Boyun Ağrısı Haberleri

Uzun süre geçmiyorsa dikkat! İnsanların yüzde 70'i bu durumu yaşıyor... 'Son dönemlerde arttı'

Günümüzde birçok kişi boyun ağrısından muzdarip. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Canan Yıldırım, "Uzun süre geçmeyen hatta artış gösteren boyun ağrısının sebebini bulmanın tek yolu fizik tedavi hekiminizin sizi muayene etmesidir" dedi. İnsanların %70'inin hayatları boyunca en az bir kez bu durumu yaşadığını belirten uzman isim şikayetlerin son görülme sıklığının da arttığını dile getirdi. İşte detaylar...

Haber 12-03-2024 15:19

Ense ağrısı yaşayanlar dikkat: Sakın hafife almayın! Ciddi hastalıkların belirtisi

Ense ağrısı, birçok kişinin sık karşılaştığı rahatsız edici bir durumdur. Genellikle gerginlik, stres veya kötü duruş nedeniyle meydana gelir. Ense ağrısı, boyun kaslarında gerginlik, kas spazmları veya boyun omurlarında bir sorun nedeniyle ortaya çıkabilir. Ayrıca, uzun süreli bilgisayar kullanımı, ağır yüklerin kaldırılması veya uyku pozisyonunun yanlış seçimi de neden olabilir. Ense ağrılarına neden olan birçok ciddi hastalık bulunmaktadır. Kalp hastalıkları da bu ciddi hastalıklardan biri.

Haber 22-10-2023 08:56

Boyun, omuz ve eklemlerdeki ağrıya dikkat! Tehlikeli hastalığın belirtisi olabilir

Boyun, omuz ve eklemlerde yaşanan ağrılar gündelik yaşamı olumsuz etkileyebiliyor. Bu ağrıların birçok nedeni olabiliyor. Karaciğerde meydana gelen tehlikeli bir rahatsızlık olan sirozun belirtileri arasında boyun, omuz ve eklemlerde yaşanan ağrı da bulunuyor.

Haber 11-07-2023 13:43

Boyun ağrısı nasıl geçer, boyun ağrısı için egzersizleri nelerdir? Boyun ağrısı neden olur, hangi doktora gidilir?

Boyun ağrısı günümüzde yaygın bir şikayet haline gelmiştir. Günlük yaşam aktivitelerinde yer alan uzun süreli bilgisayar kullanımı, yanlış duruş, stres, kas gerilimi ve travma gibi faktörler, boyun ağrısının ortaya çıkmasına katkıda bulunabilir. Boyun ağrısı yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir ve günlük aktiviteleri kısıtlayabilir. Ayrıca baş ağrısı, omuz sertliği ve kollarda uyuşma gibi eşlik eden semptomlar da görülebilir. Peki, boyun ağrısına ne iyi gelir?

Haber 14-06-2023 11:57

Boyun ağrısına ne iyi gelir, boyun ağrısı neden olur? Boyun ağrısına evde çözümler nelerdir, boyun ağrısı ilaçsız nasıl geçirilir?

Karıncalanma ve uyuşukluk hissi ile baş ağrısı gibi semptomlarla birlikte görülebilen boyun ağrısı farklı nedenlerden ötürü gelişebilir. Bu duruma yol açan rahatsızlıklar arasında ise boyun fıtığı, boyun kireçlenmesi, boyun yaralanması gibi farklı hastalıklar yer alabilir. Dolayısıyla boyun ağrısı belirtilerini yaşayan bir kişinin mutlaka ortopedi uzmanına görünmesi gerekir. Doktor onayı dâhilinde bazı doğal yollar uygulanabilen boyun ağrısına ne iyi gelir?

Haber 27-02-2023 17:29

Boyun ve bel ağrısına akupunktur nasıl yapılır? Akupunktur ile boyun ve bel fıtığı tedavisi nedir, nasıl uygulanır?

Modern tıbba alternatif olarak uygulanan bazı tedavi yöntemleri vardır. Bunlar arasında en sık kullanılan ve tüm dünya tarafından kabul edilen bir alternatif tıp yöntemi de akupunktur yöntemidir. Doktor kontrolünde ve önerisi ile uzman kişiler tarafından uygulandığı takdirde birçok hastalığın tedavisi olduğu bilinir. Kilo vermekten bel fıtığına, migrenden sırt ve boyun ağrılarına birçok sıkıntı için kullanılan bir uygulamadır. Peki, akupunktur ile boyun ve bel fıtığı tedavisi nasıl uygulanır?

Haber 07-02-2023 16:44

Kadınların vücutları hakkında bilinmeyenler! Sürekli değişim halindeler...

Kadınların ve erkeklerin vücut yapıları aynı gibi görünse de detaylara bakıldığın birbirinden oldukça farklı oldukları anlaşılıyor. Ancak bu farklılıklar sadece fiziksel olarak değil zihinsel ve psikolojik olarak da yaşanıyor. Kadın vücudu hakkında bilinmeyen birçok bilgi bulunuyor. İşte o ilginç bilgiler...

Kadin 19-12-2022 11:39

Sakın görmezden gelmeyin! Uzmanlar bilinmeyen ciddi kalp hastalığı belirtilerini açıkladı

Kalp hastalığı nedeniyle her yıl milyonlarca insan hayatını kaybediyor. En ciddi hastalıklar arasında bulunan kalp hastalığı hakkında bilinçli olmak hayati önem taşıyor. Uzmanlar bazı ciddi kalp hastalığı belirtilerinin görmezden gelindiğini belirtiyor. Aşağıda yer alan belirtilerden birine veya birkaçına sahipseniz doktora gitmeniz gerekiyor.

Haber 21-11-2022 09:09

Sakın görmezden gelmeyin! Kalp hastalığının şaşırtıcı belirtileri

Kalp hastalığı tüm hayatın değişmesine sebep olabilen ciddi ve riskli hastalıklardan. Kalp hastalıklarının belirtilerinin genellikle kalpte görüldüğü düşünülüyor ancak günlük hayatta yaşadığımız vücudumuzun birçok alanında görülen değişimler kalp hastalığı belirtisi olabiliyor. Uzmanlar bu riskli belirtiler hakkında dikkatli olmanız gerektiğini belirtiyor.

Haber 13-11-2022 09:10

Boyun tutulmasına ne iyi gelir, evde nasıl geçer? Boyun tutulmasına iyi gelen hareketler ve egzersiz yöntemleri nelerdir?

Başınızı hareket ettirirken ağrı ve zorluk hissediyorsanız boynunuz tutulmuş olabilir. Günlük hayatı olumsuz etkileyen bir sağlık problemi olan boyun tutulması, yoğun şehir temposunda stres ve daha birçok nedenden dolayı ortaya çıkabilir. Baş ağrısı, omuz ve kol ağrısı ile birlikte kendini gösteren bu rahatsızlığı evde yapabileceğiniz birkaç basit hareket ile hızlı bir şekilde geride bırakmanız mümkün olabilir. Boyun tutulmasına ne iyi gelir?

Haber 09-10-2022 12:23

Sürekli olarak tekrarlanıyorsa hemen doktora başvurun! Gırtlak kanserinin büyük belirtisi

Kanser en çok görülen hastalıklar arasında bulunuyor. Oldukça ciddi sonuçlara yol açan kanserin bir sürü çeşidi bulunuyor. Her kanser türünün farklı farklı belirtileri bulunuyor. Eğer ki uzun süreli şikayetleriniz varsa mutlaka doktora görünmeniz gerekiyor.

Haber 01-09-2022 14:41

Boyun fıtığından muzdarip olanlara hayat kurtaracak bir öneri en iyi boyun fıtığı yastıkları

Günümüz insanının en önemli problemlerinden biri, boyun fıtığından kaynaklanan ağrılar. Boyun fıtığının uyku kalitenizi etkileyip yaşam standartlarınızı düşürme yönünde olumsuz bir etkisi bulunur. Eğer bu durumdan muzdaripseniz kendiniz için en uygun boyun fıtığı yastığını bulmanız gerekir. Böylece uyku kaliteniz artar. En iyi boyun fıtığı yastığını bulduğunuzda sizin için geceler rahat, gündüzler enerjik geçer. Peki, en iyi boyun fıtığı yastığı hangisi?

Haber 30-06-2022 14:05

En çok görülen bu ağrıların nedenleri…

Vücutta birçok farklı alanda ağrı meydana gelebiliyor. Bu ağrılar gündelik yaşamda hareketlerimizi kısıtlayarak yaşamımızı olumsuz etkiliyor. En sık görülen ağrılar arasında bel, kas, omuz ve boyun ağrıları bulunuyor. Ağrıları çözmek için ilk önce ağrının neden kaynaklandığını öğrenmek ona göre tedavi olmak gerekiyor.

Haber 25-04-2022 08:20

Boyun ağrılarınıza şifa veren, rahat uyku çekmenizin anahtarı en iyi boyun yastıkları

Boyun yastıkları özellikle seyahatlerde baş, boyun ve omurga bölgelerine ideal bir destek ve konfor sağladığı için birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Rahatlık hissi sunan boyun yastıklarının birbirinden farklı özellik ve tasarıma sahip modeli bulunuyor. Siz de boyun ağrılarınızı azaltacak ve kullanıcı dostu özellikler sunacak ürünleri arıyorsanız en iyi boyun yastığı modellerini incelediğimiz yazımıza mutlaka göz atmalısınız!

Haber 03-03-2022 16:52

Boyun ağrısına ne iyi gelir diyenlere akupunktur tedavisi çare oluyor ! Akupunkturun yan etkisi var mı?

Boyun ağrısı nedenleri yastık seçiminden uzun süre sabit oturmaya kadar pek çok farklı sebeple meydana gelebilir. Geçmeyen boyun ağrısı kişilerin günlük hayatındaki konforunu bozar. Bu nedenle boyun ağrısı tedavisi ile kesin çözüm ararlar. Akupunktur ile boyun ağrısı tedavisi ise boyundaki kasılmaları ortadan kaldırır. Peki bunun için nasıl bir yol izlenmelidir? Anatomi Uzmanı ve Akupunkturist Prof. Dr. Kaya Özkuş, akupunktur tedavisi ile boyun ağrılarından kurtulmanın yöntemini anlattı.

Haber 02-06-2021 07:40

Stres ve gerilim boyun ağrısı yapıyor

Boyun ağrısını arttıran ve kronikleştiren en önemli sebeplerin başında stres ve gerilimin geldiği bildirildi. Gülmek, düzenli çalışmak, sosyal uğraşlar ve hayata bağılılık boyun ağrısına karşı en önemli silah olduğu öğrenildi.

Haber 07-11-2007 15:08

Yaz aylarında bel ve boyun sağlığı

Yaz sıcaklarıyla birlikte hepimiz daha bir hareketlendik. Bel ve boyun sorunu olan kişiler yaz aylarında nelere dikkat etmeli? Neler yapmalı ve neleri yapmamalı? Dr. Aybars Akkor, bel ve boyun sağlığını Mynet okurları için yazdı.

Haber 14-07-2005 01:38

Yanlış oturmalar boyun ağrısına yol açıyor

Masa başında çalışanlarda yaygın olarak görülen boyun ve sırt ağrılarının uzun süreli yanlış oturuşlardan kaynaklandığı bildirildi.

Haber 30-01-2005 11:36

Boyun ve omuz ağrısından kurtulabilirsiniz

Masabaşı işlerin ve evlerdeki rutin televizyon seyretme alışkanlığının insanları hareketsizleştirdiği günümüzde, uzuvların ters hareketleri ve yanlış kullanımları, insanların en çok muzdarip oldukları boyun ve omuz ağrılarına yol açıyor. Oturma, yatma, ayakta durma, yürüme gibi sık olarak yapılan hareketlerde nasıl davranılması gerektiğinin bilinmemesinden kaynaklanan ağrılar, basit tedbirler alınarak önlenebiliyor.

Haber 26-01-2005 15:18

Boyun ağrılarının nedenleri ve egzersizler

Günlük yaşamımızda kravatımızı, kolyelerimizi takmak için kullandığımız boynumuzun aslında vücudumuz açısından birçok işlevi vardır.

Haber 30-11-1999 00:00