Bombalama Haberleri

İsrail bu kez de camiyi vurdu! Çok sayıda yaralı var

İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor. Daha önce hastane vurarak yüzlerce masum insanın ölmesine neden olan ülke bu kez de camiyi vurdu. Bombalama sonucunda tamamen yıkılan camide çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

Haber 2023-10-29 19:01:48

Rusya'dan Ukrayna'nın tarım arazilerine bombalı saldırı! 100 ton bezelye ve 20 ton arpa imha edildi...

Rusya tahıl anlaşmasından çekildikten sonra Ukrayna'nın Odessa'daki tarım arazilerini füzelerle vurdu. Bombalama sonrasında 2 kişi yaralanırken, 100 ton bezelye ve 20 ton da arpa yok oldu.

Haber 2023-07-21 13:04:23

Bombalama planı ortaya çıktı! Trump'ın canını sıkacak, ABD'yi karıştıracak ayrıntılar: Biden'ın çöküşü sonrası...

ABD'de 2020'de dünyanın kilitlendiği seçimlerde Donald Trump ile Joe Biden arasında kıyasıya geçen rekabetin kazananı Demokrat Biden olmuştu. Sürece damgasını vuran ise Trump'ın pes etmek bilmeyip seçimlere şaibe karıştığını öne sürerek bin dereden su getirmesi oldu. Başkanlığı boyunca birçok tartışmanın ve iddianın fitilini ateşleyen Trump hakkında bilinmeyenler gün geçtikçe ortaya çıkmaya devam ediyor. Son olarak Trump'ın seçime ilişkin planları ve bombardıman niyeti hayretler içinde bıraktı.

Haber 2022-10-04 16:30:19

Bombalama ne demek? Bombalama kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Eski zamanlarda yazılmış edebi metinleri okuyabilmek veya günümüzde kullanılan yabancı kökenli sözcüklerin anlamlarını bilmek, tahmin etmek her zaman beklendiği kadar kolay olmayabilir. Dildeki bu çeşitliliğin temel nedeni ise Türkçenin tıpkı diğer diller gibi tarih boyunca komşu ülkeleri ile olan ilişkileri ve yaşadığı siyasal olaylardır. Bu olaylar neticesinde farklı kökene sahip pek kelime, günlük dilde Türkçede de kullanılır hale gelmiştir. Bu da bazı kelimelerin anlamı hakkında net bilgiye sahip olma ihtiyacını doğurur. Anlamı merak edilen ve TDK sözlükte araştırılan kelimelerden bir tanesi olan Bombalama ne demek? Bombalama TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 2022-05-17 21:47:48

Rus ordusu Kiev'de AVM'yi vurdu! Saldırının boyutu gün ağarınca fotoğraflarda ortaya çıktı

Rus ordusu, Ukrayna işgalinde dün akşam başkent Kiev'deki bir AVM'yi vurdu. Saldırıda 8 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken, can kaybının artabileceği belirtiliyor. Öte yandan alışveriş merkezinin bombalama sonrası görüntüsü dehşete düşürdü.

Haber 21-03-22 13:37

Ukrayna'dan otobüslerle tahliyesine başlanan Türklerden iş insanı Asım Kayan:

"Kiev'den 3 otobüs yola çıktık. Jitomir bölgesine şu anda ulaştık. Kiev'den orta bölgeye doğru, oradan da Romanya'ya doğru bir hatta ilerliyoruz" - "Buradan Romanya'ya geçiş, oradan Bulgaristan'a ve Kapıkule'den İstanbul'a geçiş şeklinde planlama var. İnşallah daha ileri düzeyde bir bombalama olmaz. 3 otobüs insan şu anda bu güzergahtan Türkiye'ye ulaşabilme düşüncesinde"

Yurthaber 25-02-22 22:44

Ukrayna'da Rus tankı içinde sivil bulunan otomobili ezdi!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbass'a askeri operasyon başlattıklarını duyurmuştu. Ardından Ukrayna'dan çatışma ve bombalama görüntüleri gelmeye başladı. Bugün yayınlanan görüntülerde ise Kiev'in kuzeyinde bulunan Obolon'da, Rus Ordusu'na ait bir askeri aracın hareket halindeki sivil bir aracı ezdiği görüldü.

Haber 25-02-22 12:43

İhanetin ses kayıtlarının tescil belgesi gerekçeli kararda

Akıncı Üssü davasının gerekçeli kararında, pilotlar ile onlara bombalama emrini veren kuledeki darbecilerin telsiz görüşmelerinin "montaj olmadığı" ve "herhangi bir şekilde manipülasyona uğramadığı" tespitinin yapıldığı Adli Tıp Kurumu raporu da yer aldı - Rapordan: - "İnceleme konusu ses dosyalarına ait meta verilerin manipülasyona ait izler içermediği anlaşılmakta, ses kayıtlarında kurgu ve manipülasyonu düşündürecek bir şeyin varlığı saptanmamıştır" - 15 Temmuz gecesi 63 kişiyi şehit eden pilotlar ile onları kuleden yönlendiren darbeciler, söz konusu telsiz kayıtlarının montaj olduğunu öne sürmüştü

Yurthaber 18-07-21 11:01

Esrarengiz itiraf notu, Kriminal Şube’ye gönderildi

Elazığ'ın Sarıçubuk köyü yolunda, dün Aziz Atay'ın (41) yanan otomobilinde ölü bulunduğu olay yerinde ele geçirilen, 4 bombalama olayına ait itirafın yer aldığı not, yazının kime ait olduğunun belirlenmesi için Jandarma Kriminal Şube’ye gönderildi. Nottaki yazı, Atay'ın el yazısıyla karşılaştırılacak. Ayrıca notta belirtilen patlamaların gerçek olup olmadığı da araştırılmaya başlandı.

Haber 13-06-21 17:34

Yanan aracın yanına bırakılan not kafaları karıştırdı: Bombaları ben patlattım

Elazığ merkeze bağlı Sarıçubuk Köyü yolunda, sürücünün de içinde bulunduğu bir otomobil yandı. Yanan otomobilin yanında ise 4 ayrı bombalama olayı itirafının yer aldığı kağıda yazılı not bulundu. Araçla birlikte yanan sürücünün yazdığı düşünülen notlarda, 4 ayrı bombalamayı kendisinin yaptığı ve bundan pişmanlık duyduğu yazıldığı görüldü. Hayatını kaybeden sürücünün Diyarbakır'da İngilizce öğretmenliği yaptığı öğrenildi.

Haber 12-06-21 22:15

Cerablus’ta eylem hazırlığındaki 2 terörist yakalandı

Gaziantep Valiliği koordinesinde Cerablus’ta gerçekleştirilen operasyonda bombalı saldırı için keşif yapan PYD/PKK’lı 2 terörist yakalandı.Gaziantep Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Valiliğimiz koordinasyonunda danışmanlık hizmeti verilen Cerablus’ta, yerel kolluk birimlerince 13.02.2021 tarihi saat 23.45 sıralarında ve 14.02.2021 tarihi saat 01.50 sıralarında yapılan operasyonda, Cerablus/Kandura beldesinde bulunan devlet hastanesinde bombalama eylemi yapmak amacıyla keşif yapan U.E.H.ve F.E.A.

Haber 14-02-21 22:38

15 Temmuz gecesi bombalama emrini vermişti! Eski Orgeneral Akın Öztürk'ün damadı Hakan Karakuş kendini böyle savundu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 sanıklı davaya devam edildi.15 Temmuz gecesi pilotlara bombalama emrini veren eski orgeneral Akın Öztürk'ün damadı eski yarbay Hakan Karakuş savunmasında telsiz konuşmalarının montaj olduğunu iddia etti.

Haber 16-09-20 19:51

Almanya'da camiler daha fazla korunsun talebi

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde camilere gelen bombalama tehditleri camilerin güvenliğini tartışmaya açtı.

Haber 14-02-20 23:33

Trump'ın tehdidine İran'dan yanıt: Savaş suçudur

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD Başkanı Trump'ın İran'a yönelik, '52 İran sahasını hedef almış bulunmaktayız. Bazıları üst düzey ve İran ve İran kültürü açısından çok önemli.' tehdidine yanıt verdi. Zarif, Trump'ın İran'ın kültürel bölgelerini bombalama tehdidi 'savaş suçu' olarak niteledi ve 'ABD'nin Batı Asya'daki kötü huylu varlığının sonu başladı' dedi. İran Haberleşme Bakanı Muhammed Cevad Cahromi ve İran Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Seyyid Abdurrahim Musevi'den de yanıt geldi.

Haber 05-01-20 12:03

Hafter milislerinin saldırıları, Trablus'un işlek mahallelerini hayalet kasabalara çevirdi

Libya'nın doğusundaki darbeci milis lideri Halife Hafter milislerinin saldırılarında, Trablus'un yerleşim bölgelerindeki dükkanlar, okullar ve camiler büyük yıkım görürken; bombaların hedefi haline gelen siviller evlerini terk etmek zorunda kaldı - Hafter milislerinin saldırısı yüzünden evini terk eden Dr. Cuma Bilosman: - "Muhteris Hafter, iktidarı ele geçirmek için her şeyi yapmaya hazır. Bu bombalama nedir ve ne için? Sonucunda ne elde edecek?" - "Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Zamanında geldi fakat ondan geç kalmamasını istiyoruz. Bizler sivilleriz, bize zulüm uygulanıyor. Libya halkı ve buradaki insanlar, sizden bir an önce müdahale etmenizi istiyor. Bu görüntüleri değiştirmenizi bekliyoruz. Bunu yapabilecek gücünüz olduğuna inanıyoruz" - Şürfet el-Mellaha sakini Ahmed Osman: - "Türkiye'ye, Türk halkına ve Cumhurbaşkanı'na (Recep Tayyip Erdoğan) bizim yanımızda durdukları için kalpten teşekkür ediyoruz"

Haber 05-01-20 11:55

MİT ve jandarmadan El Bab bombacısına nefes kesen operasyon

El Bab’da 18 sivilin şehit olmasına neden olan bombalama eylemini gerçekleştiren teröristler, MİT ve jandarmanın titiz çalışması sonucu yakalandı.El Bab’da 18 sivilin şehit olmasına neden olan bombalama eylemini gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için Türk güvenlik güçlerinin koordineli olarak çalışmalar yürüttüğü öğrenildi.

Haber 17-11-19 21:18

ABD televizyonu, harekata ilişkin sahte bombalama görüntüsü için pişman

ABD'li ulusal haber kanalı ABC, silah tanıtımında kaydedilen video görüntüsünü, "Türk ordusu, kuzey Suriye'yi bombalıyor" yalanıyla servis ettiği için "pişman olduğunu" açıkladı

Haber 14-10-19 23:03

ABD televizyonu silah tanıtımını 'harekatta bombalama' diye çarpıttı

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı aleyhine yürütülen dezenformasyon girişimlerinde, ABD'li haber kanalı ABC, silah tanıtımında kaydedilen görüntüleri harekat sırasında çekilmiş gibi yayımladı. ABD'li ulusal haber kanalı ABC, silah tanıtımında kaydedilen video görüntüsünü, "Türk ordusu, kuzey Suriye'yi bombalıyor" yalanıyla servis etti.

Trend 14-10-19 18:09

ABD televizyonu silah tanıtımını harekatta bombalama diye çarpıttı

ABD'li ulusal haber kanalı ABC, silah tanıtımında kaydedilen video görüntüsünü, "Türk ordusu, kuzey Suriye'yi bombalıyor" yalanıyla servis etti

Haber 14-10-19 17:41

Suriyeli engelli gencin protez bacak sevinci

Suriye'de bombalama sonucu bacağını kaybeden Abdulnasır Hilef, İHH İnsani Yardım Derneğince hediye edilen protez bacak sayesinde 6 yıl aradan sonra yürüdü - Abdulnasır Hilef: - "Protez olmadığı için eskiden tek ayakkabı giyiyordum şimdi ise pantolon ve ayakkabı giyebiliyorum. Yeniden doğmuş gibiyim"

Yurthaber 11-08-19 11:56

Suriyeli engelli gencin protez bacak sevinci

Suriye'de bombalama sonucu bacağını kaybeden Abdulnasır Hilef, İHH İnsani Yardım Derneğince hediye edilen protez bacak sayesinde 6 yıl aradan sonra yürüdü - Abdulnasır Hilef: - "Protez olmadığı için eskiden tek ayakkabı giyiyordum şimdi ise pantolon ve ayakkabı giyebiliyorum. Yeniden doğmuş gibiyim"

Haber 11-08-19 11:52

Adana’da FETÖ’ye 3 yılda bin 595 tutuklama

15 Temmuz hain darbe girişiminde Ankara’da bombalama eylemine katılan savaş uçaklarına lojistik desteğin sağlandığı İncirlik Üssü’nün bulunduğu kent olan Adana’da, silahlı terör örgütü FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen soruşturmalarda 3 yıllık sürede gözaltına alınan aralarında 800’ü aşkın polis ve 400’den fazla askerin de bulunduğu 4 bin 734 şüpheliden bin 595’i tutuklanırken, bin 766 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi, bin 373 şüpheli ise serbest bırakıldı.Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından Adana’da FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturmalar devam ediyor.

Haber 14-07-19 13:28

Başsavcı Yurdagül: Suça bulaşmış her fert ceza alıncaya kadar mücadele sürecek

DARBE girişiminde, Ankara'da bombalama eyleminde kullanılan savaş uçaklarına lojistik desteğin sağlandığı İncirlik Üssü'nün bulunduğu Adana'da, 3 yıldaki FETÖ/PDY soruşturmalarında, 800'ü aşkın polis ve 400'den fazla askerin de aralarında olduğu 4 bin 734 kişi gözaltına alındı.

Haber 14-07-19 13:26

DEAŞ davasındaki iddianamede ‘bombalı eylem’ detayı

Zonguldak’ta DEAŞ’a yönelik soruşturmada 3’ü tutuklu 4 şüpheli hakkında kabul edilen iddianamede şüphelilerin, örgütten aldıkları emir ve talimatlar uyarınca örgüt tarafından Türkiye’de düzenlenecek olası bir bombalama eyleminde görevlendirilmek üzere hazır beklemek suretiyle örgüt hiyerarşisi içerisinde yer aldığı yer aldı.Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Zonguldak Emniyet Müdürlüğü TEM ekiplerince geçen yıl 7 Temmuz’da Kdz.

Haber 30-04-19 16:15

Zonguldak'ta DEAŞ şüphelilerine dava

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca terör örgütü DEAŞ üyesi olduğu öne sürülen 3'ü tutuklu 4 şüpheli hakkında, 7 yıl altışar aydan on beşer yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi - İddianamede, şüphelilerin, örgütten aldıkları emir ve talimatlar uyarınca örgüt tarafından Türkiye'de düzenlenecek olası bir bombalama eyleminde görevlendirilmek üzere hazır beklemek suretiyle örgüt hiyerarşisi içerisinde yer aldığı belirtildi

Haber 30-04-19 11:28

Sri Lanka saldırılarının planlayıcısının babası ve iki kardeşi öldü

Sri Lanka saldırılarının organizatörü olduğu düşünülen Zahran Haşim’in babası ve iki kardeşinin polisin düzenlediği bir operasyonda öldüğü ortaya çıktı.Sri Lanka polisi kısa bir süre önce 253 kişinin ölümüne ve yüzlerce kişinin yaralanmasına neden bombalama eylemlerinin organizatörü olduğu iddia edilen Zahran Haşim’in babası ve iki kardeşinin cuma günü düzenlenen operasyonda öldüğü açıkladı.

Haber 28-04-19 21:37

Sri Lanka’da polis militanlarla çatıştı: 6’sı çocuk 15 kişi öldü

Sri Lanka’da geçtiğimiz Pazar günü kilise ve otellere yapılan ve 250 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırılardan 6 gün sonra polis, dün gece ülkenin doğusunda yaptığı aramalar sırasında girdiği çatışmada 6’ısı çocuk 15 kişiyi öldürdü.Ordu Sözcüsü Sumith Atapattu, Batticaloa’nın güneyindeki Ampara’daki Sainthamaruthu yerleşim biriminde bölgede arama yapan askerlerle aramaya karşı çıkan militanlar arasında çıkan çatışmada 6’sı çocuk 15 kişinin öldüğünü, ölenlerin arasında Pazar günkü bombalama olayına karıştığından şüphe edilen 3 kişinin bulunduğunu açıkladı.

Haber 27-04-19 10:09

Darbecilerin yalanını bir kez daha tescilleyen rapor

İhanet gecesi, Meclis'e bomba attığını itiraf eden darbeci pilotlar Hasan Hüsnü Balıkçı ve Hüseyin Türk'ün beyanları ile bombalama anına ilişkin telsiz görüşmelerini görmezden gelen FETÖ'cülerin yalanlarla gerçeği manipüle etmeye çalıştıklarını bir kez daha tescilleyen rapor ortaya çıktı - Bombanın düştüğü yerde yapılan kimyasal inceleme sonuçlarının yer aldığı raporda, Meclis'teki patlamaya, savaş uçaklarından atılan "MK-80" serisindeki bombaların neden olduğuna dikkat çekildi

Yurthaber 25-04-19 11:06

Darbecilerin yalanını bir kez daha tescilleyen rapor

İhanet gecesi, Meclis'e bomba attığını itiraf eden darbeci pilotlar Hasan Hüsnü Balıkçı ve Hüseyin Türk'ün beyanları ile bombalama anına ilişkin telsiz görüşmelerini görmezden gelen FETÖ'cülerin yalanlarla gerçeği manipüle etmeye çalıştıklarını bir kez daha tescilleyen rapor ortaya çıktı - Bombanın düştüğü yerde yapılan kimyasal inceleme sonuçlarının yer aldığı raporda, Meclis'teki patlamaya, savaş uçaklarından atılan "MK-80" serisindeki bombaların neden olduğuna dikkat çekildi

Haber 25-04-19 11:04

Almanya’da belediyeleri bombalamakla tehdit eden zanlı gözaltına alındı

Almanya’nın altı kentindeki belediye binalarına e-posta yoluyla bombalama tehdidinde bulunan aşırı sağcı zanlı gözaltına alındı.Almanya’nın altı kentindeki belediye binalarına e-posta yoluyla dün bombalı saldırı tehdidinde bulunan aşırı sağcı yakalandı.

Haber 05-04-19 12:26

GRAFİKLİ - Telsizden katliam emri yağdırdı, mahkemede suspus oldu

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, Akıncı Üssü'nde darbeyi yönetenlerin birçok noktayı bombalama talimatını pilotlara aktaran eski pilot yüzbaşı Mustafa Mete Kaygusuz, her şeyi itiraf ettiği savcılık ifadesi ile telsiz kayıtlarını mahkemede inkar etti - Kaygusuz'un savcılık ifadesinden: - "Koordinatların emri, harekat komutanımız Albay Ahmet Özçetin'den çıktı. Bu koordinatları aldım ve telsizden havadaki pilotlara aktardım. 'Emniyet binasını vurun, tahrip edin, emniyet binasına atış yapıldı mı? İkinci bir bomba atılsın', 'Genelkurmay ve Kızılay'da kırılacak cam kalmasın', 'TOMA'lara top taarruzu serbest' ses kayıtları bana aittir" - Kaygusuz'un mahkemedeki savunmasından: - "Sesler, benim sesime benzeyebilir veya benzetilebilir ama ben 15 ve 16 Temmuz'da, iddianamede dökümü yapılan konuşmaları yapmadım. Bunlar bana ait değil"

Haber 03-04-19 11:04

Pilotlara katliam talimatı verdiğini mahkemede inkar etti

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'ndeki darbecilerin, Polis Özel Harekat Başkanlığı, TÜRKSAT, TBMM ve Polis Havacılık Dairesi Başkanlığının bombalanması talimatını pilotlara aktardığını savcılık sorgusunda itiraf eden eski pilot yüzbaşı Ahmet Tosun, bu itirafları ile bombalama talimatlarının yer aldığı saatler süren telsiz kayıtlarını mahkemede inkar etti - 51 polisin şehit olduğu, aralarında sivillerin de olduğu 41 kişinin de yaralandığı saldırıların talimatını aktaran Tosun'un savcılıktaki itirafı: - "TBMM'ye, Emniyet Özel Harekat Daire Başkanlığına, Emniyet Havacılık Daire Başkanlığına bomba atılması yönündeki talimatları bana, Ahmet Özçetin verdi. Ben de havadaki uçuculara ilettim" - "Gece 01.00 civarında telefona baktım. Darbe haberlerini gördüm ancak o saatten sonra da Özçetin'den aldığım bombalama talimatlarını uçuculara vermeye devam ettim. Aktif ve pasif direnme gösteremedim. Karşı koymadığım için pişmanım. Keşke karşı koysaydım da bu olayların içerisinde olmasaydım" - "Türkiye'de gerçekleştirilmeye çalışılan darbenin faili ve uygulayıcısı FETÖ/PDY terör örgütüdür. Bunda herhangi bir kuşku yoktur. Amaçlarının da Türk milletinin varlığına ve birliğine kast etmek olduğu ortadadır"

Haber 25-03-19 11:06

Masum halkı bombaladığı itirafını mahkemede inkar etti

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi kavşağı ile otoparkı bölgesini bombalayarak 15 vatandaşı şehit eden eski pilot üsteğmen Müslim Macit, savcılıktaki itirafları ve telsiz kayıtlarına rağmen mahkeme huzurunda bombalı saldırıyı yaptığını inkar etti - Macit'in itiraflarından: - "Hakan Karakuş, 'Atış serbest' dedi. Kavşağa bir MK-82'yi görerek ve dalarak atış yaptım. Sonra tekrar havalandım. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin oradaki cami yakınlarına dalarak ve görerek atış yaptım. Bu sırada kuleden Karakuş ile irtibat halindeydim. Onun talimatıyla atış yaptım. Caminin yanına da bir bomba attım" - "Bizim, yani hizmet hareketinin, cemaatin, darbe yaptığımızı biliyordum. Bilerek atış yaptım. Uçaklara bombalama talimatlarını telsiz başındaki Ahmet Tosun ve Mete Kaygusuz dönüşümlü olarak verdi. Bunlar da talimatları Özçetin'den alıyorlardı. Özçetin de talimatları ya telefondan ya da üsteki sivil ya da generallerden alıyordu" - "O gün, olacaklardan erken haberim olmasına rağmen karşı koyacak cesareti gösteremedim" - Macit'in mahkemedeki savunmasından: - "Fırsat bulduğum anda şahsi arabama binip üssü terk ettim. Lojmandaki evime geldiğimde pist bombalandı"

Haber 20-03-19 11:15

Ankara'yı bombalayan pilot da inkar etti

FETÖ'nün darbe girişiminde Ankara'da terör estiren eski pilot yüzbaşı Hüseyin Türk, darbe girişimine ilişkin önemli bilgilerin yer aldığı savcılık beyanı ile Özel Harekat Başkanlığı, TBMM ve TÜRKSAT'ı bombalama talimatının yer aldığı telsiz kayıtlarını mahkeme huzurunda inkar etti - Hüseyin Türk'ün savcılıktaki itiraflarından: - "Telsizden Ahmet Tosun'a bana gittiğim yerde büyük ve küçük antenler olduğunu ve verilen koordinata ateş etmem gerektiğini söyledi. Ben verilen koordinata (TÜRKSAT) 4 tane MK-82 klasik mühimmat attım" - "Ahmet Tosun tekrar bir koordinat vererek buraya yönlendirdi. Koordinatın şehir içinde bir yer olduğunu saptadım. Telsizden 'Burası şehir içi bir yer mutabık mıyız' diye sordum. Onlar da 'Mutabıkız, atış serbest dediler.' Ben de kalan 2 bombayı da verilen koordinata (TBMM) attım" - "Daha önce terörle mücadele kapsamında Türkiye'de sivil yerleşim birimine hiç atış yapmadım. Bombalama yaptığım yerin Ankara olduğunu biliyordum"

Haber 12-03-19 11:10

İtiraflarıyla darbe girişiminin röntgenini çeken pilot da inkar etti

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında TBMM'ye ilk bombalı saldırıyı gerçekleştiren eski pilot yarbay Hasan Hüsnü Balıkçı, Meclis'i bombaladığını kabul eden itirafının yanı sıra darbe girişimine ilişkin önemli bilgilerin yer aldığı savcılık beyanı ile bombalama talimatının yer aldığı telsiz kayıtlarını mahkeme huzurunda inkar etti - Balıkçı'nın "Bütün samimiyetimle anlattım" dediği ancak mahkemede inkar ettiği itiraflarından: - "Son anda ihtiyaç nedeniyle bana uçuş görevi verildi ve ben maalesef TBMM'yi bombaladım. Bu olaylardan sonra darbeyi TSK'nin değil, TSK içerisinde önemli bir güce sahip FETÖ'cü subayların yaptığını anladım. Yaptıklarımdan pişmanım" - "Akıncı Üssü'nün baş FETÖ'cüsü kurmay albay Ahmet Özçetin'dir. Özçetin'in tuğgeneral Hakan Evrim'i de etkisine alarak orada güvendikleri FETÖ'cü pilotlarla bu eylemi planladıklarını düşünüyorum" - "Eşim ve çocuklarım alt katta kaldılar. Ben evin üst katında yalnız kaldım. Eşim ne olduğunu sorduğunda ona TBMM'yi bombaladığımı söyleyemedim. Üstünkörü bir şeyler anlattım. Üst katta çocukları görmeden yalnız kaldım. Çocuklarımla görüşmeyi göze alamadım"

Haber 11-03-19 11:34

Beşiktaş'taki terör saldırısı davasında mütalaa

Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasında, 5 sanığın olayın asli faali konumunda, 21 sanığın ise bu eyleme yardım eden sıfatıyla sorumlu oldukları belirtildi - Mütalaada, 5 sanığın ‘’tasarlayarak bombalama suretiyle adam öldürmeye teşebbüs’’, ‘’patlayıcı madde kullanarak kamu malına zarar verme", "patlayıcı madde kullanmak suretiyle özel şahsa ait mala zarar verme" suçlarından 4 bin 819'ar yıldan 8 bin 358'er yıla kadar hapsi istendi - 21 sanığın ise ''tasarlayarak bombalama suretiyle adam öldürmeye yardım etme", “tasarlayarak bombalama suretiyle adam öldürmeye teşebbüse yardım etme", "tasarlayarak bombalama suretiyle ve kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüse yardım etme", "patlayıcı madde kullanarak kamu malına zarar vermeye yardım etme", "patlayıcı madde kullanmak suretiyle özel şahsa ait mala zarar vermeye yardım etme" suçlarından 3 bin 828'er yıldan 5 bin 317'şer yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi - ''Silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan toplam 26 sanığa ayrıca 7 yıl 6'şar aydan 15'şer yıla kadar hapis cezasına çarptırılması da mütalaada istendi

Haber 20-02-19 14:29

Beşiktaş'taki terör saldırısı davasında mütalaa

Savcılık mütalaasında 5 sanığın, "devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak", "tasarlayarak bombalama suretiyle öldürme" ve "tasarlayarak bombalama suretiyle ve kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme" suçlarından 47'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi

Haber 20-02-19 14:10

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında F-16 pilotlarına bombalama talimatı veren eski Yüzbaşılar Mete Kaygusuz ve Ahmet Tosun’un 79’ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi talep edildi.

IHAAW154603-ASA/21-01-2019 - FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında F-16 pilotlarına bombalama talimatı veren eski Yüzbaşılar Mete Kaygusuz ve Ahmet Tosun’un 79’ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi talep edildi. 21.01.2019 15:46:03 TSI NNNN

Haber 30-01-19 00:26

flaş

  Savcı, TBMM, Gölbaşı Özel Harekat Dairesi, Cumhurbaşkanı Külliyesi, MİT ve TÜRKSAT'ı bombalayan pilotlar arasında bulunan Hüseyin Türk, Hasan Hüsnü Balıkçı, Müslüm Macit ile bombalama emrini veren eski yüzbaşılar Mustafa Mete Kaygusuz ve Ahmet Tosun'un da 79'ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi.

Haber 21-01-19 16:37

İhanetin ses kayıtları tescillendi

FETÖ'nün darbe girişiminin komuta merkezi Akıncı Üssü'nden havalanan uçakların pilotları ile onlara bombalama emrini veren kuledeki darbecilerin telsiz görüşmelerini inceleyen Adli Tıp Kurumu, kayıtların "montaj olmadığını" ve "herhangi bir şekilde manipülasyona uğramadığını" tespit etti - Adli Tıp Kurumu Raporundan: - "İnceleme konusu ses dosyalarına ait meta verilerin manipülasyona ait izler içermediği anlaşılmakta, ses kayıtlarında kurgu ve manipülasyonu düşündürecek bir şeyin varlığı saptanmamıştır"

Haber 10-01-19 11:07

Pablo Escobar, America de Cali takımının otobüsünü patlatma emri vermiş

Uyuşturucu kaçakçılığı imparatoru Pablo Escobar ile ilgili futbola dair inanılmaz bir detay daha ortaya çıktı. İşte Escobar'ın America de Cali takımının otobüsünü bombalama planı ve sonrasında yaşananlar...

Trend 15-12-18 20:21

Pilotlara bombalama emrini Karakuş vermiş

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 474 sanıklı davaya tanık beyanlarıyla devam edildi - Tanık Rasim Güçlü, Ankara'daki birçok kritik kurumu bombalayan uçakları kullanan pilotların sanık eski yarbay Hakan Karakuş'tan talimat aldığını söyledi

Haber 26-11-18 14:28

ANALZ - Yeni dönemin kodu İran-Kürt çatışması mı?

Son üç ayda yoğunlaşan, Komele, PJAK ve İKDP’nin tarafından İran içinde düzenlenen silahlı saldırılar, aslında İran ve Kürtler arasında yeni bir dönemin başladığını gösteriyor - Gelişmelerin farkında olan İran, özellikle son bir yıldır çeşitli suikast ve bombalama girişimiyle muhalif Kürt liderleri ortadan kaldırarak, söz konusu örgütlerin harekete geçmesini engellemeye ya da geciktirmeye çalışıyor - Son füze saldırısı, İran’ın silahlı faaliyet yürüten Kürt örgütlerle mücadelede yeni bir aşamaya geçtiğini gösteriyor - İran’ın daha önce vekil örgütler üzerinden tehdit ettiği İsrail, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerin, gövde gösterisine dönüşen son füze saldırısından hoşlanmadıkları tahmin edilebilir - İranlı liderlerin de vurguladıkları gibi, mevcut Trump yönetimiyle masaya oturmamaları durumunda, en az iki yıllık süre içinde ABD ile İran arasındaki gerilim düzenli olarak artacaktır - İran füze yeteneğini göstererek ya da Basra’daki ABD konsolosluğuna yönelik misilleme girişimleriyle bu tür bölgesel müdahaleler konusunda elinin ekonomi alanında olduğu kadar zayıf olmadığını göstermiş oluyor

Haber 14-09-18 15:39

Müştekiler 15 Temmuz'da yaşadıklarını anlattı

FETÖ'nün darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin davada, savaş uçaklarının bombalaması sonucu şehit düşenlerin yakınlarıyla saldırıda yaralananlar, müşteki sıfatıyla beyanda bulundu - Müşteki Havacılık Daire Başkan Yardımcısı Halil Senirkentli: - "Ertesi gün telsiz konuşmalarını dinledik ve bombalama talimatını veren hain, bombayı atan diğer haine 'Elinize sağlık hocam' diyordu. Şehitlerimizin hakkı için şikayetçiyim" - Müşteki polis memuru Metehan Demir: - "Her şey ortadaydı, bunu yapanların gözü dönmüştü. Atılan bomba sonucu kaşıma isabet eden şarapnel parçasıyla yaralandım"

Haber 12-09-18 12:52

Adana’da Darbe Girişiminin 2 Yıllık Bilançosu

15 Temmuz hain darbe girişiminde Ankara’da bombalama eylemine katılan savaş uçaklarına lojistik desteğin sağlandığı İncirlik...

Yurthaber 13-07-18 11:01

Türkiye'nin gizli ajandası yok, ne söylüyorsa onu yapıyor

Güvenlik politikaları uzmanı Yarar: - "(Zeytin Dalı Harekatı) Eğer gizli ajandanız yoksa, açıkçası çok şeffaf olursunuz. Gizli ajandası olanlar şeffaflıktan uzak dururlar. Çünkü Türkiye'nin toprak elde etmek gibi bir kaygısı yok veya bölgede başka bir etnik grubun yaşaması için diğerlerinin süpürülmesi gibi bir çabası yok" - "(Yunanistan'ın açıklamaları) Türkiye'nin bir özelliğini zaman zaman unutuyorlar. Türkiye'nin savunma doktrini, orta ölçekli bir terörle mücadelede sınır ötesi operasyonu yaparken, aynı zamanda kendisine saldıracak bir ülkeyle de baş edebilme üzerine kurulu" - "(Suriye rejimine operasyon) Türkiye, İran ve Rusya tarafından Ankara'da yapılan toplantının ardından 'Artık siyasal çözüme gidecek süreci başlatabiliriz' denildi. Tam o anda bu bombalama faaliyetleri başladı. Bu, tamamen Astana sürecine yönelik bir şeydi"

Haber 18-04-18 11:25

Özel Harekat Dairesini bombalayan pilottan uyudum savunması

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 473 sanığın yargılanmasına devam edildi - Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı ve TBMM'yi bombaladığı tespit edilen eski pilot kurmay yüzbaşı Uzunoğlu, "O gece bir kez havalandığını, bombalama yapmadığını, kayıtlı olan telsiz konuşmalarının kendisine ait olmadığını ve gazino bölgesine geçip uyuduğunu" iddia etti

Haber 26-02-18 13:31

Son dakika! Suriye ordusu ateşkese rağmen bombalama yaptı

Suriye'de Beşar Esad rejimi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) alınan 1 aylık insani ateşkes kararını ilk günde bozdu. AFP haber ajansı, Esad rejiminin bu sabah Doğu Guta'da hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Haber 25-02-18 10:57

DHA YURT - Afrin'deki terör örgütü mevzileri bombalandı

BOMBALAMA GECE DE SÜRDÜ Suriye'nin Afrin kentine bağlı Raco beldesi ile Kilis arasında yer alan Darmık ve Şeyh Horoz dağları yamaçlarındaki terör örgütü PKK/PYD-YPG mevzileri, gece de karadan ve havadan bombalandı.

Haber 11-02-18 00:21