Biyoteknolojik Ilac Haberleri

'Dünyanın gündeminde' diyerek açıkladı! Biyoteknolojik ilaçlar, aşılar... Giderek artan o tehditlere karşı da çalışmalar yapılacak

Bakan Varank, Kocaeli'deki TÜBİTAK Aşı ve İlaç Geliştirme Kampüsü'nün açılışını gerçekleştirdi. Açılış öncesi tesise ilişkin açıklama yapan Varank, biyoteknolojik ilaçlar ve aşılar ile KBRN tehditlerinin tüm dünyanın gündeminde olduğunu vurguladı. Tesisin, biyoteknolojik aşıların, ilaçların geliştirilmesini, pilot ölçekte üretimini, testlerin ve klinik öncesi çalışmaların yapılmasını sağlayacağını söyleyen Varank, KBRN tehditlerine karşı da yeni ürünlerin geliştirileceğini anlattı.

Haber 2023-04-19 12:19:57

Yalova ormanlarında yetişen tıbbi mantar türlerini araştırıyorlar

Armutlu ve Çınarcık ilçelerindeki ormanlık alanlarda yapılan araştırmayla tıbbi mantarlar belirlenerek, doğal türlerin ıslah edilmesi ve biyoteknolojik yöntemlerle tohum üretilmesi amaçlanıyor - Tıbbi mantar uzmanı Selime Semra Erol: - "Ülkemizde de son 20 yıldır yapılmış çok değerli akademik çalışmalar mevcut. Özellikle mantar yetiştiriciliği ve tıbbi mantarlara ilgi arttı"

Yurthaber 2022-09-22 11:07:33

Akdeniz Üniversitesi kök hücre ve yapay organ üretim çalışmalarına başlayacak

Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan: - "İleri Sağlık Araştırmaları altyapı projesi kapsamında, rejeneratif tıp ve kök hücre araştırmaları gerçekleştirilecek, biyoteknolojik yöntemlerle mikrobiyal biyoaktif bileşenler üretilecek ve yapay organ üretim çalışmalarına başlayacak olmamız beni ayrıca gururlandırmaktadır" -"Sağlık hizmetleri kalitesinde ve organizasyonundaki iyileştirmeler sayesinde yabancı hastaların da ilk tercihi haline gelen hastanemizin yabancı hastalardan elde ettiği gelirler yüzde 900'den fazla artmıştır"

Yurthaber 2022-08-19 14:33:05

Sabunu teknolojiyle buluşturan kadın girişimcinin ihracat başarısı

Geliştirdiği biyoteknolojik yöntemle medikal sabunlarda tıbbi ve aromatik yağların etkili olma süresini uzatan biyolog Şadiye Çetin, ABD'nin ardından Japonya pazarına girmeye hazırlanıyor - Şadiye Çetin: - "Japonya sağlık sistemine ürünlerimizin kaydı gerçekleşti. Çok yakında ihracata başlıyoruz. Güney Amerika ülkelerinden de ilgi var"

Yurthaber 2021-04-24 11:12:05

İleri düzeyde Biyoteknolojik Teşhis Kiti Projesine uluslararası destek

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve British Council arasındaki iş birliği programı kapsamında Doç.

Yurthaber 14-12-20 16:17

Tavşanlı çiftçisi, destekler konusunda bilgilendirildi

Tavşanlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince Örtüaltı Kayıt Sisteminde kayıtlı çiftçilere yönelik olarak verilen destekler konusunda çiftçiler bilgilendirildi.Örtüaltı Kayıt Sistemi Yönetmeliği kapsamında Tavşanlı’da yaklaşık 2 dekar alanda örtüaltı ürün yetiştiriciliği yapan Bahtiyar Toptaş’a ait seralarda, Tavşanlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince, Örtüaltı Kayıt Sisteminde kayıtlı çiftçilere yönelik olarak verilen desteklerden, Mazot-Gübre, İyi Tarım Uygulamları, Tarımsal Danışmanlık, Tarsim, DİTAP, Örtüaltı Bambus Arı Kullanım Desteği ve Örtüaltı Bitkisel Üretimde Biyolojik ve Biyoteknolojik Mücadele Desteği hakkında bilgi verildi.

Yurthaber 04-11-20 10:32

Yok olma tehdidi altındaki Edirne Sümbülü klonlanarak çoğaltılıyor

Trakya Üniversitesindeki bilim insanları "Edirne Sümbülü"nün korunması, laboratuvar şartlarında klonlanarak çoğaltılması ve tekrar habitat transferi yaparak habitatların birey sayılarının artırılması için çalışıyor - TÜ Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Sergun Dayan: - "Edirne Sümbülü'nün soğanlarından alınan örnekler biyoteknolojik yöntemlerle laboratuvar ortamında klonlanıyor"

Yurthaber 05-05-20 11:05

Abdi İbrahim üretim tesislerinde rüzgar ve güneş enerjisi kullanmaya başladı

İlaç üreticisi Abdi İbrahim, 1 Ocak’tan itibaren Esenyurt’ta bulunan kimyasal ilaç üretim tesisi, biyoteknolojik ilaç üretim tesisi AbdiBio, Ar-Ge Merkezi ve insansız teknolojistik merkezi ile tüm yardımcı işletmelerdeki elektrik ihtiyacının tamamını rüzgar ve güneş olmak üzere yenilenebilir enerji kaynaklarından kullanmaya başladı.

Finans 03-01-20 14:29

Eski okul binası bilime ve tarıma hizmet edecek

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesince Tarımsal Biyoteknoloji Araştırma ve Üretim Birimi'ne dönüştürülen eski okul binası ve bahçesinde, tarım alanında bilimsel çalışmalar yapılacak, çiftçilere eğitim verilecek - NKÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezen Arat: - "Burada tarımsal biyoteknolojik yöntemler kullanacağız. Bitki doku kültürü ve teknikleriyle bitkilerin milyonlarca çoğaltılmasını sağlamayı hedefliyoruz" - "Bölgenin dışarıdan fide, fidan ile süs bitkisi alımının azaltılmasını ve buradan temininin sağlanmasını amaçlıyoruz. Ayrıca sebze ve meyve fidanları üreteceğiz"

Haber 12-11-19 11:15

İzmir Biyotıp Genom Merkezi ve Merck'ten biyoteknolojik iş birliği

Türkiye'nin sağlık alanında ilk tematik araştırma merkezi İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi (İBG) ile bilim ve teknoloji şirketlerinden Merck, ortak bir çalışma deklarasyonuna imza attı.

Trend 10-11-19 14:01

2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı

2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre biyoteknolojik ilaçlar gibi yüksek teknoloji gerektiren alanlar başta olmak üzere Ar-Ge, üretim, nitelikli insan kaynağı ve mevzuat konularında Türkiye'de gerekli ekosistem oluşturulacak - Klinik araştırma taraflarının ve kamuoyunun klinik araştırmalar konusunda farkındalık düzeyi artırılacak - Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığınca sekiz bölgesel klinik araştırma bilgilendirme ve farkındalık toplantısı düzenlenecek

Yurthaber 04-11-19 13:24

2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı

2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre biyoteknolojik ilaçlar gibi yüksek teknoloji gerektiren alanlar başta olmak üzere Ar-Ge, üretim, nitelikli insan kaynağı ve mevzuat konularında Türkiye'de gerekli ekosistem oluşturulacak.

Trend 04-11-19 13:24

6. Türk Tıp Dünyası Kurultayı

TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Adil Mardinoğlu: - "TÜSEB olarak yeni dönemde yerlileşme ve millileşme vizyonu doğrultusunda, Türkiye Genom Projesi'nin omurgasını oluşturan, Bireysel ve Dönüşümsel Uygulamalı Tıp Projeleri ile Türkiye'de 100'den fazla kanser, kronik ve nadir hastalığın moleküler haritalarını 65 farklı bilimsel çalışma grubu ile iş birliği yaparak oluşturmayı hedefliyoruz" - TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal: - "TÜBİTAK'ın politikalarında önemli bir girdi oluşturacak boyutta biyoteknolojik ilacın da toplantının başlıklarından biri olması bizim için önemli bir gösterge"

Haber 30-10-19 12:36

BAKAN KOCA: MÜCADELE ETMEMİZ GEREKEN METABOLİK, KANSER VE ÇEŞİTLİ ORGAN SİSTEMLERİNİN KRONİK HASTALIKLARI BULUNMAKTADIR -3

*Sağlık Bakanı Fahrettin Koca:   *"Biyoteknolojik ajanların sağlığın koruyucu, tanı koydurucu ve tedavi edici alanlarında kullanılabilmesi çok geniş yelpazeye yayılan bir çalışma alanı açmaktadır.

Haber 30-10-19 12:15

BAKAN KOCA: MÜCADELE ETMEMİZ GEREKEN METABOLİK, KANSER VE ÇEŞİTLİ ORGAN SİSTEMLERİNİN KRONİK HASTALIKLARI BULUNMAKTADIR -2

*Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: *"Biyoteknolojik ajanların sağlığın koruyucu, tanı koydurucu ve tedavi edici alanlarında kullanılabilmesi çok geniş yelpazeye yayılan bir çalışma alanı açmaktadır.

Haber 30-10-19 12:13

BAKAN KOCA: MÜCADELE ETMEMİZ GEREKEN METABOLİK, KANSER VE ÇEŞİTLİ ORGAN SİSTEMLERİNİN KRONİK HASTALIKLARI BULUNMAKTADIR -1

*Sağlık Bakanı Fahrettin Koca:   *"Biyoteknolojik ajanların sağlığın koruyucu, tanı koydurucu ve tedavi edici alanlarında kullanılabilmesi çok geniş yelpazeye yayılan bir çalışma alanı açmaktadır.

Haber 30-10-19 12:12

BAKAN KOCA: MÜCADELE ETMEMİZ GEREKEN METABOLİK, KANSER VE ÇEŞİTLİ ORGAN SİSTEMLERİNİN KRONİK HASTALIKLARI BULUNMAKTADIR

*Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: *"Biyoteknolojik ajanların sağlığın koruyucu, tanı koydurucu ve tedavi edici alanlarında kullanılabilmesi çok geniş yelpazeye yayılan bir çalışma alanı açmaktadır.

Haber 30-10-19 11:58

Öncelikli teknoloji alanları belirlendi

Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulunun yürüttüğü çalışma sonucunda, "ileri fonksiyonel malzeme ve enerjetik malzeme teknolojileri, motor teknolojileri, biyoteknolojik ilaç, nesnelerin interneti, enerji depolama, robotik ve mekatronik, yapay zeka, büyük veri, bilgi güvenliği, genişbant teknolojileri ve mikro/nano ve opto elektronik teknolojileri" hem yapılabilirlik hem de etki açısından ön plana çıkan alanlar oldu - Kurul Başkan Vekili Prof Dr. Hasan Mandal: - "Teknoloji alanlarının etki boyutunu ekonomik etki, toplumsal etki ve ulusal güvenlik etkisi olmak üzere üç alt boyutta değerlendirdik. Yapılabilirlik boyutu için ise akademik bilgi birikimi, özel sektör yetkinliği, nitelikli insan kaynağı, araştırma altyapıları, patent birikimi, finansmana erişim kolaylığı ve ülkemizdeki teknolojik hazırlık seviyesini içeren alt boyutlarda analizler gerçekleştirdik"

Haber 14-09-19 11:48

İlacını, aşısını kendi üreten ülke olmak istiyoruz

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal: - "Hem aşıda hem de kimyasal, biyoteknolojik ilaçlarda ülkemizin yakın gelecekte ithal eden değil, ilacını, aşısını kendisi üreten ülke olmasını istiyoruz"

Yurthaber 11-09-19 13:46

İlacını, aşısını kendi üreten ülke olmak istiyoruz

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal: - "Hem aşıda hem de kimyasal, biyoteknolojik ilaçlarda ülkemizin yakın gelecekte ithal eden değil, ilacını, aşısını kendisi üreten ülke olmasını istiyoruz"

Haber 11-09-19 13:44

TİKA’dan Ürdün’de tarıma destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Ankara Üniversitesi Teknokent ve Ürdün Ulusal Tarımsal Araştırmalar Merkezi (NARC) işbirliğinde gerçekleştirilen “Sebze Tohumu Islahında Dihaploidizasyon Yönteminin Kullanılması ve Biyoteknolojik Uygulamaların Geliştirilmesi” projesine Ürdünlü uzmanlara verilen eğitim ile başlandı.Temel gıda maddelerinin büyük bir çoğunluğunun ithal edildiği Ürdün’de, TİKA tarafından tarımsal üretimde verimliliği artırmaya yönelik yeni teknolojilerin uygulanması konusunda projeler geliştiriliyor.Bu amaç doğrultusunda TİKA, Ankara Üniversitesi Teknokent ve NARC işbirliğinde yürütülen projenin ilk etabı 17-20 Haziran 2019 tarihleri arasında Ürdün’de gerçekleştirildi.

Haber 24-06-19 14:15

İlk yurtdışı yatırımını Türkiye’ye yaptı

İranlı bilim insanlarının kurduğu biyoteknolojik ilaç şirketi CinnaGen, ilk yurtdışı yatırımını Türkiye’de yaptı.

Haber 14-06-19 11:41

Türkiye biyoteknoloji üssü oluyor

Ortadoğu ve Kuzey Afrika’nın (MENA) en büyük biyoteknolojik ilaç firmalarından CinnaGen İlaç, 2 buçuk yıldır üzerinde çalıştığı ve Türkiye’yi biyoteknoloji üssü yapabilecek yeterlilikte know how’a sahip fabrikasının kapılarını açtı.

Haber 11-06-19 13:05

Biyoteknolojik ürün geliştirmede dev iş birliği

SABANCI Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM) ile Merck iş birliğiyle SUNUM&MERCK Yaşam Bilimleri Uygulama Birimi açıldı.

Haber 11-04-19 15:18

Sabancı Üniversitesi ile Merck arasında biyoteknolojik iş birliği

Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Leblebici: - "Mühendislik alanındaki Ar-Ge gücümüzü Merck ile birleştirerek sağlık ve tıp alanındaki bilimsel iş birliklerimize bir yenisini daha ekliyoruz" - Merck Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şehram Zayer: - "Bu projenin ülkemize pek çok alanda katkıları olacak. Bu merkezde araştırmacılar, biyoteknolojik ürün proses geliştirme, üretim ve saflaştırma üzerinde çalışabilecek" - SUNUM Yönetim Kurulu Başkanı Alpagut Kara: - "SUNUM&MERCK Yaşam Bilimleri Uygulama Birimi bünyesinde sadece Türkiye'de biyoteknolojik ilaç ve etken madde araştırma ve geliştirme faaliyetleri yapılmayacak, eğitim faaliyetleri de gerçekleştirilerek doktora öğrencilerine burs verilecektir"

Yurthaber 11-04-19 14:06

Sabancı Üniversitesi ile Merck arasında biyoteknolojik iş birliği

Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Leblebici: - "Mühendislik alanındaki Ar-Ge gücümüzü Merck ile birleştirerek sağlık ve tıp alanındaki bilimsel iş birliklerimize bir yenisini daha ekliyoruz" - Merck Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şehram Zayer: - "Bu projenin ülkemize pek çok alanda katkıları olacak. Bu merkezde araştırmacılar, biyoteknolojik ürün proses geliştirme, üretim ve saflaştırma üzerinde çalışabilecek" - SUNUM Yönetim Kurulu Başkanı Alpagut Kara: - "SUNUM&MERCK Yaşam Bilimleri Uygulama Birimi bünyesinde sadece Türkiye'de biyoteknolojik ilaç ve etken madde araştırma ve geliştirme faaliyetleri yapılmayacak, eğitim faaliyetleri de gerçekleştirilerek doktora öğrencilerine burs verilecektir"

Haber 11-04-19 14:04

Biyoteknolojik ürün geliştirmede dev iş birliği

SABANCI Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM) ile Merck iş birliğiyle SUNUM&MERCK Yaşam Bilimleri Uygulama Birimi açıldı.

Haber 11-04-19 14:01

Biyoteknolojik Yatırımlarda Gelecek Panelini BİYOSAD destekliyor

BİYOSAD, 17 Nisan'da BIOEXPO Fuarları ile eş zamanlı yapılacak olan "Biyoteknolojik Yatırımlarda Gelecek Paneli"ni destekliyor

Haber 04-04-19 16:05

Biyoteknolojik Yatırımlarda Gelecek Panelini BİYOSAD destekliyor

BİYOSAD, 17 Nisan'da BIOEXPO Fuarları ile eş zamanlı yapılacak olan "Biyoteknolojik Yatırımlarda Gelecek Paneli"ni destekliyor

Yurthaber 04-04-19 16:00

Hitit’in, Moleküler Biyoloji ve Genetik doktora programına YÖK’ten onay

Hitit Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde “Moleküler Biyoloji ve Genetik Doktora Programı” açılmasına ilişkin Yüksek Öğretim Kurumu’na yapılan teklif kabul edildi.Moleküler biyoloji, hücre biyolojisi, genom bilim ve benzeri alanlardaki bilimsel ilerlemeler sayesinde, dünyada özellikle sağlık ve tarım sektörlerindeki biyoteknolojik uygulamalarda bir patlama yaşandığını dile getiren Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Başkanı Doç.

Yurthaber 13-03-19 17:45

Kocaeli'den 25 ülkeye yerli diş implantı ihracatı

Kocaeli'deki Marmara Teknokent'te faaliyet gösteren DTI İmplant'ın TÜBİTAK MAM'la geliştirdiği kuru SLA yüzeyli yerli yapay diş kökleri, ABD'lilerin ağız sağlığına kavuşmalarına da katkı sağlayacak. Yüzde 100 yerli olarak geliştirdikleri yapay diş köklerini ihraç ettikleri ülke sayısını ABD ile 25'e çıkaran firma, biyoteknolojik ürün üretimiyle ülke ekonomisine katma değer sağlıyor.

Finans 01-03-19 13:46

Kocaeli'den 25 ülkeye yerli diş implantı ihracatı

Kocaeli'deki Marmara Teknokent'te faaliyet gösteren DTI İmplant'ın TÜBİTAK MAM'la geliştirdiği kuru SLA yüzeyli yerli yapay diş kökleri, ABD'lilerin ağız sağlığına kavuşmalarına da katkı sağlayacak - Yüzde 100 yerli olarak geliştirdikleri yapay diş köklerini ihraç ettikleri ülke sayısını ABD ile 25'e çıkaran firma, biyoteknolojik ürün üretimiyle ülke ekonomisine katma değer sağlıyor - DTI İmplant Genel Müdürü Talat Buğur: - "ABD'de ilk etapta birkaç yıl içerisinde yüzde 5'lik bir pazara sahip olmayı hedefliyoruz. Ürettiğimiz ürünler yüksek katma değerli ve bunlar biyoteknolojik. Türkiye'nin stratejik açıdan da önemli bir firmasıyız"

Yurthaber 01-03-19 11:15

Kocaeli'den 25 ülkeye yerli diş implantı ihracatı

Kocaeli'deki Marmara Teknokent'te faaliyet gösteren DTI İmplant'ın TÜBİTAK MAM'la geliştirdiği kuru SLA yüzeyli yerli yapay diş kökleri, ABD'lilerin ağız sağlığına kavuşmalarına da katkı sağlayacak - Yüzde 100 yerli olarak geliştirdikleri yapay diş köklerini ihraç ettikleri ülke sayısını ABD ile 25'e çıkaran firma, biyoteknolojik ürün üretimiyle ülke ekonomisine katma değer sağlıyor - DTI İmplant Genel Müdürü Talat Buğur: - "ABD'de ilk etapta birkaç yıl içerisinde yüzde 5'lik bir pazara sahip olmayı hedefliyoruz. Ürettiğimiz ürünler yüksek katma değerli ve bunlar biyoteknolojik. Türkiye'nin stratejik açıdan da önemli bir firmasıyız"

Haber 01-03-19 11:14

Türkiye'nin ihracat değerini biyoteknolojik ürünlerle artıracağız

Biyoteknoloji Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Varlıbaş: - "Ortaya koyduğumuz yeni biyoteknolojik ürün projeleri ile Türkiye'de ürün ihracat değerini artıracağız"

Finans 01-03-19 10:07

Kanser tedavisi projelerinde TÜBİTAK imzası

Dünyada kanser ilaçlarının satış hacminin 2022'de 192,2 milyar dolara çıkması bekleniyor - TÜBİTAK bünyesinde kanser tedavisine yönelik sürdürülen ilaç geliştirme çalışmalarının ekonomik ve toplumsal faydaya dönüşmesi amaçlanıyor - Kamu, AR-GE ve yerli ilaç sanayi ortaklığıyla Türkiye’nin ilk yerli biyobenzer kanser ilacını geliştirmek için BİOSİM projesi yürütülüyor - Rekabetçi yerli biyoteknolojik ilaç geliştirmeye yönelik "Medikal Biyoteknoloji Araştırma Merkezi"nin 2020 sonunda devreye girmesi öngörülüyor

Finans 07-02-19 11:03

Biyoteknolojide 15 yılda ilk 10 ülke arasına gireceğiz

BİYOSAD Başkanı Ercan Varlıbaş: - "Türkiye olarak geliştireceğimiz biyoteknolojik ürünlerle markalaşarak dünyada biyoteknoloji alanında bulunduğumuz 46. sırayı terk edip üst seviyelere çıkabiliriz" - "15 yıl içerisinde biyoteknoloji alanında Türkiye'nin ilk 10'da yer alabilmesi için BİYOSAD olarak projeler geliştirdik" - "İleri teknoloji ile üretim yapan 160 biyoteknoloji firmasının bir arada olduğu, ihracat ağırlıklı bir merkez kurmayı planlıyoruz"

Finans 28-11-18 15:17

Uluslararası İVEK Biyoteknoloji Kongresi

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır: - "Biyoteknolojik yöntemlerle üretilen ilaçlar milli teknoloji hamlesinin çok önemli bir parçası. Türkiye halihazırda yıllık 7,5 milyar lira bu ürünlere para harcıyor. Bunun neredeyse tamamı yurt dışına ödediğimiz ücretler. Dolayısıyla bizim kilogram değeri 1,5 milyon doları bulan bu ilaçları mutlaka milli ve özgün olarak geliştirmemiz ve üretmemiz önemli" - İVEK Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar: - "Önümüzdeki 10 yıl içerisinde ilaçların yüzde 50'sinin biyoteknolojik metotla üretileceği biliniyor. Biyoteknolojik metotla üretim hem maliyeti artırmakta hem de bu ürünleri bu yöntemle üreten ülkeleri bir adım öne geçirmektedir. Türkiye olarak bu yarışta asla geride kalamayız"

Haber 26-11-18 13:09

Kanser tedavisinde yerli biyoteknolojik ilaç dönemi

Baş ve boyun kanserinin tedavisine yönelik yürütülen yerli biyobenzer ilaç geliştirme çalışmaları ilk kez görüntülendi - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: - "Biyoteknolojik ilaçları yerli ve milli olarak geliştirip ülkemize bu teknolojiyi kazandırmak istiyoruz" - "BİOSİM, biyobenzer baş ve boyun kanserine karşı bir ilacın geliştirilmesi projesi. Bunun gibi başka 180 farklı biyobenzer olarak üretebileceğimiz ilacımız var" - "BİOSİM kanser ilacı laboratuvar ortamında üretildi. Mayıs 2019'da firmaya teslim edilecek"

Finans 18-11-18 12:29

GRAFİKLİ - Yedi kartal ömürlü hekimliğin atası: Lokman Hekim

Kur'an-ı Kerim'de aynı isimli surede iki kez adı geçen ve anlatılara göre bir yandan hastalara şifa dağıtırken bir yandan da hikmetli sözleri ile nefisleri tedavi eden Lokman Hekim, tıp alanında hekimliğin atası olarak biliniyor - Oğluna verdiği bazı öğütlerle kaynaklarda yer alan, peygamberlik yerine hikmeti tercih ettiği ifade edilen Hazreti Lokman'ın, kaynaklara göre yedi kartal ömrü kadar yaşamayı istediği ve 4 bin yıl yaşadığı belirtiliyor - Türk edebiyatında da "ilac-ı Lokman", "merhem-i Lokman" ve "yara saran Lokman" gibi sıfatlarla yer bulan Lokman'ın, bütün bitkilerin özünü bildiği ve dertlere şifa olacak reçeteler yazdığı, çeşitli formüller geliştirdiği ifade ediliyor - Türk-İslam edebiyat ve kültüründe Lokman'ın tabip özelliği, "hakim" kelimesinin halk ağzında "hekime" dönüşmesi ve eski dönemde felsefenin tıp dahil olmak üzere devrin belli başlı ilimlerini de içine almasıyla kendini gösteriyor

Haber 13-10-18 11:32

İthal 20 biyoteknolojik ilaç teşvikle yerli üretilecek

Türkiye, sağlık sektöründe dışa bağımlılığı en aza indirmek için atılacak yeni adımlara odaklandı, bu kapsamda Türkiye'nin ithal ettiği 20 biyoteknolojik ilacın yerli üretimi için yeni yol haritası hazırlanıyor - Yeni Ekonomi Programı'na göre, Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verilerek, klinik araştırma merkezleri ve birimlerin sayıları artırılacak, gerekli altyapılar geliştirilecek - Lokman Hekim Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Gümüşel: - "Türkiye, biyoteknolojik ilaçlarda konumu gereği çok hızlı gelişim gösterebilir, bu konuda gereken 'know-how'ın ülkeye kazandırılmasıyla söz konusu ilaçların Ar-Ge'sine, üretim ve ihracatına öncülük edilebilir" - "Ülkemizde 2008 yılında yaklaşık 1 milyar liralık satış değeri olan biyoteknolojik ilaç pazarı, 2016 yılında 3,33 milyar liraya ulaştı, 2020'de bu değerin 5,1 milyar lirayı bulması bekleniyor"

Finans 25-09-18 11:07

Biyoinformatik alanında çalışacak bilim insanlarına ihtiyaç var

Yeditepe Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fikrettin Şahin: - "Biyolojik bilginin bilgisayar yardımı ile incelenmesi ve işlenmesi olan 'biyoinformatik' alanında çalışacak bilim insanlarına ihtiyaç duyuluyor" - "Türkiye'de de şu anda elde edilen bilgilerin analiz edilmesinde çalışan bilim insanlarında çok ciddi eksiklik var ve arayışlarımız devam ediyor" - "Kişiye özel ilaçlar hayatımıza girmeye başladı. Önümüzdeki 10 yıl içinde ise ilaç teknolojisinin neredeyse tamamı biyoteknolojik ilaçlara doğru kayabilir" - "Artık deterjan sektörü klasik kimyasal teknolojiden, kimyasal deterjandan biyodeterjana dönüşüyor. Enzimler şu anda katkı olarak kullanılıyor gelecekte ise bu teknoloji tamamen enzime dönebilir"

Haber 02-08-18 11:24

Trinova lensi canlı cerrahi ile hastalara implante edildi

Ameliyatlarda, VSY Biotechnology’nin Seamless Vision Technology (SVT) tekniği ile üretimini gerçekleştirdiği Trinova lensi hastalara implante edilirken, gözü koruyucu bir madde olarak yine VSY Biotechnology tarafından çeşitli yoğunluklarda üretilen biyoteknolojik ürün "Protectalon" uygulandı

Finans 02-07-18 15:57

Milli ilaç teknolojisinde ilk adım: Lale

Biyoteknolojik ilaçlarda dışa bağımlılığı tamamen kaldıracak teknolojik altyapıyı oluşturmak üzere kurulan firma, ilk adımı, "Lale" adı verilen hücre besiyeri mikroorganizmasını geliştirerek attı - İlacı üretecek hücreyi de 2 ay içinde tamamlamayı planlayan firma, ilacın üretim aşaması için destek bekliyor - Flora Bio Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Çaylı: - "Benim Türkiye'ye gelme amacım bu ülkeye aşık olmam. Almanya'da büyümek değil Türkiye'ye bir şey verebilmek için geldim. Eminim bunu başarabileceğiz"

Haber 01-07-18 11:04

Kocaeli’de Çiftçiler İlaçsız Mücadeleye Teşvik Ediliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çiftçileri bitki zararlılarını bertaraf etmek için kimyasal ilaçlar yerine biyoteknolojik mücadeleye teşvik...

Yurthaber 25-05-18 11:16

Abdi İbrahim'den yeni tesis

Abdi İbrahim, biyoteknolojik ilaç üretim tesisi AbdiBio'yu törenle hizmete açtı - Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut: - "Biyoteknolojik ilaçların dünyada pazar payı yüzde 27, Türkiye'de ise yüzde 22. Türkiye'nin lider ilaç şirketi olarak biyoteknoloji alanında da öncü olmak istedik. AbdiBio, 400 milyon lira yatırımla Türkiye'nin en büyük biyoteknolojik ilaç üretim tesisi olma özelliğini taşıyor" - "Sadece 15 Temmuz hain darbe girişiminden bu yana yeni istihdam sağladığımız kişi sayısı bin 175'e ulaştı. Abdi İbrahim’in yurt dışı pazarlar dahil şu an 4 bin çalışanı bulunuyor. 2018 yılı sonuna kadar bu sayıyı 4 bin 500'e çıkararak, Türk ilaç sektörünün en çok istihdam sağlayan şirketi olma unvanımızı koruyacağız"

Haber 11-05-18 14:40

Abdi İbrahim'den 1 milyar liralık yatırım hamlesi

Abdi İbrahim, Esenyurt'ta 400 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiği Türkiye'nin en büyük biyoteknolojik ilaç üretim tesisi AbdiBio'yu 11 Mayıs'ta hizmete açacak - Şirket, aynı gün toplam 600 milyon lira yatırım bedelli Steril Enjektabl ve Onkoloji Üretim Tesisleri'nin de temelini atacak - Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Barut: - "Bütün bu faaliyetlerimiz biyoteknolojik ürün ithalatının azalmasında ve ihracatın artmasında rol oynayarak ekonomimizin en temel gündemlerinden biri olan cari açığa da ilaç olacak" - "Türkiye'nin ilaçta büyük sıçrama yapması molekül bulmasına bağlı. Abdi İbrahim olarak, bu tesisi hayata geçirdikten sonra şimdi üzerinde duracağımız hedef, molekül keşfidir. Bu alanda da öncü olmak istiyoruz"

Haber 09-05-18 13:38

Kansere Türkiye'den yeni molekül Varlımab

VSY Biotechnology, kansere karşı bağışıklık sistemi (immün) ve genetik çalışmaları kapsamında yeni bir biyoteknolojik molekül olan Varlımab'ı hayata geçirecek - VSY Biotechnology Yönetim Kurulu Başkanı Varlıbaş: - "Uzun soluklu bir çalışma ile geliştireceğimiz yeni bir ajan molekül sayesinde kanserin üzerine gideceğiz" - "Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdöl: - "VSY Biotechnology ile imzaladığımız bu protokol üniversitemizin yerli ilaç, yerli sağlık biyoteknolojisi hedefleri bakımından bir milattır"

Haber 27-04-18 09:40

Kimyasal ilaçlar yerini biyoteknolojik ilaçlara bırakıyor

'BİYOTEKNOLOJİK İlaçlarda Gelecek ve Türkiye' konulu Bioexpo sempozyumu ana sponsorlarından biri olan CinnaGen İlaç'ın Kurucu Ortağı ve CEO'su Ferhat Farşi, dünyada artık biyoteknoloji devriminin yaşandığını ve buna bağlı olarak kimyasal ilaçlardan biyoteknolojik ilaçlara geçiş söz konusu olduğunu belirtti.

Haber 20-04-18 13:34

’’Türkiye, biyoteknolojik ilaç üretimi konusunda, bölgenin üssü konumuna gelebilir’

Türkiye’nin bilimsel ve teknolojik etkinliği olan BIOEXPO 2018 Yaşam Bilimleri Fuarları, İstanbul Lütfi Kırdar’da kapılarını açtı.

Haber 19-04-18 16:10