03-14 20:51

BM, Hatay'da Yardım Ofisi Açmayı Istiyor

Birleşmiş Milletler (BM) Gaziantep İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) Başkanı Nathalie Fustier, çadırkentlerde kalan Suriyelilere...

Yurthaber 30-05-13 11:07

İnsani Yardım İş Birliği Çalıştayına Bandırma 911 Derneği De Katıldı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nin...

Yurthaber 13-04-12 18:42