Böbrek Taşı Haberleri

Güne su içerek başlayıp günü su içerek bitirmenin mucizevi faydası! Uzman isim koruyucu parolayı açıkladı 'Hastalarımın hepsine öneriyorum'

Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Halil Başar, böbreklerde taş oluşmaması için güne su ile başlamanın ve günü su ile bitirmenin çok önemli olduğunu ifade etti.

Haber 19-01-2024 16:47

Böbrek taşı neden olur, nasıl düşer? Böbrek taşı düşürmenin en kolay yolu nedir?

Böbrek kanalları içinde genelde net bir şekilde tespit edilemeyen mineraller, bilinmeyen sebeplere bağlı birleşir ve sert yapılar oluştururlar. Bu oluşumlara böbrek taşı adı verilir. Erkeklerde kadınlardan daha fazla bir oranda görülebilen böbrek taşları bazı belirtilerle tespit edilir ve çeşitli testlerle teşhisi konur. Böbrek taşı rahatsızlığında tedavinin geciktirilmemesi önemlidir. Peki böbrek taşı neden olur, nasıl düşer?

Haber 11-12-2023 17:16

Böbrek taşı nedir? Böbrek taşı belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır?

İç organlarda çeşitli nedenlere bağlı bazı hastalıklar görülebilir. Bu hastalıkların zamanında teşhis edilmeleri ve tedavi edilebilmeleri için özellikle ileri yaşlarda düzenli kontrole gidilmelidir. Sağlıklı beslenme, düzenli uyuma, stresten uzak yürüme, koşma gibi faaliyetlerde bulunmak, kişilere sağlıklarını koruyabilmeleri için doktorların önerdiği yöntemler arasındadır. Peki böbrek taşı nedir? Böbrek taşı belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır?

Haber 11-12-2023 16:39

Böbrek taşı ağrısına ne iyi gelir? Taş düşürürken ağrı kesici içilir mi?

Böbrek taşı böbreklerde veya idrar yollarında oluşabilen sert mineral birikimleridir. Böbrek taşları, üriner sistemdeki minerallerin yüksek konsantrasyonlarda bir araya gelmesi ve kristalleşmesi sonucu oluşurlar. Bu taşlar genellikle idrar yolundan geçerken ağrı ve rahatsızlık hissine neden olabilirler. Peki, böbrek taşı ağrısına ne iyi gelir?

Haber 27-08-2023 16:22

Diğer Haber Etiketleri

Böbrek Taşı

Böbrek Taşı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Böbrek Taşı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Neredeyse 1 kilogram! Doktorlar bile inanamadı, dünya rekoru olarak tarihe geçti...

Sri Lanka'da bir hastadan dünyanın en büyük böbrek taşı çıkartıldı. 13,3 santimetre uzunluğa ve 801 gram ağırlığa sahip olan böbrek taşı, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Taş iki alanda dünya rekoru kırarken devasa taşı görenler gözlerine inanamadı...

Haber 15-06-2023 10:44

Böbrek taşı sandı doğum sancısı çıktı! Genç kız hamile olduğunu doğum sırasında öğrendi

Anne adayları hamilelik süreci boyunca hem fiziksel hem de psikolojik olarak birçok değişim yaşayabiliyor. Ancak bazı kadınlar bu süreci en az etkili şekilde geçirebiliyor. 18 yaşındaki BriAnna Blanton, böbrek taşı ağrısı sandığı sağlık sorunlarının doğum sancısı olduğunu öğrendi. Genç anne doğum sırasında öğrendiği hamileliği sebebiyle yaşadığı şoku anlattı.

Kadin 05-04-2023 11:36

Mutfağınızdan eksik etmeyin! Böbrek taşı riskini azaltıyor

Mutfağımızda yer alan birçok gıdanın faydalarını bilmiyoruz. Bu gıdalar çeşitli sağlık sorunlarına karşı oldukça etkili sonuçlar sağlayabiliyor. C vitamini bombası olarak görülen ve salatalarda, yemeklerde sık sık kullanılan bir gıdanın böbrek taşı için oldukça önem taşıdığı öğrenildi. Böbrek taşı oluşumunu engelleyen bu gıdanın faydalarını saymakla bitmiyor.

Haber 04-04-2023 16:05

Kendinize yaptığınız en büyük kötülük! Böbrekleri resmen bitiriyor... Böbrek taşlarına neden oluyor

Böbrek vücudumuz için en önemli görevleri gören organlar arasında bulunuyor. Ancak zararlı alışkanlıklar böbrek hastalıklarına neden olabiliyor. Zararlarının fazla olduğunu düşünmeyip masum sandığımız birçok yiyecek ve içecek böbrek sağlığını tehlikeye atıyor. Günlük hayatta içilen o içecekler böbrek yetmezliğine ve böbrek taşı oluşumuna neden olabiliyor.

Haber 04-01-2023 16:17

Vücuda verdiği zararlar inanılmaz! Böbrek taşına sebep olan yiyecekler

Böbrekler vücudumuzun sağlıklı bir şekilde işleyişi için hayati önem taşıyor. Böbreklerin görevini tam olarak yapabilmesi için tükettiğimiz yiyeceklere dikkat etmemiz gerekiyor. Bazı yiyecekler dayanılmaz ağrılara yol açan böbrek taşlarına sebep olabiliyor. İşte böbrek taşı riskini artıran yiyecekler...

Haber 02-01-2023 08:36

Bunu yiyenler kış boyunca doktor yüzü görmüyor! Cinsel gücü artıyor, enfeksiyonları geçiriyor

Bu kış grip ve soğuk algınlığına yakalan kişi sayısı giderek artıyor. Gribal hastalıklar basit olarak görülse de bu kış oldukça ağır bir şekilde geçiriliyor. Hastalıklardan korunmak için düzenli ve sağlıklı beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Osmanlı'dan beri kullanılan cinsel gücü artırmasıyla bilinen bir şifa kaynağı vücudu gribe karşı zırh gibi koruyor.

Haber 29-12-2022 08:33

Böbrekte taş oluşmasını istemiyorsanız uzak durmanız gereken besinler! Dayanılmaz ağrılara yol açıyor

Böbrek taşı toplumda sıklıkla görülen sağlık durumları arasında bulunuyor. Dayanılmaz ağrılara yol açan böbrek taşlarından korunmak için su ve yiyecek tüketimine dikkat etmek gerekiyor. Gün içerisinde yediğimiz bazı besinler dayanılmaz ağrılara neden olabiliyor.

Haber 23-11-2022 12:18

Bu kan grubuna sahip olanlar dikkat! Böbrek taşı düşürme riskiniz çok daha yüksek

Hastalıklar tüm yaşantımızı etkisi altına alıyor. Bazı hastalıklar var ki dayanılmaz ağrılara yol açarak günlük ihtiyaçlarımızı karşılamakta bile zorluk yaşamamıza neden oluyor. Böbrek taşı düşürmek bu ağrılı hastalıklar arasında bulunuyor. Bazı kan grubuna sahip olan kişilerin böbrek taşı düşürme riskinin daha yüksek olduğu öğrenildi. İşte en riskli kan grubu...

Haber 24-10-2022 07:57

Elazığ'da 13 aylık bebeğin böbreğindeki 5 santimetrelik taş ameliyatla çıkarıldı

Elazığ'da 13 aylık bebeğin böbreğindeki 5 santimetrelik taş ameliyatla çıkarıldı

Yurthaber 30-09-2022 19:07

Cinsel ilişkinin bu faydası ilk aklınıza gelmez! Böbrek taşları için mucizevi etkileri var

Cinsel ilişkinin sadece zevk için yapıldığını sanıyorsanız yanılıyorsunuz! Seks verdiği zevkin yanı sıra sağlığınız için de oldukça etkili sonuçlar sağlıyor. Yapılan araştırmalara göre düzenli olarak cinsel ilişkiye girmek böbrek taşını düşürmeyi sağlıyor.

Haber 15-09-2022 14:33

Şifa kaynağını çöpe atıyorsunuz! Her gün içilen yoğurt suyunun faydaları saymakla bitmiyor

Yoğurt Türk mutfağında çok önemli bir yere ait. Sofraların vazgeçilmezi olan yoğurt en sık tüketilen gıdalar arasında bulunuyor. Yoğurdun kemiklere ve gelişime olan faydaları biliniyor. Ancak genellikle çöpe atılan yoğurt suyunun faydaları bilinmiyor. Yoğurt suyunun faydalarını öğrenince çok şaşıracaksınız.

Haber 09-09-2022 15:31

Her yemekte tüketin! Cinsel gücü artırıyor, prostat riskini düşürüyor

Toplum içerisinde pek fazla konuşulmasa da birçok erkek iktidarsızlık yaşıyor. Cinsel güçte yaşanan değişimler erkeklerin kendilerini kötü hissetmelerine neden oluyor. Çeşitli nedenlere bağlı olarak gelişen bu değişimleri doğal gıdalar ile önlemek mümkün. Domatesin içerisinde yer alan likopen cinsel gücünüze güç katacak.

Haber 31-08-2022 10:46

Artık çöpe atmayın: Kavun çekirdeğinin faydaları saymakla bitmiyor! Kansızlığı, öksürüğü, saç dökülmesini önlüyor!

Kavun yazın en sevilen meyveleri arasında bulunuyor. Serinleten lezzetiyle sık sık tüketilen kavun mis gibi kokusuyla her sofrada bulunuyor. Kavunun faydaları genel olarak biliniyor. Peki kavun çekirdeğinin faydalarını biliyor musunuz? Kavun çekirdeğinin faydalarını öğrendikten sonra çekirdekleri çöpe atmadan bir kez daha düşüneceksiniz.

Haber 26-08-2022 16:58

Görülme sıklığı giderek artıyor! Bu hatalara düşmeyin

Böbrek sağlığı hayatımızı oldukça etkiliyor. Birçok böbrek rahatsızlığı bulunuyor. Bu böbrek rahatsızlıkları arasında bulunan böbrek taşı düşürmek hastanın dayanılmaz ağrılar çekmesine neden oluyor. Toplumda böbrek taşı düşürmek ile ilgili doğru bilinen yanlışlar bulunuyor. Uzmanlar bu yanlışlar hakkında uyarıyor.

Haber 24-08-2022 11:27

Dayanılmaz ağrılara neden oluyor! Bu yanlışları yapmayın

Yeterince su içmemek, aşırı tuzlu yemek, uzun süre yüksek proteinli diyetler yapmak ve hareketsizlik gibi birçok etkenle böbrek taşının görülme sıklığı son yıllarda giderek artıyor. Günümüzde daha çok 20-50 yaşları arasında tespit edilen ve erkeklerde kadınlara göre daha sık görülen böbrek taşının tekrarlayabilen bir hastalık.

Haber 19-08-2022 11:28

Zonguldak'ta genç hasta kapalı böbrek taşı ameliyatıyla sağlığına kavuştu

Zonguldak'ta genç hasta kapalı böbrek taşı ameliyatıyla sağlığına kavuştu

Yurthaber 13-08-2022 10:54

Böbrek taşı sorununu İbn-i Sina reçetesi ile kökten çözün! Biri olmazsa diğerini deneyin

Dünya çapında saygı gören Tıbbın Babası olarak anılan İbn-i Sina, binlerce yıl öncesinde yaptığı çalışmalarla günümüze ışık tutuyor. Henüz 10 yaşındayken Kuran-ı Kerim’i ezberleyen İbn-i Sina, sonraki yıllarda ise kendini ilim yoluna adadı. Yaptığı çalışmalarda birçok hastalık için tedavi yolu bulan İbn-i Sina günümüzün en büyük sorunlarından biri olan böbrek taşı için de tedavi yolu tavsiye ediyor. Üstelik böbrek taşı sorununu bitirmek için birden çok doğal yöntem veriyor.

Haber 11-08-2022 15:09

Ülkemizde sık rastlanan sağlık sorunlarından biri: Asla ihmale gelmez!

Böbrek taşı, dünyanın farklı yerlerinde görülen bir sorun olarak öne çıkıyor. Özellikle ülkemiz gibi sıcak iklime sahip ülkelerde ise daha fazla rastlanıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Op. Dr. Evren Işık böbrek taşının ülkemizde sık rastlanan sağlık sorunlarından biri olduğunu dile getirdi. Böbrek taşı düşürme vakalarının yaz aylarında arttığını söyleyen Dr. Işık'a göre, hem böbrek taşının oluşumunu engellemek hem de oluşmuş taşları düşürmek için mutlaka bol su içmek gerekiyor.

Haber 25-07-2022 10:47

Tekrarlayan böbrek taşlarında metabolik araştırma yapılması önerisi

Türk Böbrek Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Akıncı: - "Eğer taş her yıl ve 5-10 yılda bir oluşuyorsa mutlaka metabolik araştırma yapılıp nedeninin bulunması ve tedavinin buna göre planlanması gerekir"

Yurthaber 19-07-2022 14:49

Böbrek yetmezliğine zemin oluşturuyor! Belirtilerine dikkat edin

Böbrek sağlığı oldukça önem taşıyor. Uzmanlar böbrek sağlığını korumak adına bol su içmeye ve sağlıklı beslenmeye önem verilmesi gerektiğini vurguluyorlar. Ancak elde olmayan etkenlere bağlı olarak da böbrek hastalıkları meydana gelebiliyor. Bu sebeple böbrek hastalıklarını erken teşhis etmek için düzenli olarak kontrol yaptırmak gerekiyor.

Haber 20-06-2022 14:41

Böbrek taşından sırtüstü lazer ameliyatla kurtuldu

Böbrek taşından sırtüstü lazer ameliyatla kurtuldu

Yurthaber 10-06-2022 11:58

İbn-i Sina’dan mucize çözüm: Böbrek taşını eritiyor

Tıbbın babası olarak dünya çapında tanınan İbn-i Sina, binlerce yıl öncesinden aldığı notlarla günümüzde yaşanan sağlık sorunlarına çözüm oluyor. İlaç kadar etkili tedavi yöntemleri ile üniversitelere konu olan İbn-i Sina, aklınıza gelebilecek neredeyse her şikâyet için çözüm olabilecek doğal tedavi yöntemlerini kaleme aldığı kitabında tüm insanlıkla paylaştı. İşte böbrek taşı sorununa İbn-i Sina’nın reçetesi...

Haber 01-06-2022 07:05

Bu besinler böbrek taşı oluşma riskini arttırıyor!

Beslenme alışkanlıkları sağlığı oldukça etkiliyor. Bazı besinleri tüketmek hastalıkların oluşmasına zemin oluşturuyor. Özellikle böbrek hastalarının hastalıklarının ilerlememesi için beslenme düzenlerine ekstra dikkat etmeleri gerekiyor. Ramazan’da içilen az su miktarı ve bazı besinler böbrek hastalıkları için risk oluşturuyor. Böbrek hastalıklarından korunmak için bol su içmek ve beslenme düzenine dikkat etmek gerekiyor.

Haber 18-04-2022 10:35

Et yemek böbrek taşına neden olur mu? Böbrek taşı eritilebilir mi?

Böbrek taşı görülme sıklığı dünyanın farklı bölgelerinde farklı istatistiklerle seyreden bir sorun. Özellikle ülkemiz gibi sıcak iklime sahip ülkelerde daha fazla rastlanıyor. Kişinin yaşam kalitesi üzerinde ciddi olumsuz etkileri olan bu sorun yaygın olmakla birlikte hala doğru zannedilen birçok bilgiyle yaşanıyor.

Haber 16-03-2022 10:36

Sessiz taşlar böbrek yetmezliğine neden olabiliyor

Erciyes Üniversitesi Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Demirtaş: - "Genellikle çok taş hastalığı geçiren, tedavi olan hastalarda bazen taş, idrar kanalını tam tıkar ve sessiz hale gelir. Taş hareket edemediği için ağrı oluşturmaz ve böbreği çürümeye doğru götürebilir" - "Genel olarak kalsiyum tabanlı taşlar, özellikle tuzdan kaynaklanır. Dolayısıyla tuz tüketiminin azaltılması taş oluşumunu da azaltır. Et ve hayvansal kaynaklı proteinler kalsiyum taşı oluşumuna zemin hazırlar"

Yurthaber 10-03-2022 11:43

Fark ettiğiniz an harekete geçin! Kontrol altına almazsanız...

Sindirim sisteminin doğal akışından biri olan tuvalete çıkmak, sağlığınız hakkında birçok ipucu veriyor. Bu ipuçlarını kaçırmamak için tuvalet rutininizle ilgili her şeye dikkat etmeniz gerekmektedir. Günlük hayatın bir parçası olan tuvalete gittiğinizde idrar kokusuyla ilgili farklılıklara özellikle dikkat etmelisiniz. Sağlığınızla ilgili risk altına olabileceğinizin ilk sinyalleri idrar kokusuyla ortaya çıkabilir.

Haber 09-03-2022 09:25

Bir daha asla atmayacaksınız! İnanılmaz faydaları...

Yoğurt özellikle Türk mutfağı için vazgeçilmez bir besin. Yoğurt olmadan yemek yiyemem diyenlerden misiniz? Peki ya yoğurt suyu? Yoğurt oldukça lezzetli ve faydalı görülüp tüketiliyor fakat yoğurt suyu atılıyor. Fakat bu haberden sonra yoğurt suyunu atmayı bir daha düşünmeyeceksiniz...

Haber 21-02-2022 17:42

Karnında şişlik şikayetiyle başvurdu, böbreği alındı: İdrar dolu kese haline gelmiş

Denizli’de karnındaki şişlik nedeniyle hastaneye başvuran hastanın yapılan muayenesinde sol böbreğinin 20-25 santimetreye kadar büyüdüğü tespit edildi. Hastanın içi taş dolu böbreği ameliyatla alınırken, operasyonu yapan doktor Süleyman Kayık, “Uzun yıllardan beri karnında şişlik ve ara ara ağrı olması gibi şikayetlerle hasta hastanemize başvurdu. böbrek boyutlarının 20-25 cm büyüdüğü ve içi idrar dolu bir kese haline geldiğini tespit ettik. Sol böbreği içindeki taşlarla birlikte alındı” dedi.

Haber 09-02-2022 11:03

Böbrek şikayetiyle gitti, sırtından çıkardılar: Tam bin 200 adet...

Böbrek taşı şikayetiyle hastaneye giden 69 yaşındaki Samet Saraç'ın böbreklerinden 200 gram ağırlığında bin 200 adet taş çıkarıldı. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fikret Halis, ''Böbrek taşı hastalığı yaygın görülen bir hastalık. Ameliyat ettiğimiz iki hastamızın da tüm böbreği taşla çevrili haldeydi. Kapalı yöntemle sırt bölgesinden tüm taşları tek seferde çıkardık'' şeklinde konuştu.

Haber 27-01-2022 13:57

Böbrek taşı vakaları ile küresel ısınma arasındaki şaşırtıcı bağlantı

İklim değişikliği ve küresel ısınmanın böbrek taşı vakalarını arttırdığı ortaya çıktı. ABD’de yapılan araştırmada bilim insanları yaklaşık 20 yıllık hastane verilerini inceledi. Araştırma sonucunda küresel ısınma ve böbrek taşı vakaları arasında doğrudan bir ilişki bulundu.

Haber 12-01-2022 10:09

Erkan Petekkaya neden hastaneye kaldırıldı? Erkan Petekkaya'nın hastalığı nedir?

Paramparça, Kırmızı Oda, Dila Hanım, Öyle Bir Geçer Zaman ki gibi projelerde yer alan ünlü oyuncu Erkan Petekkaya hastaneye kaldırıldı. Bunun ardından Erkan Petekkaya'nın sağlık durumunun nasıl olduğu merak konusu oldu. Ünlü oyuncu yıllar önce ameliyat masasına yatmıştı. İşte detaylar...

Magazin 02-12-2021 22:09

Böbrek taşı nedenleri arasında yetersiz sıvı tüketimi de var!

Böbrek taşı belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi veren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mesut Yeşil, böbrek taşının neden oluştuğunu ve kimlerin risk altında bulunduğunu anlattı. Yetersiz sıvı tüketiminin böbrek taşı nedeni olduğunu söyleyen Yeşil, bulantı ve kusma yaşayan hastaların zaman kaybetmeden tedavi için hastaneye başvurmaları gerektiğini söyledi.

Haber 15-11-2021 12:30

Köylülerden ilginç böbrek taşı dökme yöntemi! Köye akın ediyorlar

Bursa'da böbrek taşı rahatsızlığı çeken köylüler, böbrek taşlarını köyün bozuk yollarında traktörle yolculuk yaparak döküyor. Köy yollarında birçok kişinin böbrek taşı düşürdüğünü ifade eden köylüler, "Yollarımız bozuk olduğu için araba veya traktörle yolculuk ederken çok fazla zıplıyoruz. Biz de bu rahatsızlığı çekenlere bu şekilde yolculuk yaptırıyoruz. Kısa sürede taşlarını döküyorlar'' şeklinde konuşuyorlar. Böbrek taşı düşürmek isteyen çok sayıda insanın da köye geldiği belirtildi.

Haber 09-10-2021 11:15

Türkiye'nin dört bir yanından Muş'a geliyorlar: Şifa değil mikrop saçıyor

Muş'ta böbrek taşını erittiği ve şifalı olduğu iddia edilen suyun mikrop saçtığı tespit edilmesine rağmen, Türkiye'nin dört bir yanından bölgeye gelenler içmeye devam ediyor. Muş Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Rıfat Somay "Muş'ta, böbrek taşını erittiği iddia edilen ve halk arasında şifalı olarak bilinen suyun, aslında mikrop ürettiği yapılan analizlerde saptanmıştır" dedi.

Haber 13-09-2021 10:59

Mesane ağrısı nedenleri arasında mesane taşı da var! İşte mesane taşı belirtileri

Mesane ağrısı yaşıyorsanız nedeni mesane taşı olabilir. Böbrekte olduğu gibi mesanede de taş oluşumu mümkündür. Mesane taşı farklı belirtilerle kendini gösterebilir. bunlar mesane ağrısı dışında idrara çıktığınızda fark edeceğiniz belirtilerdir. Mesane taşı tedavisi de prostat olup olmamasına göre değişebilir. Konuyla ilgili bilgi veren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Murad Çeltik, mesane taşları, belirtileri ve tedavisi ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber 08-07-2021 15:47

Böbrek taşı neden olur? Böbrek taşına ne iyi gelir?

Böbrek taşı neden olur sorusu böbrekteki yapısal bozuklukların ortaya çıkarılmasıyla cevaplanabilir. Böbrek taşı oluşumunda çıkış bölgesindeki darlıklar, duruş pozisyonundaki farklılıklar etkili olabilir. Peki böbrek taşına ne iyi gelir? Su böbrek taşı oluşumunu nasıl etkiler? Üroloji Uzmanı Op. Dr. Murad Çeltik böbrek taşı oluşumu ile ilgili merak edilenleri anlattı.

Haber 05-07-2021 16:05

Çocuklarda böbrek taşı neden oluşur? Böbrek taşı tedavisi neden önemlidir?

Böbrek taşı farklı nedenlerle ortaya çıkabilir. Genetik ya da beslenme alışkanlıkları ile ilgili olarak oluşabilen böbrek taşı, böbrek yetmezliğine bile neden olabilmektedir. Bundan dolayı neden kaynaklandığının bilinip böbrek taşı tedavisinin gerçekleştirilmesi önem taşır. Peki böbrek taşı çocuklarda da görülür mü? Konu ile ilgili bilgi veren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Murad Çeltik, çocuklarda böbrek taşı görülmesi durumunda nasıl hareket edilmesi gerektiğini anlattı.

Haber 28-06-2021 10:56

Böbrekler ne işe yarar? Böbrek sağlığını korumak sandığınızdan daha önemli!

Kanı zehirli maddelerden arındırarak yararlı olan maddelerin vücutta kalmasını sağlayan böbrekler, sağlıklı bir vücut için oldukça önemlidir. Bu nedenle böbrek sağlığını korumak da büyük önem taşır. Konu ile ilgili bilgi veren İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ülkem Çakır, kronik böbrek hastalıkları konusunda farkındalık oluşturmanın ve böbrek sağlığı için rutin kontroller oluşturulmasının büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Prof. Dr. Çakır, son dönem böbrek yetmezliği ile ilgili de bilgi verdi.

Haber 21-06-2021 15:32

Bu çeşmeden şifa akıyor! Çevre illerden gelip şişelere dolduruyorlar

Sivas’ın Yıldızeli ilçesi Kaman köyünde çeşmeden akan sodalı suyun başta böbrek taşı olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiği düşünülüyor. Böbrek taşı hastaları kilometrelerce uzaklıktan gelip bu sudan içerek, şifa bulduklarını söylüyor.

Haber 16-06-2021 10:31

Böbrek taşı oluşumunu önlemek için ne yapmalı? Bu besinleri tüketirken dikkat!

Her 11 kişiden birinde görülen böbrek taşı oluşumunu önlemek için neler yapılması gerektiği sıkça sorulan sorular arasında yer alır. Özellikle tekrarlayan böbrek taşı rahatsızlığında önlem almak daha büyük önem taşır. Böbrek taşının tekrarlama riskini en aza indirmek için bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Yaşam tarız değişikliği ve sağlıklı beslenme ile böbrek taşı oluşumunu önlemek mümkündür.

Haber 09-06-2021 15:57

Yer: Erzurum! Bu suyu içenler önce zıplıyor sonra koşuyor

Erzurum’un Konaklı Mahallesinde yaşayan yerel halkın iddiasına göre köyün yakınında bulunan şifalı sudan içenler, böbrek taşlarından kurtuluyor. Bu mahalleye gelip sudan içen kişiler ise içtikleri suyun başında zıplamadan duramıyor.

Haber 03-05-2021 10:25

Böbreklerinde taş olanlar rağbet gösteriyor! Uzman isimlerden kaya levreği taşı uyarısı

Kaya levreğinin gözlerinin arkasında, sağ ve sol tarafta bulunan küçük beyaz taşlar, böbreklerinde taş olan kişiler tarafından talep görüyor. Beslenme uzmanları ise bilimsel etkinliği kanıtlanmamış, tanesi 3 TL'den satılan bu taşların kullanımına ilişkin halkı uyarıyor.

Haber 05-04-2021 13:11

Demet Şener kürdanı nasıl yuttu? 'Bağırsağımı deldiği için...'

Demet Şener, önceki gün Bebek'te diyetisyeni ile yürüyüş yaparken görüntülendi. Geçtiğimiz haftalarda su içtiği bardaktan kürdan yutan eski manken, bağırsağının nasıl delindiğini anlattı.

Magazin 04-04-2021 15:26

Rahatsızlanan Demet Evgar hastaneye kaldırıldı! Demet Evgar'ın sağlık durumu nasıl?

Ünlü oyuncu Demet Evgar, bakım yaptırmak amacıyla gittiği Nişantaşı’ndaki kuaförde ani bir şekilde rahatsızlandı. Alev Alev, Bir Kadın Bir Erkek ve Avlu gibi pek çok yapımda yer almış olan oyuncu kuaför çalışanları tarafından apar topar hastaneye götürüldü. Peki Demet Evgar'ın sağlık durumu nasıl? İşte yanıtı...

Magazin 28-03-2021 17:44

Uzmanlardan böbrek yetmezliği uyarısı: Ufak bir taş bile neden oluyor!

Böbreklerdeki taşların boyunun önemli olmadığını vurgulayan Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Barbaros Başeskioğlu, ufak bir taşın bile böbrek yetmezliğine yol açabileceğini söyledi.

Haber 14-03-2021 14:41