Blockchain Haberleri

Dış ticarette blockchain projesinde ilk faz tamamlandı

İlk faz çalışmalarının sonuçları 28 Temmuz'da gerçekleştirilecek kapanış toplantısında paylaşılacak

Yurthaber 25-07-2022 10:39

Son dakika: YÖK Başkanı müjdeyi verdi! NFT ve Blockchain ile ilgili yeni bölümler geliyor

Son dakika haberine göre Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, NFT ve Blockchain ile ilgili yeni bölümlerin geleceğini açıkladı. Özvar, “Bu konu ve temaları kapsayan bölüm veya programlar tasarlıyoruz” açıklamasını yaptı.

Haber 14-05-2022 20:08

Kuzey Koreli bilgisayar korsanları 2021'de '400 milyon dolar değerinde kripto para çaldı'

Blockchain analiz firması Chainalysis, Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının geçen yıl kripto paraların alınıp satıldığı platformlara en az 7 siber saldırı düzenlendiğini iddia etti. Chainalysis'e göre saldırıları gerçekleştiren bilgisayar korsanları, yaklaşık 400 milyon dolar değerinde kripto para çaldı.

Haber 14-01-2022 08:17

Son dakika... TOGG'dan blockchain hamlesi

Son dakika... TOGG, blockchain platformu Ava Labs ile blockchain çözümleri için anlaşmaya vardı. Buna göre kullanıcıların, TOGG ekosistemindeki her türlü ürün ve hizmete güvenli bir şekilde erişebileceği ifade edildi.

Finans 07-01-2022 10:36

Blockchain

Blockchain Hakkındaki Haberler Mynet'te. Blockchain Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Mikail Emre Çalışkan kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte biyografisi…

İstanbul Üniversitesi'nde matematik ve bilgisayar bilimi bölümünden 2016'da mezun olan Mikail Emre Çalışkan, Ocak 2021'den beri Bixos'ta yönetici olarak göreve başladı. Peki Mikail Emre Çalışkan kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar…

Finans 27-10-2021 19:02

Ripple'dan dev ortaklık: İlk kez Türkiye'de kullanılacak

Uluslararası ödemelerde Ripple teknolojisi pilot uygulama kapsamında ilk kez Türkiye'de kullanılacak. QNB, uluslararası ödemelerde Ripple teknolojisini kullanacağını açıkladı. Pilot uygulama ise Türkiye'de QNB Finansbank tarafından hayata geçirilecek.

Finans 06-10-2021 15:00

Ontology (ONT) coin nedir? ONT coin nereden alınır? ONT Coin güvenli mi?

Son dönemlerde kripto paralardaki çeşitliliğin giderek artması, yatırımcılar tarafından birçok kafa karışıklığına neden olabiliyor. Yeni çıkan kripto para birimlerden biri Ontology (ONT) yani ONT coin. ONT Coin, kişilere gerçek hayat senaryoları ve işletmelerin, kendi blockchain üzerine kendi blockchain ağlarını kurmalarına olanak tanıyor. Peki nedir bu Ontology, ONT Coin? İşte ONT Coin yorumları…

Finans 15-07-2021 14:09

NFT nedir? NFT nasıl üretilir, nasıl kullanılır?

Kripto paraların yükselişiyle adından söz ettirmeye başlayan NFT'nin ne anlama geldiği merak ediliyor. NFT'ler blockchain (blok zinciri) teknolojisini kullanıyor. Birçok kişinin, fotoğraflarını NFT'ye dönüştürüp binlerce dolar hatta bazen milyonlarca dolar karşılığında satmasının ardından "NFT nedir?" , "NFT nasıl üretilir, nasıl kullanılır?" soruları merak konusu oldu. İşte ayrıntılar...

Finans 17-06-2021 20:29

Blockchain teknolojisi ile dış ticarette ödeme garantisi

Türkiye İş Bankası’nın, blockchain teknolojisini kullanarak dış ticarete aracılık ettiği ve dış ticarette ödeme garantisi verdiği açıklandı.

Finans 27-05-2021 12:04

Blockchain nasıl çalışır? Blockchain nedir?

Blockchain yalnızca ekleme yapılabilen (append-only) bir kayıt defteri olarak düşünülebilir. Blockchain defterine bir şeyler yazmak ya da ekleme yapıldığında o bilgileri blockchain defterinden silmek oldukça zordur. Kişinin sonraki blokları etkisiz hale getirmeden eski bir veriyi değiştirebilmesi ise söz konusu değildir. Blockchaini sağlam kılan kriterlerden biri de bu unsur olmaktadır. Peki, Blockchain nasıl çalışır? Blockchain nedir?

Finans 19-04-2021 10:11

Pi coin nedir? Pi coin ne kadar? İşte yorumlar...

Hâlâ blockchain teknolojisinin ilk günlerindeyiz ve Pi ağı ve madeni para kalabalık bir alan arasında öne çıkmayı umuyor. Pi coin şu anda beta modunda, ancak kullanıcıları ağızdan ağza ağa düğüm olarak eklemeyi düşünüyorlar. Pi coin nedir? Pi coin ne kadar? İşte yorumlar...

Finans 15-04-2021 10:42

Blockchainin gelişmesi kripto para kullanımı artırabilir mi? Uzman açıkladı!

Blockchainin bir teknoloji, Bitcoin gibi kripto paraların da bu teknolojiye bağlı olarak meydana gelmiş kripto para birimi olduğunu belirten İstanbul Aydın Üniversitesi Blockchain Uygulama ve Araştırma Merkezi Danışma Kurulu Başkanı Erol User, "Kripto paraların vergisel anlamda takip edilmesi zor ancak belli düzenlemeler yapılması gerekiyor" ifadesini kullandı.

Finans 05-04-2021 16:57

Bodrum'dan dünyaya blokchain teknolojileri satıyorlar

Günümüzde kripto para birimleriyle anılsa da birçok farklı kurum tarafından kullanılmaya başlanan blockchain teknolojisi, tamamen yerli imkanlarla geliştirilerek dünyanın birçok coğrafyasına ihraç ediliyor. Bodrum'da kurulan Bitci Teknoloji, bir Türk firması olarak ürettiği blokchain teknolojileri ile dünyada söz sahibi olmaya hazırlanıyor.

Finans 30-03-2021 17:34

Formula 1’in efsanesi McLaren’e Türk şirketinden teknoloji ihracatı

Bitci Teknoloji, Formula 1 tarihinin en başarılı takımlarından McLaren Racing ile blockchain teknolojileri geliştirilmesi konusunda anlaşmaya vardı. İş birliği kapsamında Bitci Teknoloji, McLaren Formula 1 Takımı için özel bir token projesi hayata geçirecek. 3+2 yıl geçerli olacak anlaşmayla birlikte, Türk mühendisleri tarafından geliştirilen yerli blockchain ilk kez Formula 1 organizasyonunda kullanılmış olacak.

Finans 24-03-2021 16:54

Dijital paradan sonra dijital sanat gündem oldu: Bir eser 70 milyon dolar!

Dijital sanat 11 Mart'taki Beeple ismiyle bilinen Mike Winkelmann adındaki sanatçının eserinin 69,3 milyon dolara satılması sonrası dünyanın konuşmaya başladığı konu oldu. NFT trendinin sonu ne olacak, neden bu kadar pahalıya satıldı, İşte detaylar...

Finans 15-03-2021 12:03

ABD’de 10 saniyelik video 6.6 milyon dolara satıldı

ABD’de kripto para yatırımcısı ve matematikçi Pablo Rodriguez-Fraile, sanat koleksiyonundaki ve  sanatın dijital dünyayla buluşmasında yeni bir adım olarak bilinen "blockchain" tarafından doğrulanan 10 saniyelik videoyu rekor fiyata 6.6 milyona (49 milyon 155 bin TL) satıldı.

Haber 04-03-2021 15:48